2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm,
benim oğluşum öyle bir ağlıyodu ki, canının yandığı çok belliydi. aslında ağlamak da değil resmen acıyla bağırıyordu sanki. ben öyle ağladığını hiç görmemiştim, inşallah da görmem bi daha. istersen dr.una bir danış tel.da enazından. ama diş olma ihtimali daha yüksek bence çünkü diş çıkarma zamanları da yaklşatı. yine de dediğim gibi en sağlıklısı dr.una danışmak bence. hepimizin bebişlerine allah şifa versin..

Eller agizda ve kulakta sert cisimleri agzina sokup basini iki yana salliyor uyku duzeni bozuldu salyalar saka gibi sakir sakir ve damagi sertlesti canim
Uyumak istiyorum ben artik
Cok ozledim uykuyu

Günaydın hanımlar...
Süt sağma vakti...
Dün benim kızın altını temizlerken birkaç tane tuz büyüklüğünde şeffaf kristaller gördüm sanki kurumuş jöle gibiydi.Sizce nedir bu ve nedendir?Daha önce duymuştum acaba bebeğim susuz mu kalmış?

günaydın kızlar
dün 4. ay aşımızı olduk akşam biraz mızıldandı kızım ilacı verdim uyuttum sabaha kadar mışıl mışıl uyudu cok şükür
tahmin ettiğim gibi az kilo almış bu ay 400 gr almış
kilomuz 7300 boyumuz 66 cm
3. ayında 6900 kg 62 cm di nasıl sizce ve neden az almış olabilir sadece anne sütü alıyor ve sütümde yetiyor
dr kilosu gayet güzel dedi kilosu güzel ama 1 kilo alan cocuk bu ay neden bu kadar az aldı
birde inş. önümüzdeki aylardada böyle devam etmez ondan korkuyorum
4. ayında sizin bebeklerin kilo alımı nasıldı :26::26:

bende suzun kaldıgında bu kristallerin oldugunu duymuştum canım kiminde de renkli oluyormuş
ben dr ek gıdayı sordum tattırayım mı diye su dahi bişey verme dedi 6 aya kadar
sen bi dr git inş. önemli bişey değildir canım

Canım çocuğunun kaç kilo doğduğuna bağlı.Kaç kilo doğmuşsa ona her ay 1 kilo ekle 4.ayda alması gereken kilo okadardır.Diyelim bebeğin 3,5 kilo doğdu 1.ay 4,5 ,2.ay 5,5 ,3.ay 6,5 ,4. ay ise 7,5 olması idealdir.
Ben daha dr.a gitmedim sağlık ocağına gidecektim yerinde yeller esiyor,yıkılmış...Bir arayayım nerede bunlar...

Omere muz puresi yedirdigimin ertesi gunu kakasinda yuzlerce siyah kurt var gibiydi
Bezini acinca ciglik attim resmen ve guzelce katlayip doktora goturelim dedik
Annemle karsilastik yokda o teshisi koydu muzun lifleri onlar birsey degil dedi :)

Belki ek gidadandir ya da ek gidaya gectigin halde suyu az veriyorsan ondandir canim doktorunuza bir alo de istersen

4.ayin sonunda dogum kilosunun 2katina cikmasi gerekiyordu. Kac kilo dogdu senin kuzun?
Ilk 3aydan sonra kilo alimlari azaliyor zaten bebekgelisimi sitesinde 500gr.a inecegini soylemisti yani cok da az almamis yavrun

tatlım bunun nedeni o kadar basit birseyki inan güldüm kendi kendime ama işte bebislerimiz söz konysu olunca boyle evham yapıyoruz..
Olay şudur :
bebek bezleri ve kadin hijyenik pedleri yüzlerce kuru,sıkıştırılmış,yapısı geregi sıvıyı tutup şişen türden minik kristallerle doludur . İdrarla veya kanla veya suyla dolup şişerler . Sıvıyı tutabıldıklerı ıcınde bebek bezlerınden ıdrar dısarı cıkmaz. Ancak bez cdolduysa bırazda hoplama zıplama yapdıysanız bırkac tanecık delıklerden dısarı taşar. Iste durum budur :)

fıstığımmmmm,sen benim oğlumu görmüşmüydün hıı ??

nurse için 1 ayı doldurmasını bekliyorum canım sağol inan bebeğimin tadını çıkaramadım.lohusa sendromum yok başlar yakında.allah sabır versin

biz 20 günlükken başladık nurse harveys kullanmaya.

Kayra nın gözleride şimdilik mavi..Bize de büyük süpriz mavi gözlü olması
2.ay aşısında 2 tane bacaktan vuruldu bize iğne birde koldan.

Aramıza tekrar hoşgeldin canım.
Benim kuzu da 27 nisan doğumlu.

kizlar ben dondurucuda hoc biriktiremez oldum. Ogluma ancak yetiyor hatta bazen yetmiyor. Eskiden her gece yatmadan en az 100cc sagar koyardim. Ise basladigimda biraz stogum olsun diyordum ama olamayacak galiba endiselenmeye basladim :18:

Canın sağolsun zeynepcim...Gittiği yere kadar..

Valla güzel bir yöntem olmuş, haatta bende mi denesem diyorum fakat doğru olur mu acep?Doktora bir sorsak mı?Biliyorsun aynı sorun bende de var...

Ne yapacağımı şaşırdım artık pınarcım...Rabbim kimseye iştahsız bebek vermesin.Çok zor gerçekten.

O kristaller herhalde bezden kaynaklanıyor diye biliyorum.Eğer bezinde turuncu veya pembe lekeler olursa o zaman susuz kaldığının işareti oluyor.

Maaşallah ateşsiz atlatmışınız ne güzel.
Bizde 4.aya sadece 300 gr alarak girdik maalesef.Zamanla bebekler hareketlenmeye başlıyor ve o yüzden kilo alımları biraz yavaşlıyor.

günaydınlar..ya kızlar bebişlerinizin 3.ayında sizlere aşı yapıldımı...sanırım tetanozun 3. dozu...sağolsun bizim aile hekimi vakti 2 hafta geçtikten sonra hatırlattı..o da bizim sağlık ocağına gitmemizle....bildiğim kadarıyla toplam 3 dozdu sonradan 5 e çıktı...5inide olursan birdaha yaptırmaya gerek yok...yaptırmazsan her gebelikte 2 doz yapılmalı...ebe arkadaş öyle demişti..zaten 2 bebiş düşünüyorum inşallah..ve de çok ara vermeden...o listede ben de varım yani...napsam olmasam mı aşıyı...zaten vakti geçti...2+2=4 aşı olmuş olacam sonuçta..5. ye ne gerek...

bugün bursa da hava kapalı
sonbahar geldi sanki benm mevsimim
bayılırım sonbaharaaaa kasım doğumlu olduğumdan sanırımmmm
önceden alırdım elime kahvemi kitabımı ohhh keyif yapardım böyle havalardaaaaa:) en büyük zevkimdiii
şimdi asya uyanmadan ortalığı toparlıyorummmm ama hayat böyle ne kadar şahaneymişşşş
ne büyük mucizeymiş
nasıl bir mutlulukmuşşşş
ne büyük şansmışşşşş
anne olmak nasıl bir kadının duygularını bu denli okşarmışşşş

göz rengi yeşil mi dedin...
bak yine dötünü öpesim geldii:)
bizimde mavi kalıcak sanırım cnmmm
bakalım 6. aydan sonra kesinleşir diyorlar ama birçok kişide oturmuş rengi değişmez diyorrr:)

cnm annem hep der ki huysuzlandığında kulağına bak dokundurmuyorsa kulağı ağrıyordur...
bu bilgi belki işine yarar

kilolar hemen hemen aynıymış tostiii
kızımda 3. ayda 6.990 boyu 64 cm diii
yarın kontrolüm war yazıcam senin için eve gelincee cnmmm

zeynepcim 3 günmü vermek gerekiyormuş alerji için
ben bir gün diye biliyordummm
bende şeftali suyunu üzüm kavun suyunu yerken yalatıyorum kızıma
püreye başlamalımı ki ben tatsın diye ben yerken onada veriyorum zaten oda istemiyo hiçbirşeyi kabul etmiyor...
yazarmısın cnm bend euygulamak istiyorum sütüm yetsede dr 6 ay hiçbirşey verme dedi ama hoşuma gidiyor:)

turuncu asyacım kayrayı görmedi ama ben anlattımm filinta gibi delikanlı kızım dedimmmm:)

cnm benm hemşirem şöyle açıklamıştı
neden kimine 3 doz kimine 2 doz demiştim
lise mezunlarınamı dedi ne bişe dedi ilkokul ortaokul lisede mi ne 3 dozmuş
sonra 2 doz
mesela ilkokul mezununa 3 doz vuruluyormuşşş
o şekilde hesaplıyoruz demişti ama tam hatırlayamadımda eğitim durumumu sormuştu bende ne ilgisi var demiştim öyle açıklamıştı
yarın gidicem kısmetse unutmazsam tekrar sorayım cnmmm
inş yanlış hatırlamıyorumdur
mesela bana 2 doz yaptı yeterli sen vurulmuşsundur eğitim hayatında dedi
bu şekilde takip edebiliyorlarmışşş ama üni.de de aşı olmadık kiii kafam karıştı yarın sorayımmmmm

canim 2farkli ek gida arasinda en az 3gun olmali diye biliyorum
Mesela bugun seftali verdiysen yarin elma verme 3gun sonra ver ki alerjisi varsa 3gun icinde kendini gostersin
Ardarda verirsek hangisine alerjisi oldugunu anlayamayiz
Off canim nasil kitap ve kahve cekti

Lillac canım bak bu da bizim uyku arkadaşımız.Şuan bu şekilde yatıyor
Yanına da yastık koyuyorum dönmesin diye

Asyammm bak bu resim de senin için

Evet kızlar ek gıda verirken 3 gün kuralını uygulayın...bizim allerji sorunumuz olmadı şimdiye kadar ama her çocuk farklıdır.
Bugün ilk defa kabak vereceğim ben.Sevsede sevmese de 3 gün devam edeceğiz kabak ile.

TURUNCU canım hep yazdıklarını okuyorum ve sana sormak istedim oğlum nerdeyse bir aydır tek göğüsle besleniyor 4 aylık olmasına 4 gün var biz yemek yerken bakıyor öyle oğlum aç kalıyor diye üzülüyorum mamayı kabul etmedi yediremedim.ek gıdalalara başlasamm mı? kavanoz mamalarından alıp versem mi? ne verebilirm bir önerin var mı? evdeki tartıda ölçüyorum oğlum bu ay sadece 300 gr almış gözüküyor :(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…