canim 2farkli ek gida arasinda en az 3gun olmali diye biliyorum
Mesela bugun seftali verdiysen yarin elma verme 3gun sonra ver ki alerjisi varsa 3gun icinde kendini gostersin
Ardarda verirsek hangisine alerjisi oldugunu anlayamayiz
Off canim nasil kitap ve kahve cekti
Lillac canım bak bu da bizim uyku arkadaşımız.Şuan bu şekilde yatıyor
Yanına da yastık koyuyorum dönmesin diye
Eki Görüntüle 504526
Asyammm bak bu resim de senin için
Eki Görüntüle 504527
TURUNCU canım hep yazdıklarını okuyorum ve sana sormak istedim oğlum nerdeyse bir aydır tek göğüsle besleniyor 4 aylık olmasına 4 gün var biz yemek yerken bakıyor öyle oğlum aç kalıyor diye üzülüyorum mamayı kabul etmedi yediremedim.ek gıdalalara başlasamm mı? kavanoz mamalarından alıp versem mi? ne verebilirm bir önerin var mı? evdeki tartıda ölçüyorum oğlum bu ay sadece 300 gr almış gözüküyor :(((
deneyecegim biyologcum huysuzlandigi an elimi kulagina dokundurucamm sagol
azraece lansinoh pompa ile ilgili sormussun bendede var en iyi sonuc bebegini emzirdiginde aliyorsun birini emerken diger gogsu sag o zaman cok kolay ve daha cok sut cikiyor...
kizlar birsey sorucam birden fazla yazilan alintiya nasil cevap veriliyor
Eki Görüntüle 504526
Eki Görüntüle 504527
Bebeği benim gibi 45 dakika uyuyan anneler....Araştırdığım kadarı ile insanların uyku döngüsü 45 dakika imiş.Biz büyükler artık 45 dakika sonrasında tekrar uykuya geçmeyi öğrendiğimiz için her 45 dakika sonucu uyanmıyormuşuz ama bebekler henüz öğrenmedikleri için özellikle gündüzleri her 45 dakikada bir uyanıyorlarmış.Nitekim Kayra'nın gündüz uykuları her seferinde 45 dakika olunca bi çare aramaya başladım...
Ben gün içerisinde 2 defa 40 dakika dolduktan sonra başında bekliyorum.Uyanmaya başlayınca hafif hafif sallıyorum,emziği düştüyse emziğini verip tekrar uyanmadan ikinci 45 dakikalık uykuya geçmesini sağlıyorum.Fayda etmezse yavaşca ayağıma koyup sallıyorum.Her zaman değil ama çoğu zaman işe yarıyor bu yöntem.Mesela 9.30da yatırdım,10.20de uyanmaya başlayınca salladım biraz ve emziğini verdim.10.50de tekrar uyanmaya çalıştı ama bu seferde karnının üzerine çevirdim.Bu şekilde bi yarım saat daha uyuyup uyanacak.
Biraz hileli oluyor ama en azından uzun uyku uyumasını öğrenmiş oluyor gündüzleri.
Bebeği benim gibi 45 dakika uyuyan anneler....Araştırdığım kadarı ile insanların uyku döngüsü 45 dakika imiş.Biz büyükler artık 45 dakika sonrasında tekrar uykuya geçmeyi öğrendiğimiz için her 45 dakika sonucu uyanmıyormuşuz ama bebekler henüz öğrenmedikleri için özellikle gündüzleri her 45 dakikada bir uyanıyorlarmış.Nitekim Kayra'nın gündüz uykuları her seferinde 45 dakika olunca bi çare aramaya başladım...
Ben gün içerisinde 2 defa 40 dakika dolduktan sonra başında bekliyorum.Uyanmaya başlayınca hafif hafif sallıyorum,emziği düştüyse emziğini verip tekrar uyanmadan ikinci 45 dakikalık uykuya geçmesini sağlıyorum.Fayda etmezse yavaşca ayağıma koyup sallıyorum.Her zaman değil ama çoğu zaman işe yarıyor bu yöntem.Mesela 9.30da yatırdım,10.20de uyanmaya başlayınca salladım biraz ve emziğini verdim.10.50de tekrar uyanmaya çalıştı ama bu seferde karnının üzerine çevirdim.Bu şekilde bi yarım saat daha uyuyup uyanacak.
Biraz hileli oluyor ama en azından uzun uyku uyumasını öğrenmiş oluyor gündüzleri.
bugün bursa da hava kapalı
sonbahar geldi sanki benm mevsimim
bayılırım sonbaharaaaa kasım doğumlu olduğumdan sanırımmmm
önceden alırdım elime kahvemi kitabımı ohhh keyif yapardım böyle havalardaaaaa:) en büyük zevkimdiii
şimdi asya uyanmadan ortalığı toparlıyorummmm ama hayat böyle ne kadar şahaneymişşşş
ne büyük mucizeymiş
nasıl bir mutlulukmuşşşş
ne büyük şansmışşşşş
anne olmak nasıl bir kadının duygularını bu denli okşarmışşşş
cnm,
benim oğluşum öyle bir ağlıyodu ki, canının yandığı çok belliydi. aslında ağlamak da değil resmen acıyla bağırıyordu sanki. ben öyle ağladığını hiç görmemiştim, inşallah da görmem bi daha. istersen dr.una bir danış tel.da enazından. ama diş olma ihtimali daha yüksek bence çünkü diş çıkarma zamanları da yaklşatı. yine de dediğim gibi en sağlıklısı dr.una danışmak bence. hepimizin bebişlerine allah şifa versin..
Eller agizda ve kulakta sert cisimleri agzina sokup basini iki yana salliyor uyku duzeni bozuldu salyalar saka gibi sakir sakir ve damagi sertlesti canim
Uyumak istiyorum ben artik
Cok ozledim uykuyu
Eki Görüntüle 504526
Eki Görüntüle 504527
ay aynı durumdayız ya
banada tecrübeli büyüklerimiz hep diyor oynama yine uyutmaya devam et diye ama ne yaptıysam olmadı
asya 50 dk dan fazla gündüz uykusu hiç uyumadıııı
şimdide emziğinin sapını eliyle çekiştiriyor ağzından çıkarıyor diye uyuyamıyor kırdım tutma kısmın 5 dk önce
bu sefer ne çekiştircek bakalımmm:)
bende denedim tekrar uykuya geçmesini ama hiç beceremedimm yahuuu
ufff bazen çok beceriksiz olduğumu düşünüyorummm
biyolog cok sekersin yabende bazen cok beceriksiz oldugumu dusunuyorum kizima yenildigimde bu arada asya da cok tatlu yaaa
turuncu kayraninda saclarina bayildim adam olmus masallaaahhhh yaaa cok tatli uyuyor
bugün bursa da hava kapalı
sonbahar geldi sanki benm mevsimim
bayılırım sonbaharaaaa kasım doğumlu olduğumdan sanırımmmm
önceden alırdım elime kahvemi kitabımı ohhh keyif yapardım böyle havalardaaaaa:) en büyük zevkimdiii
şimdi asya uyanmadan ortalığı toparlıyorummmm ama hayat böyle ne kadar şahaneymişşşş
ne büyük mucizeymiş
nasıl bir mutlulukmuşşşş
ne büyük şansmışşşşş
anne olmak nasıl bir kadının duygularını bu denli okşarmışşşş
göz rengi yeşil mi dedin...
bak yine dötünü öpesim geldii:)
bizimde mavi kalıcak sanırım cnmmm
bakalım 6. aydan sonra kesinleşir diyorlar ama birçok kişide oturmuş rengideğişmez diyorrr:)
cnm annem hep der ki huysuzlandığında kulağına bak dokundurmuyorsa kulağı ağrıyordur...
bu bilgi belki işine yarar
kilolar hemen hemen aynıymış tostii
kızımda 3. ayda 6.990 boyu 64 cm diii
yarın kontrolüm war yazıcam senin için eve gelincee cnmmm
zeynepcim 3 günmü vermek gerekiyormuş alerji için
ben bir gün diye biliyordummm
bende şeftali suyunu üzüm kavun suyunu yerken yalatıyorum kızıma
püreye başlamalımı ki ben tatsın diye ben yerken onada veriyorum zaten oda istemiyo hiçbirşeyi kabul etmiyor...
yazarmısın cnm bend euygulamak istiyorum sütüm yetsede dr 6 ay hiçbirşey verme dedi ama hoşuma gidiyor:)
turuncu asyacım kayrayı görmedi ama ben anlattımm filinta gibi delikanlı kızım dedimmmm:)
kızlar meyvaları nasıl vereceğim bilemedim.aslında ben herseyi sokuyorum ağzına ...özellikle limonu birr emıyorrr yazık yaaaaaaa beğendiğinden değil yüzünü öyle ekşiteyokiii bayılıyorum dayanamayıp tekrar ağzına sokuyorum ne yapsın herseyi emme refleksiyleeee ağzına alıyor:)
bende o zaman 2.3 gün bekleyim şimdiye kadar bişey olmadı ama olsunn..acaba elmayı falan rendelesem mii.bebekler için cam rendeler var onlardan mı alayım..vit..gitmesin diyee.bide marketlerde küçüçük meyva kavonozlardan var.hani 1.25 tl ye onlardan mı verıyosunuz ..üzerinde ayları varmı..6 aydan küçüklere verebiilirimiyiz kiii..nasılsa bir sürü meyvede var içinde...
çoçuklar çok tatlı masallah yaaaaaa ...biyolog valla çok sanslısın bide zeynepus ta sanırım ne güzel bebekler evde olacak yanınızdaaa.yaaa böyle bir bakısı yandan yandan güşüsü offfffffff keske evde olabılseydımmm ne bileyim evim olsaydı çalışmazdım diyorumm
turuncu sen baslayacakmısın işe..yoksa sende şanslılardanmısınnn...
çoçukların kilosuna neden takılıyosunuz pek anlamadımm..yani dr lerın tablosu var eger iyi gidiyorda önemli değil..benım kzım çok kılo almıyorr.800.700.600..bende üzülmüştüm ama dr um gayet yüksek gidiyor çıtası dedi.bende şaka yapıyorsunuz dedimmm.o da ayda 300 gr bile alabilir bu kılo almadığı anlamına gelmez önemli olan boyu ve kılo gelişimi aynı hızda devam etmesii.çoçuklar zaten her ay kilo alması yavaslar ve düşer demişiti...bilginizeee.
elinde baharla ilgili kağıdı var..tablo seklınde üzerine çiziyor notlarını..takılmayın lütfenn.ben anne sütü veriyorum mama önermedi.gögsümü almadığı için bende sağıp biberonla verıyorummm.zaten süt oranıda düştü epeyce bu yüzden dolaptan çözüp veriyorum..1.2 ay idare edr..zaten o zamanda beslenmeye baslar işte...
bu arada spor yapmak sütü azaltıyormuydu bilen varsa söylermiii.etkilediğini biliyorum ama olumlu olumsuz hatırlayamadım hersese süt kokulu öpücükler
Eki Görüntüle 504627
bizim kızın tükürüklü hali :) bide fotomakinesi görünce poz veriyo şimdiden yanduk yane
Eki Görüntüle 504628
buda ilk şeftali denememizpek bi bayıldı zilli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?