2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Gunaydin pamuk sekerlerin guzel anneleri,
kendimi ayri tutuyorum cunku suan bebegimin babası gibi
görünüyorum saç,tüy birbirine karıştı walla

Uyku düzeniniz tam oturuyor derken yine kaçtı gitti kızlar.
ZOmbie gibiyim,size kızımın uydugu saatleri yazayım
diyorum ama sanirim bulamiyorum. Ya uyku suresi azaliyor gitgide
ya da ac kaliyor anlayamiyorum...

anladım bende hem kavun hem şeftali yalatıyorum meselaaaa aynı günn
o zaman bende uygulayayımmm bakiimmm teşekkür ederiimmmm
kahve kitap harikaydı dimii bir zamanlarrr:)

ahahah dötünü yerimmm
bende sana yazarken asya yuvarlanıyor onu düzeltiyorum bir yandan turuncu:)
kayranın bakışı farkettimm şekeriiimmmmm:)
bu arada bende alt açma yastığımız var minik onu bacaklarının arasına koyuyorum
hani hamileyken biz koyardıkkkk:)
öyle daha rahat ediyorrr ayağını atıyor üstüneee:)
keyiflerini sevsinlerrrr

Son düzenleme:

Canım siz yemek yerken bakması açlığından değilde merakından kaynaklanıyor.Çünkü 4 aylık bir bebek henüz sofrada yenilen şeylerle doyacağını bilemez...
Ben sonuna kadar anne sütü taraftarıyım ama eğer kilo alımı bizimki gibi az ise veya anne sütü az olup yetmiyor ise o zaman doktorun ek gıdaya yönlendirecektir zaten seni.
Birde şöyle bir şey var ki ek gıda adından da belli olduğu gibi ek oluyor.Yani 4 aylık bir bebek oturup koca bir kase meyve veya sebze püresi ile karnını doyuramıyor.İlk günler 4/1 çay bardağı ile başlayıp her gün biraz daha arttırarak devam ediyorsun.Daha çok yeniliğe açık olup tatlara alışsın diye veriyorum ben.
Ancak 6.ayında falan o verdiğimiz ek gıda bir öğün yerine geçecek gibi.Yani ek gıdadan önce mamaya alışması sanki şu aşamada sizin için daha iyi olur gibi.
Yinede 4.ay kontrolünde doktorun kilosuna göre yönlendirecektir seni...
Kavanoz mamalarını önceden "asla kullanmayacağım"derdim ama araştırmalarıma göre tamamen vakumlama yöntemi ile yapıldığını öğrendim.Ben de evde konserve yapıyorum ve bu konserveleri 1 yıl boyunca bozulmadan muhafaza edebiliyorsam bu mamalarda aynı teknikle raf ömrü uzatılıyordur diye düşünüyorum.Her gün değil ama sıkıştığım zamanlarda kullanıyorum kavanoz mamalarını.Şuana kadar hipp elma püresi,havuç püresi,şeftali püresi kullandım...

deneyecegim biyologcum huysuzlandigi an elimi kulagina dokundurucamm sagol

azraece lansinoh pompa ile ilgili sormussun bendede var en iyi sonuc bebegini emzirdiginde aliyorsun birini emerken diger gogsu sag o zaman cok kolay ve daha cok sut cikiyor...

kizlar birsey sorucam birden fazla yazilan alintiya nasil cevap veriliyor

birden fazla alıntı yaparak cevap vermek istiyorsan "alıntı ile cevapla"kutucuğun yanındaki kutuyu işaretliyorsun her seferinde.
Eğer biri birden fazla alıntı yapmış ise ve sen buna cevap vermek istiyorsan aynı şekilde "alıntı ile cevapla"ya tıklıyorsun.Hangi mesaja cevap vermek istiyorsan "quote" yazısını silmeden altına cevap yazıyorsun.

Bebeği benim gibi 45 dakika uyuyan anneler....Araştırdığım kadarı ile insanların uyku döngüsü 45 dakika imiş.Biz büyükler artık 45 dakika sonrasında tekrar uykuya geçmeyi öğrendiğimiz için her 45 dakika sonucu uyanmıyormuşuz ama bebekler henüz öğrenmedikleri için özellikle gündüzleri her 45 dakikada bir uyanıyorlarmış.Nitekim Kayra'nın gündüz uykuları her seferinde 45 dakika olunca bi çare aramaya başladım...
Ben gün içerisinde 2 defa 40 dakika dolduktan sonra başında bekliyorum.Uyanmaya başlayınca hafif hafif sallıyorum,emziği düştüyse emziğini verip tekrar uyanmadan ikinci 45 dakikalık uykuya geçmesini sağlıyorum.Fayda etmezse yavaşca ayağıma koyup sallıyorum.Her zaman değil ama çoğu zaman işe yarıyor bu yöntem.Mesela 9.30da yatırdım,10.20de uyanmaya başlayınca salladım biraz ve emziğini verdim.10.50de tekrar uyanmaya çalıştı ama bu seferde karnının üzerine çevirdim.Bu şekilde bi yarım saat daha uyuyup uyanacak.
Biraz hileli oluyor ama en azından uzun uyku uyumasını öğrenmiş oluyor gündüzleri.

Benim kizim da 45 dakika uyuyup uyaniyordu,ben de sabahlari senin yontemini uyguluyorum ama oglen ve ogleden sonraki uykularinda yapmiyorum.Aksam zaten 20-7 arasi uyuyor,gece uykusundan calmak istemiyorum

ay aynı durumdayız ya
banada tecrübeli büyüklerimiz hep diyor oynama yine uyutmaya devam et diye ama ne yaptıysam olmadı
asya 50 dk dan fazla gündüz uykusu hiç uyumadıııı
şimdide emziğinin sapını eliyle çekiştiriyor ağzından çıkarıyor diye uyuyamıyor kırdım tutma kısmın 5 dk önce
bu sefer ne çekiştircek bakalımmm:)
bende denedim tekrar uykuya geçmesini ama hiç beceremedimm yahuuu

ufff bazen çok beceriksiz olduğumu düşünüyorummm

canım ne güzel ifade etmissin bir kadının en büyük muzcizesi ve şansı yavrusu, senin fındığında çokk tatlı maşallah annesi allah nazarlardan korusun öptüm bende fındığının dötünü:)

evet aynen bizimkide oyle caninin yandigi okadar belliki inliyo resmen uykuya gecerken gecemiyo zaten uyaniyo aglamalar siddetleniyo icim gidiyo.. doktoru surekli ariyorum ama ben hep gaz ve kakaya bagladigim icin o yonde oldu konusmalar ama bugun ilk gozlemledigim huysuzlukta dooogru doktoraa

Eller agizda ve kulakta sert cisimleri agzina sokup basini iki yana salliyor uyku duzeni bozuldu salyalar saka gibi sakir sakir ve damagi sertlesti canim
Uyumak istiyorum ben artik
Cok ozledim uykuyu

benim kizimdaha cook kucuk ya dis olayi icin off:18: elimi yaklastirdigimda tutup agzina sokuyor dislerini fircaliyor

Turuncu; basardim sanirim cok tesekkur ederiiimmm

biyolog cok sekersin ya bende bazen cok beceriksiz oldugumu dusunuyorum kizima yenildigimde bu arada asya da cok tatlu yaaa

turuncu kayraninda saclarina bayildim adam olmus masallaaahhhh yaaa cok tatli uyuyor

biyolog cok sekersin ya bende bazen cok beceriksiz oldugumu dusunuyorum kizima yenildigimde bu arada asya da cok tatlu yaaa

turuncu kayraninda saclarina bayildim adam olmus masallaaahhhh yaaa cok tatli uyuyor

şekerrrmiiii:)
ben sevdim bu yorumu cnmmm gerçekten bazen kendimi kızıma yenik düşmüş hissediyorumm..
az önce yine savaştık uyumak istiyor ama uyuyamıyo dönence titreşim ışıkk kar etmedii
sallıyorum bağırıyo
kucağımda ninni cıkssss
pış pışşşş çığlıkkkk
sinirlendim ve çaresiz kaldım bıraktım yatağa başladım söylenmeye üzülüyorum yapma kızım dedim
oda hem emziği emiyor hemde nasıl kızıyor bana hımmm hınnnnn hınnnmmmmmm saydı sövdü resmen:)

söylene söylene uyuduuuuu ben onca çaba harcıyorummm bazen sorunsuz günler geçiriyoruzz
bugünümüzde öyle keyifli başladı kiii neden böyle oluyor anlamıyorum bir yerlerde yanlışmı yapıyorumm

inan burada her yazılanı dikkatle okuyorum gerek gördüklerimi uygulamaya çalışıyorumm
kitap okuyorum netten araşırıyorum kendimi eğitmeye çalışıyorumm
sonuçta tecrübesiz bir anneyimmmm
ama bazen öyle güzel çözümler buluyorum ki kendime inanamıyorum bazende çözümsüz çaresiz kalıyorummmm

bak bi şeker dedin başına dert aldın...
doldum sanırım sabah sabahhhhh:)

canim 2farkli ek gida arasinda en az 3gun olmali diye biliyorum
Mesela bugun seftali verdiysen yarin elma verme 3gun sonra ver ki alerjisi varsa 3gun icinde kendini gostersin
Ardarda verirsek hangisine alerjisi oldugunu anlayamayiz
Off canim nasil kitap ve kahve cekti

kızlar meyvaları nasıl vereceğim bilemedim.aslında ben herseyi sokuyorum ağzına ...özellikle limonu birr emıyorrr yazık yaaaaaaa beğendiğinden değil yüzünü öyle ekşiteyokiii bayılıyorum dayanamayıp tekrar ağzına sokuyorum ne yapsın herseyi emme refleksiyleeee ağzına alıyor:)

bende o zaman 2.3 gün bekleyim şimdiye kadar bişey olmadı ama olsunn..acaba elmayı falan rendelesem mii.bebekler için cam rendeler var onlardan mı alayım..vit..gitmesin diyee.bide marketlerde küçüçük meyva kavonozlardan var.hani 1.25 tl ye onlardan mı verıyosunuz ..üzerinde ayları varmı..6 aydan küçüklere verebiilirimiyiz kiii..nasılsa bir sürü meyvede var içinde...

çoçuklar çok tatlı masallah yaaaaaa ...biyolog valla çok sanslısın bide zeynepus ta sanırım ne güzel bebekler evde olacak yanınızdaaa.yaaa böyle bir bakısı yandan yandan güşüsü offfffffff keske evde olabılseydımmm ne bileyim evim olsaydı çalışmazdım diyorumm

turuncu sen baslayacakmısın işe..yoksa sende şanslılardanmısınnn...
çoçukların kilosuna neden takılıyosunuz pek anlamadımm..yani dr lerın tablosu var eger iyi gidiyorda önemli değil..benım kzım çok kılo almıyorr.800.700.600..bende üzülmüştüm ama dr um gayet yüksek gidiyor çıtası dedi.bende şaka yapıyorsunuz dedimmm.o da ayda 300 gr bile alabilir bu kılo almadığı anlamına gelmez önemli olan boyu ve kılo gelişimi aynı hızda devam etmesii.çoçuklar zaten her ay kilo alması yavaslar ve düşer demişiti...bilginizeee.

elinde baharla ilgili kağıdı var..tablo seklınde üzerine çiziyor notlarını..takılmayın lütfenn.ben anne sütü veriyorum mama önermedi.gögsümü almadığı için bende sağıp biberonla verıyorummm.zaten süt oranıda düştü epeyce bu yüzden dolaptan çözüp veriyorum..1.2 ay idare edr..zaten o zamanda beslenmeye baslar işte...

bu arada spor yapmak sütü azaltıyormuydu bilen varsa söylermiii.etkilediğini biliyorum ama olumlu olumsuz hatırlayamadım hersese süt kokulu öpücükler

bizim kızın tükürüklü hali :) bide fotomakinesi görünce poz veriyo şimdiden yanduk yane

buda ilk şeftali denememiz pek bi bayıldı zilli

canım sende çalışıyorsun sanırım bende işteyim ve bebişleri gördükçe burdan hem seviyorum hem kızımı dahada çok özlüyorum ya ama kararlıyım yani 2. bebekte çalışmıcam inş inş:) buarda ben hazır meyve pürelerini almayı düşünmüyorum canım ya kendimiz yapsak daha sağlıklı olur sanırım aslında hepside katkılı sonuçta organik olanlar hakkında bile şüpheli haberler çıktı ama ben yinede organik meyve sebze almaya çalışacağım inş

TURUNCU Kayra.nin saclari sahane gozler de kocaman masallah ona!

45 DAKIKA UYKU PROBLEMI ile ilgili Babywise kitabinda 40.dakika civari sallayarak ya da sevdigi baska bir yontemle tekrar uykuya dalmasini saglayin diyor
Bu acik vermek degil uykuya dalmayi ogrenmek icin bir yontem o nedenle gerekirse sallamaktan cekinmeyin yoksa aliskanlik haline gelir

Omer de 45.dakikada zink diye uyanirdi projektorunun muzigini sevdigi icin 40.dakikada onu acardim geri uyurdu

Simdi bayram donusu toparlanmaya calisiyoruz 45i gectim 10dk.yi asamadik hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…