2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hgencturk kızımız çok uslu ve masum duruyor annesi ne der bu duruma bilemem tabi:) Allahım nazarlardan korusun prensesini öp benim için

Benim bey nobetci nuri alco gibi geziyor da haniminda derman yok ki huf nasil anlatsam su yorgunlugumu bilemedim gozum hep yastikta gunduz de uyumak istiyorum gece de adama pasiflora icircem artik

kıyamam ben sana:) şöyle halı saha maçı filan oynamaz mı arkadaşlarınla benim ki maç yaptı mı akşam ki maçı kaçırıyor:))

bende marmaristeyim ama sık sık gidip geliyorum hatta doğumu da izmirde yaptım. kışında büyük çoğunluk izmirde olucam arada istanbula gelicem anlıyacağın seyyah olup çıkacağız ece ile

maşallahhh ne güzel sarılmış kuzu.
uyku arkadaşı diye özel birşey mi yoksa sen öylesine mi bulup aldın canım?
bu yazı gündüz okununca bizzat denenmiş Allah razı olsun denmiştir :))

Bol uykulu günler diliyorum
Uyku arkadaşını ben öylesine buldum aldım.Bizimki uykuya dalarken sürekli emziğini çekiştiriyordu,ben de şimdi eline sıkıştırıyorum bu peluşu çekemesin diye.

kraft horn kullanıyorum.Genel olarak memnunum.Sadece ana kucağının içi biraz dar ve terletiyor ama diğer kılıfı taktığımda epey rahat edeceğe benziyor

Ben almayı düşünüyorum da bir türlü gönlüme göre bulamadım.Yalnız ben alırken torbalı değilde ayaklı alacağım çünkü torbalıda dönmek istedikleri zaman bacaklarına dolanıyor torbası.

Akşam yatırdıktan 6-7 saat sonra uyanıyor.Bir sonraki uuyanmasında zaten sabah olmuş oluyor.Mama da versem anne sütüde versem,kaşık mamasıda versem değişmiyor kalkma saati.

Maaşallah sanaaaaa
Çok tatlısın çooook

Ek gıdaya geçen bir anne olarak rondosuz püreleme işi maalesef olmuyor.
Cam rende sadece şeftali yumuşadığı zaman işe yarıyor ama ondada lifler kalıyor ve bu lifler bebek yerken boğazına takılınca midesi bulanıyor.
Aynı şekilde çatalla ezince içinde pütürler kalıyor ve yutamadığı için sonuç kusmaya kadar gidebiliyor.
Süzgeçten geçirmekde çok eziyetli.Hem sebzenin yumuşacık haşlanmış olması gerekiyor,hemde elinle iyice kontrol ederek süzgeçten geçirmelisin ki bu işlem hergün tekrarlanacağı için çok yorucu.
Ben sebzeyi azcık su ile haşlıyorum.Sonra suyunu dökmeden 5 saniye blendirden geçiriyorum ve bitiyor.
Ne yapayım,pratiklik önemli...

Benim bey nobetci nuri alco gibi geziyor da haniminda derman yok ki huf nasil anlatsam su yorgunlugumu bilemedim gozum hep yastikta gunduz de uyumak istiyorum gece de adama pasiflora icircem artik

Sabah sabah iyi güldürdün beni
Ömerede bayıldımm bayıldımmm...Maşallah subhanallah...

Kızlar doğumdan sonra 52.gün adet olmuştum.O tarihin üzerinden 2 ay 20 gün geçti ve ben hala adet olmadım.Test yaptım hamile de değilim.Benim gibi ilk adetini olup sonra olmayan var mı ?

Birde ben artık diyete başlamak istiyorum.Zaten artık aç da gezsem tok da gezsem sütümde değişen bişey olmuyor.Haftasonu evime gidiyorum.Düzenimi kurar kurmaz koşu bandında düzenli yürüyüş yapacağım akşam Kayra uyuduktan sonra.Birazda yediklerime dikkat edersem yavaş yavaş veririm herhalde.

Pınarda günaydın canım.Süt sağıyorsun herhalde...Ben üzülerek söylemek istiyorum ki artık ilk aylardaki gibi istikrarlı sağamıyorum.Kayra artık ana kucağında oturmuyor ve bu da benim işimi çok zorlaştırıyor.3 saatte bir süt sağan ben artık 5-6 saatte bir anca vakit buluyorum.Çok üzülüyorum böyle olmasına ama ne yapayım.
Önceden sağma işlemi 15 dakika sürerdi ama şimdi nerdeyse 25-30 dakika sürüyor.Sol göğsümde süt var ama makina çok zor çekiyor.Zaten o göğsümden süt hep zor akardı şimdi daha da zorlaştı.Elimle sıka sıka sağılıyor.Pompanın başını falanda değiştim ama sorunun göğüste olduğu belli.Sağ taraftan çok güzel damlıyor.
Birde sütümü akşam yatmadan sağdığımda çok az çıkmaya başladı,sabah sağdığımda ise akşamın iki katı çıkıyor.Sen de durumlar nasıl ?

Maşallah,Allah esirgesin...

Sebzeleri klasik usulle derken gene tel yani metalik süzgeç kullanacağız,blendırla bir farkı yok o zaman.

Günaydın kızlar...
Benim kız geceden beri beni çıldırttı almıyor da almıyor her iki beslenmede de tam 1,5 saat direndi o da sıkarak vermeme rağmen.
Bugün temizlikçi gelecek bakalım umarım memnun kalırım.
Turuncum adet düzensizliğin var galiba,merak etme yavaş yavaş yoluna girer.
Bu aralar gene sütüm az,bir şeyleri kafama takmaya göreyim...

Evet tatlım şu an süt sağıyorum....
Artık ben de 5-6 saatte bir sağıyorum ve eskisi kadar verim alamıyorum,benim de sol göğsümden hep az geldi hala da öyle.Önceleri göğsüm dolgun dolgun gezerdim şimdi çok dolu olmadığı bakınca anlaşılıyor.Benim sağma işlemi iki göğüs toplamda 1 saat sürer ne var ne yok çeksin diye özellikle yağını da alsın diye...Şu aralar sütlaç irmikli tatlı vb yemiyorum tekrar bir yapayım bakalım farkedecek mi...Benim de senin gibi sabahları daha iyi çıkıyor.kapı çaldı sevgiler.

maşallah yaa, kokoş hatun gülücüklerle pozda verirmiş
bizim ki resim çekileceğini anladığında hemen somurtup saf saf bakıyor hiç fotojenik değil beniim kızım

hgencturk kızımız çok uslu ve masum duruyor annesi ne der bu duruma bilemem tabi:) Allahım nazarlardan korusun prensesini öp benim için

ahhh canımm ahhh , hani derler ya içini beni dışı seni tam o hesap bizim ki... çok mız mız çok... ama başkalarının yanında mülayim bu gece hiç uyutmadı beni sürekli bi mız mızlık, dişleri mi çıkıo diorum damakları pek sert gelmedi bana, ama eli sürekli kulaklarında yırtıcak onları sanki, emmio da eskisi gib, önceden uykuda hiç olmazsa güzel emerdi artık o da yok.. napıcam bilemiyorum, pirinç mamasına devam ediyorum...

ben de hiç adet olmadım ama hiç teste de gerek duymadım çünkü, biz nerdeyse kardeş gibiyiz, ben öle yorgun oluyorum ki, zaten emziren annelerde böle şeyler görülürmüş, ayrıca süt korur die bi tabir var, 9 aya kadar adet olunmaya bilirmiş, o yüzden sıkıntı yapmıyorum...
kilolarımda bu stresle kendiliğinden eriyip gitti, şuan önceki kilomda değilim ama kalmak istediğim bu, çünkü önceden çok zayıftım, 48 kiloydum şimdi 60 herkes kilonun çok yakıştığı kanaatinde tabi kocişimde öle

kızlarr herkese günaydın....

bütün bebekler çok güzel, hepside çok tatlı maşallah, kızımdan zor ayrılarak geldim yine işe ama bukadar tatlı bebişler görünce içim açıldı sabah sabah, allah hepimizin yavrularına sağlık ve huzur versin inş

Kızlar, doğumdan sonra saçını boyatan var mı aramızda?
Yada bilgi sahibi olan?
Ramazan çıktı düğünler sıraya geçti, bir değişiklik istiyorumda...

ben gecen hafta oldum ama cok az leke seklinde
Kadin dogumcum normal oldugunu ama SUT KORUR DIYE CENGAVERLIK YAPMAMAMI soyledi

Ben bu hafta mekiklere basladim
Yoruldugumda sutum belirgin olarak azaliyor ama mekik ve yuruyus oncesi kizilcik serbeti fln iciyorum hos bu ara herseyin kompostosunu yapar oldum

Bu arada TURUNCU ve PINARDA 3saatten 5saate cikmis sagma seanslarinizin arasi diye uzulmeyin
6aya birsey kalmadi hen sizin kuzulariniz bilincli anneleri sayesinde coktan mamaya donmus olacakken hala sutlerini aliyorlar
Dereotu taze sogan semizotu ve tahin bombardimani yaptiniz mi hic? Nolur bir gun boyunca sunlari bir tuketin ben de bugun hepsini hazirladim sirayla yiyecegim goguslerim bomba gibi sissin istiyorum omerin istahi arttikca sut yetmiyor
Aha yine tekme atip dusurdu koprusunu
Nasil azmansin sen oglum yaaa

evet kızlar dün dometeslerimi konserveledim oğluşuma,bavulumu hazırladım,kişisel temizliğimi yaptım duşumu aldım.önce ankara sonrada ver elini antalya. ailemi göreceğim için çok sevinçliyim ama biyandanda eşim kalacağı için üzgünüm.insanın bebeği olunca eşine ayrı bi bağlanıyormuş. aile olmak bu demek galiba.bebekle bana şans dileyin sağsalim varalım.hepinizi öpüyorum.

kızlar abartarak söylüyorum eşini bebişinden kıskanan var mıı
benim herifim eve adım atar atmaz koşturuyor oğluşunun yanına öp öp doyamıyor eskiden bana yaptığı herşey ona şimdi. arada bana canım oğlum dediği bile oluyor canım karım demek yerine :)) durum budur abartacak birşey değil ama adamın önceliği çocuğu oldu demek ki.. oysa doğum bittiğinde bebeği odaya bile çıkarmamıştı , beni beklemişti ameliyathanenin önünde.

ben de bu aralar bi süs bi süs sormayın 4 aylık temizlikçi görüntümden kurtuldum gibi sanki.ama adam hep yorgun :))

bence normal benim yavruda oyle ortalama 4-5saatte bir uyaniyor

ben en son adetimi 2011 de oldum yahu hic olmadim henuz:27

Yada bilgi sahibi olan?

ben ise basladigimda boyatacagim mecburen suan beyazlarim sayesinde aliye ronaya benziyorum

kizlar ben buarada yuzmeye basladim haftada 2 gun 1,5saat yuzuyorum ilk denemede bacaklarim oyle sizladiki uyutmadi simdi daha iyiyim bakalim bir faydasi olur insallaahh

iyi yolculuklar cnm? otobüsle mi gidiyorsunuz uçakla mı?
yolculuk uzun da sürse kısa da sürse bebeğin kol çantasına bol bol bol kıyafet koy. hiçbirzaman bezden dışarı çıkmayan kakalar yolculuklarda coşuyor üstüne başına çıkmak için bu zamanı bekliyor sanki. yolculukta 3 kez atlattım bu olayı ve kusmayı. tavsiyem kendine de yedek kıyafet al. biz kendi arabamızla ankaradan dönerken dinlenme tesisinde heryere kustu tabi üstüme de.. hemen panik yapmadan önce bebişimi temizledim giydirdim sonra ben değiştirdim üstümü.
+ minik bi yastık,örtü,çorap kesin yanına al.

gözün korkmasın yolculuğu seviyo kuzular.bol şansss öptümm

Valla benimki 8 de uyuyor
Gece 1 de kalkıyor emiyor
Gece yine 4-5 gibi kalkıp emiyor
Sabah'ta 7-7-30 gibi uyanıp emiyor

Aslına bakarsan seninkiyle hemen hemen aynı canimcim

Yada bilgi sahibi olan?

canım boyattım ben geçen ay çünkü işe başlayacaktım moral olsun biraz dedim, içime sinmedi tabi ama geçen senede boya zamanım geldiğinde hamile olduğumu öğrenmiştim artık boyamak kaçınılmaz olmuştu yani benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…