2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tavsiyelerini dikkate alıcam hemen yedeklerimizi çantamıza atıyoruz.sağol.

biz aşı oldukk yaa kızımı bağırttırdılar yine yıktı sağlık ocağınıı:)
çıngıraklı oyuncak epey işime yaradı renkler ilgisini çekiyor ve susturmam kolaylaştı kızlar tavsiye ederimm:)

asyam 7.800 gr olmuş 820 gr almışş
boyumuzda 64 den 67 olmuşşş çok şükürr...

kızlar bu arada spiral taktırmak isteyenler aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz takıyorlarmış fakat regl nin ilk günü gidiliyormuşşş
korunma hapı kullananlar benm gibi 6. aydan sonra başlanabilirmişşş:)

bir de 5 çaykaşığı şeftali suyu verdim dün dedim....
kilosu iyi olduğu için önermedi hemşiremiz...
5,5 aydan sonra başlamanı tavsiye ederim gereksiz yere bağırsak problemine neden olabilirrr anüs çatlağı bile gerçekleşebilirr
nasılsa kilo alımı iyi verme dediiii benimle aynı durumda olanlar için yazıyorum canlarımmmm

fitil olayında da kilosuna oranla 4 te 3 fitil verebilirmişimmmm.....

ya ben sanki birşey daha sorucaktım kızlar bana soru sor diyen olmuşmuydu yahuuuuu??????

bu arada sizce spiral mi--- yasminnmiii
hep yasmin kullandımmm spiral deneyen oldumu hiççç
ben hapımı çok seviyordummm

Son düzenleme:

canım bendede olmuştu kıskanmak demeyelimde ilgiyi paylaşmayı öğrenme süreci diyelim buna:) birkeresinde kucağımda kızım var eşim gelip aşkımmm deyince bende üstüme alındım ama meğer kızına söylemiş adam yahu çok komikti ikimizde şaşırdık ben bana dedi sandım oda durumu hemen farketti ama topralayamadı çok gülmüştük, ondan beri dengeyi çok iyi ayarlıyor artık:) şaka biryana eşim kızımı sevdikçe ben daha mutlu oluyorum, önceden güzel karım derdi şimdi güzel kızımın güzel annesi diyor daha çook:)

biyolog maşallah kızına ya valla özeniyorum bebeklerinizin kılolarına bakalım 10 gun sonra bizimde 4. ayımız dolacak kılosunu merak ediyorum, ay ortasında 300 gr almıştı. ben spiral taktırmayı düşünüyorum canım ama henüz erken çok kanama yapabilir dedi doktorum, aşınız ateşsiz geçsin inş, bizimde aşımız yaklaşıyor ve ben gerilmeye başlıyorum

23:00 gibi belki uyur benm şekerimmmm karnı tok olarak
12:30 uyanır emerrr:)
02:30 uyanır emerrr:)
05:30 uyanır emerrrrr:)
07:30 uyanır emerr:)
08:30 da uyanır beni uyandırır genelde de ben yataktan kalkarımm yüzümü yıkarım bir gelirim asya uyumuşşş:)
bu arada cidden hep buçuklarda kalkıyooo saat koydum yatak odasına istikrarlı çocuuuummm
gündüzleride 2 bilemedin 3 kere 45 dk falan uyuruzzz:)
nasılız kızlarrrrr sabaha kadar memedeyizzz dibine kadar sömürür 2 saat uyur yine emerr:)
sütümün yettiğini kilosundan ve emdikten sonra sıkıyorum yine süt fışkırarak geliyooo
burdan anlıyorummmm
ama benm kızım açgözlüüüü şükredin halinizeeee

lillac
müsadenle kızının yanaklarını öpücemmm kızgın bakışı beniii mahvetttiiiii
içim ürperdi şekeriiim maşallah güzel kızınaaa gerçekten prensess kuzucum yaaaa çok öptümm onu şlap şlappp:)

amin cnm bakıcam uyudu şimdi
ateşi takibimdeeee
gece çıkıyor bizim ateşimiz geneldeeee
kolayca atlatın sizde inş.
walla bu sefer babası tuttuuu ben kızımı sabitlemeye sinir oluyorum tutmadım ben oyuncak salladımm:)

Son düzenleme:
9 saat emmeden hayatta durmaz benim ki
9 saat aç kalması normal mi acaba ya
bana biraz fazla geldi
bende gecen ay bu gün oldum
şimdilik gelen giden yok bende de canımcım inş. oluruz düzenli bir şekilde
bende aralıkta annemlere gidicem spor salonumu ayarladım 2 ay tempolu spor yapıp bu kiloları vermem lazım
tempolu diyorum çünkü kızıma bakacak kimsem yok burda annem bakıyorken verdim verdim bu kiloları veremezsem kalacak
birde imkanı olan spor salonuna gitsin
ben 40 gün gitmiştim 2 sene önce 8 kilo vermiştim
birde 8 kilo vermiş gibi durmuyordum gören 15 kilo diyordu çünkü cok güzel sıkılaşıyor vucüt
Kızlar, doğumdan sonra saçını boyatan var mı aramızda?
Yada bilgi sahibi olan?
Ramazan çıktı düğünler sıraya geçti, bir değişiklik istiyorumda...
canım arkadaşımın bebeği 3 aylık beyazları oldugu için 2 kere boyadı
görünürde bir zarar görünmüyor ama beyazın falan yoksa boyatma derim
aynısı bizde de mevcut sabahları beni öpüp cıkan kocam şimdi kızını öpüp cıkıyor hayır kızını sevsin öpsün bu benim cok hoşuma gidiyor ama bir öpücükte benim yanagıma kondurmak bu kadar zor mu
şimdilik bişey demiyorum bekliyorum intikamım kötü olacak

maşallah canım kızına kaç dogumluydu senin fıstık
birde gece cok emiyorsa ondanda güzel kilo alır
arkadaşımın oğlu var kızımdan 25 gün küçük gece emmesi senin bebiş gibi maşallah kızımdan 300 gr fazla kilosu gece emmesi bebege daha güzel kilo aldırıyor emip uyuyorlar yarıyor

zeynepyus canım yazmayı unutmuşum ben uyandırmıyorum kızımı kendi mırıldanıyor ellerini kemirmeye başlıyor emziriyorum uyku haliyle uykuya devam ediyor
maşallah diyeyim 9 da yatıyor akşam sabah 8 yada 9 a kadar uyuyor fıstığım
gündüzde sık uyuyor fakat her uykusu 40 dk

9 saat emmeden hayatta durmaz benim ki
9 saat aç kalması normal mi acaba ya
bana biraz fazla geldi

canım benim kızımda akşam 9.30-10 arası yatar ve sabah 7-7.30 a kadar deliksiz uyur hemde daha 30 günlükken bu şekilde uyumaya başlamıştı maşallah::) ben bunu doktorumuza sormuştum başında bekliyorum emmesi için ama uyanmıyor diye oda daha ne istiyorsun demişti bana:) uyumasıda çok önemli uyurken fazla enerji harcamaz ve çok tok yatmışssa bırak uyanmasın 9 saat aralıksız uyuması gerek zaten demişti ve kızım uyumadan önce memedeki bütün sütleri bir güzel hüpletip tombik karınını doldurup bir yatıyorki sabah ben işe giderken uyanıyor minik yavrum annesini çok seviyor canımm akıllı kızım benim:)

maşallah asyaya inşallah ateşlenmez..
ben de daha hiç birşey vermedim kızıma, sadece meyve, yoğurt vs. tattırıyorum, yalanıyor hemen
sanırım tetanozu soracaktın, ona da ben bişyler yazmıştım, lise 1 de aşı olduğumuz için lise mezunlarına 2 doz yapıyorlar..

bende yasmin kullanıyordum, yengemi hep referans veriyorum ama emzirirken o da kullandı :))
spiralden korkuyorum hem bence hap daha iyi korur

Yok canım tedbiri elden bırakmam ben...Çift dikiş gidiyoz biz .Gerçi herifle 1 aydır ayrıyız.Ben annemlerdeyim,o da haftasonları geliyor geri gidiyor
Süt için ben yediklerimin faydasını göremiyorum maalesef.Sadece su ve süt ben de işe yarıyor.Diğer hiç bir şeyin faydasını göremiyorum.

Yok bacım ne kıskanması...Yeter ki gelsin oğluyla ilgilensin,öpsün koklasında ben de biraz işimi yapayım diyorum .Biz hala eski düzenimize dönemedik.Ayrı gayrı takılıyoruz işte.40 yıllık evli gibi hissediyorum bazen kendimi.Bu durumun benden kaynaklandığını biliyorum ama ne yapayım,bir türlü toparlanamıyorum.

Maaşallaaahhh Asya ya ve sütüne ....Bu ay en çok kilo alan Asya oldu herhalde.
Çok şükür siz de atlattınız aşıyı.Ateşi çıkmaz inşaallah kuzumun...

Emzirmenin ilk altı ay içerisinde gebeliğe karşı koruyucu olduğu birçok çalışmada ortaya konmuştur. Emzirme eylemi sonucunda salgılanılan prolaktin hormonu kadınlarda yumurtlamayı baskılayarak gebelik oluşumuna engel olmaktadır. Prolaktin hormonunun kandaki seviyesi emzirmenin sıklığı ve süresi ile doğru orantılıdır. Emzirmenin gebelikten koruyucu etkisi, özellikle ilk altı ayda, günde en az 6-8 kez düzenli emziren ve ek gıdaya geçilmeyen durumlar için geçerlidir. Düzenli emzirmeyen ve ek gıdaya geçen kadınlardaki prolaktin seviyesi gebelikten korumaya yeterli olmayabilir ve diğer korunma yöntemleri devreye sokulmalıdır.

Emzirme döneminde en sık kullanılan korunma yöntemleri hormonal yöntemler ve bariyer yöntemlerdir.

Doğum kontrol hapları genellikle hem östrojen hem de progesteron içerirler. Bu hapların içerdiği östrojenin anne sütü üzerine olan olumsuz etkisi mevcuttur ve lohusalık dönemindeki olası damar pıhtılaşma bozukluğu riskini arttırabilmektedir. Sadece progesteron içeren haplar ise anne sütünün içeriğini ve miktarını azaltmamasından dolayı güvenle kullanılabilecek bir yöntemdir. Ancak bu haplara doğumdan altı hafta sonra başlanması gerekmektedir.

Korunma yöntemlerinden olan aylık iğneler içerdiği östrojenin anne sütüne olan olumsuz etkisinden dolayı emzirme döneminde tavsiye edilmemektedir. Üç aylık iğneler ise aylık iğnelere göre daha güvenilirdir ve anne sütü miktarını ve içeriğini etkilemezler. Bu uzun süreli koruma sağlayan iğnelerin en önemli yan etkisi kullanan kadınların adet görmesini engelliyor olmalarıdır.

İmplantlar ise kolda cilt altına uygulanan ortalama üç yıl koruyuculuğu olan ve içerdiği progesterondan dolayı emzirme döneminde güvenle kullanılabilecek bir yöntemdir. Aynı üç aylık iğneler gibi implantların da adet görmeyi engelleyebileceği kullanan kadınlar tarafından dikkate alınmalıdır.

Emzirme döneminde kullanılabilen bariyer yöntemlerinin, hormonal yöntemlerin aksine sistemik etkilerinin bulunmaması önemli bir avantajdır. En sık bariyer yöntemlerden biri olan diyaframın gebelikteki rahim ağzı değişikliklerinden dolayı doğumdan altı hafta sonra kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Kondom ise güvenilirliğinin düşüklüğü nedeniyle doğum korunma yöntemi olmaktan ziyade cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemi olarak kabul edilmelidir.

Uzun dönemdir en sık tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden olan rahim içi araçlardır. Rahim içi araçlar (spiral) bakırlı ve hormonlu olmak üzere iki tiptir. Bu iki tipte emzirme döneminde güvenle kullanılabilir ve başarısızlık oranları %1-3 arasındadır. Normal doğum sonrası hemen takılan spirallerin, rahim kasılmalarına bağlı olarak atılabileceği unutulmamalıdır.

Tüm bu yöntemler arasında başarı oranları en yüksek olan cerrahi sterilizasyondur ve özellikle ülkemizde pek yaygın olarak tercih edilmese de vazektomi kolay ve riski olmayan bir yöntemdir. “Tüplerin bağlanması” olarak da bilinen cerrahi sterilizasyon kadınlar için hem normal, hem de sezaryen doğum esnasında veya doğumdan 24 saat sonra uygulanabilen bir yöntemdir. Cerrahi sterilizasyonun en önemli özelliği diğer yöntemlerin aksine geri dönüşümün daha zor ve pahalı olmasıdır.

Birbirinden farklı özelliklerde olan tüm bu gebelikten korunma yöntemleri içerisinde en iyi yöntem hangisidir sorusuna cevap aramaktansa, kişi için en uygun yöntem hangisidir cevabını aramak daha sağlıklı ve akılcıl olacaktır.

biyolog yasmin sütü azaltabilir yani anladığım kadarıyla, dr.a sadece progesteron içeren hapları soran oldu mu? sütü etkilemiyormuş o. ben hep bu haptan almayı düşünüyorum ama hiç sormadım dr.a

LİLLAC ben doktoruma sormustum geçen hafta her iki tip doğum kontrol hapınında sütümü azaltabileceğini söyledi zaten işe başladığımdan beri sütüm çok azaldı yeni bir azaltıcı etkeni göze alamadım ben açıkcası, reglim geçen hafta bitti ozman görüşmüştük doktorumla ve spiral içinde henüz erken fazla kanamaya sebep olabilir buda istemediğimiz birşey bu dönemde, hem regl düzenin ne şekilde gidecek önce ona bakalım demişti yani sonuç yine iş kocalara düşüyor canımm:) daha sonra spiral olacak benim tercihim inş

Ben de bu hafta sonu domates konservelemeyi düşünüyordum canım nasıl yaptın tarif eder misin?

canlarım benim daha 3gün var regl olmama ben dün test yaptım negatif cıktı buarada kızlar sonradan pozitif olabilirmi....

buarada bende 6ay olsada hapamı baslısam hiç kullanmadım ama kadın dogumcuya gitcem 6.ayda bana yol göstersin diye bidahaki agustosa kadar kalmak yok

ben daha kırkım çıkmadan gitmiştim kuaföre saçlarımı boyattım kaşlarımı aldırdım bigüzel a... da da yaptırmıştım kırkım çıkınca hazır olayım diye...bnm cnm çok istiyordu o aralar...:)))

bnm kızım da akşam 8-9 gibi yatar gece 3'te 5'te kalkar emer ve 7'de ayaktayızdır biz...şansım varsa yatarak emziririm bir saat daha uyur...
bebeklerin gündü uykularının 45 dk olmasına çok şaşırdım sadece bnm kızım 45 dk uyur sanıyordum...turuncu demişti 45 dk sonra pış pış yapıyorum sonra tekrar uykuya dalıyor diye bizimki de bazen öyle uyanıp uyuyor...

süt konusunda da bnm de sol göğsümden daha az süt geliyor ve eğer ben süt sağacaksam geceden hep solu veriyorum emsin diye sağdakinde süt birikiyor ve sabah kalkar kalkmaz hemencecik sağıyorum daha iyi oluyor...kızlar süt yok diye üzülmeyin bnm göğüsler pörsümüş bile olsa kızım emmeye başlayınca sızlaya sızlaya geliyor sütüm...

ben hiç doum kontrol hapı kullanmadım eşim korundu hep ama spirali de taktırmak istiyorum ama eşim istemiyor bana güven diyor...:))

doğumdan sonra ilk adetim de doğumdan 4 ay sonra oldum...

Son düzenleme:
heh ya tetanozu sorucaktım:)
bende yasminden aşırı memnundum
kıllanmayıda azaltıyor 2 ayda bir ağdaya gidiyordum walla miss
birde tam vaktinde oluyordum regl
bıraktım sonraki ay hamile kaldım
ama tek etken sigara içmek ben maalesef içiyorum(bütün kötü etkilerinide biliyorum:))
ama sanırım yinede kullanıcamm
condom beni uyuz ediyor ya çok iticiii resmen torba

cnm çok etkilemezse kesinlikle yasmin düşünüyorummm
bana çok iyi geldii
sütümle ilgili sorunum yok çok şükür ama yinede teşekkür ederim ben bir araştırayımm

canlarım benim daha 3gün var regl olmama ben dün test yaptım negatif cıktı buarada kızlar sonradan pozitif olabilirmi....

kız beykozzz sen böyle giderseee 2.ciyide alıcan kucağınaaaa.....
bendee oldum regl ama lekelenme gibi bile değil hafif kahverengi saçsapan bir kanama yahuuu
sizinde öylemii

Ben de bu hafta sonu domates konservelemeyi düşünüyordum canım nasıl yaptın tarif eder misin?

iyi oldu sordugun cnmm
ben hiç anlamıyorum reçel turşu konserveee
tek yaptıgım vişne atmak buzluğa bide barbunyaaa
onlarda hem kolay hemde ikisinede dayanamam kendim için yaniii
bir iki tarif versenizde uygulasak kızlar ya ben ömrümde hiç domates konservesi yapılırken görmedimmmm
hatta biberlisi var hani açıp direk ısıtıyorsun menemen gibi süper bişiii

benn 57.ci gün oldum sonra olmam gerekenden 10gün önce oldum zaten normaldede hep öne atardı aydan aya olmazdım dogumdan sonra hep aydan aya bekledim ama oda öne attı 2.ci reglim dedigim gibi 10gün önce 3.reglim 6gün önce geldi şimdikinede 3gün kaldı 10eylül olmam lazım oda digerini 10agustosta oldum yani buara olmalıydım dün test yaptım negatifdi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…