iyi yolculuklar cnm? otobüsle mi gidiyorsunuz uçakla mı?
yolculuk uzun da sürse kısa da sürse bebeğin kol çantasına bol bol bol kıyafet koy. hiçbirzaman bezden dışarı çıkmayan kakalar yolculuklarda coşuyor üstüne başına çıkmak için bu zamanı bekliyor sanki. yolculukta 3 kez atlattım bu olayı ve kusmayı. tavsiyem kendine de yedek kıyafet al. biz kendi arabamızla ankaradan dönerken dinlenme tesisinde heryere kustu tabi üstüme de.. hemen panik yapmadan önce bebişimi temizledim giydirdim sonra ben değiştirdim üstümü.
+ minik bi yastık,örtü,çorap kesin yanına al.
gözün korkmasın yolculuğu seviyo kuzular.bol şansss öptümm
kızlar abartarak söylüyorum eşini bebişinden kıskanan var mıı
benim herifim eve adım atar atmaz koşturuyor oğluşunun yanına öp öp doyamıyor eskiden bana yaptığı herşey ona şimdi. arada bana canım oğlum dediği bile oluyor canım karım demek yerine :)) durum budur abartacak birşey değil ama adamın önceliği çocuğu oldu demek ki.. oysa doğum bittiğinde bebeği odaya bile çıkarmamıştı , beni beklemişti ameliyathanenin önünde.
ben de bu aralar bi süs bi süs sormayın 4 aylık temizlikçi görüntümden kurtuldum gibi sanki.ama adam hep yorgun :))
biz aşı oldukk yaa kızımı bağırttırdılar yine yıktı sağlık ocağınıı:)
çıngıraklı oyuncak epey işime yaradı renkler ilgisini çekiyor ve susturmam kolaylaştı kızlar tavsiye ederimm:)
asyam 7.800 gr olmuş 820 gr almışş
boyumuzda 64 den 67 olmuşşş çok şükürr...
kızlar bu arada spiral taktırmak isteyenler aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz takıyorlarmış fakat regl nin ilk günü gidiliyormuşşş
korunma hapı kullananlar benm gibi 6. aydan sonra başlanabilirmişşş:)
bir de 5 çaykaşığı şeftali suyu verdim dün dedim....
kilosu iyi olduğu için önermedi hemşiremiz...
5,5 aydan sonra başlamanı tavsiye ederim gereksiz yere bağırsak problemine neden olabilirrr anüs çatlağı bile gerçekleşebilirr
nasılsa kilo alımı iyi verme dediiii benimle aynı durumda olanlar için yazıyorum canlarımmmm
fitil olayında da kilosuna oranla 4 te 3 fitil verebilirmişimmmm.....
ya ben sanki birşey daha sorucaktım kızlar bana soru sor diyen olmuşmuydu yahuuuuu??????
bu arada sizce spiral mi--- yasminnmiii
hep yasmin kullandımmm spiral deneyen oldumu hiççç
ben hapımı çok seviyordummm
biyolog maşallah kızına ya valla özeniyorum bebeklerinizin kılolarına bakalım 10 gun sonra bizimde 4. ayımız dolacak kılosunu merak ediyorum, ay ortasında 300 gr almıştı. ben spiral taktırmayı düşünüyorum canım ama henüz erken çok kanama yapabilir dedi doktorum, aşınız ateşsiz geçsin inş, bizimde aşımız yaklaşıyor ve ben gerilmeye başlıyorum
Kızlar, doğumdan sonra saçını boyatan var mı aramızda?
Yada bilgi sahibi olan?
Ramazan çıktı düğünler sıraya geçti, bir değişiklik istiyorumda...
9 saat emmeden hayatta durmaz benim kiOmer sanirim 12 haftaliktan beri aksam 10dan sabah 7ye kadar deliksiz uyuyordu
Kilo alimi da gayet iyiydi
Bayram tatili tum duzenimizi bozdu aklina estikce emmek istiyor aksam 11de uyuyup gece 3te ve sabah 6da kalkiyor
Saglikli bir bebegin uyumayi ogrenmesi icin 3ayini doldurmasi yeterli diyorlar 3aydan sonra gecede en az 9sa uyumasi lazim bence uyandirma
bende gecen ay bu gün oldumKızlar doğumdan sonra 52.gün adet olmuştum.O tarihin üzerinden 2 ay 20 gün geçti ve ben hala adet olmadım.Test yaptım hamile de değilim.Benim gibi ilk adetini olup sonra olmayan var mı ?
Birde ben artık diyete başlamak istiyorum.Zaten artık aç da gezsem tok da gezsem sütümde değişen bişey olmuyor.Haftasonu evime gidiyorum.Düzenimi kurar kurmaz koşu bandında düzenli yürüyüş yapacağım akşam Kayra uyuduktan sonra.Birazda yediklerime dikkat edersem yavaş yavaş veririm herhalde.
canım arkadaşımın bebeği 3 aylık beyazları oldugu için 2 kere boyadıKızlar, doğumdan sonra saçını boyatan var mı aramızda?
Yada bilgi sahibi olan?
Ramazan çıktı düğünler sıraya geçti, bir değişiklik istiyorumda...
aynısı bizde de mevcut sabahları beni öpüp cıkan kocam şimdi kızını öpüp cıkıyor hayır kızını sevsin öpsün bu benim cok hoşuma gidiyor ama bir öpücükte benim yanagıma kondurmak bu kadar zor mukızlar abartarak söylüyorum eşini bebişinden kıskanan var mıı
benim herifim eve adım atar atmaz koşturuyor oğluşunun yanına öp öp doyamıyor eskiden bana yaptığı herşey ona şimdi. arada bana canım oğlum dediği bile oluyor canım karım demek yerine :)) durum budur abartacak birşey değil ama adamın önceliği çocuğu oldu demek ki.. oysa doğum bittiğinde bebeği odaya bile çıkarmamıştı , beni beklemişti ameliyathanenin önünde.
ben de bu aralar bi süs bi süs sormayın 4 aylık temizlikçi görüntümden kurtuldum gibi sanki.ama adam hep yorgun :))
çıngıraklı oyuncak epey işime yaradı renkler ilgisini çekiyor ve susturmam kolaylaştı kızlar tavsiye ederimm:)
kızlar bu arada spiral taktırmak isteyenler aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz takıyorlarmış fakat regl nin ilk günü gidiliyormuşşş
5,5 aydan sonra başlamanı tavsiye ederim gereksiz yere bağırsak problemine neden olabilirrr anüs çatlağı bile gerçekleşebilirr
nasılsa kilo alımı iyi verme dediiii benimle aynı durumda olanlar için yazıyorum canlarımmmm
ya ben sanki birşey daha sorucaktım kızlar bana soru sor diyen olmuşmuydu yahuuuuu??????
9 saat emmeden hayatta durmaz benim ki
9 saat aç kalması normal mi acaba ya
bana biraz fazla geldi
ben gecen hafta oldum ama cok az leke seklinde
Kadin dogumcum normal oldugunu ama SUT KORUR DIYE CENGAVERLIK YAPMAMAMI soyledi
Ben bu hafta mekiklere basladim
Yoruldugumda sutum belirgin olarak azaliyor ama mekik ve yuruyus oncesi kizilcik serbeti fln iciyorum hos bu ara herseyin kompostosunu yapar oldum
Bu arada TURUNCU ve PINARDA 3saatten 5saate cikmis sagma seanslarinizin arasi diye uzulmeyin
6aya birsey kalmadi hen sizin kuzulariniz bilincli anneleri sayesinde coktan mamaya donmus olacakken hala sutlerini aliyorlar
Dereotu taze sogan semizotu ve tahin bombardimani yaptiniz mi hic? Nolur bir gun boyunca sunlari bir tuketin ben de bugun hepsini hazirladim sirayla yiyecegim goguslerim bomba gibi sissin istiyorum omerin istahi arttikca sut yetmiyor
Aha yine tekme atip dusurdu koprusunu
Nasil azmansin sen oglum yaaa
kızlar abartarak söylüyorum eşini bebişinden kıskanan var mıı
evet kızlar dün dometeslerimi konserveledim oğluşuma,bavulumu hazırladım,kişisel temizliğimi yaptım duşumu aldım.önce ankara sonrada ver elini antalya. ailemi göreceğim için çok sevinçliyim ama biyandanda eşim kalacağı için üzgünüm.insanın bebeği olunca eşine ayrı bi bağlanıyormuş. aile olmak bu demek galiba.bebekle bana şans dileyin sağsalim varalım.hepinizi öpüyorum.
heh ya tetanozu sorucaktım:)maşallah asyayainşallah ateşlenmez..
ben de daha hiç birşey vermedim kızıma, sadece meyve, yoğurt vs. tattırıyorum, yalanıyor hemen
sanırım tetanozu soracaktın, ona da ben bişyler yazmıştım, lise 1 de aşı olduğumuz için lise mezunlarına 2 doz yapıyorlar..
bende yasmin kullanıyordum, yengemi hep referans veriyorum ama emzirirken o da kullandı :))
spiralden korkuyorum hem bence hap daha iyi korur
Emzirmenin ilk altı ay içerisinde gebeliğe karşı koruyucu olduğu birçok çalışmada ortaya konmuştur. Emzirme eylemi sonucunda salgılanılan prolaktin hormonu kadınlarda yumurtlamayı baskılayarak gebelik oluşumuna engel olmaktadır. Prolaktin hormonunun kandaki seviyesi emzirmenin sıklığı ve süresi ile doğru orantılıdır. Emzirmenin gebelikten koruyucu etkisi, özellikle ilk altı ayda, günde en az 6-8 kez düzenli emziren ve ek gıdaya geçilmeyen durumlar için geçerlidir. Düzenli emzirmeyen ve ek gıdaya geçen kadınlardaki prolaktin seviyesi gebelikten korumaya yeterli olmayabilir ve diğer korunma yöntemleri devreye sokulmalıdır.
Emzirme döneminde en sık kullanılan korunma yöntemleri hormonal yöntemler ve bariyer yöntemlerdir.
Doğum kontrol hapları genellikle hem östrojen hem de progesteron içerirler. Bu hapların içerdiği östrojenin anne sütü üzerine olan olumsuz etkisi mevcuttur ve lohusalık dönemindeki olası damar pıhtılaşma bozukluğu riskini arttırabilmektedir. Sadece progesteron içeren haplar ise anne sütünün içeriğini ve miktarını azaltmamasından dolayı güvenle kullanılabilecek bir yöntemdir. Ancak bu haplara doğumdan altı hafta sonra başlanması gerekmektedir.
Korunma yöntemlerinden olan aylık iğneler içerdiği östrojenin anne sütüne olan olumsuz etkisinden dolayı emzirme döneminde tavsiye edilmemektedir. Üç aylık iğneler ise aylık iğnelere göre daha güvenilirdir ve anne sütü miktarını ve içeriğini etkilemezler. Bu uzun süreli koruma sağlayan iğnelerin en önemli yan etkisi kullanan kadınların adet görmesini engelliyor olmalarıdır.
İmplantlar ise kolda cilt altına uygulanan ortalama üç yıl koruyuculuğu olan ve içerdiği progesterondan dolayı emzirme döneminde güvenle kullanılabilecek bir yöntemdir. Aynı üç aylık iğneler gibi implantların da adet görmeyi engelleyebileceği kullanan kadınlar tarafından dikkate alınmalıdır.
Emzirme döneminde kullanılabilen bariyer yöntemlerinin, hormonal yöntemlerin aksine sistemik etkilerinin bulunmaması önemli bir avantajdır. En sık bariyer yöntemlerden biri olan diyaframın gebelikteki rahim ağzı değişikliklerinden dolayı doğumdan altı hafta sonra kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Kondom ise güvenilirliğinin düşüklüğü nedeniyle doğum korunma yöntemi olmaktan ziyade cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemi olarak kabul edilmelidir.
Uzun dönemdir en sık tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden olan rahim içi araçlardır. Rahim içi araçlar (spiral) bakırlı ve hormonlu olmak üzere iki tiptir. Bu iki tipte emzirme döneminde güvenle kullanılabilir ve başarısızlık oranları %1-3 arasındadır. Normal doğum sonrası hemen takılan spirallerin, rahim kasılmalarına bağlı olarak atılabileceği unutulmamalıdır.
Tüm bu yöntemler arasında başarı oranları en yüksek olan cerrahi sterilizasyondur ve özellikle ülkemizde pek yaygın olarak tercih edilmese de vazektomi kolay ve riski olmayan bir yöntemdir. “Tüplerin bağlanması” olarak da bilinen cerrahi sterilizasyon kadınlar için hem normal, hem de sezaryen doğum esnasında veya doğumdan 24 saat sonra uygulanabilen bir yöntemdir. Cerrahi sterilizasyonun en önemli özelliği diğer yöntemlerin aksine geri dönüşümün daha zor ve pahalı olmasıdır.
Birbirinden farklı özelliklerde olan tüm bu gebelikten korunma yöntemleri içerisinde en iyi yöntem hangisidir sorusuna cevap aramaktansa, kişi için en uygun yöntem hangisidir cevabını aramak daha sağlıklı ve akılcıl olacaktır.
biyolog yasmin sütü azaltabilir yani anladığım kadarıyla, dr.a sadece progesteron içeren hapları soran oldu mu? sütü etkilemiyormuş o. ben hep bu haptan almayı düşünüyorum ama hiç sormadım dr.a
canlarım benim daha 3gün var regl olmama ben dün test yaptım negatif cıktı buarada kızlar sonradan pozitif olabilirmi....
Ben de bu hafta sonu domates konservelemeyi düşünüyordum canım nasıl yaptın tarif eder misin?
ben daha kırkım çıkmadan gitmiştim kuaföre saçlarımı boyattım kaşlarımı aldırdım bigüzel a... da da yaptırmıştım kırkım çıkınca hazır olayım diye...bnm cnm çok istiyordu o aralar...:)))
bnm kızım da akşam 8-9 gibi yatar gece 3'te 5'te kalkar emer ve 7'de ayaktayızdır biz...şansım varsa yatarak emziririm bir saat daha uyur...
bebeklerin gündü uykularının 45 dk olmasına çok şaşırdım sadece bnm kızım 45 dk uyur sanıyordum...turuncu demişti 45 dk sonra pış pış yapıyorum sonra tekrar uykuya dalıyor diye bizimki de bazen öyle uyanıp uyuyor...
süt konusunda da bnm de sol göğsümden daha az süt geliyor ve eğer ben süt sağacaksam geceden hep solu veriyorum emsin diye sağdakinde süt birikiyor ve sabah kalkar kalkmaz hemencecik sağıyorum daha iyi oluyor...kızlar süt yok diye üzülmeyin bnm göğüsler pörsümüş bile olsa kızım emmeye başlayınca sızlaya sızlaya geliyor sütüm...
ben hiç doum kontrol hapı kullanmadım eşim korundu hep ama spirali de taktırmak istiyorum ama eşim istemiyor bana güven diyor...:))
doğumdan sonra ilk adetim de doğumdan 4 ay sonra oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?