2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

GEÇMİŞ OLSUN bizde sünnet olucaz da nasıl geçti acaba sıkıntısı varmı? çok ağladımı? Narkoz verdiler mi? Ben çok endişeliyim çok soru sordum ama...:26:

hosgeldin gııı benimde babam rize kalkandere usagım hosgeldin anavatanına hayatım Allahım sen bebiş yapmasanda biz herkezi topigimize bekleriz seneye zaten canım nese kendine dikkat et bizi habersiz bırakma melegimcim

kızlar teşekkür ederm cvp verenlereee:)
bi konserve yapcam bütün topiğiii karıştırdım uehueheuhe
giyindim çıkmak üzereyimmm önce bir alışverişşşş ardından pazar bakalımmmmm
gece gibi yaparız sanırım eşimleee:)
girince uzun uzun yazıcam öptüm siziii benm beyy çağıriiiiiiiiii

:):)

evet yolculuğumuzu çok şükür atlattık.3.5 saat otobus yolculuğumuzu eşim sayesinde sıkıntısız atlttık.bol bol emzirerek.oyunlar oynayarak ankaraya geldik.uçakta ben ve bebeğim başbaşa kaldık.önce oyunlarla idare ettik huzursuzlanmaya başlayınca mamızı içtik uyuduoldu.sonra tam antalyaya geldik bende rahat bi nefes almıştımki benim çiko gözlerini açtı ve avazı çıktığı kadar ağladı.bir türlü sakinleştiremedim. uçağın kapılarının geç açılmasıda tuzu biberi oldu.bütün gözler üzerimizdeydi.ağlamamak için kendimi zor tuttum.halim o kadar acıklıydıki beni sıranın önüne koydular aynı sırada yolculuk yaptığımız bey çantamı taşıdı.biryandan da bana moral verdi hepimiz çocuk büyüttük diye.bebeğim ayağa kalkınca biraz rahatladı onunla ilgilenenlere gülücük attı ve böylece seyahatimiz sona erdi.tek başına yolculuk çok zormuş.eve geldik evi yadırgadı yaklaşık yarım saat sebepsiz ağladı.bebeğime bunu yaptığım için vicdanım sızladı.oğlum o kadar yorulmuş ki gecede 3 kere kalkan bebek sadece 1 kere kalktı.şimdi ise gayet iyi neşesi yerine geldi.

konserveyi soran arkadaşlar ben 10 kilo armut tipi 3 kiloda maniyayı kaynayan suda 3 dakka bekletip kabuklarını soyup rondodan geçirdim.küçük kavonozlarla 20 tane oldu.bunları sadece çorbalarda kullanıcam.yemeklikte gidince yapıcam.içine tuzun yanındabiraz şeker ve z.yağıda ilave ediyorum.biz çok memnunuz kışın yemeklerde hep bunları kullandık.oğlum için herşeyin doğalını yapmak istiyorum.

YAVRUKEDI benhm kizim günde 1 kere kaka yapiyo 2 kere yaptigi cok nadir.yapamadigi zamanlar 2-3 gün yapamiyo fitil vermiyorvm kendi kendgne yapiyor
ama eskisi gibi sık degil jakalarimiz ama çişimiz masallah :)

hiimm sendede oluyo yani 3 gun yapmama durumlari anladim canim biz bugune dek huzursuz oldugunu gozlemledigimiz durumlarda fitili veriyorduk ama suan normal masallah bende kararsiz kaldim fitil konusunda... ama cis konusu bizdede masallahlik

biirkerede yapma dedigin nedir tosticim yani konak cikmasi icin yogun bir sekilde taramamak mi ?

hoooosgeldin vatan topraklarina canim bizde seni osledik hep burada oldugundan gozlerimiz aradi oglusuna cook gecmis olsun canim

Sagol beykozcum,bak hemsoda cıktık ıyımı bu arada bıyologda hemsoymus habersızdık yaa yenı ogrendık ..
Sunnetı soran arkadasım ben nerde ıse bır haftadır hastane arastırıyorum ve sonunda tuzlu am ıyı bır hastane buldum..anestezı yapanlardan uzak durdum cunu onca mınık bebege gereksız bence..nörologlarda yapıyormus sunnet ama ben cocuk cerahı buldum yanı ısın erbabı onlar cunku..ozellıkle bunlara dıkkat et cnm cok ehemmıyetlı..bırde hastanenın gercekten ıyı olmasına dıkkat et sunnet dıye gecıstırme derım..cok basıt ıs degıl oglum suan fıtılle duruyor ve her altını actıgımda gordugu manzara benı bayıltcak derecede..zamanla alısıyorsun ama zor yanı zor anam cok zor hemde

Gecmıs olsun pınarcım..allah sıfa versın ıns esıne ve sanada sabır..sayılı gun gecer be guzelım..ben Mahırle hep yalnızız ve ıdare edıyoruz mevlam yardım edıyor ınan sıkma canını

Bu senın esın saldı epey kendini galiba..bence sende bak keyfine gez dolas , annene gıtmekle kalma, zaten esin alismıs baksana nede olsa annendesın dıye senı merak etmez bıle olmus..sende artık baska yerlere gıt bakalım aynısı ona yapılınca nasıl tepkı verıcek..Uzme kendini keyıf yapmaya bak

hoşgeldin canım memleketine oh hasret bitti temelli gelirsin inşallah.bu arada benim de annem erzurumlu babam bayburtlu melezim yani :))) kuzey güney değilde kuzey ve doğu :))))

doğru diyosun bebek olmadan giderdim heryere şimdi ancak anneme çıkıcam gezicem başka yerlerede tek başıma biraz ek gıdaya geçsin anneme bırakır tek de gezerim.

bu arada sünnet için hayırlı olsun ve geçmiş olsun çok zor dayanmak valla onların ağlayışlarına

GEÇMİŞ OLSUN bizde sünnet olucaz da nasıl geçti acaba sıkıntısı varmı? çok ağladımı? Narkoz verdiler mi? Ben çok endişeliyim çok soru sordum ama...:26:

Biz yaptırdık gecem ay narkoZ vermiyorlar pipiskosunun yzerinden 3 yerden iğne yapıyorlar 15-20 dk sonra çağırıyorlar sonra kesiveriyorlar ama sen sen ol iğne yapmadan once o bölgeye uyuşturucu sprey sıktır cunku iğne kocaman OĞLUŞUn canını cok yakıyor ayrıca iğnenden 30-45 dk sonra götür kestirmeye uyuşturucu anca etkisini gösteriyor biz cok acemiyidik yavrunun cani cok yandı ben bayıldım zaten oracikta iyileşmesi 1 haftayı buluyor cok iyi bakimla

vallacanım konserve bende yaptım hatta olayı abartıp annemle patlıcan fasulye domates menemenlik bide kahvaltılık domateslibiberli çemen tarzi bi sos yaptık. kışın çokrahat oluyo özelliklede patlıcan konservesi hopppp 15 dakkaya türlün hazır
buarada kurbanda eşim rize iyidere memlekete gitmek istiyo. dedim şimdiden aman ben gelemem sen git annenlere diye o soğukta çocuğu hasta edemem dedim. bide kurbandan sonra 1hafta sonra anneleri istanbula geliyo kış için görmiycekdeğiller torunları nasıl olsa

Canım ben mamayı günde 2 defa veriyorum 120 cc vermeye çabalıyorum tabi bu 1 ya da 2 saatime mal olabiliyor.Günde 30 cc kadar da su veriyorum.Malum benim kız çok terliyor.
pınarda çok geçmş olsun bende ece ile 6 gün yalnız kalmıştım zor oluyor ama moralini yüksek tutarsan daha kolay atlatırsın Allah yardımcınız olsun

Arkadaslar çok incesiniz teşekkür ederim,eşim aradı ameliyattan çıkmış iyi geçmiş çok şükür,yarın akşam evde inşallah.
Canım geçende ben de yaptım:yaklaşık 7-8 kilo domatesin kabuklarını soyup doğradım ve tencerede bir taşım kaynattım içine az biraz tuz ve zeytinyağı da gezdirdim sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurdum,ardından hemen kullanılmamış kavanoz kapaklarını kaynattım ve bez yardımıyla kavanozları sıkıca kapatıp ters çevirdim,bir gece ters şekilde bekledi akıntı var mı yok mu diye.Sonra buzdolabına yerleştirdim.
Çok teşekkürler çiçekciğim...
Canım nerden aldın va ne kadara?

Çok teşekkürler canım,Allah kimseyi sağlıkla sınamasın...

peki çocuğun yanına sizi aldılar mı? Çünkü bacakları kolları rahat durmaz. Bide sünnetten sonra bez bağlama olayı sıkıntılı olmuyomu yani pipiye değdikçe acımaz mı canı acaba? Bi atlatsak hayırlısıyla şu sünnet olayını çok rahatlıycam:18:

pınarda canım çok geçmiş olsun, biranönce sağlığına kavusup hemen yanınıza dönsün inş

canım sen eşine kızının ve senın ona başkalarından daha çok ihtiyacınızın olduğunu hatırlat belki aklı başına gelir ama sen kendini bebeğin için üzme canım

meleğimm hoşgeldinn, sünnetinizde hayırlı ve uğurlu olsun canım maşallah ona, erkek anneleri için duygulu bir durum öptüm minik erkekini

Özellikle anneyi istiyorlar yanına bebeği oyalayip sakinleştirmek icin.
İki hemşire zaten yanında geliyor bebegin bacaklarından tutması icin.
Ama İnan dayanması zor. Bez bağlamaya gelince Dr 2 adet krem veriyor.
Onu pipiye şurup strec film koyuyorsun avuç ici kadar sonra bezini takiyorsun
Pipiye zarar gelmiyor ki bizimki eve geldi hopp pipiskosunun üzerine yattı :)))
Ama CANIM dikkat et kesinlikle. Cocuk cerrahi olsun bizim gittiğimiz Dr bayağı
Araştırıp gittim ama İnan o an dayanamıyor insan ameliyatın yarısında oğlumu
Alıp hastaneden kaçacaktım :))) gerçi dogumu beklerkende kaçacaktım ama
Kapılar kapaliydi biraz tez canliyimda ondan :)))

İyiderenin neresinden canım eşin.Bu arada ben okuyup fazla yazmayan bi mayıs annesi :)

Canım hoşgeldin,umarım çok güzel keyifli bi tatil geçirirsin.Minik şehzademize hem geçmişolsun hem hayırlı olsun :)

Valla beni yanına almadılar gercı alsalardı ben dayamazdım, kucagımda ameliyat kapısına kdar goturmeme izin verdiler oda kucagımdan zor aldılar :)) Benim velette cok harektlidir bunu doktoromuza soyledik ve oda biz uyusturma oncesı sakınlestırıcı surup verıyoruz merak etmeyın dedıler..bızımkı bezlenıyor suan sorun yok ama kerem var verılen onu suruyoruz bırde doktor agrı ve acıya karsı fıtıl verdı, gerektıgınde verırsın dıye ..yalnız cnm metanetını koru cunku grecegın manzara bıraz kotu, bu yuzden yanında soguk kanlı bırı olsun

Valla beni yanına almadılar gercı alsalardı ben dayamazdım, kucagımda ameliyat kapısına kdar goturmeme izin verdiler oda kucagımdan zor aldılar :)) Benim velette cok harektlidir bunu doktoromuza soyledik ve oda biz uyusturma oncesı sakınlestırıcı surup verıyoruz merak etmeyın dedıler..bızımkı bezlenıyor suan sorun yok ama kerem var verılen onu suruyoruz bırde doktor agrı ve acıya karsı fıtıl verdı, gerektıgınde verırsın dıye ..yalnız cnm metanetını koru cunku grecegın manzara bıraz kotu, bu yuzden yanında soguk kanlı bırı olsun

iyi akşamlar kızlar..sizlere birşey danışmak istiyorum...ben sütümü sağarak veriyorum oğluma memeyi tutmadığı için..çok şükür sütüm fazlasıyla var..sütüm yetmiyor değil ama oğlum içmiyor...iştahsız yani..ilk iki ay birer kilo almıştı...sonradan kilo alımı yavaşladı..özellikle kv dem oğlumun zayıf olduğunu ek gida vermemi söylüyor her seferinde...sinirim bozuluyor..benim sütüm varken erkenden niye ek gıdaya geçeyim ki...sizce ne yapmalıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…