Pişştt... Kızlar ben geldım, Tr den yazıyorum bir haftadan sonra sizlerle paylasımlara başlama heyecanı yasayacağım ıcın cok mutluyum...Çok özlemişim valla meger muhtelası olmusum buranın yanı sızlerın bırde sunu anladımkı sızlerden gercekten cok seyler ogrenmısım ve ogrenıyorumda
Oğlum dun itibari ıle artık erkek oldu teyzelerı sonunda sunnet yaptırdık..yalnız öldüm öldüm dırıldım resmen. ne cok zormus sankı beenın bır tarafımı kestıler...bırde hastane kesılen parcayı elıme tutusturunca az daha bayılıyordum zor tuttular benı yıgılmamak ıcın ..
Kızlar dun gece gecmısı okuyabıldım ve yıne guzel kızlarımız ve delıkanlılarımızın fıstık resımlerı vardı hepsı harıkaydı yesun teyzesı onları cok ballıar annelerı ..yalnız benım oglana bu gıdısle kız kalmayacak kızlar tek tek namzet buluyor yaa ..ben Tr e geldım cıdduyum kızlar ogluma bulacam bır hanımcık .)hadı bakalım kısmet dıyelım :))
Bu arada bende rıze trabzon karısıımıyım, baktım epey karadenızlı varmıs oh oh masallah yalnız ben dogma buyume istanbuluyum ama Annem rıze ıkızdere ve babam trabzon sürmene
Sleep bag den bahsedılmıs, ben kullanıyorum cok memnunum ozeellıkle ustunu ortmeyı sevmeyen cocuklar ıcın bırebır
Beykozcum sagol benı dave etmıssın yenı topıge ama ben almıyım cnmcım ben ikinciyi malasef dusunumıyecem
Beni merak eden arkadaslar sagolun eksık olmayın selamlarını aldım kızlar
Sizlerı gercekten cok ozlemısım
Pişştt... Kızlar ben geldım, Tr den yazıyorum bir haftadan sonra sizlerle paylasımlara başlama heyecanı yasayacağım ıcın cok mutluyum...Çok özlemişim valla meger muhtelası olmusum buranın yanı sızlerın bırde sunu anladımkı sızlerden gercekten cok seyler ogrenmısım ve ogrenıyorumda
Oğlum dun itibari ıle artık erkek oldu teyzelerı sonunda sunnet yaptırdık..yalnız öldüm öldüm dırıldım resmen. ne cok zormus sankı beenın bır tarafımı kestıler...bırde hastane kesılen parcayı elıme tutusturunca az daha bayılıyordum zor tuttular benı yıgılmamak ıcın ..
Kızlar dun gece gecmısı okuyabıldım ve yıne guzel kızlarımız ve delıkanlılarımızın fıstık resımlerı vardı hepsı harıkaydı yesun teyzesı onları cok ballıar annelerı ..yalnız benım oglana bu gıdısle kız kalmayacak kızlar tek tek namzet buluyor yaa ..ben Tr e geldım cıdduyum kızlar ogluma bulacam bır hanımcık .)hadı bakalım kısmet dıyelım :))
Bu arada bende rıze trabzon karısıımıyım, baktım epey karadenızlı varmıs oh oh masallah yalnız ben dogma buyume istanbuluyum ama Annem rıze ıkızdere ve babam trabzon sürmene
Sleep bag den bahsedılmıs, ben kullanıyorum cok memnunum ozeellıkle ustunu ortmeyı sevmeyen cocuklar ıcın bırebır
Beykozcum sagol benı dave etmıssın yenı topıge ama ben almıyım cnmcım ben ikinciyi malasef dusunumıyecem
YAVRUKEDI benhm kizim günde 1 kere kaka yapiyo 2 kere yaptigi cok nadir.yapamadigi zamanlar 2-3 gün yapamiyo fitil vermiyorvm kendi kendgne yapiyor
ama eskisi gibi sık degil jakalarimiz ama çişimiz masallah :)
tünaydınlar herkese
mutlu haftasonları...
bende bebişlerin kakasını soracaktım sizlere kaç kez yapıyorlar kıvamı nasıl
biz daha ek gıdaya başlamadık sadece anne sütü alıyor kızım
hala kakası ishal gibi bazen böyle çamur gibi yapıyor
önceden cok fazla yapardı şimdi en fazla 2 kere
yavrukedi konaktır canım kızımda da 3 aylıkken oldu banyodan yarım saat önce zeytin yağı sür yumuşakbir tarakla tara kalkar onlar
birde bir kerede yapma birkaç kereye böl tahriş olmasın cocugun kafası
Az evvel eşim ameliyat için Adanaya hareket etti ve ben bebeğimle evde tek kaldım.Eşim kendi için mi endişelensin bizim için mi şaşırdı.Gözü arkada kalarak gitti bizleri emanet edecek kimse olmadığı için.2 gün kızımla yalnız kalacağım.İlk defa olacak bu,inşallah çabuk geçer ve eşimin menisküs ameliyatı da sorunsuz geçip iyileşerek döner...
Aslında yazacaklarım var ama şu an canım sıkkın olduğu için yazmak içimden gelmiyor.
İyi geceler,belki bir daha uğrarım...
Kizlar suan o kadar sinirliyimki az önce eşimle akrabasinin dügününden geldik bizi masada birakti kendi sürekli oynadi cocuk agliyo durmu bi yanlarina gideyimde bakayim demiyo.karimmi var cocugum mu var atmis kendini oynuyo.beni hemen eve birak dedim sonra beyfendi her zaman diretir hemen anneme birakti kendi 2 de gelcekmis konvoya katilacakmis evde onumu beklicektim.
napayim annem de benim siginagim
cok üzülüyorum kizlar iyi ki sizde varsiniz ben ona beni yalniz birakmasi icin mi cocuk verdim ben bunlari kaldiracak bi insan degilim.
bastan o kadar ilgi,sevgi,sözler sonra bu yanlizlik bogazima bi yumruk gibi oturuyo
Sagol beykozcum,bak hemsoda cıktık ıyımı bu arada bıyologda hemsoymus habersızdık yaa yenı ogrendık ..
Sunnetı soran arkadasım ben nerde ıse bır haftadır hastane arastırıyorum ve sonunda tuzlu am ıyı bır hastane buldum..anestezı yapanlardan uzak durdum cunu onca mınık bebege gereksız bence..nörologlarda yapıyormus sunnet ama ben cocuk cerahı buldum yanı ısın erbabı onlar cunku..ozellıkle bunlara dıkkat et cnm cok ehemmıyetlı..bırde hastanenın gercekten ıyı olmasına dıkkat et sunnet dıye gecıstırme derım..cok basıt ıs degıl oglum suan fıtılle duruyor ve her altını actıgımda gordugu manzara benı bayıltcak derecede..zamanla alısıyorsun ama zor yanı zor anam cok zor hemde
Gecmıs olsun pınarcım..allah sıfa versın ıns esıne ve sanada sabır..sayılı gun gecer be guzelım..ben Mahırle hep yalnızız ve ıdare edıyoruz mevlam yardım edıyor ınan sıkma canını
Bu senın esın saldı epey kendini galiba..bence sende bak keyfine gez dolas , annene gıtmekle kalma, zaten esin alismıs baksana nede olsa annendesın dıye senı merak etmez bıle olmus..sende artık baska yerlere gıt bakalım aynısı ona yapılınca nasıl tepkı verıcek..Uzme kendini keyıf yapmaya bak
GEÇMİŞ OLSUN bizde sünnet olucaz da nasıl geçti acaba sıkıntısı varmı? çok ağladımı? Narkoz verdiler mi? Ben çok endişeliyim çok soru sordum ama...:26:
kızlar teşekkür ederm cvp verenlereee:)
bi konserve yapcam bütün topiğiii karıştırdım uehueheuhe
giyindim çıkmak üzereyimmm önce bir alışverişşşş ardından pazar bakalımmmmm
gece gibi yaparız sanırım eşimleee:)
girince uzun uzun yazıcam öptüm siziii benm beyy çağıriiiiiiiiii
:):)
Canım ben mamayı günde 2 defa veriyorum 120 cc vermeye çabalıyorum tabi bu 1 ya da 2 saatime mal olabiliyor.Günde 30 cc kadar da su veriyorum.Malum benim kız çok terliyor.merhaba kızlar,
anne sütüyle birlikte mama veren anneler mamayı günde kaç kez kaç cc veriyosunuz? bir de emzirmeden önce mi sonra mı?
merak ettiğim başka bişey de bebişlerinize su veriyo musunuz? mama da aldıkları için suya ihtiyaçları oluyo mu acaba?
pınarda çok geçmş olsun bende ece ile 6 gün yalnız kalmıştım zor oluyor ama moralini yüksek tutarsan daha kolay atlatırsın Allah yardımcınız olsun
Arkadaslar çok incesiniz teşekkür ederim,eşim aradı ameliyattan çıkmış iyi geçmiş çok şükür,yarın akşam evde inşallah.Gecmis olsun canimcim bizde 2,5 aylikken yanliz kaldık esimin amcası vefat etmişti 3 günlüğüne Adana'ya gitmişti. Annem 2 uzağımda olmasına rağmen çağırmadım yanliz kaldım. Zaten gece yanlizliginada alıştım mecburen cunku esim polis memuru. Allah tan şimdi hergece evdede kafam rahat yoksa bı faydası yok bizimkinin adam keyif adamı :))) bizler seni yanliz bırakmayız canimcim
Canım geçende ben de yaptım:yaklaşık 7-8 kilo domatesin kabuklarını soyup doğradım ve tencerede bir taşım kaynattım içine az biraz tuz ve zeytinyağı da gezdirdim sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurdum,ardından hemen kullanılmamış kavanoz kapaklarını kaynattım ve bez yardımıyla kavanozları sıkıca kapatıp ters çevirdim,bir gece ters şekilde bekledi akıntı var mı yok mu diye.Sonra buzdolabına yerleştirdim.turuncu en kısa zamanda cvp verirmisin şekerim pazara gidicem de:):)
soru 1: domatesler ne kadar süre kaynayacakkk mesela köpükler yokolana kadarmı yada kuruyana kadarmı gibi:)???kısık ateştemii????
soru 2:5 kg domates için 1 kg biber kullansam çok mu???
soru 3: 5 kg domates için kaç tane standart kavanoz lazım çünkü ona göre kavanoz alıcam?
soru 4: tuz koyacakmıyızzzz?
kendimi sınav sorusu hazırladığım günlerdeki gibi hissettim şekerimm:)
soru 5: boşaltım sistemi elemanlarını sırasıyla yazınızzzzzz
soru 6:nöron nedir? hangi sistemin yapısında bulunur.. önemini açıklayın
soru 7: çiçeklerde eşeyli üremeyi açıklayınn
hueheuheuheuehuehue
Çok teşekkürler çiçekciğim...Çok tşk ederim rahatladım biraz,aslında benimde ihtiyacım var ama ben kızım için korkuyorum çünkü eşim aşırı rahat.Dün aşıdan çıktık normalde aşı olunca bebekler daha iyi korunur ve dinlensin diye eve gidip yatırlırılır ama bizi eşim bol bol bol rüzgar alan bi tepeye çay içmeye götürdü bişe deyince kavga çıkıyor ama olacak işmi yani sesimi çıkarmadım elimden geldiğince korudum kızımı,neyseki bi sorun çıkmadı.Tatilde kızımı gözönünde alarak faliyet planlayacağına söz verdi bakalım.Mesela tekne turuna eğer çok fazla rüzgar varsa çıkılmayacak dedim şimdilik ok diyor :)))) Tatil döünüşü anlatırım , 20 sinde çıkcaz kısmetse ...
Canım öncelikle çok şükür ateş olmadan atlattık :) Tatile gelince ben seviyorum gezmeyi yolculuğu hatta kızımında sevdiğini düşünüyorum fakat çok çelişkili bi durumum varki tatili sevdiğim kadar düzen ve plan proğram takıntımda vardır ,işte beni korkutanda bu.Tatilde düzen imkansız ama ben elimden geldiğince çabalıyorum mesela bayrm tatilinde yolda mama saati geldiğinde eşim yarım saat bekle mola yerinde var dedi fakat ben önceden anlaşmıştım hayır mümkün değil benim kızımın mama saati geldiğinde abartmıyorum nefes alma ritmim bile değişiyor onu doyurunca rahat nefes alıyorum.Bu durumda arabada içmiyorsa durduruyorum hemen arabayı :))) yada ilk benzinlikte falan ,yani ben tatile değilde tatili bana uydurmak için elimden geleni yapcam.Ek gıda beni düşündürüyordu onuda artık HİPP in püreleri sebzeleriyle telafi ederim diye düşündüm .
Bu arada ek besin olayın ne alemde paylaşırmısın bizim doktor hiç rehberlik yapmıyor bana ,kafama göre yapıncada içim rahat etmiyor .Zaten iştah sorunu yüzünden günde 8 ögün yerken 4 _5 öğüne düştük çok üzülüyorum
Ben sabahki ögünden 1 saat sonra meyve püresi veriyorum tadımlık çok zorlamak istemiyorum,bide bi öğün mama yerine sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum.! haftadır böyle ek gıdam bu şekilde.Başka ne yapabilirim fikir verirmisiniz.Özellikle benim gibi iştahsız bebekleri olan arkadaşlar doktorunuzdan memnunsanız ek gıda ile ilgili yönlendirmelerini paylaşırsanız sevinirim.Mesela çorba vereceğim zaman oda ayrı bi öğünmü olacak yoksa kaşık mamasını çıkarıp çorbamı vereceğim,yoğurt verceğim zaman meyvemi çıkcak bişe bilmiyorum yaaaaa.Ek gıda ögün olarak 6. aydan sonra verilişr biliyorum ama bence o durum sütü bol insanlar için geçerli
Çok geçmiş olsun,sağ salim iyileşerek döner inşallah...
Bizde sayısında değişme olmadı ama renk ve şekli değişti :)
Canım nerden aldın va ne kadara?saat 5:50 itibariyle uyanmış, akşama misafir, yarına yemekli misafir, evi temizlenmesi gereken bir insan napabilir avazı çıktığı kadar imdat diye bağırması gerekirofff bitmez bu hafta sonu bana daha iş yapmadan yorgunum. kızlar ya hiç aranızda arı sütü ve poleni kullanan oldu mu? ben 20 tüp arı sütünü yeni bitirdim şimdi de arı poleni içiyorum sanki sütüme iyi geldiler nettede iyi gelir yazıyor aklınızda bulunsun
Sagol beykozcum,bak hemsoda cıktık ıyımı bu arada bıyologda hemsoymus habersızdık yaa yenı ogrendık ..
Sunnetı soran arkadasım ben nerde ıse bır haftadır hastane arastırıyorum ve sonunda tuzlu am ıyı bır hastane buldum..anestezı yapanlardan uzak durdum cunu onca mınık bebege gereksız bence..nörologlarda yapıyormus sunnet ama ben cocuk cerahı buldum yanı ısın erbabı onlar cunku..ozellıkle bunlara dıkkat et cnm cok ehemmıyetlı..bırde hastanenın gercekten ıyı olmasına dıkkat et sunnet dıye gecıstırme derım..cok basıt ıs degıl oglum suan fıtılle duruyor ve her altını actıgımda gordugu manzara benı bayıltcak derecede..zamanla alısıyorsun ama zor yanı zor anam cok zor hemde
Gecmıs olsun pınarcım..allah sıfa versın ıns esıne ve sanada sabır..sayılı gun gecer be guzelım..ben Mahırle hep yalnızız ve ıdare edıyoruz mevlam yardım edıyor ınan sıkma canını
Bu senın esın saldı epey kendini galiba..bence sende bak keyfine gez dolas , annene gıtmekle kalma, zaten esin alismıs baksana nede olsa annendesın dıye senı merak etmez bıle olmus..sende artık baska yerlere gıt bakalım aynısı ona yapılınca nasıl tepkı verıcek..Uzme kendini keyıf yapmaya bak
Biz yaptırdık gecem ay narkoZ vermiyorlar pipiskosunun yzerinden 3 yerden iğne yapıyorlar 15-20 dk sonra çağırıyorlar sonra kesiveriyorlar ama sen sen ol iğne yapmadan once o bölgeye uyuşturucu sprey sıktır cunku iğne kocaman OĞLUŞUn canını cok yakıyor ayrıca iğnenden 30-45 dk sonra götür kestirmeye uyuşturucu anca etkisini gösteriyor biz cok acemiyidik yavrunun cani cok yandı ben bayıldım zaten oracikta iyileşmesi 1 haftayı buluyor cok iyi bakimla
Az evvel eşim ameliyat için Adanaya hareket etti ve ben bebeğimle evde tek kaldım.Eşim kendi için mi endişelensin bizim için mi şaşırdı.Gözü arkada kalarak gitti bizleri emanet edecek kimse olmadığı için.2 gün kızımla yalnız kalacağım.İlk defa olacak bu,inşallah çabuk geçer ve eşimin menisküs ameliyatı da sorunsuz geçip iyileşerek döner...
Aslında yazacaklarım var ama şu an canım sıkkın olduğu için yazmak içimden gelmiyor.
İyi geceler,belki bir daha uğrarım...
Kizlar suan o kadar sinirliyimki az önce eşimle akrabasinin dügününden geldik bizi masada birakti kendi sürekli oynadi cocuk agliyo durmu bi yanlarina gideyimde bakayim demiyo.karimmi var cocugum mu var atmis kendini oynuyo.beni hemen eve birak dedim sonra beyfendi her zaman diretir hemen anneme birakti kendi 2 de gelcekmis konvoya katilacakmis evde onumu beklicektim.
napayim annem de benim siginagim
cok üzülüyorum kizlar iyi ki sizde varsiniz ben ona beni yalniz birakmasi icin mi cocuk verdim ben bunlari kaldiracak bi insan degilim.
bastan o kadar ilgi,sevgi,sözler sonra bu yanlizlik bogazima bi yumruk gibi oturuyo
peki çocuğun yanına sizi aldılar mı? Çünkü bacakları kolları rahat durmaz. Bide sünnetten sonra bez bağlama olayı sıkıntılı olmuyomu yani pipiye değdikçe acımaz mı canı acaba? Bi atlatsak hayırlısıyla şu sünnet olayını çok rahatlıycam:18:
kızlar bu arada kaç gündür merak ediyorum hep nereli acaba bu bizim kızlar diye
ben başlıyım ben rize fındıklı lıyım eşimde iyidereli.
belli mi olur belkide tanış yada akraba çıkarmışız bi kaçımız
İyiderenin neresinden canım eşin.Bu arada ben okuyup fazla yazmayan bi mayıs annesi :)
Yapraklar mah den sendeni iyiderelisin
peki çocuğun yanına sizi aldılar mı? Çünkü bacakları kolları rahat durmaz. Bide sünnetten sonra bez bağlama olayı sıkıntılı olmuyomu yani pipiye değdikçe acımaz mı canı acaba? Bi atlatsak hayırlısıyla şu sünnet olayını çok rahatlıycam:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?