2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bizim de 5kilo domates biber balkonda bekliyor misafirden basimi kasiyip yapamadim
BIYOLOGcum cok sevimli gorunuyorlar kurdelalari eksik gule gule yeyin insallah
Ben bir kucuk boy kavanoza yapacagim bize buyuk geliyor tam boylar
Fasulye yapmistim ama esim koyden gelen amcayi gorunce yine almis buzluga mi ativersem ugrassam mi bilemedim

Kizlar Tracy Hogg.un kitabini aldim bu arada. Fazla ozguvenli yazmis ama yontemleri hosuma gitti zaten birkacini uyguluyordum

O da uyaninca emzirip oyun oynatmayi sonra uyutmayi oneriyor babywise da oyle diyordu ve biz 2ay cok rahat ettik bu yontemle ama bayramdan beri emerken uyumak istediginden duzen bozuldu

Uyanir uyanmaz emzirip guzelce oynatip emzirmeden uyutmayi deneyin bence. Birkac sefer zor geciyor emip uyumak istiyorlar ama bu sekilde sut guzel birikiyor ve uyumayi ogrenmesine yardimci oluiyor

Insallah yine eski rutinimize donebiliriz

Bu arada ben kahvaltimi Omer yer minderindeyken yere oturup yapiyorum cok hosuna gidiyor benim de istahim aciliyor :)

Simdi emzirmeden zorla uyuttum bir damacana su icip uyaninca emzirmeyi denicem

herkese günaydınnn..kuzumla aşıdan geldik az önce çok şükür bunuda atlattık sıra 6. ay aşısında..kuşum ilk iğnede ağlamadı 2. aşıdı çok az ağladı çabuk sustu..kilosu 7720 olmuş boyuda 72 cmkuzuma büyümedi diyodum ama demek ki sürekli gözümün önünde olduğundan bana öyle geliyomuş bu ay 800 gr almış selvi boylu oğlumson 10 gündür gündüzleri emmiyodu 500 gr 10 günde almış açlık yaramış oğluma..gerçi daha önce geceleri emzirmiyodum 1 kez uyanıp emiyodu şimdi sık sık uyandırıyodum gece emmesi işe yaradı büyük ihtimal..hemşiremiz gelişiminin çok güzel olduğunu ve demir ilacına başlamamızı söyledi 1 yaşına kadar kullanıcakmışız..kızlar bebişler bu aralar memeyi terk etmek isterlermiş aman dikkat edin..benim bel ağrımda tam zamanında tutmuş yaniihemşire istemesede bol bol ver ağzına emzir dedi..bu arada gelirken 6 kg daha domates aldım.evi konserveci dükkanına çeviricem

sağol canımm hoşbuldum:)bende senin kadar unutkanmışım eczaneye girdim test almayı unuttum bende merak içindeyim iştahımda açıldı şu aralar Allah sonumu hayır etsin:):)bi de dua tutarsa gör bak..bende öyle bişi varsa soluğu deliler hastanesinde alırım herhalde...bazen anneme dert yakınıyorum anne evin işine yetişemiyorum diye..annem 1 çocuğun daha olsa ne yaparsın diyo haklıda yaniieşimde saolsun yardım eder ütü yapar,kahvaltı hazırlar,bazen yemek yapar yapmasa pasaklı bi hatun olurum galiba

günaydınnnnn:)öncelikle sana bol sütlü günler diliyorum cnm..gözün aydın eşin gelmiş 2 gün ne ki cnm yaa bak hemen geçti işte..hem yanlızda değildin yanında kızın vardı..Allah tekrar ayırmasın sizi ne diyim:)ailenide hiç kafana takma bence kendini yıpratmış oluyosun
[B]şimdiden kolay gelsin sana cnm..ben anneme gidip kaldığım zaman tekrar eve dönmek zor geliyo..saolsun hiç bi iş yaptırmaz..eve gelince temizlik,yemek,ütü vs derken kendimi hizmetçi gibi hissediyorum[/B]

tşk ederim canım..Allah kimseye vermesin ne illet bi hastalıkmış bu belden bacağa kadar vuran şiddetli bi ağrıtepki aldığın zamanı hatırlıyorum cnm ama tepki alıcak bişii yok aynı dediğin gibi tepiyorum vallaunutturucam inş biberonu..şimdi ki çocuklar çook uyanıklar çookk..az önce emzirmeye çalıştım yarım saat savaştık ter içinde kaldı biraz ara verim dedim aç karnına uyudubiraz uyuklasında uyku arasında emziricem..fasülyemin biri açılmış yedek kapağım vardı tekrar hallettim hemen
bende çok memnun kaldım o bezden tek eksiği esnek yan bantlar o da olsaymış süper olurmuş..benim sıpa kakasını 3 günde 1 kere yapıyo nasıl yaptığını tahmin edersiniz herhalde belinin yarısına kadar çıkıyo hiç bi bez çözüm olmadı ona

Neyseki tek bizimkinde yokmuş bu durum, demekki normal. Yok canım daha bizimki ayaklarını keşfetmedi onu da keşfederse artık ellerini ayaklarını emmekten memeye fırsat kalmayacak

Anladım canım ben de ilk başta doymuyor mu acaba dedim ama sonra nette araştırdım bu dönemde emme çok oluyormuş. Benim sütüm de çok şükür yetiyo sonra rahatladım; çünkü mama vermek çok içime sinmiyor.(Tabi mecbur kalmadıkça). Senin kerataya da dikkat daha başka yerlerini morartmasın:)

Teşekkür ederim kızlar,valla psikolog gibisiniz ha...O da öyle konuşurdu da

Geçen hafta D & R a gittimm
kitabı bir güzel inceledim
alıp almamakta kararsız kaldım ben cnm ya
elimde bir kaç bebek gelişimi kitabı daha var inan birini bile yarılayamadım ki benim kocaman bir kitaplığım warrrr
okuyamıyorum vakit bulupp yatarken okuyunca da uykum geliyor okuduklarım aklımda kalmıyorrr

tecrübenden faydalanmak istediğimden yazıyorum bunuu
asya kendi kendi bu rutini oluşturdu bak ben bunu bilmiyordum
uyanır uyanmaz emiyor oynuyo ve uyuyoruzzzz

ama ki bu sorum genell olsun belki biri bana tavsiye verir ve derdime çözüm buluruzz
uyuyamıyoruzzz
dün abartmıyorum tam 2 saat uğraştım kapatıyo açıyo gözünü
uyumak için çırpınıyo esniyo gözlerini ovalıyo kaşları kızarıyo bir uykusu gelince benm kızımın
ama uyutamıyorummm
şöyleki önceden sadece sallardımmm
1 ay öncesinde emziğe alıştı
emzik verip yatağına koyuyordummm
uyuyamazsa kucağımda hafif sakinleştirip yatağına koyuyordum uyuyorduuu
nerdeyse 1 haftadır ne yapıcamı şaşırdım dün eşim bile pes etti artıkkkk
battaniye arasına koyup salladıkkk tek başıma bu mümkün değil ki alıştırmak asla istemiyorummmm

çok uzun yazdım özür dilerim zeynepyus cumm ama belkii beni kurtaracak bir önerin veya bilgin vardır diyeeeee....

gerçekten çaresizizzzzzzz

:)
aşınız geçmiş olsun cnmm dediğin gibi biri daha bittii:)
umarım ateşsiz geçer bu ay biz ateşlenmedik şükür

hadi bakalım darısı başınıza kg suda maşallah çok iyimişşş
demekki gece emzirmesi çok işe yarıyor asya ondan kiloluu
ben bildim bileli hep gece daha yoğun emiyoruzzzzz

Canım tşk ederim koyduğun resim bana yaradı.Haftada 2 defa bi bayan geliyor yardıma birden senin resimi görünce "bak ya afferin arkadaşıma negüzel hazırlamış çok özendim ama nasıl yapim şimdi "diye sesli düşündüm.Oda sağolsun sen al kavanozları ben bizim tarladan domatesleri toplar yaparım 20 _30 kavanoz dedi Çok mutlu oldum .Bide üstüne patlıcan ve biber közlerim bide fasülye dondurucuna hazırlarım dedi biz tatile gidip döndüğümde evde hazır olcak.Keşke başka bişe dileseymişim
Şu sıralar sıkıntım çok başka konular sebebiyle allahım biraz yüzümü güldürmek istedi sanırım

uzun zaman sonra ancak girebildim salçalıklar menemenlikler bebişin hastalığı derken giremedim. bebişim bi haftadır grip o yüzden iştahsız ben gayet iştahlıyıom:)

Canım hayırdır,paylaş istersen konuşmak herzaman iyi gelir...
uzun zaman sonra ancak girebildim salçalıklar menemenlikler bebişin hastalığı derken giremedim. bebişim bi haftadır grip o yüzden iştahsız ben gayet iştahlıyıom:)

Canım benim ya kıyamam ben,ne oldu ki üşüttü?Biraz ıhlamur ve civan perçemi ver istersen,bir büyüğümüz öyle demişti.Ben ıhlamur verdim,sakinleştirmişti bebeğimi fakat civanperçemim yoktu almaya da üşendim biraz.Geçmiş olsun...

resmen oturdum ağladım yaaa
her uyutma seansı 2 saat sürermiii
akşam dr.a gitmeyi düşünüyorummmmm
bu çocuk neden böyle olduuuuuuuu
nasıl ağlıyoo nasıl ağlıyooo hiçbir derdi yokkkk
emiyooo gülüyoo oynuyoooo
uykusu geliyooooo
uyutmaya çalışıyorummmm kendini parçalarcasına ağlıyoooooooo
bende oturdum ağladımmm öyle bunaldım kiii
günlerdir böyleyizzz yahuuuuu pffffffffffff

teşekkür ederimm güzell teşekkürün içinnn cicekcimmmmm
benm yerimede güll lütfennnn
20-30 kavanoz yaklaşık 30-40 kg domates yapıyo canımmm:)
helal olsun walla yardımcına

herkese güsel günler mayıs anneleri ve datlu bebişleri allah sağlık sıhat versin cümlemizin bebelerine

iş güç bebiş giremiyorum valla hatta bazen uyumay avakit bile bulamayanlardanım

kocam oolacak şahiş pc açınca bazen geçmişi okuyorum anca

kıslar 4 .ci ayımız bityo tavşanımla ekgıda işine girişcem amane yapcanı ne zaman yapcamı bilmiyorum her kafadan bir ses çıkıyo siz neler yapyonuz ilk ne yerdiniz bebişlerinize örnek bir beslenme tablonuz varsa paşlasın lütfen çünkü etrafımda küçük bebişi olan yok nerden başlıcam bilmiyorum :18:

3gun ardarda ayni seyi vermek gerekiyor alerjisini kontrol edebilmek icin
Baslarda elma armut seftali suyu fln verebilirsin
Ben elma puresi ile baslayacagim
Sonra armut ve muz puresi verecegim
Sonra patates havuc kabak haslamalarini
Kavanoz mama kullanmayi dusunmuyorum simdilik

BIYOLOGcum sana yazicam ama uzun yazmak isyiyorum firsat bulamadim aklimdasin canim benim insallah bidigin uykusu tz zamanda duzene girer ya cok zor

tatlım ya üzüldüm, asyanın bir sıkıntısı yok inşallah..
ben uyutmakta zorlandığımda telefonumda bir program var, ondan sesler açıyorum, uykusu varsa hemen dalıyor ..
adı relax & sleep, indirebiliyorsan bir dene istersen .. white noise, su sesleri, lullaby.. bizim favorimiz bunlar.

BIYOLOGcum sana yazicam ama uzun yazmak isyiyorum firsat bulamadim aklimdasin canim benim insallah bidigin uykusu tz zamanda duzene girer ya cok zor

inşallah yaaaa
uzun uzun yaz cnm özel yaz olmadı ben okurum uygularımmm
çok çaresizimmmm
birde üst katımda pislik insanlar varrr
defalarca konuştukkk iyi
tartıştıkkk defalarca gece yarısı kapılarına gittiiikkk
daha geçen dedim bizi zaten ciddiye almıyorsunuz çocuk için sessiz olun insaf edin artıkkkk
öyle gürültü yapıyorlar saatlerce uğraşıyorummm bir gürültü çocuk yerinden sıçrıyoooo

gerçektennn yıprandığımı hissediyorummm

cnm ne yaptıysam olmuyorrr
bak 2 kere yatırdımmm 2 kere uyandıı
dalıyorr yine kalkıyorrr
geceleride ağlamazdı hafif mızıldanırdııı meme verirdim hemen uyurduuu
geceleride çığlıkk atıyo resmennn

canı acımıyo gazı yok diş falanda değillll
nazar dicem devamlı okuyorummm okuyoruzzzz
hiç zorlanmazdı sallardım hoplatırdım emzirirdim ama uyurdu yaniiii
bilemiyorum dr.a gidicemm sanırımm

2 gün misafir pardon çin işkencesinden sonra yorgunluktan bittim bir de ece kudurup duruyor kabus gibiydi Allahtan bugün annem geldi ece direkt postalandı:) yarında ergen kızkardeşim ve arkadaşı gelecek onlarda ayrı bir dert sabır diliyorummm.PINARDA biliyon süt için denemediğim şey kalmıyor bir de ece emse doğru düzgün en son keşfim ülker markasının maltanası. geçen tansaşta indirimdeydi 20 şişe aldım bunların şişesi de içki miller birasına benzer bebekli kadın sepetinde içkiler kasada şangır şungur millet bana bakar artık ne düşündüyseler:) ben annemde olacağım için kışın hiçbirşey yapmadım annemden otlanıcaz da kızlar sizde bebekleriniz için yaptıklarınıza tuz koymasaydınız 1 yaşına kadar tuz yasakmış annem ece ye ayrı yapmış küçük kavanozlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…