2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ohh kazasız atlatmıssınız mısafırlerı cok sukur mu dıyelım..benımde ılk geldıgım hafta gelen gıdenın hesabı yoktu malum hosgeldın ve hayırlı olsun durumları...ama artık oglumla basbasayız ..boyle daha ıyı cunku kafa dınleye geldım buraya ınan çekemem kalabalık suan itibari ile.. Annen guzel düşünmüs minik Ece için küçük kavanozlar , afiyet olsun yaarasın fındıga

Merhaba Biyolog;
Bizim de son günlerde bu bahsettiğin gibi bir davranış örüntüsü var, sanırım gelişimleriyle ilgili, üzülme bence. Bir günleri bür günlerine uymuyor. Herşey yolunda oysaki, dediğin gibi gülüyor, oynuyor vs. ama uyumaya gelince çok zorlanıyoruz, birden ağlamaya başlıor, birde bizim egzeması var kafasını falan kaşıyor. Normalde kaşındığından değilde uyku sözkonusu olunca bütün dertleri azıyor mudur nedir.
Bebekler özellikle de bukadar küçük olanlar çok değişiyor her gün farklı, hiç sıkma canını, geçecek. O ilk zamanların gaz sancıları nasıl geçtiyse bunlar da geçer.
Sevgiler....

çok teşekkür ederim gonca değerli yorumun için...
inan bana aynı durumda olan biri için üzülmem sabır dilemem gerekirken kendimi iyi hissediyorumm...
çünkü çok garipsedim ben bu durumu ve ne yapacağımı şaşırdım...
hatta bu akşam üstü komşuma çıktım evde değildi...
soracaktım bir sorunu varda ben mi anlamıyorum bir bakarmısın sence derdi nedir diyecektimmm
o dereceye geldim yani...
çok çok ama çok teşekkür ederimmm
araştırıyorum geçici bir dönemmişşş kimisi 2 gün kimisi haftalarca sürebiliyormuşşş

birde gece uykusunda sadece mızırdanırdı uyanınca hani bana meme ver der gibi şimdi çığlıklarr
rüyada da bağırıyor ara araa senin fındığında da var mı aynı durummm

yine çok uzattım pardonnnn
ama çok rahatladım tekrar teşekkür ederimmm

Gecmiş olsun cnm demek seninki rahatlamiş sonunda kıyamam yavrucuga ,kucuk bedenleri ne acılara gelmek zorunda kalıyorlar dimi
Mothercare ın bene müdaimlerındenım yalnız burdakı bana pahalı geldı ıngılterede nerde ıse heseyımızı ordan alıyorum ama burda fıyatlar cok abartı..senın gıbı ındırımler oldukca almak en akıllıcası galıba ..gule gule kullancın yavrum aldıklarını ıns

Ooo bızımkı artık agzına ne bulursa alıp emıyor ama ne olursa ..bir gun ıkı elını yumuk yapmıs agzına sokmus ve sonra basladı aglamaya hırsını alamıyor hıcbırseyden

Hosgeldın cnm, gecmıs olsun bız saglıklı ınsanlar olarak zorlanıyoruz yavrucuklara bakmakta senın kım bılır halın ne zordur ,,allah sıfa versın tez vakıtte ıns.yavrum umarım emmeyede tekrar doner annesı uzme kendını

Ben aslında haziran annesiyim...Bebeğim normal doğumla 7 haziranda dünyaya geldi..Elimden geldiğince sizleri takip etmeye çalıştım..Bebeğimin 3 ay boyunca gaz sancıları vardı..Aslında tam bir kolikti..Yeni yeni düzeliyor çok şükür...Ama hala gündüzleri hi. uyumuyor..Her şeyi denedim en fazla 10 dakika uyuyor..Çözümü olan anne varsa yardım bekliyorum..

BiyoloG sen ciglik deyince aklima geldi bayramdan sonraki hafta omer oyleydi
Korku filmi gibiydi esim ucuk cikardi bir kere korkudan o derece ani cigliklar
Sonra dalamiyordu ayagimizda fln salladik o hafta

Herseyi dusunduk dis gaz kulagina su mu kacti vs vs... Annem anlatti memlekette kuzenin evinde omer uyurken ciglik cigliga cocuklar girmis odaya ve bizimki resmen katilmis.. e iki gun once de esimin memleketinde gorumcemin oglu ustune atlamisti Allah korudu. korktuguna kanaat getirdik cunku bizim ev yasantimiz cok sakindir. Birkac gun elini ttuarak basini severrek uyuttum. Azicik sayiklasa aynisini tekrar ettim. sik sik sarildik korkusunu yenelim diye sarilarak uyuduk. Acaba korkmu s olabilir mi? TRACY okuyorum sana detayli yazicam

Canım inan bana aynı şeyler. Bizde eşimle böyle ansızın çığlıklarına uykudan çığlıkla uyanmasına veya aniden başlayan krizlerine besmele çeke çeke kucakta gezdirmekten bir hal olduk. 2 gün böyleyse diğer gün çok uyuyor, önceki gün çok uyuduysa ertesi gün bi garip, tam düzene oturdu diyoruz tekrar garipleşiyor. Ben hatta yine böyle bir durumda bezine kadar hertarafını soydum, görmediğim bir yerinde bişey mi var diye. Doktora da sorduk. O da dediki bebeklerin birkaç günlük değişik hareketleri yemek yememelerinden tut da huzursuzluklarına kadar, normaldir dedi. Eğer kronikleşen bir durum olursa tespit etmeli dedi. doktorum prof. dr. Reha Cengizlier bu arada....

Allah büyük dert vermesin, büyüme sancılarına amenna :) Ben şimdi ilk günlerde gözleri kapalı sağda solda ağzını açıp meme arayan hallerini gözönüne geiriyorum da o hallerini özlediğimi anlıyorum. Ağlamalarına takmadan bu güzel şirin zamanlarını doya doya yaşayalım, her anları tek ve biricik unutmayalım. Ben gece uykusuzluktan biraz kızmıştım sabah kocaman gülücüklerle mest etti sağolsun.

Herkese sevgiler...

Ayyyynen. Bebek bizim tahmin etmediğimiz bazı şeylerden de korkabiliyor. Örneğin ben altını değiştiriken diğer odadaki eşime bez getirmesi ile ilgili yüksek sesle seslendim. Bizim fıstık 2 gün kendine gelemedi. Sarıla sarıla okşaya okşaya korkusunu aldım. Belki de bişeyden korkmuştur.

zeynep cim çok saol cnm ya
işaretlediğim detayları bende inceledimm
korkmuş olabilir mi diye beynimi taradım ama benm evimde de pek ses olmazz
tv kısıktır ışıklar loşturrr....
yaşadığım muhitte sessizdirr....(okullar açılana kadar evimin karşısı okull:) )
okudugun için saol cnm yaaa
mutlaka soru işaretin bile olsa yaz lütfen bana eminim bir çözüm bulucazzz:)
tekrar teşekkür ederim...

kronikleşen derken ne kadar süre acaba???
yani ne kadar zamanda kronikleşti denebilirrr???
birde 1 haftadır süregelen bir durum gitgide şiddeti artıyorrrr....
dediğin gibi büyüme sancısıysa ve geçeceksee sorun yok ama insan acaba acaba diye diyeee
kendimi yedim bitirdim üzüntüdenn....

içime su serpiyorsunuz wallaa..
saolunnnnnn

ya arkadaslar benim oglumun atesi hep yüksek ölçüorum 37,5 37,7 ... gibi hatta bu aksam 38,2 yi gördü
doktora sordum normal sıcaklardan dedi .
38 i gecmeden ilaç verme dedi ama cok üzülüorum bayadır hep bole napıcam bilmiorum

Dişleri kaşınıyor da olabilir. Bazen hiç belirti vermeden damak dişeti sertleşmesi oluyor dönem dönem 1 haftaya kadar da çıkabiliyor bu. Örneğin bizde çığlıkla uyanma 3-4 gün sürmüştü. uyumama isteği de son 4 gündür var. bir ara da hiç emmek istemedi o da 3 gün sürdü. Azıcık sabret, değişecektir eminim. İçin rahat etsin istiyorsan sağlık ocağına git. Oradaki hemşireleri pek dikkate almıyoruz ama burada benimkiler. Küçükbakkalköydeyim, oldukça tecrübeliler ve hiç beklemediğim ölçüde bebeğin sağlık durumuyla ilgili yorum yapıyorlar. Sağlık ocağı diyorum, el altında çünkü gidiverirsin...

Merhaba Güneş;
bizim kızın da kafası neredeyse yanıyor gibi sıcak. Saçları sürekli ıslak hatta, kafasına yaklaşınca alev gibi yüzüm yanıyor resmen. doktora sordum normaldir dedi. üzülme bence, bebeklerde hafif ateş normal. bizimkine de yapısal olabilir dedi. Ölçünce normal çıkmasına rağmen kafasına dokununca alev alev.....Olabiliyor canım böyle şeyler....

haklısın bugun gidecektim eşim geç geldiii
çokta rüzgar vardı bebek arabasıyla çıkmak istemedimmm
kısmetse yarın bi götürcemmmmmm....

belki yarına bişeyimiz kalmaz ayyyy inş. yaaa

Bizimkide emerken ağlıyor, memeyi bıraktırıyorum susuyor. zannedersin zehir akıyo memeden. Biyologa da yazdım bi tuhaflar, 4. 5. ay sendromları olmasın :)
arkadaslar benim bebegimde dünden beri kötü aglıyor emerken sinirleniyorum neden olabilir sizce

Bizimkide emerken ağlıyor, memeyi bıraktırıyorum susuyor. zannedersin zehir akıyo memeden. Biyologa da yazdım bi tuhaflar, 4. 5. ay sendromları olmasın :)

bencede öle bişey cünkü emiyor arada aglıyor gece emerken yok böyle bişey nese Allahım bebeklerimize saglık versin buarda ben bugun adet olmalıydım olmadım test yaptım negatif yine dayanamadım

Bebegini duzene oturtamamis anneler Tracy Hogg-Bebek Bakim Sorunlarina Mucize Cozumler isimli kitabi mutlaka okusunlar.Gecmisi tam okuyamadim ama Biyolog senin kuzu gece de pek uyumuyor sanirim,seninkinin kilosu da iyi,artik uzunca gece uykusu uyuyabilir,sen her mizmizlandiginda meme verirsen aliskanlik haline getirir,kisir donguye girersiniz.her bebek aynidegil tabi ama bu kitap benim cok isime yaradi,belki size de uyar.Bu kitap sayesinde kizim gunduz 3 kez uyuyor,gece uykusu da cok iyi,kaldi ki 6 kilo bir bebek.Kilolu bebekler cok daha kolay uygulayabilir kitaptaki yontemleri.
Gunduzleri az uyuyan bir haziran bebegi vardi,ac oldugu icin hemen uyaniyor olabilir.bebeklerin ilk 10 dakikada emdikleri sut bolca oksitosin hormonu icerirmis,bu da uyku yaparmis.bu hormonun etkisiyle bebek ac uyurmus.hormonun etkisi gecince acliktan uyanirmis bu sefer

Ben daha hiç regl olmadım Olsam da rahatlasam. doktor normal dedi ama bakıyorum herkes olmuş...
Birde eğilip kalkınca sol tarafımda sezeryan dikişlerinin uç kısımlarında tuhaf bir ağı oluyor. Yeri daha iyileşmedi içerden heralde diye yorumladım??

bencede öle bişey cünkü emiyor arada aglıyor gece emerken yok böyle bişey nese Allahım bebeklerimize saglık versin buarda ben bugun adet olmalıydım olmadım test yaptım negatif yine dayanamadım

Defne_ank ve Beykoz bizim SAT'larımız aynıydı yanlış hatırlamıyorsam doğum tarihleri de aynıdır sanırım. 2 mayıs doğum 5 ağustos SAT'tı.....Ne günler geçirmişiz..Şimdi bebelerle uğraşıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…