bugun 4. ay knt vardı, kilomuz 6, boyumuz 65 cm.... gerzek hemşire sinirimi bozdu, önce boyunu yanlış ölçtü, geçen ay 62,5 olan boyu 60 die ölçtü, boyumu kısaldı bu çocuğun dedim... öteki de bıngıldağı hiç kapanmamış dedi, büyük.... tabi ben ağlaya ağlaya dr koştum. bide bezinde kan gibi bişi vardı, hepten telaşlandım... aşı da da yavrum mahvoldu, acımasız kadın höttt die geçirdi iğneyi....
dr abisi knr etti, hiç bişeyi yok dedi.. kg normal dedi.. gelişimii iyi... idrar testi yaptık bişi çıkmadı.....
sağlık ocağındakileri şikayet etmek için 184 aradım isimlerini bilemediğim için edemedim. öğrenir öğrenmez şikayet edicem.....
aşımızda da şimdilik korktuğum olmadı, ateş ve huzursuzluk yok çok şükür......
benim kızım da dönmüyor. yüzüstü çeviriyorum sonuççç , kıyamet kopuyor, hiç sevmiyor yüzüstü yatmayı....
bana uyar maltepe, ctesi benim için de olabilir..... eşime söylüyorum, siz tertipmisiniz dio, ne buluşmasıikna edebilirim sanırım
zeynepYus geçmiş olsun cnmmmmm
bana uyar vallaaa cok guzel bir secim
canım bebegin kaç kilo ve kaç cm doğdu
banada kilosu az geldi
benim kızım 4. ayda 400 gr aldıgı halde 7300 dü
dr her ay 800-1000 arası almaları normal demişti tabi bu ilk aylar için
bundan sonra daha az alırlar
Benim oglanda aynı 6kg ve 62cm ve bence hersey normal benim oglum cok hareketli ve kilo tutması zor ama yemesi normal saglıgıda iyi hem ben ve babasıda öyle aman aman cok boylu pozlu ınsanlarda değiliz yani biraz genetikten de olabiliyor ...sımdi baktımda normal ne olmalı dıye 4-5 aylık bebek için onerilen 6.9 kg yani cok eksikte degil gibi sizler normalin biraz ustunde bizler biraz asagıdayız cok matematisel verilere takılmamak gerek diye dusunuyorum cunku cocuklarımız saglıklı cok sukur buda yeter bizlere gayri
Sunu tecrubeyle sabitledim ki kendi evinin hanimligindan asla vazgecmeyeceksin. Bence iyi yapiyorsun tam tersi de var benimki beni mutfaga sokmaz ama komple dolap duzenimi degistirir hersey kirilir dokulurdu ben 2seferdir kendim girip siz buyrun oturun yardim lazim olursa seslenirim diyorum orasi artik benim evim bilmesi lazimcanım çok sıkkın kızlar..
kv bana geldi bu hafta soylemiştim. çok hassas biri olduğu için kırmamaya çalışıyorum hep. ama bazı tavırları canımı sıkıyor. ben sanırım biraz arkadaş gibi olmak istiyorum onunla. mesela ben mutfakta bişeyler hazırlarken o yanıma gelsin, yardım etmese de yanımda dursun konuşalım istiyorum o hep tv seyrediyorya da oyun halısında duran kızıma bakıyor güya..
uyuyacak çocuğu alıyor dolaştırıyor, geliyor konuşuyor.. durmuyor kızım sonra hepten bana kalıyor herşey.. geçen yemek yaparken güya kızımla ilgileniyor 3 dk sonra durmuyor annesi dedi.. aldım kızımı yanıma anakucağına, eline bişeyler verdim, bal gibi durdu kendi de şaşırdı.. amacı onu oyalamak da değil.
sofrayı kuruyorum, gel bi bak ne yapıyorum, yardıma ihtiyacım var mı dimi, yok, hazırladıktan sonra, anne sofra hazır diye mutfağa davet ediyorum. kimseden bişey beklediğim yok ama bu kadın kendi evinde herşeyini yapıyor, burada tatilde sanki, ben de hizmetçi gibi hissediyorum kendimi.. mesela bugün çayın suyunu koydum kahvaltı için, kızım durmadığından saat 11 e kadar onunla ilgilendim, bir bak mutfağa çayı demle hiç olmazsa, çok mu şey bekliyorum yaa, amacım güzel geçinmek sadece.. içimdeki sevgiyi saygıyı bitiriyor..
dün mantı yaptım, bana güzel geldi, beğenmemiş olabilir ama söyleme tarzı moralimi bozdu yine. mantı tuzsuz olmuş lezzetsizmiş, eşim anne tuzu iyi, zaten tuza da ihtiyacımız yok dedi.. hanfendiye yemeğiydi, çayıydı meyvesiydi hazırlıyorum bir de beğenmiyor, benim de suratım düşüyor iyice, belli etmemeye çalışıyorum içime atıyorum
annem domates almış, sizlerden gördü heralde :)) konserve yapalım diye.. kv sordum nasıl yapalım, sanki hiç yapmamış bilmemki, annen gelsin dedi. neyse ben anneme sordum tel.den başladım yapmaya, rahatsız oldu artık heralde baktım yardım etmek istiyor..
ufak şeyler aslında ama soğuyorum işteartık resmen gitsin diye bekliyorum.. zaten bu hafta sütümün de azaldığını fark ettim.. sizleri de sıkmadım umarım bizden haberler böyle..
canım çok sıkkın kızlar..
kv bana geldi bu hafta soylemiştim. çok hassas biri olduğu için kırmamaya çalışıyorum hep. ama bazı tavırları canımı sıkıyor. ben sanırım biraz arkadaş gibi olmak istiyorum onunla. mesela ben mutfakta bişeyler hazırlarken o yanıma gelsin, yardım etmese de yanımda dursun konuşalım istiyorum o hep tv seyrediyorya da oyun halısında duran kızıma bakıyor güya..
uyuyacak çocuğu alıyor dolaştırıyor, geliyor konuşuyor.. durmuyor kızım sonra hepten bana kalıyor herşey.. geçen yemek yaparken güya kızımla ilgileniyor 3 dk sonra durmuyor annesi dedi.. aldım kızımı yanıma anakucağına, eline bişeyler verdim, bal gibi durdu kendi de şaşırdı.. amacı onu oyalamak da değil.
sofrayı kuruyorum, gel bi bak ne yapıyorum, yardıma ihtiyacım var mı dimi, yok, hazırladıktan sonra, anne sofra hazır diye mutfağa davet ediyorum. kimseden bişey beklediğim yok ama bu kadın kendi evinde herşeyini yapıyor, burada tatilde sanki, ben de hizmetçi gibi hissediyorum kendimi.. mesela bugün çayın suyunu koydum kahvaltı için, kızım durmadığından saat 11 e kadar onunla ilgilendim, bir bak mutfağa çayı demle hiç olmazsa, çok mu şey bekliyorum yaa, amacım güzel geçinmek sadece.. içimdeki sevgiyi saygıyı bitiriyor..
dün mantı yaptım, bana güzel geldi, beğenmemiş olabilir ama söyleme tarzı moralimi bozdu yine. mantı tuzsuz olmuş lezzetsizmiş, eşim anne tuzu iyi, zaten tuza da ihtiyacımız yok dedi.. hanfendiye yemeğiydi, çayıydı meyvesiydi hazırlıyorum bir de beğenmiyor, benim de suratım düşüyor iyice, belli etmemeye çalışıyorum içime atıyorum
annem domates almış, sizlerden gördü heralde :)) konserve yapalım diye.. kv sordum nasıl yapalım, sanki hiç yapmamış bilmemki, annen gelsin dedi. neyse ben anneme sordum tel.den başladım yapmaya, rahatsız oldu artık heralde baktım yardım etmek istiyor..
ufak şeyler aslında ama soğuyorum işteartık resmen gitsin diye bekliyorum.. zaten bu hafta sütümün de azaldığını fark ettim.. sizleri de sıkmadım umarım bizden haberler böyle..
canım çok sıkkın kızlar..
Belki beni hatırlayanlar vardır.Sizleri inanın çok özledim.Hergün takipteyim.Bu hafta işe başladım.Çok üzücü.Kuzumdan ayrı kalmak çok kötü.Ama şu hesaplar,kitaplar zorluyor adamı...
İşe başlayalı forumu takip edemez oldum.son 15 sayfa falan gerideyim.fırsat buldukça okumaya çalışıyorum.Telden girenlerdenim.İnanın hep okudum roman okur gibi yazdıklarınızı.
Neyse benim Yaren Nur'um 22 mayıs Salı saat 17:00'de 10,5 saat sancının ardından sezeryanla dünyaya geldi.Doğum hikayemi eklemek istiyorum ama oturup yazack fırstı kolay kolay bulamam sanırım.4.000 kg doğdu ama çok zayıfladı.şuanki kilosu 6.000 kg,62 cm oyumuz var.Anne stü ve bir öğun yada bir buçuk öğün mama veriyorum.diğer yönlerden gelişimi çok iyi.Kilo konusuna artık takmamaya karar verdim.Çünkü bu ayında yapması gereken herşeyi yapıyor ve diğer ölçümler de güzel.Grafiğine göre nerdeyse maksimum seviyede gelişimi. Ekleyebilirsem resim ekleyeceğim.Hiç görmediniz kızımı çünkü.
Biyolog,meleğim,çiçekçiçek,beykoz,talay,giz35,turuncu ve diğreleri muhabbetinize doyum olmuyor.Hepimizin sorunları o kadar benzer ki.ara ara gülüp,bazen de üzülüyorum okuduklarımıza.Allah hepimizin çocuklarına sağlık,mutluluk,afiyet,güzel ahlak nasip etin inşallah.Allah hepimizin yardımcısıdır.ara ara yazacağım inşallah...
Resim nasıl ekleyebilirim?
Sunu tecrubeyle sabitledim ki kendi evinin hanimligindan asla vazgecmeyeceksin. Bence iyi yapiyorsun tam tersi de var benimki beni mutfaga sokmaz ama komple dolap duzenimi degistirir hersey kirilir dokulurdu ben 2seferdir kendim girip siz buyrun oturun yardim lazim olursa seslenirim diyorum orasi artik benim evim bilmesi lazim
Sen de seslenip atiyorum anne salatayi yapar misin ufakligi uyutmam lazim falan desen ya?
Ya da agliyorsa da kv bakmiyorsa kucagina daya etrafa bakarak gezdir bak susar babannesi deyiver
Ben artik oyle yapiyorum basedemiyorum cunku
2ay once onlara gittigimizde omer uyuyordu 5dk birakip birsey almaya cikmistik oglum uyanmis aglamaktan katilmis oylece bakmislar cocuga
Bi gittik omer agliyo o agliyo ay susturamadim nasi cocuk bu diye
Soyleyiver kendi evinde duzeni cewkip cevirirken ondan da yardim iste yorulunca sut azaliyor diye esine citlat sinir oldum kaynanana
sizinki gibi olması da hoş değil, benimki gibi de.. yardım mevzusu konserve de istedim mırın kırın etti.. ıspanak doğruycam uğraştırıyor diye yanına getirdim, beraber doğrayalım dedim. ben öyle doğrayamıyorum dedi, toplayıp da veremiyor sanki.. sinek ufaktır mide bulandırır hesabı, daha da bişey demiyorum..cnm hiç üzülme. aslında kv iide yapıyor. bnm kv ne zaman gelse şu kaşığını beğenmedim bunu aldım bu tavan ii değil şunu getirdim die bütün düzenimi değiştirir. inan geçengün börek yapıcam aliminyum hani yuvarlak fırın tepsileri varya, bulamadım kız
arayıp sormakda istemedim. ta salonda dolabın içinde buldum. böyle olsa dahamı ii? allah razı olsun alır getirir ama buda bni rahatsız ediyo. hiç sormaz yaparken. sonra değştirirsemde niye beğenmedinmi deyip surat asar. o yüzden o gelince mutfağı onun istediği şekle çeviriyorum, gidince kendi düzenime.. o yüzden mutfaın hakimiyeti sende olsun.. çok zorlandığında, anne çocuk durmuyo salata çay vs. bi yapıver diycen artık malesef. bunlarda bi garip. ya evi ele geçiriolar bnmki gibi, yada tam misafir oluyolar seninki gibi.. allah korusun bak sütün etkilenmiş. moralini bozmamaya çalış. az daha sabır cnm
sağol cnm ya, hakikaten iyiki varsınız.. ben de hep sabır diyorum tatlım, işte o kadar yaşlı da değil aslında ama bu tavırları üzüyor işte.. umarım daha fazla kırılmadan, onu da kırmadan tatlı bir şekilde ayrılırızCnm yaa aslında hep aklımdasın dediğin gunden beri sana sabır dılıyorum mevlamdan cunku ben eşime tahamul edemiyorum birde kaldıki anası valla zor guzelim bir yandanda yaslı bir insana hizmet ediyorsun ins söylemesede duasını içten alıyorsundur etmiyorsa bile rabbim biliyor ve goruyor hıcbirsey bos değil cnm sakın üzme kendini allah sana peygamber sabrı verir inş..
Kızlar size uymasına sevimdim o zaman maltepe carrefour yer olarak kabul edilmiş gözüküyor, şimdi gun tayini yapmak lazım coğunluk galiba cmrt olsun diyor burdan bir calışan annemiz eger cmrt dersek gelmesi zor olur gerci kac gundur goremıyorum kendisini ne zaman gelir valla bilemiyorum ..benim için cmrt olması sorun değil ama kızlar hafta sonu bu tip yerler kalabalık olmazmı yani curcunaya kalmayalımda valla sızler daha ıyı bilirsiniz gun olayını gozden geçirip kesin karara bağlayalım kızlar ok
bence korupark olur citir usta ya da ozsutte otururuz
Melegim senin gelisin asagi yukari ne kadar zaman alir?
Tatlim mesela gun mu hafta mi ne kadar surer? Bekleriz nolcak ki
yaa inan Zeynepcim bilemiyorum benimm oglanin iyice iyileşmesine bakıcam yani o pipi ile cıkarsak birsey olur diye cok korkuyorum,malum yol en az 2.5 veya 3 saat birde sehir içinde az yolculuk olcak yani su durumda cesaret edemiyorum fakat gelmem lazım ve gelicemde ins..
Kızlar size gercekten mani olmak istemem siz bence ayarlayın herseyi benim gelecegim zaman eger olurda musait olan ve gelmek isteyen yine gorusme olur ne dersınız
valla ben bile sevindim canım eşinin eve yanlız gelmesine okadar olur yani
ya bnmde pastaban duruyo evde yarın bende bi pasta yapıyım canım çekti şimdi
kızıda uyuttum az takılıyım kk de en iyisi
Evet haklisin CANIM hafta sonları bayağı kalabalık olur. 10 senedir zincir mağazalar sefiydim sürekli boyle magazalari denetlerdim ve hafta sonları o bebek bakim odaları kalabalıktan leş gibi olur. Gun tayinine gelince bana sorarsanız okullar aciliyor herkes defterdi kitapti bu magazadalar yine kalabalık olur söyle 2 hafta sonra ayarlarsak en azından milletin okul alışverişi telaşı bitmiş olur. Gerçi yine siz bilirsiniz ben her türlü uyarım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?