merhaba kızlar,
bende 2012 mayıs annesiyim. 24 mayısta dogum yaptım. Hamileligimden beri sizleri takip ediyorum. Paylastıklarınız hep yön gösterdi bana ve yalnız olmadıgımı hissettim. Simdiye kadar neden yazmadım bilmiyorum. Sanırım hazır degildim.. Ama artık burdayım :) Benide aranıza alırsanız sevinirim :)))
merhaba kızlar,
bende 2012 mayıs annesiyim. 24 mayısta dogum yaptım. Hamileligimden beri sizleri takip ediyorum. Paylastıklarınız hep yön gösterdi bana ve yalnız olmadıgımı hissettim. Simdiye kadar neden yazmadım bilmiyorum. Sanırım hazır degildim.. Ama artık burdayım :) Benide aranıza alırsanız sevinirim :)))
bende sürekli takip ediyordum 23 mayista oglum geldi benimde benimle ayni seyleri ayni zamanda paylasma geregi duydum caresiz kalabiliyor insan bebekle ugrasirken ccok zormus bu isler
kızlar selam,
buaralar giremiyorum foruma , malum çalışıyorum, bitmeyen bir proje var hayatımdageçmişide okuyamadım ama süt ile ilgili bir keşfimi paylaşmak istiyorum: ŞEFTALİ:) kızlar inanın tesadüfen farkedip takip ettim ve sütümü inanılmaz arttırdı, işe başlayınca çok azalmıştı sütüm ve şeftali sayesinde işe ilk başladığım zamandaki miktarı sağabiliyorum artık çok şükür neler denedim ama bir tek bu şekilde arttı sütüm deneyin belki sizede faydası olabilir, bol sütlü günler...
benimde bu ay 10 gün gecikti ama bugün oluyorum gibi.. bence negatif ama bi bak yinede..kızlar ben faranjit olmusum bide doktora adetim gecit dedim hemen test yapalım dedi ama saati gectigi için kan almanın idrarda dedi hemsireye gittim oda kac gün gecti dedi 4 dedim oda şimdi idrarda cıkmayabilir biz en iyisi kanda bakalım dedi pazartesi bakcak salı günü haberini veririm ben yinebir akrabam hstaymıs ona gitcem daha dogrusu oglu bosanıyor o yüzden psikolojik olarak bunalımda zor tabi bizde onu yanlız bırakmak istemedik gelince konusuruz ballarım cok ösledim sizi saatler gecmicek aklım sizde olcak ama nese öptüm hepinizi
benim bey supriz yapmis Cunda'ya gidiyoruz kizlarorada telefonla ugrasmayacagimiza soz verdik arada firsat olursa girerim. Meraktan catlayacagim cok konusmayin fiskos yapmayin! aksama kadar buralardayim gorusuruz
canım bogazlarım agrıyo burnum akıyo şifayı kaptım sanırım yarın saglıkocagına gitcem sadece okuyorum kolumu zor kaldırıyorum bide domates dograrken parmagımı kestim cok derin degil ama yinede canım acıdı beni düşünüp sordugun için saol hayatım buarada ben spiral taktırcam bu acabamı kactımı falanla stres olmak istemiyorum özele gidicem adet olur olmaz....
bugun 4. ay knt vardı, kilomuz 6, boyumuz 65 cm.... gerzek hemşire sinirimi bozdu, önce boyunu yanlış ölçtü, geçen ay 62,5 olan boyu 60 die ölçtü, boyumu kısaldı bu çocuğun dedim... öteki de bıngıldağı hiç kapanmamış dedi, büyük.... tabi ben ağlaya ağlaya dr koştum. bide bezinde kan gibi bişi vardı, hepten telaşlandım... aşı da da yavrum mahvoldu, acımasız kadın höttt die geçirdi iğneyi....
dr abisi knr etti, hiç bişeyi yok dedi.. kg normal dedi.. gelişimii iyi... idrar testi yaptık bişi çıkmadı.....
sağlık ocağındakileri şikayet etmek için 184 aradım isimlerini bilemediğim için edemedim. öğrenir öğrenmez şikayet edicem.....
aşımızda da şimdilik korktuğum olmadı, ateş ve huzursuzluk yok çok şükür......
bugun 4. ay knt vardı, kilomuz 6, boyumuz 65 cm.... gerzek hemşire sinirimi bozdu, önce boyunu yanlış ölçtü, geçen ay 62,5 olan boyu 60 die ölçtü, boyumu kısaldı bu çocuğun dedim... öteki de bıngıldağı hiç kapanmamış dedi, büyük.... tabi ben ağlaya ağlaya dr koştum. bide bezinde kan gibi bişi vardı, hepten telaşlandım... aşı da da yavrum mahvoldu, acımasız kadın höttt die geçirdi iğneyi....
dr abisi knr etti, hiç bişeyi yok dedi.. kg normal dedi.. gelişimii iyi... idrar testi yaptık bişi çıkmadı.....
sağlık ocağındakileri şikayet etmek için 184 aradım isimlerini bilemediğim için edemedim. öğrenir öğrenmez şikayet edicem.....
aşımızda da şimdilik korktuğum olmadı, ateş ve huzursuzluk yok çok şükür......
kızlar ben faranjit olmusum bide doktora adetim gecit dedim hemen test yapalım dedi ama saati gectigi için kan almanın idrarda dedi hemsireye gittim oda kac gün gecti dedi 4 dedim oda şimdi idrarda cıkmayabilir biz en iyisi kanda bakalım dedi pazartesi bakcak salı günü haberini veririm ben yinebir akrabam hstaymıs ona gitcem daha dogrusu oglu bosanıyor o yüzden psikolojik olarak bunalımda zor tabi bizde onu yanlız bırakmak istemedik gelince konusuruz ballarım cok ösledim sizi saatler gecmicek aklım sizde olcak ama nese öptüm hepinizi
gece34 hoşgeldin topiğimize..
kv gitti :)) buraya yazmammı gerekiyordu bilmemki, kp seminerden dönmüş eve gelmiş, o da ben gideyim dedi.. akşam çık, acele etme dedim, dinlemedi.. umarım kırılmamştır bana, soğuk moğuk ama yenide seviyorum.. uzakken daha tatlıyız o kesin
benimde bu ay 10 gün gecikti ama bugün oluyorum gibi.. bence negatif ama bi bak yinede..
çok sevindim, bi güzel ailecek keyif yapın.. hazırlığını yap kız, arada bakarsın buraya
kv gitti :)) buraya yazmammı gerekiyordu bilmemki, kp seminerden dönmüş eve gelmiş, o da ben gideyim dedi.. akşam çık, acele etme dedim, dinlemedi.. umarım kırılmamştır bana, soğuk moğuk ama yenide seviyorum.. uzakken daha tatlıyız o kesin
canım çok sıkkın kızlar..
kv bana geldi bu hafta soylemiştim. çok hassas biri olduğu için kırmamaya çalışıyorum hep. ama bazı tavırları canımı sıkıyor. ben sanırım biraz arkadaş gibi olmak istiyorum onunla. mesela ben mutfakta bişeyler hazırlarken o yanıma gelsin, yardım etmese de yanımda dursun konuşalım istiyorum o hep tv seyrediyorya da oyun halısında duran kızıma bakıyor güya..
uyuyacak çocuğu alıyor dolaştırıyor, geliyor konuşuyor.. durmuyor kızım sonra hepten bana kalıyor herşey.. geçen yemek yaparken güya kızımla ilgileniyor 3 dk sonra durmuyor annesi dedi.. aldım kızımı yanıma anakucağına, eline bişeyler verdim, bal gibi durdu kendi de şaşırdı.. amacı onu oyalamak da değil.
sofrayı kuruyorum, gel bi bak ne yapıyorum, yardıma ihtiyacım var mı dimi, yok, hazırladıktan sonra, anne sofra hazır diye mutfağa davet ediyorum. kimseden bişey beklediğim yok ama bu kadın kendi evinde herşeyini yapıyor, burada tatilde sanki, ben de hizmetçi gibi hissediyorum kendimi.. mesela bugün çayın suyunu koydum kahvaltı için, kızım durmadığından saat 11 e kadar onunla ilgilendim, bir bak mutfağa çayı demle hiç olmazsa, çok mu şey bekliyorum yaa, amacım güzel geçinmek sadece.. içimdeki sevgiyi saygıyı bitiriyor..
dün mantı yaptım, bana güzel geldi, beğenmemiş olabilir ama söyleme tarzı moralimi bozdu yine. mantı tuzsuz olmuş lezzetsizmiş, eşim anne tuzu iyi, zaten tuza da ihtiyacımız yok dedi.. hanfendiye yemeğiydi, çayıydı meyvesiydi hazırlıyorum bir de beğenmiyor, benim de suratım düşüyor iyice, belli etmemeye çalışıyorum içime atıyorum
annem domates almış, sizlerden gördü heralde :)) konserve yapalım diye.. kv sordum nasıl yapalım, sanki hiç yapmamış bilmemki, annen gelsin dedi. neyse ben anneme sordum tel.den başladım yapmaya, rahatsız oldu artık heralde baktım yardım etmek istiyor..
ufak şeyler aslında ama soğuyorum işteartık resmen gitsin diye bekliyorum.. zaten bu hafta sütümün de azaldığını fark ettim.. sizleri de sıkmadım umarım bizden haberler böyle..
benim bey supriz yapmis Cunda'ya gidiyoruz kizlarorada telefonla ugrasmayacagimiza soz verdik arada firsat olursa girerim. Meraktan catlayacagim cok konusmayin fiskos yapmayin! aksama kadar buralardayim gorusuruz
kızlar ben faranjit olmusum bide doktora adetim gecit dedim hemen test yapalım dedi ama saati gectigi için kan almanın idrarda dedi hemsireye gittim oda kac gün gecti dedi 4 dedim oda şimdi idrarda cıkmayabilir biz en iyisi kanda bakalım dedi pazartesi bakcak salı günü haberini veririm ben yinebir akrabam hstaymıs ona gitcem daha dogrusu oglu bosanıyor o yüzden psikolojik olarak bunalımda zor tabi bizde onu yanlız bırakmak istemedik gelince konusuruz ballarım cok ösledim sizi saatler gecmicek aklım sizde olcak ama nese öptüm hepinizi
Canım yaklaşık 3 hafta kadar sürdü kusmalarımız ,her öğünden sonra ve öğünden 1 saat sonra yani kısaca sık sık değişik miktarlarda kusuyordu ama çok şükür şimdi fazla kusmuyor tabiki hiç kusmuyor diyemem ama normal derecede.O sıralarda önlem olarak besledikten sonra ayakta dik şekilde 20_30 dk gezdirdim hazmetsin diye ve başının altına hep yastık koydum biraz yükselsin diye.Faydası oldumu bilemem zamanla geçti.
İştah sorunumuz çığğ gibi büyüyor artık biberonu emmesini özledim ağzına sıkmaktan bıktım,bide ağzına sakin sakin sıkıp yutmuyoruz ayaktayım hopluyorum şarkı söylüyorum bu arada ağzına sıkıp bir zahmet yutmasını bekliyorum ağlıyor vb
Ama napim işte.Biberon emziği aventin akış ayarlı 3 numara çizik olanı aldım rahat sıkim diye :) bide çok çok nadiren kandırıyorum genelde kanmıyor ama yalancı emziği ağzına veriyorum çekşp tekrar veriyorum çekip tekrar 3.defada biberonu veriyorum milyonda bir kanıyor ve 4 defa çekse 3 numara oldugu için baya yutmuş oluyor :))) Düşünsene ya yaptığım şeylere bak o 4 yudumda nasıl mutlu oluyorum kendisi çekti diye :)4_5 günde 1 defa (genelde dışarda) kendi içtiğinde daha farkına varmadan 3 numara çizik sayesinde hemen bitiyor,aynı biberonla gece 2 ye ayarlayıp veriyorum ki genzine kaçmasın diye.
Beslenme miktarına gelince bence çok değil hatta Pınarın dediği gibi 120 cc aslında az bile en az 150 içmeleri lazım ama sende haklısın ziyan oluyor sütler ama ben o kustugu dönemde hiç azaltmadım miğdesi genişlesin diye hatta şöyle söylim nasıl olsa ilk yudumu bile zorla sıkarak yiyor ya bende 120 sıkacağıma en az 140 sıkıyorum ağzına en azından geceki açığı kapatim çünkü gece çok nadir yiyor.
Bende ek gıda şeklimi söyim sizde bana akıl verin.Ben 3 saate bir 140 cc ya süt ya mama öyle yada böyle sıkarak kaşıkla vb.vermeye çalışıyorum onun dışında sabahmama saatinden 1:30 saat sonra meyve püresi genelde şeftali ve armut verdim yarım meyve kadar tabi ilk bata 2 kaşık giderek arttırdım şimdi neredeyse meyvenin yarısını veriyorum.Öğlen mama yernine milupa sütlü pirinçlikaşık maması veriyorum.(gerçi pek içime sinmiyor erken gibi ama napim biraz oturarak beslemek istiyorum çok yıpratıcı benim diğer yöntem ve belki biraz kilo alır diye) ve öğleden sonra herhangi bir öğünden 1_2 saat sonra keçi sütünden yoğurt yaptım ona başladım dün sadece 2 kaşık verdim giderek arttıracam.Yani meyve ve yoğurt ara öğün.Bu düzeni kafamdan uydurdumNapi doktorum hiç yardımcı olmuyor,forumdada daha pek ek gıda verilmediği için sorularaıma cvp alamadım bende bu şekilkde uyguluyorum umarım doğru yaapıyorumdur.Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Pınarcım anne sütünden yoğurt yapan var ama ahhhh ahhh okadar sütü kim kaybetmişte ben bulayim.Şeyet kızıma 3_4 öğün anne sütü verebilirsem şükrediyorum :)) Ama çok sütüm olsaydı yapabilirdim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?