Bende normalde 40 dk uyur uyanırm ve alırdım kucağıma uyandı diye bu kez baktım çok da uykusunu almamış kucağıma aldım ve biraz pış pış bıraktım uydu ara ara mızırdandı kameradan gördüm emziği düştü koştum emziği verdim kucağıma almadan pış pış benimkide toplamda 2:30 saat uyudu :)) bende geçmişi okudum bu sayede oofff ne kaynatmışsınız.
Bu arada allah yardımcın olsun umarım kp gelmez.Valla şu kıskandırma olayına acayip kıl oldum sakın kıskansan bile belli etme amaçlaarına ulaşamasınlar.Hele o imalarına hiç taakma bile bak bu sayede oğullarından oluyorlar kız bırak yapsınlar kendileri kaybederler...AAAyyy boğazlıyasım geldi şimdi
Tarifin çok iştah açıcı geldi giyindim kızımı doyurup eksik malzemelerimi alacağım,tşk ederim.İncir olarak ne alacağım şimdi reçelmi kuru incirmi,bide incir yerine başka ne olabilir gerçi süt için incir iyi ama evde olmadığında altarnatif açısından soruyorum.Bu arad yazılarının yakından takipçisiyim.Eşinle sorunlarının hallolmasına inanılmaz seviniyorum ,ve lütfen dua et benim için bizde düzelelim,yoruldum artık,ama bana umut veriyorsunuz sen ve azraece oda sorunların üstesinden geldi.Allahım mutluluğunuzu daim etsin...
MALTEPE CARREFOUR sizce nasıl olur biraz ortada gibi ,anadolu yakasında herkese orta yer burası geldi bana ne dersiniz kızlar ,hem Jerenimo nun dediği gibiancak alışveriş merkezleri bize hitap edebilir çünkü buralarda alt degiştirme ve emzirma odası var...hadiyinn kızlar buluşalım artık yeter gayri bekledik dimi
Kizlar kocisimle ask yapalım bu gece dedik bendekide sans yaaa regli oldum hadi hayırlısı. Adamcagizida heveslebdirmistim oysaki(
Kızlar bugün akşam eşimin arkadaşına gezmeye gittik. Ev biraz kalabalıktı. Bizim kızı kim kucağına aldıysa kıyameti kopardı. Memeyle bile susturamadım. Nitekim gezme burnumuzdan geldi ve biz sadece 15 dk kadar oturabildik. Bu kadar erken yabancılaması normal mi ya sizde durumlar nasıl? Gözüm korktu valla;çünkü anne ve babasının dizinin dibinden ayrılmayan bir çocuk olmasını hiç istemem. İnşallah düzelir.
Ben bugun omeri ananesine birakip carrefour.a gidecegim hem de 10gun daha rapor alacagim son kez.
2ogunluk sut birakacagim 4-5saat yeter ama o kadar ayri kalamam kuzumdan.
Kendime birkac pantolon almak istiyorum kalcalarim buyumus eskiler olsa bile dar oluyor hosuma gitmiyor
Bu arada kizlar marks&spencer.dan bebek kiyafeti alan oldu mu? Benim cok hosuma gittiler hatta bayildim penyeleri mothercare gibi uzun omurlu olur mu merak ettim.
Cnm bende umraniyedeyim. Bencede rahat bi yer Olmali en iyisi bi alisveris merkezi bence bebek odalari emzirme odalari var sonucta
ne zaman düşünüyosunuz?
benim kv bende şimdilik, pek nazlı, gel desem gelmez, evde bıraksam içim rahat etmez. buluşma zamanı belirleyin uyarsa bende gelmeye çalışırım.
Baba uyar kızlar :)))
Canım senin iki kaynanan varmış demekki...Çoğu zaman kbabalar hep arka planda kalır her şeye razı gelen uysal tipler olurlar seninki de pek istisnai...Otursunlar oturdukları yerde ne istiyorlar ya sizden,özellikle senden,eşin sana kızmıyor kavga etmiyorsunuz diye ona da tavır alıyorlar belliki.Canım onları dert etme kendinden de ödün verme,sana saygısızlık yaptıkları zaman hakkını savun ki bir daha yeltenmesinler tepkini bilecekleri için.Aslında varya eşinin herzaman sana destek verdiğini bildikleri zaman senle uğraşmayı keser va kabuklarına çekilirler, yalnız şu var hiçbir şey normale dönmez daha da tavırlı ve soğuk olurlar soğuk savaş yerini psikolojik savaşa bırakır.O yüzden bunların sizinle sorunu hiiiiç bitmez bu olaylar tarihte hep tekerrür eder biliyorsun..Bundan ötürü en iyisi eşine evine ve çocuğuna yönelik yaşaman gerisi fasa fiso..kızlar bugün kp im bursaya gelecekmişşş
cenaze varmış eşimde ikindide babamı alıcam teklif etcem getirebilirim dediii
ee bunda ne var hiçbirşey yok hatta kendisini çokta severdimmm
takki kv dolduruşuna gelene kadar...
eşim yokken benimle konuşmaz sorularıma cvp vermezzz...
en son bayramda kovulmaktan beter oldukk
eşim ne annesiyle ne babasıyla konuşmuyor o da çok kırıldııı
bana afedersiniz kötü bir söz söylemeye getirdi söylemedi ama ima ettiii...
sebebi ise evlenmeden önce eşimle aynı evde yaşamamızdııı
doğru değildi biliyorum ama bu benm o anlama geldiğimi göstermezz
yani millet kimse bilmeden neler yapıyor onlar namuslu oluyorda
ben kötü kadın kocamda kötü adammı oluyorrrr
çok üzüldük çok kırıldıkkk ki ben gerçekten hiçbir kötülük yapmadım şimdiye kadar...
torunlarının hatırına bu imayı yapmamaları gerekirdiii
şimdi strese girdim gelirse hangi yüzle bakıcak suratımaaa
gerçi kp in bilerek yaptğığ birşey yok ama çok dolduruşa geliyor
adam benle sohbet ederken odaya bi girip çıkıyorlar cvp vermiyorrr....
çok yıprandım ya eşimde farkındaaa
dedimki baban elbette gelebilirr ne demek gelebilir mii
ama ben bu yapılanları düşündüğümde nasıl bir yüzle evime hala gelecekler çok merak içindeyimmm
yinede dönerken ellerini öptüm hoşçakalın dedimmm
yani hep gururumu yoksayıyorummm
çok yoruldummm eşim belki gelmez ama ben teklif edicem dedii....
çok üzgünümm yazmak istedim....
Ne güzel söyledin o ilk cümleyi..Esinin ailesi atsan atilmiyor satsan bes para etmiyor canim
Yeni mi ogrendi de laf ediyor simdi?
Umursamamak en guzeli esimiz yanimizda olduktan sonra
Hayatinda fazla yer acmadan odun vermeden...
Bi 3gunden fazla beraber kalinca fittiriyorum ben de
Ama dusunsene onlara gerilip sutumuzu azaltiyoruz nesemiz kaciyyor hanemiz huzursuz oluyor
Omrumuzun her ani cok kiymetli. Onlar yuzunden harcayacagimiz her dk aslinda omurden gidiyor
Canım seninki de dengeyi sağlamamış,hayat müşterektir oysa...Rabbena hep bana olmaz ki,senin ne kadar özverili olduğunu görmesi lazım yok eğer konuşmana rağmen anlamıyorsa sen de onunkileri evine kabul etmeyeceğğini söyle eşine bakalım hoşuna gidecek mi?oğluma m&s dan bi şey almadım ama 4.5 yaşındaki yeğenim küçükken bir şeyler almıştık gerçekten kaliteli deneyebilirsin
insanın oğluna "babam eve gelebilir mi?" sorusunu sorduracak duruma getirmesi ne acı ama yapıyorlar ne yazık ki, oğlum mutlu olsun huzurlu olsun demiyorlar, diyemiyorlar, gerçekten çok acı...
ben de ne derlerse desinler surat yapmazdım, çünkü eşim üzülmesin arada kalmasın isterdim, ha eşim aynısını yapar mı oradan şüpheliyim, çünkü benim etrafımda fazla insan yoktur, annem babam kızkardeşim ve 4.5 yaşındaki yeğenim, ne amca ne teyze ne dayı akraba falan da yoktur, ama benim kocam kızkardeşim ve yeğenim her oğlumu sevmeye geldiğinde surat yaptı yüzünü astı, 4.5 yaşındaki yeğenim hiç bir zaman evimize gelsin istemedi, anneme karşı hep bir duvarı oldu ve bu lohusalık dönemimde canımdan bezdirdi bu hareketleri, annem evime gelmeye korkar oldu, kardeşim zaten çocuk olmadan önce 5 yıllık evliyiz 5 kere ancak gelmiştir evimize, hayatımda bu kadar az insan olmasına rağmen eşim işine geldiğinde iyi davrandı işine gelmediğinde surat astı oturdu, bense onun bir dolu sülalesine ablalarına yeğenlerine hiç bir zman saygıda kusur etmedim bir kere olsun yüz asmadım,3 gündür yeğeni bizde kalıyo elbebek gülbebek bakıyorum, ama benim yeğen geldi mi ki en fazla 3 saat akşam oturur gider surat bir karış asılır, annemi evde istemez ama çocuğa annem bizim evimizde baksın ister, cidden sabrediyorum çünkü eşimle bu ufak tefek sıkıntıları haricinde problemlerimiz yok, bu da bizim sınavımız işte ne söyleyeyim 40 kere söyledim düzelmiyo, düzeltmiyo kendini
Canım çabamız dur durak bitmeden devam ediyor...Canım yaklaşık 3 hafta kadar sürdü kusmalarımız ,her öğünden sonra ve öğünden 1 saat sonra yani kısaca sık sık değişik miktarlarda kusuyordu ama çok şükür şimdi fazla kusmuyor tabiki hiç kusmuyor diyemem ama normal derecede.O sıralarda önlem olarak besledikten sonra ayakta dik şekilde 20_30 dk gezdirdim hazmetsin diye ve başının altına hep yastık koydum biraz yükselsin diye.Faydası oldumu bilemem zamanla geçti.
İştah sorunumuz çığğ gibi büyüyor artık biberonu emmesini özledim ağzına sıkmaktan bıktım,bide ağzına sakin sakin sıkıp yutmuyoruz ayaktayım hopluyorum şarkı söylüyorum bu arada ağzına sıkıp bir zahmet yutmasını bekliyorum ağlıyor vb
Ama napim işte.Biberon emziği aventin akış ayarlı 3 numara çizik olanı aldım rahat sıkim diye :) bide çok çok nadiren kandırıyorum genelde kanmıyor ama yalancı emziği ağzına veriyorum çekşp tekrar veriyorum çekip tekrar 3.defada biberonu veriyorum milyonda bir kanıyor ve 4 defa çekse 3 numara oldugu için baya yutmuş oluyor :))) Düşünsene ya yaptığım şeylere bak o 4 yudumda nasıl mutlu oluyorum kendisi çekti diye :)4_5 günde 1 defa (genelde dışarda) kendi içtiğinde daha farkına varmadan 3 numara çizik sayesinde hemen bitiyor,aynı biberonla gece 2 ye ayarlayıp veriyorum ki genzine kaçmasın diye.
Beslenme miktarına gelince bence çok değil hatta Pınarın dediği gibi 120 cc aslında az bile en az 150 içmeleri lazım ama sende haklısın ziyan oluyor sütler ama ben o kustugu dönemde hiç azaltmadım miğdesi genişlesin diye hatta şöyle söylim nasıl olsa ilk yudumu bile zorla sıkarak yiyor ya bende 120 sıkacağıma en az 140 sıkıyorum ağzına en azından geceki açığı kapatim çünkü gece çok nadir yiyor.
Bende ek gıda şeklimi söyim sizde bana akıl verin.Ben 3 saate bir 140 cc ya süt ya mama öyle yada böyle sıkarak kaşıkla vb.vermeye çalışıyorum onun dışında sabahmama saatinden 1:30 saat sonra meyve püresi genelde şeftali ve armut verdim yarım meyve kadar tabi ilk bata 2 kaşık giderek arttırdım şimdi neredeyse meyvenin yarısını veriyorum.Öğlen mama yernine milupa sütlü pirinçlikaşık maması veriyorum.(gerçi pek içime sinmiyor erken gibi ama napim biraz oturarak beslemek istiyorum çok yıpratıcı benim diğer yöntem ve belki biraz kilo alır diye) ve öğleden sonra herhangi bir öğünden 1_2 saat sonra keçi sütünden yoğurt yaptım ona başladım dün sadece 2 kaşık verdim giderek arttıracam.Yani meyve ve yoğurt ara öğün.Bu düzeni kafamdan uydurdumNapi doktorum hiç yardımcı olmuyor,forumdada daha pek ek gıda verilmediği için sorularaıma cvp alamadım bende bu şekilkde uyguluyorum umarım doğru yaapıyorumdur.Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Canım sana yapılanlara onların yanındayken gül geç ve hiç istifini bozma yoksa onları mutlu edersin,bırak onlar kudursun seni üzemedikleri için...kızlar sadece bunlar değill
daha neler var duymamazlıktan geldimmm
ahh ahh ben eşimin eski sevgilisini nasıl kıskandığını resimlerini kv deden defalarca dinledimmm
onu nasıl severmiş kıskanırmışşlarrrrrr:):)
bunlar küçücük ufacık bir kısmııı
az önce eşimle konuştumm
suratım düştü tabii napar bilemiyorummm....
bende kızımla markete çıktım malum yemek yapıcam insanlık bende kalsın
daha gelmeden yine eşimle aramıza soğukluk girdiiii
ama bugünün güzel haberide varrrr
asya öğlen 40 dk uyuduktan sonra tekrar zorda olsa uyuttumm
ve tam 2.5 saat uyumuş oldu...
doğduğundan beri bu ilk defa oluyor maşallah kızımaa...
markete çıktık dolaştık geldik ve yine yatırdım...
emziği verdim yüzüstü çevirdim dalmak üzere sanırım...
mızıldandığından şşş/ pat ilee sakinleştiriyorumm
ve yatagına koyunca baya duruyor ağlamadan uykuya geçemezse zor oluyor...
kızlar gitgide daha kolaylaştııı mutlaka zorluk çeken anneler tavsiye ederim...
zeynepcim duacınım wallaaa allah senden razı olsunn
Haklısın canım ben de ucu ucuna yetiştiriyorum sütü.Pınarcım anne sütünden yoğurt yapan var ama ahhhh ahhh okadar sütü kim kaybetmişte ben bulayim.Şeyet kızıma 3_4 öğün anne sütü verebilirsem şükrediyorum :)) Ama çok sütüm olsaydı yapabilirdim...
Ben kuru incirden yapmıştım.Tarifin çok iştah açıcı geldi giyindim kızımı doyurup eksik malzemelerimi alacağım,tşk ederim.İncir olarak ne alacağım şimdi reçelmi kuru incirmi,bide incir yerine başka ne olabilir gerçi süt için incir iyi ama evde olmadığında altarnatif açısından soruyorum.Bu arad yazılarının yakından takipçisiyim.Eşinle sorunlarının hallolmasına inanılmaz seviniyorum ,ve lütfen dua et benim için bizde düzelelim,yoruldum artık,ama bana umut veriyorsunuz sen ve azraece oda sorunların üstesinden geldi.Allahım mutluluğunuzu daim etsin...
Bıyolog ve cıcek uzmeyın kendınızı gayrı ve bırde pınar cnm sen hele hıc uzulme cunku bence onların kayıpları daha buyuk olur
sızler gıbı hıslı dusuncelı ve aynı zamansa cefakar ınsanlardan uzak olucakları ve ıletışimden bihaber olucakları için onlar buyuk zararda kızlar ..bosverın bakın bana kocamı hıc ozlemıyorum kafamada birsey takmıyorum oglumla gunumu gun edıyorum dyemem ama en azından neden bu boyle neden su soyle dıye artık dusunmuyorum ...satayım anasını salla gıtsın gacılar
slm..aç kalmasına benimde gönlüm el vermiyo ama memeyi bırakmaya çok meyilli kaşığı 1 kez denedim onda da dudaklarını kilitledi ama göğsümde ki gibi kasmadı kendini kaşık çözüm olur gibi..az önce doktorunu aradım danıştım,tüm detayları anlattım..o da 3. ve 4. ayda anne memesini bırakmaya çalışan bebekler olur bunun çok normal olduğunu söyledi..pes etmeden sadece emzirmem gerektiğini söyledi..aç kaldığını çok üzüldüğümü biberon ve kaşıkla beslemeyi sordum..ikisinede kesinlikle hayır dedi..bi müddet daha direteceğini sonrasında eski haline dönüceğini söyledi..biraz içim rahatladı gibi..yaklaşık 10 gündür böyle arada 2 gün güzel emdi gündüzleri tam alıştı derken dün yine emmedi..senin bebeğin hiç mi emmiyo?yoksa emmediği zamanlar mı kaşıkla besliyosun?
bursali hatunlar biz napicaz? Kimler hangi civarda oturuyor ona gore biryer secip havalar iyice bozmadan bulusmaliyiz!
Cnm sana uyarmı maltepe carrefour bilmiyorum ama senide aramızda gormek cok ısterız
Burdan bir arkadas calısıyorum ve sadece cuma gunu bosum demişti eger uyarsa cuma olsun valla benim için farketmiyor hangi gun olacagı,
Guzel sevimdim uymasına inş cokkk kişi oluruz ve guzel bir gun olur hepimiz için:81:
cnm ben korupark 1050 konutlarındayım...
koruparkta en üst katta özsüt var...
toyzshop tu sanırım onun yanında lunaparkın olduğu yerde...
hemen 20 metre ilerisinde 2 adet emzirme odası ve birde alt değiştirme odası var...
geçen gittim iyice inceledimmm:)
orada birsürü kafe var ve bu odalar mevcutt...
bana çok müsait geldi tabi tüm tekliflere açığım.....
tatlıcadı
ne reçeli yaptın kızzz...
ben reçel işinede mi girsem acabaaa:)
hiç bilmiyorum ama beceririmm
şuanda 5 kg domatesi bibersiz tuzsuz yağsız blender dan geçirdim kaynatıyorum...
bunu kızıma özel yapıyorum...
iyice gaza gelmiş durumdayımm:)
kışın çorba yaparım kısmetse..
bende muhallebi yaptım frambuazlıı:)
bu arada eşim tek geldii:)
beykozzzözledimmm şekerimm
meleğim güzel dileklerin için saol cnm ne zaman gelcne bursaya kısss
ona göre tarih koyalım tatlımmmm
beykozcummbu gün sesin soluğun çıkmadı hiç?sadece yazılanları beğeniyosun..herşey yolunda mı cnm?
canım bogazlarım agrıyo burnum akıyo şifayı kaptım sanırım yarın saglıkocagına gitcem sadece okuyorum kolumu zor kaldırıyorum bide domates dograrken parmagımı kestim cok derin degil ama yinede canım acıdı beni düşünüp sordugun için saol hayatım buarada ben spiral taktırcam bu acabamı kactımı falanla stres olmak istemiyorum özele gidicem adet olur olmaz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?