2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar benim oğlum 11 mayıs doğumlu anne sütüm yetersiz diye 2 aydır devam sütü kullanıyorum. gün içersinde meyve özellikle de üzüm suyu sıkıyorum ona.ek gıdaya girmem için erken mi? çorba gibi yahut muhallebi gibi ne dersiniz )

cok tesekkürederim hayatım saol

cnm ek gıda işi birazda bebeğin kabul etmesi ile oluor. yane bebekte hazır olmalı. ama çorba için sanırım erken, sindirim sistemi gelişmediği için sakıncalı olabilirmiş ama gene de insan emin olamıyor....istersen dr danış.... ben bi kez hazır kaşık maması aldım. havuç+elma püresi midesi bulandı, kabul etmedi. oysa ki havucun suyunu vermiştim, beğenmişti....

Canım biz doktor başlamamızı istediği için başladıkk ek gıdaya.
1 ay + 10 gün sıkı takibe aldık kilosunu.Benim sütümle yeteri kadar kilo alamayınca mecburen ek gıdaya başladık.Amaç erkenden damak tadını ek gıdaya alıştırıp bir dahaki ay yedikleri ile kilo almasını sağlamak.Zaten benim sütümde iyice azaldı.Ek gıdaya devam etmezsek mamaya yüklenmek zorunda kalacağız.

Canım doktorun daha güzel yönlendirir.
Bana kalsa anne sütünden daha fazla formül mama alıyorsa ek gıdaya başla derim ama tabi en güzel bilgiyi doktorun verir yinede.

slm hgencturk ben seni üzmek icin sormadim merak ettim benim oglumda istahsiz sadece uyudug0nda emzirebiliyorum cok zor anliyorum seni mkilosu kötü degil uykuda emzirmeyi dene

turuncu bisey sorucam sütüm az diosun ama verdigin miktarlar gayet iyi birde emmiyor mu hic benimki az az emio ama kilo aliyor anlamadim

turuncu bisey sorucam sütüm az diosun ama verdigin miktarlar gayet iyi birde emmiyor mu hic benimki az az emio ama kilo aliyor anlamadim

Benim bebeğim emmiyor maalesef.Sağarak beslemek zorundayım.
Şuan ek gıda vermesem günde 2-3 biberon mama takviyeli beslenmek zorunda kalacak.
Bugüne kadar hiç yeterli sütüm olmadı maalesef...

turuncucum ne yalan soyleyeyim ek gidaya gecince bu kadar besleyebilecek miyim diye dusundum
Ne kadar sık besleniyor masallah
Bunlarin hepsini yiyorsa cok da istahsiz degil sanki
Gerci annesi pes etmeden yediriyordur muhtemelen

valla 10 numara olmuş yawww [/quote]

slm hgencturk ben seni üzmek icin sormadim merak ettim benim oglumda istahsiz sadece uyudug0nda emzirebiliyorum cok zor anliyorum seni mkilosu kötü degil uykuda emzirmeyi dene

hyr cnm artık o kadar üzülmüyorum. hem biliyorum ki biz burada bişi söylerken kimse üzmek için söylemiyoruz. çünkü hepimiz dönem dönem benzer şeyler yaşıyoruz ve hissediyoruz....

zaten uyanıkken çok zor oluyor beslemek, biberonu da tutmuyorki sağıp vereyim. en iyi genede uykuda besliyorum. anlıcan her yolu deniyorum.

kızlar ne bu hepiniz cuma akşamı koooopmayamı gittiniz şekerlerr:)

kızım bugün çok ağladııı...
millet dicek bi çocuğa bakamıyorrr
çocuğumda uyku fobisi varrr teşhisi koydumm:)
ısrarla kitabı uygulamaya çalıştım o ısrarla ağladıııı ağladıı ağladıııı
uyutmak bugün kabustu nitekim uyumadıdaaa

babası geldi hanımefendi güldü güldü hoop uyuduuu
walla ben pek bi melankoliğim bugün...

şöyle duygusal birşeyler dinleyip hüngür hüngür ağlayasım warrrrr....

seni okuyunca aynı şeyi ben yaşadım bugün sabah doktor kontrolünden geldiğinden babası gelinceye dek ağladı ağladı ağladı hiç uyumadı çok sevdiler dışarıda göze mi geldi nedir

Benim bebeğim emmiyor maalesef.Sağarak beslemek zorundayım.
Şuan ek gıda vermesem günde 2-3 biberon mama takviyeli beslenmek zorunda kalacak.
Bugüne kadar hiç yeterli sütüm olmadı maalesef...

sağarak o kadar süt çıkarabilmene hayran kaldım benden 60 cc anca çıkıyor ama nadir sağıyorum ben emmediği zamanlar
emerkende çok az emiyor nasıl yetiyor bu bebeğe anlamadım gitti.Seninki yakında kiloda almaya başlar çok iyi program yapmışsın artı bebeğin pek yakışıklı gözlerine bayıldım..maşallahh

Hergun saat aksam 7 veya 8 gibi uyuyan cocuk bugun zor bela 10 da uyudu ..biyolog cnm bence bu cocukların genel bir sorunu baksana nerde ise sorunlu olmayan yok gibi..acep mevsim değişmesinden mi malum az serinledi havalar ve bebekler bizlerden daha cok hassas geçiş zorlanması gibi geliyor bana..

ah turuncu, gerçekten nazlı, az uğraşmıyorum nazıyla, beni evlendiğimden beri bir kere aramadı,eşim askere gittiğinde dahi. bense ararım hele her kandil muhakkak kandilini kutlarım.. ama bizim eve gelince fazla kontorum var kimi arasam diyor bana.
pilav, makarna yapıyorum, kilo yapıyormuş, salata gaz yapıyormuş, meyve-tatlı şekerli zaten, mantım tuzsuz, pazı yaptım o da tatsız sebzeymiş ne yapcağımı şaşırıyorum, derdi benimle mi bilmiyorum...

bebişinin de sorununu çözmen iyi olmuş, inş. bundan sonra kusmaz da yedikleri yarar Kayra'ya..
süper ifade hepsi bizde, muhteşem mayıs 2012 anneleriii
test yaptınmı hayatım 10 gün diyosun bencede yokta ben sadece doktora cok emmeden adet görmemezlik olurmu dedim oglusum geceleri cok emmiyorda dedim oda herseyden olabilir dedi yinede test yapalım diyince bende tamam dedim
test yapmıştım negatifti ama bi daha yapsammı ki..
püff bende spiral istiyommm hemen takarlar mı :))

taktır istersen hayatım ben adet olıyım hemen taktırcam adetliyken takıyolar ya oyuzden bugun biraz adet sancım oldu ha oluyorum dedim kactı sanki dalga gecti bak hep gelmiyim diye istedin şimdi gelmemi bekliyosun der gibisen her ay oldunmu ve adetlerin önemi atıyodu aydan ayamı oluyodun canım...

Son düzenleme:
Günaydınlarr
Kayra dün gece çok huzursuz uyumasına rağmen 8 de kalktı.Gerçi 5.30da kalktı amma ben ilgilenmeyince oynaya oynaya uyumuş saolsun
Kızlar bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz geceleri?
Ben sıcakken kısa şort ve tişört ile yatırıyordum ama artık serinledi.Bide yatmadan önce banyo yaptığı için uzun kollu penye pijama giydiriyorum ama yatırdıktan 2-3 saat sonra çok terlemiş oluyor.Kısa kollu giydirsem de kolları üşümüş oluyor.Çoraplarını çıkarsam üzerini örtmediğim için ayaklar üşür ve gaz olur diye korkuyorum.

günaydın turuncu öncelikle erkek bebeklerin en çok ayaklarının üşütülmemesi gerektiğini söylemişti doktorumuz o yüzden ben hiç çıkartmıyorum bebişimin çoraplarını.uyuturkende uzun kollu ve patikli alt pijamasını giydiriyorum çok çok terlerse sırtına pamuklu bezlerden koyuyorum değiştirecek kadar terlemiyor.üzerine kadife battaniyesini örtüyorum bitek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…