2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

turuncu günaydın.. Azrada sabah 5te kalktı. emzirdim yatağına bıraktım ilgilenmedim.. 8e kadar uyudu aynen. yalnız uyku sersemi devamlı döndüğü için azrayı düzeltmekten ben uyuyamadım o ayrı:)
cnm bn ankaradayım. bende yazın askılı yada kısa kollu zıbınla yatırıp üzerine gece penye bi battaniye örtüyodum.
yalnız azra üzerini hiç örttürmüyo. devamlı açıyo bacaklarıyla. o yüzden uzun zamandır zıbının üzerine uzun kollu bir üst ve alt giydiriyorum ve üzerine yine battaniye.
ben mutlaka üzerini örtüyorum yani.. bnm kızımda terliyo ama gece emzirmeye kalktığımda üzerini açmışsa -ki açmış oluyo- boynu yanakları kolları açıksa kolları soğuk oluyo. ama sırt ve yattığı tarafta saçları terden ıslak. o yüzden gece sağlama alıp sabah uyanınca üst değiştiriyorum yada yelek giydiriyorum.

Zink diye olmuyor iste biyologcum zamanla duzene girecekler
Melegim gelene kadar koruparkta goruselim mi o gelince yine gorusuruz
Sana yakin mi korupark evlerinde misin yoksa 1050konutlarda baska yerde mi?
Ben kislik almak. Icin bu hafta gelecegim zaten ne dersin?
Baska Bursali yok mu bu arada sanki daha kalabaliktik

Tatlim ben uzunkollu citcitli ya da tulum giydiriyorum. Altina da ayakli pijama ya da ayaksiz +corap.
Benimki de terliyor ama su gibi olmadiysa ellemiyorum cok nanemolla olacak yoksa
Bazen mendil koyuyorum
Uzerine de ince bir battaniye ama buyuk olmasina ozen gosteriyorum cunku benimki sarmalanmayi seviyor
Yavas yavas uyku tulumuna geceriz

turuncucum ne yalan soyleyeyim ek gidaya gecince bu kadar besleyebilecek miyim diye dusundum
Ne kadar sık besleniyor masallah
Bunlarin hepsini yiyorsa cok da istahsiz degil sanki
Gerci annesi pes etmeden yediriyordur muhtemelen

Canım biz şuan sık ve az besleniyoruz.Yani sütü 120 cc içerse 3 saat bekletiyorum ama verdiğim 1-2 yemek kaşığı sebzenin veya meyvenin üzerinden 3 saat geçmesi beklenemez.Mecburen 1.5-2 saat bekletip bir sonra ki tam doyurucu olan öğüne geçmek gerekiyor.

Oyy oyy....Düzelecekler annesi hiç merak etme...
Ben de dün yıkadım yatırdım ama gözü kapalı huysuzlandı durdu.Bir akşam keyfi yaptırmadı bana.Yarım saatte bir mızıldanıp düşen emziğini istedi.Çok çaresiz kaldığımda bazen benimde oturup ağlayasım geliyor.2.5 sene boyunca rahat bir hayata alışmışken,istediğin saatte yatıp istediğin saatte kalkarken,kafana estiğinde gezmelere giderken birden herşeyin kısıtlanıyor ve hayatını ona göre ayarlamaya çalışıyorsun.Her şeyi yapıp birde üstüne başarısız olunca sinirler alt üst oluyor..

Kaç saatte bir sağdığında 60 cc çıkıyor ?
Ben 3 saatte bir sağarsam 50 cc çıkıyor.Bu da bebeğime yetmediği için artık sağmak için 5-6 saat beklemek zorundayım.Ancak bu sürenin sonunda 120 cc kadar sağabiliyorum.
2 ay öncesinde 3 saatte bir 100 cc sağardım ama artık sütüm iyice azaldı...Buna da şükür.
Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

Canım farklı bir ortam,farklı insanlar olunca etrafında düzenleri değişiyor.Kayra da annemlerde hiç aynı saatte yatmıyordu ama şimdi bir kaç gündür eski düzenimize dönüyoruz.

Valla ben gece de 2 kere pamuklu bez değiştiriyorum.Üzerini örtmediğim halde sırtı ve boynu çok terliyor.

Hiç sorma...Kayra da 8e kadar uyudu ama sürekli uyu uyan yaptığım için ben uykumu alamadım.
Bizimkide üzerini hiç örttürmüyor.Gece uykusunda bile örtsem ayaklarıyla açıyor geri üzerini.
Annem hep uyuyanın üzerine kar yağar der ve mutlaka üzerini örtmemi ister ama zaten uzun kollu yatırdığımda çok terliyor.Birde üzerini örtünce sırılsıklam oluyor.Benimde içime sinmiyor örtmemek ama bu seferde terden hasta olacak diye korkuyorum valla.

Valla bizimkinin sırtı ve boynu bildiğin ıslanıyor.Babası kılıklı nolacak :100:
Mama sandalyesinde bile yarım saat otursa saçları sırılsıklam oluyor.Havlu seriyorum mecburen arkasına.
Uyku tulumunu sen tavsiye edince mothercareden aldım.Biraz pahalı oldu ama yumuşacık olması hoşuma gitti.
Ayaklımı veya torbalımı olsun diye kararsız kalmıştım ama bakalım.Kullanınca hangisi daha iyi anlaşılır.
Sen nasıl bir şey aldın ?

günaydın arkadaşlar,
oğlum 4 aylık kontrolünde 6400 gr ve 62 cm miş.iyimi sizce bana zayıf geliyor.
süt pompası ne kullanıyorsunuz bebeğim emmek istemiyor sağarak denemek istiyorum.

günaydın arkadaşlar,
oğlum 4 aylık kontrolünde 6400 gr ve 62 cm miş.iyimi sizce bana zayıf geliyor.
süt pompası ne kullanıyorsunuz bebeğim emmek istemiyor sağarak denemek istiyorum.

Benim bebeğimde 4 ay kontrolünde 6500 gr ve 63 cm idi...Sağlıklıysa boylarına göre zayıf değiller annesi.Sadece kilo alımının durmaması gerekiyor.
Ben internetten hastane tipi çift başlıklı spectra 2 kiraladım.1 ay sonunda memnun kalınca aynı makinayı 150 liraya satın aldım.2 el ama 1 yıl daha garantisi vardı.

Kaç saatte bir sağdığında 60 cc çıkıyor ?
Ben 3 saatte bir sağarsam 50 cc çıkıyor.Bu da bebeğime yetmediği için artık sağmak için 5-6 saat beklemek zorundayım.Ancak bu sürenin sonunda 120 cc kadar sağabiliyorum.
2 ay öncesinde 3 saatte bir 100 cc sağardım ama artık sütüm iyice azaldı...Buna da şükür.
Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

Ben hergün sağmıyorum çok isteksiz olursa gün içinde bir öğün sağıp çay kaşığıyla içiriyorum.2 saatte bir emziriyorum uyanıkken emmiyor uyutup emziriyorum.vede doktorumuz mamada vermem gerektiğini söyledi ama bence gerek yok diye düşünüyorum

Valla ben gece de 2 kere pamuklu bez değiştiriyorum.Üzerini örtmediğim halde sırtı ve boynu çok terliyor.

asla üzerini açık yatırma incecik bez bile olsa örtmelisin anlamayız ama üşürler ben yanımda yatırıyorum hala sabaha kadar kontrol ediyorum bez koyup değiştiriyorum.çoğu zaman ayağımda sallamam gerekyor uyumuyor çünkü

anladım canım sağol cevabın için.bu ay 600 gr almış tek göğüs besleniyor bebeğim gerçi bu aralar onuda emmek istemiyor nedenini bulamadım türlü yollar deniyorum aç olduğunu biliyorum ama emziremiyorum basıyor çığlığı.
uykudan uyanınca emiyor yada uykuya dalarken.
doktora mama yediremiyorum dedim hiçbir ek gıdaya başlama dedi mamaya zorla dedi ama yemiyor bebeğim.ne yapacağımı şaşırdım inanki.

Benimki torbali. Omer cok sik dondugu icin ayagina dolaniyor artik ama icinin pamuklu disinin kadife ve ince olusu nedeniyle almistim bayramda eskisehirde fln cok rahat oldu
Simdi ayakli ama kolsuz buluirsam almayi dusunuyorum
Seninki nasil?

Benimki torbali. Omer cok sik dondugu icin ayagina dolaniyor artik ama icinin pamuklu disinin kadife ve ince olusu nedeniyle almistim bayramda eskisehirde fln cok rahat oldu
Seninki nasil?

cnm bnde uyku tulumlarına bakıyorum devamlı.. ayaklıyı biliyordum, torbalıyıda gördüm ama adının torbalı olduğunu bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum ayaklı dahamı iyi diyorsunuz yani? bnm kızda dönüyo çok ayakları hele hiç durmuyo.. bende hangisini alsam karar veremedim:44:

Canım 3-4 aylarda bebekler memeyi bırakma eğiliminde oluyorlar.Burda bir çok arkadaşın bebeği aynı durumda.Biraz sabredersen 6.aydan sonra anne istesede bebek bırakmıyormuş.Bu durumda inatla emzirmeye çalışmanı öneririm çünkü sağma işi çok yorucu...
Ayrıca tek göğüs ile ayda 600 gr çok iyi.Bence de ek gıdaya başlama
Mamaya bile gerek görmedim ben açıkcası

alyelll pembevemaviler vardııı
başkada vardı yahuu yok kimseee
korupark evlerinde değilim cnmm
karşısında 1050 konutlar varr...
koçtaç kapısından çıkıyorsun tam karşıda neyse:)
benm evim koruparka 100-150 metreee
bu hafta uygun bana ama annem ve teyzem gelecekler ananemin sağlık durumuna göree
haftaiçi planlıyorlar...
kesinleşirse bu hafta olur olmadı haftayaa:)
başka kimse yoksa 2 kişi kolay olur buluşmamızzz spontan bile olabilir:)

meleğim gelincede olurr ben her türlü gezerimm:):)

çok haklısın dün 5 te bugün 7 de dikildikk
şaka gibiydii
tamam gündüz uyumazdık ama sabahta uyurduk bende uykusuzluğa toleransı düşük bir insanım
sanırım kitapta atladığım yerler var
ama dün çok zordu aşırı zor bir gün geçirdimmm
hiç öyle zorlanmamıştım

kitabı tekrar gözden geçircem atladığım yerler var sanırımmm...
mevsimsel mi büyümeden mi diştenmi
artık her neydensee ben anladım ki cidden çok sakin öğlen 16 ya kadar
16 gibi uyusuzluk yüzünden bunalımda bir bebeğim warr
sabah la akşam 2 farklı bebek
bunun çaresini bulucam inş kısa zamandaaaa

kızlar bende şunu sorıyım oznm size hazır uyku tulumlarından laf açılmış kollu kolsuz modellerini gördüm
kolsuz olanlarda üşümezmi bebişler acaba kolluda çokmu kalın olur karar veremedim :44:

kızar birde fikrinizi almak istediğim bi konu var.
mesela azrayı ben en geç 10.30da yatırmış oluyorum. tabi bizimki bi sürpriz yapmaz uyursa. neyse..
sormak istediğim çocukları en ideal uyutma zamanı diye bişey varmıki:44:
biryerde okumuştum büyüme hormonları işte saat 11-3 arası salgılanırmış bu yüzden en geç 11de uyuması gerekirmiş vs die.
(saati yanlış hatırlıyo olabilirim.) biyerde 7-9 okudum. yani nedir bunun doğrusu? yada kaçta uyursa mı diosunuz?
uyku düzeni oluştururken bunu dikkate alıyomusunuz yani.. kafam karıştı bnm biraz..

Seninki nasil?

benimki ayaklı ve kollu canım.Havalar soğuduğunda içine sadece çıt çıtlı atletini giydirip üzerine tulumu giydireceğim.Ben de dönerken sorun olur diye bunu tercih etmiştim.Mothercareden 72 liraya aldım ama başka bi yerde bulamadığım için bu kadar fazla ödedim.Bir ara resmini çeker yüklerim bugün.

canım neden bıberon maması vermıosun bence onun tadını sevıyorlar ve kılo alımları hızlı oluoo benımkıde sadece mama ıle beslenıo son bı aydırrr ve kılo alımı artııııı

kızlar bende şunu sorıyım oznm size hazır uyku tulumlarından laf açılmış kollu kolsuz modellerini gördüm
kolsuz olanlarda üşümezmi bebişler acaba kolluda çokmu kalın olur karar veremedim :44:

cnm ben kolsuz düşünüyorum...
benim evim merkezi sistem aşırı sıcak oluyor
hatta almayabilirimde ama baharda çok yakmıyorlar diye düşüncemmm
bence evinin ısı durumuna göre düşünn tatlım...

evet ben alıyorum cnmmm
akşam 8 den önce uyutmaya özen gösteriyorumm
yani uyumazsa birşey yapmıyorum ama mesela dışarı çıkacaksam çıkmıyorum falannn
kızımında 11 hatta 12 de uyuduğu günler oluyor
ama 6 da yatıp sabaha kadar emmeye kalktığıda oluyorrr

akşam 5-6 gibi şekerleme yaptırıp sonra 8 gibi uykusuna yatırılması öneriliyorrrr
umuyorum yanlış bilgi vermemişimdirrr
uyku kısmını sıkı gözden geçirip yazarım ben cnmm olurmu kitapta ilk fırsatta okuyacağımmm

Günaydın herkese...
Benim kız dün sadece 5 öğün beslendi,tabi benim zorumla...
Turuncum ben kızımın ayağından çorabı hiç eksik etmedim,bazen penye pijama-tişört,bazen de şort-tişört giydiriyorum çıtçıtlı bady giydiğinde mutlaka uyanıkken bile üzerine hani şu mothercarede çok amaçlı bezlr varya onlardan örtüyorum.Bacak ve kollar açıkta olsada olur ama ayaklar ve karın önemli sıcak tutmak gerek.Uyurken ise penye battaniyesini örtüyorum,gerçi ayaklarıyla üzerinden atıyor fırlama ama sürekli örtüyorum ben de.Bu arada tişört giydirirken atlet giydirmeyi de ihmal etmeyin.

tünaydın herkese..Tarık Buğra 2 gündür 06:00 da güne başlıyo ve 2 saat sonra tekrar uyuyo..o uyuduğu zamanda benim uykum kaçmış oluyogece 12 den önce ne yaptım ne ettimse uyutamıyorum bu çocuğu..aylardır böyle..saat 22:00 gibi gözleri küçülüyo uykusu geliyo her halinden belli kendi yatağına yatırınca oordan çocuğa enerji yüklüyolarmış gibi..gözler açılıyo,eller ve kollar kıpır kıpır,gülücükler,emziği atıp mızıldanmalar..olmuyo olmuyo..erken uyutmayı beceremiyorum ben
bende gece yatırırken uzun kollu penye pijama giydiriyorum ayaklarından çorapları eksik olmuyo,üzerinede penye battaniyesini örtüyorum..yanlız bi kaç gündür çoraplarını çekip çıkarıyo ve yemeye başlıyo..görmediğim bi anda ağzına bastırırsa diye çok korkuyorum..çıkaramaması için külotlu çoraplar aldım istediği kadar çeksin ayağından
kızlar benim giydirdiklerim yeterli değil mi?dün kakasını yaptı 2 kez yemyeşildi üşütmüş olmalı..penye battaniye mi ince geliyo acaba?bi yardım edin bana şekerler

Benim kuzu 9 bazen de 10 da uyur genellikle ve sabah 9 gibi uyanır.Benim bildiğim büyüme hormonları 10 da daha da hızlanıyor yani 10.00-02.00 arası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…