2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bu kızlar babacı oluyorlar şekerim ben de önceleri hafta içi gündüz yatıramıyordum eşim gelince dert yanıyordum, hafta sonu eşim evdeyken sanki 'baba sen sadece hafta sonu evdesin dinlen' der gibi gündüz full uyuyordu yalancı durumuna düşüyordum valla

Ben artık uzun kolluya geçtim canım. Uzun kollu çıtçıtlı badi ve uzun taytla yatırıyorum ama üzerine ince bir battaniye örtüyorum. Bizim kız çok terlemiyor, bu şekilde rahat rahat uyuyor

canım neden bıberon maması vermıosun bence onun tadını sevıyorlar ve kılo alımları hızlı oluoo benımkıde sadece mama ıle beslenıo son bı aydırrr ve kılo alımı artııııı

Canım biberon maması değilde geçen aya kadar full anne sütü + 1 kere biberon maması almasına rağmen kilo alımı az oldu.Yani o zaman anne sütü var iken biberon mamasına geçmek olmazdı tabi.
Bu arada şunuda belirteyim ki ben kilo almamasına değilde iştahsız olmasına kızıyorum.Yani ben günde 10 öğün biberon maması da versem bizimki zorla beslendiği için onunla da kilo alamayacak.
Bizim iştah sorununu halletmemiz lazım öncelikli olarak.

Büyüme hormonunun gece salgılandığını biliyorum ama saatleri hakkında bir fikrim yok.
Kayra akşam 7de yatıyor.Sabah kalkma saati ise biraz değişken.Bugün 5.30 gibi kalktı ama ilgilenmeyince kendi kendine oynarak tekrar uyudu ve 8de kalktı.

Canım 5 öğün az değil aslında.Her öğünde senin zorunla da olsa 120 cc aldıysa 600 cc almış olur ve buda iyi bir rakam bence.

kızlar benim giydirdiklerim yeterli değil mi?dün kakasını yaptı 2 kez yemyeşildi üşütmüş olmalı..penye battaniye mi ince geliyo acaba?bi yardım edin bana şekerler

Benim bildiğim yeşil kaka karnının fazla doyduğunu gösteriyor.Dr.Kadir Tuğcu dan duymuştum bunu.

benim bıdık da akşam huzursuz bir uyku geçirdi sürekli debelendi durdu, arada mızıldandı, derken ben de uykumu alamadım,
kızlar ben de bursadayım ama benim velet çok huysuz biliyosunuz dışarı çıkmak bir işkence o yüzden hala dışarı çıkmayı pek göze alamıyorum, şimdiye kadar 2 kere avm maceramız oldu birinde sürekli ağlayınca çıktık diğerinde eşim oğlanı taşıdı ben arabayı, gwçen gün hava güzel hadi cesaret tek başıma arabasıyla markete gideyim dedim aman allahım koştur koştur eve döndük, yani anlayacağınız ben eşim olmadan bir süre daha bu huysuzu dışarı çıkarabilecek cesarete sahip değilim

turuncu aksam 7 de yatınca gece kac kez uyanıyor aksam uyumadan mama mı verıyosun

bu arada iştahsız cocuk ne yapsanda yemıyor ılk oglum oyleydı krese gıdene kadar yeme sorunumuz oldu 3 yasından sonra kendı acıkınca yemek ıstedı dogdugundan berı oyle bu oglum daha ıyı

Benim bildiğim yeşil kaka karnının fazla doyduğunu gösteriyor.Dr.Kadir Tuğcu dan duymuştum bunu.

valla mı canım yaa çok mutlu oldum 32 dişim gözüktü bu yazdığını okuduktan sonrayakınımda olsan yemek ısmarlardım sanadün güzel emdi zaten uzun zaman sonunda oğlumun göbeğinin kabardığını gördümbenim aklımda nerden kaldı bilmiyorum ama üşütme belirtisi olarak hatırlıyodum...çok mutlu oldum şimdi

Gecede 1 kere beslenmek için kalkıyor.Yatmadan önce biberonla anne sütü de versem kaşık mamasıda versem hep yattıktan 7 saat kadar sonra tekrar kalkıyor beslenmek için.

Buraya gelene kadar terleme nedir bilmiyorduk yani oglumun terlediğine hiç tanık olmadım..geldiğim gunden beri hem dısarda hem içerde kollar ve bacaklar dısarda cıtcıtlı tulumlarla geziyorduk ki cevremde bulunan buyukler ayy cocugu dondurdun demeleri sıklaşınca bende uzun kollu ve bacaklı birseyler giydirmeye başladım yalnız şimdide oğlan çok terliyor inanılmaz bir şekilde birde cildinde kırmızı birseyler çıkıyor bence sıcaktan.. ben bizim oğlan soguga alışıktır dememe ragmen millet beni resmen cocugu dusunmeyen kotu anne ve vurdumduymaz anne belledi hatta abim ne dese begenirsiz kendisi şişko sıcaktan duramıyor cocuguda öyle zannediyor demezmı hayda buyur burdan yak ..anlayacagınız bende ne yapacağımı şaşırdım

merhabalar benim bebeğimde iştahsızdı geçen gün doktorumuz multi tabs die bi damla verdi vitamin 1 yaşına kadar kullanacak dedi iştahını açar dedi açtıda bir sorun yada kullananınız var mı

kız benden kalmıştır...
benim annem demişti yeşilse üşütmüştür diyeee:)
ben yazmıştımmm
hueheuhuee

cnmmm o ufak kırmızı şeylere 2 damla anne sütünden sür bir kaç kere ertesi güne ya azalır yada geçerrr....:)
abine selamımı ilet çok konuşmasınnnn:):) ama sen yinede kendin daha iyi anlarsın
mesela ben dün akşam dışarı eşofman takımıyla çıkardım orta kalınlıktaaaa
sonra gündüz şort kolsuzlaaa
bazen bi uzunkollu ince bişi atıyorum üstüneee:)
aman ben bile bi üşüyorum bi terliyorummm:):)

öncelikle abine çok güldümgeçenlerde aynısını bana ablam söyledi sen kilolusun ve yağlısın üşümezsin dedicanım istanbulun havası çok nemli ve Mahir cik bu havaya alışkın olmadığı için terlemesi çok normal..sen çevrene kulak asma o kızarıklıklar genelde sıcaktan oluyo bebeğini en iyi sen tanırsın kendi istediğin şekilde giydir..benim annem Tarık Buğra yı her gördüğünde ayaklarını,bacaklarını kontrol eder her seferinde dondurmuşsun çocuğu derartık anneme her gittiğimde yada bana her geldiğinde anne bacaklarına ayaklarına baksana donmuş çocuk kalın eşofman ve kalın külotlu çorapmı giydirsem diyorumbana çok kötü bi bakış atıyo sen geç dalganı diyo

kız benden kalmıştır...
benim annem demişti yeşilse üşütmüştür diyeee:)
ben yazmıştımmm
hueheuhuee

demek o sendin heeeben turuncunun yazdığına inanmak istiyorum o beni mutlu etti
şimdi annemle telde konuştum sen o çocuğu nerdeyse çıplak gezdiricen üşüttün tabii dedibi kaç siteden baktım turuncunun söylediğine yakın şeyler yazıyo..ek olarak hazımsızlık,annenin ve bebeğin yediği gıdalar..bebeğim ek gıda yemiyo,bende kakasını yeşertecek bişi yemedim:))geriye turuncunun dediği kalıyokakası yeşil olunca bebek üşütmüştür demek eskiden kalma bi batıl inançmış aklınızda bulunsun kızlar

tünaydin mayıs anneleri ve datlum datlu bebişleri

4ci ay aşımızı olduk ateşlendi tavşanım ama şimdi iyi şükür

doktora sordum öle mama felan yapammı pirinç unu felan gerek yok dedi ama yeme alışkanlığı olsun istiyorum ilk mamamızı yapım diyorum bugun ama korkuyorum tırsıyorum ne kadar yapım ne kadr yedireyim evde tekim ya bişe olursa :18:

ah ah göbüşümdeyken nede rahattık ya ben ne yersem oda yiyodu

Canım doktor Kadir tuğcu ishal harici yeşil kaka yapan çocuğun ihtiyacından fazla yemek yediğini söylüyor.
İshal durumu yoksa fazla yemiştir yani.
Eğer top top ve sert kaka yaparsa o zaman da az yediğinin işaretidir diyor.

Canım o kızarıklıklar sıcaktan oluyor çünkü Kayra da çıkıyor onlardan.
Biz gündüzleri şort-tişört takılıyoruz ama akşamları ince uzun kollu penyelerden giydiriyorum.Aslında ben kendime göre ayarlıyorum.Yani ben nasıl hissediyorsam bebeğimide öyle giydiriyorum.Sende söylenenleri boşver kendi bildiğini uygula.
Bu arada ben mahir paşayı çoook merak ediyorum.Bir ara resmini göster bacım bize

merhabalar benim bebeğimde iştahsızdı geçen gün doktorumuz multi tabs die bi damla verdi vitamin 1 yaşına kadar kullanacak dedi iştahını açar dedi açtıda bir sorun yada kullananınız var mı

Biz acd-vit kullanıyoruz.

Korkunun bir şeye faydası yok canım.Hem ne olabilir ki bebeğine ?
En fazla kabız olur o kadar
Ek gıda başlangıcında üç gün yöntemini uygula mutlaka.
Pirinç maması vereceksen 60 cc kadar hazırla denemek için.Sonra bebeğinin isteğine göre arttır.
Ama eğer kilosu ve kilo alımı iyi ise yerinde olsam biraz ertelerdim ek gıdayı.İlk zamanlar çok heyecan verici gibi görünsede çok zor bir süreç bu.Bebeğin anne sütü alımı doğal olarak biraz düşüyor bu süreçte.

Benim kizim in günlük rutinini yazacagim sizlere biraz sabır gerektiren bir rutin:)))yanliz benimki mama iciyor ikinci ayın sonundan beri

Sabah 6:30 uyanma mama tekrar uyku
9 da tekrar uyanıp mama 11 e kadar kendi halinde debelenir ağlasa bile almam kucağıma(( bunu üzülerek yazıyorum bazen uku icin ağlar emzik cok fazla almıyor
11:00 de uyur besen uykusu 12:00 yede sarkıyor ama mamasını muhakkak 12:00 de icer uyuyor olsa bile veriyorum bu arada ellerini kollarini cok fazla kullandığı icin hemen dönme eğilimi icinde bende o yüzden kollarini sarıyorum mamasinida yastık ve battaniyesi ile sabitleyip bırakıyorum kendi kendine icer bitincede biberonu bulabilene askolsun:)))
öğlen 15:00 mama saati biraz oyun öğleden sonra olan uykusunu cokta önemsemiyorum cunku keyfi olunca uyuyor ama genelde aksam 17:30-18:00 arası uyur ama fazla uyutmuyorum cunku gece uykusunu 21:00 de muhakkak yatırırım kollarını yine sararak:))) takiiii sabah 06:30 a kadar ben normalde 180 ml içmesi gerekirken mamayı 120ml veriyorum cok kilo almasın diye ama gece 24:00 de tekrar gece uykusunda içiriyorum ve sabah uyanıyor,gece ve gündüzü ayırt edebilmeleri cok önemli sabah cok uyutmuyorum 06:30 U bazen geçiriyor ama müsaade etmiyorum
ÖNEMLİ:her ağladığında koşup bakmayın özellikle kucaga almayin uyku icin yatirinca yüzüne bakmayın gülmeyin ama en değerli sevginizi sabah uyandıktan sonra verin hem neşeli oluyorlar hemde bütün gecenin özlemini gideriyorsunuz:)))
Bunlar benim nacizane fikirlerim suan uyguluyorum ve gayette düzenli gidiyor....
Belki mama iciyor olmasınında vermiş olduğu bir rahatlık vardır bilemiyorum ama sütüm ikinci ayda kesilmişti((
Haa unutmadan sabahları bazen light sutle cici bebe yediriyorum
Zebzeli karışım yediriyorum
Meyve suyu iciyor
Filenin icine üzüm koyuyorum emıyor
Birde etinin dış kasıma bisküvileri var oda bayağı oyalıyor ve keyif alarak kemiriyor

valla canım bende hamileyken her ağladığında kucağğa almıycam diyodum ama bizimki ağlama konusunda bir tenör resmen okadarcık şeyden bu akadar ses nasıl çıkıyo diyo gören
her çoçuğun cidden rutini huyu suyu sakinliği huysuzluğu ayrı valla
benim merak ettiğim kolları kundak gibi sarıyon heralde de kendi kendine nasıl içiyo biberondan seninki yastıkla falan destekliyom diyon ama o şekilde tek başına içiyosa maşallah ne diyim sakin bi bebiş seninki desene benimkinin ellierini tutsam bile diliyle öyle bir ikiye katlıyıp biberonun başını atıyoki hayret ediyorum
sene sakın yanlış anlama beni ama üzüm bisküvi için falan erken dğiilmi süt için hiç bişy demiyorum senin kararın bişy olcağınada inanmıyorum en fazla gaz yapabilir bence çunku ben 3 aydan sonra eski usul 3 te bir süte su karıştırarak beslenen bi çocuk olarak büyüdum ve gayette sağlıklıyım çok şükür. velhasıl hani üzüm ve biskivü için ağır olmazmı acaba

geçmiş olsun cnm..doktor gerek yok dediyse sütün yeterli geliyodur neden başlamak için acele ediyosun cnm?ben bu konuda çok cesaretsizim galiba ne zaman neyi ne kadar yediricem diye şimdiden düşünüyorum:18:şu anda sadece arada bi yediklerimden yalattırıyorum..dediğin gibi göbüşdeyken rahattı bu ek gıda beni biraz zorluycak galiba

kıvamı normladi canım..zaten sabah emmemişti öğleden sonra emmeye başladı göğsümde doluydu dediğin gibi fazla geldi galiba..sağol bilgilendirdiğin için bende çocuk üşüttü diye gezinip duruyodum

neden bilmişlik olarak algılayalım cnm burda birbirimizin tecrübelerinden faydalanıyoruz..bende uyutmak için yatırdığım zaman kucağıma almıyorum,yanına gittiğim zaman o gülse bile ben gülmüyorum(ben gülünce iyice hareketlenmeye başlıyo),mümkün olduğu kadar görünmemeye çalışıyorum..görünüpte göz takibinden kaybolursam mızmızlanıyo..kendi halinde uyumaya bırakıyorum..uyandığı zaman önce beslenme sonrasında oyunlar oyunlar,egzersizler vs sonrasında yoruluyo ve mızmızlanıyo tekrar uyuyo..zaten her ağlama şekli bi sinyal veriyo..uykusu geldiğinde düşük bi ses tonuyla mızmızlanıyo,aç olduğunda ses tonu az daha yüksek oluyo,bi yeri ağrıdığı zaman ses tonu kat be kat artıyo benim bebeğim böyle..
ben şu diş kaşıma bisküvisine takıldım cnm ilk defa duydum:26:kemirirken parçalanmıyo mu?benim kuzu herşeyi çok hırslı kemiriyo da..

Hayatım büskivi veriyorum dedimse öğün olarak değil katı kıvamda zaten yutamiyor 4-5 tatlı kasığı yedikten bir saat sonra mama icer
Bizim gaz sorunumuz hic olmadı üzümü emdigide zaten bı kafasına sürüyor bı gözüne en sonunda ağzını buluyor:)))El refleksi gelişsin diye veriyorum ama su ana kadar bir şikayetimiz olmadı maaşallah kasıkla yeme alışkanlığı gelişsin ve iştahli olsun diye başladım az az verdigin sürece bir sakıncası olmaz 1 hafta oncesine kadar idrarından kan gibi birsey geldigini gördüm oda bazı bebeklerde idrarda kristallesme olurmuş kan değilmiş bol bol sıvı ver dedi yani 4 aylık bebege ne suyu derdik ama oyle değilmiş iste ....
İdrar tahlili vermemiz superdi zaten sabahın 10 unda idrar poşetini yapistirdim aksam 8 e kadar 3 tane poşet attık sonuncuda da zaten göbeğine kadar kaka yapınca pes ettim vee su vere vere aksam 8 de verdim tahlili cok şükür temiz çıktı:)))

Hayatım onu zaten kendi gözetiminde vereceksin sert olduğu icin sıkıştırılmış hamurdan yapılma çabuk dağılmıyor cokta keyifle kemiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…