- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
demek o sendin heeeben turuncunun yazdığına inanmak istiyorum o beni mutlu etti
şimdi annemle telde konuştum sen o çocuğu nerdeyse çıplak gezdiricen üşüttün tabii dedibi kaç siteden baktım turuncunun söylediğine yakın şeyler yazıyo..ek olarak hazımsızlık,annenin ve bebeğin yediği gıdalar..bebeğim ek gıda yemiyo,bende kakasını yeşertecek bişi yemedim:))geriye turuncunun dediği kalıyo kakası yeşil olunca bebek üşütmüştür demek eskiden kalma bi batıl inançmış aklınızda bulunsun kızlar
evet o bendimm:)
ben annem öyle demişti demiştimm
öyle olması banada saçma geliyor bak birde
altını olağandışı bir durumda 1-2 saat sonra değiştirdiğimde de kaka yeşil oluyor...
bu da olabilir mi
bu benim tecrübemmmm:)
Benim kizim in günlük rutinini yazacagim sizlere biraz sabır gerektiren bir rutin:)))yanliz benimki mama iciyor ikinci ayın sonundan beri
Sabah 6:30 uyanma mama tekrar uyku
9 da tekrar uyanıp mama 11 e kadar kendi halinde debelenir ağlasa bile almam kucağıma(( bunu üzülerek yazıyorum bazen uku icin ağlar emzik cok fazla almıyor
11:00 de uyur besen uykusu 12:00 yede sarkıyor ama mamasını muhakkak 12:00 de icer uyuyor olsa bile veriyorum bu arada ellerini kollarini cok fazla kullandığı icin hemen dönme eğilimi icinde bende o yüzden kollarini sarıyorum mamasinida yastık ve battaniyesi ile sabitleyip bırakıyorum kendi kendine icer bitincede biberonu bulabilene askolsun:)))
öğlen 15:00 mama saati biraz oyun öğleden sonra olan uykusunu cokta önemsemiyorum cunku keyfi olunca uyuyor ama genelde aksam 17:30-18:00 arası uyur ama fazla uyutmuyorum cunku gece uykusunu 21:00 de muhakkak yatırırım kollarını yine sararak:))) takiiii sabah 06:30 a kadar ben normalde 180 ml içmesi gerekirken mamayı 120ml veriyorum cok kilo almasın diye ama gece 24:00 de tekrar gece uykusunda içiriyorum ve sabah uyanıyor,gece ve gündüzü ayırt edebilmeleri cok önemli sabah cok uyutmuyorum 06:30 U bazen geçiriyor ama müsaade etmiyorum
ÖNEMLİ:her ağladığında koşup bakmayın özellikle kucaga almayin uyku icin yatirinca yüzüne bakmayın gülmeyin ama en değerli sevginizi sabah uyandıktan sonra verin hem neşeli oluyorlar hemde bütün gecenin özlemini gideriyorsunuz:)))
Bunlar benim nacizane fikirlerim suan uyguluyorum ve gayette düzenli gidiyor....
Belki mama iciyor olmasınında vermiş olduğu bir rahatlık vardır bilemiyorum ama sütüm ikinci ayda kesilmişti((
Haa unutmadan sabahları bazen light sutle cici bebe yediriyorum
Zebzeli karışım yediriyorum
Meyve suyu iciyor
Filenin icine üzüm koyuyorum emıyor
Birde etinin dış kasıma bisküvileri var oda bayağı oyalıyor ve keyif alarak kemiriyor
Günaydınlarr
Kayra dün gece çok huzursuz uyumasına rağmen 8 de kalktı.Gerçi 5.30da kalktı amma ben ilgilenmeyince oynaya oynaya uyumuş saolsun
Kızlar bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz geceleri?
Ben sıcakken kısa şort ve tişört ile yatırıyordum ama artık serinledi.Bide yatmadan önce banyo yaptığı için uzun kollu penye pijama giydiriyorum ama yatırdıktan 2-3 saat sonra çok terlemiş oluyor.Kısa kollu giydirsem de kolları üşümüş oluyor.Çoraplarını çıkarsam üzerini örtmediğim için ayaklar üşür ve gaz olur diye korkuyorum.
merhabalar benim bebeğimde iştahsızdı geçen gün doktorumuz multi tabs die bi damla verdi vitamin 1 yaşına kadar kullanacak dedi iştahını açar dedi açtıda bir sorun yada kullananınız var mı
sabah 6.30 dan 9a kadar uyuyor tamam ama anlamadığım neden 9dan 11e kadar debeleniyor bu yavrucak ?Uyandıktan sonra oyun saatiniz olmuyormu?
Mama işine karışmak istemem ama kilo almaması için 120 veriyorum demişsin.Daha önümüzde diş sancıları var ve bu da çoğunlukla iştahsızlık yapıyor.Yani şimdiden iştahı varsa fazla versen daha iyi olmaz mı.Mesela 150 cc.
Ben her ağladığında koşup yanına bakıyorum.Kucağıma alıp yanında olduğumu hissettiriyorum.Biraz koklaştıktan sonra yatağına bırakıp gözden kayboluyorum....Zaten bir kaç kere böyle yapınca kendiliğinden uyuyor.Amaç bebeğin beynine "annem hep yanımda"düşüncesini yerleştirmek.
Son olarak bebeklere light ürünler verilmemeli.İnek sütü verecekseniz normal kutu sütü verin derim.
sabah 6.30 dan 9a kadar uyuyor tamam ama anlamadığım neden 9dan 11e kadar debeleniyor bu yavrucak ?Uyandıktan sonra oyun saatiniz olmuyormu?
Mama işine karışmak istemem ama kilo almaması için 120 veriyorum demişsin.Daha önümüzde diş sancıları var ve bu da çoğunlukla iştahsızlık yapıyor.Yani şimdiden iştahı varsa fazla versen daha iyi olmaz mı.Mesela 150 cc.
Ben her ağladığında koşup yanına bakıyorum.Kucağıma alıp yanında olduğumu hissettiriyorum.Biraz koklaştıktan sonra yatağına bırakıp gözden kayboluyorum....Zaten bir kaç kere böyle yapınca kendiliğinden uyuyor.Amaç bebeğin beynine "annem hep yanımda"düşüncesini yerleştirmek.
Son olarak bebeklere light ürünler verilmemeli.İnek sütü verecekseniz normal kutu sütü verin derim.
Mama bebekleri daha çabuk kilo alıyorlar o yüzden az veriyorum canım suan 7 kg 64 cm light ürünlere gelincede yağlı inek sutu vermemi beklemiyorsun herhalde degilmi???yarim yağlı sütlere ay sonunda gececis yapacagım herkezin bebeğine verdigi egitim farklılık gösterebiliyor bebekle geçirilen cok zaman değil kaliteli zamandan yanayım kizimla geçirdiğim uyku sonrasi 40 dk ona yetiyor
Bazı annelerin en büyük hatası bebekle hoplayip ziplarken bebeklik döneminden çıktıktan sonra kendi baslarına oyun kuramama sorunu yasıyorlar canım dediğim gibi cok geçirilen vakittense kaliteli vakit tercihim...
Günaydınlarr
Kayra dün gece çok huzursuz uyumasına rağmen 8 de kalktı.Gerçi 5.30da kalktı amma ben ilgilenmeyince oynaya oynaya uyumuş saolsun
Kızlar bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz geceleri?
Ben sıcakken kısa şort ve tişört ile yatırıyordum ama artık serinledi.Bide yatmadan önce banyo yaptığı için uzun kollu penye pijama giydiriyorum ama yatırdıktan 2-3 saat sonra çok terlemiş oluyor.Kısa kollu giydirsem de kolları üşümüş oluyor.Çoraplarını çıkarsam üzerini örtmediğim için ayaklar üşür ve gaz olur diye korkuyorum.
evet ben alıyorum cnmmm
akşam 8 den önce uyutmaya özen gösteriyorumm
yani uyumazsa birşey yapmıyorum ama mesela dışarı çıkacaksam çıkmıyorum falannn
kızımında 11 hatta 12 de uyuduğu günler oluyor
ama 6 da yatıp sabaha kadar emmeye kalktığıda oluyorrr
akşam 5-6 gibi şekerleme yaptırıp sonra 8 gibi uykusuna yatırılması öneriliyorrrr
umuyorum yanlış bilgi vermemişimdirrr
uyku kısmını sıkı gözden geçirip yazarım ben cnmm olurmu kitapta ilk fırsatta okuyacağımmm
biyologun dediği gibi erken yatıcak, senin dediğin gibi 10daki artıştan yararlanacak. inşallah yaparız allah yardımcımız olurda..Benim kuzu 9 bazen de 10 da uyur genellikle ve sabah 9 gibi uyanır.Benim bildiğim büyüme hormonları 10 da daha da hızlanıyor yani 10.00-02.00 arası.
Kaliteli zaman geçirmek daha önemli evet ama bunun için daha erken değil mi ?
Henüz çok küçükler ve bize fazlasıyla ihtiyaçları var.Özgüven tamamen bu dönemde şekillenirken bebeğimin ağlamasına kulak tıkayamam maalesef.Doya doya hissetsin annesini yanında.Eminim zamanı gelince kendi kendine oyun oynamayıda öğrenecektir.
Tabi ki herkes bebeğini istediği şekilde yetiştirir.Bu benim kişisel fikrimdir.
Ayrıca :kadir tuğcu dan alıntı..
.. ınek sütü, ilk "4 ay içinde" ve "çiğ" olarak verildiğinde "mikroskopik kanamalar yapabilir. Oda herkezde değil. 4. aydan sonra , veya ısıtılmış sütte bu özellik yoktur. ıspatı: Nelson.Textbook of Pediatrics. Sayfa 1470.
Bebeğinizi güle güle büyütün.
Teşekkür ederim canım senin bebeğinde Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah yazdığım iletideki idrardaki kan gecen son iki haftada vardiki oda şükür kan değilmiş bu hafta yeni yeni ek gıdalara gecis yaptım hayatım idrar probleminden önceydi yani iyi dileklerin icinde teşekkür ederim benimde merak ettigim 4 aylık bebekle ne oynayabiliyorsun merakımı mazur gor....
canım bebekler genelde bu aylarda çok fazla dikkat toplayamıyolar en fazla 20 dakka sonra sıkılıyolar zaten. benim kızımla oynadığımız oyunlar genelde benim kuklalarım var onları konuştururum sırtusut yatırır kollarıyla jimlastik hareketleri yaparız yuzustu yatırırım her oyun saatınde 5 10 dakka aynalara çok merak saldım boy aynasına geçeriz kızımı kucağıma alıp aynaya dokunur konuşur güler çıngırağı var mesala onunla oynaıtrım biraz ana kucağınıda asılı oyuncaklarla kendi oynar ama dediğim gibi 20 dakka sonra sıkılır başka bişy ister ya kucakta gezmek ya onun la konuşamı
bu arada idrar probeminide sorunsuz atlattığına sevindim canım
kızlar dünde ben salça yaptım babamla ama canımız cıktı bizim salça yapımı resmen insana işkence gibi ama tadıda cok güzel.
40kilo kırmızı kapya biberi, 10 kilo domates, 8 kilo patlıcan,4 kilo havuc yağ tuz şeker malzemeleri bunlar.
yapılışı; biberleri közlüyorsunuz (biz dısarıda ateş yaktık uzerine sac koyupta közledik ama fırındada oluyo) patlıcanları közlüyorsunuz. domatesleri rendeliyorsunuz ve pişmeye koyuyorsunuz havuclarıda haşlanmaya koyuyorsunuz. biberlerin ve patlıcanların kabuklarını soyuyorsunuz. sonra mikser yada kıyma makinasında cekiyorsunuz önce biberleri sonra patlıcanlar sonra havuclar en son pişmiş domatesleri ekliorsunuz tuz yağ az seker koyuyorsunuz. sonra büyük eskiden demir leğenler vardı onun gibi tepsiler var o tepsilere koyup ateşin üstüne koyuyorsunuz büyük tahta bir kasıkla sürekli karıştırıyorsunuz. eğer salça karıştırılırken yol yol oluyorsa pişmiş demektir. salça pişince kavanozlara koyup kazana kavanozları koyuyorsunuz uzerine su koyup kapakları sıkısıncaya kadar cok az kaynatıyorsunuz ve salçamız hazırrrrrrrrrrrrrrrben bu salçayı cok fena seviyorum yaaaa.
bu arada ben bulgaristanlıyım bizim orda cok yapılır bu bu mevsimde bizim mahalle yani babamın orası buram buram biber kokar:122:
Teşekkür ederim canım senin bebeğinde Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah yazdığım iletideki idrardaki kan gecen son iki haftada vardiki oda şükür kan değilmiş bu hafta yeni yeni ek gıdalara gecis yaptım hayatım idrar probleminden önceydi yani iyi dileklerin icinde teşekkür ederim benimde merak ettigim 4 aylık bebekle ne oynayabiliyorsun merakımı mazur gor....
Buraya gelene kadar terleme nedir bilmiyorduk yani oglumun terlediğine hiç tanık olmadım..geldiğim gunden beri hem dısarda hem içerde kollar ve bacaklar dısarda cıtcıtlı tulumlarla geziyorduk ki cevremde bulunan buyukler ayy cocugu dondurdun demeleri sıklaşınca bende uzun kollu ve bacaklı birseyler giydirmeye başladım yalnız şimdide oğlan çok terliyor inanılmaz bir şekilde birde cildinde kırmızı birseyler çıkıyor bence sıcaktan.. ben bizim oğlan soguga alışıktır dememe ragmen millet beni resmen cocugu dusunmeyen kotu anne ve vurdumduymaz anne belledi hatta abim ne dese begenirsiz kendisi şişko sıcaktan duramıyor cocuguda öyle zannediyor demezmı hayda buyur burdan yak ..anlayacagınız bende ne yapacağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?