2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evet o bendimm:)
ben annem öyle demişti demiştimm
öyle olması banada saçma geliyor bak birde

altını olağandışı bir durumda 1-2 saat sonra değiştirdiğimde de kaka yeşil oluyor...
bu da olabilir mi
bu benim tecrübemmmm:)

bizimki kakasını öyle bi gürültülü yapıyo ki o gürültüden sonra altını değiştirmemek imkansız oluyodışarıda falan olsak acaba yaptıda sesini mi duymadım yeşile döndü diycem ama evdeydik sesini duydum tamamlayınca değiştirdim altını..bu sıpaların kakası bile problem konuştuğumuz şeylere bakın..kakanın rengi,şekli,kıvamı,kokusu

sabah 6.30 dan 9a kadar uyuyor tamam ama anlamadığım neden 9dan 11e kadar debeleniyor bu yavrucak ?Uyandıktan sonra oyun saatiniz olmuyormu?
Mama işine karışmak istemem ama kilo almaması için 120 veriyorum demişsin.Daha önümüzde diş sancıları var ve bu da çoğunlukla iştahsızlık yapıyor.Yani şimdiden iştahı varsa fazla versen daha iyi olmaz mı.Mesela 150 cc.
Ben her ağladığında koşup yanına bakıyorum.Kucağıma alıp yanında olduğumu hissettiriyorum.Biraz koklaştıktan sonra yatağına bırakıp gözden kayboluyorum....Zaten bir kaç kere böyle yapınca kendiliğinden uyuyor.Amaç bebeğin beynine "annem hep yanımda"düşüncesini yerleştirmek.
Son olarak bebeklere light ürünler verilmemeli.İnek sütü verecekseniz normal kutu sütü verin derim.

slm canım hoşgeldin aramıza güle güle kirlet evini
bu konuyu bende soracaktım sizlere
ben şimdiye kadar kızımı kısa kol cıtcıtlıyla yatırıyordum üşümüyordu ama şimdi uzun kollu cıtcıtlı ve ayaklı piyama giydirdiğim halde yanakları ve elleri hala serin geliyor özellikle 2 den sonra uyku tulumu almayı düşünüyorum bende ama benim kızım cok sıcagı sevmiyor kafası cok terliyor azcık sıcaklayınca cok kalın bişey olsun istemiyorum
uyku tulumu alan arkadaşlar resimlerini eklerse bizim içinde fikir olur

merhabalar benim bebeğimde iştahsızdı geçen gün doktorumuz multi tabs die bi damla verdi vitamin 1 yaşına kadar kullanacak dedi iştahını açar dedi açtıda bir sorun yada kullananınız var mı

Canım ben de bundan veriyorum ama iştahtahtan yana bir kıpırtı olmuyor,ayrıca dünden beridir hiç emmiyor ben sıkıyorum sadece 10 cc falan emiyor o da çok acıktığında.Ne oldu buna böyle?Geçen misafir vardı bebeğimi görünce ağızları açıkta kaldı çok iyi bakmışsın da,bizimki böyle olmamıştı da...Kadının kocası bile pınar sizden daha iyi bir anne galiba demez mi!Tabi eşler de kızdı.Ne bileyim inanmak istemiyorum ama nazar mı değdi kuzuma ne?Yani bebeğim hiiiççççç emmmmiyor ki!!!

Ah ah turuncum keşeke bizim kuzularda böyle olsa...Aman nazarım değmesin,maşallah diyeyim

Mama bebekleri daha çabuk kilo alıyorlar o yüzden az veriyorum canım suan 7 kg 64 cm light ürünlere gelincede yağlı inek sutu vermemi beklemiyorsun herhalde degilmi???yarim yağlı sütlere ay sonunda gececis yapacagım herkezin bebeğine verdigi egitim farklılık gösterebiliyor bebekle geçirilen cok zaman değil kaliteli zamandan yanayım kizimla geçirdiğim uyku sonrasi 40 dk ona yetiyor
Bazı annelerin en büyük hatası bebekle hoplayip ziplarken bebeklik döneminden çıktıktan sonra kendi baslarına oyun kuramama sorunu yasıyorlar canım dediğim gibi cok geçirilen vakittense kaliteli vakit tercihim...

Kaliteli zaman geçirmek daha önemli evet ama bunun için daha erken değil mi ?
Henüz çok küçükler ve bize fazlasıyla ihtiyaçları var.Özgüven tamamen bu dönemde şekillenirken bebeğimin ağlamasına kulak tıkayamam maalesef.Doya doya hissetsin annesini yanında.Eminim zamanı gelince kendi kendine oyun oynamayıda öğrenecektir.
Tabi ki herkes bebeğini istediği şekilde yetiştirir.Bu benim kişisel fikrimdir.

Ayrıca :kadir tuğcu dan alıntı..

.. ınek sütü, ilk "4 ay içinde" ve "çiğ" olarak verildiğinde "mikroskopik kanamalar yapabilir. Oda herkezde değil. 4. aydan sonra , veya ısıtılmış sütte bu özellik yoktur. ıspatı: Nelson.Textbook of Pediatrics. Sayfa 1470.

Bebeğinizi güle güle büyütün.

Son düzenleme:

benim kızım çabuk üşüyen bir bebek, ben çıtçıtlının üzerine pijama giydiriyorum ve nevresimle örtüyorum. hatta bazen battaniye ile. bizim evimiz biraz serin oluyor. Kayra nın 4. ay aşısı çok çetin olunca, açıkçası o kadar tırstım ki, Elif Ece zaten huysuz bir bebek mahvolucam diodum. ama çok şükür ne ateşimiz çıktı ne de huysuzluğumuz....ve ilk defa bugun öğle 3,5 saat uyudu... maşallah kızıma

cnm çoK sağol yazdıkların için. 9da uyuduğuda oluyo. bu kezde çok erken diyodum demekki değilmiş. şuanda alıştı 9.00-10.30
arası uyutuyorum. bu saatlerde yattığında 8de uyanıyosa 8de yatırdığımda demekki dünki gibi bni 5de ayağa dikecek.
napalım onlar sağlıklı olsunlarda varsın uykusuz kalalım. erken uyuruz bizde ailecek
kitap okuyup yazarım yazmışsınya, içtenliğine çok teşekkür ederim..

Benim kuzu 9 bazen de 10 da uyur genellikle ve sabah 9 gibi uyanır.Benim bildiğim büyüme hormonları 10 da daha da hızlanıyor yani 10.00-02.00 arası.
biyologun dediği gibi erken yatıcak, senin dediğin gibi 10daki artıştan yararlanacak. inşallah yaparız allah yardımcımız olurda..
sağol cnm bnm. keşke bnmkide 9a kadar uyusaa ssz

kızlar aoç nin keçi sütünden yapılmış yoğurtları var. bende inek sütü verilmesinden yana değilim. keçi sütünü bulmak malum kolay değil. peki bu yoğurda ne dersiniz? siz olsanız bu yoğurdu verirmisiniz bebeğinize? bana mantıklı geldi inek sütüyle kıyaslarsak ama yinede fikrinizi almak istiyorum.

Teşekkür ederim canım senin bebeğinde Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah yazdığım iletideki idrardaki kan gecen son iki haftada vardiki oda şükür kan değilmiş bu hafta yeni yeni ek gıdalara gecis yaptım hayatım idrar probleminden önceydi yani iyi dileklerin icinde teşekkür ederim benimde merak ettigim 4 aylık bebekle ne oynayabiliyorsun merakımı mazur gor....

canım bebekler genelde bu aylarda çok fazla dikkat toplayamıyolar en fazla 20 dakka sonra sıkılıyolar zaten. benim kızımla oynadığımız oyunlar genelde benim kuklalarım var onları konuştururum sırtusut yatırır kollarıyla jimlastik hareketleri yaparız yuzustu yatırırım her oyun saatınde 5 10 dakka aynalara çok merak saldım boy aynasına geçeriz kızımı kucağıma alıp aynaya dokunur konuşur güler çıngırağı var mesala onunla oynaıtrım biraz ana kucağınıda asılı oyuncaklarla kendi oynar ama dediğim gibi 20 dakka sonra sıkılır başka bişy ister ya kucakta gezmek ya onun la konuşamı
bu arada idrar probeminide sorunsuz atlattığına sevindim canım

Anladım hayatım turuncu kizinla oyun oynamiyormusun diye bir soru yonelttide ben ona istinaden sordum canım o oyunları Tabiki bizde yapıyoruz hani artı bir faaliyettemi bulunuyorlar diye sordum benim hatırladığım fiş fiş kayıkçıdan ibaret benim Minnak kedisim de zaten cok sever onu..
Onun haricinde oyun mati var onda oynar donencesindeki karekterlere konuşur huuu aguuu aaaa uuuu falan bazen güler onlara bazen balkonda beraber oturup güneşleriniz Bazende atarım onuda arabanın arkasına ana kiz gezmeye gideriz amaaa ne yaparsam yapayım aksam babanın geldigindeki heyecanı veremiyorum sipaya:))))

demek LÜTENİSA yaptın :)) bizde yaptık. biraz zahmetli oluyor ama bayılıyorum bende tadına

Biz nerdeyse 4 ay 3 haftalık olduk artık.
Oyunlarımız
-aynaya bakıp konuşma ve çeşitli yüz ifadeleri çekme
-şarkı söyleme ve şarkılı oyunlar oynama (mesela "araba geliyor durakta duruyor kornaya basıyor düütttt düüüüüüt"diyerek bebeğin burnuna dokunmak gibi)
-bebeğin uzuvlarına dokunarak "bu bebeğimin elleriii,bu ayaklarııı"şeklinde konuşmak
-jimnastik hareketleri yapmak
-gıdıklamak (boynundan,göbişin yan taraflarından,sırtından ve bacakların iç baldır kısmından çok gıdıklanıyorlar)
-yatağa uzanıp sıkıca sarılıp öpüşüp,koklaşmak ve konuşmak.
-yerde yüzüstü döndüğünde onun görebileceği şekilde karşısına geçip her başını kaldırıp seni gördüğünde ismini ve güzel şeyler söyleyip güldürmek.
-Oyun halısında oynatmak (oynatmak diyorum çünkü bizimki pek sevmiyor halıda yalnız oynamayı)
-anakucağının oyuncakları ve çıngırakları ile oynatmak.
-balkona çıkıp geçen arabaları seyretmek.
-ve daha beraber zaman geçirdikçe ortaya çıkan ilginç oyunlarımız var bizim.Mesela ben esnerken suratıma bakıp gülüyor.Esneme hareketi ilgisini çektiği için bir müddet daha devam ediyorum ve bu değişik bir oyun olmuş oluyor.

Biz bu anlattığım oyunların hepsini gün içerisinde oynuyoruz.Tabi ki hiç biri saatlerce sürmüyor ama en azından bir müddet oyalayıp yorulmasını sağlıyor.

Bugün ki menümüz

09.00 : 120 cc anne süt
11.30 : yarım armut püresi
13.30 : 120 cc anne sütü
16.15 : 125 cc sebze püresi (patates-havuç-bezelye)
17.30 : 1 yemek kaşığı yoğurt
19.00 : 120 cc anne sütü içerisine 1 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 cicibebe
gece 120 cc anne sütü veya mama (akşamları sütüm azaldığı için sanırım yetmeyecek ama belli olmaz bakalım)
Bugün kan damlası vermedim ve hiç kusmadı.Öğünleride oldukça güzel geçti.

Yarın kan damlasını vereceğim bakalım ne olacak.

Bizim insanımız her şeye müdahale eder, her şeyin en doğrusunu onlar bilir, bazen doktordan bile çok şey bildiklerini iddia ederler ve sürekli akıl verirler. Çocuklarımızı en iyi biz tanıyoruz o yüzden takmamak lazım bu boş konuşanları. Muhtemelen pişik olmuştur yavrum sıcaktan.

kızlar kv min komşusu var balıkesir erdekte oturuyor...
kız hamileydi bayramda gittiğimde 7.5 aylıktı yanlış hatırlamıyorsam..
kızımı görmeye gelmişti asyayı uyutuyordum pek konuşamadık
velhasıl kelam eşi işten çıkarılmış ve zor durumdalarmışşş

kaynım giysilerden kullanmadıklarınızı yollayalım mı demiş eşime muhtemelen kv söyletmiştir neyseee:)
evleri sobalı orada henüz doğalgaz yok orada...
sanırım 1 ayı fln kaldı doğumunaaa

2. bebeği düşünmeyenler vermeyi düşündükleri giysileri bana yollayabilirlermi bende ileteyimm
yani kaynım götürcekkk

bizde ona göre mesela battaniye tarzı eksikleri almayı planlıyoruz....

bu şekilde bebeğinin giysilerini vermeyi düşünenler olursa kış bebeği olacak
bebeğimiz erkek ama sanırım renk kavramı dşüncek durumda değiller
kaynımın dediğine göre zor durumdalar...
doğuma az kaldığından düşünenlerle hemen iletişime geçebilirim

hatta bursadakilerden gelip alabilirim...

hımmm süper soru epeydir merak ediyordummm atladığım oyunlar varmı diye:)

biz çıngıraklarla oynuyoruz...
kızım yüzüstü döndüğünde kafasını kaldırır bende büyük bir heyecanla aferim kızıma bravo diye onu cesaretlendiririm(umuyorum anlıyordur beni amacım aferim kavramını öğreterek başarısını tebrik etmek)
aynı şekilde ellerinde tutup oturturum ve aferim derim yine çoşkuyla:)
dönencesindeki filin sarı hortumunun ne hoş olduğundan,tavşanın ne tatlı kulakları olduğundan konuşuruz...
spor yaparızzz..
evin odalarını dolaşırızzz
balkonum bahçeye bakıyor çocukları izleriz hatta arka balkonum direk okul anlatılan dersler benm evimden duyuluyor şimdi çocukları izletmeyi planlıyorum
mutfakta yemek yaparken ona da tarif veririmmm
sohbet ederiz bana mutlaka karşılık verir bazen tartışırızzz:) hatta kavga bile ederizz hınnnn hınnn laf yerimm:)
gıdıklarım,ayaklarını ovalarım,kafasını okşarım(bu beyin gelişimi için çok önemli)
sürekli gezeriz avm pazarrr markettt
durmadan şarkı söylerizzz ne duyarsakk göbek atarızzz ohhh döktürürüzz hadi kızım oturmayamı geldinn çoşş çoşşş derimm
çıkardığı sesleri taklit ederimm bu çok hoşuna gidiyorrr

ben internetten araştırıyorum mesela 4 aylık bebeğimle ne oynayabilirim yazıyorum her siteyi inceliyorumm....
ama benm kızım konuşmayı çok seviyor kim konuşsa dikkatlice sıkılmadan dinliyorrr
akşamlar resmen çenem ağrıyorr:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…