canım çok güzel bir şey yapıyorsun...Allah kabul etsin hayrını.
bugün bebekliklerine bir bakayım kuzumun.Pazartesi kargo ile gönderirim senden adresi alıp.
Hım aslında bunu bilmem iyi oldu işte.. benimde burdan bana hediye edilmiş fakat edatları benim oğlana minik geliyor bende ne yapacagımı dusunuyordum hatta daha bugun aklıma gelmişti ki seni okuyunca tamam işte buldum verecek bir yavrucak ..kıyamam kuzuya ya allah yardımcıları olur ins ve babası bulur tez vakitte iş..
Sağol cnm yaptığın çok guzel amel defterine yazdırdın yine gıı helal olsun sana
canım ben daha önce paylaşmıstım ama görmedin sanırım..ben keçi sütüyle yapılan yoğurdu veriyorum ..dr önerdi zaten..zor değil aslında bulmak...çağdaş market ve altunbileklerde var...bu marketler yok mu yakında
canım gercekten cok güzel birsey yapıyorsun Allah yardımcıları olsun valla bende bütün hepsini kp okuluna yolluyorum tatlım yaa ayy birsuru tulum yolladım yaa tühh ama bir kapıyı kapatan digerini acar Allah yavrularının yüzü hürmetine aileye kolaylık verir inşallah
turuncucum süpersin walla..
sana adresi özelden yollucam hemen eşimin işyerini ve onun adını vericem cnm...
ben evde olmasamda işyerinde mutlaka biri oluyor kargo geri dönmüyor...
çok saol cnm benmmm
cnm sen gelincemi getirirsin kargoyamı verirsin nasıl yapalım...
walla çok hoş biriydi konuşkandıı:)
kötü olmuş ama allah yardımcıları olsun...
hemen birşeyler yollamak istiyorum bilirsiniz birşeyler alamadığımızda yada geç kaldığımızda hamileyken çok üzülüyorduk
yani ben çok geç tamamlayabildim çok yıpranmıştım...
amaç annesini sevindirmek walla ne yalan söyliyim:)
eminim kadın şuanda parasızlığa değilde bebeğine alamadıklarına üzülüyordur
anne işte!!!
bebeciklerinizle yaptığınız oyunları tuttum ama galiba benim yazdıklarıma mualefetsiniz kızımın maasallahi var sakin bir bebek anne sutu alan yavrularınızın içtikleri süt bereketli olsun inşallah hic azalmasın bol bol içsinler.ben siteye yeni uye oldum sebebi evlendikten sonra sosyal cevremin azalması malum evli olunca herkesle arkadaşlık yapamıyorsunuz daha secici olmak istiyor insan
yazmıştım okudunuzmu bilmiyorum ama esim terapist ama bana yardımı dokunamiyor ondan gelen tüm desteklere kendimi kapatmış durumdayım...
Hamilelik dönemim cok zordu asırı kilo aldım tansiyonum vardi15-17 arsı seyrediyordu melankolik bir yapıya sahibim kv kp anne baba herkezi takabiliyorum ve suan fizik tedavi görüyorum menuskus yirtigi var her ikisindede 10 gün annemde kaldık kızı uyutur oyle çıkıyordum evden.benim sizlerle paylaştıklarıma istinaden yazdıklarınız ciddi anlamda beni düşündürmeye başladı kızıma yeteri kadar vakit ayirmiyormusum gibi lanse edildi ve biraz incindim.kendi kendini oyaliyabilen bir bebeğim var Tabiki bende onunla oyunlar oynuyorum benim kedişimin en büyük hazzı Pazartesi sabahı bizim yatağımıza gelmesi oluyor.kocaman acar ağzını mutluluktan çırpınır yatakta ucumuz oynarız ben arkamı dönünce bana bakarak seslenir dayanamam geri donerim ona aramizda uyur kalır.oynadigimiz oyunları sırayla yazmamam size hic kizimla oynamiyormusum izlenimi empoze etti galiba....
Eşinin sulalesinde bizden birer ay kücük kuzular doğdu ve hepsi benim kızımı feyz alıyor hatta bazıları benim kendi abimde dahil bu kıza ne içiriyorsun sen nekadar sakin diye sorarlar bunun icin hic bir caba sarfetmiyorum düzenimizi yazmıştım zaten bebek ağlar ağlar susar Tabiki yanlış Tabiki anneye ihtiyacı var ama her daim değil tabikide benim okyanusum böyle bir bebek.besle oyna uyut uygulamıyorum cunku yorulmaya ihtiyacı yok benim kedişimin uyku vakti bellidir zaten uykuya direndigindede ılık bir duş alırız beraber rahatlar ve uyur tabi o evreyi yakalaya bilmesi icin bazen uzun uğraşlar istiyor ama uymadığı zamanda ekstrem birsey uygulamıyorum.kucağa cok almıyorum evet misafir gelince pusetinde oturur yada oyun matinda laf dinler:)))
Sizlere yazdiklarim tecrube ile sabit fikirlerdi yeğenlerimi büyüttüm iki yasina kadar birfiil baktim suan biri 5(kiz) digeri 7 (erkek)yasında ve hala anne ve babalarıyla yatıyorlar yatak ayirmakta güçlük çekiyorlar kendi baslarına oyun kuramama sıkıntıları var paylaşma nedir bilmezler.
Haa bu arada bak iste baktığın cocuklar diyeniniz var duyuyorum:))))Ama benim kızıma uyguladığım sistemin tam tersiydi onlardaki sistem besle oyna uyut tutmadı yani hic bir aile ferdi anne ve babanın verdigi egitimi veremez cunku.erkek olan da yemek yeme istegi yok kiz olanda ise her şeyi yiyeyim istegi var her ikiside suan 21 kg yani kızlar her bebegin kendine munasir bir öz kişiliği var biz annelerin özverili olup bu kişiliği onlara vermemiz gerekiyor bir cocuk yetişkin bir birey oldugunda anne ve babanın aynadaki aksidir.neyse cok uzun oldu galiba hepinize Allah kolaylık versin Allah yavrularınızı nazardan korusun
cnm merhaba. yazılarına muhalefet demeyelim ama bana ters gelmişti ne yalan söyleyim. öncelikle şmdiki yazınla ilk yazılardaki yazın arasındaki anlatım şeklinde çok fark var. ben bebeğinle ilgilenmene tarzına değil, bebekle geçirilen kaliteli zaman kısmına takılmıştım. bende sen öyle yazınca, boş kalitesiz vakit geçiriyormuşum izlenimine kapıldım aksine öyle olmadığını biliyorum ama bian öyle hissettrdin gibi geldi banada.
çok şükür bnm kızımda uslular arasına giriyo. bazen kendi kendine çok güzel vakit geçirebilio. konuşuyo dönüyo çıngırağıyla oynuyo.. bnde her uyanmasından sonra oyun oynamıyorum bu yüzden keyfi yerindeyse kendi haline bıraktığım çok oluyo.
ama itiraf et sende muhalif davrandın
başta dediğim gibi kaliteli zaman ve akasından ne oyunlar oynuyosunuz merak ettim diyerek( yani 4 aylık bebekle ne oynanabilirkiyi ima ederk)
eğer ben yanlış anlamışsam kusara bakma şmdiden söyleyim.. ama bu son yazında çok içten olduğun belli.. o yüzden buna cevap verme gereği duydum.
yanlış anlaşılmalar olabilir önemli olan tatlıya bağlayabilmek
selam kizlar oyle guzel bir sabaha uyandimk i rabbime binlerce sukurler olsun!dogumgunum icin supriz hazirlamis cundanin yaninda iyi gitti :)birsuru yazismissiniz aklimda kalanlara cevap vereyim...
Ben bebegimi aglar aglar susar diye hic birakmiyorum
O daha cok kucuk ve rutin olusturmak uyumayi oynamayi ogretmek en onemlisi guven vermek bizim vazifemiz
uyku tulumunun en ideali bebege gore degisir bence. Bizimkinin kollar uzun olunca rahat edemiyor icine aylet giydirirken bile ince askili giydiriyorum cok dondugu icin de ayakli alacagim. Daha sakinken torbali kullandik cok memnunduk.
Biyologcum bebek esyalarimizi cocuk yurduna veriyoruz biz. Kaplikayada 0 6yas grubu cocuk yurdu var oraya. Cevreme soylerim ama
Turuncucum bence Kayra olcu olarak guzel besleniyor ama dedigin gibi zorla degil istahla beslenmesi lazim insallah onu da ogrenecek badem gozlu bidik
Ekincikk sensiz olmaz ya keske gelebilsen kucakta fln da durmaz mi ki?
Melegim Istanbul havasi cok nemli ondan bunalmistir Mahir pasa. Cok konusanlara da kulagini tika bosver en guzel cevap kendinle barisik olarak dalga gecmek bence. Insanin kendi duzeni gibisi yok.
Beykoz sen nerelerdesin canim ya toparlanamadin miii
Ay kızlar beni en iyi siz anlıyorsunuz,bunu bugün daha iyi anladım...
Bugün arkadaşlarla çay bahçesinde buluştuk millet çocuğumu görür görmez feryat figan:aaaa buna ne olmuş böyle?Hiç emmeyen iştahsız çocuğa benzemiyor,şunu yaptın mı,bunu yapmalısın...diye kafamı şişirdiler topu tpou kızım 7 kilo 120 gr olmuş fakat millet kendi çocuğunda bu kadar görmeyince benimkini fazla buluyorlar.Fazla yedirme diyorlar,zorla verme diyorlar,neymiş efendim tombul yapmaya çalışıyormuşumAnlayacağınız kızımın yemediğine benim zorla ağzına sıkarak verdiğime pek inanmıyor gibiler,Allahtan yanlarında da beslemek zorunda kaldığımda görüyorlar bebeğimin hiç emmediğini,ama gene de inandırıcı gelmiyorum insanlara.dÜŞÜNSENİZDE KIZINI AZ BESLE BİLE DEDİLER,SANKİ KENDİLERİ BU YOLDAN GEÇMEDİ,HOŞ GEÇTİĞİNDE DE GÖRDÜK NE BİÇİM BAKTIKLARINI...
Bizde ferrum kullanıyoruz ama devlet karşılıyor.
Yok hayatım bak mesela sabah 06:30 da uyandı babasi mamasını vermiş tekrar uyumuş 9 gibi kalktı altını değiştir biraz egzersiz kikirdeme cocuk tekrar 11 de mizirdandi ve uyudu ben bu bebege ne yapabilirim:)))yani uyku düzeni yerinde cok şükür yeme saatleri belli uyanık kaldığı zamanlarda ne yaparsak artık
yaaa söyle uslu bebek büyütenler gecip surda demiyomu ben bırakıyorum kendi haline yada aglasın dursun demiyomu pcyi parcalayasım var ne demek 4 aylık bebekle ne oynuyosunuz merak ediyorum basına gelirse görürse neler oynandıgını dursun diye amuda kalkcam nerdeyse benim bebegim dogdugu günden beri sorunluydu ac kalsın yada ilgi gösterilmesin o sese kulak doktoruna gidersin bir aglar aklın sasar catlıycak nerdeyse katıla katıla az bayılacak gibi olmadım ...kısaca bebegin uysal bir bebekki sen rahatca onu kendi haline bırakabiliyosun benimki 1kere kendiliginden uyudu oryantal yaptım inş bundan sonra son yazdıgın yazı gibi olur ve kimseye imalı konusmazsın buarada hosgeldin sanslı anne
yaaa söyle uslu bebek büyütenler gecip surda demiyomu ben bırakıyorum kendi haline yada aglasın dursun demiyomu pcyi parcalayasım var ne demek 4 aylık bebekle ne oynuyosunuz merak ediyorum basına gelirse görürse neler oynandıgını dursun diye amuda kalkcam nerdeyse benim bebegim dogdugu günden beri sorunluydu ac kalsın yada ilgi gösterilmesin o sese kulak doktoruna gidersin bir aglar aklın sasar catlıycak nerdeyse katıla katıla az bayılacak gibi olmadım ...kısaca bebegin uysal bir bebekki sen rahatca onu kendi haline bırakabiliyosun benimki 1kere kendiliginden uyudu oryantal yaptım inş bundan sonra son yazdıgın yazı gibi olur ve kimseye imalı konusmazsın buarada hosgeldin sanslı anne
Hosbulduk canım benim bilemiyorum valla dediğiniz gibi bebekler farklı farklı yapıya sahipler ağlamaya gelincede benim kiz bı ağlasın dersin etini koparıyorlar bende sıkıntı çektim Tabiki ikinci ayda sutum kesildi tam tatile gittik cocuk feryat figan ağlıyor meme veriyorum emıyor megersem süt gelmiyormuş cocuk çığlık çığlığa ben kan ter icinde mama aldım içtide susmuştu sonra mam+ gundede birmez emziriyordum sonradan sonraya hepten kesildi(((ama çoğunluğumda nazar diye düşünüyorum cunku ben esirgemeden herkezin yanında emzirdim sutum çoktu kimsede maaşallah demedi velhasil bitti ((
Neyse kızlar benim bildircin uyandı ciciklerimizi giyip gezmeye gideceğiz kizimla Allah kolaylık versin hepimize annelik zor zanaat
Hosbulduk canım benim bilemiyorum valla dediğiniz gibi bebekler farklı farklı yapıya sahipler ağlamaya gelincede benim kiz bı ağlasın dersin etini koparıyorlar bende sıkıntı çektim Tabiki ikinci ayda sutum kesildi tam tatile gittik cocuk feryat figan ağlıyor meme veriyorum emıyor megersem süt gelmiyormuş cocuk çığlık çığlığa ben kan ter icinde mama aldım içtide susmuştu sonra mam+ gundede birmez emziriyordum sonradan sonraya hepten kesildi(((ama çoğunluğumda nazar diye düşünüyorum cunku ben esirgemeden herkezin yanında emzirdim sutum çoktu kimsede maaşallah demedi velhasil bitti ((
Neyse kızlar benim bildircin uyandı ciciklerimizi giyip gezmeye gideceğiz kizimla Allah kolaylık versin hepimize annelik zor zanaat
Kizlar nur' um 4.ayina giricek az kaldiartik oyun saatlerinde sirtustu yatmaktan sıkıldi zilli bi kac sitede hopala gordum 4. Aydan itibaren diyo acaba kullanilabilirmi bi tane buldum cok fonksiyonu var 360 derece donebiliyo tavana flnda asilmiyo yurutece benziyo koyurum linkini asagida bi bakin bakiyim
Bright Starts Bounce Bounce Babyla - e-bebek.com
Eger kullanilabilirse 5. Ayinda fln almak istiyorum gene 4 ay erken geliyo bana
Canım güzel gerçekten fakat pahalı ya!ne bileyim kısa süreli kullanımlık için fiyat fazla geldi bana.Hem naçizane fikrim şu,uygun fiyat olsa da almak istemezdim çünkü bu gibi yürüteç,hoppala,örümcek tarzı oturaklar bebeğin bacak şeklini bozuyor parantez bacak şekline bürünmesine neden oluyor.Sen gene de bana katılmayıp almak istersen 5.ayda al derim.Kizlar nur' um 4.ayina giricek az kaldiartik oyun saatlerinde sirtustu yatmaktan sıkıldi zilli bi kac sitede hopala gordum 4. Aydan itibaren diyo acaba kullanilabilirmi bi tane buldum cok fonksiyonu var 360 derece donebiliyo tavana flnda asilmiyo yurutece benziyo koyurum linkini asagida bi bakin bakiyim
Bright Starts Bounce Bounce Babyla - e-bebek.com
Eger kullanilabilirse 5. Ayinda fln almak istiyorum gene 4 ay erken geliyo bana
Turuncum Doğa ağzına sıktığım zaman halinden memnun değil ki!Hep sinirlenir debelenir durur ben zorla veririm.Hatta şu aralar zorla verme esnasında çok sinir yapıp kusuyor ben de ara verip tekrar sıkıyorum.Dediğin gibi medela bana göre değil,bana geniş delikli biberon lazım.
Seni anca senin gibi olanlar anlar canım....
Pınarcım acaba doğa sürekli ağzına sıkıldığı için ona alışmış olmasın ?
medela calma anneyı emen bebeklerde işe yarıyor.Doğada işe yaramaz çünkü toplu iğne ucu kadar bir deliği var sadece ve o delikten çekmesi gerekiyor.Bu durum zaten emmek istemeyen bebeği fazlasıyla sinirlendirir.
Ben bile Kayra 2 aylıkken kan ter içinde kaldığı için ve memeye tekrar dönme umudum kalmadığı için bırakmıştım.
Bir deneyeyim canım,teşekkürler.canim cok yazmiyorum ama nacizane fikrim belki denemissindir ama biberonun ucuna sirin seyler sursen meyvelerden seftali uzum gibi burda bi arkadas hurma surmustu mesela benim kizim da memeyi almamak icin direniyodu ac oldugu halde ben boyle yaptim suan acsa aliyo memeyi
Ben kızıma çoğu zaman doğaçlama şarkılar söylüyorum mesela:Annesi kuzusunu çok seviyorarkadaslar bebeklerinize söylediğiniz şarkıları yazalım yeni şarkılar solemek hiç fena olmaz mesela küçük kurbaga, fış fış kayıkçı, minimini bir kus
bunları hepimiz biliriz farklı bildginiz degişik bebek şarkısı var mı
ben ark yeni öğrendim cok hosuma gidio söyle:
şaşıyorum ben size mini mini minicik balıklar
hava buz gibi soğuk üsümezmısiniz balıkler
eliniz yok ayagınız yok ne güzel yüzersiniz
gözleriniz hiç kapanmaz uyumazmısınz balıklar
bilenler paylassın not alıp ezberlemek istiorum
maşallah annesi yarasın kayra ya
aynı beni anlatmıssın cnm bende aynı durumdayım gecmiş olsun
benim oğlumda cok iştahsız çok üzülüorum cok
ben anlıorum benimkide cok iştahsız cok zor üzücü bilirim
yaşayan insanlar sanki kendi başlarına geldiklerinde söyleyemediklerini kusuyorlar bize, gıcık oluyorum..... az sabret cnmm, benim kızımda öle çok iştahsız... bazen 5 saat hiç besleyemediğim oluyor.. ama sanki bugunlerde daha iyi... iki beslenme arası 3 saat tutuyorum ve bu kez reddetmiyor.... önce uyutup sonra emziriyorum çoğu kez, birde böle dene istersen....
cnm devlet karşılıyorda, sağlık ocağından ücretsiz vermiyorlar demek istemiştim.... iyice beleşci oldukherşeyi devletten bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?