2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım ben daha önce paylaşmıstım ama görmedin sanırım..ben keçi sütüyle yapılan yoğurdu veriyorum ..dr önerdi zaten..zor değil aslında bulmak...çağdaş market ve altunbileklerde var...bu marketler yok mu yakında

Valla ayni benim bi gunumu tarif etmissin heleki mutfakta yemek yaparken emine beder gibi hissediyorum kendi. mi soganin aliyruz kup kup dogruyoruz diye anlata anlata yapiyorum herseyi simdide yatirdim kizi be nde oona gozukmiycek sekilde kendi Yatagimda uzandim emzik nobeti bekliyoruz bizim sipanin huyudur ilk bi emzigi atar agzindan uyanir sonra veririm gozukmeden hemen tekrar dalar dahada uyanmaz. Bende aldim teli bekliyorum nobetimii

sanirim usuttum bogazim agriyor burnum akiyor ve basimi suan zor tutuyorum agriyooo :2: minoset aldik nobetci ecz den icicem galiba direndim ama dayanilacak gibi degil dogum sonrasida dr vermisti sorun olmaz heralde :44:

aynı durumdayım desem inanırmısın....
parkyatağın yanına yere oturuyorum elimede oyalanacak birşey alıyorum çünkü 1 saatten fazla sürebiliyor...
atıyo veriyorum atıyo veriyorum emziği
görünürsem gülüyo
ay birde dönüyo kolunu kurtar üstünü örttt çılgınca savaşıyoruzz tottilimle resmennn:)
tabi savaşırken ona tottilim demiyorummm çünkü gıcık oluyorummm:):)

Ohh ohh yandan yandan ...gobekler atıp oynuyorsunuz demek ne guzel demek şimdiden ana kız oynuyorsunuz masallah
Bizimde oyun saatlerimiz var ama benim oglan artık cok tehlikeli hareketler yapmaya başladı korkuyorum valla onla oynamaya cunku çok heyecanlanıyor ve popusunu kaldırıp yerinde atlar gibi yapıyor ..belini incitcek ve hatta kırıcak diye odum patlıyor yaa benim yavruya burası ya cok ıyı geldı galiba yerinden kalkıp yurucek sanır goren..
Birde acaip garip sesler cıkarıyor sanki ses geliştirmesi yapıyor gibi önce inceltiyor sonra kalınlastırıyor ve acaip birşeyler söyluyor sarkı gibi mırıldanma seklinde ama tam değil opera sanatcılarının ses calışmalarına benziyor daha çok..
Hergun bir şeyini keşfediyorum ve hayrete düşüyorum..ben onu eğitirken aslında kendimde eğitiliyorum , dur bakalım daha neler keşfedicez

aynen ya bide beni görmeden emziği veri vericem siye şekliden şekile giriyorum. pakyatağın file kısmından oturup izliyorum
buarada benim de az önce itibariyle bitti emzik nöbetim ben tam diyodum geliyim salona bizim herife diyim sabahlar olmasın bu gece bide ne göriyim uzanmış 3lü koltuğa fosur fosur yatıyo
bunlar bana kız uykucu ya.

Arkadaşlar;
Genel duyumlarım bu aralar 4. 5. aylar yani bebekte meme emmeye karşı azalma ve iştahsızlık görülebiliyormuş. Bebeğinizin iştahsızlığına çok takılmayın. Ben de çok üzülüyordum ama sanırım normal bir durum, ben az emdiyse ve evde müsaitsem sürekli emdirmeye çalışıyorum. Az az da olsa boş bırakmıyorum.

Hım aslında bunu bilmem iyi oldu işte.. benimde burdan bana hediye edilmiş fakat edatları benim oğlana minik geliyor bende ne yapacagımı dusunuyordum hatta daha bugun aklıma gelmişti ki seni okuyunca tamam işte buldum verecek bir yavrucak ..kıyamam kuzuya ya allah yardımcıları olur ins ve babası bulur tez vakitte iş..
Sağol cnm yaptığın çok guzel amel defterine yazdırdın yine gıı helal olsun sana

sanirim usuttum bogazim agriyor burnum akiyor ve basimi suan zor tutuyorum agriyooo :2: minoset aldik nobetci ecz den icicem galiba direndim ama dayanilacak gibi degil dogum sonrasida dr vermisti sorun olmaz heralde :44:

Geçmiş olsun cnm havalar bir garip olmaya başladı malum sonbahar girişi insan afallayabiliyor..iyice dinlen diyecem ama bizim gibi anneler için zor belki eşin bir kaç gun idare eder yani en azından onu umuyorum,

önceden marketlerde k.... markalı keçi sütü vardı ama artık bulamıyorum, herkes keçi sütünden yoğurt yaptığı için süte zam yapmışlar... marketteki amca öle söyledi...
başka birisinden de yapılan araştırma sonucu bu markaya analiz yapmışlar, %8 bile keçi sütü yokmuş içerisinde.. nerden bulucaksam artık güvenilir bir mandıradan keçi sütü bulmak gerek ilk elden.... keçi yoğurdu da bulamadım... büyük marketlere bile baktım yok yokk... hangi markanın var bulamadım bi türlü....

oyunlardan bahsetmişsiniz, biz artı olarak cehhh eee llere başladıkkk öle kahkalar atıyor ki yavrum benim yaaa uykusunda öle çok özlüyorum ki.....

yrn onun için kışlık alışveriş yapmak istiyorum, uyku tulumu konusunda henüz kararsızım.... ama dışarısı için astront tulumdan almak istiyorum, o şekilde korumak daha kolay olur sanırım...
hiç uzun kollu bady mizde yok, olanlar yani kısa geliyor artık

hep bişi sorcam diorum unutuyorum, hazır aklıma gelmişken yazayım

demir hapını devlet karşılamıyormuş dr. umuz öyle söyledi, hangisini kullanıyorsunuz... biz ferrum kullanıyoruz.

Ay kızlar beni en iyi siz anlıyorsunuz,bunu bugün daha iyi anladım...
Bugün arkadaşlarla çay bahçesinde buluştuk millet çocuğumu görür görmez feryat figan:aaaa buna ne olmuş böyle?Hiç emmeyen iştahsız çocuğa benzemiyor,şunu yaptın mı,bunu yapmalısın...diye kafamı şişirdiler topu tpou kızım 7 kilo 120 gr olmuş fakat millet kendi çocuğunda bu kadar görmeyince benimkini fazla buluyorlar.Fazla yedirme diyorlar,zorla verme diyorlar,neymiş efendim tombul yapmaya çalışıyormuşumAnlayacağınız kızımın yemediğine benim zorla ağzına sıkarak verdiğime pek inanmıyor gibiler,Allahtan yanlarında da beslemek zorunda kaldığımda görüyorlar bebeğimin hiç emmediğini,ama gene de inandırıcı gelmiyorum insanlara.dÜŞÜNSENİZDE KIZINI AZ BESLE BİLE DEDİLER,SANKİ KENDİLERİ BU YOLDAN GEÇMEDİ,HOŞ GEÇTİĞİNDE DE GÖRDÜK NE BİÇİM BAKTIKLARINI...

Günaydın hanımlar...
Biliyorum artık buu okumaktan sıkıldınız fakat ne yapayım halimden de siz anlıyorsunuz...
Kızım 3 gündür ağzını hiç açmıyor önceleri 40-50-cc alır gerisini ben sıkardım ama şimdi hiç çekmiyor,zorla verdiğimde bayağı sinirlenip ağlıyor dün sabah gene zorla vermeye çalışırken sinirinden ne var ne yok hepsini kustu...Bugün gene farklı biberon alıcam bakalım işe yarayacak mı...
Kızım bugün itibariyle tam 4 aylık oldu,aşısını yapalım diyoruz fakat sağlık ocağı hizmete kapanmış,çünkü çevresine bayağı kazmışlardı o tarihi bina olduğu için dokunmamışlardı fakat çökme tehlikesi varmış.Hrhalde aile doktorumuz bizi arar diye düşünüyorum.

Hic skilir miyiz askolsun. Medela calma denedin mi?

Seni anca senin gibi olanlar anlar canım....

Pınarcım acaba doğa sürekli ağzına sıkıldığı için ona alışmış olmasın ?

Hic skilir miyiz askolsun. Medela calma denedin mi?

medela calma anneyı emen bebeklerde işe yarıyor.Doğada işe yaramaz çünkü toplu iğne ucu kadar bir deliği var sadece ve o delikten çekmesi gerekiyor.Bu durum zaten emmek istemeyen bebeği fazlasıyla sinirlendirir.
Ben bile Kayra 2 aylıkken kan ter içinde kaldığı için ve memeye tekrar dönme umudum kalmadığı için bırakmıştım.

canım çok güzel bir şey yapıyorsun...Allah kabul etsin hayrını.
bugün bebekliklerine bir bakayım kuzumun.Pazartesi kargo ile gönderirim senden adresi alıp.

canim cok yazmiyorum ama nacizane fikrim belki denemissindir ama biberonun ucuna sirin seyler sursen meyvelerden seftali uzum gibi burda bi arkadas hurma surmustu mesela benim kizim da memeyi almamak icin direniyodu ac oldugu halde ben boyle yaptim suan acsa aliyo memeyi

selam kizlar oyle guzel bir sabaha uyandimk i rabbime binlerce sukurler olsun!dogumgunum icin supriz hazirlamis cundanin yaninda iyi gitti :)birsuru yazismissiniz aklimda kalanlara cevap vereyim...

Ben bebegimi aglar aglar susar diye hic birakmiyorum
O daha cok kucuk ve rutin olusturmak uyumayi oynamayi ogretmek en onemlisi guven vermek bizim vazifemiz

uyku tulumunun en ideali bebege gore degisir bence. Bizimkinin kollar uzun olunca rahat edemiyor icine aylet giydirirken bile ince askili giydiriyorum cok dondugu icin de ayakli alacagim. Daha sakinken torbali kullandik cok memnunduk.

Biyologcum bebek esyalarimizi cocuk yurduna veriyoruz biz. Kaplikayada 0 6yas grubu cocuk yurdu var oraya. Cevreme soylerim ama

Turuncucum bence Kayra olcu olarak guzel besleniyor ama dedigin gibi zorla degil istahla beslenmesi lazim insallah onu da ogrenecek badem gozlu bidik

Ekincikk sensiz olmaz ya keske gelebilsen kucakta fln da durmaz mi ki?

Melegim Istanbul havasi cok nemli ondan bunalmistir Mahir pasa. Cok konusanlara da kulagini tika bosver en guzel cevap kendinle barisik olarak dalga gecmek bence. Insanin kendi duzeni gibisi yok.

Beykoz sen nerelerdesin canim ya toparlanamadin miii

arkadaslar bebeklerinize söylediğiniz şarkıları yazalım yeni şarkılar solemek hiç fena olmaz mesela küçük kurbaga, fış fış kayıkçı, minimini bir kus
bunları hepimiz biliriz farklı bildginiz degişik bebek şarkısı var mı
ben ark yeni öğrendim cok hosuma gidio söyle:

şaşıyorum ben size mini mini minicik balıklar
hava buz gibi soğuk üsümezmısiniz balıkler

eliniz yok ayagınız yok ne güzel yüzersiniz
gözleriniz hiç kapanmaz uyumazmısınz balıklar

bilenler paylassın not alıp ezberlemek istiorum

maşallah annesi yarasın kayra ya

aynı beni anlatmıssın cnm bende aynı durumdayım gecmiş olsun
benim oğlumda cok iştahsız çok üzülüorum cok

ben anlıorum benimkide cok iştahsız cok zor üzücü bilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…