kızlar aoç nin keçi sütünden yapılmış yoğurtları var. bende inek sütü verilmesinden yana değilim. keçi sütünü bulmak malum kolay değil. peki bu yoğurda ne dersiniz? siz olsanız bu yoğurdu verirmisiniz bebeğinize? bana mantıklı geldi inek sütüyle kıyaslarsak ama yinede fikrinizi almak istiyorum.
hımmm süper soru epeydir merak ediyordummm atladığım oyunlar varmı diye:)
biz çıngıraklarla oynuyoruz...
kızım yüzüstü döndüğünde kafasını kaldırır bende büyük bir heyecanla aferim kızıma bravo diye onu cesaretlendiririm(umuyorum anlıyordur beni amacım aferim kavramını öğreterek başarısını tebrik etmek)
aynı şekilde ellerinde tutup oturturum ve aferim derim yine çoşkuyla:)
dönencesindeki filin sarı hortumunun ne hoş olduğundan,tavşanın ne tatlı kulakları olduğundan konuşuruz...
spor yaparızzz..
evin odalarını dolaşırızzz
balkonum bahçeye bakıyor çocukları izleriz hatta arka balkonum direk okul anlatılan dersler benm evimden duyuluyor şimdi çocukları izletmeyi planlıyorum
mutfakta yemek yaparken ona da tarif veririmmm
sohbet ederiz bana mutlaka karşılık verir bazen tartışırızzz:) hatta kavga bile ederizz hınnnn hınnn laf yerimm:)
gıdıklarım,ayaklarını ovalarım,kafasını okşarım(bu beyin gelişimi için çok önemli)
sürekli gezeriz avm pazarrr markettt
durmadan şarkı söylerizzz ne duyarsakk göbek atarızzz ohhh döktürürüzz hadi kızım oturmayamı geldinn çoşş çoşşş derimm
çıkardığı sesleri taklit ederimm bu çok hoşuna gidiyorrr
ben internetten araştırıyorum mesela 4 aylık bebeğimle ne oynayabilirim yazıyorum her siteyi inceliyorumm....
ama benm kızım konuşmayı çok seviyor kim konuşsa dikkatlice sıkılmadan dinliyorrr
akşamlar resmen çenem ağrıyorr:)
Valla ayni benim bi gunumu tarif etmissin heleki mutfakta yemek yaparken emine beder gibi hissediyorum kendi. mi soganin aliyruz kup kup dogruyoruz diye anlata anlata yapiyorum herseyisimdide yatirdim kizi be nde oona gozukmiycek sekilde kendi Yatagimda uzandim emzik nobeti bekliyoruz bizim sipanin huyudur ilk bi emzigi atar agzindan uyanir sonra veririm gozukmeden hemen tekrar dalar dahada uyanmaz. Bende aldim teli bekliyorum nobetimii
hımmm süper soru epeydir merak ediyordummm atladığım oyunlar varmı diye:)
biz çıngıraklarla oynuyoruz...
kızım yüzüstü döndüğünde kafasını kaldırır bende büyük bir heyecanla aferim kızıma bravo diye onu cesaretlendiririm(umuyorum anlıyordur beni amacım aferim kavramını öğreterek başarısını tebrik etmek)
aynı şekilde ellerinde tutup oturturum ve aferim derim yine çoşkuyla:)
dönencesindeki filin sarı hortumunun ne hoş olduğundan,tavşanın ne tatlı kulakları olduğundan konuşuruz...
spor yaparızzz..
evin odalarını dolaşırızzz
balkonum bahçeye bakıyor çocukları izleriz hatta arka balkonum direk okul anlatılan dersler benm evimden duyuluyor şimdi çocukları izletmeyi planlıyorum
mutfakta yemek yaparken ona da tarif veririmmm
sohbet ederiz bana mutlaka karşılık verir bazen tartışırızzz:) hatta kavga bile ederizz hınnnn hınnn laf yerimm:)
gıdıklarım,ayaklarını ovalarım,kafasını okşarım(bu beyin gelişimi için çok önemli)
sürekli gezeriz avm pazarrr markettt
durmadan şarkı söylerizzz ne duyarsakk göbek atarızzz ohhh döktürürüzz hadi kızım oturmayamı geldinn çoşş çoşşş derimm
çıkardığı sesleri taklit ederimm bu çok hoşuna gidiyorrr
ben internetten araştırıyorum mesela 4 aylık bebeğimle ne oynayabilirim yazıyorum her siteyi inceliyorumm....
ama benm kızım konuşmayı çok seviyor kim konuşsa dikkatlice sıkılmadan dinliyorrr
akşamlar resmen çenem ağrıyorr:)
aynı durumdayım desem inanırmısın....
parkyatağın yanına yere oturuyorum elimede oyalanacak birşey alıyorum çünkü 1 saatten fazla sürebiliyor...
atıyo veriyorum atıyo veriyorum emziği
görünürsem gülüyo
ay birde dönüyo kolunu kurtar üstünü örttt çılgınca savaşıyoruzz tottilimle resmennn:)
tabi savaşırken ona tottilim demiyorummm çünkü gıcık oluyorummm:):)
kızlar kv min komşusu var balıkesir erdekte oturuyor...
kız hamileydi bayramda gittiğimde 7.5 aylıktı yanlış hatırlamıyorsam..
kızımı görmeye gelmişti asyayı uyutuyordum pek konuşamadık
velhasıl kelam eşi işten çıkarılmış ve zor durumdalarmışşş
kaynım giysilerden kullanmadıklarınızı yollayalım mı demiş eşime muhtemelen kv söyletmiştir neyseee:)
evleri sobalı orada henüz doğalgaz yok orada...
sanırım 1 ayı fln kaldı doğumunaaa
2. bebeği düşünmeyenler vermeyi düşündükleri giysileri bana yollayabilirlermi bende ileteyimm
yani kaynım götürcekkk
bizde ona göre mesela battaniye tarzı eksikleri almayı planlıyoruz....
bu şekilde bebeğinin giysilerini vermeyi düşünenler olursa kış bebeği olacak
bebeğimiz erkek ama sanırım renk kavramı dşüncek durumda değiller
kaynımın dediğine göre zor durumdalar...
doğuma az kaldığından düşünenlerle hemen iletişime geçebilirim
hatta bursadakilerden gelip alabilirim...
sanirim usuttum bogazim agriyor burnum akiyor ve basimi suan zor tutuyorum agriyooo :2: minoset aldik nobetci ecz den icicem galiba direndim ama dayanilacak gibi degil dogum sonrasida dr vermisti sorun olmaz heralde :44:
canım ben daha önce paylaşmıstım ama görmedin sanırım..ben keçi sütüyle yapılan yoğurdu veriyorum ..dr önerdi zaten..zor değil aslında bulmak...çağdaş market ve altunbileklerde var...bu marketler yok mu yakında
Günaydın hanımlar...
Biliyorum artık buu okumaktan sıkıldınız fakat ne yapayım halimden de siz anlıyorsunuz...
Kızım 3 gündür ağzını hiç açmıyor önceleri 40-50-cc alır gerisini ben sıkardım ama şimdi hiç çekmiyor,zorla verdiğimde bayağı sinirlenip ağlıyor dün sabah gene zorla vermeye çalışırken sinirinden ne var ne yok hepsini kustu...Bugün gene farklı biberon alıcam bakalım işe yarayacak mı...
Kızım bugün itibariyle tam 4 aylık oldu,aşısını yapalım diyoruz fakat sağlık ocağı hizmete kapanmış,çünkü çevresine bayağı kazmışlardı o tarihi bina olduğu için dokunmamışlardı fakat çökme tehlikesi varmış.Hrhalde aile doktorumuz bizi arar diye düşünüyorum.
Ay kızlar beni en iyi siz anlıyorsunuz,bunu bugün daha iyi anladım...
Bugün arkadaşlarla çay bahçesinde buluştuk millet çocuğumu görür görmez feryat figan:aaaa buna ne olmuş böyle?Hiç emmeyen iştahsız çocuğa benzemiyor,şunu yaptın mı,bunu yapmalısın...diye kafamı şişirdiler topu tpou kızım 7 kilo 120 gr olmuş fakat millet kendi çocuğunda bu kadar görmeyince benimkini fazla buluyorlar.Fazla yedirme diyorlar,zorla verme diyorlar,neymiş efendim tombul yapmaya çalışıyormuşumAnlayacağınız kızımın yemediğine benim zorla ağzına sıkarak verdiğime pek inanmıyor gibiler,Allahtan yanlarında da beslemek zorunda kaldığımda görüyorlar bebeğimin hiç emmediğini,ama gene de inandırıcı gelmiyorum insanlara.dÜŞÜNSENİZDE KIZINI AZ BESLE BİLE DEDİLER,SANKİ KENDİLERİ BU YOLDAN GEÇMEDİ,HOŞ GEÇTİĞİNDE DE GÖRDÜK NE BİÇİM BAKTIKLARINI...
Günaydın hanımlar...
Biliyorum artık buu okumaktan sıkıldınız fakat ne yapayım halimden de siz anlıyorsunuz...
Kızım 3 gündür ağzını hiç açmıyor önceleri 40-50-cc alır gerisini ben sıkardım ama şimdi hiç çekmiyor,zorla verdiğimde bayağı sinirlenip ağlıyor dün sabah gene zorla vermeye çalışırken sinirinden ne var ne yok hepsini kustu...Bugün gene farklı biberon alıcam bakalım işe yarayacak mı...
Kızım bugün itibariyle tam 4 aylık oldu,aşısını yapalım diyoruz fakat sağlık ocağı hizmete kapanmış,çünkü çevresine bayağı kazmışlardı o tarihi bina olduğu için dokunmamışlardı fakat çökme tehlikesi varmış.Hrhalde aile doktorumuz bizi arar diye düşünüyorum.
Hic skilir miyiz askolsun. Medela calma denedin mi?
kızlar kv min komşusu var balıkesir erdekte oturuyor...
kız hamileydi bayramda gittiğimde 7.5 aylıktı yanlış hatırlamıyorsam..
kızımı görmeye gelmişti asyayı uyutuyordum pek konuşamadık
velhasıl kelam eşi işten çıkarılmış ve zor durumdalarmışşş
kaynım giysilerden kullanmadıklarınızı yollayalım mı demiş eşime muhtemelen kv söyletmiştir neyseee:)
evleri sobalı orada henüz doğalgaz yok orada...
sanırım 1 ayı fln kaldı doğumunaaa
2. bebeği düşünmeyenler vermeyi düşündükleri giysileri bana yollayabilirlermi bende ileteyimm
yani kaynım götürcekkk
bizde ona göre mesela battaniye tarzı eksikleri almayı planlıyoruz....
bu şekilde bebeğinin giysilerini vermeyi düşünenler olursa kış bebeği olacak
bebeğimiz erkek ama sanırım renk kavramı dşüncek durumda değiller
kaynımın dediğine göre zor durumdalar...
doğuma az kaldığından düşünenlerle hemen iletişime geçebilirim
hatta bursadakilerden gelip alabilirim...
Günaydın hanımlar...
hep bişi sorcam diorum unutuyorum, hazır aklıma gelmişken yazayım
demir hapını devlet karşılamıyormuş dr. umuz öyle söyledi, hangisini kullanıyorsunuz... biz ferrum kullanıyoruz.
maşallah annesi yarasın kayra yaBugün ki menümü
09.00 : 120 cc anne süt
11.30 : yarım armut püresi
13.30 : 120 cc anne sütü
16.15 : 125 cc sebze püresi (patates-havuç-bezelye)
17.30 : 1 yemek kaşığı yoğurt
19.00 : 120 cc anne sütü içerisine 1 yemek kaşığı pirinç unu ve 2 cicibebe
gece 120 cc anne sütü veya mama (akşamları sütüm azaldığı için sanırım yetmeyecek ama belli olmaz bakalım)
Bugün kan damlası vermedim ve hiç kusmadı.Öğünleride oldukça güzel geçti.
Yarın kan damlasını vereceğim bakalım ne olacak.
aynı beni anlatmıssın cnm bende aynı durumdayım gecmiş olsunsanirim usuttum bogazim agriyor burnum akiyor ve basimi suan zor tutuyorum agriyooo :2: minoset aldik nobetci ecz den icicem galiba direndim ama dayanilacak gibi degil dogum sonrasida dr vermisti sorun olmaz heralde :44:
benim oğlumda cok iştahsız çok üzülüorum cokArkadaşlar;
Genel duyumlarım bu aralar 4. 5. aylar yani bebekte meme emmeye karşı azalma ve iştahsızlık görülebiliyormuş. Bebeğinizin iştahsızlığına çok takılmayın. Ben de çok üzülüyordum ama sanırım normal bir durum, ben az emdiyse ve evde müsaitsem sürekli emdirmeye çalışıyorum. Az az da olsa boş bırakmıyorum.
Günaydın hanımlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?