- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
içimde hamileyim gibi his yoktu sizede demiştim gııı ama gecince ya olduysa o ana kadar hiç kacmadı şimdi prezsiz yapmıyoruz korkudankızlar özelde spiral ne kadara takılıyor bilen varmı
ya ben fiyat sormadım özeldeki dr uma ama aile sağlığı merkezleri ücretsizmişşş
aradaki farkı bilmiyorum ama sanırım spirali kendin alıyorsun
çeşitleri varmışşş
ben düşünmedim bazı vücutlar yabacı maddelere tepki veriyormuşş
hamilelikte çok kusanlarda bu yüzden kusuyormuşşş diye duydum çok kişidenn
bende çok kustugum için sadece dr.umdan bilgi almıştımmm
hap neden düşünmüyorsun cnm sen???
arkadaslar regl oldum ohhhhhh beeeeeeeeeAllahımın gücüne gitmesin yarabbim sen en iyisini bilirsin suan bana cok cok cok erkendi ogluşumu büyütmek istiyorum ve Allahım nasip ederse normal dogurmak istiyorum
Slm arkadaşlar... Pınarcım bende artık bu konuda sıktığımı düşündüğüm için pek yazamıyorum ama hazır sen yazmışken dökim içimi
Resmen artık sıkarakta olmuyor ağlıyor tükürüyor genzine kaçıyor hep ayakta hep ayakta inan bazen 2 saat sürüyor abartmıyorum kısaca tüm gün yedirme çabaları .Ve ben ason care 2 gündür şırınga kullandım 50 cc lik kocaman şırıngaya sütü çekiyorum kızımı beşiğine yatırıyorum başının altına yastık koyup dönencesini açıyorum o dönenceyle oynarken azıcık azıcık sıkıyorum ağzına ,tab,i buda çok zor belin kopuyor ama bizim kıza bi yöntem en fazla 2 gün işe yarıyor sonra çakıyor durumu ve dön başa,bu yöntemde tutmamaya başladı bile bakalım neler yapacağım beslemek için.Bende etrafa kulak tıkadım kızıma yemek yedirirken sanarsınızkiişkence ediyorum,yazık ya yapma şeklinde ama ben denedim kızım 12 saat aç kalsın yine yemiyor zorlamadan .
Bu arada bikaçgündür yazamadım ilk fırsatta paylaşacaklarım var şimdi yatmalıyım çok yorgunum.Hım bide kızım kabız oldu çok acı çekiyor 2 gündür ikınıyor ama çıkmıyor bugün bi baktım altına poposunun deliği kocaman açılıyor ama kakası öylesine katılaşmışki çıkmıyor biraz yardımcı oldum ama tam boşaltamadık,bu işlem sırasında ikimizde hüngür hüngür ağladık çok üzüldüm ben doğumdan sonra aynı durumu yaşadım bu yaşta acısına dayanamadım o minicik nasıl dayansın çok kötütüm ya umarım yarın boşaltırız ...
turuncum benim gögüslerimi karbonatlı su ve kalkan kurtardı resmen aglaya aglaya emzirdim Allahım kimseye yasatmasın neler denedim ama sıcak suyu cay bardagının içine koyuyodum kafama 2 cay kasıgı karbonat bol bol ama ılık olunca gögüslerimin ucunu içine daldırıyodum sanki kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi 40dereceli sıcak havada soguk su içmek gibi güzel oluyorher emzirmeden sonra yapıyodum hem pamukcukları gitmişti bebegimin hemde gögüs uclarımın acısı gecmişti demek istedigim hemen yap lansinoh hikaye hiç işime yaramadı
Cnm cok gecmis olsun ben karbonatyli suyla gecirdim ve de ayva cekirdegini suya atip 1gun bekleterek. Kremsi birsey oluyor zaten. Mucize bir onarici.
hemen kalkan alıyorsun cnmmm
başka çaresi yok
walla ben reyonlarda alışveriş yapan hamile gördümü tanımadığım kadınlara kalkan alın diye uyarıyorum
bence en elzem şey kalkann 24 saatte farkı görürsünnn
arkadaşlar merhaba nasılsınız ara ara okuyorum ama bu gecmişi çok takip edemedim. Size bir sorum var benim kız memeye karşı aşırı bir direnme gösteriyor her teklif ettiğimde reddediyor ısrar ediyorum ağlıyor kafasını tutuyorum sonunda uyurken emzik ac ise biberon veriyorum. ben bunalmaya başladım 2 gündür böyle dün gene dolaşarak emmişti bugün hiç emmedi nerdeyse zaten sütüm hep cok azdı ama yine uyurken falan emerek uyuyordu bu şekilde ne varsa onu emiyordu 2 gündür soğan yedim aceba sütün tadı değiştimi diye elle sağdım biberonla verdim içti yani sütün tadında bişey yok. ama uyurken uyandığında emzik yerine meme verdim bu sefer uyandı reddeeti yine emzik verdim. napacağımı şaşırdım önerisi olanlar veya başından geçip çözüm bulanlar varmı? bu gidişle anne sütü tarihe karışacak bunuda istemiyorum
2. sorumda ben bebeğimi 7.gün sonra da 1.ayında 3. ayında doktora götürdüm onun haricinde sağlık ocağında aşılarını yaptırdım siz her ay doktora götürüyormusunuz?
birde verem aşısı olduktan sonra kolunda minicik ufak bir kızıllık vardı şimdi baya büyüdü ve içi dolu dolu belli bişey var içinde burda da okumuştum onun patlayıp aktığını ama siz mi patlattınız bunu yoksa kendimi aktı?
Son sorumda ek gıdalarla ilgili benim kızım 1 hafta sonra 4 aylık olcak ek gidaya hemen 4 aylık oluncamı başladınız ve ilk olarak nasıl başladınız ve buna doktor mu karar veriyor?
birde su olayını soracaktım benim doktorum verme demişti bende çok nadir de olsa ara sıra veriyordum her gören su veriyonmu diye soruyor bende gıcık oldum versem mi vermesemmi hani ben ek gidalara gecince suyun önemli oldugunu duymustum bu yüzden şuana kadar önemsemedim. ki az da olsa anne sütü de alıyordu bu güne kadar oda sulu olduğu için önemsememiştim.
çok soru sordum ama inş sorularıma cevap verirsiniz.
arkadaşlar merhaba nasılsınız ara ara okuyorum ama bu gecmişi çok takip edemedim. Size bir sorum var benim kız memeye karşı aşırı bir direnme gösteriyor her teklif ettiğimde reddediyor ısrar ediyorum ağlıyor kafasını tutuyorum sonunda uyurken emzik ac ise biberon veriyorum. ben bunalmaya başladım 2 gündür böyle dün gene dolaşarak emmişti bugün hiç emmedi nerdeyse zaten sütüm hep cok azdı ama yine uyurken falan emerek uyuyordu bu şekilde ne varsa onu emiyordu 2 gündür soğan yedim aceba sütün tadı değiştimi diye elle sağdım biberonla verdim içti yani sütün tadında bişey yok. ama uyurken uyandığında emzik yerine meme verdim bu sefer uyandı reddeeti yine emzik verdim. napacağımı şaşırdım önerisi olanlar veya başından geçip çözüm bulanlar varmı? bu gidişle anne sütü tarihe karışacak bunuda istemiyorum
bu aralar emmeye direnc gosteriyorlar cnm. Benimki cok sevdigi halde hep reddediyor oyunlarla veriyorum. Pes etme nolur. Sessiz sakin dikkatini dagitmayacak bir odada vermeye calis
2. sorumda ben bebeğimi 7.gün sonra da 1.ayında 3. ayında doktora götürdüm onun haricinde sağlık ocağında aşılarını yaptırdım siz her ay doktora götürüyormusunuz?
biz her ay goturuyoruz. Sen de zaten 1de ve 3te goturmussun 2de de asi icin goturmussundur Allah mecbur birakmasin doktorlara ama ilk 6ay gelisimini takip amacli goturmek lazim
birde verem aşısı olduktan sonra kolunda minicik ufak bir kızıllık vardı şimdi baya büyüdü ve içi dolu dolu belli bişey[/B] var içinde burda da okumuştum onun patlayıp aktığını ama siz mi patlattınız bunu yoksa kendimi aktı?
bizimki hala irinli kabuk seklinde. Aylar surebilir dedi doktorumuz. Endiseye gerek yok cnm
Son sorumda ek gıdalarla ilgili benim kızım 1 hafta sonra 4 aylık olcak ek gidaya hemen 4 aylık oluncamı başladınız ve ilk olarak nasıl başladınız ve buna doktor mu karar veriyor?
gelisimi ve kilo alimi iyiyse anne sutu yetiyorsa gerek yok. Biz hala gecmedik cuma gunu 5aylik olacagiz. Doktorub da yonlendiriyor zaten.
birde su olayını soracaktım benim doktorum verme demişti bende çok nadir de olsa ara sıra veriyordum her gören su veriyonmu diye soruyor bende gıcık oldum versem mi vermesemmi hani ben ek gidalara gecince suyun önemli oldugunu duymustum bu yüzden şuana kadar önemsemedim. ki az da olsa anne sütü de alıyordu bu güne kadar oda sulu olduğu için önemsememiştim.
biyologcum sen kıllanma yapabilir bazı bünyelerde diyince ben tırstım bide kıl takıntılıyım hergün kıllarıma bakarım cıkmısmı bıyıklarım falan diye ama yinede bir görüsiyim doktorumla belki yön gösterir biyologum bak hastalandım sana dedim şimdi olmamalı biz senle aynı zamanda kalcaz inşallah
capadokya canım yazmayı unutmuşum...Ben bebeğime ilk doğduğu günden beri su veriyorum.Senin bebeğinde genelde mama aldığı için mutlaka su vermeni tavsiye ediyorum.Özellikle ek gıda da kabızlığı önlemek için bol bol su vermelisin.
kızlar sütümüzü artıran şeyleri paylaşıyorduk
ben de söylemeden edemeyeceğim
annem bahçelerinden toplanmış taze incir getirdi, her gün biraz yiyorum ve sütümün maşallahı varbu aralar
tavsiye ederim
tşk ederim biyolog, dr a sormamıştım ben.. bana da günlük ped yetiyor, süt etkilıyor demekki..
bende cildiyeciye saç dökülmesini sormuştum, 1 seneye kadar saç dökülmesi normal, düzelcek merak etme demişti..
ama çok sıkıntı yaparsan bu durumu priorin tablet kullanabilirsn dedi.. ben de dökülen kılları toplamakla yetiniyorum şimdilik, kel kalmasak iyi olcak
Turuncu neden dogdugu gunden beri veriyorsun canim?
Aslina bakarsan ben cok yuzeysel yazmisim dedigin gibi ek gida varsa ve mama anne sutunden daha fazla veriliyorsa su vermek lazim.
Sadece anne sutu varsa 6aya kadar gerek yok diye biliyorum.
Kayra dogdugunda sut ona yetiyordu diye hatirliyorum ama sagdigin icin sulu kisimla yagli kisim karistigindan veriyordun sanirim degil mi?
capadokya sorunca dikkat ettim...
benm kızımın verem aşısı yeri hala kızarık ne iltihap var ne aşırı şişlikk
hafif kızarık dokununca küçük bir sivilce gibi
1 ayı geçti benmki gibi olan varmı yahuuu??????????
:)
yani sen kendin için en iyisini bilirsin canım da ben haptan ultra memnunum
özellikle düzensiz adetlerimi düzenlerr aksatmazzz:):)
birde ilk birkaç ay isteksizlik yapıyor onuda yazayım de ne oldu bana demeyinn:)
kizlar ben bu kaka lekeleriyle bas edemiyorum. Giderene kadar ellerim parcalaniyor kazik gibi oldu yine sabahtan beri ugrasmaktan. Arielden cok memnundum ama Omer boynuna kadar kaka yapmaya baslayinca o da yetmiyor. Siz nasil cikariyorsunuz bidiklarin lekelerini?
Duz renklerde bir nebze kolay oluyor suda bekletiyorum ama desenli falansa sadece o bolge icin ugras dur koptu valla belim
kizlar ben bu kaka lekeleriyle bas edemiyorum. Giderene kadar ellerim parcalaniyor kazik gibi oldu yine sabahtan beri ugrasmaktan. Arielden cok memnundum ama Omer boynuna kadar kaka yapmaya baslayinca o da yetmiyor. Siz nasil cikariyorsunuz bidiklarin lekelerini?
Duz renklerde bir nebze kolay oluyor suda bekletiyorum ama desenli falansa sadece o bolge icin ugras dur koptu valla belim
vanish kosla kaka cıkarmada birebir sıvısını kullanıyorum üzerine döküyorum 3-4 saat bekletip makinada yıkıyorum cillop gibi oluyor hayatım
vanish kosla kaka cıkarmada birebir sıvısını kullanıyorum üzerine döküyorum 3-4 saat bekletip makinada yıkıyorum cillop gibi oluyor hayatım
ya ben fiyat sormadım özeldeki dr uma ama aile sağlığı merkezleri ücretsizmişşş
aradaki farkı bilmiyorum ama sanırım spirali kendin alıyorsun
çeşitleri varmışşş
ben düşünmedim bazı vücutlar yabacı maddelere tepki veriyormuşş
hamilelikte çok kusanlarda bu yüzden kusuyormuşşş diye duydum çok kişidenn
bende çok kustugum için sadece dr.umdan bilgi almıştımmm
hap neden düşünmüyorsun cnm sen???
Günaydınnnnn canım önce soğuk suyla akit sonra sicak citile ariel kullan makinada yıka direk sicak yıkarsan kaka isler kıyafete
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?