2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

içimde hamileyim gibi his yoktu sizede demiştim gııı ama gecince ya olduysa o ana kadar hiç kacmadı şimdi prezsiz yapmıyoruz korkudan kızlar özelde spiral ne kadara takılıyor bilen varmı

ya ben fiyat sormadım özeldeki dr uma ama aile sağlığı merkezleri ücretsizmişşş
aradaki farkı bilmiyorum ama sanırım spirali kendin alıyorsun
çeşitleri varmışşş

ben düşünmedim bazı vücutlar yabacı maddelere tepki veriyormuşş
hamilelikte çok kusanlarda bu yüzden kusuyormuşşş diye duydum çok kişidenn
bende çok kustugum için sadece dr.umdan bilgi almıştımmm

hap neden düşünmüyorsun cnm sen???

kızlar sütümüzü artıran şeyleri paylaşıyorduk
ben de söylemeden edemeyeceğim
annem bahçelerinden toplanmış taze incir getirdi, her gün biraz yiyorum ve sütümün maşallahı var bu aralar
tavsiye ederim

tşk ederim biyolog, dr a sormamıştım ben.. bana da günlük ped yetiyor, süt etkilıyor demekki..

bende cildiyeciye saç dökülmesini sormuştum, 1 seneye kadar saç dökülmesi normal, düzelcek merak etme demişti..
ama çok sıkıntı yaparsan bu durumu priorin tablet kullanabilirsn dedi.. ben de dökülen kılları toplamakla yetiniyorum şimdilik, kel kalmasak iyi olcak

biyologcum sen kıllanma yapabilir bazı bünyelerde diyince ben tırstım bide kıl takıntılıyım hergün kıllarıma bakarım cıkmısmı bıyıklarım falan diye ama yinede bir görüsiyim doktorumla belki yön gösterir biyologum bak hastalandım sana dedim şimdi olmamalı biz senle aynı zamanda kalcaz inşallah

arkadaşlar merhaba nasılsınız ara ara okuyorum ama bu gecmişi çok takip edemedim. Size bir sorum var benim kız memeye karşı aşırı bir direnme gösteriyor her teklif ettiğimde reddediyor ısrar ediyorum ağlıyor kafasını tutuyorum sonunda uyurken emzik ac ise biberon veriyorum. ben bunalmaya başladım 2 gündür böyle dün gene dolaşarak emmişti bugün hiç emmedi nerdeyse zaten sütüm hep cok azdı ama yine uyurken falan emerek uyuyordu bu şekilde ne varsa onu emiyordu 2 gündür soğan yedim aceba sütün tadı değiştimi diye elle sağdım biberonla verdim içti yani sütün tadında bişey yok. ama uyurken uyandığında emzik yerine meme verdim bu sefer uyandı reddeeti yine emzik verdim. napacağımı şaşırdım önerisi olanlar veya başından geçip çözüm bulanlar varmı? bu gidişle anne sütü tarihe karışacak bunuda istemiyorum

2. sorumda ben bebeğimi 7.gün sonra da 1.ayında 3. ayında doktora götürdüm onun haricinde sağlık ocağında aşılarını yaptırdım siz her ay doktora götürüyormusunuz?

birde verem aşısı olduktan sonra kolunda minicik ufak bir kızıllık vardı şimdi baya büyüdü ve içi dolu dolu belli bişey var içinde burda da okumuştum onun patlayıp aktığını ama siz mi patlattınız bunu yoksa kendimi aktı?

Son sorumda ek gıdalarla ilgili benim kızım 1 hafta sonra 4 aylık olcak ek gidaya hemen 4 aylık oluncamı başladınız ve ilk olarak nasıl başladınız ve buna doktor mu karar veriyor?

birde su olayını soracaktım benim doktorum verme demişti bende çok nadir de olsa ara sıra veriyordum her gören su veriyonmu diye soruyor bende gıcık oldum versem mi vermesemmi hani ben ek gidalara gecince suyun önemli oldugunu duymustum bu yüzden şuana kadar önemsemedim. ki az da olsa anne sütü de alıyordu bu güne kadar oda sulu olduğu için önemsememiştim.

çok soru sordum ama inş sorularıma cevap verirsiniz.

arkadaslar regl oldum ohhhhhh beeeeeeeee Allahımın gücüne gitmesin yarabbim sen en iyisini bilirsin suan bana cok cok cok erkendi ogluşumu büyütmek istiyorum ve Allahım nasip ederse normal dogurmak istiyorum

Hadi gözün aydınnn...Bu arada nasıl oldun ?

Sizleri çook iyi anlıyorum.Bende az önce şarkılar söyleyerek,tepesinde oyuncak oynatarak doyurdum karnını.Peşinde dolanıp duruyorum işte.
Canım sanırım kakası koyu renkli ve top top sert bir şekilde değil mi ?
Ek gıdaya başladığını hatırlıyırum,büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyordur.
Kayra o durumu tam 5-6 gün çekti...Önerim düzenli olarak 6 saatte bir çay kaşığı z.yağı vermen.Birde armut çok iyi geliyor.
Evde kuru erik varsa onu kaynat.Hafif posalı kalacak şekilde yedir kuzuya.

Cnm cok gecmis olsun ben karbonatyli suyla gecirdim ve de ayva cekirdegini suya atip 1gun bekleterek. Kremsi birsey oluyor zaten. Mucize bir onarici.

Kızlar önerilerinizi deneyeceğim.Benim asıl sorunum yara tam kapanacakken süt sağdığım için tekrar o yapışan derinin açılması.
Bu durumdan kurtulabilmem için 1 gün göğsümü sağmasam yeter herhalde ama onuda ben göze alamıyorum.
Hem sütüm azalacak hem göğüs ağrıdı olacak...
Bakalım ne zaman iyileşecek.

1) Meme ucuna hurma gibi tatlı bir şey sür.Burda bir arkadaş denemiş ve başarılı olmuştu.
Büyük ihtimalle seninki artık biberona alışmış...

2) Ben her ay rutin kontrole götürüyorum özel hastaneye.

3) O koldaki aşı yeri kendi kendine patladı bizde.Ben hiç dokunmadım.

4) 4 ayına 2-3 gün kala kaşık mamasıyla başladım.4.ay dolunca doktor önerisi ile başladık.Yanılmıyorsam sen mamayı anne sütünden daha fazla veriyorsun.Bu durumda sanada başlaman tavsiye edilecektir herhalde.Yinede s.ocağı bilgi verir.

5) belin nasıl oldu ?

Ek gida vermiyorsan suya gerek yok ben bir yudum vermedim hala. Anne sutunun ilk kismi sulu oluyor zaten
çok soru sordum ama inş sorularıma cevap verirsiniz.[/QUOTE]

capadokya canım yazmayı unutmuşum...Ben bebeğime ilk doğduğu günden beri su veriyorum.Senin bebeğinde genelde mama aldığı için mutlaka su vermeni tavsiye ediyorum.Özellikle ek gıda da kabızlığı önlemek için bol bol su vermelisin.

capadokya sorunca dikkat ettim...
benm kızımın verem aşısı yeri hala kızarık ne iltihap var ne aşırı şişlikk
hafif kızarık dokununca küçük bir sivilce gibi
1 ayı geçti benmki gibi olan varmı yahuuu??????????

:)
yani sen kendin için en iyisini bilirsin canım da ben haptan ultra memnunum
özellikle düzensiz adetlerimi düzenlerr aksatmazzz:):)
birde ilk birkaç ay isteksizlik yapıyor onuda yazayım de ne oldu bana demeyinn:)

Turuncu neden dogdugu gunden beri veriyorsun canim?
Aslina bakarsan ben cok yuzeysel yazmisim dedigin gibi ek gida varsa ve mama anne sutunden daha fazla veriliyorsa su vermek lazim.
Sadece anne sutu varsa 6aya kadar gerek yok diye biliyorum.
Kayra dogdugunda sut ona yetiyordu diye hatirliyorum ama sagdigin icin sulu kisimla yagli kisim karistigindan veriyordun sanirim degil mi?

kizlar ben bu kaka lekeleriyle bas edemiyorum. Giderene kadar ellerim parcalaniyor kazik gibi oldu yine sabahtan beri ugrasmaktan. Arielden cok memnundum ama Omer boynuna kadar kaka yapmaya baslayinca o da yetmiyor. Siz nasil cikariyorsunuz bidiklarin lekelerini?
Duz renklerde bir nebze kolay oluyor suda bekletiyorum ama desenli falansa sadece o bolge icin ugras dur koptu valla belim

cnm ama lekelenmelerde adet gibi
yani hamile kalabilirsinn normale dönmüşsün demekmişş
dr bunu üzerine basa basa söylediii:)

1 sene daha mı...
saçlarım çok azaldıııı
heryer saçç sabah yastıklardaki saçları görsen gece birisi saçımı başımı yolmuş sanarsın:)
ben hep bakım yapıyorum
şampuanımada değişik vitaminler kattımmm
hamilelikte de döküldü döküldü sonra dökülmesi durdu bir uzadı hıphızlııı
oooooohhhh yine öyle olursa yaşadıkk kısss
ben kuaför mağduru oldumda 2 ay önce hehehehheeh

Tatlım benim sütüm bebeğime ilk doğduğunda hiç yetmiyordu.Kayra 3.gün mamaya başlamıştı bile.Hatta o dönem hiç sütüm olmadığı için haftada 1 kutu mama bitiriyorduk.Şuan büyümüş olmasına rağmen o 1 kutu bize en az 2.5-3 hafta gidiyor.Anlayacağın ilk hafta fazlasıyla mama yediği için mecburen su takviyesi yaptık.Birde çok sıcak bir yaz dönemi geçirdik.Kayra çok terleyen bir bebek olduğu için su takviyesi yapmak zorundaydık.Şuanda ise suya iyice alıştığı için lıkır lıkır içiyor :)

biyologcum ya Alah razı olsun ilgin alakan için canım benim ben onuda deniyim baktım yan etkileri oldu bırakırım

turuncum ben suan iyiyle kötü arasıyım ilac kullanıyorum buluşma diyolar cvp bile yazamıyorum o bebeciklerin arasına giremem iyilesince gelirim :2:

Canım ben Kayranın sadece 1 kere sırtına kadar kaka yaptığını hatırlıyorum sadece.Onda da 15 günlük bebekti
Şaka bir yana leke çıkarıcı kullanmayı denesen ?Sonra ekstra yıkama ve durulama yaparsın olmaz mı?

vanish kosla kaka cıkarmada birebir sıvısını kullanıyorum üzerine döküyorum 3-4 saat bekletip makinada yıkıyorum cillop gibi oluyor hayatım

vanish kosla kaka cıkarmada birebir sıvısını kullanıyorum üzerine döküyorum 3-4 saat bekletip makinada yıkıyorum cillop gibi oluyor hayatım

Günaydınnnnn canım önce soğuk suyla akit sonra sicak citile ariel kullan makinada yıka direk sicak yıkarsan kaka isler kıyafete

hatta sadece kaka degil her lekenin üstüne döküyorum kakayı falan akıtmıyorum bile direk döküp makinaya sakın koslayı dökiyim bir çitiliyim deme ellerin yanıyor eritcekti ellerimi zor yırttım tam benlik tembel işi

benim dr um altin spirallerin vucuda en iyi uyum saglayan spiral oldugunu ve hic aksi yonde donus almadigini soylemisti canim...

itina ile sarkilar ninniye cevrilir canim

canim eline aliyorsun hacisakir beyaz kakip sabun suruyorsun biraz bekletiuorsun sabunlu olarak hicbirsey kalmiyor

Günaydınnnnn canım önce soğuk suyla akit sonra sicak citile ariel kullan makinada yıka direk sicak yıkarsan kaka isler kıyafete

yok hayatım işlese lekeler hemen gözükür bembeyaz cıkıyo ama senin dedigin çalıskan işi ben tembellik yapıyorum yoksa işmi yürür benim oglusum yüzüne artık herseyin pratigini ögrendim kurtlancaktım yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…