2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ben kaka mağduru olarak açıklıyorumm:)
önce beyaz sabunla akıtıyorum sonra asyanın eşyalarıyla yıkanırken tertemiz çıkıyor...

bir kere sabunsuz akıtıp arielle yüksek devirde yıkamıştım battaniyesini çıkarmadııı

vanish döktüm çıkarmadı wallaaa..
ama sanırım bu vanish gibi şeylerde hiç müdahele etmeden kullanmak lazımmış geçen duydum komşumdan..
yani mesela akıtıp dökersek işe yaramıyormuşşş:)

bu ne yaman çelişki ayolll

kızlar bebeğinin verem aşısı benmki gibi olan varmı yahuu cevap verin bakiiimmm
iltihap yok küçük bir sivilce gibiii
s.ocağınamı gitsem bugün gezmeye yer arıyodum cvpp cvpppp cvpppppppppp:)

bebişim 4 buçuk aylık oldu 7.900 gr geldi bügün:) benm sorum şu: maiallah sütüm iyi. bu zamana kadar her fırsatta devamlı emzirdim her verdiğimde emdi hiç retetmedi ama iki haftadır reddediyo 2 - 3 saat emmediği oluyo üzülüyorm normal mi. bizimkiler büyüyo normal diyo ama ana yüreği işte uyanıyo emmiyo 2 saat halının üstünde dönüyo oynuyo sonra uykusu geliyo bağırıyo emip uyuyo. sadece uyumak için kullanıyo beni. emzik almadığı içiin göğsümde uyyuyor sallamak istemediğim için göğsümde uyuyo

Kullaniyorum kullanmam mi hepsini denedim belki dogru yontem uygulamiyorumdur diye sorayim dedim
Bizimki yola cikar cikmaz basliyor dun ayvaliktan donerken 2kere sirtina cikardi
4numara bezle sirtini iyice yuksek bezlememe ragmen :)
vanish kosla kaka cıkarmada birebir sıvısını kullanıyorum üzerine döküyorum 3-4 saat bekletip makinada yıkıyorum cillop gibi oluyor hayatım
Vanish bizde pek ise yaramadi tatlim ya Ariel aldim tavsiye uzerine ama hic o kadar bekletmemistim bir de oyle deneyeyim sagol bebis

Günaydınnnnn canım önce soğuk suyla akit sonra sicak citile ariel kullan makinada yıka direk sicak yıkarsan kaka isler kıyafete
Sicak su olayini dedigin iyi oldu
Ee ben niye boyle fosur fosur geziyorum safligima doymayayim bir citiledim bir yikadim sonra bir farkettim elim zimparaya donmus!

di mi ya eskiler sabunla gorurmus her isini. Denicem valla ise yararsa az daha ugrasirim ama eski usul yaparim bayilirim nostaljiye

ben çitiledim ellerim yandı akıtmadan kullanmaya basladım memnunum kendi camasırlarımda halıda falan kullanıyorum süper bişey sabunu denemedim ama işe yarıyosa oda iyiymiş

kızlar bebeğinin verem aşısı benmki gibi olan varmı yahuu cevap verin bakiiimmm
iltihap yok küçük bir sivilce gibiii
s.ocağınamı gitsem bugün gezmeye yer arıyodum cvpp cvpppp cvpppppppppp:)[/B]

kızlar herkese merhaba,

biyolog canım benim kızımında verem aşısı aynen senınkı gıbı kucuk kırmızı bır sıvılce gıbı yanı soylenenler gıbı kabarık ve içi irimli falan değil henuz, endişelenmemiz gerekmi acaba bilemedim tutmadımı acaba aşıları, 15 gun once doktor bır problem yok demıstı ama herlesınlı ırınlı hale gelmiş bizimkinde irin falan yok canım, buarada kızımın bugun 4. ay aşısı var annem sağlık ocağına goturecek aksamustune dogrukı ben işteyken çok huysuzlanırsa dıye korkuyorum umarım bizde ateşsiz atlatırız

evet hayatım acayip adamı eritir yani okadar bence sabunu dene baktın olmadı dedigimi yaparsın hayatım

ay beykooz sen bi alemsin valla

Evet cnm hicbirsey surmeden leke cikarici dokmek lazim
Bizimki uzuunca birsure sivilce gibiydi 4.5 ayda irin oldu
Cogumuzunki ayni durumda cnm
Gozleri acildi hep oyun hep samata
Emerken bile gozi bi orda bi burda omerin
Pes etmeden devam edelim gececek ins

şimdi araştırıyorumda 6. ayda bile kabaran oluyormuş:)
tühh gerek kalmadı gezmeeeyeeee

cnm 2-3 saat emmemesi normal:)
benmkide 4 ay 1 haftalık bayadır 3 saatte bir emiyooo...
özellikle babası olsun asla emmiyorr
ben emzirirken adam odadan çıkıyo çıldırıyo ona ne meme ne uykuuuu babasına gülücük atıyooo
benmkide geçtiğimiz dönemde reddetmiştii
ben kucağımda evi dolaşark emzirmiştim bi süreeee asla almıyordu memeyiiii ama geçtiii

uyandıktan sonra emzirsennn oyundan sonra yatırsan belki uyurr işteee
bende yaptım hep emzirerek uyuttum gerçi az önce yine emerek uyudu napiim memeyi çekemedim uyandırıncada bağırıyooo
:)

Tatlım su isin pratiğini banada yaz valla ben ev islerine yetişecek diye canım çıkıyor gerçi bende temizlik takıntısı var benim kv amannn boşar kizim keyfine bak temizlik yapacam diye yorma kendini der ama annem oyle değil evime geldiginde her yer derli toplu ve temiz olacak yoksa söylenir....
Birde eşya cok benim evimde o yüzden çabuk dağılıyor

Son düzenleme:
çiçek_çiçek canım kabızlığıda sordum.Aynen z.yağı içir ilk etapta ilaç önermiyorum dedi.

1- cnm benim kızımda emmemek için öle direniyorki, çok zorlarsam morarıo resmen ağlamaktan, ama gönlünü yapmaya çalışıyorum evde tur atıyoruz, bazen başarılı oluyorum, bazen pes ediyorum.
2-her ay sağlık ocağına da özel dr. götürüyorum... zaten mutlaka bişi çıkıo mecbur götürüyorum :)
3-verem aşımız hala kırmızı biraz büyük bir leke halinde, henüz içinden bişi akıcak kıvama gelmedi, eğer gün içinde mama verirsem su veriyorum, suyu hiç içmek istemiyor, hemen dışarı çıkartıyor..
ben ek gıda olarak pirinç maması veriyorum, dr şuan ek gıdalarla midesini doldurma dedi, anne sütüne yer kalmaz.... ama bikaç gün havuç suyu verdim. 4 ayımızın geçmesini beklemedik..

cnm ben kv öğrendim beyaz sabun... önce akıtıyorum, sonra beyaz sabunla çitiliyorum, asıyorum bi kenera kuruo, diğer çamaşırlarıyla toptan yıkıyorum, aaa o da nee lekeden eser yok

ariel leke çıkarıcı denemiştim pek etkili olmadı, ne varsa bizim kızın kakasına

biyolog86 cnm bizim aşımızda henüz irin toplamadı, hala kırmızı leke halinde

Tatlım çok geçmiş olsun bebişler acı çektikçe benim içim cız ediyor gerçekten...Ben de zeytiinyağı önerenlerdenim,hatta poposuna da biraz sür derim.Azıcık azıcık da içir iyi gelir.Geçmiş olsun canım.
Bu arada evde durumlar nasıl?Umarım her şey yolundadır?

1-Canım inadına emzirmeye devam et,zaten söylenilenlere göre 6.aydan sonra onlar memeden vazgeçemiyorlarmış.Baktın olmadı sütünü sağmaya bak çünkü göğüslerde süt bekletilmemeli her defasında sağılmalı ki yerine yenisi salgılansın.Sağdıklarını da gece biberonla veririsin.
2-Ben ayda bir kere rutin kontrole götürürüm.
3-Benim kızın da kolu BİYOLOĞUN ASYA sı gibi sivilce gibi kızarık şeklinde,endişelenme geçer geçer...
4-Benim doktor ek gıdaya 5. ayda başlayalım dedi.Ufak ufak meyve,sebze püresinden başla dedi.Kaşık maması da buna dahil,yalnız doktorum yoğurdu 6-7.ayda verebilirsin dedi.Ben de soramadım niye hemen başlamayayım diye..
5-Ben de doğduğundan beri su veriyorum ama 20-30 cc kadar.Bu aralar su bile almıyor malesef..

Bu sabah güne başlarken "bugün biraz dikkat edeyim yediklerime"diye düşünerek başladım.
Önce 1 bardak sütümü içtim.2 saat sonra kahvaltıda 1 yumurta,biraz peynir,zeytin,salatalık-domates ve 2 dilim ekmek yedim.Doymasaydım 1 dilim ekmek daha yiyecektim ama doyunca yemekten vazgeçtim.Bu öğünden 2 saat sonra meyvemi de yedim

Her neyse guya hafif bir diyet uygulamayı planlarken 1 saat kadar önce acıktığımı hissettim ama diyet düşüncesi ile bir şey yememek için kendime söz verdim.Sonra Kayra uyandı ve oyuna daldık.Su içmeye mutfağa gittim ve o an gidip dolaptan çikolata aldım ve Kayra ile gülüşürken bir güzel yedim.Tabi yarım saat sonra aklıma diyette olduğum geldi ........

Akılsız kafam..Diyetteyim diye bir sonra ki öğünü beklerken sen tut bir güzel çikolata ye
Neyse bu haftalık da diyet bozuldu gördüğünüz gibi.Haftaya pazartesi başlarım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…