2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Benim eşimin ailesi de Bursada... bizde her bayram önce Bursadayız..Hatta her bayram kayınvalidemin annesine İnegöle gidiyoruz.. Köy evi kadıncağız yaşlı.. elinden geldiğince yapıyor tabi ama dediğiniz gibi WC ye girmek benim için de problem..
Ben et falan kesmiyor o işlere hiç girmiyorum.. ama çok sıkılıyorum.. Sabahın köründe gidiyoruz eve dönene kadar taa akşam oluyor.. Hele bir de çocukla olunca daha zor..
Uyuyor sıkılıyor dışarı çıkıyorsun bahçede falan dolaşıyorsun da o kadar. Zaten WC ye de giremiyoruz zaman bi türlü geçmiyor..off off

Günaydın fındık fıstıklarr ve onların güzeeel annelerii ...
Kayra bugün ilk defa 8e kadar uyuyunca nasıl mutlu oldumm anlatamam.Eminim bunun acısını yarın sabah 5te kalkmakla çıkaracaktır

Bizde kurban için kayınvalidelere gideceğiz.:100:
Aslında daha yeni görüştük,4 saat yol çekmenin ne gereği var diye düşünüyorum ama dillendiremiyorum tabi...
Neyse,oğluma kışlık bir kaç şeye bakacaktım,gittiğimde onları hallederim artık.
Günlük 30dk içinde oyalanması için yürüteç almayı planlıyorum.Araştırdığım kadarı ile ne yararı var ne de zararı.
Bizim kusma problemi olduğu için yere bırakamıyorum,hep kucakta veya ana kucağında olmak zorunda.Ana kucağına da artık sığmaz oldu zaten.En iyisi ufak bir değişiklik yapıp orta yollu bir yürüteç almak.

Bu arada daha önce de bahsetmiştim,sol göğsümün meme ucu sağmaktan yarılmıştı.Ne yaptıysam iyileştiremedim.Tam deri kapanıyor diyorum,1 hafta sonra tekrar açılıyor,kanıyor ve iltihaplanıyor.Tabi canımın acısından bahsetmiyorum bile.Zaten düzensiz sağdığım için o göğüsten 30 dakikada en fazla fazla 10 cc çıkar oldu.Ben de dünden beri sağmıyorum.Biliyorum süt kesilecek ama bu zamana kadar elimden geleni yaptığıma inanıyorum.Üzülüyorum ama.......

günaydın kızlar..öncelikle meleğim hoşgeldin..turuncu süt konusunda sen elinden geleni yaptın..için rahat olsun...ben sağmaya devam ediyorum..herkeste bayram telaşı başlamış bende de...kurbanı annemlerde kesicez..sonrada kvlere gitcez..tabi kvlerde süt sağma sıkıntısı beni şimdiden geriyor...bayramdan önceki salıda memlekette annemlerde oğluşumu sünnet yaptırıcaz..pipisinin deliği kapalı gibi..şimdilik çiş yaparken sıkıntısı yok ama ilerlerse böbreklere kadar gidebiliyormuş sorun..zoraki sünnet yani...çok korkuyorum..dua edin kızlar şu sünneti yavrum hayırlısıyla atlatsın..ayrıca erkek bebek anneleri bebişlerinizin pipisini dra mutlaka kontrol ettirin..böyle bir durum varsa sünnetle düzeliyormuş...

Tatlim ben Romer.e oncelik veriyorum ama sen bir soor yine de
Chicco genelinde indirim var sanirim esim gecenlerde bakmisti

Yok kuzum bildigin gorumce esimin ablasi yani
Annem yani kv onun ogluna bizimki diyor
Omere sizinki

Valla canim chicco da guzel ama evetttt römer 10 numara bir oto koltugu Okyanus cok fahat etti etrafi izleyebiliyoryavrum pusetine oturunca hemen uyurdu ama simdi hem etrafi izliyor hem bana laf atiyor ama biraz heybetli bir koltuk trifix e dikkat etiysen birde arabanin koltuguna arka bagajdan kalin bir kemer daha baglaniyor chicco yu aradim simdi 750.00 den 560.00 a dusuyormus ama 560 veren bi 500 daha verir diyorum ben valla canim bulabilirsen ömer e inek motifli olan var romer de chamoflaj diye geciyor ben bulamadim ankarad yaa chicco da da cok kayda deger bir indirim yok yani sen yine romer e bak ama bu magazaya havale yapiyorsun kargo onlardan bilgin olsun tatlim
senin annen sandim ben hayatim kusura bakma maalesef bazi kv deler bu ayrimi yapiyorhalbuki Ömer e bizimki demesi lazim oglunun cocugu olmasini goz onunde bulundurursak neticede sende babanin evinden getirmedin ceyiz olarak

kızlarr günaydın herkesee

ancak okudum geçmişi:) geçmiş dediğimde dün işten çıkarken bırakmıştım coşmuşsunuz yine kızlar, akşam zeynom uyuyunca açıp bilg bir bakayım diyorum ama o bilg açmak nasıl büyük bir iş geliyor anlatamam

zeynepcim memnun kalacaksın mama sandalyesinden canım sonrada birer resimlerini koyalım kuzularımızın mama sandalyelerinde zeynoya prenses kıyafetlerimiii dedinnnn offf offff dayanamam ben buna alırım vallaa ya su zebralı tayt varya onun badısını gormustum ınt te ama mağazalrda yoktu dayanamyıp onuda aldım tabi bugun geliyor kargom akşama zeynoma giydirip kokoş resimlerini çekeyim barii

benim kızımda 4. ayında 400 gr aldı sadece ve doktor ek gıdaya başlama dedi canım ama kusura bakmasın yani o doktorsa bende anneyim verdim zeynoma şapur şupur elmaları armutları şeftalileri muzları ohhhhh misss tombik oldu sonunda azıcık gözüme

bizde bayramda bursadayız canım aynen bu bayram oyle oluyor ve ilk gün akşama kadar bitmiyor et işleri allahtan bende hiç karışmam et işine annemin evindede elimi sürmezdim, biz 5 elti otururuz artık akşama kadar evde beyleri bekleriz bütün gün ama seviyorum bursayıda eşimin ailesinide halaları amcaları hergün arayıp gün sayıyorlar zeyno gelicek diye sagolsunlar

canım bende yürüteç yerine oyun havuzumu alsam acaba diye düşünüyorum nedersin yürüteç dahamı mantıklı acabaaa bilemedimm benim evimde feci halde eşya kalabalığı var nerde gönlünve yürüteç turu atacak kızım bilmiyorum heryere takılır diye korkuyorum oyun havuzu düşündüm oyuzden, buarada göğüs ucun iyileşmemiş hala çok üzüldüm canım doktora falanmı gitsen belki bir merhem falan verir çabukcak iyileşir inş

bizde bayramda bursadayız canım aynen bu bayram oyle oluyor ve ilk gün akşama kadar bitmiyor et işleri allahtan bende hiç karışmam et işine annemin evindede elimi sürmezdim, biz 5 elti otururuz artık akşama kadar evde beyleri bekleriz bütün gün ama seviyorum bursayıda eşimin ailesinide halaları amcaları hergün arayıp gün sayıyorlar zeyno gelicek diye sagolsunlar

Bende Bursayı çok seviyorum.. İlk gün hariç bol bol gezeceğim inşallah :) İskender yiyeceğim.. Beceren'e Kahvaltıya gideceğiz :) planlarım çok

herkese güzel bi gün diliyorumm.benim yavruş uyuyo hala uyansın armutunu yedirip dışarı çıkarıcam oğlumu.
bu arada ek gıda girişiminde meyvelerde takılıp kaldık günde 1 kezde 100 cc ile hazırlanmış kaşık maması veriyorum.bi kaç kez kabak püresi verdim bi kaç gündür vermiyorum..ek gıdaya geçtiği zaman sanki emmeyi bırakıcakmış gibi geliyo..1 ay emmemişti malum o dönmede çok yıpratmıştım kendimi
o dönemin eseri galiba sanki en ufak bi şeyde memeyi bırakıcak gibi geliyo,ek gıdaya geçersemde emmeyi bırakır diye korkuyorum..verdiğim zaman yiyo halbu ki iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum:18:biraz daha beklesem mi yoksa başlamışken tattırmaya devam mı etsem kaldım ortada..
mama sandalyeside kraft idol almıştım içime sinmeyen bi şeyler var bu sandalyede..çok renkli geliyo gözüme..sırtı 3 kademe ama biraz daha yatsa daha iyi olurdu sanki..diğer beğendiklerim sade görüntüsü daha güzeldi ama fiyat olarak arada çoık fark vardı..neyse aldık bi kere kullanıcaz artık..

AZRAECEcanım eşinin dalgınlığına gelmiştir ama ne yalan söyleyim şu mesajlar komik olmuşbizim evlilik yıldönümü yazın eşimin ailesinin yanındaydık o zamana denk geldi tabii unuttu ama bende unutmuştumüzerinden 12 gün geçmişti ben hatırladım..ben hatırladığım için sen nasıl unutursun diye söylenmek bana düştüsarıldı,sırnaştı küstüm barışmadım..sonra gitti bahçelerinden gül koparmış koparırkende dikeni batmış parmağı kanamıştı öyle barıştım..kanı görmesem barışmazdım
ayrıca şirinenin çakk yapan ellerini yerimm

SİYAHLALEbu kez masa hazırlama canım bakalım eşin hatırlıycak mı..

TURUNCUgöğsünün geçtiğini düşünüyodum şimdi duyunca böyle kaldım..nasılda sızlar..kuzuna anne sütü alsın diye çok uğraştın canım göğsünün acısı yetmezmiş gibi o göğüsten gelen sütte azmış..bence bi süre dediğin gibi dinlendir göğsünü tamamen iyileşsin..sonra sağmaya devam edersin gelir sütün inş. gelmezsede çıkan süt 10 cc miş zten çok az canım o acıyı çekmene değmez

cnm yürüteç için burda konuşmalar olmuştu, fazla içerisinde durduğunda zararlı olabiliryormuş, ama bazen kaçamak yapmak bizimde hakkımız değil mi

bu arada göğsüne ayva çekirdeğini bi miktar su ile kaynat, o jöle kıvamına geliyor, onu dene birde istersen. bu formül sayesinde benim göğsüm hiç yara olmadı, birde zaytinyağı.... uamrım şifa olur canım...

cnm geçmiş olsun, demek paşan artık tam anlamıyla erkek olacak

bizde bayram için tabi ki evimiizdeyiz çünkü kv aynı binada oturuyoruz. benim teyzem ve amcam evlilerdi ve çocukları yoktu, bizleri çocukları gibi severler, bizde onları... amcam ölünce teyzem iyice yalnız kaldı, bayram sabahı kahvaltıya çağırdılar ama eşim kabul etmedi, neymiş atası burdayken gidilmezmiş, ayıpmış. nerde görülmüş ilk gün kız tarafına gidildiği... eminim ailesinin vereceği tepkiden ötürü böyle yapıyor... halbu ki bu zamana kadar hiç böle bişi istememiştim...velhasıl kırdı beni... tabi teyzemde üzüldü... akşama gelirim dedim ama ona da yanaşmadı bizim ki..... offf offfff sinir oluyorum......

kızlar bayram sıkıtıları konuşulmuş valla çok şükür kayınvalide tarafından yüzü gülenlerdenim ben. bizimkiler köyde yazı köye geçiririler rize iyiderede kurbana her sene eşimle kaynım eltim görümcem toplanıp giderdik rizeye anneannemlerde rizeli bi taşla iki kuş olurdu benim için ama bu bayram syledim kayınvalişdeye beni mazur gör köy soğuk sobalı ev gelimyim diye daha lafımı bitirmeden tabi kızım eziyet yol sana gelme dedi allah razı olsun ne diyim annemlerle istanbulda kalıcam bide eşim onlar bayramdan sonrada kalıcaklar bidaha kasımın 2sinde burdalar bende ufak çaplı annemlere taşınıcam yani. ek gıda işi içinde valla ben öyle 3 gün tek meyve tattırmadım kızlar çok şükür ailede kımsenin alerji derdi yok şeftali elma püresi pirinç unu falan günde 1 öğün ama şuanlık sadece bağırsakları falan alışsın diye 5.ayına girsin 2 öğüne çıkarıtıcam 6.ayındada artık çorbalara falan geçer tam bi düzen yapıcam. bi arkadaşımız demişti unuttum ismini dokturum banada verme dedi ama o doktorsa bende ANNEYİM tamam tabiki onlara guveniyoruz ama 6.ayında başla dedi doktorum ee bu kız zaten devam maması veriyorum sırf anne sütü olsa tamam vermiyim hiçbişy ama

MAAŞALLAH PLANNERCİM...

Oyun havuzu için biraz küçük değiller mi ?
Kayra bugün çıldırttı valla beni.Kesin kararlıyım yürüteç almakta.Tepemden inmiyor çocuk yaa.Ne bu mızmızlık anlamadım ki.
Benim ev 200m2.Yerden ısıtmalı olduğu için çok fazla halıda yok evde.Yani yürüteç alsam ordan oraya rahatça gider ben de yarım saat bile olsa işlerimi hallederim.Chicco şuan 140 lira ama o kadar para vermek istemiyorum.50-60 lira verip ayakta durmaya başladığında playskool ilk arabam almayı planlıyorum.

Canım şuan kaç aylıksınız ?Eğer sütün bol ise 6 aya kadar ek gıdaya fazla yüklenme derim.Sadece tatlı kaşığı ile allerji testlerini yapıp tattır.Şimdilik süt daha önemli onun için.Zaten ek gıdayı biraz arttırdığında doğal olarak emmeside azalacaktır.
Göğsüm tam iyileşti diye seviniyorum,sonra tekrar başlıyor yarılmaya.Yani yara olan yer ucu değilde ucunun kenarı..Orada ince bir çizik var ve makina ile süt sağarken meme ucu çekildikçe o yara yapışan etten ayrılıyor.Dişimi sıkarak idare ettim ama artık canım çok yanıyor.Zaten dediğin gibi 30-40 cc süt çıksa razıyım acısına ama 30-40 dakikada 10 cc anca birikiyor.Çektiğim acıya değmiyor.Biraz iyileşsin sonra tekrar denerim bakalım.

Canım yürüteç özellikle erkek çocuk için çok sağlıklı değil ama gözetim altında yarım saatten zarar gelmez diye düşünüyorum.
Kullandığım ilaçların faydasını görüyorum ama yukarda anlattığım gibi et tam kaynamadan makina çekince tekrar açılıyor.O yüzden biraz ara vereyim belki düzelir.
Eşinin yaptığı da çok ayıp yani.Ne olur sanki kız tarafına gidilse...Nezaketen kayınvalideye söylerdiniz,kahvaltınızı yapıp gelirdiniz..
Bazen bu erkek milletini hiç anlamıyorum valla

azraececim kavga etmeyin nolur ya.zaten uzaktasınız.arayı soğutmayın.Allah küstürmesin ne diyim.o ecenin çak yapan o elini,o aklını yerim.minnoşa bak ya...

cnm geçmiş olsun ya.merhem mi kullanıyorsun?sanırım merhemi herhalde çok iyi gelmedi.başka bişey denesen.can acısı kötü gerçekten de ya.inş. kısa zamanda iyileşir.

cnm geçmiş olsun ya.merhem mi kullanıyorsun?sanırım merhemi herhalde çok iyi gelmedi.başka bişey denesen.can acısı kötü gerçekten de ya.inş. kısa zamanda iyileşir.

Canım ben dedim onu ANNEYİM BEN ANNEYİM ANNEYİMMMM canım ben sadece anne sütü veriyorum ama 400 gr cık alınca moralim oyle bozulduki doktor henuz verme gerek yok desede verdım ben valla zaten öğün haline geçemedik bizde hala tattırmalık devam ediyoruz meyve sebzelerı, zaten 6. aydan sonrasını beklemeyi hem diş olayı çıkar ek gıda alıştırmasını tamamlayalım diye istedim hemde damak tadı oluşumunda geç kalmaktan korktum galiba şekerimm

canım Mikady Aktiviteli Çılgın Oyun Havuzu - e-bebek.com 6 ay ve üzeri diyor yapısıda yürüteçle aynı sende bir bak istersen ama senin evin genişşşşmiş şekerim yürüteçlede tur atar kayracık rahat rahat, bizim evimizde çok küçük sayılmaz ama tıklım tıklım birazcık

Busa.da ne kadar kaliyorsunuz cnm?
Planner da gelecekmis Biyologla beraber 4lu bir gorusme yapsak ya?

Uzulme elinden geleni yaptin sen
Ama nasilsa az geliyor diye o gogsu ihmal etme
Her damlasi kardir Kayra pasaya
Bizimki emekledi emekleyecek simdilik sirtustu surunerek ilerleyebiliyor
2 3aya da siralamaya baslarlar zaten
Yurutece koyunca potansiyel tehlike makinasi olacak gibi geliyor bana
Kendi dogal surecine biraktim bakalim ne zaman ne yapacak
Beykozunki gibi wc.de bile r ahat vermiyorsa lazim ama
Anneye de yazik
Ben de oglandan torun kiymetli olur saniyordum (kendim tasvip etmesem de annemin esime duskunlugunden dolayi)
Ama oyle olmadi
Cok dert etmiyorum bu konuyu
Sadece esim arasira bozuluyor diye uzuluyorum

Romere oncelik verecegim cnm o olmazsa Maxi Cosi ya da Chicco
Italyada da bir arkadasim var biraz arastirip karar verecegim

Bu arada nacizane fikrim her 560 veren bir 500 daha veremeyebilir
o 560i zaten zorlukla toparlamis olabilir
Agizdan kolay cikan miktarlar neredeyse asgari ucrete tekabul ediyor
Biz bugun verebiliyoruz belki bu miktarlari ama babam kendi isini kurmadan once ekmegi daha uygun olsun diye Besas kuyrugundan aldigimizi bilirim
Cok sukur su an Rabbim veriyor biz de kullaniyoruz ama bu sekilde imtihan edilen arkadaslar da olabilir
En iyisi bu ille de bu olacak diye birsey yok sartlara gore...

ben de sabah gordum o badiyi hemen sana yazacaktim
Bursaya ne zmn gelip ne kdr kalacaksiniz kizlar birseyler ayarlayalim ama cabuk olalim biz ttail plani yapacagiz ona gore

valla canım aynen bende sana katılıyorum ek gıda konusunda. sonuçta diş çıkarıcaklar ve daha da huysuz olucaklar oznmlar alıştırmalara başlamaktansa şimdi eniyisi. benim jinekoloğum akrabamızdır uzaktan bana kendi oğlunu büyütürken bile doktoru çok dinlemediğini söylemişti annelerimizin yöntem en iyisi demişti birde doktorların ek gıdaya karşı çıkmasını sebebi malum çağımızın hastalığı obezite için dedi sağlık bakanlığı ozellikle vurgu yapıyomuş obezitenin onune geçmek içni bazı doktorlarda bu yuzden ek gıda işini 6.aya bırakıyolarmış normalde bebeklerin 4.aydan itibaren bağırsakları ek gıdaya alışma sürecinde oluyomuş sindirimleri gelişiyomuş
oyun havuzuna gelince bende isityorum ama ev doldu ya chicconun salıncak anakucağı var bende 8 kıloya kadar bide mama sandalyesi sten kız 7 kıloya yanaştı benim 2 aya kadar kullanamaz salıncağını onu bırakınca alıyım diuorum ebebekteki o oyunhavuzunu ama oznmakdarda inidirim biter kesin ben ilk bakıtğımda 140 tlydı şimdi senin yaynıladığına baktımda 99 a kadar düşmüşş offf kararsız kaldım ya

Canım çok yaramaz bir çocuk değil ama huysuz.Yerede koyamıyorum çünkü hemen yüzüstü dönüyor ve kusuyor.Bıktım valla çamaşır yıkamaktan.Eğer yüz üstü dursa ben de hiç almam yürüteci çünkü yerde oynarak her şeyi öğrenmesini isterim.

Bugün ise bir ayrı mız mız.Bak resim koyayım da gör yaptığını.Çıldırttı valla.Guya 5 dk ortalığı süpüreyim dedim.Bağladığım zaman da kıyamet kopuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…