2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Iste ben de bunu secmistim esim gelsin de alalim diye bekliyordum :)
Kesinlikle cok zevkli bir tercih planner
Ben mothercare 9 12ayi tutturdum simdilik
Su an icin hafif salas bir tarzi var 1 2ay giyer diye dusunuyorum
Tam ustune gore almam mumkun degil hemen uzuyor
Ne cok ustune ne de cok buyuk lan bir mothercare bulabildim diger kaliplar olmadi
Biraz tuzlu oluyor tabi ama arayi c&a ve bebettodan fln kapatiyorum
Bir de Smiki acildi Bursa.ya sapka corap mont hirka fln cok ucuza geldi ve hepsi pamuklu
Off hadi alisverise gidelim ve Zeyno.ya pilenses kiyafetleri alalim!
Benim bidigimin kilosu oldukca iyi ama ben de veriyorum
Malum disler yolda ve dis sancisi cekerken ek gidaya zorlayip sogutmak istemedim
Hala alerji testlerindeyiz elma ve armutu duzenli veriyorum
Tatlim gorenler de hemen soruyor mama vermissindir kesin sismis bu cocuk diye
Ama Allah biliyor haftada 1kere fln o da misafrim olur cok yorulur ya da strese girersem
Ablamin arkadasinin ihtiyaci var diye mamasini biz aliyoruz
Icinden haftada 1seferlik ayiriyorum gerisini veriyorum
Doktorumuz anne sutu oldugu surece sorun yok diyor
Boyu da oldukca uzun cunku
Mamayi hic verme diyor zaten normalde vermiyorum ekstra durumlarda sadece
Allah saglik sihhat versin de kilosu problem degil
Gecen hafta suzulmustu 3yuz 4yuz gr vermisti ve yanaklari sonmustu
Herkes cok sasirmisti yuzu degisti resmen bacaklari fln inceldi
Sagligi yerinde de olsa insan kiyamiyor di mi annelik iste

Gunun menusu:

Taze salca ve domatesli zeytinyagli bol naneli sehriye corbasi
Bol sarmisakli sulu kofte
Bol dereotu ve taze soganli salata
Incirli pasta

Ustune de bol bol cay!!!

Gozum dondu bugun
Yarin da misafirim var diye tatliyi simdiden yaptim
Aksama findikli kurabiye yapacagim
Yarin da borek ve kisir

Isten cikip gelenler icin pasta kurabiye borek ve kisir yeter di mi?:26::26:
Umarim 1e kadar oturmaz bu gelenler de

maşallah kuzuya..sütünün kalitesinden kaynaklanıyo demek ki canım..senin oğlan ve benim oğlan sırık olucaklar galibagerçi ben kuzumun son durumunu bilmiyorum.
dediğin gibi yavrularımız sağlıklı olsunda boyu-kilosu hiç önemli değil

Canım tekrar hoşgeldin aramıza
Umarım güzel bir tatil geçirmişindir.
Mahir paşama çok geçmiş olsun.

Benim oğluş artık çok daha fazla ilgi istiyor.Uyuduğu zamanlar ise iş güç...
Önceden 1-1.5 saat oynayıp uyumak isterdi ama şimdi en az 2-2.5 saat uyanık kalıyor.

bu aralar topic çok sessiz dimi
sayfalar nazlı nazlı ilerliyor

Hakkat herkes nereye kaybolmuş

ek gıdada kılo alımı yavaşlıyormuymuş bilmiyordum canım ama benim kızda ters etki yaptı ozaman

Hayır canım ek gıda da kilo alımı artıyor...Bu yüzden doktorlar kilo alımı yavaşlamış olanlar bebekler için 4.ayda ek gıdaya başlıyor.
Benim oğlumda ek gıdaya başladığı ay 600 gr almıştı.Onun öncesindeki ay 300 gr idi.

Kayra uyanık olduğu için çok fazla kulak veremedim ama aklımda kalanlar :
Ek gıda hazırlanırken ilk seçenek buharda pişirme,ikincisi düdüklü ve sonuncu seçenek tencerede pişirmek olmalıymış.
Sebze çorbaları bol çeşitli sebzelerle hazırlanmalıymış.
Hazırlanan mamaların blenderden geçirilmesinde bir problem yokmuş.
Bebeğe pütürlü gıda yedirilmesi öğretilmeli ama yemiyorsa ısrarcı olunmamalıymış.Çünkü ek gıda döneminde ilk olarak önemli olan o besini yemesiymiş.Çiğneme ve yutma sonraki aşamalar imiş.
7.aydan sonra haftada 4 öğün et ve 3 öğün beyaz et veriliyormuş.Et miktarı 35-50 gr arası ve ilk etapta çift çekilmiş kıyma şeklinde ,sonraki aylarda yemeğe kuşbaşı olarak eklenebilirmiş.Önemli olan etin sebze ile birlikte pişmesi gerektiği imiş.
8.ayda balık yemeye başlanıyor ve ilk tercihler dil balığı,levrek,lüfer ve palamut şeklinde olabilirmiş.Somon ve hamside omega3 çok fazla var imiş ama bu balıkları 1 yaşından önce verilmemesi gerekiyormuş.Çünkü bünye alışık olmadığı için birden omega yüklemesi yapılmaması gerekiyormuş.
Aklımda kalanlar bunlar.Kayra ile oyun oynarken bir yandan da dinlemek faydalı olmuş

Araç koltuğunu almanyadan getirtmek isabet olmuş çünkü gerçekten çooook fazla fark var arada.Şaşırıyorum bu türkiyenin fiyat politikasına !
Mama sandalyesi için yinede chicco polly tercih ettin demek.Pişman olmayacaksın emin ol ama biraz büyük ve hantal sanki...
Gece emzirmeleri için kendisi uyanıyorsa ve bunu saat başı tekrarlamıyorsa sorun yok diye düşünüyorum.Anne sütü ile alınan kilo kesinlikle obezlik yapmıyor.9 kilo olmuş olması bize fazla geliyor olabilir ama Ömerin boyuda uzun maaşallah.Yani boyuna göre kilosu çok normal.Bol boool emişmeleeer

Helal valla...Asya da yardım etti mi sizee ...
Tiramisu olsa da yesekk
Ek gıda için madem Asya hazır değil,o zaman ara vermekle çok iyi yapmışın.Ara ara tekrar dener duruma bakarsın.
Ben dün Kayra ya ferrum verdim ve sonuç 5 kere üzerimizi değiştirdik
Bugün vermedim ve hiç kusmadı.
Yarın damlayı günde 3 öğüne böleceğim bakalım ne olacak :44:

Meleğim34 sana bu konuda yardımcı olur sanırım

Slm kizlar iyi aksamlar bugun ucurum var onu bekliyorum izliycm bu arada benim oglum besbucuk aylik ve hersey veriyorum yogurt meyve puresi kasik mamasi sebze puresi anne sutu devam sutu meyve suyu hic alistira alistira vermedim birden verdim cok sukur bi sorun cikmadi sadece kabiz oldu ilk basta simdi cok sukur iyi ama kilosu az 7.600 zayif disleride cikti ikitane cok kotu isiriyr memi erken cikardi ama cok tatli minis minos darisi basiniza allah hepsini korusun

bizde seni ösledik balım ya iyiki geldin cok iyi yaptın gezmekle tekrar hosgeldinnnn

turuncu
çok uzun yazdığından alıntı yapmadım şekerimmm:)
asya yardım etti şöyle ki uyumadı ama ağlamadı da gülücüklerrr şirinlikler yaparak bizi izlediiii...

ek gıdaya ara vermeyi şu sebepten düşündüm
benm kızımda 9 kiloya yaklaşanlardan ve 72 cm di boyumuz...
ihtiyacı olmadığından sadece test etmek istemiştim ama geçenn boğulur gibi birşey olduu ve ben ne yapacağımı bilemedim
hani takılır ya boğazındaa öylee buda henüz yutmayı bilmediğinden sanırımmmm

kan damlası ve d vit ile ilgilii kafam hep karışıktıı
bilmiyorum dvit güneşlendiğimiz için vermiyorum ama ferruma başlamak geçti içimden....

bu arada tiramisu uyduruktan
kahve şeker ve sütle ıslatılmış kedi diliii
araya dr outker tiramisu kreması hazırr pişirmeden
üstüne damla çikolata kedi dili kremaaa kakaooooo
uyduruktannn yaniiiii:)
tatlı olsunda uyduruktan olsunnn

Aferin fıstığımaaa
Keşke benim oğluşumda sırf anne sütü alsaydı da 10 kilo olsaydııı...Benim bücürük 70cm oldu ama kilo hala 7500.Yeni doğduğunda lıkır lıkır içer bitirirdi 100 cc.
6 aylık olacak ve hala 100 cc içiyor.Ek gıda da çok parlak değil bu aralar.

Canım asyanın boğazına verdiğin şey iyice püre edilmediği için mi takıldı ?
Kayra püre olan şeyleri rahatlıkla yiyor ama pütürlü verince henüz tam yutamıyor ve boğazına takılıyor.Yani bu hazır olmadığı anlamına gelmez.Hep sıvı içmeye alışık olduğu için damağı ile ezip yutmayı henüz bilmiyor.O yüzden ek gıdayı ilk verdiğinde oldukça sulu ve püre şeklinde verirsen daha başarılı olursun.
Zaten senin fıstık doyasıya anne sütü aldığı için şu dönem tam bir ek gıdayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Sadece 1-2 bebek kaşığı ile allerji testlerini günlük uygularsan 6.aydan sonra geçişiniz daha rahat olur

Ben de tekrar deneyeceğim artık kan damlasını yarın ama yine kusarsa tahlil yapılana kadar tamamen keseceğim.Zaten 10 gün sonra 6 aylık olacağız.O zaman tahlil yaptırırız.
Tiramisu uyduruk bile olsa eminim nefis olmuştur.İçine kahve giren herşeye bayılırımmm.Ben ki kahvaltıyı bile kahveyle yapanlardandım...

Bugün babamiz izinliydi bizi gezmeye götürdü nihayet :) amcasina ugradik kizima bayram harcligi verdi kizima ciciiler aldik.uyku tulumu lazimdi onu da aradan cikarttim.

bu alisveris merkezlerh cok rahat oluyor.tuana acikiyo giriyorum bebek odasina og mis gibi emzir,altini degistir..

artik yere bisey serip Tuana yi yatiriyorum daha kolay hareket ediyor.valla bugün altini degistiriyodu kirli bezi atip geleyim ddim.bi geldim baktim ters dönmüs totosu da acik gittim yedimmm

işimiz iş valla peşlerinden koşcaz artij.

bu arda c.tesi misafirim vardi özlemisim misafir agirlamayi.bi kurabiye yapmisimki enfes

Söylemeden edemicem frambuazli çikolata,pasta vs. çok severim eşim jest yapti aldi sagoklsun .şimdi onu yiyorum immh nefis

bu frambuaz jölesi vesaire nerden bulabilirim kizlar ya evde yapmak icin

adetimle ilgili problemim var benim.doğum yapmadan önce her ay 2 gün önceden adet olurken doğum yaptıktan sonra 4 gün önce olmaya başladım.adetim düzenlidir ve gününü geçmez ama geçen ay 19 eylülde oldum bu ay 16 sında olmam gerekirken hala olmadım.idrar testi yaptım negatif çıktı ve eşimle sadece 1 kez ilişkiye girdim bu ay rahatsızlığımdan dolayı.ondada riskli hiç bir durum olmadı eşim korunuyor ve ona rağmen içimde boşalmadı zaten patlak filanda değildi ama niye adet olmadım çok kafama takıyorum?acaba yine 2 günde bir mi olucak yoksa başka bişey mi var.daha önce hiç şaşmazdı gününü bu durumu yaşayan oldu mu benim gibi olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim..

;
Hosbulduk cnm sorma valla oyle bir usume geldi ki bana resmen iliklerimde hissettim soguyu, benim saskin esimin sayesinde Mahir i iyi de giydiremedim adam surekli cocugu sicaktan catlicaksin deyip duruyor ama bugun giydiklerimi gorunce imana geldi bu seferde iyi olmus cocuk usumesin dedi :)) malum artik Tr de degiliz (

Canım mahir paşanda pek tatlı, lütfen daha çok görmek istiyoruz burda minnoşunu

Cnm ins gorursunuz ben simdi gelmeden fotorafcida soyle papyonlu guzel cilali resimler cektirdik onlari scan eder etmez aticam burayada , biz artik erkek adam olduk gayri kizlara iyi gorunmek lazim dimi teyzesi hem belki Zeyno muz begenir bizi .))

Hsb cnm cim sen yine yaktin bizi anam en sevdigim tatliyi zikretmis hatta yapmissin olmaz ki simdi bu hani bana :)) afiyet olsun annenede sanada cnm yarasin ins.

Zeynep cim senin rumuz mu degisti yoksa bastan mi yeniledin bu sensin di mi
Hsb cnm cim masallahh Omer e annesicok iyi bakmissin aferin gii sana allah nazarlardan saklasin sizleri
Zeynep cim ins bir dahaki sefere gorusuruz kismet degilmis demek bu sefer ama selamini aldim sagolasin

meleğim hoş geldin sefalar getirdin izmirede beklerdim seni ya:)) artık seneye diyelim:))

çok gezdim kaç gündür bu yüzden olsa gerek eceninde uykuları iyice azaldı düzensizleşti(

dün evlilik yıldönümümüzdü birbirimize hediyemiz güzel bir kavga etmek oldu:)) telefonlarını açmıyorum çok zevkli oluyor:))

en güzeli eceye çak kızım diyoruz elini elimize vuruyor çok tatlı ya:))

Kan damlasini 2 gündür bende veriyorum artik sorun olmuyor.ilk verdgmde agliyodu kusuyodu simdi azicik yüzünü ekşitiyo o kadar.

kizlar ben damlayl cok zorlaniyorum agzini bi aciyo bi acmiyo.üstü hep leke oldu yikaninca bile gecmiyor ben de artik kaşigina 6 damla damlatiyorum öyle veriyorum cok kolay oluyo

Nice mutlu senelere canim bizim de yarin evlilik xildönümümüz dogrusu bisey beklemiyorum dogumgünümde çok bekledim hayal kiriklgina ugradm.her zaman masa kurardim mumlu mumlu bu sene yapaymmi dye kararsizim benim kadar önemsemiyo çünkü

Son düzenleyen: Moderatör:

yok cnm pütürlü değilde önce blender yapıp sonra süzgeçten geçirdiğim elma ve armut karışımıydı...
aynen bende alerji testi yapıyordum ama dediğimiz gibi patron bebek:)
bekleyelim birkaç gün bakalımm....
kahveee kahveee kahveeeeeeeeeeeeeeeeeeee

yaramazmı şekerimmmm
yarıyor walllaaaa...
birddaha gel 2 tepsi yapcam hemde uyudruktan değil haa essahından yapcam sana

ya sırf eceyi sevmeye gelesim var...
çakk yapıyomuşş yaaa offfffff offffffff
evlilik yıldönümünüz kutlu olsun şekerm
bende çk yaparım fırçalar kapatırım arar arar açmam hueheuheuhe
süper zevklidirrrr....

cnm birde meyve ver
mesela ben 3-4 damlada armut veriyorum
limon sıkar gibi ilacın üstüne sıkıyorum elimleee tadını almıyor

Daha nice yıllaraaa,kavgasız gürültüsüzzz ....Telefonlar açılmadığına göre fena kızmışın
Umarım en kısa zamanda buzlar erir çünkü aradaki mesafeler zaten yeterince yıpratıcı..

Şimdiden nice yıllara canım...
Benim kötü bir huyum vardır.Bana yapılan her şeyi karşımdakine de tattırmak isterim.Yani kısasa kısas.....
O beni önemsemiyor mu ?...Ben de onu önemsemem

Canım tekrar hoşgeldin aramıza
Umarım güzel bir tatil geçirmişindir.
Mahir paşama çok geçmiş olsun.

Meleğim34 sana bu konuda yardımcı olur sanırım [/B]

Hsb duk Turuncu , tatil yorucu ve kosturmaca seklinde gecti ama gaziantep cok fena oldu ya sicaklarin yaninda o guzelim yemekler hic hos olmadi nerde ise mide fesati gecirecektim birde bozduk bagirsaklari anlayacagin ben gozumu doyurmak yerine karnimi doyurdum bol bol ve olan oldu :))

bizde seni ösledik balım ya iyiki geldin cok iyi yaptın gezmekle tekrar hosgeldinnnn

Cnm benim, arim balim betegin olmusum demek gii:)) ayy cok sirin oldum simdi sagolasin ..hosbuldum cnm cim
Ablanin yeni kuzusuda hayirli olsun allah tamamini erdirsin ins saglicakla

Ben gecen ay 7 Eylulde yaptirdim getti valla iyide oldu..
Oncelikle lyl bir dr ve hastane bulmani tavsiye ederim
Mutlaka yaptiracagin doktor cocuk cerrahi olmali
Benim hastane universite hastanesi idi yaptirdigim dr ayni zamanda yrd doc uzman doktordu yani akademisyenligide vardi
bunlara karar kilindiktan sonra sunnet sonrasi yapman gerekenler oluyor
birinci sunnetten hemen sonra dr nin sana tavsiye ettigi kremi ve ilaclari dedigi sekilde uygulaman olucaktir
bizde dr 3 gun sonra kontrola cagirdi sonrada gunde iki kez banyo tavsiyesinde bulundu dikislerin kolayca atilmasina yardimci olmasi icin
ve ayrica bezlenen bezin zarar vermemesi icin bana katkisiz vazelin alip temas edicegi yere surup oyle bezlememi soyledi ki bu cok dogru ve yerinde tavsiye oldu benim oglanin basta surtunmeden biraz kizarikligi olmustu ama kullanim sonrasi gecti
Dikisler bizde gec atildi normalde 10 gunde oluyormus bizimki daha fazla surdu ama bu cok rahatsiz edici durum degil temiz tuttuktan sonra zaten deri kendine geliyor bizde kizaklik ilk oldugunda korkmustum valla ne yalan soyluyum ama bu zamanla normala dondu
Oglumda benim oyle aman aman bir agri sizi olmadi basta dr nin verdigi fitili kullandik oda bir gun , yani ilk uc gun belki sancili olabilir ama benim velet sunnetin ertesi gun ayaklari ile tepinmeye devam ediyordu ,demek sunnet cokta engelleyici ve agrili olmuyor yada benim oglanda oyle olmadi onu bilemem iste
Sana simdiden gecmis olsun ins saglicakla atlatirsiniz

TURUNCUcanim bende öyleyim yengeç burcuyum sende öyleydim galiba arada kaliyorum böyle ama kendimi tutcam bu sefer dedigin gibi o da hissetsin ayni şeyi..

BİYOLOGCUM kan damlasi aç karnina veriliyo diye öyle denemedm ama bikac damladan bisey olmaz bide oyle deneyeyim

Benim canim ben bildigin Zeynep :) ama bastan basa yenilenmek iyi fikir ilk is lazere gidecegim!
Bir dahakine belki ben Ingiltere.ye gelirim sen hangi sehirdesin?
Ya hayirr zaten ayrisiniz bir de tartisma olunca uzaktan uzaga barismak cok zor oluyor barisin hadi hemenn size kiyamiyorum benn

TIRUNCUcum Omer bey Ikeanin sandalyesini hic sevmedi resmen icinden kacacak yer aradi tekrar Chicco.ya gittik resmen pasalar gibi yayilip kahkahalar atti magazadaki herkes basimiza toplandi biz de alalim bari dedik
Buhar makinam var girinti cikintilari onunla temizlerim
Birazdan PLANNERinkinden siparis edecegiz umarim memnun kaliriz yediklerindne sifa bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…