2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

biyolog
süt verirken nasıl diyet yapıyorsun sütünü etkilemiyor mu gerçiiii tabi hamurişi süt yapmaz bunları kesebiliriz nasıl bi yöntem izledigini merak ettiim

cnm şimdiye kadar hiç sütümün miktarına bakmadım
azaldımı azalmadımı bilmiyorum:)
ama hiç sorunda yaşamadım sütümle ilgili allaha çok şükür
öncelikle şunu belirteyim önceden taş gibi olurdu göğüslerim
şimdi daha rahatım
kızım emerken sızlamıyor 1 aydır
sanırım ek gıdalardan dolayı eskisi kadar emmiyor
ama uzun emdiğinde bakıyorum hala süt geliyor....

diyetide şu şekilde yapıyorum
hamurişini kestim
evimize hamile kaldığımdan beri beyaz ekmek zaten girmez
tam buğday alınırdı şimdi una denge ekmek alıyoruz
bir paket ekmek 2 kişiyiz 1 hafta gidiyor bize...yani ekmeği az yiyoruz
hamur işi zaten yapmazdım ama aşırı tatlı yiyordum
2-3 kase sütlaç 3-4 paket gofret gibiydim yani
onları kestim
yemeklerim normal
sadece mesela ıspanağa daha az yağ ve daha az pirinç koyuyorum
tavuğu kızartmıyorumda fırında yada haşlama yapıyorum
kola almıyoruz 1 aydır eve birde benim fanatiğim icetea almıyoruz oluyoır bitiyor:)

salatalarıma normal zeytinyağımı ekliyorum
her sabah ılık limonlu su içiyorum
çaya kahveye tek şeker atardım hamileyken azaltmıştım
tamamen kestim
bu şekilde eşimde yapıyor ve spora gidiyorum haftada 3 gün 2'şer saat
azıcık zayıflasam yaza doğru havuza yazılcam kızımla gidicem inşallah...
ve yediklerimin kalorisini hesaplıyorum
bu şekilde kalorisi çok olan gıdaları kısıtlı yiyorum
pastada yiyorum çikolatada ama azıcık
mesela kuruyemiş yiceksem ceviz yerine badem tercih ediyorum
kalorisi daha az diye

birde suyu damacana değilde 1.5 lt lik şişelerde alıyoruz
dolayısıyla eşiminde benimde elimizde hep bir şişe
yanımızda su durunca sürekli su içmiş oluyoruz...

ilk 3-4 gün zorlandım ama şimdi alıştım ciddennn
6 kg vermiştim bu c.tesi yani yarın tartılma günüm
ama sporda çok zorluyorum kendimi
hocam kızıyor ama fazla efor harcamaya çalışıyorum:)

1 ay önce giremediğim pantolonuma girdim geçen gün ve daha da gaza geldim cnmmm
detaylı yazdım daha da sorun olursa cevaplarım...

ama sütünde sıkıntı yaşıyorsan asla dediklerimi duyma unut gitsin hatta
ben sorun yaşamadığım halde eskisi kadar şişmiyor göğüslerim ama kızıma yetiyor
dediğim gibi ek gıdadanda olabilir diyetten de
bunu söylemek istedim tekrar

Son düzenleme:
Planner cit....m kalite guvence sorumlusu mail atmis ilgini cekerse diye ekliyorum. Ürünlerimizin hepsi yetiştirildiği bölgeler den toprak analizi ile başlanarak denetlenmekte ve tüketicimize ulaşana kadar her aşaması kontrol altına alınmaktadır ,

Sebze ve meyvelerimiz özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir ,diğer ürünlerimiz kendine has iklim koşullarına sahip bölgelerde yetiştirilmektedir.

Mevsimi dışında ürünler Organik seralarda yetiştirilmektedir ,Organik seraların diğer seralardan farkı ısıtma sistemlerinin tamamen odun ile sağlanmasıdır ,

aksam esimle tiyatroya gidecegiz ise baslayinca omeri birakip adim atmayiz diye biraz depolayalim dedik. Hazirlanmaya gidiyorum azicik sacimi basimi yaptirayim hepinizi opuyorum cok kudurmayin aklim sizde :)

Kızım gece uyumamanın verdiği yorgunlukla sürekli uyudu ben de bugün internetin dibine vurdum arkadaşlar.

Canim istahsizlik bakimindan kader arkadasiyiz.Benimde yemek saatleri geldiginde yuregim skisiyor,acaba simdimi versem sonrami,ozellikle kusarsa,simdi ne yapim acmi kalsin baska bisemi hazirlim cok yipratici bi durum allah yardimcimiz olsun.

Merakla bekliyorum

Canim tsk ederim umarim becermisimdir sen benim ilk arkadasim oldun bu durumda;-) Bu arada ilkim yegenimin adi

Bir alkış da azgın bebeleriyle uğraşıp evden buraya yazabilen güzel annalere gelsin...
(şahsen ben beceremiyorum akşamları)

Rica ederim canım ilk arkadaşın olmak da ayrıca çok güzel.

Evet canım bir çoğumuz bunları yaşıyor maalesef...
Senin eşin 3 te geliyormuş ne güzel.Benim ki haftada 1 kere 4 te geliyor,diğer günler 6.30-7.30 arası.
Bak işte demek istediğim tam da bu.Birazcık dinleneyim diye bırakıyorsun bebeği ama imalı sözlerle kursağında bırakıyorlar dinlenmeni.
Ben de yanına bırakmam diye düşünüyorum ama aynı şey hep devam ediyor.Erkeklerin genlerinde var herhalde bu.

Ahh canım senin işinde bir ayrı zor..Biz yine sıkılınca evi turluyoruz ama tek odaya tıkılı kalmak daha yorucu.
Bizde evlenmeden önce hiç kavga etmezdik.Arada bir tuz biber olsun diye birbirimize laf atardık o kadar.
Ben biraz rahatıma düşkündüm.O yüzden 2 yıl hiç bebek düşünmedim.Bebekten sonra ise ne düzenim kaldı ne planım ne programım.
Çok sevdiğim uykuya fazlasıyla hasretim ama adam 7 aydır 1 gün de demedi ki "hatun sen yat biraz da ben bakayım" diye.
Benim sitemim bunlara işte...
Ben de ikinciyi çok istiyorum ama...ama....ama.....

Canım ben de eskiden çalışıyordum.Evlendikten sonra yine sosyal çevrem vardı.Kurduğum arkadaşlıklar ve görüştüğüm insanlar vardı.
2011 yazında buraya taşındık ve ortada kaldım.Hadi 2 yıl oldu bari bebek yapalım dedik.Çok şükür rabbim verdi ama insan yüzü görmeyince dört duvar arasında çok bunalıyorum.Halk eğitim kursları mutlaka vardır ama ilgi alanıma girecek hiç bir bölümü yok.
Ayrıca benim eşim özel okulda olduğu için cumarteside çalışıyor

Bebekten sonra gerçekten çok sabırlı olmayı öğrendim ama bu bana negatif yansıyor.
Konuşmayı çok denedim,çok kere içimdekileri söyledim,yardıma ihtiyacım olduğunu söyledim ama 1-2 hafta sonra aynı düzen devam ediyor.Ben de hep aynı şeylere kızmaya devam ediyorum...
Yaaa 7 ay oldu bu çocuk doğalı.İnsan 1 gün demez mii hatun sen çok yorgunsun biraz dinlen diye!

Kaldığım ilçede sosyal aktivite imkanları çok sınırlı.Ufacık bir spor salonu var hiç bir işe yaramaz ama ben yinede teklif ettim.
"hayatım bak haftada 1-2 gün buraya gelip spor yapıp arkadaş ortamı kurayım kendime"dedim.
Evde koşu bandı var ya bitanem dedi.
éBak burda pilates dersi bile veriliyormuş"dedim.
Ben sana güzeel bir plates topu alırım beraber hoplar zıplarız dedi.
Temiz ve güzel bir yer olsa ok tmm ama buraya gelmeni istemiyorum dedi ve olay kapandı.
Ben dışarda değilde evin içinde de kafa dinlemeyi çok severim ama o ortam oluşmuyor maalesef.
Kayrayı babasına bırakıp yürüyüş yapıyorum evde ama sürekli gelip tepemde bekliyorlar.
Komşuluk ise hiç yok diyebilirim.1.5 yıldır bu binadayım.Daha geçen hafta 2 kişi geldi tanışmaya o kadar.
Öğretmen eşlerinin çoğu çalışıyor.Çalışmayan kesim ile aramız uzak kalıyor.Araba olmayınca orayada gidemiyorum.
Özelde olduğu için tayin için en az 2-3 senemiz daha var.

Maalesef gurbette olduğum için hiç kimsem yok buralarda...
Aramıza hoşgeldin

Canım aslında ilgisiz bir baba demek istemiyorum eşime.Akşam koşa koşa heyecanla gelir,Kayra ile oynaşır koklaşır ama yarım saat sürüyor bu.Ben ise daha fazla ilgilensin,sabah uykularından birazda o ödün versin istiyorum.
Avme mi dedin ?..:) Maalesef burda öyle bir imkanımız yok canım.Avm denilen yer büyük bir marketten ibaret sadece.:)
Yani öyle içinde giyim vs.olan avm.ler yok buralarda.
Kayrada babasının sesini duyunca heyecanlanıyor,hemen kollarını açıyor "al beni"diye ama nedense yarım saat sonra oyalayamıyor daha fazla ve bana geliyorlar.
Konuşmayı çok denedim ama değişen bir şey olmuyor canım.O babasından böyle görmüş.Böyle bir ortamda büyümüş.O yüzden baba sadece canı isteyince bebekle oynaşır zannediyor.Ben buna gerçekten inanıyorum.İnsan ailesinden ne gördüyse onu uyguluyor ileriki hayatında.
Dediğin gibi Kayra benim gerginliğimden çok etkileniyor.Bir kaç gündür o benden ben ondan etkilenir oldum...
Bakalım sonumuz ne olacak :)..
Bir adet olsaydım rahatlayacaktım !

Valla benim kuzu her yeni aya girince böyle bir şey yaşıyor.6.ayın ilk haftasındada böyle huysuzluklar tavan yapmıştı.Şimdi de 7.ayın ilk haftasındayız ve aynı huysuzluk başladı yine.Umarım bir kaç güne düzelir :)
Eşimin tayinine 2-3 sene var daha.Özel sektörde farklı oluyor tayinler.Sabah 8 de çıkıyor evden ve akşam 6.dan sonra geliyor.
Kız kardeşim universite öğrencisi canım.O yüzden gelemiyor yanıma ama zaten istesede kabul etmem onu.Bir müddet kendisini toparlayıp adam olana kadar ablalık yapmayacağım kendisine.Söz verdi düzeleceğine dair ama bakalım...
Bu akşam eşime hobi olarak Kayra ile ilgilenmesini teklif edeceğim.Bakalım ne diyecek :)
Evet ben de ortalığı düzenlemek için babasına veriyorum evde olduğunda ama dediğin gibi yarım saat sonra başıma geliyorlar "anne napıyormuşşşş" diyee :)
Bu arada eşin tekrar aradı mı izin için :))

Ahh canım ahhh...
pınarda,hejar,guneş,çiçek_çiçek sen ben...Başka var mı bilmiyorum ama bizim bebeklerle verdiğimiz mücadele hakikaten hiç kolay değil.
İştahsız bebeği olan annelere derdim bebeği yemeye alıştırmamışlar diye ama söylediğim lafları yedim yuttum....
İş bebekte bitiyor...
Allah yardımcımız olsun.

Valla eşini tebrik ediyorum

Valla ilçede yaşadığımız için iş durumu malum.,İşe girsem aldığım parayı bakıcıya vermem gerekecek.O yüzden hiç bulaşmamak en güzeli :)
Piskolojim bugün çok daha iyi canım.Arada bir geliyorlar işte bana böyle :)

Annemlere gitmeık çok rahatlatıyor gerçekten ama sık sık olmuyor işte.Bebekle yolculuk işkence gibi.Şu sıralar anakucağında hiç oturmak istemiyor.
Teşekkür ederim desteğin için.

Canım benim eşim herşeyi ile dört dörtlük diyebileceğim bir kişi ama iş bebek bakma konusuna gelince bir türlü anlaşamıyoruz.
Gün içerisinde bir değil 4-5 kere rahat arar.Benden hiç yemek beklentisi olmaz.Dün ona karnıbahar kızartması yapacaktım ama uğraşmamı istemediği için yoğurt döktü üzerine ve öyle yedi.Benimle çok ilgilenir,haftasonları mutlaka dışarı çıkarır gezdirir ama işte bebek konusunda rahatlamak istememi anlayamıyor sanırım.

canım sagolasın, zaten baya bilindik bir marka bu organik dünyasında buradaki istinye park ta mağazası var bende ordan bilgi almıştım içime sinmişti ama bu bilgide iyi oldu canım sen süt olarak ne kullanıyorsun ben organik pazardan ada marka süt alıyorum birde mıgrosta mlife organik süt alıyorum, şimdi sıra kırmızı et ve tavukta sanırım ada markanın kırmızı etinide alıcam ama hala araştırıyorum sen tavukla ilgili bir marka önerisinde bulunacaktın canım kaçırdımmı ben acabaaaa:26:

tiyatro işi süpermiş valla, zaten güzelmişssin şekerim biyologtan almıştık haberi ama yinede süslen sen kocana, iyi eğlenceler sizeeee

Kızlar hepinize ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Bugün öğlen geçen tanışmaya gelen komşumdan telefon geldi.
Parka götürecekmiş oğlunu,sen de müsaitsen beraber gidelim dedi.Ben dururmuyum hemen atladım tabi :))
Dışarı çıktık ve 1.5 saat gezdik.Muhabbet etmek o kadar iyi geldi ki anlatamam yaaa.Eve döndüğümde süper enerji toplamıştım.Kayra da aynı şekilde gülücükler saçtı ve karnını bir güzel doyurdu.Çok şükür rabbime...Kabus gibi 3 günün ardından yine herşeye pozitif bakabiliyorum....
Evet benim için mutluluk bu kadar basit işte.Tanıştığım yeni bir insan,muhabbet...Birden bire herşey uçtu gitti işte...

Bu arada geçen size Kayrayı tam düşecekken kurtardığımı yazmıştım hatırlarsanız.Ben o gün oğluşun dönerek yatağın kenarına geldiğini düşünmüştüm ama kuzum beni yanılttı.Çok garip bir emekleme şekli ile yatağın üzerinde ilerliyor :))
Garip dediğim emekleme şekli ise kafa ve gövde yerdeyken popo havalanıyor,ayağın biri hafif öne doğru gelip güç alarak kendisini öne doğru çekiyor :))
Hala 1 turdan fazla dönemiyor ama bu emekleme şeklini öğrenmiş yaramaz :))

kızlar bende arkadaşlık isteği gönderdim size lütfen bakın ve kabul edinnn herkesei tek tek eklemeye çalışıyorum ama lütfen listemde olmayanlarda beni eklesin şekerlerrrr

canım çok sevindim senin adına bir kişi bile nekadar mutlu ediyor insanı değilmi, eşin özel okulda ise tayin işiniz yok yani sizin öylemi, eğer daha uzun süreler orada yaşayacaksanız iyi komşular edinmek çok iyi gelir sana canım, yaramaz, yakışıklı ve tatlı kayramızıda özledikk yaniii

Kızlaaar hani biz artık dışardan bizi gözetleyen insanlara güvenmiyoruz yaa.
Bu albüm işini öğrenip bundan sonra bebişlerin resimlerini ordan paylaşalım ve sadece arkadaşlarımız görebilsin.
Mesela Kayranın resimlerini görmek isteyen bana istek göndersin.Aynı şekilde ben kimi görmek istiyorsam ben de o kişiye istek göndereyim.
Bu şekilde eklemiş oluruz birbirimizi.

Bu özel albüm işi iyi oldu gerçektende kızlar...Nazardan da korkuyorum...Mesela ben Beste'yi öptüm öptüm durdum uzaktanda olsa
Yalnız ben arkadaş eklemeyi beceremiyorum ama itinayla kabul edebiliyorum

Super olur turuncum cok hisuma gitti bu album isi yazdiginida herkez goremiyor iyi fikir

Arkadaş eklemek için yukarıdan kullanıcı kontrol paneline giriyoruz.
Sol aşağıda ayarlarım yazan yerden "irtibat ve arkadaşlarım" yazan yeri seçiyoruz
Karşımıza çıkan sayfada "Bu kullanıcıyı listeye ekle..." yazısının altındaki kutucuğa listeye eklemek kişiyi yazıyorsun ve arkadaş ekle diyorsun bitiyor.

Peki bi sorum var kizlar mesela ilkim in ve benim arkadasim olmayan biri benim yada ilkimin sayfasina girince paylasimlari gorebiliyormu bi bakarmisin:44:

Bu özel albüm işi iyi oldu gerçektende kızlar...Nazardan da korkuyorum...Mesela ben Beste'yi öptüm öptüm durdum uzaktanda olsa
Yalnız ben arkadaş eklemeyi beceremiyorum ama itinayla kabul edebiliyorum

teşekkür ederiz teyzesi biz de seni öpüyoruz kızımla. Eklemeyi hemen anlatıyorum canım:
seçmek istediğin kişinin isminin üzerine gel ve tıkla daha sonra Add as Contact yazan yere tıkla önüne bir kutucuk gelecek onu işaretle isteği gönder.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…