Ayyyy dur o zaman kızımı gösteriim sana
biyolog
süt verirken nasıl diyet yapıyorsun sütünü etkilemiyor mu gerçiiii tabi hamurişi süt yapmaz bunları kesebiliriz nasıl bi yöntem izledigini merak ettiim
Seni çok iyi anlıyorum, aynı şeyleri ben de yaşıyorum bu aralar. Ama benim derdim ne baba, ne de hormonlar (katkıları vardır kesin tabii, ben hala regl olmadım, emzirmeyi bıraktım artık bu aralar yakındır). Yemeyen, iştahsız çocuk çok büyük dert. Çocuklar (özellikle de ufaklığım) düzgün, iştahla yese, kendi kendine mama istese (allahım o günleri görecek miyiz?) başka herşeyi çok da takmazdım gibi geliyor. Şu an yemek yedirmek, ek besin de olsun mama da, tam bir eziyet. Çok yiyip yaşıtlarını yakalaması gereken oğlum hala 15-20 dakika uğraşmayla 100 ml mama içse seviniyorum. Bir çok kitapta bu ayda çocuklara 1 lt'den fazla mama vermemek gerektiğinden falan bahsediyor, okudukça sinir oluyorum, şaka gibi. Onun dışında bir de hazırladığım püreleri falan beğenmiyorlar, eskiden çok karşı olduğum halde şu hazır besinlerden almayı düşünmeye başladım artık. Bıktım yedirme derdinden, sürekli aklımda ne yedirsem, şimdi mi versem, sonra mı denesem.. Öff öff.
Çocukları iştahlı olan arkadaşlar, valla değerini bilin.
Merakla bekliyorum
Canim istahsizlik bakimindan kader arkadasiyiz.Benimde yemek saatleri geldiginde yuregim skisiyor,acaba simdimi versem sonrami,ozellikle kusarsa,simdi ne yapim acmi kalsin baska bisemi hazirlim cok yipratici bi durum allah yardimcimiz olsun.
Canim tsk ederim umarim becermisimdir sen benim ilk arkadasim oldun bu durumda;-) Bu arada ilkim yegenimin adi
canım bu yazdıklarını inan herkes yaşıyordur
ben iş yapınca evdeyse veriyorum kucagına bakıyor benım eşimde öğretmen en geç 3 de evde oluyor iş yapmak için onu bekliyorum
dün gece dayanamadım her yerim agrıyordu zeynebi 11 de uyuttum 12 de uyandı biraz ilgilende ben biraz uyuyayım dedim
aldı küçük beşikte sallayıp uyutmaya calıştı bende uyumuşum eşimin offff sesine zıpladım zeyno uyumamış eşimde cıldırmış oh olsun anlasın beni
bana dediği sanki sabah sen işe gideceksin ben cocuk sallıyorum sen uyuyorsunaldım hemen kızımı ondan zeynep olmazsa gece 3 e kadar bilg. basında oturacaksın dedim bende rahatsızım ve uykusuzum dedim aldım kızımı uyuttum yattım ben bunu onun yanına bırakmam pişman olacak o sözlerinden ama affetmiycem bir müddet allah beni senin eline düşürmesin dedim hastalansam ortada kalıcam demek ki dedim
Dişiniz hayırlı olsun canım maşallah 4 diş olmuş hee. biz de daha tık yok
Canım seni çok iyi anlıyorum çünkü benim de kimsem yok kızımla evde yapayalnızız üstelik ev kaloriferli olmadığı için de sadece bir odaya tıkılıp kalıyoruz. Bazen gerçekten bunalıyorum. Biz de eşimle daha önceleri hiç kavga etmezdik ama çocuktan sonra birbirimizi çok kırar olduk şimdi bana ikinci çocuk deyince sağol canım ben almayayım diyorum. Çocuk istemediğimden değil aslında çok istiyorum ama daha bir çocukta böyle kavga edersek ikinci de neler olur allah bilir.
TURUNCU canım sonradan tartışmayı tatlıya bağlamanıza çok sevindim canım bukadar bunalmakta son derece haklısın bence hem görüşebileceğin kimse yok hem ev ve bebek sorumluluğu yoruyor insanı ve bir noktada patlıyor insan, ben kendi adıma sanırım çalışıyor olduğum için bazen şanslı hissediyorum kendimi evet çok daha fazla yoruluyorum ve zeynomu istediğim kadar göremiyorum ama bende evde olsam bu tarz patlamalarım hat safhada olurdu muhtemelen ayrıca nacizane fikrim eşinin birde hobi edinmesi çok hoşta yani bence asıl seni bir hobi edinmen için teşvik etmesi lazım kafan dağılsın biraz kendine özel zamanların olsun diye çünkü çalışan olarak biz işyerinde zaten biraz olsun kafamızı dağıtıyoruz birsürü insanla muhatap oluyoruz enazından insan yüzü görüyoruz yani ama evde olunca hele tanıdığın kimse olmayınca çok bunalır insan, yaşadığın yerde imkanlar sınırlı evet ama halk eğitim kursları falan gibi yerler yokmu canım öyle kurslara falan gitsen haftasonu bir gün 2-3 saatliğine bile olsa hem kafan dağılır hemde zevkli bir uğraş edinirsin belki çünkü senin bunalman kayrayada kötü yansıyacak sonuçta, inş hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun canım ilk önce sağlık ve huzur dolsun yuvalarımıza, çokk öpüyorum seni ve yakışıklı kayrayıı
TURUNCU sen cok sabirlisin
Konusmadigin kizmadigin dert yanmadigin hersey birikti sanirim icinde
Esinin gonlunu almayi istemesi cok guzel
Ama enine boyuna konusup anlasmadikca tekrarlanacaktir
Ben o beni anlamadigi surece tartismalari bitiremem mesela
Evet daha uzun gerginlikler oluyor ama tekrar yasanmamasi icin raziyim
Yok mu o kasabada bir spor salonu fln
Haftada 1aksam olsun sen git bakalim belk empati aklini basina getirir
Biz de cok tartismalar yasadik biliyorsun
Tahmin edebilecegimden fazla duzeldi simdi
Emzirmek disinda herseyi yapiyor genelde
Bir de kakasini temizleyemiyor
Birkac gun kisa sureli olarak birakip gitmenin faydasi oluyor
Biraz da gozyasi dolu samimi itiraflarin
Haa santaj da var tabi :)
Bana yaklasmak istedigi zaman beni sevme nedenlernden 3tane siralamazsa amacina ulasamayacagini biliyor
Kural koydum :)
Orada komsuluk yok mu hic? Ya da esinin ogretmen arkadaslari ve esleriyle gorusmuyor musunuz?
Yalnizlik cok zor
Insan arasira annesine esine dostuna birakip kacamak yapmak istiyor
Tayininiz ne zaman cikacak?
bu durumlra bende girmiştim arada bebeği bırakacak birileri lazım yaa sürekli bebkle ilgilen kendine vakit ayırma olmuyor malesef yakınlarda akraba yokmu cnm ...
bu arda tanışmıydık bilmiyorum ben eskiden hamişken takip etmiştim haz. analarına gittim ama oğluşum 31 mayıs doğumlu ayrıca burayı çok sevdim facete grubumuz anlaşmazlıklar yüzünden dağıldı ....
kaderde yine mayıs anneleriyle devam etmek varmışEki Görüntüle 565074
hayatim seni cok iyi anliyorum ilgisiz bir baba insani strese sokar sokmakla kalmaz depresyona bile girebilirsin hayatim durup durup aglamalar pek hayra alamet degil yanidikkat et kendine bos zamanlarinda sana iyi geldigini dusundugun ne varsa kendini oyala birde baba ve bebek evde olunca insan daha cok strese giriyor cocugu hususi aglatiyorlar cunku sahsen ben cildiriyorum o zaman Kayra yi da al biraz disari cik temiz hava ikinizede iyi gelir diyebilirsin avm ye gotur biraz cocuk da insan yuzu gorsun de mesela benim koca yi biraksam oda ayni ama iki haftada bir atiyorum klinige bugun sen bak benim isim var diyorum mesela oda mecbur goturuyor sali gunu aldi sabah gorurdu kiz kaka yapmista her yeri batmista bidi bidi.... Ne oldu dedim neren batti yaaa yok lafin gelisi bir yerim batmadi deyince o zaman olmamis seyi olmus gibi anlatma bende her gun o kaka ile ugrasiyorum hatta bazen gunde uc kez bile yaptigi oluyor cocugun sana ihtiyaci var diyorum ama gercekten babamizi galyana getirmekten ziyade okiş cok duskun babasina ve onunlada zaman gecirmek istiyor
ve turuncum canim tartismanizin ardindan bir sey yokmus gibi davrandigin icin sadece bilinc altinda sakliyorsun tartisma sebebinizi konusarak halledin o bir cicekle isin halloldugunu sense aile birligimiz saglam dursun diye susuyorsunuz ama kendinize zarar veriyorsunuz canim benim insallah Kayra bey uzmez seni daha fazla ve oda senin gerginligini anliyordur oda geriliyordur bunlar benim nacizane fikirlerim ve tafsiyelerim hayatim lutfen yalnis anlama!!!
bu kuzucuk ne güzel düzelmişti canım yaa ne oldu yine böyle:44:
hem yanlızlık,hem Kayra nın huysuzlukları,eşinin eve geç gelmeside eklenince bi patlama yaşamaşsın canım..
eşinin tayini için ne kadar zamanınız var?tam gün okulda galiba..
kız kardeşinden bahsetmiştin çalışmıyosa biraz yanında gelip kalsa hem yanlız kalmazsın hemde sana yardımcı olur..yada hamarat görümcelerin gelse biraz kalsalar Kayra düzelene kadar..
çoğumuzun eşi aynı..ben yemek sonrası mutfağı,bulaşıkları toparlamak için babasına veriyorum
aradan 2 dk geçmiyo bu çocuğun uykusu mu geldi acaba diye söylenmeye başlıyo..halbu ki uykusu yok oyalamayı bilmiyolar
bende hiç duymamazlıktan geliyorum bi yandan müzik dinliyorum bi yandan işimi yapıyorum
eşinin eve çiçeklerle gelmesi güzel olmuş ama Kayra yine huysuzluklarına devam ederse sen yine sinirlerine hakim olamıycan ve yine tatsız şeyler yaşabilirsiniz
bence eşin kendine hobi edinmek istiyosa akşamları eve geldikten sonra Kayra ile ilgilensin daha güzel hobi mi olur:)
akşam eşin geldiğinde sakince ve güzelce bi konuşma yapın..
gün içinde çok yorulduğunu,Kayra nın çok huysuz olduğunu,yanlız olduğun için sıkıldığını,akşamları biraz ilgilenmesini herşeyi konuşun
bi çözüm bulursunuz inş
az önce eşim aradı akşam yemekten sonra arkadaşıyla görüşücekmiş..
senin bu yazdıklarını okuyunca üzüldüm ve eşin ilgilenmediği için sinirlendim
kusura bakma canım gidemezsin bi yere ara arkadaşını iptal et dedim
şaşırdıısabah sabah Tarık Buğra seni sinirlendirmiş galiba
ben öğleden sonra seni tekrar arar söylerim sakinleşmiş olursun belki diyo
Seni çok iyi anlıyorum, aynı şeyleri ben de yaşıyorum bu aralar. Ama benim derdim ne baba, ne de hormonlar (katkıları vardır kesin tabii, ben hala regl olmadım, emzirmeyi bıraktım artık bu aralar yakındır). Yemeyen, iştahsız çocuk çok büyük dert. Çocuklar (özellikle de ufaklığım) düzgün, iştahla yese, kendi kendine mama istese (allahım o günleri görecek miyiz?) başka herşeyi çok da takmazdım gibi geliyor. Şu an yemek yedirmek, ek besin de olsun mama da, tam bir eziyet. Çok yiyip yaşıtlarını yakalaması gereken oğlum hala 15-20 dakika uğraşmayla 100 ml mama içse seviniyorum. Bir çok kitapta bu ayda çocuklara 1 lt'den fazla mama vermemek gerektiğinden falan bahsediyor, okudukça sinir oluyorum, şaka gibi. Onun dışında bir de hazırladığım püreleri falan beğenmiyorlar, eskiden çok karşı olduğum halde şu hazır besinlerden almayı düşünmeye başladım artık. Bıktım yedirme derdinden, sürekli aklımda ne yedirsem, şimdi mi versem, sonra mı denesem.. Öff öff.
Çocukları iştahlı olan arkadaşlar, valla değerini bilin.
turuncu
yalnız basına bebek bakmak cook zor gece gündüz tek kişi gercekten bunaltıyorr arada bebekten kesinlikle uzak kalmak gerekiyorr yıpratıcı yanında yakınında annesi k v yada baska yakını olanlar sanslı seni, çook ii anlıyorum bazen bibakan olsa 2 saat uyusam diorum ama bende su konuda sanslıyım esim evdeyken hep o bakar o uyutur o oynarr bana beslemek üzerini degişitrmk kalıyor yoksa bunalıyorum sabırlı degilim galiba
turuncu cnm ay aynı bnm ruh halim cnm ya...ben evde oturmaya alısık olmayan bırı olarak acayıp bunalmıs durumdayım..işe başlamak iyi gelecek gibi geliyor..ama senin kimsende yok oaralarda cok zor cnm..Allahım sabır versin..çalışma durumun yokmu cnm yada arkadasların dediği gibi aksamları spora fln gidebilirsin...umarım biran önce bu psikolojiden kurtuluruz cnm..
TURUNCU canim okadar sk yasardimki bu durumu,simdi esimden ayriyim cok zor ama guzel yani skilmaya hic zamanim olmuyo ailemin yanindayim,sende arada git annenlere,ama gezmeye gitmek baska insanin tum duzeni bozuluyor dimi,umarim esin daha ozveili davranir sonucta onlar icin gurbet cekiyoruz.
seni çok iyi anlıyorum...hepimiz zaman zaman aynı problemleri yaşıyoruz...keşke eşlerimiz evde daha çok yardımı bilen kişiler olsalardı...onlara göre evdeyiz ya onlar da işten gelmiş ya tek yorgun kendileri zannediyorlar...oysaki evde bütün gün bebekle uğraşmak günlük işler insanı fazlaca yoruyor...hem bedenen hem de ruhen çok fazla yoruluyor ve yıpranıyoruz. karşımızdaki kişi de anlamayınca sinir katsayımız daha da artıyor...tek çözüm karşılıklı konuşarak orta yol bulabilmekte sanırım...çünkü geçici çözümler kısa vaadede işe yarasa da zaman zaman gene sorun başgösteriyor...anlattığın durumu ben de çok yaşadım hatta hatırlarsınız hamileyken buranın müdavimiydim sürekli yazardım ama tayin olmamız ev taşımamaız vs artık sık sık giremiyorum ben de çok zorluklar yaşadım bu evrede..
neyse lafı uzatmayayım biz de sık sık yaşayınca bu tarz şeyleri ben de çözüldüm tabii senin gibi...şimdi gün içerisinde arıyor hal hatır soruyor ve evi toplama ben gelince toplarım diyor öyle ahım şahım yemek beklentisi de yok artık strese girme yeter ki iki yumurta kırar karnımızı doyururuz diyor...
öle işte şimdilik idare ediyoruz sen de fazlaca takma canım kendini mutlu edecek şeyler yapmaya çalış varsın evde bazı işler eksik aksak olsun varsın Kayracık bu aralar biraz iştahsız olsun eninde sonunda yiyecekler acıkınca yeterki gücümüzü kaybetmeyelim...hep mutlu kal emiiii.....
Planner cit....m kalite guvence sorumlusu mail atmis ilgini cekerse diye ekliyorum.
Ürünlerimizin hepsi yetiştirildiği bölgeler den toprak analizi ile başlanarak denetlenmekte ve tüketicimize ulaşana kadar her aşaması kontrol altına alınmaktadır ,
Sebze ve meyvelerimiz özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir ,diğer ürünlerimiz kendine has iklim koşullarına sahip bölgelerde yetiştirilmektedir.
Mevsimi dışında ürünler Organik seralarda yetiştirilmektedir ,Organik seraların diğer seralardan farkı ısıtma sistemlerinin tamamen odun ile sağlanmasıdır ,
aksam esimle tiyatroya gidecegiz ise baslayinca omeri birakip adim atmayiz diye biraz depolayalim dedik. Hazirlanmaya gidiyorum azicik sacimi basimi yaptirayim hepinizi opuyorum cok kudurmayin aklim sizde :)
Kızlar hepinize ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Bugün öğlen geçen tanışmaya gelen komşumdan telefon geldi.
Parka götürecekmiş oğlunu,sen de müsaitsen beraber gidelim dedi.Ben dururmuyum hemen atladım tabi :))
Dışarı çıktık ve 1.5 saat gezdik.Muhabbet etmek o kadar iyi geldi ki anlatamam yaaa.Eve döndüğümde süper enerji toplamıştım.Kayra da aynı şekilde gülücükler saçtı ve karnını bir güzel doyurdu.Çok şükür rabbime...Kabus gibi 3 günün ardından yine herşeye pozitif bakabiliyorum....
Evet benim için mutluluk bu kadar basit işte.Tanıştığım yeni bir insan,muhabbet...Birden bire herşey uçtu gitti işte...
Bu arada geçen size Kayrayı tam düşecekken kurtardığımı yazmıştım hatırlarsanız.Ben o gün oğluşun dönerek yatağın kenarına geldiğini düşünmüştüm ama kuzum beni yanılttı.Çok garip bir emekleme şekli ile yatağın üzerinde ilerliyor :))
Garip dediğim emekleme şekli ise kafa ve gövde yerdeyken popo havalanıyor,ayağın biri hafif öne doğru gelip güç alarak kendisini öne doğru çekiyor :))
Hala 1 turdan fazla dönemiyor ama bu emekleme şeklini öğrenmiş yaramaz :))
Super olur turuncum cok hisuma gitti bu album isi yazdiginida herkez goremiyor iyi fikirKızlaaar hani biz artık dışardan bizi gözetleyen insanlara güvenmiyoruz yaa.
Bu albüm işini öğrenip bundan sonra bebişlerin resimlerini ordan paylaşalım ve sadece arkadaşlarımız görebilsin.
Mesela Kayranın resimlerini görmek isteyen bana istek göndersin.Aynı şekilde ben kimi görmek istiyorsam ben de o kişiye istek göndereyim.
Bu şekilde eklemiş oluruz birbirimizi.
Bu özel albüm işi iyi oldu gerçektende kızlar...Nazardan da korkuyorum...Mesela ben Beste'yi öptüm öptüm durdum uzaktanda olsa
Yalnız ben arkadaş eklemeyi beceremiyorum ama itinayla kabul edebiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?