2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

MELEGIM MAHIR NAsIL BUGUN?
INGILTEREDE DEMIR VITAMIN FLN KULLANDIRYORLAR MI?

Hayir cnm burda demir e ait hicbirsey kullanilmiyor,
Mahir beyimiz valla soyle boyle halan hiriltimiz var ve burnu cesme resmen,,oda sorun ama en buyuk sorun suan esimin tarafi; ogrendi oglanin rahatsizligini arayip duruyorlar sunu yap bunu yap ve birde sen ne yaptinda bu cocuga boyle hasta demeleri yok mu ? daha oglumun altini bir kez bile almis degiller ahkam keserler, yuh diyesim var bunlara actircaklar bayramlik agzimi tam olucak ,,zaten yorgunluktan bir hitap dusmusuz gelde birde bunlarla ugras

ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179

O ayaklari corapsiz alip yesem, cok sirinler ya ben oldum olasi bir bebekte en cok ayak dikkatimi ceker hele birde cok minik iseler... benim oglaninda cok minik her altini acmamda kemiriyorum zatem,cok datlu oluyorlar...
Gule gule giysin pembe corapciklarini annesi cok guzellermis, seninde cebine bereket :))

Canım ya sen gerçekten çok ince bir insansın kimsenin farklı düşündüğünü sanmam. O kadar çaba sarfedip edindiğin bilgiler işimize o kadar yarayacak ki ben kendi adıma çok teşekkür ederim. Ayrıca ömer beyin değerlerinin iyi olmasına da çok sevindim. Yalnız tam gaz yazdıklarını okurken annenin sorusuna koptum Peki dr ne cevap verdi onu merak ettim.
Canım kayısıyı haşlayıp suyunu kahvaltıda kullanmak güzel fikir ben de deneyeceğim bunu.
Kabul edersen ben gelirim canım o kadar aşure çekiyo ki

Canım ben dr önerisiyle kullandım ve bir problem yaşamadım.

Öyle düşünme canım,hepimiz aynı duyguları taşıyoruz aşağı yukarı.Bak mesela bugün kızım sadece 2 defa beslendi kahvaltı ve azıcık da sebze püresi.Ayrıca 5 kaşık da yoğur verebildim.Dünden beridir huysuzluğu kat be kat arttı malum diş yüzünden.Ya böyle devam ederse kızım kilo alacağı yerde gittikçe vermeye başlayacak.Allahtan hazırladığım kahvaltı ve sebze menüsü zengin.Ya kızlar Doğa hep böyle iştahsız mı olacak ya???yemek yemesi saatlerimi alıyor bu yüzden farklı bir şey yediremiyorum...
Canım sen o Karataya bakma ,kadın çok saçmalamış bence.Abarttılar canım işu diyet işini iyice...
Haklısın ben de veriyorum.Kahvaltısına her sabah ekliyorum.

Tatlım öncelikle bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığın için sana çoooook teşekkür ediyorum,Allah razı olsun valla...
Annene de Allah uzun ömür versin hepimizi güldürdü valla.Kahvaltıda tam buğday ve çavdar-yulaf demişsin bunları ekmekmek olarak mı veriyorsun?Eğer öyleyse ekmeği sen mi pişiriyorsun?

Ay canım ne diyeyim içim burkuldu okuyunca.Olsun ben yemiş gibi oldum,sanki bana da göndermişsin gibi:)

ahahah evet oda benden birgün sonra doğurdu:)
hatta onun günü 9 mayıstı benimde 10 mayıs
10 mayısta bana suni sancı vereceklerdi
ama biz Asya nın hareketleri çok yavaşladığı için hemen hastaneye gittik
20 dk içinde ameliyata girdim
dr.um seminerden apor topar geldi ve hemen aldılar kuzumu:)
zor farkedilmesine rağmen hemen farkedip Allah korusun olası bir kötülüğü dikkatimle inhibe ettim:)
dr.um dikkatimi hep tebrik etti walla...

her neyse mutluyumu aradım ameliyata hazırlanırken
hep onunla paylaştım:):):)
demek Tarık Buğra Asya ile aynı gün doğdu heee

tatlım sabun çok basitti
gerçekten yapacaksan araştırayım hemen
unuttum gitti wallaaaa
sabundan not almak için ellerimizi yıkatmışlardı köpürüyor mu diye:):):)

Kızlar albüme foto koymuyor musunuz ya özledik kuzucukları. Koyun da içimiz açılsın. Ama foto eklediğinizde buradan yazın ki bilelim.

kızlar kac saattir doktordaaydık..kızımın ateşi 39.5 a cıktı tabi hemen acıle götürdük..hemen ates durucu fıtıl verdıler..kan tahlılı yapıldı kanda herhangi bir mıkrop cıkmadı..bogazları ve kulakları kızrmış soğuk algınlığı dedi doktor..şimdi uyuyo kızım..2 saatte bir ölçüyorum en son 38.2 cıktı birazdan tekrar ölçücem..bu gece nöbetteyim..
peditus ve ateş dusurucu fitil verdi antibiyotik vermedi..burnu fln akmıyo baygın bakıo ve atesı var sadece..

size sormak istediğim bişey var ben kızımın ateşi ile meşgul olurken doktora kan degerlerı nasıl dmeyı unuttum..kan sonuclarında bir suru koyu işaretli yerler var..
hangisi ne demek anlamıyorum..şöle yazayım anlayanınız varsa yorumlarsanız sevinirim..

eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
rdw...............16.1(referans aralığından yüzksek)
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08

kızlar bunlar koyu renkli olanlar rdw hariç hepsi referans aralığından düşük..yarın doktora sorucam ama bileniniz varsa bi yorumlayın kızlar ya..cok merak ettım..

İyi akşamlarrr
Bugün hiç uğrayamadım foruma.Bu aralar burayı baya ihmal etmeye başladım
Sabah evi düzenledim biraz,öğleden sonra komşum geldi (iyi oldu kendisi ile tanışmam,en azından yalnızlığım son buldu).
Sonrasında mutfağı düzenledim bir güzel.Bugün kuzum ilk defa öğlen 3.5 saat uyuyunca baya bir iş yaptım :))
Akşama doğru eşim geldi ve günlerdir aradığım istanbul çay bardağı serisini almak için çarşıya indik fakat burası biraz mahrumiyet bölgesi olduğu için bulamadan geldik !!
Neyse ki perşembe günü annemlere gidiyorum kayseriye.Ordan alırım muhakkak :))

Mybabylove canım bizim ankara işi yattı.Konsolosluk eymenin kimlikli resmini kabul etmiş.Gelmenize gerek yok dedi.Sadece eşim gidecek vize başvuru evraklarının teslimi için.O dediğim yerin adresi ise reşit galip cad.111 gop çankaya ankara imiş :))
Geçen geçmişi okurken gördüm.Ben yoğurt makinasını almayacaktım canım,sadece almak isteyen varsa diye bilgilendirme amaçlı yazmıştım.Memnun kaldın mı sen ?
Oğluşumun resmini de yarın çeker koyarım albüme
Bu arada emekleyen okişin o poposundan ısırırım diyeceğim ama kızımız narin olunca öpüyorum diyorum

anneZEYNEP kesinlikle bebeğin ile ilgili hassas bir konuda böbürleneceğini zannetmiyorum.Lütfen için rahat olsun.Bizlerin bebeğimizin iştahsız olduğunu paylaşmamız ne kadar doğalsa seninde bebeğinin düzgün ve düzenli beslenme programını paylaşman bir o kadar doğal.Yarasın paşama.
Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.Ayrıca bu pirinç ununa ilaveten irmiğin çok daha doyurucu olduğunu savunuyorum.
Kayra akşam muhallebi öğünlerini atlayınca ben de biberon ile hafif sulandırıp öyle veriyorum.Pirinç unu ile hazırladığımda acıkıyor fakat irmik ile hazırladığımda baya uzun süre tok uyuyor

Meleğim canım mahir nasıl oldu ?

Biyolog ; canım yarın tartılma günüm ama ben az önce regl oldum.Bu kilomu etkiler mi bilmiyorum ama bu sabah tartıldığımda 65.7 geldim.Yani 6 günde 2 kg 100 gr gitmiş.Hiç acıkmadan bu kiloyu vermek beni çok mutlu etti.Umarım devamı gelir

TURUNCUM NERELERDESİN YAHUUU,Bİ SES VERSENE KUZUM ÖZLEDİM SENİ ARKADAŞIM.kAYRA NASIL BUGÜN?İNŞALLAH KEYİFLER GICIRDIR...

Ben de beslenme programımızı paylaşayım.

07.30-08.00 : Alternatif 1 :1 yumurta,1 tatlı kaşığı labne,100 cc süt,k.k kadar ekmek içi.
Alternatif 2 : 120 cc mama ile hazırlanmış aptamil 8 tahıllı ballı kahvaltı(bu seçenek çok isteksiz olduğu günlerde oluyor)
11.00 : yarım elma,3/4 muz,1/2 mandalin suyu (bazen ekstra olarak cennet hurması veya avokado)
14.00 : öğlen uykusundan kalkınca 120-130 cc çorba (bazen çok daha az )
17.00 : 120-130 cc yoğurt
Genelde 17.den sonra hiç bir şey kabul etmiyor.Ben de muhallebisini hazırlayıp 19.00da hafif sulu bir şekilde biberonu ile içiriyorum.Kıvamı yoğun olduğu için eski biberon ucunu içebileceği şekilde ayarladım ve bu şekilde 120 cc bitiriyor

Gece 1 veya 2 biberon 130-140 cc mama.

Gün içerisinde anne sütü veya mama almıyor.Bu eksiğimizi her zaman hissediyorum ama yapacak bir şey yok.
Bu arada iştahsız olduğu günlerde bu miktarların yarısını bile binbir şebeklikle yediriyorum.

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Değerlerle ilgili hiçbir fikrim yok. Yardımcı olamadım kusura bakma. İnşallah ateşsiz bir gece geçirirsiniz.

TURUNCUM NERELERDESİN YAHUUU,Bİ SES VERSENE KUZUM ÖZLEDİM SENİ ARKADAŞIM.kAYRA NASIL BUGÜN?İNŞALLAH KEYİFLER GICIRDIR...

Canım gün içerisinde zaman ayıramıyorum inan..Elime bilgisayarı alınca Kayra hemen atılıp almak istiyor.Ben de artık o uyanıkken bilgisayarı hiç bir şekilde açamıyorum.Uyuyunca da işlere dalıp bir türlü fırsat bulamıyorum.
Birde geçen hafta felaketti bizim için.Hem iştahsız hem mızmız.Bu haftaya güzel başladık,umarım devamı gelir.
Kusma sıkıntımız biraz fazla yiyince artıyor ve yoğurt sonrası mutlaka oluyor.Çaresini bulamadım ...
Böyle böyle geçiyor işte zaman.
Sen nasılsın?Doğa da kuzum nasıl ? Herşey yolunda mı?

Canım çok geçmiş olsun...
Ben diğer değerleri hiç bilmiyorum ama kanı 9.5 çıkmış.Normal değerler 11-13 arası.Yani kanı biraz düşük

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Değerlerle ilgili hiçbir fikrim yok. Yardımcı olamadım kusura bakma. İnşallah ateşsiz bir gece geçirirsiniz.

çok saol hayatım amin inş. bu gece bizim için güzel geçer..

Canım çok geçmiş olsun...
Ben diğer değerleri hiç bilmiyorum ama kanı 9.5 çıkmış.Normal değerler 11-13 arası.Yani kanı biraz düşük

çok saol cnm..evet bende sadece o degeri biliyorum sizlerden duymustum...napmak lazımki acaba ya kan ilacıda veriyorum ben.. yarın arayıp sorayım bari doktora..

zada
cnm çok yorum yapamıcam
raporun altındaki yazıyı da görseydim fikir verebilirdim ama
bazofil fln yazan kısımlar kan hücreleri
yani kırmızı kan hücreleri beyaz kan hücreleri falan filan
kan değerlerine bakılmış
kan değerleri düşük çıkmış
önemli olan sınırların ne kadar altında
referasn aralığının çok altında değilse şayet sorun teşkil edeceğini sanmıyorum
hastayken olabilecek bir durumdur
ama tamamını görmediğimden ve ilaveten tam olarak yetkim olmadığından bu kadar cevap verebiliyorum canım
geçmiş olsun

evettt
harikasın
regl kiloya 1-2 kg etki ediyor tatlımmm
buda ciddi bir rakammm
tebrik ediyorum seni
1 haftada çok güzel bir rakammm umuyorum devamı gelir...

bende karatayın incir tatlısından yapıcam yarın kendime
2-3 tane yemek istiyorumm
reglim 1-2 gün içinde başlar ve felaket krizdeyim:):):)

saol hayatım ya testin sonucunda crp 2.97 ( referans 5 ten küçük) yani bunu gösteriyo sadece..doktorda lökasitvsonucuna baktı mikrop yok dedi diğerlerini yorumlamadı...yinede ilgin için saol cnmcım..

bende bu pazar kontrole gidicem diyetisyene..şimdiilk cok guzel gidio diyetim...bide TURUNCUM 75 lerde deilmiydi yaw 65 e mi düştünnn cnmcım..süpersin valla hayatım

Minik erkeğim ve büyük erkeğim uyudu ohhh be evin içi nekaaa sakin
Kızlar bu gün Tarık Buğra ya yaptığım yoğurt tutmadığı için yedirmedik içime sinmedi bende sütlaç yaptım iştahsız bebeklere denemenizi rica ediyorum

Öncelikle 2 adet kuru inciri haklıyırız ve eziyoruz
İncir suyununun 100 cc kadarında 2tatlı kaşıĞı pirinci haşlıyoruz
Pirinç ve inciri buluşturuyoruz:)
İçine devam sütü ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz
Bebeğiniz yoğun kıvamı seviyorsa devam sütü fazla ekliyorsunuz
Ben biraz kıvamını yoğun yaptım Tarık Buğra bayıldı yoğurt yerine inciri sütlaç yedi

100
Bende doğuma gittiğimde 5 cm açıklık vardı
Ben doğuma almazlar diye düşündüm kalktıM çıkıyodum
Nereyegidiyosun doğum başlamış diye gülüşerek beni geri çevirdiler
Sonra bi baktılar ki açıklık 9 cm
Sakın ıkınma diye doktorum telaş halindeydi
Sez. a alındım:)

Evt canım aynı gün doğdular

Sabun Yapmayı çok isterim ama uğraştıran bi şeyse ben bu sıpayla hiç bulaşmayim

6 günde 2 kg 100 gr mı15 gün sonra manken gibi olurursun canım sen

Canım ya. Çok geçmiş olsun tahlil sonuçları hakkında bilgim yok ama çok üzüldüm
İnş çabucak iyileşir topik ablası

Kızlarrrr arkadaş olmayı öğrendim euheuheuhe
Yani istek göndermeyi
Bi kaç kişiye şimdilik gönderdim
Olmuştur herhalde
Benimle arkadaş olurmusunuz bebekler

Valla süpersin turuncu 6 günde 2 kg rekor bence.
Kızlarrrr arkadaş olmayı öğrendim euheuheuhe
Yani istek göndermeyi
Bi kaç kişiye şimdilik gönderdim
Olmuştur herhalde
Benimle arkadaş olurmusunuz bebekler

Ay şekerim ben olurum derdim ama zaten arkadaşımsın.

Gecmis olsun cnm tez vakitte allah sifa versin, kuzumuza nazarmi degdi cnm allah kem gozlerden sakinsin,,
Bu verilerden sadece bildigim hemoglobin siniri 10.5 den yukari olmasi seklinde ,ins duzelir cnm zamanla oluyor bebeklerde ne olur sikma canini allah sifa olsun hepsine ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…