MELEGIM MAHIR NAsIL BUGUN?
INGILTEREDE DEMIR VITAMIN FLN KULLANDIRYORLAR MI?
ananesi kızıma pembe BORN 2012 yazan çoraplar almış çok hoşuma gitti ya hemen çektim tabi resimlerini ve albümüne ekledim tabi sizede göstermeden olmazzz
Eki Görüntüle 567179
Canım ya sen gerçekten çok ince bir insansın kimsenin farklı düşündüğünü sanmam. O kadar çaba sarfedip edindiğin bilgiler işimize o kadar yarayacak ki ben kendi adıma çok teşekkür ederim. Ayrıca ömer beyin değerlerinin iyi olmasına da çok sevindim. Yalnız tam gaz yazdıklarını okurken annenin sorusuna koptumbu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Asla boburlenmek gibi bir niyetim olmadan sadece herkes gibi yasadigimi paylasiyorum
Hatta israrla diyorum ki Omer istahli lutfen ogunleri kiyaslamayalim
Doktor da dedi zaten
Beslenme listesini gosterdim
1 ay sonra bu porsiyon ve siklikta yemesini beklerdik o once baslamis diye
Benim dedem cok heybetliydi enine boyuna dag gibi adamdi rahmetli
Diger dedem de oyleydi gerci ama heybetliden ziyade uzundu
Omer dedeme cekmis sanirim boyu ondan uzun kemikleri de iri
Ben siz paylastikca ozenip paylasiyorum nolur kiyaslamayin ve kibirlendigimi dusunmeyin
Biliyorsunuz ki obeziteden korkup gittim bugun doktora
Cok yemesi degil saglikli olmasi tek derdim
AY KIZLAAAARRR
annem doktora ne sorsa begenrsiniiz?
Ben o kadar liste yapmisim kadin zart diye 'sizce pipisinin boyutlari normal mi ' dedi
Canım kayısıyı haşlayıp suyunu kahvaltıda kullanmak güzel fikir ben de deneyeceğim bunu.evt canım elmada kabız yapanlar arasında..havuç,patates,muz,elma kabız yapıyo
üzüm,armut,kayısı ve sebzelerde çoook güzel söktürüyo
ben kayısıyı hiç rondodan geçirerek denemedim
haşlayarak kullandım..bi kaç kayısıyı üzerini geçicek kadar suyla haşladım..ezerek kullandım
sonrasında o suyuda kahvaltısında bisküvisini ıslatmak için kullanıyorum
muhallebi yedirdiğim zamanlarda muhallebi yapıyodum
Kabul edersen ben gelirim canım o kadar aşure çekiyo kiiyi akşamlar kızlar..umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir...son günlerde forumu düzenli takip edemiyorum...o yüzden gündemden pek haberim yok..bugün ilk defa aşure yaptım..ama ikram edecek hiç komşum yok....bütün aşure eşimle bana kaldı..çok alakasız oldu ama paylaşmak istedim..sevgiler....
Kızlar Birşey sormak istiyorum hızlıca. Kızım izin verirse tabii. Bizim doktorumuz ıspanak lahana ve patlıcanı 1 yaşına kadar verme morarma yapabilir dedi. Birçoğunuz sanırım ıspanak veriyor. Sorun yaşayan oldumu? Sizlerin doktorları ne diyor bu konuda? Malum şimdi tam zamanı aslında ıspanağı vermek için
Öyle düşünme canım,hepimiz aynı duyguları taşıyoruz aşağı yukarı.Bak mesela bugün kızım sadece 2 defa beslendi kahvaltı ve azıcık da sebze püresi.Ayrıca 5 kaşık da yoğur verebildim.Dünden beridir huysuzluğu kat be kat arttı malum diş yüzünden.Ya böyle devam ederse kızım kilo alacağı yerde gittikçe vermeye başlayacak.Allahtan hazırladığım kahvaltı ve sebze menüsü zengin.Ya kızlar Doğa hep böyle iştahsız mı olacak ya???yemek yemesi saatlerimi alıyor bu yüzden farklı bir şey yediremiyorum...ağlamak istiyorummmmmmmmm
bazen annelik bana göre degil mi acaba diye düşünüyorum Allah tüm annelere yardım etsin zor cok zor
benim oğlan birhuysuz ki hadi onuda geçtim bir iştahsız üzülüorum ne yapacagımı bilmiyorum sabahtan beri ağzına biş girmior emmiyor yemiyor sinirlerim cok bozuk neyse ki eşimden gelne msj beni biraz kendime getirdi
şöyle bişi okudum belki işe yarar zamanı gelince diye paylaşayım dedim Eki Görüntüle 567290
Canım sen o Karataya bakma ,kadın çok saçmalamış bence.Abarttılar canım işu diyet işini iyice...sabahları yarım yumurta sarısı
haftada 1-2 gün vermiyorum
ve peynirimiz var
bazen pekmez bazen ceviz bazen ekmek ilave ediyorum
ama genelde yumurta ve peyniri zor bitiriyor benim kızım:)ilavesiz oluyor çoğu zaman
öğlen uykusunda uyanınca yani 13:00 gibi
2 dilim elma
küçük yarım armut
3/4 muz
meyveleride hergün sabit bazen 2 dilim mandalina girer bazen başka birşey
ve ben ferrumu meyvesiyle veriyorum
sonra çorba ama hergün değil
16:00 gibi
3 -4 yemek kaşığı çorba zorla yer hala sevemedi:)
akşam yemeğimizi saat 18:30 gibi yiyoruz
o sırada yoğurdunu yer bizimle yemekte
babası yediriyor çünkü:)
cc bilmiyorum ama ülker küçük mama kavanozuna mayalıyorum yoğurdunu
sanırım benim ek gıdalarda baya az:)
bunun dışında sürekli memedeyiz hala
20-40 dk arası emiyor emmeye başladığı zaman
hiç ölçmedim ama 150 cc emiyordur herhalde dimi kızlar
birde gazete de okudum
prof. dr canan karatay açıklamış
pekmez vermeyin çocuklara
hiçbir besleyiciliği kalmıyormuş uzun kaynatıldığı için
gereksiz şekermiş yani yazıyordu
ben hergün vermiyorum ama verenler için yazdım:)
Haklısın ben de veriyorum.Kahvaltısına her sabah ekliyorum.okuyunca gülümsedim çünkü ek gıda miktarları bizimkiyle aynı cnm
bende az verdigimi düşünüyorum ama yemiyo ki çokta ısrar edersemkusuyo hepsini..
çorbayı hergün yapmaya çalışıyorum ama meyvemiz her gün olmuyo bizim de..
hele ki gezmeye falan gittiysek bazı ögünleri bile kaçıyo..
dolu dolu emdigi için ve sütüm oldugu içinpek dert etmiyorum..
kilomuzda çok şükür iyi...
canan karatay ında çok tuhaf açıklamaları var şaşıyorum bu kadına ben..
geçen gün tv de alay konusu olmuştu..
benim doktorum pekmezi çok faydalı buluyo ve bende veriyorum..
kizlar hizlica yazip cikacagim Omeri komsuma biraktim da yuk olmasin:
Doktorumuza bayildim bayan doktorlarla anlasamazdim ama her soruma sabirla cevap verdi
Ceviz ve diger kuruyemisleri rondodan gecirerek verebiliyoruz
Zeytin ve peynir gibi kahvaltiliklari suda bekletip tuzunu iyice cikarmak gerekiyor
Peynir olarak hep ayni seyi yedirmemek lazim. Bazen labne bazen beyaz peynir sk sk lor peyniri
TURUNCGILLER alerjik ve pisik yapmaya musait oldugundan gozlemlenerek yedirilmeli. Kivi ile diger turunculari karistirmamak daha iyi. Mandalina portakal kivi alerji ve pisik yapmadigi surece verilebilir. Hatta demir damlasiyla beraber daha iyi
Sut olarak keci sutunu onerdi. Civik da olsa onu verin dedi
Yagsiz oldugu surece kuzu ya da dana farketmez dedi
Balik icin 8.ayi bekleyecegiz
Parabensiz ilac yok. Benim buldugum floradix 4yasindan kucuklere olmuyormus.
Demir damlalarini damaklarin gerisine dogru dokerek verin dedi. Disler ciktiktan sonra muhakkak disler silinmeli yoksa leke kalir dedi
Tavuk gogus ya da but farketmez ama but daha lezzetlidir tercih edilebilir dedi
Demir degerimiz sadece beslenmeyle ciddi oranda yukselmis cok tebrik etti ben de mutlu oldum ama yine de sinira erisememisiz ferrifer surubunu verdi. Tabi ki henuz almadim arastiracagim
Haftanin hergunu kiyma et tavuk vermeye baslayacagiz
Kahvaltida tahin pekmez birer gun arayla olsun dedi. sadece pekmez hergun olabilir.
En sevindigim kismi 200cc porsiyon fazla degil hayet normal dedi. Ek gidaya basladiktan sonra 1 2ay icinde bu porsiyonda duzenli ogune gecmesini bekleriz zaten dedi. Omer biraz erken gecmis sadece
Muhallebisini pirinc unuyla yapmamami istedi. Irmik onerdi.
Devamli tam bugday verme yulaf cavdar da girsin araya dedi.
Bebe biskuvisini onermedi.
Tarhanada cok az da olsa tuz var demistim. Gerekiyorsa kendiniz yapin tuzsuz olsun dedi.
Yapamiyorsaniz patates atin tuzu ceker sonra patatesleri sz yersniz tarhanayi o dedi
Omerin sesi geliyor yukaridan devam edecegim oglumu alayim da..
Tatlım öncelikle bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığın için sana çoooook teşekkür ediyorum,Allah razı olsun valla...bu arada ben samimiyetimle oglumla ilgili bilgileri paylasiyorum
Asla boburlenmek gibi bir niyetim olmadan sadece herkes gibi yasadigimi paylasiyorum
Hatta israrla diyorum ki Omer istahli lutfen ogunleri kiyaslamayalim
Doktor da dedi zaten
Beslenme listesini gosterdim
1 ay sonra bu porsiyon ve siklikta yemesini beklerdik o once baslamis diye
Benim dedem cok heybetliydi enine boyuna dag gibi adamdi rahmetli
Diger dedem de oyleydi gerci ama heybetliden ziyade uzundu
Omer dedeme cekmis sanirim boyu ondan uzun kemikleri de iri
Ben siz paylastikca ozenip paylasiyorum nolur kiyaslamayin ve kibirlendigimi dusunmeyin
Biliyorsunuz ki obeziteden korkup gittim bugun doktora
Cok yemesi degil saglikli olmasi tek derdim
AY KIZLAAAARRR
annem doktora ne sorsa begenrsiniiz?
Ben o kadar liste yapmisim kadin zart diye 'sizce pipisinin boyutlari normal mi ' dedi
iyi akşamlar kızlar..umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir...son günlerde forumu düzenli takip edemiyorum...o yüzden gündemden pek haberim yok..bugün ilk defa aşure yaptım..ama ikram edecek hiç komşum yok....bütün aşure eşimle bana kaldı..çok alakasız oldu ama paylaşmak istedim..sevgiler....
Ben bu topiğe katıldığımda sen ve mutluyum doğurmak için can atıyodunuz
Siz doğurmadan bende doğramam diye düşünüyodum kiiii
Benim sancılar başladı ve doğurdum doğum sonrası gördüm ki aynı gün doğurmuşuz
Mutluyum da bi gün sonra doğurmuştu galiba
Hey gidi günler hey
Sabun nasıl yapılıyo kız evi renk renk savunularlar doldurim
Ben ıspanak şimdiye kadar çok kullandım ama kullandığım miktar 4 yaprağı geçmedi..bi problem yaşamadık
kızlar kac saattir doktordaaydık..kızımın ateşi 39.5 a cıktı tabi hemen acıle götürdük..hemen ates durucu fıtıl verdıler..kan tahlılı yapıldı kanda herhangi bir mıkrop cıkmadı..bogazları ve kulakları kızrmış soğuk algınlığı dedi doktor..şimdi uyuyo kızım..2 saatte bir ölçüyorum en son 38.2 cıktı birazdan tekrar ölçücem..bu gece nöbetteyim..
peditus ve ateş dusurucu fitil verdi antibiyotik vermedi..burnu fln akmıyo baygın bakıo ve atesı var sadece..
size sormak istediğim bişey var ben kızımın ateşi ile meşgul olurken doktora kan degerlerı nasıl dmeyı unuttum..kan sonuclarında bir suru koyu işaretli yerler var..
hangisi ne demek anlamıyorum..şöle yazayım anlayanınız varsa yorumlarsanız sevinirim..
eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
rdw...............16.1(referans aralığından yüzksek)
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08
kızlar bunlar koyu renkli olanlar rdw hariç hepsi referans aralığından düşük..yarın doktora sorucam ama bileniniz varsa bi yorumlayın kızlar ya..cok merak ettım..
TURUNCUM NERELERDESİN YAHUUU,Bİ SES VERSENE KUZUM ÖZLEDİM SENİ ARKADAŞIM.kAYRA NASIL BUGÜN?İNŞALLAH KEYİFLER GICIRDIR...
kızlar kac saattir doktordaaydık..kızımın ateşi 39.5 a cıktı tabi hemen acıle götürdük..hemen ates durucu fıtıl verdıler..kan tahlılı yapıldı kanda herhangi bir mıkrop cıkmadı..bogazları ve kulakları kızrmış soğuk algınlığı dedi doktor..şimdi uyuyo kızım..2 saatte bir ölçüyorum en son 38.2 cıktı birazdan tekrar ölçücem..bu gece nöbetteyim..
peditus ve ateş dusurucu fitil verdi antibiyotik vermedi..burnu fln akmıyo baygın bakıo ve atesı var sadece..
size sormak istediğim bişey var ben kızımın ateşi ile meşgul olurken doktora kan degerlerı nasıl dmeyı unuttum..kan sonuclarında bir suru koyu işaretli yerler var..
hangisi ne demek anlamıyorum..şöle yazayım anlayanınız varsa yorumlarsanız sevinirim..
eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08
kızlar bunlar koyu renkli olanlar rdw hariç hepsi referans aralığından düşük..yarın doktora sorucam ama bileniniz varsa bi yorumlayın kızlar ya..cok merak ettım..
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Değerlerle ilgili hiçbir fikrim yok. Yardımcı olamadım kusura bakma. İnşallah ateşsiz bir gece geçirirsiniz.
Canım çok geçmiş olsun...
Ben diğer değerleri hiç bilmiyorum ama kanı 9.5 çıkmış.Normal değerler 11-13 arası.Yani kanı biraz düşük
İyi akşamlarrr
Bugün hiç uğrayamadım foruma.Bu aralar burayı baya ihmal etmeye başladım
Sabah evi düzenledim biraz,öğleden sonra komşum geldi (iyi oldu kendisi ile tanışmam,en azından yalnızlığım son buldu).
Sonrasında mutfağı düzenledim bir güzel.Bugün kuzum ilk defa öğlen 3.5 saat uyuyunca baya bir iş yaptım :))
Akşama doğru eşim geldi ve günlerdir aradığım istanbul çay bardağı serisini almak için çarşıya indik fakat burası biraz mahrumiyet bölgesi olduğu için bulamadan geldik !!
Neyse ki perşembe günü annemlere gidiyorum kayseriye.Ordan alırım muhakkak :))
Mybabylove canım bizim ankara işi yattı.Konsolosluk eymenin kimlikli resmini kabul etmiş.Gelmenize gerek yok dedi.Sadece eşim gidecek vize başvuru evraklarının teslimi için.O dediğim yerin adresi ise reşit galip cad.111 gop çankaya ankara imiş :))
Geçen geçmişi okurken gördüm.Ben yoğurt makinasını almayacaktım canım,sadece almak isteyen varsa diye bilgilendirme amaçlı yazmıştım.Memnun kaldın mı sen ?
Oğluşumun resmini de yarın çeker koyarım albüme
Bu arada emekleyen okişin o poposundan ısırırım diyeceğim ama kızımız narin olunca öpüyorum diyorum
anneZEYNEP kesinlikle bebeğin ile ilgili hassas bir konuda böbürleneceğini zannetmiyorum.Lütfen için rahat olsun.Bizlerin bebeğimizin iştahsız olduğunu paylaşmamız ne kadar doğalsa seninde bebeğinin düzgün ve düzenli beslenme programını paylaşman bir o kadar doğal.Yarasın paşama.
Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.Ayrıca bu pirinç ununa ilaveten irmiğin çok daha doyurucu olduğunu savunuyorum.
Kayra akşam muhallebi öğünlerini atlayınca ben de biberon ile hafif sulandırıp öyle veriyorum.Pirinç unu ile hazırladığımda acıkıyor fakat irmik ile hazırladığımda baya uzun süre tok uyuyor
Meleğim canım mahir nasıl oldu ?
Biyolog ; canım yarın tartılma günüm ama ben az önce regl oldum.Bu kilomu etkiler mi bilmiyorum ama bu sabah tartıldığımda 65.7 geldim.Yani 6 günde 2 kg 100 gr gitmiş.Hiç acıkmadan bu kiloyu vermek beni çok mutlu etti.Umarım devamı gelir
zada
cnm çok yorum yapamıcam
raporun altındaki yazıyı da görseydim fikir verebilirdim ama
bazofil fln yazan kısımlar kan hücreleri
yani kırmızı kan hücreleri beyaz kan hücreleri falan filan
kan değerlerine bakılmış
kan değerleri düşük çıkmış
önemli olan sınırların ne kadar altında
referasn aralığının çok altında değilse şayet sorun teşkil edeceğini sanmıyorum
hastayken olabilecek bir durumdur
ama tamamını görmediğimden ve ilaveten tam olarak yetkim olmadığından bu kadar cevap verebiliyorum canım
geçmiş olsun
ahahah evet oda benden birgün sonra doğurdu:)
hatta onun günü 9 mayıstı benimde 10 mayıs
10 mayısta bana suni sancı vereceklerdi
ama biz Asya nın hareketleri çok yavaşladığı için hemen hastaneye gittik
20 dk içinde ameliyata girdim
dr.um seminerden apor topar geldi ve hemen aldılar kuzumu:)
zor farkedilmesine rağmen hemen farkedip Allah korusun olası bir kötülüğü dikkatimle inhibe ettim:)
dr.um dikkatimi hep tebrik etti walla...
her neyse mutluyumu aradım ameliyata hazırlanırken
hep onunla paylaştım:):):)
demek Tarık Buğra Asya ile aynı gün doğdu heee
tatlım sabun çok basitti
gerçekten yapacaksan araştırayım hemen
unuttum gitti wallaaaa
sabundan not almak için ellerimizi yıkatmışlardı köpürüyor mu diye:):):)
İyi akşamlarrr
Sabah evi düzenledim biraz,öğleden sonra komşum geldi (iyi oldu kendisi ile tanışmam,en azından yalnızlığım son buldu).
Sonrasında mutfağı düzenledim bir güzel.Bugün kuzum ilk defa öğlen 3.5 saat uyuyunca baya bir iş yaptım :))
Akşama doğru eşim geldi ve günlerdir aradığım istanbul çay bardağı serisini almak için çarşıya indik fakat burası biraz mahrumiyet bölgesi olduğu için bulamadan geldik !!
Mybabylove canım bizim ankara işi yattı.Konsolosluk eymenin kimlikli resmini kabul etmiş.Gelmenize gerek yok dedi.Sadece eşim gidecek vize başvuru evraklarının teslimi için.O dediğim yerin adresi ise reşit galip cad.111 gop çankaya ankara imiş :))
Geçen geçmişi okurken gördüm.Ben yoğurt makinasını almayacaktım canım,sadece almak isteyen varsa diye bilgilendirme amaçlı yazmıştım.Memnun kaldın mı sen ?
Bu arada emekleyen okişin o poposundan ısırırım diyeceğim ama kızımız narin olunca öpüyorum diyorum
anneZEYNEP kesinlikle bebeğin ile ilgili hassas bir konuda böbürleneceğini zannetmiyorum.Lütfen için rahat olsun.Bizlerin bebeğimizin iştahsız olduğunu paylaşmamız ne kadar doğalsa seninde bebeğinin düzgün ve düzenli beslenme programını paylaşman bir o kadar doğal.Yarasın paşama.
Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.Ayrıca bu pirinç ununa ilaveten irmiğin çok daha doyurucu olduğunu savunuyorum.
Kayra akşam muhallebi öğünlerini atlayınca ben de biberon ile hafif sulandırıp öyle veriyorum.Pirinç unu ile hazırladığımda acıkıyor fakat irmik ile hazırladığımda baya uzun süre tok uyuyor
Biyolog ; canım yarın tartılma günüm ama ben az önce regl oldum.Bu kilomu etkiler mi bilmiyorum ama bu sabah tartıldığımda 65.7 geldim.Yani 6 günde 2 kg 100 gr gitmiş.Hiç acıkmadan bu kiloyu vermek beni çok mutlu etti.Umarım devamı gelir
eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08
Valla süpersin turuncu 6 günde 2 kg rekor bence.İyi akşamlarrr
Kızlarrrr arkadaş olmayı öğrendim euheuheuhe
Yani istek göndermeyi
Bi kaç kişiye şimdilik gönderdim
Olmuştur herhalde
Benimle arkadaş olurmusunuz bebekler
eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?