Canim tesekkur ederim ben arastirmayi seviyorum ve enerjim oldugu surece de arastirip paylasicam insallahCanim eline agzina yuregine saglik bu guzel.bilgileri pYlastigin icin Allah razi olsun. Ben okuma yetiniyorum kac gundur cok yogun caLisiyorum kizim burnumda tutuyor cok ozluyorumm cokkk cokk. SDece okuyup cikiyorummm suan bile gozum kapaniyooo ii geceler herkese saglicakla kaliiilinnnnn
Turuncu da pisirmeyi seviyor mesela ama bu aralar aramizda goremiyoruz
Berru nasil ne zamandir fotografini gormedik ozledim
Amiin kuzum butun annelere babalara evlatlara uzun omurler versin!Tatlım öncelikle bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığın için sana çoooook teşekkür ediyorum,Allah razı olsun valla...
Annene de Allah uzun ömür versin hepimizi güldürdü valla.Kahvaltıda tam buğday ve çavdar-yulaf demişsin bunları ekmekmek olarak mı veriyorsun?Eğer öyleyse ekmeği sen mi pişiriyorsun?
Bugun eksiklerimi tamamladim yulaf ezmesi alarak
Ben muhallebisini bu unlarla yapiyorum
Tam bugdayli olani cok sevdi ama doktorun dedigi gibi surekli ayni seyi vermemek tahillari abartmamak lazimmis bizim gibi kan degerini yukseltmeye calisirken
Az once ekmek yaptim firina surecegim umarim guzel olur
Dilimleyip buzluga atacagim her gun 2dilim cikarip anneme birakirim
Ay bir gorseniz minyatur ekmek seklinde yaptim cok sevimli oldu
Zeynebime coook gecmis olsun!kızlar kac saattir doktordaaydık..kızımın ateşi 39.5 a cıktı tabi hemen acıle götürdük..hemen ates durucu fıtıl verdıler..kan tahlılı yapıldı kanda herhangi bir mıkrop cıkmadı..bogazları ve kulakları kızrmış soğuk algınlığı dedi doktor..şimdi uyuyo kızım..2 saatte bir ölçüyorum en son 38.2 cıktı birazdan tekrar ölçücem..bu gece nöbetteyim..
peditus ve ateş dusurucu fitil verdi antibiyotik vermedi..burnu fln akmıyo baygın bakıo ve atesı var sadece..
size sormak istediğim bişey var ben kızımın ateşi ile meşgul olurken doktora kan degerlerı nasıl dmeyı unuttum..kan sonuclarında bir suru koyu işaretli yerler var..
hangisi ne demek anlamıyorum..şöle yazayım anlayanınız varsa yorumlarsanız sevinirim..
eritrosit.........3.57
hemoglobin...9.5
hematokrit....29.3
mch..............26.7
rdw...............16.1(referans aralığından yüzksek)
neu..............49.3
eozinofil........0.09
basofil..........0.08
kızlar bunlar koyu renkli olanlar rdw hariç hepsi referans aralığından düşük..yarın doktora sorucam ama bileniniz varsa bi yorumlayın kızlar ya..cok merak ettım..
Biz 1ay demir agirlikl beslenerek bu degere ulasabildik.
Jimerin raporunda alt sinir 11idi acibademde yas cinsiyet vb etkenlere gore alt sinir belirleniyormus 10.1 idi
Yani her halukarda sinirin altnda
tabi doktorlar daha iyi yorumlar suphesiz. Ben okudugumu diyorum sadece.
Ama yabanci bir kaynakta okudum bebegin anne karnnda biriktirdigi demir depolari 6aya dogru tukenirmis o nedenle demiri dusuk cikarmis
Genelde 1ay beslenme tedavisi, yetmiyorsa damla surup vb veriliyor
Sen haftada 3 4kere kiyma kat bence sebze corbalarina
Pekmeze de baslayabilirsin
Bunlari verince yarim saat kadar yogurt sut vermemek lazim emilimini dusuruyormus
Ay sorma yaaagayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadarnormalmiymiş peki
Doktorka guzel bir ritm tyutturduk ben soruyorum o cevapliyor notlar aliyorum fln
Annem slapppsss diye bunu sorunca zaman durdu sanki
Ohh afiyet olsun ellerine saglik evinize halil ibrahim bereketi ugrasin canim!iyi akşamlar kızlar..umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir...son günlerde forumu düzenli takip edemiyorum...o yüzden gündemden pek haberim yok..bugün ilk defa aşure yaptım..ama ikram edecek hiç komşum yok....bütün aşure eşimle bana kaldı..çok alakasız oldu ama paylaşmak istedim..sevgiler....
Ben de bugun ogrendim6.ay kontrolü için bizde doktorumuza gittik. Demir damlalarının hepsinde paraben olduğunu söyledi. Ve damla olarak kullanmamamızı önerdi. Damla yerine bize şurup verdi. Ferro sanol Demir şurubunu bugün aldım içeriğinde paraben yok
Bakanlik toplatinca sagligi tehdit eden birsey var saniyordum
Ticariymis
Esimin eczaci kuzenini aradik bize de bulacak coook sagol canim
Kızlar Birşey sormak istiyorum hızlıca. Kızım izin verirse tabii. Bizim doktorumuz ıspanak lahana ve patlıcanı 1 yaşına kadar verme morarma yapabilir dedi. Birçoğunuz sanırım ıspanak veriyor. Sorun yaşayan oldumu? Sizlerin doktorları ne diyor bu konuda? Malum şimdi tam zamanı aslında ıspanağı vermek için
ben gecenlerde paylasmistim
Ozellikle kok sebzeler fazla tuketilince nitrat zehirliyormus
Bebeklerin agiz cevreleri morarir mavilesirmis
Haslama suyunu dokup yedirmek lazimmis cunku nitrat suyuna gecermis
Biz havucu haftada 2sefer yiyorduk 1e dusurduk
Bir kere de ispanak ya da kereviz yiyoruz
TURUNCUUUU bursada bir magazada o bardaklar yuzde elli indirimli
Alip sana yollarim istersen