2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canim tesekkur ederim ben arastirmayi seviyorum ve enerjim oldugu surece de arastirip paylasicam insallah
Turuncu da pisirmeyi seviyor mesela ama bu aralar aramizda goremiyoruz
Berru nasil ne zamandir fotografini gormedik ozledim

Amiin kuzum butun annelere babalara evlatlara uzun omurler versin!
Bugun eksiklerimi tamamladim yulaf ezmesi alarak

Ben muhallebisini bu unlarla yapiyorum
Tam bugdayli olani cok sevdi ama doktorun dedigi gibi surekli ayni seyi vermemek tahillari abartmamak lazimmis bizim gibi kan degerini yukseltmeye calisirken
Az once ekmek yaptim firina surecegim umarim guzel olur
Dilimleyip buzluga atacagim her gun 2dilim cikarip anneme birakirim
Ay bir gorseniz minyatur ekmek seklinde yaptim cok sevimli oldu
Zeynebime coook gecmis olsun!
Biz 1ay demir agirlikl beslenerek bu degere ulasabildik.
Jimerin raporunda alt sinir 11idi acibademde yas cinsiyet vb etkenlere gore alt sinir belirleniyormus 10.1 idi
Yani her halukarda sinirin altnda
tabi doktorlar daha iyi yorumlar suphesiz. Ben okudugumu diyorum sadece.
Ama yabanci bir kaynakta okudum bebegin anne karnnda biriktirdigi demir depolari 6aya dogru tukenirmis o nedenle demiri dusuk cikarmis
Genelde 1ay beslenme tedavisi, yetmiyorsa damla surup vb veriliyor

Sen haftada 3 4kere kiyma kat bence sebze corbalarina
Pekmeze de baslayabilirsin
Bunlari verince yarim saat kadar yogurt sut vermemek lazim emilimini dusuruyormus
gayet ciddi tavırlarla doktor kontrolünün hakkında detaylarını okuyordurm .hatta elim düşünür modda yüzümdeydi taki annenin sonrusunu okuyana kadar normalmiymiş peki
Ay sorma yaaa
Doktorka guzel bir ritm tyutturduk ben soruyorum o cevapliyor notlar aliyorum fln
Annem slapppsss diye bunu sorunca zaman durdu sanki

Ohh afiyet olsun ellerine saglik evinize halil ibrahim bereketi ugrasin canim!

Ben de bugun ogrendim
Bakanlik toplatinca sagligi tehdit eden birsey var saniyordum
Ticariymis
Esimin eczaci kuzenini aradik bize de bulacak coook sagol canim

ben gecenlerde paylasmistim
Ozellikle kok sebzeler fazla tuketilince nitrat zehirliyormus
Bebeklerin agiz cevreleri morarir mavilesirmis
Haslama suyunu dokup yedirmek lazimmis cunku nitrat suyuna gecermis
Biz havucu haftada 2sefer yiyorduk 1e dusurduk
Bir kere de ispanak ya da kereviz yiyoruz

TURUNCUUUU bursada bir magazada o bardaklar yuzde elli indirimli
Alip sana yollarim istersen

Meleğim canım mahir nasıl oldu ?

Cnm ins iyi olucak, sabirla bakiyorum bakalim ins. dualarini bekliyoruz teyzesi, namazinda hatirlarsan cok seviniriz...butun kuzularimizin duaya cok ihtiyaci var hele ki bu siralarda bakiyorumda pitir pitir dokuluyoruz resmen (

Allah tamamini erdirsin cnm, benim takilddigim birsey oldu..acaba 2013 mayis topigine yazacaktin sasirip burayami yazdin diye dusunmeden edemedim..yazdiklarindan onu cikardimda..
Sakin yanlis anlama her sekilde herkese acik bir yer burasida ama yanilip yanilmadigini anlamak isterdim o kadar..Bu arada pipican inda hayirli olsun, allah saglicakla kavustursun

kizlar Omer.e ekmek yaptim
Un paketindek tarifle ek gida topigindekine benzer birsey yaptim
Hamuru bekletince 1.5katina cikti
Firinda piserken de 2katina falan cikti
Esimle su an firinin camindan iceriyi izliyoruz :)
Nazarimiz degmezse goruntusu guzel tadi da guzel olur insallah

Ek gida topigine ekleyecegim
Opuldunuzzz

Ins atesi cikmaz yakisiklimizin,
Pzt sendromu dediniz de uuuuu epey oldu yasamayali o duyguyu ama simdi yerini daha baska sendromlar aldi, saymiyim simdi o sendromlari yoksa iciniz siser :))
Cagan umarin iyi olur annesi, cabucak atmasi dilegiyle..

senin bebeler 4 aylik olmamismiydi daha yeni...benim oglum bugun tam 7 aylik oldu ve ben bile mercimek deyince duruyorum...canim mercimek icin cok erken bebeklerin sindirimde zorlanabilir annesi, biraz daha beklesen olurmu:26:
Kabizlik icin armut birebir bizde cok ise yariyor, birde bol bol su diyecem ama sen anne sutu bol bol vermeye calis eger sutun varsa cnm

Ayyyy acelem var, oranin saati 12 olmadan haykirmak istiyorum Mahir pasam tam bugun 7 aylik oldu,, allah daha nice guzel aylar ve yillar nasip etsin hepimize

Canimm cok gecmis olsun hayatim yaaa bebekler canuk atlatir annesi bunyeleri cok kuvvetli onlarin hemencik iyilessin yavrum oyle mazlum mazlum durmasin kudursun tez vakitte insallah

sekerim uzuldum valla yaaa ne guzel tanisirdik ama bi taraftanda Kayra aklima geldi ve usutup hasta olabilecegi dusuncesi korkuttu beni olsun canim gonuller bir olsun eee madem esin geliyormus benim kocaya ugrasinda bi kahve icsinler ayollll

ellerine saglik nedemek Anneee???
cok severdim o reklami iste tam da yerinde oldu yani ellerin saglikli olsun ki pasamiza boyle guzel mama lar yapabilesin annesii

Ayyyy acelem var, oranin saati 12 olmadan haykirmak istiyorum Mahir pasam tam bugun 7 aylik oldu,, allah daha nice guzel aylar ve yillar nasip etsin hepimize
Ohhhhh maasallah birde su hastaligini atlatirsa tam olacak mahir bey zademizsaglikli uzun omurler nasip etsin Allahim

Son düzenleme:
Canım ya. Çok geçmiş olsun tahlil sonuçları hakkında bilgim yok ama çok üzüldüm
İnş çabucak iyileşir topik ablası

saol hayatım ya..az önce uyandırdım baktım 39 olmuş tekrar hemen soydum fitil attım biraz oynadık 38.4 te yatrdım uyuyo şimdi..ne zormuş Allahım ya..tez vakitte iyileşir inş. kızcem(

Kızlarrrr arkadaş olmayı öğrendim euheuheuhe
Yani istek göndermeyi
Bi kaç kişiye şimdilik gönderdim
Olmuştur herhalde
Benimle arkadaş olurmusunuz bebekler

benide ekle şekerim ben hala bilmiyorum arkadaş olmayı..

sağol cnm amin..mahirimizde hasta..sizede geçmiş olsun cnm..valla nazara geldi bebeler..Allahım tez vakitte hepsine şifa versin.. bide dün ben ateşlendim bugün kızım benden ona geçti diye çok üzülüyorum..eşimde diyor senden geçti off off

zeynebim çok sağol hayatım..
cnm bizim kagıtta alt sınır 12.5 yazıyor bu değere göre bizimki çok düşük görünüyor ama hastalığının etkisi varmıdır bilmiyorum.
haftada 5 gün kıyma 2 gunde tavuk koyuyorum corbalarına..kan ilacıda kullanıyoruz hergün 7 damla..pekmezi hergün vermiyordum ama hergün vereyim bari..
bide kan ilacını muhallebiden hemn sonra veriyodum onuda yemeklerden yarım saat sonra verim ozmn..çok saol cnm..

oyy kuzum bnm 7. ayı kutlu olsun paşamızın..valla büyüdü artık bu bıdıklar..Allahım tüm bebeklerimize sağlıklı sıhatli uzun ömürler nasip etsin inş.

Canimm cok gecmis olsun hayatim yaaa bebekler canuk atlatir annesi bunyeleri cok kuvvetli onlarin hemencik iyilessin yavrum oyle mazlum mazlum durmasin kudursun tez vakitte insallah

amin cnmcım amin..biz daha önce böyle yüksek ateşler geçirmedik hiç o yüzden çok tedirginim..çok saol cnm..

cnm ellerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyor..yarasın ömer paşamıza şifa olsun inş.

merhaba arkadaşlar,
uzun zaman sonra sayfaya bi göz attımda herşey yerli yerinde, 7 küsür ay önce bu listede doğuran 2. yada 3. kişiydim, doğum hikayemi yazdığımda, sabırsızlanan bi çok anne hatırlıyorum, şimdi zaman geçti, kimisi için iyi kimisi için zor, Rabbim cümlemizin evlatlarını bizlere bağışlasın, burayı çok özledim, ama önceki gibi vakit olmuyor girmeye, napalım, bizi burda ilk heyecanlarımzı paylaşmak için buluşturan meleklerimiz sağolsun...
turuncu
zeynepyus
mutluyummmm
siyahlale
resum
beykoz
sevgi06
dilaradg
tosti
yavrukedi
ve diğer arkadaşlar herkese selam umarım herkes iyidir....bu simgeyi çok özlemişim

Canim oyle yogun calisiyorumki nevrim dondu bu aralar okumaya bile zor yetisiyorum berruyu en kisa zamanda foto koyucam opyorummm seni omer pasayiiii. kocamannn optummmmmm

ben bitiriyimde almıyım bariii kan yapıcı ne verebilirz acaba bebeğe :26::26::26:

Mmmmm sabah sabah iştahım açıldı ellerine sağlık çok güzel görünüyo. Yarasın ömer beyimize. Merakla bekliyoruz canım tarifini.

Hayırlı olsun canım mahir paşamızın 7.ayı. Daha nice 7 aylar, 7 seneler görsün inşallah.

cnm dün okudum sorularını banada destek olmuş oldu doktora gittik bizde 6 yı bitirdik 7.aya girdik bu soruları yazıp bende sordum...

bana ceiz ve kururyemişlere 7. ay bitince başla dedi...

çorbaları sordum verebilirsin hatta tavuk ve kıymayı dediğin gibi çektirip içine atabilirsin kemik suyunada yapabilirsin dedi...

zeytine erken dedi bana :26: peyniri labne veriyorum dedim tuzsuz köy peyniri bulursan onu er dedi hatta peyniri tek ver calsiyum içerikli tek alması daha iyi dedi.

portakal ve mandalin bağırsakta sindirimi ve midede asiti artırdığından 10.aydan sonra öneriyorum dedi :44::44:
bebeğim 9 aylık bebek kilosunda olduğu için (bi maşallah alalım kilosu iyimiş aslında şişman değil) kaşık mamalarını fazla verme ayrıca bisküvi fazla koyma dedi(cici bebe kullanyorum dedim) pekmezi tahıllara eklediğimi söyledim iyi dedi bide peynir ekliyorum 3 kaşık mamaya dedim onu verdikten sonra çok acıkana kadar bişi verme dedi..
hatta bibeberonla gece verdiğim 120 CC mamayı azalt biraz 100 iyi dedi sürekli anne sütü veriyosun dimi dedi öncelik anne sütü dedi 10.aya kadar ...

anne sütü veriyorum ama azaldı sütüm dedim olsun sen yine önce anne sütü ver dedi dedim işe başladım ben yokken mama yiyo sen yokken mama yesin ama sen gelince mama hiç verme gece uyansada hep emzir mamayı gündüz ver oda porsiyonları yükseltme dedi...

yumurtadan dolayı yiyince kusuyor dedim çok açken ver üzerine 3 saat bişi yedirme ondan öncede bişi verme yumurta kokusu itibarıyle ağır bebeklere zor alışabiliyor proteine ihtiyacı var bebeklerin bırakma yumurtayı sakın dedi yumurta verdiğin günü yoğurt veya başka bir ek besin verme dedi

aşılarımızı yaptırdık dün sondu ateş için calpol vereyimmi gidince dedim gerek yok 38 i görmedikçe ilaç verme ben çok ilaç önermiyorum dedi:26:

Allah şükür ateşi olmadı inşallah bugünde olmaz

kızlar erkek bebekleri için yürüteci sordum biz aldık dedim çok yarım saat günde bi sorun teşkil etmez dedi ama 10.aydan sonra bıraktırıyoruz yürümeyi geciktirir dedi

annene koptummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

benim kocamda doktor beyyy testisleri normal değilmi torbalar daha küçükteeeeeeeeeeeeeee dedi koppppppppppppppppppppppppp

Gunaydin annelerin en güzelleri,,
Akşam bebişin ayağının altına azıcık viks sürdüm, öksürüğümüz büyük ölçüde azaldı
İçime su serpildi walla,,teşekkürler güneş teyzesi...
esrayhan hoşgeldin
anne zeynep zaten açım, canımı çektirdi ekmeğin sabah sabah...
Pipicanlar için araştırmalara çok güldüm
Herkese güzel günler arkadaşlar...Bebişleri öpün benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…