hafta basindan beri midemin ustunde bir aci vardi
Sanki okkali bir yumruk yemis gibi
Omer.i hasta etmemeye odaklandim pek umursamadim
Sonra afedersiniz ishal basladi
Yine Omerle ilgilenmekten umursamadim
Dun aksam kollarim inanilmaz uyustu
Omere kemik ve et suyu hazirlamistim dudukluku kaldiramadim
Kulaklarimdan dis etlerime kadar sizim sizim sizladim
Cimde ates yaniyor sanki cok acayibim
Geceyarisi birden icim patlarcasina istifra ettim
Sabah da bogazimda kasint basladi
Grip desem mide ne alaka
Enfeksiyon desem burnum neden tikali
Hele o uyusma hissi basli basina korkuttu
Butun eklemlerime yayildi dusuverecektim
Insan hemen evladni dusunuyor
Ona nasil bakacagm
Ya ciddi birseyse
Bla bla bla...
Hic keyfim yok ozetle
Omerin yuzume bakip anlarcasina guldugu zamanlar haric
Oyy kizlar bana bazen hic gormedigin kisilerden arkadaslik eklenti cagrisi geliyor bende bazilarini tanimadigim icin geri ceviriyorum,,simdi sizleri pek tanimadigim icin icinizden birilerini geri cevirmis olabilir kusura bakmayin hemi.. bu arada hosgeldiniz aramiza umarim daim olur muhabbetiniz,.
Çok sık paylaşımda bulunmadığımı itiraf ediyorum. Ek gıda topiğinde sana beslenme ile ilgili sorum olmuştu ancak gözünden kaçtığını düşündüm sonra da rahatsız etmek istemedim. Bu nedenle tanımaman ve geri çevirmiş olman muhtemeldir. Önemli değil.
Benim için forumda paylaşılan bilgi ve deneyimler daha önemli.
Sağlıcakla kalalım.
Cnm kusura bakma inan animsayamadim seni ve sordugun soruyu da goremedim yoksa cevap yazmamam mumkun degil mutlaka yazardim,
kızlar herkese hayırlı cumalar diliyorum. sabahları eceyi uyanınca anneme verip yatıyorum. bu sabah baktım annem kapıyı çalıyor bir elinde bardak bir elinde ece veee dişimiz çıkmış:) nasıl mutlu olduk anlatamam şansımıza babamızda yanımızdaydı. anneannemiz hediye alıcak artık bize:)
Hayirli olsun findigin pirinc disleri, simdi bizim Ece cok datlu idi ..bak simdi dislerle ne cimcime olur oyyyy yerim seni..
aaa bunu duymamıştım canım çok sağol deneyeceğim
Bacim gecen gun misafir geldi gelirken sarap almislar ictik bir guzel amaaa ertesi gun kadehleri yikayim dedim anam yikarken kadehin kici elimde kaldi o sira kv yi dusunuyordum sinirli sinirli is yapinca boyle olduNargihan; Arkadasinin basisagolsun cnm, ikizlere uzuldum ama taktiri ilahi ne derse o olur demek gun ve vakitleri yokmus ..allah daha nice guzel evlatlar saglicakla nasip eder ins
Yaren Nur a cok gecmis olsun, tez vakitte iyilesir ins, findik,,kilosu icinde sakin uzulme alir tekrardan kendini toparlar hele bir iyilessin ins ,
Mybabylove; Ne yapiyordunda parmak gitti giz, gecmis olsun,,sevimdim iki gun off olmana bol bol bekleriz sekerim..
Yavrukedi; Cnm beykozun dedigi gibi karbonat ise yarabilir dene bencede, gecmis olsun..
Biyolog; Cnm kilosu iyi ise Asya nin bence herseyden az az almasi kafii yani zorlama yoksa hepten nefret eder yavrucak...suan tat alma duygulariini gelistirmek onemli olan,,yani eger sutun bolsa ve benim gibi degilsen ek gidalari doyumluk degilde tadimlik olarak dusun..uzmeyin kendinizi cok optum ikinizide
Az önce alışverişe çıktık kızımla. Ona bu kulotlu çorabı aldım. Üzerinde tozluklari var. Cok tatli.
Bacim gecen gun misafir geldi gelirken sarap almislar ictik bir guzel amaaa ertesi gun kadehleri yikayim dedim anam yikarken kadehin kici elimde kaldi o sira kv yi dusunuyordum sinirli sinirli is yapinca boyle olduayiptir soylemesi orta parmagim oynak yerinden kesildi kani durduramadim son anda aklima geldi sigara tutunu basmak sigara iciyor olmanin ilk kez avantajini gordum desem yeridir yani neyse butun gun suyun icinde olunca temizlik bulasik vs enfeksiyon kapmis sismeye basladi sabah babamiz yarim saat gec gitti bende klinige gittim baktirdim dr adedi enfeksiyon var merhem verdi ilac verdi kullan gecer dedi suya degdirme dedi ama bende takinti var bacim ellerimi yikamadan duramam kiiii
amannnn ne off ne offf okis anami aglatti bugun resmen uyumadi mizir mizir hafif oksuruk var keyifsiz bende viks surdum ayaklarina siki siki giydirdim bakalim babasi alsin kynuna gelince bi terletsin ben kendimi zor isitiyorum kizi terketmek bi yana yavrumun isisindan faydalanirim
beykozcum sekerim album olusturdum ama koyamadim bacim yawww bizim pc de 6 tane hardisc var bi yandanda film iniyor o yuzden agir calisiyor hayatim ama yarin soz koyacam
ewet çok tatlı bende çok begendim:)
bulabilirmiyiz bundan bizde acaba?
canım maşallah asyaya gelişimi ii
fakat şimdi ek gıdayı yemezse ilerde seni cok zorlar ve emme bir yerde bitecek o zaman ne olacak yemezse
bana herkes diyordu 4 aylıkken tattır ki ilerde yadırgamasın bende öyle yaptım tattıra tattıra cok şükür şimdi gayet güzel yiyor
birde dr kilo almasada bebekler yemeleri yetermiş
bence sadece gece emzirmek dogru olmaz ama biraz verme gögsünü eskiye nezaran azalt iyice acıkınca belki yer birde birkaç gün sevdiği şeyleri ver sadece
Öncelikle maaşallah. Sonra, tabii doktordur, bizden iyi biliyordur ama bana biraz abartmış gibi geldi.. Bütün gün emzirmemek sütünüzün azalmasına sebep olur. Ben sütten kesmek için emzirme danışmanına sorduğumda önce gündüz emzirmeyi bırak, sadece gece emzir demişti mesela.. Ek gıda sonuçta "ek" olması gereken birşey, esas olan süttür..
Biyolog
Yazını görünce nacizane fikrimi belirtmek istedim.
Bence kesinlikle emzirmeye devam et.
Yanılmıyorsam 6 ya da 7 aylık kızın degil mi? Her bebek aynı anda hazır olmuyor ek gıdalara. Cok kafana takma. Ben sizin aylardayken daha yeni başlamıştım ek gıdaya. O da meyve ve yogurttu. Kahvaltıya bile 8. ayda başladım. Herseyi yavas yavas.
Şimdi kızım 1,5 yasında. Ve masallahi var. Bizim yediklerimize yiyemeyecegi seylere bile ağzını acıyor. Bana da verin gibisinden.
Yani herseyin zamanı var üzülme. Elbet hepsini yiyecek.
Kesinlikle anne sütünden vazgeçme. Ayrıca gündüzleri vermezsen o kadar azalır ki sutun...
Bunlar benim fikrim tabi. :)
Nargihan; Arkadasinin basisagolsun cnm, ikizlere uzuldum ama taktiri ilahi ne derse o olur demek gun ve vakitleri yokmus ..allah daha nice guzel evlatlar saglicakla nasip eder ins
Yaren Nur a cok gecmis olsun, tez vakitte iyilesir ins, findik,,kilosu icinde sakin uzulme alir tekrardan kendini toparlar hele bir iyilessin ins ,
Mybabylove; Ne yapiyordunda parmak gitti giz, gecmis olsun,,sevimdim iki gun off olmana bol bol bekleriz sekerim..
Yavrukedi; Cnm beykozun dedigi gibi karbonat ise yarabilir dene bencede, gecmis olsun..
Biyolog; Cnm kilosu iyi ise Asya nin bence herseyden az az almasi kafii yani zorlama yoksa hepten nefret eder yavrucak...suan tat alma duygulariini gelistirmek onemli olan,,yani eger sutun bolsa ve benim gibi degilsen ek gidalari doyumluk degilde tadimlik olarak dusun..uzmeyin kendinizi cok optum ikinizide
Sekerim bugun sesin cikmadi dun icin uzulmedigimi soylemek icin bekledim ama anam denk gelmedik bi turlu neyse Asya ya maasalah prenses kizim benim
kızlar annem gitti:2:
Tarık Buğra resmen sağa sola bakarak mızrdanarak arıyo
kucağından hiç inmiyodu..benim kucağıma bile menfaati icabı emmeye geliyodu sonra hoopp ananneye:)
annem burdayken Tarık Buğra resmen bülbül oldu
artık hiç susmuyo
bi sürü farklı heceler..kendiisine cevap vermediğimiz zaman heeeeeh diyo sesinide öyle bi kalınlaştırıyo ki dilekmete nin deyimi ile aynı herif gibi
tabii bu bülbüllük annem burdayken başladığı için kendimi çok suçlu hissettim acaba yeteri kadar ilgilenmedim yanında olamadım mı da 3 gün içinde çocuk bu kadar çok heceyi çıkarmaya başladı
dün hınnee dedi..eşim Tarık Buğra anne derse kaç saat ağlarsın diye sordu hemen:)ben zaten hıneee yi duyunca anneye benzettiğim için ağlamaya başlamıştım bile
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizz
biyologcum bende bu gün resimleri koymaya çalışıcam canım..
kilon için bravooooo süpersin valla
bana dün eşim ve annem bu günde ablam zayıflama kilolu halin daha güzel dediler ne yapsam ki
Asya yı götürdüğün doktora da çok şaşırdım
gündüz emzirme de ne demek!
bu kuzuların daha süte ihtiyacı var canım sen emzir..sebze yemezse sen tattır sadece bi kaç kaşık yesede yeter
annemden fırça yedim ben bu çocuğun göbeği ne diye
bizimde sabah kahvaltısı azaldı,meyve ve yoğurt aynı ölçüde,sebzeyide diliyle ittiği zaman hiç ısrar etmiyorum 100 cc hazırlıyorum bi kısmını bırakıyo,gece muhallebi yok..önce emziiriyorum yarım saat sonra ek gıda takviyesi çok kısa emiyo benim sıpa
sende istersen açken bi kaç kaşık sebze çorba/püre ver sonra emzir
nagihancım arkadaşının ikizlerini duyunca çok sevinmiştim..şimdide çok üzüldüm
yarennurda inş hemencecik iyileşir kuzum
mybabylove parmağın için geçmiş olsun derin kesmişsin demek ki
azraece inciniz hayırlı olsunnn
yavrukedi göğsün için geçmiş olsun nasılda sızlar ilk emzirme dönemlerim geldi aklıma
Sağol tatlım bugün doktora gittik benim rapor işi için,hallettik Allaha şükür.O arada gelmişken çocuk dr. bir görünelim dedik kızımın gelşimine iyi dedi doktor,fakat ek gıdayla ilgili ne dediysem tabi tabi ver ver olur olur diye her şeyi onayladı,ben de içimden iyi ki bilinçli anneyim kim seni dinler dedim.Mesela bıldıcın verebilirsin dedi,düşünsene.Ayrıca demir ilaçlarında paraben yok dedi,özelllikle ferrumda.Bu kez ben tabi tabi dedim:))Kıslar hepinize günaydın,
Maşallah yine döktürmüşsünüz. Ama maşallah bu hızınıza da evde olsamda yetişemezdim sanırım :))
Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin. Allah kucağında göstersin. Normal beşik alacaksan (büyüyebilen mobilya beşik dışındaki) bence park yatak al daha iyi olur. Her istediğin yere rahatlıkla götürürsün yani salona vs. Ben oğluşuma oda yaptığım için büyüyebilen beşik aldım. Ebatları çok büyük olduğu için kurduğum yerden kaldırmadım hiç. yatak odamada anne yanı küçük beşik almıştım (sepet gibi olanlardan) e haliyle bebek büyüyünce sağa sola dönmeye başlayınca tehlikeli olmaya başladı ve kendi odasında yatırmaya başladım. Bu kezde çok erken ayırmış oldum( Bence park yatak hem kullanışlı hemde bebek içinde zevkli yatak olsa gerek kullanan arkadaşlar lütfen doğrulasın :)
Ah canım ya bebek oldu olalı bu sendromlardan kurtulamıyoruzki...Aşıdan önce istersen fitil verki ateşlenmesin ben öyle yaptım çok şükür ateşlenmedi.
Günaydın ilkim kimse bıtmadı merak etme :))
Aynısını bizde yaşıyoruz..Ek gıdalara geçeli böyle. Normal sanırım..Bizimki bazen 2 günde bir yaptığıda oluyor.
yavrukedii üzülme canım bebişlerimizin geleceği için çalışıyoruz zaten. Hem bence çok şanslısın ben daha 3 aylıkken bıraktım..İşe başladıktan 1 ay sonrada beni emmeyi ret etti. Nasıl üzüldüm anlatamam..Hala içim cız ediyor
pinarda Bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtası çok güçlü bir allerjen özelliğide normal bir yumurtadan kat kat fazla. Bağışıklık sistemi henüz gelişmeyen bebeklerde bıldırcın yumurtasının allerji yapma riski yüksek olduğundan önermiyorlar. Hatta 3 yaşından sonra öneriyorlar.
mutluanne canım geçmiş olsun. Kuru öksürük uzun sürüyorsa sakin ihmal etme. Allah göstermesin bronşlara felan iniyormuş. bende doktor tavsiyesi ile öksürük şurubu ver. Bizde de vardı dr. şurup verdi 1 haftada geçti. İnş. seninki gerek kalmaz ama ihmal etme diye söyledim cnm.
Valla cnaım yaa ben o duyguyu henüz hissetmediğim için (bana düşkün değil) yazını okuduğumda keşke bizimkide beni görünce başkalarının kucağına gitmese dedimK. validem baktığı için ona çok pis kahkahalar atıyor bana gelincede bişi yok.
merak edenler vardı
kızlar kızım çok şükür hasta değil kontrol için gittik
kilosu boyu baş çevresi gayet güzel çok şükür
göz muayenesi yapılcaktı 6 aylıkken
aşılar vardı bugün oda oldu
gayet güzelmiş gelişimiii onda da sıkıntı yok:)
kilosu fazla olmasına rağmen ek gıda çok önemli dedi dr.
zorlanıyor öğürürken morarıyor diye ısrarla belirtmeme rağmen
zorla da olsa verceksin dediiii
hatta dedi ki
gündüzleri hiç emzirme
sadece gece emzir dediiiii
bana dedi:)
Asya hiç emmicekmişşşşşşşşşş
mümkün değil dedim emmeden uyumaz bile
yoksa yemezmişş bir süre gündüzleri hiç emmicekmişşşş
göğüsler şişince ne olacak bilemiyorum yaniiiiii bana saçma geldiiii
bekleyecek arkadaşımızın dediği ilacıda yazdırdımmmm
offfffffffffffffffff ek gıda sen benim başımı yedin:):):)
Kızlar bakın söz verdiğim gibi geldim:))
Bu arada size sevineceğiniz bir haberim var doktordan 1 ay daha rapor aldım,dolayısıyla bu dönemi kapattım,iş başına ikinci dönem geçeceğim artık.Doğam da yaklaşık 10 aylık falan olur zaten.Yupppiii
Tatlim hayirli olsun cook sevndim!
Nereden ne deyip aldin ?
Tepe tepe kullan darisi basima vb :)
merak edenler vardı
kızlar kızım çok şükür hasta değil kontrol için gittik
kilosu boyu baş çevresi gayet güzel çok şükür
göz muayenesi yapılcaktı 6 aylıkken
aşılar vardı bugün oda oldu
gayet güzelmiş gelişimiii onda da sıkıntı yok:)
kilosu fazla olmasına rağmen ek gıda çok önemli dedi dr.
zorlanıyor öğürürken morarıyor diye ısrarla belirtmeme rağmen
zorla da olsa verceksin dediiii
hatta dedi ki
gündüzleri hiç emzirme
sadece gece emzir dediiiii
bana dedi:)
Asya hiç emmicekmişşşşşşşşşş
mümkün değil dedim emmeden uyumaz bile
yoksa yemezmişş bir süre gündüzleri hiç emmicekmişşşş
göğüsler şişince ne olacak bilemiyorum yaniiiiii bana saçma geldiiii
bekleyecek arkadaşımızın dediği ilacıda yazdırdımmmm
offfffffffffffffffff ek gıda sen benim başımı yedin:):):)
Kızlar bakın söz verdiğim gibi geldim:))
Bu arada size sevineceğiniz bir haberim var doktordan 1 ay daha rapor aldım,dolayısıyla bu dönemi kapattım,iş başına ikinci dönem geçeceğim artık.Doğam da yaklaşık 10 aylık falan olur zaten.Yupppiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?