2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Cnm mutlaka bir doktora gorun lutfen, sakin boslama ve gecer diye dusunme.. sana cok gecmis olsun,

Biyolog
Yazını görünce nacizane fikrimi belirtmek istedim.
Bence kesinlikle emzirmeye devam et.
Yanılmıyorsam 6 ya da 7 aylık kızın degil mi? Her bebek aynı anda hazır olmuyor ek gıdalara. Cok kafana takma. Ben sizin aylardayken daha yeni başlamıştım ek gıdaya. O da meyve ve yogurttu. Kahvaltıya bile 8. ayda başladım. Herseyi yavas yavas.
Şimdi kızım 1,5 yasında. Ve masallahi var. Bizim yediklerimize yiyemeyecegi seylere bile ağzını acıyor. Bana da verin gibisinden.
Yani herseyin zamanı var üzülme. Elbet hepsini yiyecek.
Kesinlikle anne sütünden vazgeçme. Ayrıca gündüzleri vermezsen o kadar azalır ki sutun...
Bunlar benim fikrim tabi. :)

Nargihan; Arkadasinin basisagolsun cnm, ikizlere uzuldum ama taktiri ilahi ne derse o olur demek gun ve vakitleri yokmus ..allah daha nice guzel evlatlar saglicakla nasip eder ins
Yaren Nur a cok gecmis olsun, tez vakitte iyilesir ins, findik,,kilosu icinde sakin uzulme alir tekrardan kendini toparlar hele bir iyilessin ins ,

Mybabylove; Ne yapiyordunda parmak gitti giz, gecmis olsun,,sevimdim iki gun off olmana bol bol bekleriz sekerim..

Yavrukedi; Cnm beykozun dedigi gibi karbonat ise yarabilir dene bencede, gecmis olsun..

Biyolog; Cnm kilosu iyi ise Asya nin bence herseyden az az almasi kafii yani zorlama yoksa hepten nefret eder yavrucak...suan tat alma duygulariini gelistirmek onemli olan,,yani eger sutun bolsa ve benim gibi degilsen ek gidalari doyumluk degilde tadimlik olarak dusun..uzmeyin kendinizi cok optum ikinizide

Az önce alışverişe çıktık kızımla. Ona bu kulotlu çorabı aldım. Üzerinde tozluklari var. Cok tatli.

Eklentiler

• $image.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 31
Bacim gecen gun misafir geldi gelirken sarap almislar ictik bir guzel amaaa ertesi gun kadehleri yikayim dedim anam yikarken kadehin kici elimde kaldi o sira kv yi dusunuyordum sinirli sinirli is yapinca boyle olduayiptir soylemesi orta parmagim oynak yerinden kesildi kani durduramadim son anda aklima geldi sigara tutunu basmaksigara iciyor olmanin ilk kez avantajini gordum desem yeridir yani neyse butun gun suyun icinde olunca temizlik bulasik vs enfeksiyon kapmis sismeye basladi sabah babamiz yarim saat gec gitti bende klinige gittim baktirdim dr adedi enfeksiyon var merhem verdi ilac verdi kullan gecer dedi suya degdirme dedi ama bende takinti var bacim ellerimi yikamadan duramam kiiii
amannnn ne off ne offf okis anami aglatti bugun resmen uyumadi mizir mizir hafif oksuruk var keyifsiz bende viks surdum ayaklarina siki siki giydirdim bakalim babasi alsin kynuna gelince bi terletsin ben kendimi zor isitiyorum kizi terketmek bi yana yavrumun isisindan faydalanirim
beykozcum sekerim album olusturdum ama koyamadim bacim yawww bizim pc de 6 tane hardisc var bi yandanda film iniyor o yuzden agir calisiyor hayatim ama yarin soz koyacam

Sekerim bugun sesin cikmadi dun icin uzulmedigimi soylemek icin bekledim ama anam denk gelmedik bi turlu neyse Asya ya maasalah prenses kizim benim

çok geçmiş olsun cnm parmagına üzüldüm..
kızınında umarım bişiycigi yoktur ama geçende yazmıştım ben
viks 2 yaşın altına uygun degilmiş cnm..
hem eczacıya sordum hemde internette okudum..
bilmiyorum belki sende araştırmışsındır ama ben hatırlatmak istedim cnm
tabi karar senin

kızlar annem gitti:2:
Tarık Buğra resmen sağa sola bakarak mızrdanarak arıyo
kucağından hiç inmiyodu..benim kucağıma bile menfaati icabı emmeye geliyodu sonra hoopp ananneye:)
annem burdayken Tarık Buğra resmen bülbül oldu
artık hiç susmuyo
bi sürü farklı heceler..kendiisine cevap vermediğimiz zaman heeeeeh diyo sesinide öyle bi kalınlaştırıyo ki dilekmete nin deyimi ile aynı herif gibi
tabii bu bülbüllük annem burdayken başladığı için kendimi çok suçlu hissettim acaba yeteri kadar ilgilenmedim yanında olamadım mı da 3 gün içinde çocuk bu kadar çok heceyi çıkarmaya başladı
dün hınnee dedi..eşim Tarık Buğra anne derse kaç saat ağlarsın diye sordu hemen:)ben zaten hıneee yi duyunca anneye benzettiğim için ağlamaya başlamıştım bile

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizz

biyologcum bende bu gün resimleri koymaya çalışıcam canım..
kilon için bravooooo süpersin valla
bana dün eşim ve annem bu günde ablam zayıflama kilolu halin daha güzel dediler ne yapsam ki
Asya yı götürdüğün doktora da çok şaşırdım
gündüz emzirme de ne demek!
bu kuzuların daha süte ihtiyacı var canım sen emzir..sebze yemezse sen tattır sadece bi kaç kaşık yesede yeter
annemden fırça yedim ben bu çocuğun göbeği ne diye
bizimde sabah kahvaltısı azaldı,meyve ve yoğurt aynı ölçüde,sebzeyide diliyle ittiği zaman hiç ısrar etmiyorum 100 cc hazırlıyorum bi kısmını bırakıyo,gece muhallebi yok..önce emziiriyorum yarım saat sonra ek gıda takviyesi çok kısa emiyo benim sıpa
sende istersen açken bi kaç kaşık sebze çorba/püre ver sonra emzir

nagihancım arkadaşının ikizlerini duyunca çok sevinmiştim..şimdide çok üzüldüm
yarennurda inş hemencecik iyileşir kuzum

mybabylove parmağın için geçmiş olsun derin kesmişsin demek ki

azraece inciniz hayırlı olsunnn

yavrukedi göğsün için geçmiş olsun nasılda sızlar ilk emzirme dönemlerim geldi aklıma

somebody aynen dediğini yapıcam canım
hepinize teşekkür ederim güzel fikirleriniz için çok sağolun
gündüz vermezsem göğüslerim taş gibi olur yaniiii
bende hep yemezse yemesin dedimmm
bugün eve geldim zorladım diye
çocuk resmen 10 dk ağladı hemde öksüre öksüreeeee
kızdım sonra kendime kızımdan özür diledim:)
bi süre bakmadı yüzüme ama sanırım unuttu sonra
sonra annem gibi dediğim komşum yoktu o döndü
onla hopladı zıpladı
bir kase kıymalı sebzeyi yedi bardaktanda suyu içtimi ben şooooooooooooooookkkk
bir güzelde okudu kızımııı:)
neyse bakalımmmm ben emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum
Allah yardımcım olsun ne diyimmmmm
komşum yemezse getir ver ben yediririm dedii

bu işler iğneyle kuyu kazmak gibidir kızım böyle böyle büyüdünüz diye de ekledi:)

saol tatlımmm

Sekerim bugun sesin cikmadi dun icin uzulmedigimi soylemek icin bekledim ama anam denk gelmedik bi turlu neyse Asya ya maasalah prenses kizim benim

sana yazcam ben

Sağol tatlım bugün doktora gittik benim rapor işi için,hallettik Allaha şükür.O arada gelmişken çocuk dr. bir görünelim dedik kızımın gelşimine iyi dedi doktor,fakat ek gıdayla ilgili ne dediysem tabi tabi ver ver olur olur diye her şeyi onayladı,ben de içimden iyi ki bilinçli anneyim kim seni dinler dedim.Mesela bıldıcın verebilirsin dedi,düşünsene.Ayrıca demir ilaçlarında paraben yok dedi,özelllikle ferrumda.Bu kez ben tabi tabi dedim:))

Canım bazı doktorlar gerçekten kendini geliştirememiş oluyor.Hiç insan 6 aylık bebeğe sütü gece ver der mi?Asıl bu dönemlerde alması gereken gıda anne sütü zaten.Ek gıda adı üstünde ek,tattıra tattıra ver derim ayrıca biraz zamanını alacak benim kız gibi fakat sabırla kaşık kaşık oynaya oynaya vermeye çalış tatlım.Benim kıza da yoğurt beğendiremedim gerçi hiç bir şeyi beğenmiyorki su hariç.En azından kandıra kandıra saatlerimi alsa da veriyorum ek gıdayı.Bugün kahvaltıya 11 de başladık ve 1 de bitti ne yapayım yoksa almayacakki...Sen içinden geleni iyi bilirsin,onu uygula tatlım.

Kızlar bakın söz verdiğim gibi geldim:))
Bu arada size sevineceğiniz bir haberim var doktordan 1 ay daha rapor aldım,dolayısıyla bu dönemi kapattım,iş başına ikinci dönem geçeceğim artık.Doğam da yaklaşık 10 aylık falan olur zaten.Yupppiii

Tatlim hayirli olsun cook sevndim!
Nereden ne deyip aldin ?

Tepe tepe kullan darisi basima vb :)

Tatlim hayirli olsun cook sevndim!
Nereden ne deyip aldin ?

Tepe tepe kullan darisi basima vb :)

Sağol canımcım,valla eşimin velisi burada özel bir hastanede kardiyolog.Geçen konuşmuşlardı,eşim de rica edince sağolsun doktor verdi valla.Hamilelik sonrası sağ bacakta tıkanma teşhisi kondu bana şakacıktan:))

Biyolog canım doktorun iyi güzel söylemişte biraz abartmış bence.
Gündüz emzirmeyi bırakmak öyle bir anda olacak iş değil ki.
Bence çok aç olduğu zamanlar ek gıdasını ver,ne kadar yerse yesin.Yarım saat 45dk sonrasında ise emzir.
Bu şekilde ona "yemek yemezsem meme var" mesajını vermemiş olursun.
Kayra bile gün oluyor 3-4 kaşık yiyor,başka bir gün bir kase bitiriyor ki Asya zaten memeye çok bağımlı.Onu gündüz birden memeden koparmak öz güvenini zedeler gibi geliyor bana.
Hiç birimiz doktor değiliz ama anneyiz sonuçta.
Demek istediğim ek gıda için acıkmasını bekle,ondan bir müddet sonra da meme ver.İlk zamanlar çok aç olduğu için meme diye direnecektir,ilk günlerde seni çok zorlar bu durum ama zamanla alışır inşaallah.
Allah kolaylık versin valla canım.Ben meme vermediğim halde bu kadar zorlanırken senin işin iki katı zor.

anne sütü bebeğin en temel besini olmalı elbette ancak ek gıda almazsa eksiklikler olabilir diye düşünmüş olabilir doktorunuz,emzirme acıksın nasıl olsa yer gibi de düşünmüş olabilir ancak kızınızı birden memeden uzaklaştırırsanız herşeyden öte aranızdaki ilişki etkilenebilir bence.Ben olsam gündüz azaltabilirdim ama asla tamamen kesmezdim.Tabi naçizane fikrim benim bu,siz nasıl uygun görürseniz

cnm hadi gözün aydın çok sevindim..ne güzel biraz daha fazla kuzunla kalabileceksin..
bu arada şakacıktan geçmiş olsun hayatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…