kızlarrr bu yazdıklarınızı inanın gülerek okudum
hepimiz aynı durumdayız kafayı yediricek bu bıdıklar yakında bize
benim sıpam 22:30 da uyudu(sözde) bu saate kadar 8 kez uyandı sinirlerim bozuldu gülme krizine girdimm
odalar arası mekik dokuyorum resmen euheuheuh
gülme krizine girdiğim için eşim delirdiğimi düşünmüş olmalı ki biraz ben ilgilenim dedi karnını ovuyo çocuğun
karnı tok,sırtı pek:))altı temiz,gazınıda çıkardı...eee derdi ne bu çocuğun..bence kesinlikle diş(her zaman ki sığınma limanım)
bi çıksada kurtulsamm
yavrummm bu gün 7 aylık oldu
Allahıma çok şükür bu günleri gördümm
aşığım yavruma gidim bi öpim
aynen cnm bizimkide hersabah o yumurtayı yemeiycem diye ağlıyo..süte ağzını açıyo yumurtaya hayır süt verir giibi yappıp yuumurta sokuncada ağzına ağlıyo..ama yemesi lazım mecburen aglsada yediriyorum napım..
meleğim bende bugün çok bunalımdayım..yakın olaydık kuzular uyurken adamlara bırakıp bi yerlerde efkar dağıtırdık dicektimki birden karşımda oturan kocamla göz göze geldim güldüm ne oldu diyor..hiiç dedim..hayatta bırakmaz bu beni aksamları..
tosticim merhaba çok geçmiş olsun canım umarım çabuk iileşir yavru, kendini suçlama olacak oldumu oluyor işte, kanı çok iyimiş bu arada,,maşallah....canım benim kızımda öyleydi 39 bile değildi en fazla 38 e cıktı ateşi biz diştir diye götürmedik 5 gün gecmedi bende calpol veriyordum düşüyordu ilacın etkisi geçince tekrar ateş artık şüphelendim götürdüm ki cocugun kulağının alt tarafı şişmiş lenf bezi iltihap olmuş kanda enfeksiyon cıktı cok fazla cumadan beridir yatışımız yapıldı antibiyotik tedavisi görüyor yarın son iynemiz cok şükür düzeldi kızım ateş diyip geçmeyin kızlar buda ders oldu bana dr ilk ateşlendiğinde sinyali vermiş aslında siz farketmemişsiniz dedi
ateş genelde enfeksiyondan dolayı cıkar dedi dr. götür canım sende için rahat eder cok geçmiş olsun inş. gecer biran önce
zeynepcim en kısa zamanda bi dr a görün arkadaşım, ne olur ne olmaz çocuklardan insan kendine fırsat bulamıyor, ben saatlerce tuvalete gidemediğimi, su bile içemediğimi biliyorum, hele bu ara Allahım bit diyorum ona babasıda gülüyor, annesinin küçük biti diye:)))hafta basindan beri midemin ustunde bir aci vardi
Sanki okkali bir yumruk yemis gibi
Omer.i hasta etmemeye odaklandim pek umursamadim
Sonra afedersiniz ishal basladi
Yine Omerle ilgilenmekten umursamadim
Dun aksam kollarim inanilmaz uyustu
Omere kemik ve et suyu hazirlamistim dudukluku kaldiramadim
Kulaklarimdan dis etlerime kadar sizim sizim sizladim
Cimde ates yaniyor sanki cok acayibim
Geceyarisi birden icim patlarcasina istifra ettim
Sabah da bogazimda kasint basladi
Grip desem mide ne alaka
Enfeksiyon desem burnum neden tikali
Hele o uyusma hissi basli basina korkuttu
Butun eklemlerime yayildi dusuverecektim
Insan hemen evladni dusunuyor
Ona nasil bakacagm
Ya ciddi birseyse
Bla bla bla...
Hic keyfim yok ozetle
Omerin yuzume bakip anlarcasina guldugu zamanlar haric
biyologcum verdiğin kilodan dolayı seni tebrik ediyorum darısı başımıza, yanlış hatırlamıyorsam eğer bursalıydın hangi dra gidiyorsun merak ettim, geçen hafta bizede dr aynı şeyi söyledi bende dumur olmuştum, yağmur nisada memeye yapışık bi çocuk çünkü, nap et yedir, olmazsa gündüzleri emzirme demişti, yemezse gelişim geriliği olurmuş demesi çok kolay ama saat başı meme isteyen çocuğa sen gelde verme memeyi, diyesi geliyor insanın....merak edenler vardı
kızlar kızım çok şükür hasta değil kontrol için gittik
kilosu boyu baş çevresi gayet güzel çok şükür
göz muayenesi yapılcaktı 6 aylıkken
aşılar vardı bugün oda oldu
gayet güzelmiş gelişimiii onda da sıkıntı yok:)
kilosu fazla olmasına rağmen ek gıda çok önemli dedi dr.
zorlanıyor öğürürken morarıyor diye ısrarla belirtmeme rağmen
zorla da olsa verceksin dediiii
hatta dedi ki
gündüzleri hiç emzirme
sadece gece emzir dediiiii
bana dedi:)
Asya hiç emmicekmişşşşşşşşşş
mümkün değil dedim emmeden uyumaz bile
yoksa yemezmişş bir süre gündüzleri hiç emmicekmişşşş
göğüsler şişince ne olacak bilemiyorum yaniiiiii bana saçma geldiiii
bekleyecek arkadaşımızın dediği ilacıda yazdırdımmmm
offfffffffffffffffff ek gıda sen benim başımı yedin:):):)
cnm hadi gözün aydın çok sevindim..ne güzel biraz daha fazla kuzunla kalabileceksin..
bu arada şakacıktan geçmiş olsun hayatım
Gecmis olsun cnm seninde su kv ammada basina dert saciyor, baksana dusuncesi bile zarar..allah sabir versin cnm cim
Hepimizin bebekleri gitdikce zorlasiyor, yedik ayvayi resmen:18:
Ps: Unutmadan soyluyumde kesiklere bol seker basmakta ise yarar kanin kolay pihtilasmasi saglar diye biliyorum..bu arada bende senin gibi tiryakiyim anam, icelim guzelleselim :)) dermisimmmm
Canimsin cok sevimdim senin adina gozun aydin,
Sizin adınıza sevindim,çok iyi olmuş uzatmanız.Ben yarım gün çalıştığım ve bakıcımda gayet güzel ilgilendiği halde eve gelince oğlum sızlanarak boynuma atılıyo çok üzülüyorum,hem anne hem bebek için zor(
kızlar ya benim kızımın tamamen huyu değişmiş durumda..ay çok sinirlerim bozuk ya..
tabağı görünce sevinen çırpınan çocuk gitti...1-2 kaşıktan sonra ağzını kitleyen çocuk geldi..
bıraksam akşama kadar aç durcak..hastalıktan dedim ama ateşide düştü hala bu şekilde huysuz mızmız bişey oldu yaa..
yatağına koyduğumda sesini çıkarmadan yatan kızım şimdi koyuyorum daha koymamla tutunup ayağa dikiliyo..ben yatırıyorum o dikiliyo ben yatırıyorum o dikiliyo...ve diklincede öylece bekliyo..10-15 dk öle dikilip bakıo sora bağırıyo kafayı yemek üzereyim..bugün bende onun yatağına yatıp arkadan sarılıp pışpışlayarak uyuttum düşünen büyüyen karyolanın içine girdim iki büklüm
iştahsızlığı acaba üst dişlerimi çıkıyorda böle iştahsız bilemedim yaa..7. ayı sevdim demiştim ama yarısından sora hiç sevmedim..umarım geçici bir süreçtir yoksa kafayı yicem(
Canim aynen bizde oyleyiz, ben oglumu sallayarak pek uyutmazdim ama simdi sallamadan uyumuyor ve ayaklarimdan alip yatagina koyar koymaz aciyor gozlerini ..gece pek uyanmazdi simdi surekli uyaniyor..bende ne uyku kaldi ne sinir,bugun resmen sabah kahvaltisini verirken cinnet gecirtti az daha bana, mamasini icmiyor bari kahvalti yaptiriyim dedim oda yok gece 3 gibi icmis az birsey ve sabah nerde ise 10 bizimki halan yememek ve icmemek icin debelleniyor..hadi onu gectim benim oglan zaten minik dogdu ve halan tam toparlanmis sayilmaz ben onun cok daha iyi beslenmesi gerektigini dusundukce oglan surekli geri sayiyor,,bizim iki dis cikti ve sirada ustler var o da etken ama sanki baska dertleri daha var ama ben cozemedim sekerimm,,umarim dedigin gibi gecici surectir yoksa ben bu gidisle cizicem kafayi,,
Bu sabah ben mesela cok aglattim, oyle boyle degil epey agladi,, boncuk boncuk dokuldu kuzumun yaslari yani anliyor kizdigimi ve sinirlendigimde basliyor aglamaya..off ne yapcam bazen annelik bana gore degilmi diye dusunuyorum,,malum gec gelen bir evlilik ve sonrasinda gec gelen bir bebek bilmiyorum yani iyiye giden birsey olsa ona siginicam ama yok anam,,yinede allahin gucunu gitmesin sukurler olsunki sagligimiz iyi ve cok guzel bir oglum var ..allahim yardim etsin hepimize bu gece ben cok bunalim takiliyorum bir turlu pozitif olamadim gitti
aynen cnm bizimkide hersabah o yumurtayı yemeiycem diye ağlıyo..süte ağzını açıyo yumurtaya hayır süt verir giibi yappıp yuumurta sokuncada ağzına ağlıyo..ama yemesi lazım mecburen aglsada yediriyorum napım..
meleğim bende bugün çok bunalımdayım..yakın olaydık kuzular uyurken adamlara bırakıp bi yerlerde efkar dağıtırdık dicektimki birden karşımda oturan kocamla göz göze geldim güldüm ne oldu diyor..hiiç dedim..hayatta bırakmaz bu beni aksamları..
Valll cok guzel olurdu, benim burdan arkadaslar var kizlar gecesi yapiyorduk bir zamanlar cocuklari babalara satip bir guzel demleniyorduk ama malasef benim adam sen eglenirken ben bakamam diyince cocuga artik gidemez oldum,,ozledim yaa bekarligi arada bir satmak lazim bu kocalari,,
kızlar ya benim kızımın tamamen huyu değişmiş durumda..ay çok sinirlerim bozuk ya..
tabağı görünce sevinen çırpınan çocuk gitti...1-2 kaşıktan sonra ağzını kitleyen çocuk geldi..
bıraksam akşama kadar aç durcak..hastalıktan dedim ama ateşide düştü hala bu şekilde huysuz mızmız bişey oldu yaa..
yatağına koyduğumda sesini çıkarmadan yatan kızım şimdi koyuyorum daha koymamla tutunup ayağa dikiliyo..ben yatırıyorum o dikiliyo ben yatırıyorum o dikiliyo...ve diklincede öylece bekliyo..10-15 dk öle dikilip bakıo sora bağırıyo kafayı yemek üzereyim..bugün bende onun yatağına yatıp arkadan sarılıp pışpışlayarak uyuttum düşünen büyüyen karyolanın içine girdim iki büklüm
iştahsızlığı acaba üst dişlerimi çıkıyorda böle iştahsız bilemedim yaa..7. ayı sevdim demiştim ama yarısından sora hiç sevmedim..umarım geçici bir süreçtir yoksa kafayı yicem(
Cicek sekerim, simdi sanada cok guzelsin diyicim ama millet bu ne herkese guzelsin diyorsun sen galiba guzel hic gormedin diye dusebilirler,,yok valla dunya gormus ve sizlerden yasca buyuk ablaniz olarak soyluyorum,,hepiniz cok guzelsiiz,inanin yalani yok bunun sizi yaglamiyorum yani:)) allah sizleri sevdiklerinize bagislasin, harika insanlarsiniz bu yuzden de guzellikleriniz yuzlerinize yansimis benim tezim bu yonde guzel mayis anneleri...
Bu sabah ben mesela cok aglattim, oyle boyle degil epey agladi,, boncuk boncuk dokuldu kuzumun yaslari yani anliyor kizdigimi ve sinirlendigimde basliyor aglamaya..off ne yapcam bazen annelik bana gore degilmi diye dusunuyorum,,malum gec gelen bir evlilik ve sonrasinda gec gelen bir bebek bilmiyorum yani iyiye giden birsey olsa ona siginicam ama yok anam,,yinede allahin gucunu gitmesin sukurler olsunki sagligimiz iyi ve cok guzel bir oglum var ..allahim yardim etsin hepimize bu gece ben cok bunalim takiliyorum bir turlu pozitif olamadim gitti
biyologcum verdiğin kilodan dolayı seni tebrik ediyorum darısı başımıza, yanlış hatırlamıyorsam eğer bursalıydın hangi dra gidiyorsun merak ettim, geçen hafta bizede dr aynı şeyi söyledi bende dumur olmuştum, yağmur nisada memeye yapışık bi çocuk çünkü, nap et yedir, olmazsa gündüzleri emzirme demişti, yemezse gelişim geriliği olurmuş demesi çok kolay ama saat başı meme isteyen çocuğa sen gelde verme memeyi, diyesi geliyor insanın....
KIZLAAAR FITTIRACAĞIM SİZLERE TEKER TEKER NELER YAZMIŞTIM BİLSENİZ TAM KAYDETE BASTIM BİR BAKTIMKİ KULLANICI İSMİ VE ŞİFRE İSTENİYOR((hABERİNİZ OLSUN TEKRAR YAZACAĞIM ŞU AN KALKMAK ZORUNDAYIM,ÖPTÜÜÜÜÜÜÜM.
cnm teşekkür ederimtosticim merhaba çok geçmiş olsun canım umarım çabuk iileşir yavru, kendini suçlama olacak oldumu oluyor işte, kanı çok iyimiş bu arada,,maşallah....
zeynepcim en kısa zamanda bi dr a görün arkadaşım, ne olur ne olmaz çocuklardan insan kendine fırsat bulamıyor, ben saatlerce tuvalete gidemediğimi, su bile içemediğimi biliyorum, hele bu ara Allahım bit diyorum ona babasıda gülüyor, annesinin küçük biti diye:)))
biyologcum verdiğin kilodan dolayı seni tebrik ediyorum darısı başımıza, yanlış hatırlamıyorsam eğer bursalıydın hangi dra gidiyorsun merak ettim, geçen hafta bizede dr aynı şeyi söyledi bende dumur olmuştum, yağmur nisada memeye yapışık bi çocuk çünkü, nap et yedir, olmazsa gündüzleri emzirme demişti, yemezse gelişim geriliği olurmuş demesi çok kolay ama saat başı meme isteyen çocuğa sen gelde verme memeyi, diyesi geliyor insanın....
Biyologgg canım gece rüyama girdin yaaa.Dün sana burda cevap yazdıktan sonra söylene söylene odama geçtim.
Söylendiğim şey ise "doktora bak,ek gıda her zaman bulunur ama anne sütü öyle mi ?Nasıl olsa bir gün ek gıdayı kendi yemek isteyecek ama her istendiğinde anne sütü olamayacak.vs..vs... şeklindeydi.
Artık ne kadar düşündüysem gece rüyamda Kayraya kendi sütünden sağıp veriyordun.Ben de asya ile kayra süt kardeş oldular diye nasıl seviniyordum
Hey allahım yaaa.Resminide görünce o şekilde aklımda kalmışsın
anne sütü bebeğin en temel besini olmalı elbette ancak ek gıda almazsa eksiklikler olabilir diye düşünmüş olabilir doktorunuz,emzirme acıksın nasıl olsa yer gibi de düşünmüş olabilir ancak kızınızı birden memeden uzaklaştırırsanız herşeyden öte aranızdaki ilişki etkilenebilir bence.Ben olsam gündüz azaltabilirdim ama asla tamamen kesmezdim.Tabi naçizane fikrim benim bu,siz nasıl uygun görürseniz
O nasıl doktor öyle ya anne sütü her zaman öncelikli verilmeli diğerleri adı üstünde 'ek besin'. Sen emzirmeye devam et canım her bebeğin hazırbulunuşluğu farklı zamanlarda oluyor. Asya da eminim bir müddet sonra kabul edecektir. İstemediği zaman da bence zorlama canım yavaş yavaş alışacaktır. (Şiir gibi olmuş)
Sağol tatlım bugün doktora gittik benim rapor işi için,hallettik Allaha şükür.O arada gelmişken çocuk dr. bir görünelim dedik kızımın gelşimine iyi dedi doktor,fakat ek gıdayla ilgili ne dediysem tabi tabi ver ver olur olur diye her şeyi onayladı,ben de içimden iyi ki bilinçli anneyim kim seni dinler dedim.Mesela bıldıcın verebilirsin dedi,düşünsene.Ayrıca demir ilaçlarında paraben yok dedi,özelllikle ferrumda.Bu kez ben tabi tabi dedim:))
Canım bazı doktorlar gerçekten kendini geliştirememiş oluyor.Hiç insan 6 aylık bebeğe sütü gece ver der mi?Asıl bu dönemlerde alması gereken gıda anne sütü zaten.Ek gıda adı üstünde ek,tattıra tattıra ver derim ayrıca biraz zamanını alacak benim kız gibi fakat sabırla kaşık kaşık oynaya oynaya vermeye çalış tatlım.Benim kıza da yoğurt beğendiremedim gerçi hiç bir şeyi beğenmiyorki su hariç.En azından kandıra kandıra saatlerimi alsa da veriyorum ek gıdayı.Bugün kahvaltıya 11 de başladık ve 1 de bitti ne yapayım yoksa almayacakki...Sen içinden geleni iyi bilirsin,onu uygula tatlım.
herkese iyi hafta sonları. kızlar ya benim arkadaşım olmayan biri resmime yorum yapmış nasıl oldu bu ya?
sizede iyi haftasonları cnm..
sen albümünü özel yapmamışsın şimdi baktım da..
mesela benim albümü tıkladıgında özel yazıyo sadece arkadaşlarım görüyo..
sen albüm yaparken o seçenegi tıklamamışsın sanırım..
profilini açan herkes görebiliyo..
bi kontrol et istersen özel yap sadece arkadaşlarım butonunu tıkla..
,umarım anlatabilmişimdir.
Meleğimmmm ben seni çoook merak ediyorummm :26:
Kıyamam ben o kuzuyaaaaa.
Bu aralar kızıldığı zaman hemen dudaklar büzülüp ağlanmaya başlanıyor yaa.
Eskiden "annem nediyor acaba"diye şaşkın şaşkın bakarlardı.
Artık daha dikkatli olmamız gerekiyor sanırım.
İştahı yerinde olan bir bebeğin birden bire iştahsızlaşması çok sinir bozucu.Bazen bütün yaramazlıkları yapsın ama yeter ki karnını istediğim gibi doyursun diyorum ama olmuyor işte.Evin ağası oldular bizi parmaklarında oynatıyorlar.[/B]
turuncu
alıntıladım sandım ama çorbaya koşarken alıntılayamamışım
bende şöyle yapıyorum
uyanınca ek gıda veriyorum
oynuyo zıplıyo 2 saat 3 saat sonra uykusu gelince emziriyorummm
bazen beni isteyince emiyor
yani kızım sadece doymak için emmiyo
sakinleşmek için emiyo rahatlamak için emiyo
kafasını vuruyo canı acıyo emziriyorum mutlu oluyooo
bugün kahvaltı yaptırdım akşamda muhallebi yedirdimmm
bardakla da suyunu içirdim
he uzun sürdü ama saatlerimi almadı oynaya oynaya yedikkkk:)
şimdi uyandı hemen yeniden çorba yapayımmmm heuheuheuheue
öpüyorum herkesi
#herkese iyi hafta sonları. kızlar ya benim arkadaşım olmayan biri resmime yorum yapmış nasıl oldu bu ya?
tatlım aynısını yaptım galiba fakat olmadı malesef...
Canım genelde ateş sonrası bebeklerin düzeni değişiyor ve birkaç hafta sürüyor bu huysuzlukları.Aynısını fazlasıyla yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.Birde 8.ayda bebekte etrafı karıştırma merakı arttığı için ek gıdaya karşı istekleri fazlasıyla azalıyor.
Kayra mama sandalyesinde kıpır kıpır.Kurt var kıçında diyorum
Meleğimmmm ben seni çoook merak ediyorummm :26:
Kıyamam ben o kuzuyaaaaa.
Bu aralar kızıldığı zaman hemen dudaklar büzülüp ağlanmaya başlanıyor yaa.
Eskiden "annem nediyor acaba"diye şaşkın şaşkın bakarlardı.
Artık daha dikkatli olmamız gerekiyor sanırım.
İştahı yerinde olan bir bebeğin birden bire iştahsızlaşması çok sinir bozucu.Bazen bütün yaramazlıkları yapsın ama yeter ki karnını istediğim gibi doyursun diyorum ama olmuyor işte.Evin ağası oldular bizi parmaklarında oynatıyorlar.
Bekara karı boşamak kolaydır derler
Pınarcım kullanıcı ismi ve şifre istediği zaman o sayfada bilgilerini giriyorsun ve giriş yaptığında yazdığın cevaplar kaybolmadan gönderiliyor.
Sağol hejarcığım,cümlemizin.biyolog maşallah kızına,daha süt kuzuları onlar
sen emzirmekten asla vazgeçme,benim az sütüm var ama yinede kaç damla olursa olsun
kardır diyorum ve emziriyorum,benim oğlumda meme ye çok düşkün,ama sütüm az işte
hiç bir şekilde devam sütüde almıyor,keşke benimde ona yetecek kadar sütüm olsada bol bol emzirsem kuzumu
kilosuda iyi olduğuna göre sende alıştıra alıştıra azar azar verirsin kuzuya kolay gelsin tatlım..
nagihan sana ve yarannuruma çok çok geçmiş olsun canım,biran önce atlatırsınız inş
zeynep,ömer nasıl oldu daha iyidir inş
tatlıcadı seni merak ediyom resim eklemişsin herhalde bakayım hemen
pinarda yavrunla biraz daha zaman geçireceksin ne güzel,hayırısı olsun hakkınızda inş
sayamadığım diğer anneler ve bebişlerde iyidir inşallah
Eymen iki gündür huysuz mız mız,uyumuyor doğru dürüst
iştahıda azaldı,önceden çok zorlardım yesin diye şimdi zorlamıyorum ne zaman isterse o zaman veriyorum
hem öyle daha verimli oluyor,isteyerek ve daha çok yiyo zor bir dönem Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ben agir ablalardanimaz daha bekleyin kizlar, benim resimleri inceliyorum ve tek basima cektirdigim resim yok gibi nerde ise..simdi olmazsa bir grup icinde sagdan ikinci sondan besinci seklinde tarif vererek resim yukleyecem ama oylede cok komik olur ha beni taniyacaksiniz diye bana ait tum ahaliyi tanimakta tam benlik mi olurdu ne
Cnm benim oglan galiba depresyonda yoksa ne diye yemesin ki, oglumun cok derdi var camasir, bulasik, yemek, alisveris ve tabiki dirdir dinleme var birdecok dertli oglum cookk
Anlasam ne derdi oldugunu ah bir bilsem,,:26:
Canin sagolsun olan corbaya olsun baska buyuk dert olmasinda, gecmis ola esinede soyle soylenmesin ,,anneyiz biz ANNE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?