2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Demek sende bizdensin :)) anam ne guluyon aglancak halimize :)) diyorum ama bende bazen guluyorum galiba sinirsel :)) usutuyoruz bir yerleri ama galiba iyi yerler degil oralar
7. ayiniz kutlu ve mutlu olsun sekerim senin oglan demek bizimkinden 4 gun minik,,,Mahir abi oluyor o zaman :))

Valll cok guzel olurdu, benim burdan arkadaslar var kizlar gecesi yapiyorduk bir zamanlar cocuklari babalara satip bir guzel demleniyorduk ama malasef benim adam sen eglenirken ben bakamam diyince cocuga artik gidemez oldum,,ozledim yaa bekarligi arada bir satmak lazim bu kocalari,,

tosticim merhaba çok geçmiş olsun canım umarım çabuk iileşir yavru, kendini suçlama olacak oldumu oluyor işte, kanı çok iyimiş bu arada,,maşallah....
zeynepcim en kısa zamanda bi dr a görün arkadaşım, ne olur ne olmaz çocuklardan insan kendine fırsat bulamıyor, ben saatlerce tuvalete gidemediğimi, su bile içemediğimi biliyorum, hele bu ara Allahım bit diyorum ona babasıda gülüyor, annesinin küçük biti diye:)))

biyologcum verdiğin kilodan dolayı seni tebrik ediyorum darısı başımıza, yanlış hatırlamıyorsam eğer bursalıydın hangi dra gidiyorsun merak ettim, geçen hafta bizede dr aynı şeyi söyledi bende dumur olmuştum, yağmur nisada memeye yapışık bi çocuk çünkü, nap et yedir, olmazsa gündüzleri emzirme demişti, yemezse gelişim geriliği olurmuş demesi çok kolay ama saat başı meme isteyen çocuğa sen gelde verme memeyi, diyesi geliyor insanın....

Son düzenleme:
cnm hadi gözün aydın çok sevindim..ne güzel biraz daha fazla kuzunla kalabileceksin..
bu arada şakacıktan geçmiş olsun hayatım

KIZLAAAR FITTIRACAĞIM SİZLERE TEKER TEKER NELER YAZMIŞTIM BİLSENİZ TAM KAYDETE BASTIM BİR BAKTIMKİ KULLANICI İSMİ VE ŞİFRE İSTENİYOR((hABERİNİZ OLSUN TEKRAR YAZACAĞIM ŞU AN KALKMAK ZORUNDAYIM,ÖPTÜÜÜÜÜÜÜM.

Canım genelde ateş sonrası bebeklerin düzeni değişiyor ve birkaç hafta sürüyor bu huysuzlukları.Aynısını fazlasıyla yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.Birde 8.ayda bebekte etrafı karıştırma merakı arttığı için ek gıdaya karşı istekleri fazlasıyla azalıyor.
Kayra mama sandalyesinde kıpır kıpır.Kurt var kıçında diyorum

Meleğimmmm ben seni çoook merak ediyorummm :26:

Kıyamam ben o kuzuyaaaaa.
Bu aralar kızıldığı zaman hemen dudaklar büzülüp ağlanmaya başlanıyor yaa.
Eskiden "annem nediyor acaba"diye şaşkın şaşkın bakarlardı.
Artık daha dikkatli olmamız gerekiyor sanırım.
İştahı yerinde olan bir bebeğin birden bire iştahsızlaşması çok sinir bozucu.Bazen bütün yaramazlıkları yapsın ama yeter ki karnını istediğim gibi doyursun diyorum ama olmuyor işte.Evin ağası oldular bizi parmaklarında oynatıyorlar.

Bekara karı boşamak kolaydır derler

Pınarcım kullanıcı ismi ve şifre istediği zaman o sayfada bilgilerini giriyorsun ve giriş yaptığında yazdığın cevaplar kaybolmadan gönderiliyor.

Biyologgg canım gece rüyama girdin yaaa.Dün sana burda cevap yazdıktan sonra söylene söylene odama geçtim.
Söylendiğim şey ise "doktora bak,ek gıda her zaman bulunur ama anne sütü öyle mi ?Nasıl olsa bir gün ek gıdayı kendi yemek isteyecek ama her istendiğinde anne sütü olamayacak.vs..vs... şeklindeydi.
Artık ne kadar düşündüysem gece rüyamda Kayraya kendi sütünden sağıp veriyordun.Ben de asya ile kayra süt kardeş oldular diye nasıl seviniyordum
Hey allahım yaaa.Resminide görünce o şekilde aklımda kalmışsın

cnm teşekkür ederim
dörtçelik hastanesine gidiyorum son 3 aydır
aynen öyle diyesim var benimde:)
sen hangi dr.a gidiyorsun öncelikle bursadamısın:)

cnmm seve seve zevkle neden olmasın çok isterim
şaka mı yaptın ciddimisn bilmiyorum ama sen istersen seve seve olurum süt anne gurur bile duyarım

kızlar hepinize teşekkür ederimmmmmmm
önceliğim elbette anne sütü...
dr.u kim dinlerki:)
zamanında dr.un biri bana 1-3 saat arası emzir durmadan meme verme demişti
bende saat almıştım odama
çocuk ağlıyo eşime diyorum saati gelmediii napsak napsak:)
buda özel ve söylenene göre çok iyi bir dr.du:)

dedim başlarım dr.a ver çocuğumu emzircem
kızım daha 10 günlüktüü
meme ucum yara diye emzirme durmadan falan dedii
gerçekten çok saçmalıyorlar
ben sadece dr.un fikirlerini paylaştımmm uygulamayı asla düşünmüyorum
kaldı ki göğüslerim şişerr napıcam o sütüüü yani saçmalık!!!!!!!!!!!!

turuncu
alıntıladım sandım ama çorbaya koşarken alıntılayamamışım
bende şöyle yapıyorum
uyanınca ek gıda veriyorum
oynuyo zıplıyo 2 saat 3 saat sonra uykusu gelince emziriyorummm
bazen beni isteyince emiyor
yani kızım sadece doymak için emmiyo
sakinleşmek için emiyo rahatlamak için emiyo
kafasını vuruyo canı acıyo emziriyorum mutlu oluyooo
bugün kahvaltı yaptırdım akşamda muhallebi yedirdimmm
bardakla da suyunu içirdim
he uzun sürdü ama saatlerimi almadı oynaya oynaya yedikkkk:)
şimdi uyandı hemen yeniden çorba yapayımmmm heuheuheuheue
öpüyorum herkesi

herkese iyi hafta sonları. kızlar ya benim arkadaşım olmayan biri resmime yorum yapmış nasıl oldu bu ya?

biyolog maşallah kızına,daha süt kuzuları onlar
sen emzirmekten asla vazgeçme,benim az sütüm var ama yinede kaç damla olursa olsun
kardır diyorum ve emziriyorum,benim oğlumda meme ye çok düşkün,ama sütüm az işte
hiç bir şekilde devam sütüde almıyor,keşke benimde ona yetecek kadar sütüm olsada bol bol emzirsem kuzumu
kilosuda iyi olduğuna göre sende alıştıra alıştıra azar azar verirsin kuzuya kolay gelsin tatlım..

nagihan sana ve yarannuruma çok çok geçmiş olsun canım,biran önce atlatırsınız inş

zeynep,ömer nasıl oldu daha iyidir inş

tatlıcadı seni merak ediyom resim eklemişsin herhalde bakayım hemen

pinarda yavrunla biraz daha zaman geçireceksin ne güzel,hayırısı olsun hakkınızda inş

sayamadığım diğer anneler ve bebişlerde iyidir inşallah
Eymen iki gündür huysuz mız mız,uyumuyor doğru dürüst
iştahıda azaldı,önceden çok zorlardım yesin diye şimdi zorlamıyorum ne zaman isterse o zaman veriyorum
hem öyle daha verimli oluyor,isteyerek ve daha çok yiyo zor bir dönem Allah hepimizin yardımcısı olsun

herkese iyi hafta sonları. kızlar ya benim arkadaşım olmayan biri resmime yorum yapmış nasıl oldu bu ya?

sizede iyi haftasonları cnm..
sen albümünü özel yapmamışsın şimdi baktım da..
mesela benim albümü tıkladıgında özel yazıyo sadece arkadaşlarım görüyo..
sen albüm yaparken o seçenegi tıklamamışsın sanırım..
profilini açan herkes görebiliyo..
bi kontrol et istersen özel yap sadece arkadaşlarım butonunu tıkla..
,umarım anlatabilmişimdir.

çok saol canım yaptım:)))

Ben agir ablalardanim az daha bekleyin kizlar, benim resimleri inceliyorum ve tek basima cektirdigim resim yok gibi nerde ise..simdi olmazsa bir grup icinde sagdan ikinci sondan besinci seklinde tarif vererek resim yukleyecem ama oylede cok komik olur ha beni taniyacaksiniz diye bana ait tum ahaliyi tanimakta tam benlik mi olurdu ne

Cnm benim oglan galiba depresyonda yoksa ne diye yemesin ki, oglumun cok derdi var camasir, bulasik, yemek, alisveris ve tabiki dirdir dinleme var birde cok dertli oglum cookk
Anlasam ne derdi oldugunu ah bir bilsem,,:26:

Canin sagolsun olan corbaya olsun baska buyuk dert olmasinda, gecmis ola esinede soyle soylenmesin ,,anneyiz biz ANNE

ZADA kullanıcısından alıntı

cnm hadi gözün aydın çok sevindim..ne güzel biraz daha fazla kuzunla kalabileceksin..
bu arada şakacıktan geçmiş olsun hayatım

Sağol tatlım,ben de çok rahatladım doğrusu.Ne kadar kuzumla kalsam kardır bana.

melegim34 kullanıcısından alıntı

Gecmis olsun cnm seninde su kv ammada basina dert saciyor, baksana dusuncesi bile zarar..allah sabir versin cnm cim
Hepimizin bebekleri gitdikce zorlasiyor, yedik ayvayi resmen
Ps: Unutmadan soyluyumde kesiklere bol seker basmakta ise yarar kanin kolay pihtilasmasi saglar diye biliyorum..bu arada bende senin gibi tiryakiyim anam, icelim guzelleselim :)) dermisimmmm

Canimsin cok sevimdim senin adina gozun aydin,

Sağol canım benim...

mevsim2012 kullanıcısından alıntı

Sizin adınıza sevindim,çok iyi olmuş uzatmanız.Ben yarım gün çalıştığım ve bakıcımda gayet güzel ilgilendiği halde eve gelince oğlum sızlanarak boynuma atılıyo çok üzülüyorum,hem anne hem bebek için zor(

Teşekkür ederim,keşke daha fazla kalabilsem fakat buna da şükür.

kızlar ya benim kızımın tamamen huyu değişmiş durumda..ay çok sinirlerim bozuk ya..
tabağı görünce sevinen çırpınan çocuk gitti...1-2 kaşıktan sonra ağzını kitleyen çocuk geldi..
bıraksam akşama kadar aç durcak..hastalıktan dedim ama ateşide düştü hala bu şekilde huysuz mızmız bişey oldu yaa..

yatağına koyduğumda sesini çıkarmadan yatan kızım şimdi koyuyorum daha koymamla tutunup ayağa dikiliyo..ben yatırıyorum o dikiliyo ben yatırıyorum o dikiliyo...ve diklincede öylece bekliyo..10-15 dk öle dikilip bakıo sora bağırıyo kafayı yemek üzereyim..bugün bende onun yatağına yatıp arkadan sarılıp pışpışlayarak uyuttum düşünen büyüyen karyolanın içine girdim iki büklüm

iştahsızlığı acaba üst dişlerimi çıkıyorda böle iştahsız bilemedim yaa..7. ayı sevdim demiştim ama yarısından sora hiç sevmedim..umarım geçici bir süreçtir yoksa kafayı yicem(

İştahtan bahsedince kızımın beslenme saatleri gözümün önüne geliyor.Endişelenme canım senin durumun geçici emin ol.Benim gibi asla olmaz çünkü bizim problem kızım doğduğundan beri var.

Canim aynen bizde oyleyiz, ben oglumu sallayarak pek uyutmazdim ama simdi sallamadan uyumuyor ve ayaklarimdan alip yatagina koyar koymaz aciyor gozlerini ..gece pek uyanmazdi simdi surekli uyaniyor..bende ne uyku kaldi ne sinir,bugun resmen sabah kahvaltisini verirken cinnet gecirtti az daha bana, mamasini icmiyor bari kahvalti yaptiriyim dedim oda yok gece 3 gibi icmis az birsey ve sabah nerde ise 10 bizimki halan yememek ve icmemek icin debelleniyor..hadi onu gectim benim oglan zaten minik dogdu ve halan tam toparlanmis sayilmaz ben onun cok daha iyi beslenmesi gerektigini dusundukce oglan surekli geri sayiyor,,bizim iki dis cikti ve sirada ustler var o da etken ama sanki baska dertleri daha var ama ben cozemedim sekerimm,,umarim dedigin gibi gecici surectir yoksa ben bu gidisle cizicem kafayi,,

Bu sabah ben mesela cok aglattim, oyle boyle degil epey agladi,, boncuk boncuk dokuldu kuzumun yaslari yani anliyor kizdigimi ve sinirlendigimde basliyor aglamaya..off ne yapcam bazen annelik bana gore degilmi diye dusunuyorum,,malum gec gelen bir evlilik ve sonrasinda gec gelen bir bebek bilmiyorum yani iyiye giden birsey olsa ona siginicam ama yok anam,,yinede allahin gucunu gitmesin sukurler olsunki sagligimiz iyi ve cok guzel bir oglum var ..allahim yardim etsin hepimize bu gece ben cok bunalim takiliyorum bir turlu pozitif olamadim gitti

Tatlım bak söyleyeyim sana bana gücenme ama,senin biraz değişikliğe ihtiyacın var yani çocuğu bırak beye haftada belirli bir gün seç,o günü kendine ayır.Eşin şunu bilmeli hayat müşterektir ve o çocuğu sadece sen büyütmüyorsun babasına da ihtiyaç duyar mutlaka.Baba sevgisini asıl bu çağlarda aşılamak gerek.Eğlenmeye pek tabi senin de ihtiyacın var,ne yani depresif depresif haller alacağına eğlen kendine vakit ayır hem eşinle de daha sağlıklı iletişim kurarsın.Bu arada meleğim bunları sana söylüyorum eşin anlasın:))Kızım sana söylüyorum gelinm sen anla hesabı...Sanki eşin işyerinde bile olsa birkaç kişiyle de olsa hiç mi eğlenip üç beş kelam etmiyor?Bencillik bu vallahi...Kendine zaman ayırmakla mayıs anneleriyle birarada olup yazışarak eğlenmek aynı değil eşin umarım bu örneği sunmaz sana.Ya ben bu aralar erkeklere biraz kızgınım da ola ki sert çıkıştıysam affola...

aynen cnm bizimkide hersabah o yumurtayı yemeiycem diye ağlıyo..süte ağzını açıyo yumurtaya hayır süt verir giibi yappıp yuumurta sokuncada ağzına ağlıyo..ama yemesi lazım mecburen aglsada yediriyorum napım..

meleğim bende bugün çok bunalımdayım..yakın olaydık kuzular uyurken adamlara bırakıp bi yerlerde efkar dağıtırdık dicektimki birden karşımda oturan kocamla göz göze geldim güldüm ne oldu diyor..hiiç dedim..hayatta bırakmaz bu beni aksamları..

Tatlım yumurtayı sade yedirmekten ziyade içine cicibebe ve muz da ekle belki kokusu tiksindiriyordur.

Valll cok guzel olurdu, benim burdan arkadaslar var kizlar gecesi yapiyorduk bir zamanlar cocuklari babalara satip bir guzel demleniyorduk ama malasef benim adam sen eglenirken ben bakamam diyince cocuga artik gidemez oldum,,ozledim yaa bekarligi arada bir satmak lazim bu kocalari,,
KIZLAAAR FITTIRACAĞIM SİZLERE TEKER TEKER NELER YAZMIŞTIM BİLSENİZ TAM KAYDETE BASTIM BİR BAKTIMKİ KULLANICI İSMİ VE ŞİFRE İSTENİYOR((hABERİNİZ OLSUN TEKRAR YAZACAĞIM ŞU AN KALKMAK ZORUNDAYIM,ÖPTÜÜÜÜÜÜÜM.

#

Soyle olabilir cnm, onceden arkadasin olan biri rumuz degistirmis olabilir.. yani baska turlu imkan disi dedigin durum
Sanada guzel hafta sonu lar, Ece yi op benim icin ok, ozel olsun ve kocaman olsun

tatlım aynısını yaptım galiba fakat olmadı malesef...
Sağol hejarcığım,cümlemizin.

Tatlım geçicidir merak etme biraz sabırlı ve dirayetli ol yeterki.Biraz dışarı çıkar istersen,hava alması iyi olur.

Haklisin Pinarcim ama biz esimle ayni dili malasef konusmuyoruz, o cok ayri tellerden caliyor..ben biraz daha buyumesini bekliyorum oglumun, ondan sonra bakarim basimin caresini, harika baby sitting ler var tanidigim birebir arkadas oldugum olmazsa onlara emanet ederim ve yine giderim kizlar gecesine,,sadece az daha sabirli olmam lazim..Tsk ederim ederim cnm desteklerin icin

Herkese güzel hafta sonları diliyorum.
Bizde gece uyuyamayanlar kervanına katıldık. Bu gece her saat başı uyandık. Hemde ağlayarak.
İkinci ayından itibaren gece bir kere uyanan bebeğim şimdi 4-5 kez uyanır oldu.
Geçici bir süreç olduğunu ümit ediyorum.

Arkadaşlar bir sorum olacak,
Bebeğimin sebzelerini organik pazardan alıyorum.
Bal kabağı, havuç, patates, ıspanak vs.
Mesela patatesin yarısını kullanıp yarısını derindondurucuya koysam. ertesi gün kullansam olur mu?
Bal kabağı ve karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara bölüp dolaba attım. İhtiyaç halinde alıp kullanmak üzere.
Yaptığım işlem doğru mu?

Bugün havayı güzel görünce organik pazara gitmek için oğlumu hazırladım.
Oğlumu kapının önüde araba koltuğuna koyup portmantodan üstümü giyinmek için döndüm.
Dönmemle birlikte küt diye bir sesle Emir yerde. çok kötü oldum. Allahtan halının üstüne düştü başında da beresi vardı.
Ama çok ağladı yavrum. yüzünü yıkayıp su içirdim hemen dışarı çıtık.
1 saniyelik arkamı dönmem bile düşmesine yetti.Aman arkadaşlar çok dikkat edin. Artık ele avuca sığmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…