Arkadaşlar bir sorum olacak,
Bebeğimin sebzelerini organik pazardan alıyorum.
Bal kabağı, havuç, patates, ıspanak vs.
Mesela patatesin yarısını kullanıp yarısını derindondurucuya koysam. ertesi gün kullansam olur mu?
Bal kabağı ve karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara bölüp dolaba attım. İhtiyaç halinde alıp kullanmak üzere.
Yaptığım işlem doğru mu?
geçmiş olsun evet çok dikkat etmemiz lazım..Bugün havayı güzel görünce organik pazara gitmek için oğlumu hazırladım.
Oğlumu kapının önüde araba koltuğuna koyup portmantodan üstümü giyinmek için döndüm.
Dönmemle birlikte küt diye bir sesle Emir yerde. çok kötü oldum. Allahtan halının üstüne düştü başında da beresi vardı.
Ama çok ağladı yavrum. yüzünü yıkayıp su içirdim hemen dışarı çıtık.
1 saniyelik arkamı dönmem bile düşmesine yetti.Aman arkadaşlar çok dikkat edin. Artık ele avuca sığmıyorlar.
Kafayı yemek üzereyim bu çocuğun iştahsızlığı öldürecek beni
ne güzel 1hafta çok düzenliydi güzel yiyordu şimdi aynı iştahsızlık devam:26:
:26:
Bugün havayı güzel görünce organik pazara gitmek için oğlumu hazırladım.
Oğlumu kapının önüde araba koltuğuna koyup portmantodan üstümü giyinmek için döndüm.
Dönmemle birlikte küt diye bir sesle Emir yerde. çok kötü oldum. Allahtan halının üstüne düştü başında da beresi vardı.
1 saniyelik arkamı dönmem bile düşmesine yetti.Aman arkadaşlar çok dikkat edin. Artık ele avuca sığmıyorlar.
Canım naçizane fikrim;patatesi her daim bulursun fakat her mevsimde bulunmayan sebzeleri dolaba koyabilirsin.Arkadaşlar bir sorum olacak,
Bebeğimin sebzelerini organik pazardan alıyorum.
Bal kabağı, havuç, patates, ıspanak vs.
Mesela patatesin yarısını kullanıp yarısını derindondurucuya koysam. ertesi gün kullansam olur mu?
Bal kabağı ve karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara bölüp dolaba attım. İhtiyaç halinde alıp kullanmak üzere.
Yaptığım işlem doğru mu?
Bugün genel kontrol amaçlı dr.a gittik.
Çok şükür sağlımız yerinde.
2 hafta sonra balık ve her türlü bakliyatlara başlayabileceğiz.
Kilomuz 8.100 boyumuz 70 cm.Yani kilo ve boy orantısı gayet güzel.
40 günde sadece 300 gr almış ama ben yinede mutluyum.Sağlıklı olması benim için en önemlisi.
1 tane yolda olan dişimiz var.Patlaması yakındır dedi doktor ama bakalım.
Kan damlasını kullanmadığımızı söyledim,kan seviyemiz 10.8 dedim.
Doktorumuz 11i sınır kabul ediyoruz dedi ve 5 günde bir kullanabileceğimiz bir kan ilacı yazdı şuan adını hatırlamıyorum.
Kullanmayı düşünmediğim için önemsemedim :))
Kusması için motilium aynen devam çünkü bugün deneme amaçlı hiç vermedim ve akşama kadar kustu maalesef.
Bizden haberler bu kadar
vuuuUuuuuu masallah size nkadar guzeL annelersiniz siz oyle. :) bitek melegimle. Mybabylove kaldi bide onlari goreydik iyiydi :) bugunde kimse girmemis valla dogruduzgun :)buarada haftaici spora basliyom bende bfit diye yerler var sadece baya hemde fiyat olrak uygun bileniniz gidenininz varmI acaba pazartesI salon arastircamda burayi tavsiye ettlier bi soriyim kizlara dedim bende. BUarada yarin benim adaM gider phuketlere ah vah ah
Bugün havayı güzel görünce organik pazara gitmek için oğlumu hazırladım.
Kızlar ben hergün sebze püresini yaparken havuç-patates-irmik üçlüsüne birinci gün brokoli,2.gün pırasa,3.gün ıspanak,4.gün kereviz katıyorum.Et suyunu ise bir kahve fincanı katıyorum.Sizce menü nasıl ve farklı sebze püresi olarak ne yapabilirim.Bu arada benim kriterlerim farklı yani domates,yeşil fasulye,karnabahar şu an vermeyi düşünmüyorum erken benim için.Çorbama bazen tereyağı bazen de zeytin yağı ekliyorum.Ete de bir iki gün içerisinde başlarım artık.Ekmek yaparsam çorbanın içine mi ufalamam gerekiyor?Zaten irmik var,yeterli olmaz mı?Bu arada annezeynebin söylediği hergün havuç-ıspanak-brokoli yenirse mavi dudak oluşurmuş teşhisi aklımdan çıkmıyor,doktoruma sorsam bilir mi ki?
Kızlar ben hergün sebze püresini yaparken havuç-patates-irmik üçlüsüne birinci gün brokoli,2.gün pırasa,3.gün ıspanak,4.gün kereviz katıyorum.Et suyunu ise bir kahve fincanı katıyorum.Sizce menü nasıl ve farklı sebze püresi olarak ne yapabilirim.Bu arada benim kriterlerim farklı yani domates,yeşil fasulye,karnabahar şu an vermeyi düşünmüyorum erken benim için.Çorbama bazen tereyağı bazen de zeytin yağı ekliyorum.Ete de bir iki gün içerisinde başlarım artık.Ekmek yaparsam çorbanın içine mi ufalamam gerekiyor?Zaten irmik var,yeterli olmaz mı?Bu arada annezeynebin söylediği hergün havuç-ıspanak-brokoli yenirse mavi dudak oluşurmuş teşhisi aklımdan çıkmıyor,doktoruma sorsam bilir mi ki?
Aaa,Kayra hala kusuyor mu annesi?Bak ne diycem motilliyumla beraber gaviskon da ver bebekler için olanı var belki de kızımı o iyileştirdi,bilgine...Doğa da bazen yemek istemediği için öğürüp sonrasında kendini kusturuyor o yüzden ben de zorlamıyorum artık.Tamam gecikiyor beslenmesi ama ne yapayım sonuçta veriyorum ya benim için yeterli.Kayra da az kilo almış,şu kusması bitse de düzelde artık.Sen iyisi mi aralarda su niyetine nane-ıhlamur içir hatta minik biberonlar var ver eline kendi içsin.Ben öyle yapıyorum.Hem bulantısını alır.
Evet canım motilium vermediğim zamanlar kusuyor.Doktorumuz o ilaca mutlaka devam etmemizi istedi.Bu ilacı içince bazen 1-2 bazen de hiç kusması olmuyor.
Kiloyu az almasını son zamanlardaki iştahsızlığına ve aşırı hareketlenmiş olmasına bağlıyorum.Doktor bile "böyle bebekler ileride hiç yerlerinde oturmuyorlar" dedi.Yani çok hareketli olduğunu oda gördü :)
Ben kayra doyduğunda kendisini kusturur gibi yapıp bir miktar çıkardığında hiç heyecan yapmıyorum.Ağzını silip 1-2 kaşıkda olsa devam ediyorum vermeye çünkü o beni bu şekilde korkutup beslenmeyi bıraktırmak istiyor,ben ise ona öyle yapsa bile beslenmeye devam edeceğimi göstermek için en azından 1-2 kaşık daha üzerine veriyorum :)).
2 gündür 2 saatte bir az miktarlarla beslemeyi deniyorum ve şimdilik güzel gidiyor.Bakalım bu taktik ne zamana kadar idare edecek :))
Canım karnıbahar-yeşil fasülye genelde bebek kavanoz mamalarında 4.ay itibari ile verilebilen ilk sebzeler.Brokoli ve karnıbahar aynı aileden oluyor zaten.Tabi yinede sen bilirsin ama bu sebzeleri rahatlıkla tüketebilir artık.
Sebze farklılığı olarak balkabağını önerebilirim.Çok lezzetli oluyor çorbası ve püresi.Bezelyeninde çok güzel tatlımsı çorbası oluyor.
Tavuk ve ete başladığında seçenekler dahada lezzetleniyor.Mesela Kayra şuan kendimize pişirdiğimiz yemekleri tuzsuz olarak rahatklıkla tüketiyor.Mesela et-yeşil fasülye-patates-havuç.Yani etli yeşil fasülye yemeği.Veya karnıbahar-tavuk-havuç yemeği.Aynı şekilde soğan-kıyma-ıspanak...Yani farklı kombinasyonlar yapabilirsin bu şekilde.
Ben Kayranın çorbalarına hiç ekmek eklemiyorum.Hem kendisi pek hoşlanmıyor,hemde mutlaka içinde patates-irmik-bulgur veya pirinç ekliyorum karbonhidrat olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?