2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım patates çiğ buzluga konulmaz tadı bozulur hani donmuş patates tatlı gibi olur yenmez ama diğerlerini şoklayıp buzluğa atabilirsin patatesin yarını yemek yaptın yarısnı hava almayacak şekilde sar dolaba koy ertesi gün pişir kabağıda böyle bir gün bekletebilirsin o kestiğin kararan bölgeyi kes at uzun süre saklayacaksan kaynar suda 1-2 dakika şokla öyle at buzluga yineden daha iyi bilen arkadaşlar varsa cvp verir

Kafayı yemek üzereyim bu çocuğun iştahsızlığı öldürecek beni
ne güzel 1hafta çok düzenliydi güzel yiyordu şimdi aynı iştahsızlık devam:26:
:26:

geçmiş olsun evet çok dikkat etmemiz lazım..
düşe kalka büyüyecekler elbet ama yinede biz önlemlerimizi alalım..
bebegine birşey olmamasına sevindim
Kafayı yemek üzereyim bu çocuğun iştahsızlığı öldürecek beni
ne güzel 1hafta çok düzenliydi güzel yiyordu şimdi aynı iştahsızlık devam:26:
:26:

cnm tabiki düzelecek ama bundan sonra arada böyle düzensizlikleri yine olacak
bir hafta çok iyi yerken öbür hafta yemiyecek..1 hafta çok iyi uyurken öbür hafta uyumayacak vs..
böyle böyle büyüyecekler..ne güzel moral verdim demi

ZEYNEPCIM, enfes gorunen fotografini koydugun ekmegin tarifini ogrenebilirmiyim canim,eger yazdiysan gozumden kacmis kusura bakma canim. Lutfen gor bu msjimi ve hemen cvp yaz, kizima bugun ekmek yapmak istiyorum,evim temizlendi ilham geldi nolurrrrr
Bu arada fotolarini gordum cok zarifsin,omerime icim gitti,burdan okudum ufledim allahim nazarlardan korusun,kucagima alip sevmeyi cok isterdim

yazmadan geçemiciiim
kızlar çoook güzelsiniz
bu mayıs kuzucuklarının neden bu kadar güzel oldukları belli oldu
listemdeki resim yükleyen annelerrrrr bayıldım hepinizeeee

vuuuUuuuuu masallah size nkadar guzeL annelersiniz siz oyle. :) bitek melegimle. Mybabylove kaldi bide onlari goreydik iyiydi :) bugunde kimse girmemis valla dogruduzgun :)buarada haftaici spora basliyom bende bfit diye yerler var sadece baya hemde fiyat olrak uygun bileniniz gidenininz varmI acaba pazartesI salon arastircamda burayi tavsiye ettlier bi soriyim kizlara dedim bende. BUarada yarin benim adaM gider phuketlere ah vah ah

cicek cicek senin icin hizlica yaziyorum
250g tam bugday unu
1/3 yas maya veya 1paket instant maya
2yemek kasig yogurt
ılik su

Ben unun ortasini cukurlastirip mayayi koydum ve ilik suyla mayayi sivilastirdim
Sonra yine unun ortasina yogurdu ekledim ve karistirmaya basladim
Bir sure tek elle yogur cunku ilik su ilave edeceksin
Ben biraz da yogursun suyundan ekledim karistirirken
Kivaminin sert olmasi lazim
Eline yapisiyorsa biraz daha un ekle
Iyice yogur ve yuvarlaklastirip buyuk bir kaba koy
Uzerini iyice ort ve 30dk kadar bekle
Mayalaninca yani kabarinca 2ye bolup somun sekli verdim
200derecede isitilmis firina una bulayip koydum
Kabarip ustu sertlesince afiyet olsunnn

GECEN HAFTA gidemedigimiz tiyatroya gittik
Anneme yakin olmak cok guzel Omerle ilgileniyor sagolsun
Ben de sifayi kapinca ana ogul cok sirin olmusuz oyle diyorlar
Oglumu opmeyi isirmay cok ozledimmm

Cnm çok geçmiş olsun aynen dediğin gibi gözünü ayırmaya gelmiyor. Allah korusun evlatlarımızı

Biyolog ; canım yakınlarında olsaydım süt annemiz olmanı tabi ki çok isterdim.Ben rüyamda görünce çok etkilendim ve hoşuma gitti.Paylaşmadan edemedim
Yemek ve emzirme düzeniniz gayet güzel.Asya ek gıdaya başlayalı daha 1 ay bile olmadı sonuçta.Sancılı bir dönem ama alışacaktır elbette...
Çok öpüyorum ikinizide.

Bugün genel kontrol amaçlı dr.a gittik.
Çok şükür sağlımız yerinde.
2 hafta sonra balık ve her türlü bakliyatlara başlayabileceğiz.
Kilomuz 8.100 boyumuz 70 cm.Yani kilo ve boy orantısı gayet güzel.
40 günde sadece 300 gr almış ama ben yinede mutluyum.Sağlıklı olması benim için en önemlisi.
1 tane yolda olan dişimiz var.Patlaması yakındır dedi doktor ama bakalım.
Kan damlasını kullanmadığımızı söyledim,kan seviyemiz 10.8 dedim.
Doktorumuz 11i sınır kabul ediyoruz dedi ve 5 günde bir kullanabileceğimiz bir kan ilacı yazdı şuan adını hatırlamıyorum.
Kullanmayı düşünmediğim için önemsemedim :))
Kusması için motilium aynen devam çünkü bugün deneme amaçlı hiç vermedim ve akşama kadar kustu maalesef.
Bizden haberler bu kadar

Canım naçizane fikrim;patatesi her daim bulursun fakat her mevsimde bulunmayan sebzeleri dolaba koyabilirsin.

Aaa,Kayra hala kusuyor mu annesi?Bak ne diycem motilliyumla beraber gaviskon da ver bebekler için olanı var belki de kızımı o iyileştirdi,bilgine...Doğa da bazen yemek istemediği için öğürüp sonrasında kendini kusturuyor o yüzden ben de zorlamıyorum artık.Tamam gecikiyor beslenmesi ama ne yapayım sonuçta veriyorum ya benim için yeterli.Kayra da az kilo almış,şu kusması bitse de düzelde artık.Sen iyisi mi aralarda su niyetine nane-ıhlamur içir hatta minik biberonlar var ver eline kendi içsin.Ben öyle yapıyorum.Hem bulantısını alır.

Biz kaldik di mi ? yaa ben alt yapi calismalari yapiyorum :)) resim icin gelicek cok yakinda merak ettirmicem ins daha fazla sizleri,,

Gecmis olsun, allah daha beterlerinden korusun hepsini cnm...insan artik ne yapacagini sasirdi,,bir anlik dalginliga bile gelemiyorlar artik

Kızlar ben hergün sebze püresini yaparken havuç-patates-irmik üçlüsüne birinci gün brokoli,2.gün pırasa,3.gün ıspanak,4.gün kereviz katıyorum.Et suyunu ise bir kahve fincanı katıyorum.Sizce menü nasıl ve farklı sebze püresi olarak ne yapabilirim.Bu arada benim kriterlerim farklı yani domates,yeşil fasulye,karnabahar şu an vermeyi düşünmüyorum erken benim için.Çorbama bazen tereyağı bazen de zeytin yağı ekliyorum.Ete de bir iki gün içerisinde başlarım artık.Ekmek yaparsam çorbanın içine mi ufalamam gerekiyor?Zaten irmik var,yeterli olmaz mı?Bu arada annezeynebin söylediği hergün havuç-ıspanak-brokoli yenirse mavi dudak oluşurmuş teşhisi aklımdan çıkmıyor,doktoruma sorsam bilir mi ki?

Babam pasta yapmayı nerden öğrendi? ne çok sorum varmış öyle

Az evvel canım kek yemek istedi bir koşu yaptım valla...Silikon maffinler var onlarda pişirdim.Tarif şöyle:
3 yumurta
yarım su brd. şeker
1 kahve fincanı pekmez
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 su brd. süt
yarım su brd.margarin
yarım su brd. sıvı yağ
tam buğday unu
limon ve portakal kabuğu rendesi
çekirdeksiz kuru üzüm
vanilya kabartma tozu ve bir çimdik tarçın.AFİYETLER OLSUN

bende bugüne kadar havuç,ıspanak patates,pırasa,kabak,irmik,pirinç bunları verdim..
daha et ve et suyunada başlamadım...
annezeynep öyle yazınca bende havucu haftada 3 e düşürdüm...
ben sebze püresiyle ekmek vermiyorumm zaten püreyi zorla yiyo ekmegi hiç yemez benimki..
ayrıca benim büyük kız bebekken o kadar çok havuç kullandım ki yemeklerinde çok şükür bir sorun
olmadı ama yinede temkinli olmakta fayda var..

Evet canım motilium vermediğim zamanlar kusuyor.Doktorumuz o ilaca mutlaka devam etmemizi istedi.Bu ilacı içince bazen 1-2 bazen de hiç kusması olmuyor.
Kiloyu az almasını son zamanlardaki iştahsızlığına ve aşırı hareketlenmiş olmasına bağlıyorum.Doktor bile "böyle bebekler ileride hiç yerlerinde oturmuyorlar" dedi.Yani çok hareketli olduğunu oda gördü :)
Ben kayra doyduğunda kendisini kusturur gibi yapıp bir miktar çıkardığında hiç heyecan yapmıyorum.Ağzını silip 1-2 kaşıkda olsa devam ediyorum vermeye çünkü o beni bu şekilde korkutup beslenmeyi bıraktırmak istiyor,ben ise ona öyle yapsa bile beslenmeye devam edeceğimi göstermek için en azından 1-2 kaşık daha üzerine veriyorum :)).
2 gündür 2 saatte bir az miktarlarla beslemeyi deniyorum ve şimdilik güzel gidiyor.Bakalım bu taktik ne zamana kadar idare edecek :))

Canım karnıbahar-yeşil fasülye genelde bebek kavanoz mamalarında 4.ay itibari ile verilebilen ilk sebzeler.Brokoli ve karnıbahar aynı aileden oluyor zaten.Tabi yinede sen bilirsin ama bu sebzeleri rahatlıkla tüketebilir artık.
Sebze farklılığı olarak balkabağını önerebilirim.Çok lezzetli oluyor çorbası ve püresi.Bezelyeninde çok güzel tatlımsı çorbası oluyor.
Tavuk ve ete başladığında seçenekler dahada lezzetleniyor.Mesela Kayra şuan kendimize pişirdiğimiz yemekleri tuzsuz olarak rahatklıkla tüketiyor.Mesela et-yeşil fasülye-patates-havuç.Yani etli yeşil fasülye yemeği.Veya karnıbahar-tavuk-havuç yemeği.Aynı şekilde soğan-kıyma-ıspanak...Yani farklı kombinasyonlar yapabilirsin bu şekilde.
Ben Kayranın çorbalarına hiç ekmek eklemiyorum.Hem kendisi pek hoşlanmıyor,hemde mutlaka içinde patates-irmik-bulgur veya pirinç ekliyorum karbonhidrat olarak.

Tamam canım tavsiyelerin için teşekkür ederim.Yukarıda isminin yanında yüreğimsin yazıyor ya ben de içimden geldi GÖZÜMSÜN diyesim geldi.Aynı zamanda meleğime,annezeynebe,azraeceye,çiçeğe,tatlıcadıya,dilekmeteye,plannere,mybabylove ye,biyoloğa,siyahlaleye,ecesuelife,baybicerene,ceneraya,pampişe,berruma,ilkime,zilana ve diğer arkadaşlara da aynı şekilde hitap edesim geldi...Valla kızlar teker teker teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…