2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Evet çok haklısın...Benim banyoda dolabım olmadığı için deterjanları mutfakta ki boş olan bir dolabıma koymuştum ama artık hepsinide kaldırma zamanı geldi.Dediğin gibi "benim çocuğum yapmaz,açmaz,gitmez "demek yerine önceden önlem alıp olası kazaların önüne geçebiliriz.

azraece bak kimse senden ve eceden mahrum kalmak istemiyor :))
dandik bir tablet fazlasıyla işini görecektir :))

Kızlaar haftaiçi 7-8 tane komşu gelecek bebek görmeye.
Hadi bana bir menü oluşturun.Hem göze hitap etsin,hem mideye ,hem pratik olsun hem de bir gün öncesinden hazırlanabilecek cinsten olsun :))))

pratik ve görüntü olarak güzel olan milföy külahında muhallebi yapacağım.
Yine pratik tuzlu olarak bir gece öncesinden kuru patlıcan doldurmayı planlıyorum.
Diğer alternatifleri sizden bekliyorum.
Geçen yine burdan sorduğumda incirli tatlı tavsiye etmiştiniz.Tatlı pek bana hitap etmesede misafirlerim ve özellikle eşim bayılmıştı :))

Misafirlerimin cok begendigi portakal agacindan bir salata tarifi canım
Ben mayonezi az yogurdu cok kullanıyorum.

Mayonezli Tavuk Salatası
6-8 kişilik
Malzemeler
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber

Hazırlanması

Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın.
Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.

akşamdan kıbrıs tatlısı ..tarçınlı kurabıye yapabılırsın geleceklerı zamanda tavuk salatası veya patates salatası

havuclu tarcınlı cevizlı kekte

Kızlar sonunda ben de ekledim resimlerimi. Beste hanımın son hali bana mı babasına mı benziyor fikirlerinizi merak ediyorum öpüyorum hepinizi şekerler.

benimde deterjanlar mutfak dolabının altında canım..ben hiç degiştirmedim yerlerini bilmiyorum belkide ben şanslıydımkızım hiç açmadı
orayı..çocuklar yürümeye başlayınca evin düzeni degişiyo..yinede tedbiri elden bırakmamak lazım..bazı çocuklar deşmedik yer bırakmıyo..
kaşıklar yatak odası çekmecesinden çıkıyo,iç çamaşırları misafir varken salona gelebiliyo
karıştırdıgı yeri tam ezberleyene kadar o çekmeceler 50 defa açılıp kapanıyo dagıtılıyo
kolay gelsin hepimize

Canim bende irmikli muzlu deniyorum icine biskuvi ekliyorum bazen
Severek yedigi nadir

Milupanin tahilli gece mamalarinida aldim cikss onlarida arada veriyorum ama kafasina gore
Takiliyo ya hic anlamadim neyi sevip sevmedigini

Ne olcak bu bebislerin keyfi bilemiyorum hic

selam güzel mayıs anneleri ve bebeleri
herkesler iyidir inşallah biz oğlumla hepinizi öptük

Hafif ve pratik tek bildigim sey diyebilirim onu sana yaziyorum sekerim,.
4-5 Havuc rendeleyip tavada zeytin yagi ile oldurdukten sonra kuru nane kekik tuz karabiber ekleyip sogumaya birakiyorsun sonra uzerine sarmisakli yogurt dokebilirsin veya sarmisaksiz sana kalmis, istersende uzerine maydonoz veya dere otu ile suslene bilir ...Afiyet olsun cnm
Komsulardan birazini bana gonder giz bende cok komsusuz kaldim buralarda ( senin adina cok sevimdim artik konusacagin insanlarin olmasi cok guzel umarim muhabbetiniz daim olsun

kizlar ya guluyorum ama biryandan da cok stres ve sikinti basiyo ek gida meselesi germeye basladi beni
6. ayini 285 gram alarak tamamlatan kizimda ek gidayi hala oturtamadim

Begendigi hayir demedigi tek sey su!
Hergun degisiklik gosteriyo hic birsey klasiklesemedi ve duzen olmadi bugun sunuda yapayim seviyo diyebilecegim
Hicbirsey yok

Benmi beceremiyorum acaba ? Ortalama iki saatte bir uykusu geliyor ve ben uyandiktan sonra emziriyorsam
Aciksin diye beklerken o uykusu geldigi icin huysuzlanmaya basliyo bur turlu zamani tutturamiyorum

Sut iznim evdeyim ve bugun kendimi bu ise adadim

Bugunbsabah 8;30 da uyandi emzirdim 10 gibi meyvesini vereyim dedim hop uykusu geldi huysuzlaninca yarim armut zar zor yedirdim
Uyudu 1saat kadar 11:30 da emzirdim bal kabagi ve pirinc haslayip blendirdan gecurmistim onu yedireyim dedim 13;30 gibi
Nasil agliyo bagiriyo boyle sinirlerim zipliyoo yaaaa uzuluyorum

1tatli kasigi kadar verebildim ve emzirmeden uyuttum 45 dk dir uyuyo suan ac
Uyandiginda tekrar sebze puresini verecegim bakakim napacak ?

Napicam kizlar ben nerede hata yapiyorum sizce ??

azraece bak kimse senden ve eceden mahrum kalmak istemiyor :))
dandik bir tablet fazlasıyla işini görecektir :))

dandik yazmamda ki amaç piyasadaki en ucuz olmasından dolayı cnm...
genelde en ucuz olan ürün vasat sayılıyor..tabiki imkanı varsa en iyisini alsın arkadaşımız..
pc almaya eşini ikna edemedigi için böyle birşey yazmak istedim ama senin bu şekilde yazman biraz üzdü beni..

Günaydın arkadaşalar.. Kaan'ın c.tesi günü ilk diş çıktı :)

Hayirli olsun bundan sonra daha zorlasiyor durumlar ustler icin hazirlik basliyor simdiden allah sifa versin

Cnm simdi ucaklarda wc kucuktur ve ordaacilip kapanabilen bebekler icin degistirme platformani var ama epey kucuk bir wc oldugu icin az zorlaniyorsun, yani kisa mesafeli bir yerse gideceginiz, kakasini yapmadigi surece degistirmemeni tavsiye ederim, cunku wc giren cikanin hesabi yok ..Yani bebek bakim odasi yok sekerim,,
Bebek icin 2 yasa kadar koltuk tahsis etmezler zaten senin kucaginda yolcu olarak gozukur, sansiniza uclu koltukta sizlerin yanina kimse gelmezse ortaniza alirsiniz uyutmak icin ama benim oglan bile minik oldugu halde sigmadi bu yuzden esim bir uctan kenara ben diger uctan geriye cekilerek yer actik oda biz ibayagi rahatsiz etti,yani bebekle yolculuk zor cnm eger cok degilse kalacaginiz gun annene birakman daha iyi olur, yazik yavruya cok perisan oluyorlar yollarda kiyamiyorum valla... benim kimse yok olsa birakirim hele annem olsa hiz dusunmem

Canim yaa cok uzuldum gecmis olsun, nasil basedicez bu cocuklarla bz cok zorlasiyorlar artik, bizimde isik hizi ile hareket etmemiz lazim galiba artik

kızlar tablet işini araştırdım da gerçekten ucuzmuş yılbaşı hediyesi diye aldırabilirim sanırsam:)) sağolun hepinize sevildiğini bilmek insanı mutlu ediyor.

ben eceye geceleri yatmadan hippin organik tahılları var. karışık tam buğday, çavdar, yulaf unu gibi şeyler var içinde sütümle yapıyorum sevmese de yiyor en azından onu veriyorum.

canım birçok bebek bu durumda ya sen hala fazlasıyla emzirebildiğin için çok şanslısın canım ek gıdada zamanla düzene girer ama yeterki sen sabırlı ve azimli ol kendini strese sokmadan denemeye devam et birsüre sonra düzen tutturursunuz, sen işteyken nasıl yapıyorsunuz peki kim bakıyor süt sağıyorsun kesinde tüm gün idare edecek halde süt bırakabiliyormusun canım sen işteyken ek gıda dahamı kolay düzene girer acaba:26:

Canım mesajım tamamen seni destekler nitelikteydi.Çok fazla para dökmeden ucuz yani dandik diye tabir ettiğimiz bir tablet fazlasıyla işini görür demek istedim.Yani seni kırmak veya incitmek için yazmadım

Kızlar elimde 1 kutu hipp yulaf unu ve 1 kutu hipp pirinç unu var.Hipp firması göndermişti ama Kayra bu mamaları yemediği için dolapta bekleyip duruyor.
Eğer bebeği bu mamaları seven varsa gönderebilirim.
Yoksa çöpe atmak zorunda kalacağım :44:

Canım mesajım tamamen seni destekler nitelikteydi.Çok fazla para dökmeden ucuz yani dandik diye tabir ettiğimiz bir tablet fazlasıyla işini görür demek istedim.Yani seni kırmak veya incitmek için yazmadım

sorun yok cnm..ben o kelimeye güldügünü sandım..ben yanlış anlamışım

Aynen benimkide halının üstünü komple kaplayacak ince bir döşek yaptırdım.. nerdeyse halı kadar :) ama ne yapıp edip mutlaka halının dışına çıkıyor ve parkenin üstünde ellerini ayaklarını vuruyor.. Bende canı yanacak diye düşünyroum ama onun çok hoşuna gidiyor..
E hijyene gelince sürekli siliyrouz ama bi yere kadar.. artık biraz mikrop da alsın vücudu bağışıklı kazanmış olur :))
Ben yürüteç aldım Kaanı 10-15 dk koyuyorum.. evin içine fır fır geziyor... Hatta öyle ki artık yaramazlık bile yapmaya başlamış.. Yürüteçle gidip süs çiçeklerimin olduğu vazoyu devirmiş.. onların çiçek kısımlarını koparmış üstü başı küçük küçük tüy olmuş.. bi görseniz o kadar komikti ki.. ve bu dediğimi ben mutfağa gidip gelene kadar yapmış yani 1 dk içinde.. şimdi vazoyu ulaşamayacağı bir köşeye koydum ama herseferinde oraya gidiyor ulaşabilmek için o küçücük ellerini uzatıyor kendini oraya doğru itiyor.. küçük canavarlar geliyor :) Ama çok tatlılar yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…