2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

sağol meleğimm
bu adamlar hastalık getirmesin
biz bebişlerimiz için hasta olmayalım
en önemlisi onlara hiç geçmesin istiyoruz
ama olacak oluyor işte
ben şifayı kaptım sanırım, yarını evde geçirebilirim

kızlar bu kış hepimiz için çok zorlu geçeceğe benziyor diş, ek gıda ve soğuklar bizi çok zorlayacak. lillac eşine de sanada geçmiş olsun. babamdan fırça yedim bu akşam:)) dün akşam için kocan gitti attın bilgisayarın önüne hemen kendini bizi görmedin dedi. anam herkes bana karşı kız kardeşim de bilgisayarı kaptım diye söyleniyor geldiğimden beri:))

acıklamalı fln harıka kek tarıfı verdım kızlarrr
telden zar zor yazdım hata verdı sınırlendım
yarın pcden yazıım barıııı ıns acele degıldır tarıffff

acıklamalı fln harıka kek tarıfı verdım kızlarrr
telden zar zor yazdım hata verdı sınırlendım
yarın pcden yazıım barıııı ıns acele degıldır tarıffff

yok yok yarın da olur valla yılbaşı partısı için yapıyım ddim değişik şeyler arıyodum da iyi oldu

buarada herifum gitti ah ahhh yatakta bacaklarımı gerdim elimde tablet. kötü oldu beeeeee

Kızlar hafta sonu Tarık Buğra nın sesine dayanamayıp yanımıza gelen doktorun bana söylediklerini aktaracağım sizlere

Tarık Buğra mama, baba son bi kaç gündür dede,dada,heveee diyoo heve dediği zaman bende hevee he ve ve diyorum lal olmuş gibibi sürüde anlamsız heceler çıkarıyor doktorda bunları duydu ve yanımıza yanaşdı sevmek için
Kendini tanıttı bu zamanlarda bol bol konuşun.. Söylediğiniz kelimeleri hece hece üstüne bastıra bastıra tekrar edin dedi..
Yemek yedirirken oğluma gü zel ma ma diyerek mamasının içinde neler olduğunu anlatın dedi
Yemek yemediği zaman zorlamayın yemekten soğumasına sebep olursunuz dedi
Bu zamanda anne sütü hala ön planda olmalı ilerleyen aylarda anne sütünü azaltarak ek gıdayı arttıracaksınız dedi
Yemeklerinde ana malzemeler havuç,patates,kabak olacak şekilde farklı sebzeler ekleyerek kombin yapabilirsin dedi
Yeşil yapraklı sebzelere çok fazla su koymuycakmışız ne kadar su koyarsak vitamin kaybı fazla olurmuş kendi suyuyla pişmesi yeterli olurmuş
Et ve kemik suyunu kullanma Demir ve protein etin kendisindedir etin kendisini kullanman yeterli dedi
Et kullandığın yemeklere yağ kullanma dedi etteki yağ yeterli dedi
Meyvelerden portakal için biraz daha beklememi söyledi
Pişik problemi olduğu zaman ıspanak,portakal verme dedi..diş çıkarma döneminde bebeklerde pişikte görülebiliyomuş
İshal olduğu zaman kayısı, ıspanak,kereviz,üzüm verme dedi
Sabah kahvaltısında kuru meyveler kullanabilirsin dedi çekirdekler siyah üzüm kullanmıştım ben çekirdeğini çıkararak kullanılabilirmiş kuş üzümü kahvaltıda ve muhallebide kullanılabilirmiş
Muhallebi yerine kefir verebilirsin dedi:26:
Eczaneden veya aktardan mayasını temin edip kendin hazırlayabilirsin kefir bağırsağı güçlendiren bakterilere sahipmiş yoğurttan daha faydalımış kafiri tavsiye ediyomuş:26:
Pekmez olarakta dut pekmezi ve keçi boynuzu pekmezi öneriyormuş
Tarık buğranın kilosu fazla diye muhallebi vermediğimi söyledim boyuda uzun irmik ve tahıllarla hazırladığın muhallebiyi verebilirsin
Dişlerine baktı 2 dişi yoldaymışbirine 1 hafta diğeride ilk dişi çıktıktan 1hafta sonra çıkarmış

Ben bunları yazarken kuzucum 3kez uyandı
Daha yoğurt yapıcam denemelik lor yapıcam bakalım yapabilicem mi..
Çamaşır katlıycam bu saatte öğlen yetiştirmedimm
Sonrada duş alıcam hoopp yatağa

Son düzenleme:
kızzzzzzzzzzlar herkese kocaman selamlar.uzun zamandır giremedim geçmişi de okuyamadım.gün içinde hiç bir şeye vakit bulamaz oldum.ek gıda olayı o kadar canımı sıkıyor ki kızım hiç bir şeyi yemiyor ağzını öyle bir kapıyor ki açamıyorum.bu arada hasta olanlara acil şifalar umarım hiç bir sıkıntı yoktur kimsede..bu arada Türkiye de çok önemli bir çocuk doktorundan ek gıda ile ilgili bir liste geçti elime prof dr.dan pekmezi verirken bir iki damla limon damlatılmasını yazmış mantıklı geldi bana da sizlerle de paylaşayım istedim.ayrıca meyve suyu içmeyen kızıma bugün muhallebisini su yerine meyve suyu ile yaptım umarım vitaminini alabilmiştir.meyve suyu içmeyen bebekler için.en azından bir parçada olsun içim rahatladı.

iyi akşamlar mayıs anneleri ve datlu bebişleri

tavşanım fena hasta oldu burnu tıkalı hala vede öksürügü geçmedi yarın dr gitcez gene yemiyo içmiyo üstüne üstün bide küsüyo uyumuyo of bu kış gitsede birdaha geri gelmese

az geçmişi okuyam ben kıslar herüfüm tavşanıyla oynarken

yok yok yarın da olur valla yılbaşı partısı için yapıyım ddim değişik şeyler arıyodum da iyi oldu

buarada herifum gitti ah ahhh yatakta bacaklarımı gerdim elimde tablet. kötü oldu beeeeee

Euheuheuhe şekerim kötü oldu bee diyosun ama bacaklarını germişsin eline tabletide almış keyif yapıyosun
Allah kavuştursun canım al sırma saçlı Nur U yanına Miss gibi uyuyunn

valla benim kızda nerdeyse açık açık baba dede diyo diyorum acaba ses olarak denkmi geliyo da çıkartıyo. ama senin bu yazdıklarından sonra kanaat getirdim bilinçli diyo çunku ben sürekli hece hece ba ba de de diyorum oda ağzımın içine bakıyo resmen
senin herifine gelince ne güzel diş çıkartmaası yakın bizimkinde hiç bişy yok geçenlerde bi akrabaya bahsettim diş buğdayı için herşeyi hazır nur'un bi tek dişi kaldı diye oo dedi benim oğlan ilk dişin 13 aylık çıkardı yuhh demekki bekleme ihtimalimiz var

Son düzenleme:

Yerim onu ben demek Nur da başladı konuşmaya
Artık dillendiler yaa ciddi ciddi büyüyorlar
Bende gün içinde konuşuyorum dediğin gibi ağız hareketlerime bakıyo bazen dudakları şekilden şekile giriyo taklit etmeye çalışıyor
Benim herif çok güzel tosss yapıyo teyzesi gel sanada yapsın
Bu arada benim yeğenimde 1 yaşında çıkarmıştı ilk dişinisen dişi görmeden erkenden hazırlıklara başlamışsın
İnş fazla bekletmez dişiniz sizi

Euheuheuhe şekerim kötü oldu bee diyosun ama bacaklarını germişsin eline tabletide almış keyif yapıyosun
Allah kavuştursun canım al sırma saçlı Nur U yanına Miss gibi uyuyunn

ay herifine emi seninnnnnnnnn bende cici yapmayı öğretmeye çalışıyorum buaralar
diş buğdayı yapıcam hevese geldim kiyafet falan tütü nasıl yapılır şeker hamuruyla nası diş şeklinde pasta yapılır falan hepsini hatmettim bekliyoz

13 aylik mi oo oda cok gec mis yaw, disinin erken cikmasida gec cikmasida iyi olmuyor, hayirlisi olsun Nur kizimiz icin...dis bugdayi icin sen arastira dur zamani gelince zaten olur,ben mesela yapamadim , yapsamda kim gelir ki millet bir baska telden caliyor burda...Tr gittigimde artik top yekun herseyin acisini cikaririz artik :))
Nur konusmaya basladi demek masallah Ona, kuzucuk bakalim ilk en iyi hangi kelimeyi soyleyecek bende cok merak ediyorum ama bizimki sadece sacma sapan seyler soyluyor,,birde sabahin korunde bagirarak nara atiyor kim varsa kaldirma niyetinde kesin :))

Günaydın kızlar

Oğluşu sabah uykusuna yatırdım.Daha doğrusu yatağına bıraktım ve oynaya oynaya uyuyakaldı.Sonra ben biraz ortalığı toparlarken ses yapınca 15 dakika uyuyup geri uyandı.Ben de 10 dakika uğraşıp tekrar uyuttum kendisini ve sonraaaaaa acı gerçekle karşılaştım.
Kakasını yapmışşş.
Uyandırsaaam çok uykusu olduğu için huysuzluk yapacak,ağlayacak ve geri uyumayacak.Bir sonraki uyku saatine kadar bana işkence yapacak.
Uyandırmasam pişik olacak diye korkuyorum.
Napsam bilemedim :44:

Günaydın millet sabah sabah bir ben varım. Ben de uyumak istiyoruuuuuuuuuuuum.

Günaydınnn.
Ben de uyumak istiyorum amaa maalesefff.Sabah 6.da dikildi bizimki ayağa.
Uyanır uyanmaz yüz üstü dönüyor,yatağın korkuluğuna bağlı olan uyku setini aşağı çekiyor ve bir süre bizi izliyor.Sonra mööööööööö diye seslenip beni uyandırıyor.

Tatlıcadı ; senin oğlanı bu ay kontrole götürmeye gerek kalmamış
Ayaküstü ne güzel bilgi vermiş valla doktor.
Bizimde dişler yola çıkmış.Bugün baktığımda alttan dişin çıkacağı yer kabarıp kızarmış ve beyazlamış.
Hayırlısıyla bir atlatsaydık şu diş dönemini :18:

günaydınn herkesee

ohh ne güzel güneş var bugünn:) herkese mutlu ve güzel bir gün diliyorumm

canım valla sürekli evde olunca ve bilg başında oturunca dikkatini çekiyor ev halkının gerçekten ben akşamları 10 dk bilg başına geçsem eşim anında görür çünkü akşama kadar bilg başındasın zaten diye kızar, sende gün içinde ya akşamları yada gündüzleri girmek gibi bir yöntem izlesen çok diikkat çekmez belki buarada ayy şuna bak ya taktik veriyoruz birbirimize buraya takılabilmek için

canım allah kavuştursun, sağsağlim gidip gelsinde sen minnoşunla avutursun kendini eşinden daha şanslısın bu noktada:)

Günaydın millet sabah sabah bir ben varım. Ben de uyumak istiyoruuuuuuuuuuuum.

canım günaydınn, valla yerinde olsam yani evdeeee! uyurdum ben kesinnnn oyuzden bence bu fırsatları kaçırma derimm

nagişşş canım bizde seni özlüyoruz şekerimm, valla bende bugun geç kaldım hoşgeldin dedi patronum sagolsun hiç kızmaz ve takılmaz böyle şeylere hep geç kalırımda yani küçük bebeğin var olabilir der hep senin patronun tavrı nasıl oluyor canım? ama işyerinde çalışan başka insanlar kraldan çok kralcı oldukları için onlar çekemez ve surat yapabilir canım normaldir acaba onlar patron olsa nasıl olurlardı diye düşünüyorumda umarım bu fesatlıkla hiç bir zaman olmazlarrrr oyuzden sen takma canım ya allah yardımcımız olsun

canım bence kesinlikle değiştir altını belki sonra yine uyutursun, o halde yatınca zaten geri uyanacak hemen zeyno kaka yapınca mutlaka belli ediyor almamız için çok rahatsız oluyor

süpermiş ya öyle hayal edince kayrayı koptum buarada odanda uyuyor kayra galiba değilmi canım

Günaydııınnn güzel anneler,,

Aynı durumu dün gece yaşadık canımcım,
aksam emzirirken uyudu bizim kız,
bi baktım kaka yapmış,altını değiştireyim rahat rahat uyusun dedim,
bi ayıldı sonrada 2 de uyudu
istiyosan uynadır yani

Günaydın annecikler.Bir şey sormak istiyorum size, bizim bi tanecik inci tanemiz var :) ama dün sabah sanki diş grileşmiş gibi geldi bana, ferro sanol yapar diye bir şey gödrüm araştırırken, kestim ben de .Cumaya doktora gitcez zaten o zamana kadar vermicem.Başına böyle bir şey gelen var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…