2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Özledim sizleri.yürekten söylüyorum bunu…

Mutlu_anne yavrumuza çok geçmiş olsun umarım böyle bir olay bir daha başınıza gelmez.
Azraece; Kaybolma he sakın biryerlerden.çok alıştım sana da,ecoşa da…
Mybabylove; Cnm kendine göre muhakkak haklısın ki kendimden pay biçiyorum.Arada da olsa yaz her daim bekleriz,okuruz.
Somebody; İçime çok dert olmuştu.Yazdıklarım okunmuyor gibi bir şey yazmıştın.Emin ol okunuyor fakat fırsat bulunamadığından(benim gibi), yada kafa karışıklığından yazılacak yorumlar ile unutulabiliyor.

Meleğim; Mahirimiz nasıl?daha iyi mi?
Turuncu;Diyet nasıl gidiyor?Ben bugün 1 hafta denem ek üzere başladım.ama çok başım ağrıyor ya.senin nasıl gidiyor?2.hafta ne kadar verebildin cnm?
Biyolog;Senin diyette ekmek var gördümmm onuuu.Bizim karatayda ekmek,hamur,tatlı hiçbirşeycik yok.bol protein patlaması var.Bakalım 1 hafta dayanabilirsem iyi hissedersem devam.yoksa diyetisyen yolunu ayın 22’sinde tutup resmi diyetimi ilan edeceğim::::::::::

Zada; Cnm görüşemedik ya…neyse arayacağım ben seni…

Plannerim; Tatlı anne iyisindir inş.Bu iş güç zor valla.Sabah 09:20’de geldim.yine laf sokuldu.Hay Allahım yaa.Kv. yoktu sabahtan anneme teslim ettim.1,5 yasındaki yeğenim de hasta.tekrar kızımı hsta etmez inş.Zeynep Ada nasıl cnm,keyfi yerinde mi?
Annezeynep; Bence annene güveniyorsan git cnm.Ama yüreğin çok burkuluyorsa bosvewr gitme.aman ne bileyim ya karışık bir durum cnm ya..
Hejar12; iştahsız çocuk çok zor. Pınarda,yavrukedi ne yapacaz biz böyle ya?
İlkim81; maşallah bakıyorum hiç boş bırakmıyorsun burayı.tebrik ederim sekerim yaz yaz…:

Tatlıcadı; Adamım Tarık Buğra’yı da öperim o yumurtalı dudaklarından.parkelere de çıkarmış.Yaren Nur’u da parkelerden topluyorz
Beykoz; cnm sende pek faal değilsin artık.enes canına okuyor sanırım.İyisinizdir inş.
Lillac; Kuzum nerelerdesin bakem nasıl gidiyor?
Dilekmete; Koca gittiiiii…Alah kavuştursun cnm.Nurumuz da iyidir inş.Buluşma h.içi demişsin ama ben buluşamam ki…
Çiçek_çiçek,babyceren,ecesuelif,şekerim_şerbetim,cenera,uğurböcüğüm,papatya2507 ve adını unuttuğum bacılarım hepinizi çokkkk öpüyorum.umarım keyifler yerindedir.Resimlerinize de bakamadım yaa çok da merak ediyorum aslında ama zaman ah su zaman….

Kızlar Yaren Nur’un keyfi yerinde ama antibiyotiğimiz,ağız ve burun damlamız var.Dün antibiyotiği içmemekte ısrar etti.saati geçmesin diye zorla ağzını açtık ve şurubu verdim ama aslaaaa bir daha yapmam o kadar pişmanım ki 2-3 sn. hareketsiz kaldı.Kaldırdık salladık.biraz öksürerek kustu.Çok ama çok kötü oldum.Ne yapacağız biz böyle ya.İlaç vermek dert vermemek ayrı dert.Çok moralim bozuldu dün akşam.Ayrıca ek gıda olayı kabus sabah kahvaltısı ve meyve harici yoğurdu çok seven kızım yoğurt yemiyor,püre yemiyor benim elimden ama kv.’den yiyor.Neden olabilir ya bir yorum yazıverin….Çok moralim bozuluyor ağladım dün akşam…

al benden de o kadarrr
zaten geç kalkıyoruz yetiştiremiyorum
11 gibi kahvaltısını yiyor
sonra çorba yapamadan uyanıyor
Asya uyurken ben evde afedersiniz wc ye bile giremiyorum tık çıksa kalkıyor:)
bugün sadece kahvaltı yediii
yoğurt bile yemedi
sebzede yemedi
napiim zorlamıyorum bende
yoğurt sınırsız yerdi ama babası yediriyordu
babasıda henüz gelmedi bugün geç gelicek yemedi benim elimden

bu çocuklar ne akıllı yahuuuu
bu ek gıda beni çok yordu azıcık ara vericem

asya ya afiyet olsun..
cnm bu senin diyet kahvaltınmı valla ben 2 çocuga kahvaltı yaptırırken bu kadar bile
yiyemiyorum..megerse bende diyetteymişimde haberim yokmuş
afiyet olsun cnm...

cnm ya 4 tane minik domates minik salatalık
3-4 zeytin bir dilim ekmek var:)
light beyaz peynir
birde kızımın yumurtasının kalanı yanınada şekersiz bitki çayııı
çok mu kız cidden:)

cnm ben yorum yapamıcammm
karatay yapan yakınım olmadı
kk da forumlar var ama oralara bir bak istersennn
ben memnunum
her istediğimi yiyorum
geçen komşumda ufak ufakta olsa farklı şeyler yedim 2 lokma kabak tatlısı
1 minik poğaça gibi akşam yemeği yemedim meselaaaa
ben porsiyonları ufalta ufalta küçüldü midem
azıcık kaçırsam ağrı giriyor bende mutluyum bu durumdan resmen yemeğe korkuyorummm
bir dene karatayı bakalım sonra benim yönteme geçersin
ne dicemi bilemedim karışık oldu sanırım

nagihan
evet benim diyetimde ekmek var tatlım
herşey varrr
herşeyden yiyorum
benimki diyet değil sağlıklı beslenme adı altında geçiyor
yani salata gibi kalorisiz şeyler sınırsızzz:)
ekmek tatlı et gibi kalorisi yüksek şeyler kısıtlı
sadece önemli olan sınırını bilmekk
mesela akşam yemeğim eşim yok diye nesfittttt
ama öğlen kendime bulgur pilavı yaptım cnm istedi diyeee
önemli olan denge:)

tatlıcadı
Asya da her arkamı döndüğümde parkedeeee
tak tak ayaklarını ve ellerini vuruyorrrrr
önceleri canı acıyacak diye korkuyordummm
şimdi düşüncem değişti:)
acısa vurmaz yaniii deli değil ya bunlar ayol

birde benim alt katım bodrum yerler buz gibiiiiiiiiii
sabaha kadar pırt pırt yapıyo wallaaaa
evi yaptırırken çocuğumuz olur diye parkelerin altına çift kat izolasyon yaptırmıştıkkkk
bir katta eski parkeler var onlarıda söktürmedikkkk
artık soğuğuda çok takmıyorum alışsın kerata

Son düzenleme:
Olay yeri:salon
saat:akşam üstü
mağdur :bir sepet kurumuş çamaşır
suçlu:Asya
kanıt gibi olduuuuu
çamaşır katlamak hiç bu kadar zor olmamıştı yahuuuuuu
tek tek çekti sepetten
çekip çekipp fırlatıyor yenisini alıyor sepetten:)
sepetteki çamaşırlar bitince de katladıklarıma dadandıııı

ardından yatak odasına geçtik çamaşır yerleştirmeye:)
Asya yine yürüteçteee
iç çamaşır çekmecemi açmış son hızla dağıtıyorduuuu:)

daha geçen gün komşum ohooo
sen daha dur çekmecelerini dağıtacak demişti
bu kadar çabukmuydu yahuuuu
daha çok küçük değilmi

Kızlar beni ekleyen arkadaşlarımın resimlerine baktım.maşallah diyorum hepiniz ayrı ayrı masum,duru ve çok güzelsiniz ki bu bebeler nasıl güzel olmasın değil mi amam?Gözüm gönlüm açıldı valla.Resim eklemeyenler eklesin.Ben sanki ekledim de.Arkadaşlık isteklerinizi de beklerim ve itinayla kabul ederim:)Beni tanıyorsunuz zaten ama ben de bir ara albümüme eklerim canlarım.Beni ekleyin,ekleyin,ekleyin:))))

azraece,ilkim,turuncu,mybabylove,planner,ecesuelif ve babyceren (sana inanamıyorum.sen 2 çocuk annesi olamazsın anacım.kaç yasındasın ki sen?Maşallah subhanallah.ne yalan söyleyeyim en çok sen beni şaşırttın).Yine unuttuğum varsa affola

nagihancım bak ek gıda olayında yalnız değşilsin hemen hemen hepimiz zor yediriyoruz. geçen hafta ecenin dişi çıktı şom ağzım ne güzel pat diye çıktı hiçbirşey olmadı olumsuz dedim. ece 2 gündür ishal sabah zorlana da olsa kahvaltısını bitirirdim bugün ne yaptımsa bitiremedim yazık annem koltuk üstlerinde elinde kepçe tepsi dan dan oyalansın diye çırpındı. sebzeyi yapmadım bile yemicek diye azcık muzlu yoğurt yedi akşamada kaşık maması yapıcam ki dün 10 kaşık zor yiyip bıraktı döktüm yine. biliyorum ki bütün bebekler yaşıyor bu durumu zorlamıyorum sakin olmaya çalışıyorum. felaket tellalı annemde bu çocuk zayıfladı yüzü kaşık kadar kaldı marmarislerde bu çocuğa bakamıcan sen deyip duruyor:)) napayım canı sağolsun varsın tombiş olmasın varsın selvi boylu olmasın iyi olsun yeter.

merhaba canım
benim ve misafirlerimin çok sevdiği bir tavuk salatası tarifim var
belki biliyorsundur ama ben yazayım
4 tane tavuk göğsünü haşla
küp küp doğra (ben bir türlü doğrayamadığım için didikliyorum)
sonra bir kaba su koy içine dörde dildiğin 7-8 adet kornişon turşu koy, tuzu azalsın
500 gr yoğurt içine 5-6 kaşık mayonez koy ve biraz tuz ekleyip güzelce çırp
15-20 tane cevizi iri iri çektir rondoda
suda beklettiğin kornişonları küp küp doğra

sonra hepsini karıştır
servis tabağına boşalttıktan sonra üstünü dereotu nane ve kırmızı pul biberle süsle

biraz karışık oldu kusura bakma
şimdiden ağzım sulandı

eğer yaparsan beni de çağır

cnm harikasın ya:)) çok güldürdün beni..anlatışın harika..

cnm benim çok tşk,utandım valla
28 yaşındayım cnm..
pek çaktırmıyorum yaşımı o kadar

cnm harikasın ya:)) çok güldürdün beni..anlatışın harika..

cnm benim çok tşk,utandım valla
28 yaşındayım cnm..
pek çaktırmıyorum yaşımı o kadar

Yerim onun yaramazligina yaa,, onlara hersey yakisiyorda bizim isimiz nereye gider iste orasu muamma,
Bizimkide camasir askiligindan camasirlari alip agzina sokup bir guzel dis kasiyisi olarak kullaniyor, hatta o gun benim esofmanin kolunu bastan asagi kemirmis,, bir geldik islanmis bana bakarak siritmasini gorsen dovsen mi sevsem mi bilemedim , ancak sinirden kahakayi basiyorum o kadarcik

slm kızlar nasılsınız? umarım herkes iyidir bebeklerimiz sağlıklıdır,
öncelikleee ayse durumm cok ıstahsız bu ek gıda olayı çok canımı sıkmaya başladı bu bırıncı sıkıntım 2.si isee günden güne daha da düşünmeye başladım kızım 25 mayıs doğumlu alkıs falan yapması gerekıyo bu ayda ama bızım kı o kadar calısmamıza rağmen e alkıs yapıyor ne baş baş ne de bılıncli ses cıkaryo bilinç gerektiren bırsey yapamıyor henüz ve ben cok üzülüyorum. ne yapaılırım fıkrı olan var mı? güya öğretmenim pedagojı konusunda bılgılı olduğumu sanırdım ama zıhnım adeta sıfırlandı. bana yardım edecek önerileriniz neler* bır de sızın bebeler ne alem de kıyas değil tabı kı amacım ama bılmek ıstıyorum. görüşmek üzere hoşçakalın

Beni gorememissin demek gonderdim teklif itina ile kabul edersin sekerim, unutmusuz seni nasil oldu ise,,ee sende gondermemissin oyle kalmis iste...neyse gec olsun guc olmasin di mi?
Mahir cok sukur iyi teyzesi burun akmasi bitti, hirilti cok az kaldi oda cok yorulunca oluyor yani iyilestirdim artik oglani.. yalniz disler bizi cok zorluyor, on dis hazirliklari var yoldalar geliyor,,gece uykumuz yok saat basi kalkiyor ve bende habire onu uyutcam diye ayaklarimda iken sizip kaliyorum ..
Yaren Nur nasil oldu cnm, sen nasil oldun..optuk sizi kocaman kendinize iyi bakin canlarim

Benim oglum senin kizindan buyuk 3 mayis dogumlu ve dediklerinin hicbirini yapamiyor cnm, telaslanma bence suan mesela benim oglan cani ile bogusuyor , dis sikintimiz var ve beden ona odaklanmis durumda,,bu cocuklarin rahat ogrenebilmeleri icin oncelikle beden sagliklari tam olmali degil mi,,bende pedegoji okudum cnm bazim teorigi pratige dokebiliriz cok dogal...degerlendirmelerimizi bastan asagi herseyi dusunerek yaparsak daha az yipranmis oluruz,, Ayse yi cok opuyorum annesi uzme kendini

Canım çok geçmiş olsun umarım yaren nur çabucak iyileşir de şu ilaçlardan kurtulur. Canım iştahsızlık bir çoğumuzda var malesef benim kızım da bugün hiçbir şey yemedi. o kadar özenle yiyecek hazırlıyorum püskürtüp duruyor. Geçen hafta her şeyi yiyordu. Geçici bir süreç olduğunu düşünerek zorlamadım yavaş yavaş düzelecek inşallah Kv nasıl yediriyo peki?
Bu kadar küçükken bunları yapıyorsa bu bıdıklar büyüyünce yandık valla.

Canım benim kızım da 18 mayıs doğumlu ama benimki de saydıklarının bir çoğunu yapamıyor. Canını sıkma her bebek aynı zamanda aynı şeyleri yapamayabiliyorlar.

iyi akşamlar millet :))

nasılsınız, umarım hepiniz iyisinizdir, hastalıklarla boğuşuyoruz biz
önce kızım derken haftasonu babası ile uğraştık, iğneler antibiyotikler fln
onun geçti, ben bu sabah boğaz ağrısı ile kalktım
işyerinde ıhlamur kaynattım
şimdi de ballı sütümü içiyorum
inşallah hasta olmam, yoksa evin ahalisine kim bakacak :2: :))
burayı da takip edemedim, bakim ne var ne yok

Canım benim Allah beterinden korusun,ne yapacaksın ki olan olmuş artık ne diyeyim misafir gelince insan evde kontrolsüzleşiyor,gözünden sakındığın bebişini bile yeri geliyor gözünden kaçırıveriyorsun.O yüzden ben çok mecbur kalmadıkça misafir kabul edemiyorum,çünkü beslenme durumumuz malum,saatlerimi alıyor o bakımdan ben kızımla mı ilgileneyim yoksa misafirle mi?Zaten bir yerlere gittiğim vakir ya da birileri geldiği vakit kızımın beslenme düzeni altüst oluyor.Seni çok iyi anlıyorum misafirlerinden ötürü olmuş bence...
Canım galiba önce emziriyorsun sonra beslemeye çalışıyorsun.Bence tersini dene fakat bir kaç gün devam et,hemen pes etme.
Tatlım tecrübemi aktarayım kv nin elinden yemesinin nedeni şu;sen bebişini beslemeye çalışırken eğer ona ısrarla vermeye çalışmışsan,yemek istememesine rağmen tekrar denemeye kalkıyorsan her beslenme esnasında bunları tekrar yaşatacağını bildiğinden senin elinden yemek istemiyor,sinirlenmemesi için.Farklı bir kişiyi karşısında görünce onun nasıl beslediğini bilmediği için rahatça ek gıdayı çaktırmadan alıyordur.Senin yapman gereken önce farklı bir odada yumuşak bir zemine oturt sonra başına 2 yumuşak yastık koy kafası hafif kalkık olsun eline de oyuncağını ver sonra kaşık kaşık yavaş yavaş yedirmeye çalış,gene sinir yaparsa kesinlikle bırak verme.Yoksa gene kv ye takılır:)
Ay çok hoşsun canım ek gıdaya ara vercem diye yazmışsınya nasıl güldüm yazına:)))Sen bir de bana sor,anneler pes etmez şaka yaptığını biliyorum...

Tatlım,kedi dillerini al sütlü kahvede ıslatıp kup bardaklara yerleştir ,üzerine herhangi bir kuruyemiş serpiştir sonra evde hazırladığın labneli kremayı(veya hazır toz puding al pişir sonra labne ekle)dök,ardından gene kedi dili kuru yemiş ve krema.En son ise üzerine kakao serpiştirip buzdolabında 1 gece beklet.Dilersen kedi dillerini tek kat yapabilirsin.Bu tarife KEDİ DİLLİ TİRAMİSU deniyor.

olmazzz
kabul etmiyoruz
bak benim bilgisayarım hala bozuk eşimin anlaşamadığım minnak netbooku var yine de yazıyorum :))
bu konuda gayretlerini bekliyoruz tatlım

ben olsam giderdim annezeynepcim
ama Ömer paşasız olur mu, tabiki hayır
onu da giydirirsin annesi, sen korursun
hem ona iyi gelir hem size

ya canım çoğu şeyi hazır veriyoruz
bari muhallebileri doğal olsun bence
tam buğday unu, irmik, pirinç unu, pekmez herşeyleri var kuzuların
ne duruyorsun muhallebi yapsana
tabi meleğim yine de sen ve Mahir paşanın gönlü bilir :)))

Allahım korusun kuzunu canım
ben de geçen hafta ilk defa düşürdüm kızımı
yataktan poposunun üstüne parkeye düştü
çok şükür poposundaki morluktan başka birşey olmadı
inşallah sizde de bişeycik olmaz canım, düşe kalka büyüyecekler
Allaha emanet olsunlar..

turuncum sen şimdi harıl harıl çalışıyorsundur
portakal ağacını tavsiye ederim
incir tatlısı güzel ama uğraştırıyor
tavuk göğsü rulosu da hafif ve güzel
kolay gele..

biz de biz de öyleyiz yavrukedicim
çoğu zaman 1-2 çay kaşığı yiyor
sonrasını tıkıştırıyorum (
o kadarcık yetiyormu diye düşünmeye başladım :44:
bu arada nasılsınız, alışabildiniz mi yeni düzene?
bu ek gıdanın bu kadar zor olacağını kimse tahmin etmiyordu heralde
ne kadar zormuş bunlara yemek yedirmek
bi kere severek sebze yemedi, diğerlerini de zorla
annesi ilacını da oyuncakla şebeklikle ver yavv
insan kıyamıyor böyle de olunca
Allah kolaylık versin hepimize
bizi düşündüğün için tşk ederiz
hastalık iş aynı sorunsallar işte :)

anneeemmm yaramaz Asyaya bakın hele
çamaşırlardan ne alacağı varmış sordunmu annesi
ver kendi katlasın hem
belki yardımcı olmak istiyordur :))

benim kuşum da bugün işteyken
salondaki çiçeğimin saksısını devirmiş
yaprağını koparmış, toprakları avuçlamış
annem zor kurtarmış çiçekceğizi :))
yeni maratonumuz vatana millete hayırlı olsun

Merhaba...Aramıza hoşgeldin
Benim oğlum 4 aylıkken başladı kusmaya.Onun öncesinde hiç kusma problemimiz olmamıştı.İlk 2 ay hergün,4 aya kadar ise 2-3 günde bir kaynattım biberonları.Sonrasında yavaş yavaş arayı açarak haftada 1 kaynatmaya başladım.Yani bundan dolayı olduğunu sanmıyorum aslında
Yinede önerin için çok teşekkür ederim.
Öksürük için ne yapılabilir hiç bilmiyorum ama ben Kayra hastalandığında ihlamur,elma,tarçın,zencefili 10 dakika kaynatıp ılıyınca pekmez ile tatlandırarak içiriyordum.

evet canım ben de şaşırdım kilosunu görünce çünkü önceki haftalarda çok iştahlıydı ve ne versem yiyordu.O zamanlar bile burda 8.300 civarı olmuştur artık diye yazmıştım ama bunun üzerinden 2-3 hafta geçmiş olmasına rağmen tartıda 8100 çıkması şaşırttı biraz.
Demek ki çok hareketlendiği için fazla kilo alamıyor.
Sağlığı yerinde ve çok aktif.Adım atmıyor dediğim çocuk 1 günde bırak adım atmayı koşmayı öğrendi sanki.Bütün gün böyle koşarcasına yürütülmek istiyor,zıp zıp zıplıyor,yerlerde yuvarlanıyor.Valla bazen oturtuyorum "yediğin iki lokmayıda böyle yakıyorsun"diye :)))
Amaaaaaan sağlık olsun yaa..
Ben tam buğday ile yapmıştım ama ne Kayra ne de ben hiç beğenmedik :))Ben eline verdikce o suratını buruşturup gözümün içine baka baka yerlere fırlattı :))
Sen istersen hepsinden birer tutam koy bakalım nasıl olacak :)

Canım diyeti bu hafta yapamadım desem yeridir.Annemlere gittim,yediklerime dikkat ettim ama yinede karbonhidrat kaçırdım aralarda.Kilo vermedim ama almadım da.Yarın ipleri tekrar elime alacağım.
Yarene yemek yedirirken geriliyorsan bunu hiç belli etme.Kaşığı zorla vermeye çalışıncada hemen geri çekiliyorlar.
Kayra da benden yemek istemediği zaman babasına bırakıyorum ve yediriyor.
Birde bu bıdıkların yaramazlıkları,şebeklikleri,tatlılıkları,nazları.. yani herşeyleri analarına.
Ben yokken Kayra babasıyla yerde şen şakrak yuvarlanıyor,sonra beni görünce çığlık kıyamet kolları kaldırıp beni all dercesine bağırıyor.E yavrum az önce neşeli neşeli oynuyordun amaaa !!!

Çok şekersiniz yaaa
Kayra da yürüteçte benim astığım çamaşırların altına giriyor ve yakalayabildiği çamaşırları ağzına yüzüne sürüyor ıslak ıslak.
Neyi hoşuna gidiyorsa

Elma olayı güzel olurdu aslında
Senin o kapya biberlerden bende yaz sonu buzluğa atıyorum ve dediğin gibi sarımsaklı yoğurt ile soslandığında enfes oluyor.
Minik kaseler ile servisi kuru patlıcan dolmasının yanına çok yakışır.Hemen kaptım bunu
Şu son anlattığın vişneli tarife ağzım sulandı.Hemen tarif istiyorummm

Merhaba...boşyere canını sıkıyorsun desem ?
Ek gıdaya 4 aylık iken başladık fakat hala sorunlu devam ediyoruz.
Bebeğim 27 nisan doğumlu.Yani nerdeyse aralarında 1 ay var ve senin bu saydıklarının hiç birisini yapamıyor.
Elimle geel geell yapıyorum 3 aydır her gün ama hala öğrenemedi.Her gün alkış yapıyoruz,anne ciciii yapıyoruz ama hiç birisini yapamıyor.Hoşuna giderek çıkarttığı sesler auuu,oooo,eeeeee böööööö mööööö öööööö.Küçük danalar gibi mööölüyor anlayacağın :)))

Tariflerin çok orjinal ve pratik.Bu defa milföylü muhallebili külahlar yapacağım için bu tarifi bir sonra ki misafir davetime saklıyorum

Gecmis olsun cnm, benim adamda nerde virus var disarda toplar getirir eve ve evde sira ile hasta oluruz..bu bizim oglaninda zaten rahatsizligi virustik di ve kaynagi kim olabilir sence ..tabili mustakbel esim,,umarim tez vakitte iyilesirsiniz,, ailecek sifa bulmaniz dilegiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…