2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Süper ya mööö mü diyo bizimki de aaaaaaaa diye bağırıyo bizim evin horozları bunlar horozdan farkları ise çıkardıkları sesler

canım hiç fırsatım olmuyo ki uyumaya, zırt pırt uyanıyo kızım beni serseme çeviriyo.

Son düzenleme:

canım ben kullanmıyorum tam bilemiyorum ama dişlerde renk değişimi yapıyormuşta neşekilde onu bilemiyorum bence bebeği daha büyük olan ve kan damlası kullanan annelere bir sorsan forumda mesela 2011 nisa, mayıs annelerine falan yani

Günaydın canım,
Bizde lekelenme yok ama cogu bebekte oluyormuş ve sanırım ferro sanol magduru olabiliriz hepimiz.
Ben de biraz arastırdım, bebegin dişlerini sabah akşam hafifçe ıslak bir bezle silin yada florla silin önerilerini
duydum.Bunlar ne kadar doğru olur olur bilmem ama ise yarıyormus. Dr.una sorunca bizi de bilgilendirirsen sevinirim:128:

Nette gezerken bu yazıyı buldum sizinle paylaşayım dedim.

7 aylık bebek zaferler kazanan komutan gibidir. Artık dünyaya farklı açılardan bakıyordur. Oturabiliyor olmak, ses çıkartıyor olmak, bir çığlıkla herkesi ilgiye davet etmek, büyükler gibi bir şeyleri ağzına atıyor olmak onun gurunu müthiş derecede besler. Evet başarabiliyordur artık, her şeyi yapabileceğini düşünür; ama öyle değil aslında. Daha çok yapacak iş var. Bırakın o öyle sansın ve mutlu olsun..

Bebek Büyüyor:
Ayakta tutulduğunda yürümek değil nerdeyse koşmak isteyebilir. Bunu yapmak için tabii ki daha erken; ama ayak kaslarının güçlendiğini ve ağırlığını ayaklarına verdiğini hissedebilirsiniz. 7 aylık bebekler sürüklenmeye(elleriyle kendisini ileri çekme) veya emeklemeye başlayabilir. Ancak emeklemek, oturmayla yürüme arasında bir geçiş aşamasıdır ve bazı bebeklerin bu aşamaya pek takılmadıklarını(!) görürsünüz. Bir şeylere tutunarak ayağa kalkmaktan hoşlanırlar. 7-8 aylık bebekleri sabah odasına girdiğinizde yatak parmaklıklarına tutunarak ayağa kalkmış bulursanız da şaşırmayın. Ama bu ve benzeri tehlikelere karşı önlem almak lazım.

Bebekler bu aylarda balık hafızalıdır! Yani söylediklerinizi çok çabuk unuturlar. Topla oynarken, top görüş mesafesinden çıktığında onu çoktan unutmuş olabilirler. ‘’Topu buraya atma, atarsan kaybolur’’ gibi uzun cümleler kurmayın. Siz yükleme gelmeden o özneyi unutabilir! Kısa cümleler ve kelimeler kullanın. Mesela Ona ‘’hayır ‘’deyin. Bebeğinize yavaş yavaş davranış düzeni öğretmenin zamanı gelmiştir. Disiplinle dünyanın sınırsız olmadığını uygun bir dille anlatmaya başlarız. Cama vuruyorsa , elektrik prizlerine yaklaşıyorsa ona hayır diyerek, olumsuzluk mimikleri yapın. Balık hafızalıdır ama sizi anlayacak kadar da zekidir.
Yakalama ve ele geçirme duygularını tatmin edin. Önüne koyacağınız kesilmiş peynir ve krakerleri tutup ağzına atmasını izleyin. Kesilmiş muz gibi meyveleri ağzına götürmekten de hoşlanabilir. Bunlara parmak gıdalar deniliyor. Ama boğulma riski taşıyan her şeyi ondan uzak tutun. Elleri ve ağzı onun için hayatı keşfetme araçlarıdır. Eline aldığı her şey, ister yenebilir olsun ister olmasın ağzına gidecektir.
Yedi aylık bebeğe tekrar tekrar şarkılar söylüyor musunuz? Ya da resimli, müzikli kitaplar okuyor musunuz? Bu tür etkinlikler onun ”ne olacağını” anlamasını sağlar. ’’Hey bu kitabı biliyorum şimdi müzik çalacak ‘‘ diye düşünür. Onu, nelerin beklediğini bilmesi çok hoşuna gider ve bu kendine güvenini arttırır. Bu durum aslında bizim içinde geçerli aslında. Kim bir yıl sonra işinde nerede olacağını bilmek istemez? İnsan ruhu belirsizlikleri sevmez. ’’Minik kalbiniz’’ dünyanın zorluklarıyla tanışmadan onun kendine güvenini besleyin ve neler olacağını bilmesine yardımcı olun. Sesiniz güzel olmasa da, bol mimikli sevimli bebek şarkıları, ninniler okuyun ona. Sesinizin güzel olması da ona bonus olacaktır!
Önüne koyacağınız tabak, tencere gibi oyuncaklarla oynamak hoşuna gider. Bir tabağın içine biraz su koyun ve suyla oynayabilmesi için ortam yaratın. Farklı esnekliğe ve dokulara sahip eşyalar onun dokunma duyusu için önemlidir. Su, bu açıdan müthiş bir his yaratır. Unutmayın, Bebekler çok küçük derinliklerde dahi boğulabilirler. Bu nedenle bir an dahi onu suyla baş başa bırakmayın. Bu kuralı uzun yıllar kulağınızdan çıkartmayın.
Onun sevdiği bir oyuncağı elinize alın ve bebeğiniz size bakarken battaniyesinin altına gizleyin. Bebeğe’’oyuncak nereye gitti’’diye sorun. Oyuncağı göstermesini ve almaya çalışmasını izleyin. Ona ‘’aferin, çok güzel buldun’’ deyin. Bu oyuncağın ses çıkaran bir oyuncak olması durumunda, oyun ‘’minik zeka küpünün’’ daha çok hoşuna gidebilir.7 Aylık bebeğiniz oyuncağı bulunca, oyuncağın ses çıkarmasını sağlayarak başarınızı kutlayın. Bu oyun, bebeğin nesnelerin kaybolmadığı ve aynı zamanda annelerin işe giderken kaybolmadığına yönelik duygularını güçlendirir.

Zaferler kazanan komutanın oyuncağını elinden alırsanız size itiraz edebilir. Sahiplenme duygusu gelişiyor sanki! Onu sinirlendirmemeye ve rahatsız etmemeye dikkat edin. Uyku saatini geçirirseniz sıkıntı yaratacağını bilin. Onun bebekçe dilini okuyun ve gerekeni zamanında yapın. Bir gıdayı yemek istemiyorsa, emeklemek istemiyorsa onu zorlamayın. Bu tür zorlama yönlendirmeler ters tepebilir. Ama onun kol ve ayaklarını güçlendirmeye yönelik egzersizler yapmaya devam edebilirsiniz.
Yedi aylık bir bebekte katı gıdalarla bir hayli yol almış olabilirsiniz. Bebeğiniz kendi yemek istiyorsa onu engellemeyin. Halı batacak diye ‘’ben yedireyim de bu iş bir an önce bitsin’’ şeklinde düşünmek pek doğru değil. Sizin eseriniz bu günlerde tam bir kaşif gibi hareket etmektedir. Nesneleri ve gıdaları incelemek onun için bir öğrenme aracı olmaktadır. Ayrıca unutmayın bebek ,halıdan daha değerlidir!
Siz:

Bebeğinizin gelişim aşamaları sizi saplantılara sürüklemesin. Her bebek özeldir ve 7 ay 10 günlükken şunu,8 ay 15 günlükken şunu yapmalıdır gibi cümlelerden uzak durun. Bunlar sadece genel çerçeveyi çizer ve her bebek farklı bir programda ilerler. Çocuğunuzu, eltinizin aynı yaştaki bebeğiyle veya sizin daha önceki çocuklarınızla da karşılaştırmayın. Bu tür karşılaştırmalar hem doğru değil ,hem de ilerisi için size çok kötü bir alışkanlık kazandırabilir. İlkokulda sınıftaki diğer çocuklarla; üniversite sınavında arkadaşınızın oğluyla sürekli karşılaştırmalar yapmak, inanın çocuğunuza yapacağınız büyük bir kötülük olacaktır. Çocuklar yarış atı değildir ve karşılaştırılmak için büyümüyorlar. Onlar yaşamak ve mutlu olmak için büyüyorlar.

Bilgi Hapı:

Bebeğinizin kişilik özelliklerinden emin olun ve onu geliştirmenin yollarını arayın. İnsanlar genetik huylarla doğarlar ama çevresel etkilerle şekillenirler. Onun için en büyük çevresel etki şu anda sizsiniz. ”Minik öğrencinizin” de ilk öğretmenisiniz. Bilgilenin ve içinizdeki annelik duygularına da güvenin. Çoğu zaman bir doktordan çok daha iyi tespit edebiliyorsunuz çocuğunuza ne olduğunu değil mi? İşte bu anneliğin bir tanımı olabilir; özel bir eğitim almadan, hislerinizden ve sevginizden bilgi çıkarmak.

kızlar kan damlasından konu açılmışken bizde cmt günü kan tahlili yaptırdık zeynoya ama resim koyma olayından dün bahsedemedim hiç kızdım kendime şimdiii zeynomun kan değeri 11.2 çıktı ve tabiyki kan damlası kullanmıcaz biz zaten beklediğim bir sonuçtu dedi doktorumuzda 2 ay sonra tekrar bakarız siz ek gıdayla demir takviyesi yaparak devam edin dedi çok şükür demir damlasından kurtulduk biz şimdilik

canım bütün yazı çok güzeldi sagolasın, şu son kısmı ise gözlerim dolarak okudum sabah sabahh yaaa nasıl çalışıcam ben şimdiii:26:

Bu arada benim kız bu aralar çok uyumak istiyor.Bu sabah 8 de uyandı sütle besledim ve az evvel uyumak istedi şimdi mışıl mışıl uyuyorUmarım normaldir...:44::44:

Son düzenleme:
Selam güzel mayıs anneleri ve onların dünya tatlısı yavruları :)))
İşler çok yoğunlaştı malüm yılsonu..İşte pek giremiyorum eve gidince Dorukla ilgileniyorun onu uyutunca bir bakayım kıslara diyorum ama bu kezde k. validem bazen k. pederim alıyor laptopu önüne oyun oynuyorlar onlardan fırsat bulup giremiyorumki..
Bu arada benim gibi aynı evde yaşayan var mı?? Bebekten sonra yani yaklaşık 7 aydır biz aynı evde yaşıyoruz..Düşünün artık içinde bulunduğum durumu ben kocamla akşamları evimde kakfaltı yapmayı ösledimmm yaaaaaaaaaaaa

Cnm çok çok geçmiş olsun inş. ilk ve son olur..Büyüdükçe hareketleride artıyor sürekli bir merak sağa sola gitme..Gerçekten çok dikkatli olmak gerek.

slm tatlım telaşlanmana hiç gerek yok. açılır merak etme..Bizimki agı gugu bile demiyordu geçen haftaya kadar. Maşallah şimdi babababbababab diyor çığlık atıyor..Bizimki 28 Mayıs doğumlu o da alkış felan yapmyor. Her bebek faklıymış gerçekten bende telaş yapıyordum ama zamana bırakman en iyisi. Baksana burda birçok arkadaşımızın tatlı bebikleri yaramazlıklara bile başlamış :) Yürütec kullanmaya başladın mı? 1 haftadır ben kullanıyorum çocuğun etrafı keşfetmeye ve açılmaya başladığını fark ettim. Sende dene istersen.

Geçmiş olsun cnm. Bizde geçen hafta atlattık ama en ağırısını oğluşum yaşadı 6 adet antb. iğne yedi yavrum çok zor günlerdi Allahım bida yaşanmasın..Tek ben hasta olayım yavrucakların atlatması zor oluyor. Aman lillac evde maske felan bulundur çocuğa yaklaşmak zorunda kaldığında takın ben artık aldım (gerçi iş işten geçtikten sonra oldu ama ) bundan sonraki durumlarda kullanırız artık..

[turuncu sana arkadaşlık daveti göndermiştim kabul etmedin mi?Beni beğenmiyor musun yoksaaaaaaaa

yavrukedii
zaten bebekler bundan sonra ortalama 400-500 gr almıyor cnm. İştahsız dönemde daha da az alabiliyorlar. Mesela benimki 15 günde hiç kilo alamamıştı. Ek gıdaları da bebek çok açken vermeyi dene. Önce sütünü sonra yemeği vermeye çalışırsan almaz zaten..Tatlıları çok daha kolay kabul ediyorlar. Bizimki muhallebiye vs. bayılıyor. Sebze çorbalarına geşince ağzından pürtlere pürtlere anca içiyor yarısı önlüğünde vs.

lillac
irmiği kavurupta mı veriyorsunuz. K. valideme Doruğun kahvaltısına irmik ver dediğimde kavurup verileceğini söylemişti doğru mu?

nagihan3005 Yaren kuzuma da çok geçmişler olsun. Antbi. hangisini kullanıyorsun? Uzun süre kullanmak çok iyi değil aslında ama mecbur kalınca yapacak birşey yok. Ben doktoruma danıldığımda erken doğan bebeklerde bile anb. kullanmak zorunda kaldıklarını eğer doktorlar ön görüyorsa yapacak gerçekten birşey olmadığını söyledi. Hani haberlerde vs. çok kötü şeyler duyuyoryuz ya aslında bırakın antibiyotiği her ilacın bir riski olduğunu söylemişti. Allah korusun yavrularımızı sağlıcakla büyüsünler inşallah
biyolog86 senin ufaklık baya hızlı maşallah Bizimkine de geçen gün mama yedirirken ayaklarını pusette sallayıp sallayıp duruyordu birden nası olduysa elimdeki kase hop yere benim üstüm Doruk'un üstü yerler puset hepsi battı. Bir taraftan gülüyorum hınzırda kahkaha atıyor..Yaramazlıkda yapsalar çok tatlılar yaa

Günaydın cnm bırak uyusun yaa rahatsız olsa durmazdı yerinde zaten. Kendi kendine uyuymasıda süper yaa..Alışsınlar artık koca adam oldular :)

Bizim henüz incimiz yok ama bende okumuştum. Malesef bu demir ilaçları çok kötü yapıyormuş. Sırf bu yüzden vermeyi kesenler var ama bence dokdora danışmadan kesme cnm. Çünkü kan ilaçları çok önemli. İhmal etmemek lazım. Ferro verdikten sonra hemen su içir leke kalmıyormuş bazıları böyle veriyormuş.

ilkim81
paylaştığın güzel bilgiler için tşkler.

Şimdi kıslar çıkıyorumm taki yarın sabaha kadar. Hepinizi öpüyorum. Kendinize çok iyi bakın. Aranızda sürekli olmak isterim ama iş bu malesef aksatmaya gelmiyor. Giremesemde inanın hep aklımdasınız. İnş. bizim k.valideler seneye yakımıza taşınırlarda bende kendi evimde rahat rahat doya doya sizlerle yazışırım....Öptümmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
Bu arada benim kız bu aralar çok uyumak istiyor.Bu sabah 8 de uyandı sütle besledim ve az evvel uyumak istedi şimdi mışıl mışıl uyuyorUmarım normaldir...:44::44:

maşallah canım nazar değmesin bırak uyusun büyüsün annesi, normaldir tabi canım daha ne istiyorsun ne güzell

inşallah dediğin gibi olur ben işteyken düzene girer
evet aslında saçma buluyorum bu stresi günü gününe tutmuyorki zaten boşuna üzülüyorum
annem bakıyor canım benim evimde ben süt için stok yapmıştım şuan onu kullanıyoruz
sağdıklarımıda dondurucuya atıyorum şimdilik

valla benide yordu ama aravermek yerinde işe geldim ben

canım valla sağolun hepiniz rahatlattınız beni

düzenimiz oturdu gibi sabah ben cıkmadan annem geliyor 8 de ben yolcu
akşam 6 da cıkıyorum ama 7 de geliyorum işten klasik istanbul trafiği
ümraniye trafiğinin maşallahı var zaten

gün içerisinde sürekli takip ediyorum biberonla süt içtiği için
miktarıda takip edebiliyorum ek gıda olayıda meyve - sebze-yogurt şeklinde yapıyoruz
bazen annem yetiştiremiyor

eşim buhafta içi izinli değil annem feci halde tırsıyor hafta sonuna kadar çalışıyorz ıkımızde
annem ben napıcam diyor

sizede geçmiş olsun lillaccım yavruna kendine dikkat et

tünaydınn..Tarık Buğra hala uyuyooo
tabii o uyuyunca bende uyumuşummdaha uyanıcakta kahvaltı yapıcakta ohoo yine arada bi öğün atlıycak..
ben meyveyi atlamayı tercih ediyorum onuda sonrasında yoğurduna ekliyorum az oluyo ama napim:18:
gece lor peyniri yaptım ve becerdim çok basitmiş ilk önce ben tattım sonra uyuyan eşimi uyandırdım ve tattırdım tadıda güzel oluyomuş bundan sonra sık sık yaparım yavruma ben kendi ellerimle bi şeyler yapıp yedirdiğim zaman çok mutlu oluyorum

bu arada ben hafta sonu tartıldım 1 kg vermişim :124:kızlar resimlerimi gördünüzz ben şu anda hamileik fotoğrafimdaki gibiyimsadece göbeğim yok..
sizce ben çok mu şişmanım?az mı şişmanım?

nagihan özledik şekerim senii..fazla özletme kendini arada bi uğra buralara çok boş bıraktın ama olmaz kiiii..ayrıca resimlerini koyda sarışın bomba görelim
kızlarla buluşmanızda hanım ağa gibi yayılan yarennuru ve seni öpüyorumm

turuncu Kayranın mööööö yapmasına çok güldüm yaa..yerim onun ağzını yüzünüü..nerden bulup çıkarıyolar bu sesleri anlamıyorum
beste aaaaaa diye bağırıyomuş..sinirli ergenler gibi
benim ki heveee yapıyo hepsinden ilginç ilginç şeyler duyoruz çok şekerler yaa

canımm ben cici için çok uğraştım suratıma patlatıp duruyodu..yaparken izliyodu ama uygulamada hafif bir tokat olarak geri dönüyodu
aradan bi kaç hafta geçtikten sonra cici yap oğlum dediğimde yapmıştıbende şimdi alkış öğretiyorum sağ eliyle sol elinin üzerine vuruyo
çok hamarat hatunsun kurabiyeler,tütülerr nasılda tatlı olur kız çocuklarının tütülü eteklerine bayılıyorumm
kızz senin kızı kuaförede götürebilirsin saçı çok yaa

Beni merak eden arkadaşlar,artık etmesinnler,,
işteki bilg.dan nostaljikte olsa 1-2 foto buldum ekledim
Son halimi en kısa zamanda paylaşıciiiimm

Gunaydinlar hepinizeeedun kv aramis kocami bugunden icin kilinge gelicem bayadir sohbet edemiyoruz demistabi ordanda emri vaki yapip eve gelecek ama ben kapiyi acmayacamkocama dedim zaten benim evde olmadigimi soyle diye tembihledimneyse evim mis gibiiiii dunde utulerimi yaptim bitirdimm bugun okis hanimla azcik oynasayim hadi bakalim hepinizi cokkkkkHoscakalinnnn

canım akşam kaçta uyuyor senin minnoş ya hala uyuyor yaniiii şanslısın valla sabahları uyumak harikaaaa buarada peynir gerçekten çok lezzetli oluyor bende hep yapıyorum, ayrıcaaa hiçççtee şişman falan değilsin şekerimm fizyolojik yapımız böyle belkii napalım yaniii bende hiçbirzaman çok çıtı pıtı falan olmadım yani hep böyleydim

canım madem gelmek istiyor haber versin canım ozman emrivaki yapması hoş değil tabiyki, hadi bakalım iyi oynaşmalar size okişleee

tünaydın kızlar
tatlıcadı doktorun verdiği bilgiler çok güzel gerçektende bu ay doktor kontrolünü yaptınız he:)bizimle paylaştığın içinde teşekkür edriz
biyolog demek yaramazlığa başladı kuzucuk artık her gün yeni bir vukuat anlatırız birbirimize
nagihan nasıl oldunuz canım ,daha iyisiniz inş
lillaccım geçmiş olsun sizede
yavrukediituruncuannezeynepilkimpinardameleğimbeykoz ve diğer arkadaşlarımı öperim
kızlar 1 haftadır bizim düzen altüst olmuş durumda yemesi zaten çok zor olan oğlum uykusuda çok bozuldu
şimdi daha iyi anlıyorum yavrusu uyumayan anneleri rabbim yardımcınız olsun
benim oğlum günde 4-5 saat uyurdu şimdi 1,5 saat falan o da zorla hemen uyanıyor anlamadım sıkıntısı ne bu çocuğun
inşallah eski düzenimize geri döneriz böyle giderse yakında çok zorlucak beni
hemen aklıma biyolog ve ilkim geldi onların kuzukarıda zor uyuyodu kızlar Allah yardımcımız olsun

bu arada bizim oğlanda enneeeee diyoo tabi ben bunu anne olarak algılıyorum

kizlar selam
Daha once bahsetmistim ama kesin karar verince paylasayim istedim

Biz Omeri uzunca bir sure geriye donuk oturtmaya karar verdik
Turkiye.de alisik olunmayan bir sekil hatta esim de ilk soyledigimde yadirgamisti
Ama otomotivin icinde ve carpisma testleriyle hasir nesir bir anne olarak israrci oldum

Daha pahali ve kucuk arabalarda alani daraltan bir yontem
Fakat 2yaslarina kadar boyun kaslari cok zayif ve kazalar genelde onden carpisma seklinde oluyor
Yani basi one dogru savruluyor

TURUNCUcum Avrupa.da daha bilindik bir yontem
Hatta bazi ulkelere one donuk koltuk satilmiyor neredeyse
Gittiginde bir degerlendir derim

Opuyorum kizlar
Bugun Omer.in ananesindeki odasi icin eksikleri tamamlamaya cikacagim
Gorusuruzzz

YouTube

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…