Süper ya mööö mü diyo bizimki de aaaaaaaa diye bağırıyo bizim evin horozları bunlar horozdan farkları ise çıkardıkları sesler
Günaydınnn.
Ben de uyumak istiyorum amaa maalesefff.Sabah 6.da dikildi bizimki ayağa.
Uyanır uyanmaz yüz üstü dönüyor,yatağın korkuluğuna bağlı olan uyku setini aşağı çekiyor ve bir süre bizi izliyor.Sonra mööööööööö diye seslenip beni uyandırıyor.
günaydınn herkesee
ohh ne güzel güneş var bugünn:) herkese mutlu ve güzel bir gün diliyorumm
canım valla sürekli evde olunca ve bilg başında oturunca dikkatini çekiyor ev halkının gerçekten ben akşamları 10 dk bilg başına geçsem eşim anında görür çünkü akşama kadar bilg başındasın zaten diye kızar, sende gün içinde ya akşamları yada gündüzleri girmek gibi bir yöntem izlesen çok diikkat çekmez belki buarada ayy şuna bak ya taktik veriyoruz birbirimize buraya takılabilmek için
canım allah kavuştursun, sağsağlim gidip gelsinde sen minnoşunla avutursun kendini eşinden daha şanslısın bu noktada:)
canım günaydınn, valla yerinde olsam yani evdeeee! uyurdum ben kesinnnn oyuzden bence bu fırsatları kaçırma derimm
nagişşş canım bizde seni özlüyoruz şekerimm, valla bende bugun geç kaldım hoşgeldin dedi patronumsagolsun hiç kızmaz ve takılmaz böyle şeylere hep geç kalırımda yani küçük bebeğin var olabilir der hep senin patronun tavrı nasıl oluyor canım? ama işyerinde çalışan başka insanlar kraldan çok kralcı oldukları için onlar çekemez ve surat yapabilir canım normaldir acaba onlar patron olsa nasıl olurlardı diye düşünüyorumda umarım bu fesatlıkla hiç bir zaman olmazlarrrr oyuzden sen takma canım ya allah yardımcımız olsun
Günaydın annecikler.Bir şey sormak istiyorum size, bizim bi tanecik inci tanemiz var :) ama dün sabah sanki diş grileşmiş gibi geldi bana, ferro sanol yapar diye bir şey gödrüm araştırırken, kestim ben de .Cumaya doktora gitcez zaten o zamana kadar vermicem.Başına böyle bir şey gelen var mı acaba?
Günaydın annecikler.Bir şey sormak istiyorum size, bizim bi tanecik inci tanemiz var :) ama dün sabah sanki diş grileşmiş gibi geldi bana, ferro sanol yapar diye bir şey gödrüm araştırırken, kestim ben de .Cumaya doktora gitcez zaten o zamana kadar vermicem.Başına böyle bir şey gelen var mı acaba?
Bilgi Hapı:
Bebeğinizin kişilik özelliklerinden emin olun ve onu geliştirmenin yollarını arayın. İnsanlar genetik huylarla doğarlar ama çevresel etkilerle şekillenirler. Onun için en büyük çevresel etki şu anda sizsiniz. ”Minik öğrencinizin” de ilk öğretmenisiniz. Bilgilenin ve içinizdeki annelik duygularına da güvenin. Çoğu zaman bir doktordan çok daha iyi tespit edebiliyorsunuz çocuğunuza ne olduğunu değil mi? İşte bu anneliğin bir tanımı olabilir; özel bir eğitim almadan, hislerinizden ve sevginizden bilgi çıkarmak.
Herkese iyi haftalar arkadaşlar,
C.tesi akşam bebeğimi yatağımıza koydum koymaz olaydım, 1dk. içinde arkamı dönmemle
yerdeydi ve yerler parke, altüst oldum resmen, hemen başına buz koydum, soydum kemiklerini elledim,
görünürde bişey yoktu,çok ağladı korkudan olmalı. Uzun süre uyutmadım,sakinleştirdim ama 2 gündür ben sakinleşemiyorum.
Çok üzüldüm, mahvoldum resmen,masum savunmasız yavruma nasıl yaptım bunu. Eminim herkes çok dikkatlidir ama nolur yinede benim gibi 1 anlık dalgınlık kurbanı olmayın...
slm kızlar nasılsınız? umarım herkes iyidir bebeklerimiz sağlıklıdır,
öncelikleee ayse durumm cok ıstahsız bu ek gıda olayı çok canımı sıkmaya başladı bu bırıncı sıkıntım 2.si isee günden güne daha da düşünmeye başladım kızım 25 mayıs doğumlu alkıs falan yapması gerekıyo bu ayda ama bızım kı o kadar calısmamıza rağmen e alkıs yapıyor ne baş baş ne de bılıncli ses cıkaryo bilinç gerektiren bırsey yapamıyor henüz ve ben cok üzülüyorum. ne yapaılırım fıkrı olan var mı? güya öğretmenim pedagojı konusunda bılgılı olduğumu sanırdım ama zıhnım adeta sıfırlandı. bana yardım edecek önerileriniz neler* bır de sızın bebeler ne alem de kıyas değil tabı kı amacım ama bılmek ıstıyorum. görüşmek üzere hoşçakalın
iyi akşamlar millet :))
nasılsınız, umarım hepiniz iyisinizdir, hastalıklarla boğuşuyoruz biz
önce kızım derken haftasonu babası ile uğraştık, iğneler antibiyotikler fln
onun geçti, ben bu sabah boğaz ağrısı ile kalktım
işyerinde ıhlamur kaynattım
şimdi de ballı sütümü içiyorum
inşallah hasta olmam, yoksa evin ahalisine kim bakacak :2: :))
burayı da takip edemedim, bakim ne var ne yok
Günaydın kızlar
Oğluşu sabah uykusuna yatırdım.Daha doğrusu yatağına bıraktım ve oynaya oynaya uyuyakaldı.Sonra ben biraz ortalığı toparlarken ses yapınca 15 dakika uyuyup geri uyandı.Ben de 10 dakika uğraşıp tekrar uyuttum kendisini ve sonraaaaaa acı gerçekle karşılaştım.
Kakasını yapmışşş.
Uyandırsaaam çok uykusu olduğu için huysuzluk yapacak,ağlayacak ve geri uyumayacak.Bir sonraki uyku saatine kadar bana işkence yapacak.
Uyandırmasam pişik olacak diye korkuyorum.
Napsam bilemedim :44:
Bu arada benim kız bu aralar çok uyumak istiyor.Bu sabah 8 de uyandı sütle besledim ve az evvel uyumak istedi şimdi mışıl mışıl uyuyorUmarım normaldir...:44::44:
canım birçok bebek bu durumda ya sen hala fazlasıyla emzirebildiğin için çok şanslısın canım ek gıdada zamanla düzene girer ama yeterki sen sabırlı ve azimli ol kendini strese sokmadan denemeye devam et birsüre sonra düzen tutturursunuz, sen işteyken nasıl yapıyorsunuz peki kim bakıyor süt sağıyorsun kesinde tüm gün idare edecek halde süt bırakabiliyormusun canım sen işteyken ek gıda dahamı kolay düzene girer acaba:26:
al benden de o kadarrr
zaten geç kalkıyoruz yetiştiremiyorum
11 gibi kahvaltısını yiyor
sonra çorba yapamadan uyanıyor
Asya uyurken ben evde afedersiniz wc ye bile giremiyorum tık çıksa kalkıyor:)
bugün sadece kahvaltı yediii
yoğurt bile yemedi
sebzede yemedi
napiim zorlamıyorum bende
yoğurt sınırsız yerdi ama babası yediriyordu
babasıda henüz gelmedi bugün geç gelicek yemedi benim elimden
bu çocuklar ne akıllı yahuuuu
bu ek gıda beni çok yordu azıcık ara vericem
biz de biz de öyleyiz yavrukedicim
çoğu zaman 1-2 çay kaşığı yiyor
sonrasını tıkıştırıyorum(
o kadarcık yetiyormu diye düşünmeye başladım :44:
bu arada nasılsınız, alışabildiniz mi yeni düzene?
bu ek gıdanın bu kadar zor olacağını kimse tahmin etmiyordu heralde
ne kadar zormuş bunlara yemek yedirmek
bi kere severek sebze yemedi, diğerlerini de zorla
annesi ilacını da oyuncakla şebeklikle ver yavv
insan kıyamıyor böyle de olunca
Allah kolaylık versin hepimize
bizi düşündüğün için tşk ederiz
hastalık iş aynı sorunsallar işte :)
ay herifine emi seninnnnnnnnnbende cici yapmayı öğretmeye çalışıyorum buaralar
diş buğdayı yapıcam hevese geldim kiyafet falan tütü nasıl yapılır şeker hamuruyla nası diş şeklinde pasta yapılır falan hepsini hatmettim bekliyoz
tünaydınn..Tarık Buğra hala uyuyooo
tabii o uyuyunca bende uyumuşummdaha uyanıcakta kahvaltı yapıcakta ohoo yine arada bi öğün atlıycak..
ben meyveyi atlamayı tercih ediyorum onuda sonrasında yoğurduna ekliyorum az oluyo ama napim:18:
gece lor peyniri yaptım ve becerdim çok basitmiş ilk önce ben tattım sonra uyuyan eşimi uyandırdım ve tattırdım tadıda güzel oluyomuş bundan sonra sık sık yaparım yavruma ben kendi ellerimle bi şeyler yapıp yedirdiğim zaman çok mutlu oluyorum
bu arada ben hafta sonu tartıldım 1 kg vermişim :124:kızlar resimlerimi gördünüzz ben şu anda hamileik fotoğrafimdaki gibiyimsadece göbeğim yok..
sizce ben çok mu şişmanım?az mı şişmanım?
Gunaydinlar hepinizeeedun kv aramis kocami bugunden icin kilinge gelicem bayadir sohbet edemiyoruz demis tabi ordanda emri vaki yapip eve gelecek ama ben kapiyi acmayacam kocama dedim zaten benim evde olmadigimi soyle diye tembihledim neyse evim mis gibiiiii dunde utulerimi yaptim bitirdimm bugun okis hanimla azcik oynasayim hadi bakalim hepinizi cokkkkk Hoscakalinnnn
beni istiyorumm o kek tarifindennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn acilllllllllllbuarada şu kırmızı kapya biberi fırında közlesem olurmuki bi deneyesem geldi
oluyor cnm bende fırında yaptımmm..
Merhaba...Aramıza hoşgeldin
Benim oğlum 4 aylıkken başladı kusmaya.Onun öncesinde hiç kusma problemimiz olmamıştı.İlk 2 ay hergün,4 aya kadar ise 2-3 günde bir kaynattım biberonları.Sonrasında yavaş yavaş arayı açarak haftada 1 kaynatmaya başladım.Yani bundan dolayı olduğunu sanmıyorum aslında
Yinede önerin için çok teşekkür ederim.
Öksürük için ne yapılabilir hiç bilmiyorum ama ben Kayra hastalandığında ihlamur,elma,tarçın,zencefili 10 dakika kaynatıp ılıyınca pekmez ile tatlandırarak içiriyordum.
evet canım ben de şaşırdım kilosunu görünce çünkü önceki haftalarda çok iştahlıydı ve ne versem yiyordu.O zamanlar bile burda 8.300 civarı olmuştur artık diye yazmıştım ama bunun üzerinden 2-3 hafta geçmiş olmasına rağmen tartıda 8100 çıkması şaşırttı biraz.
Demek ki çok hareketlendiği için fazla kilo alamıyor.
Sağlığı yerinde ve çok aktif.Adım atmıyor dediğim çocuk 1 günde bırak adım atmayı koşmayı öğrendi sanki.Bütün gün böyle koşarcasına yürütülmek istiyor,zıp zıp zıplıyor,yerlerde yuvarlanıyor.Valla bazen oturtuyorum "yediğin iki lokmayıda böyle yakıyorsun"diye :)))
Amaaaaaan sağlık olsun yaa..
Ben tam buğday ile yapmıştım ama ne Kayra ne de ben hiç beğenmedik :))Ben eline verdikce o suratını buruşturup gözümün içine baka baka yerlere fırlattı :))
Sen istersen hepsinden birer tutam koy bakalım nasıl olacak :)
Canım diyeti bu hafta yapamadım desem yeridir.Annemlere gittim,yediklerime dikkat ettim ama yinede karbonhidrat kaçırdım aralarda.Kilo vermedim ama almadım da.Yarın ipleri tekrar elime alacağım.
Yarene yemek yedirirken geriliyorsan bunu hiç belli etme.Kaşığı zorla vermeye çalışıncada hemen geri çekiliyorlar.
Kayra da benden yemek istemediği zaman babasına bırakıyorum ve yediriyor.
Birde bu bıdıkların yaramazlıkları,şebeklikleri,tatlılıkları,nazları.. yani herşeyleri analarına.
Ben yokken Kayra babasıyla yerde şen şakrak yuvarlanıyor,sonra beni görünce çığlık kıyamet kolları kaldırıp beni all dercesine bağırıyor.E yavrum az önce neşeli neşeli oynuyordun amaaa !!!
Çok şekersiniz yaaa
Kayra da yürüteçte benim astığım çamaşırların altına giriyor ve yakalayabildiği çamaşırları ağzına yüzüne sürüyor ıslak ıslak.
Neyi hoşuna gidiyorsa
Elma olayı güzel olurdu aslında
Senin o kapya biberlerden bende yaz sonu buzluğa atıyorum ve dediğin gibi sarımsaklı yoğurt ile soslandığında enfes oluyor.
Minik kaseler ile servisi kuru patlıcan dolmasının yanına çok yakışır.Hemen kaptım bunu
Şu son anlattığın vişneli tarife ağzım sulandı.Hemen tarif istiyorummm
Merhaba...boşyere canını sıkıyorsun desem ?
Ek gıdaya 4 aylık iken başladık fakat hala sorunlu devam ediyoruz.
Bebeğim 27 nisan doğumlu.Yani nerdeyse aralarında 1 ay var ve senin bu saydıklarının hiç birisini yapamıyor.
Elimle geel geell yapıyorum 3 aydır her gün ama hala öğrenemedi.Her gün alkış yapıyoruz,anne ciciii yapıyoruz ama hiç birisini yapamıyor.Hoşuna giderek çıkarttığı sesler auuu,oooo,eeeeee böööööö mööööö öööööö.Küçük danalar gibi mööölüyor anlayacağın :)))
Tariflerin çok orjinal ve pratik.Bu defa milföylü muhallebili külahlar yapacağım için bu tarifi bir sonra ki misafir davetime saklıyorum
yok yok yarın da olur valla yılbaşı partısı için yapıyım ddim değişik şeyler arıyodum da iyi oldu
buarada herifum gitti ah ahhh yatakta bacaklarımı gerdim elimde tablet. kötü oldu beeeeee
vişneli kakaolu cup cake
biyolog uydurma tarifi:)
küçükse 4 büyükse 3 yumurta(oda sıcaklığında olması önemli)
1.5 su bardağı toz şeker çırpılır
1.su.b sıvıyağ
1.su b.yoğurt(mümkünse yoğurdun suyundanda koyalım kakaosu bol olduğundan hamur katılaşır)
bunlarda çırpılır
2.5 su bardağından azıcık az un elenir
elenen unun üzerine kabartma tozu ve vanilin bunlar birer paket karıştırılır
bir paket kakao koyuyorum ben yoğun sevdiğimden:)
bir kase vişne ayıklanmış (ayıklarken elimle 2ye bölüyorum)
bir su bardağı da damla çilolata
1.çay kaşığı tarçın
sonra kalıplara koyup 180 derece ideal
ama ben 200 de yapıyorum hızlıca kabarıyo içleri hafif ıslak kalıyooo eşim öyle seviyo:)
sonra minik renkli kek kağıtlarına koyup üzerine pudra şekeriiiii
afiyet olsun anacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?