canım bence kesinlikle değiştir altını belki sonra yine uyutursun, o halde yatınca zaten geri uyanacak hemen zeyno kaka yapınca mutlaka belli ediyor almamız için çok rahatsız oluyor
süpermiş ya öyle hayal edince kayrayı koptumbuarada odanda uyuyor kayra galiba değilmi canım
Süper ya mööö mü diyo bizimki de aaaaaaaa diye bağırıyo bizim evin horozları bunlar horozdan farkları ise çıkardıkları sesler
canım hiç fırsatım olmuyo ki uyumaya, zırt pırt uyanıyo kızım beni serseme çeviriyo.
Bu arada benim kız bu aralar çok uyumak istiyor.Bu sabah 8 de uyandı sütle besledim ve az evvel uyumak istedi şimdi mışıl mışıl uyuyorUmarım normaldir...:44::44:
[turuncu sana arkadaşlık daveti göndermiştim kabul etmedin mi?Beni beğenmiyor musun yoksaaaaaaaa
turuncu Kayranın mööööö yapmasına çok güldüm yaa..yerim onun ağzını yüzünüü..nerden bulup çıkarıyolar bu sesleri anlamıyorum
beste aaaaaa diye bağırıyomuş..sinirli ergenler gibi
benim ki heveee yapıyohepsinden ilginç ilginç şeyler duyoruz çok şekerler yaa
vişneli kakaolu cup cake
biyolog uydurma tarifi:)
küçükse 4 büyükse 3 yumurta(oda sıcaklığında olması önemli)
1.5 su bardağı toz şeker çırpılır
1.su.b sıvıyağ
1.su b.yoğurt(mümkünse yoğurdun suyundanda koyalım kakaosu bol olduğundan hamur katılaşır)
bunlarda çırpılır
2.5 su bardağından azıcık az un elenir
elenen unun üzerine kabartma tozu ve vanilin bunlar birer paket karıştırılır
bir paket kakao koyuyorum ben yoğun sevdiğimden:)
bir kase vişne ayıklanmış (ayıklarken elimle 2ye bölüyorum)
bir su bardağı da damla çilolata
1.çay kaşığı tarçın
sonra kalıplara koyup 180 derece ideal
ama ben 200 de yapıyorum hızlıca kabarıyo içleri hafif ıslak kalıyooo eşim öyle seviyo:)
sonra minik renkli kek kağıtlarına koyup üzerine pudra şekeriiiii
afiyet olsun anacım
Günaydınnn.
Ben de uyumak istiyorum amaa maalesefff.Sabah 6.da dikildi bizimki ayağa.
Uyanır uyanmaz yüz üstü dönüyor,yatağın korkuluğuna bağlı olan uyku setini aşağı çekiyor ve bir süre bizi izliyor.Sonra mööööööööö diye seslenip beni uyandırıyor.
Tatlıcadı ; senin oğlanı bu ay kontrole götürmeye gerek kalmamış
Ayaküstü ne güzel bilgi vermiş valla doktor.
Bizimde dişler yola çıkmış.Bugün baktığımda alttan dişin çıkacağı yer kabarıp kızarmış ve beyazlamış.
Hayırlısıyla bir atlatsaydık şu diş dönemini :18:
Nette gezerken bu yazıyı buldum sizinle paylaşayım dedim.
7 aylık bebek zaferler kazanan komutan gibidir. Artık dünyaya farklı açılardan bakıyordur. Oturabiliyor olmak, ses çıkartıyor olmak, bir çığlıkla herkesi ilgiye davet etmek, büyükler gibi bir şeyleri ağzına atıyor olmak onun gurunu müthiş derecede besler. Evet başarabiliyordur artık, her şeyi yapabileceğini düşünür; ama öyle değil aslında. Daha çok yapacak iş var. Bırakın o öyle sansın ve mutlu olsun..
Bebek Büyüyor:
Ayakta tutulduğunda yürümek değil nerdeyse koşmak isteyebilir. Bunu yapmak için tabii ki daha erken; ama ayak kaslarının güçlendiğini ve ağırlığını ayaklarına verdiğini hissedebilirsiniz. 7 aylık bebekler sürüklenmeye(elleriyle kendisini ileri çekme) veya emeklemeye başlayabilir. Ancak emeklemek, oturmayla yürüme arasında bir geçiş aşamasıdır ve bazı bebeklerin bu aşamaya pek takılmadıklarını(!) görürsünüz. Bir şeylere tutunarak ayağa kalkmaktan hoşlanırlar. 7-8 aylık bebekleri sabah odasına girdiğinizde yatak parmaklıklarına tutunarak ayağa kalkmış bulursanız da şaşırmayın. Ama bu ve benzeri tehlikelere karşı önlem almak lazım.
Bebekler bu aylarda balık hafızalıdır! Yani söylediklerinizi çok çabuk unuturlar. Topla oynarken, top görüş mesafesinden çıktığında onu çoktan unutmuş olabilirler. ‘’Topu buraya atma, atarsan kaybolur’’ gibi uzun cümleler kurmayın. Siz yükleme gelmeden o özneyi unutabilir! Kısa cümleler ve kelimeler kullanın. Mesela Ona ‘’hayır ‘’deyin. Bebeğinize yavaş yavaş davranış düzeni öğretmenin zamanı gelmiştir. Disiplinle dünyanın sınırsız olmadığını uygun bir dille anlatmaya başlarız. Cama vuruyorsa , elektrik prizlerine yaklaşıyorsa ona hayır diyerek, olumsuzluk mimikleri yapın. Balık hafızalıdır ama sizi anlayacak kadar da zekidir.
Yakalama ve ele geçirme duygularını tatmin edin. Önüne koyacağınız kesilmiş peynir ve krakerleri tutup ağzına atmasını izleyin. Kesilmiş muz gibi meyveleri ağzına götürmekten de hoşlanabilir. Bunlara parmak gıdalar deniliyor. Ama boğulma riski taşıyan her şeyi ondan uzak tutun. Elleri ve ağzı onun için hayatı keşfetme araçlarıdır. Eline aldığı her şey, ister yenebilir olsun ister olmasın ağzına gidecektir.
Yedi aylık bebeğe tekrar tekrar şarkılar söylüyor musunuz? Ya da resimli, müzikli kitaplar okuyor musunuz? Bu tür etkinlikler onun ”ne olacağını” anlamasını sağlar. ’’Hey bu kitabı biliyorum şimdi müzik çalacak ‘‘ diye düşünür. Onu, nelerin beklediğini bilmesi çok hoşuna gider ve bu kendine güvenini arttırır. Bu durum aslında bizim içinde geçerli aslında. Kim bir yıl sonra işinde nerede olacağını bilmek istemez? İnsan ruhu belirsizlikleri sevmez. ’’Minik kalbiniz’’ dünyanın zorluklarıyla tanışmadan onun kendine güvenini besleyin ve neler olacağını bilmesine yardımcı olun. Sesiniz güzel olmasa da, bol mimikli sevimli bebek şarkıları, ninniler okuyun ona. Sesinizin güzel olması da ona bonus olacaktır!
Önüne koyacağınız tabak, tencere gibi oyuncaklarla oynamak hoşuna gider. Bir tabağın içine biraz su koyun ve suyla oynayabilmesi için ortam yaratın. Farklı esnekliğe ve dokulara sahip eşyalar onun dokunma duyusu için önemlidir. Su, bu açıdan müthiş bir his yaratır. Unutmayın, Bebekler çok küçük derinliklerde dahi boğulabilirler. Bu nedenle bir an dahi onu suyla baş başa bırakmayın. Bu kuralı uzun yıllar kulağınızdan çıkartmayın.
Onun sevdiği bir oyuncağı elinize alın ve bebeğiniz size bakarken battaniyesinin altına gizleyin. Bebeğe’’oyuncak nereye gitti’’diye sorun. Oyuncağı göstermesini ve almaya çalışmasını izleyin. Ona ‘’aferin, çok güzel buldun’’ deyin. Bu oyuncağın ses çıkaran bir oyuncak olması durumunda, oyun ‘’minik zeka küpünün’’ daha çok hoşuna gidebilir.7 Aylık bebeğiniz oyuncağı bulunca, oyuncağın ses çıkarmasını sağlayarak başarınızı kutlayın. Bu oyun, bebeğin nesnelerin kaybolmadığı ve aynı zamanda annelerin işe giderken kaybolmadığına yönelik duygularını güçlendirir.
Zaferler kazanan komutanın oyuncağını elinden alırsanız size itiraz edebilir. Sahiplenme duygusu gelişiyor sanki! Onu sinirlendirmemeye ve rahatsız etmemeye dikkat edin. Uyku saatini geçirirseniz sıkıntı yaratacağını bilin. Onun bebekçe dilini okuyun ve gerekeni zamanında yapın. Bir gıdayı yemek istemiyorsa, emeklemek istemiyorsa onu zorlamayın. Bu tür zorlama yönlendirmeler ters tepebilir. Ama onun kol ve ayaklarını güçlendirmeye yönelik egzersizler yapmaya devam edebilirsiniz.
Yedi aylık bir bebekte katı gıdalarla bir hayli yol almış olabilirsiniz. Bebeğiniz kendi yemek istiyorsa onu engellemeyin. Halı batacak diye ‘’ben yedireyim de bu iş bir an önce bitsin’’ şeklinde düşünmek pek doğru değil. Sizin eseriniz bu günlerde tam bir kaşif gibi hareket etmektedir. Nesneleri ve gıdaları incelemek onun için bir öğrenme aracı olmaktadır. Ayrıca unutmayın bebek ,halıdan daha değerlidir!
Siz:
Bebeğinizin gelişim aşamaları sizi saplantılara sürüklemesin. Her bebek özeldir ve 7 ay 10 günlükken şunu,8 ay 15 günlükken şunu yapmalıdır gibi cümlelerden uzak durun. Bunlar sadece genel çerçeveyi çizer ve her bebek farklı bir programda ilerler. Çocuğunuzu, eltinizin aynı yaştaki bebeğiyle veya sizin daha önceki çocuklarınızla da karşılaştırmayın. Bu tür karşılaştırmalar hem doğru değil ,hem de ilerisi için size çok kötü bir alışkanlık kazandırabilir. İlkokulda sınıftaki diğer çocuklarla; üniversite sınavında arkadaşınızın oğluyla sürekli karşılaştırmalar yapmak, inanın çocuğunuza yapacağınız büyük bir kötülük olacaktır. Çocuklar yarış atı değildir ve karşılaştırılmak için büyümüyorlar. Onlar yaşamak ve mutlu olmak için büyüyorlar.
Bilgi Hapı:
Bebeğinizin kişilik özelliklerinden emin olun ve onu geliştirmenin yollarını arayın. İnsanlar genetik huylarla doğarlar ama çevresel etkilerle şekillenirler. Onun için en büyük çevresel etki şu anda sizsiniz. ”Minik öğrencinizin” de ilk öğretmenisiniz. Bilgilenin ve içinizdeki annelik duygularına da güvenin. Çoğu zaman bir doktordan çok daha iyi tespit edebiliyorsunuz çocuğunuza ne olduğunu değil mi? İşte bu anneliğin bir tanımı olabilir; özel bir eğitim almadan, hislerinizden ve sevginizden bilgi çıkarmak.
tünaydın kızlar
tatlıcadı doktorun verdiği bilgiler çok güzel gerçektende bu ay doktor kontrolünü yaptınız he:)bizimle paylaştığın içinde teşekkür edriz
biyolog demek yaramazlığa başladı kuzucuk artık her gün yeni bir vukuat anlatırız birbirimize
nagihan nasıl oldunuz canım ,daha iyisiniz inş
lillaccım geçmiş olsun sizede
yavrukediituruncu annezeynep ilkim pinarda meleğim beykoz ve diğer arkadaşlarımı öperim
kızlar 1 haftadır bizim düzen altüst olmuş durumda yemesi zaten çok zor olan oğlum uykusuda çok bozuldu
şimdi daha iyi anlıyorum yavrusu uyumayan anneleri rabbim yardımcınız olsun
benim oğlum günde 4-5 saat uyurdu şimdi 1,5 saat falan o da zorla hemen uyanıyor anlamadım sıkıntısı ne bu çocuğun
inşallah eski düzenimize geri döneriz böyle giderse yakında çok zorlucak beni
hemen aklıma biyolog ve ilkim geldi onların kuzukarıda zor uyuyodu kızlar Allah yardımcımız olsun
kizlar selam
Daha once bahsetmistim ama kesin karar verince paylasayim istedim
Biz Omeri uzunca bir sure geriye donuk oturtmaya karar verdik
Turkiye.de alisik olunmayan bir sekil hatta esim de ilk soyledigimde yadirgamisti
Ama otomotivin icinde ve carpisma testleriyle hasir nesir bir anne olarak israrci oldum
Daha pahali ve kucuk arabalarda alani daraltan bir yontem
Fakat 2yaslarina kadar boyun kaslari cok zayif ve kazalar genelde onden carpisma seklinde oluyor
Yani basi one dogru savruluyor
TURUNCUcum Avrupa.da daha bilindik bir yontem
Hatta bazi ulkelere one donuk koltuk satilmiyor neredeyse
Gittiginde bir degerlendir derim
Opuyorum kizlar
Bugun Omer.in ananesindeki odasi icin eksikleri tamamlamaya cikacagim
Gorusuruzzz
YouTube
bugün geç kaldık keyif yaptık biraz iyiyde oldu birşey soracam kızlar bi arkadaşyazmışdı demir damlalarının içinde en iyisi buymuş dr söyledi diye damlanın adı forrimiks miydi hatırlayan yada bilen varsa yazarsa sevinirim.
oğlum gece çok sık uyanıyordu ben yatmadan önce 120 cc mama veriodum ona ragmen hemen uyanıyordu 2 gündür muhallebi yaapıyorum çok istemesemde ama oğlum daha uzun uyumaya başladı ve az uyanıyor az uyandığında çok acıktığı için güzel emiyor önceden zırt bırt uyandığında memeyi almasıyla tekrar dalması bi oluyodu ve doymuyordu umarım böyle devam eder ....
birde bizde kabızlık var büykler ver çorbalardan azar azar diyordu ama ben tuzlu vs diye vermiyordum kızıyorlardı çocugun bağırsakları açılsın çalışsın falan diye fazla kulak asmıyodum geçen sade tavuk suyuna şehriye çorbası yedi yarım kase tuzlu baharatlı 2 gün çok güzel yaptı kakasını acaba onlarmı haklı püre yedire yedire çocugu kabızmı yapıyorum :44::44::44::44::44::44: bu arada zeytin yagı falanda veriyorum ama kar etmiyor
bugün geç kaldık keyif yaptık biraz iyiyde oldu birşey soracam kızlar bi arkadaşyazmışdı demir damlalarının içinde en iyisi buymuş dr söyledi diye damlanın adı forrimiks miydi hatırlayan yada bilen varsa yazarsa sevinirim.
oğlum gece çok sık uyanıyordu ben yatmadan önce 120 cc mama veriodum ona ragmen hemen uyanıyordu 2 gündür muhallebi yaapıyorum çok istemesemde ama oğlum daha uzun uyumaya başladı ve az uyanıyor az uyandığında çok acıktığı için güzel emiyor önceden zırt bırt uyandığında memeyi almasıyla tekrar dalması bi oluyodu ve doymuyordu umarım böyle devam eder ....
birde bizde kabızlık var büykler ver çorbalardan azar azar diyordu ama ben tuzlu vs diye vermiyordum kızıyorlardı çocugun bağırsakları açılsın çalışsın falan diye fazla kulak asmıyodum geçen sade tavuk suyuna şehriye çorbası yedi yarım kase tuzlu baharatlı 2 gün çok güzel yaptı kakasını acaba onlarmı haklı püre yedire yedire çocugu kabızmı yapıyorum :44::44::44::44::44::44: bu arada zeytin yagı falanda veriyorum ama kar etmiyor
Canım uyusun diye değiştirmek istememiştim ama size yazdıktan 5 dk sonra uyandı bizimki
İlk günler kayra o uyku setini aşağı indirmeye çalışırken uyanıp eşimle onu izliyorduk:))
Böyle hızlı hızlı nefes alıyor,arada bir bizim kafaları görünce daha bir heyecan ve hırs yapıp uyku setine yapışıyordu.Bazen fazla indiremediğinde kafasını olabildiğince yukarı kaldırıp bizi görmeye çalışıp ordan çığlık atıyordu :))))
Şimdi iyice ustalaşmış,bir eliyle indirip diğer eliyle korkuluğu tutup bizi seyrediyor
Aslında Kayrayı hiç yanımda yatırma taraftarı değildim ama bir türlü odasını ayıramadım.Bunun en büyük sebebi düzensiz gece uykuları.Mesela şu aralar sadece acıkınca uyanıyor ama bazen oluyor ki bir gecede 20 kere kalkıyor.Her seferinde odasına gidip gelmek çok yoruyor.E kanepe falanda yok ki yanına kıvrılsam.:))
Bakalım 1-2 ay daha bu şekilde idare edelim diyorum ama bizimle uyumaya alışmasındanda korkmuyor değilim hani.[/B]
Ben de seni öperimm
Günde 4-5 saat uyurdu derken öğlen uykularını mı kast ediyorsun ?Eğer öyle ise maaşallah demek istiyorum :))
Bu aralar etrafa olan ilgileri fazlasıyla arttı.Kayra 2 saatte bir uyuyor ve sabah 45 dk öğlen 1.5-2 saat ,akşam 45 dk uyuyarak günü tamamlıyor ama şu aralar çok uykusu olmasına rağmen oynamaktan bir türlü uykuya dalamıyor.Sürekli bir yerleri karıştırmak veya oyun oynamak istiyor.Sizinkide geçici bir süreçtir eminim
canım akşam kaçta uyuyor senin minnoş ya hala uyuyor yaniiiişanslısın valla sabahları uyumak harikaaaa buarada peynir gerçekten çok lezzetli oluyor bende hep yapıyorum, ayrıcaaa hiçççtee şişman falan değilsin şekerimm fizyolojik yapımız böyle belkii napalım yaniii bende hiçbirzaman çok çıtı pıtı falan olmadım yani hep böyleydim
tünaydınn..Tarık Buğra hala uyuyooo
tabii o uyuyunca bende uyumuşummdaha uyanıcakta kahvaltı yapıcakta ohoo yine arada bi öğün atlıycak..
ben meyveyi atlamayı tercih ediyorum onuda sonrasında yoğurduna ekliyorum az oluyo ama napim:18:
gece lor peyniri yaptım ve becerdim çok basitmiş ilk önce ben tattım sonra uyuyan eşimi uyandırdım ve tattırdım tadıda güzel oluyomuş bundan sonra sık sık yaparım yavruma ben kendi ellerimle bi şeyler yapıp yedirdiğim zaman çok mutlu oluyorum
bu arada ben hafta sonu tartıldım 1 kg vermişim :124:kızlar resimlerimi gördünüzz ben şu anda hamileik fotoğrafimdaki gibiyimsadece göbeğim yok..
sizce ben çok mu şişmanım?az mı şişmanım?
Can bogazdan gelir kizlar takilmayin bazi hanimlar etine dolgun olunca guzel olur bence bizlere yakisiyor hafif dolgunluk :)) sana yakisiyor sekerim ayni ben bende hic bir zaman citi piti olmadim hatta annen dogdugunda derki bacak kicin dolgundu ama diger yerlerin bostu,, o zamandan beri bir gr dahi veremem ben kalcadan ve bacaklardan irsii yaa oyle olmus iste, seviyom ya ben kendimi allah dert vermesin cok sukur iyiziz..
Suanki halin fistik gibi bence iyisin guzelim sikinti etme dusunme bile .
Su peyniri bir ben yapamadim gitti, bugunlerde acaip tembellestim, popomu bir kaldiramiyorum yerinde halbuki o kadar is varki...bu hafta sonu parti var bak ona kuru dolma yapacam simdi nasil yapacagimi dusunuyorum sanki cok zor is gibi,,yok yok benim performans sorunum cok bu aralar...
evet canım benm oğlum uykuya düşkün biraz 12 de uyuyup 3 te kalkardı
sonra tekrar 5 te uyuyup 7 de kalkıyordu ama düzen tamamen altüst oldu inş geçici bir dönemdir canım
benim oğlum daha yaramazlıklara başlamadı ama çok geveze olcak galiba sürekli konuşma halinde
Yeni meleklerle,,Mira ve arkadaşları albümündeyizbekleriz
Kizlar Omere park yatak nevresim biberon vs derken cok yoruldum hala da bitmedi alisverissimdi dogum parami almaya geldim mola olsun dinleneyim diye... Okuyoum ama yazamiyorum...
Merhaba arkadaşlar,
bebeğinin uykuyla arası iyi olan arkadaşlara imreniyorum. çok şanslısınız. nazar değmesin.
Bizim gece uykusuna yatmamız bazen 10 bazen de 12;30 u buluyor. Sabah ise otomatiğe alınmış şekilde 7:30 da ayakta.
yazmak istediğim çok şey oluyor ama yazmaya pek vaktim olmuyor.
Herkese selamlar.
Aslında Kayrayı hiç yanımda yatırma taraftarı değildim ama bir türlü odasını ayıramadım.Bunun en büyük sebebi düzensiz gece uykuları.Mesela şu aralar sadece acıkınca uyanıyor ama bazen oluyor ki bir gecede 20 kere kalkıyor.Her seferinde odasına gidip gelmek çok yoruyor.E kanepe falanda yok ki yanına kıvrılsam.:))
Bakalım 1-2 ay daha bu şekilde idare edelim diyorum ama bizimle uyumaya alışmasındanda korkmuyor değilim hani.
Merhaba turuncu,uzun zamandır takip ediyorum ve çabalarını takdir ediyorum.Bişey sormak istiyorum sana,ben de oğlumu yanımda yatırıyorum 2 aydır,önce bizim odamızda park yatağında yatıyodu ama gece çok sık uyandığı için kaldır geri koy belim ağrıyodu,bide Adem Güneş i dinliyorum o da 2 yıl yanınızda yatırın diyo okadar yatırmam ama yinede yaşına kadar yatırmayı düşünüyorum.Arada kafam karışıyo,Sen bu konuyu hiç araştırdınmı,sordunmu birilerine deneyimin varsa diye fikir almak istedim
Merhaba arkadaşlar,
bebeğinin uykuyla arası iyi olan arkadaşlara imreniyorum. çok şanslısınız. nazar değmesin.
Bizim gece uykusuna yatmamız bazen 10 bazen de 12;30 u buluyor. Sabah ise otomatiğe alınmış şekilde 7:30 da ayakta.
yazmak istediğim çok şey oluyor ama yazmaya pek vaktim olmuyor.
Herkese selamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?