2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bugün geç kaldık keyif yaptık biraz iyiyde oldu birşey soracam kızlar bi arkadaşyazmışdı demir damlalarının içinde en iyisi buymuş dr söyledi diye damlanın adı forrimiks miydi hatırlayan yada bilen varsa yazarsa sevinirim.

oğlum gece çok sık uyanıyordu ben yatmadan önce 120 cc mama veriodum ona ragmen hemen uyanıyordu 2 gündür muhallebi yaapıyorum çok istemesemde ama oğlum daha uzun uyumaya başladı ve az uyanıyor az uyandığında çok acıktığı için güzel emiyor önceden zırt bırt uyandığında memeyi almasıyla tekrar dalması bi oluyodu ve doymuyordu umarım böyle devam eder ....

birde bizde kabızlık var büykler ver çorbalardan azar azar diyordu ama ben tuzlu vs diye vermiyordum kızıyorlardı çocugun bağırsakları açılsın çalışsın falan diye fazla kulak asmıyodum geçen sade tavuk suyuna şehriye çorbası yedi yarım kase tuzlu baharatlı 2 gün çok güzel yaptı kakasını acaba onlarmı haklı püre yedire yedire çocugu kabızmı yapıyorum :44::44::44::44::44::44: bu arada zeytin yagı falanda veriyorum ama kar etmiyor

Canım uyusun diye değiştirmek istememiştim ama size yazdıktan 5 dk sonra uyandı bizimki
İlk günler kayra o uyku setini aşağı indirmeye çalışırken uyanıp eşimle onu izliyorduk:))
Böyle hızlı hızlı nefes alıyor,arada bir bizim kafaları görünce daha bir heyecan ve hırs yapıp uyku setine yapışıyordu.Bazen fazla indiremediğinde kafasını olabildiğince yukarı kaldırıp bizi görmeye çalışıp ordan çığlık atıyordu :))))
Şimdi iyice ustalaşmış,bir eliyle indirip diğer eliyle korkuluğu tutup bizi seyrediyor

Aslında Kayrayı hiç yanımda yatırma taraftarı değildim ama bir türlü odasını ayıramadım.Bunun en büyük sebebi düzensiz gece uykuları.Mesela şu aralar sadece acıkınca uyanıyor ama bazen oluyor ki bir gecede 20 kere kalkıyor.Her seferinde odasına gidip gelmek çok yoruyor.E kanepe falanda yok ki yanına kıvrılsam.:))
Bakalım 1-2 ay daha bu şekilde idare edelim diyorum ama bizimle uyumaya alışmasındanda korkmuyor değilim hani.

Nerden öğrendiyse heyecanlandığında mö'leyip duruyor :))
Senin fındığın saat kaçta yatıp kalkıyor ?

Bu arada benim kız bu aralar çok uyumak istiyor.Bu sabah 8 de uyandı sütle besledim ve az evvel uyumak istedi şimdi mışıl mışıl uyuyorUmarım normaldir...:44::44:

Normaldir herhalde :)).İnan bir günleri diğer günlerini tutmuyor.Planlı ve programlı yaşamaya seven ben artık herşeyi akışına bıraktım :)).Kayra ile beraber an'ı yaşıyorum

[turuncu sana arkadaşlık daveti göndermiştim kabul etmedin mi?Beni beğenmiyor musun yoksaaaaaaaa

canım ben senin davetini kabul etmiştim :44:
hatta şuan arkadaşım görünüyorsun.Acaba senin listende 2.sayfada olabilirmiyim ?

Senin oğlan tam evin delikanlısı olmuş.Saat kaç olmuş hala uyuyor :)).Şaka bir yana gece uykusuna yattığı zaman kaç saat uyuyor ?

Kayra bu araların evin danası oldu :)Benide inek sanıyor herhalde.Akşama kadar mööleşiyoruz evin içinde :))
Aslında bu mööönün sebebi biraz da ben oldum herhalde.Bir ara termosun kapağına ağzına dayayıp garip sesler çıkarıyordu.Ben de aldım elime bööö bööö yaptım ve ona verdim.Bizimkide böö yerine mööyü öğrenmiş o sesi çıkarıp duruyor :)))
Ama karıştıracağı bir yer gördüğünde ki çıkardığı ses "ooooooooo" oluyor.Hele bulaşık makinasının kapağı açılmasın.Oooo layarak geliyor yanıma hemen :)))

ımmmmm nefisssss !!
Son olarak bu miktar ile kaçtane cupcake çıkıyor ?

Ya bu cocuklarin hepsimi ayni, sanki ayni fabrika uretimi gibiler :)) al benden de o kadar aynisi valla, yuz ustu doner ve kafayi kaldirir kaldirabildigi kadar beni korularin ustunden gormeye calisir, tobe tobe sanki kaciyoruzda bir yere :))

Hadi hayirilisi olsun, gelsin incileride gorelim Kayra efendikilerinide eminimki cok yakisacaktir,

Tsk ederiz ilkim paylasim icin ben cok ama cok begendim ozellikle alinti aldim ki geriye donup bakamayanlar icin bir sans olup okuyabilsinler diye,,

Ben de seni öperimm
Günde 4-5 saat uyurdu derken öğlen uykularını mı kast ediyorsun ?Eğer öyle ise maaşallah demek istiyorum :))
Bu aralar etrafa olan ilgileri fazlasıyla arttı.Kayra 2 saatte bir uyuyor ve sabah 45 dk öğlen 1.5-2 saat ,akşam 45 dk uyuyarak günü tamamlıyor ama şu aralar çok uykusu olmasına rağmen oynamaktan bir türlü uykuya dalamıyor.Sürekli bir yerleri karıştırmak veya oyun oynamak istiyor.Sizinkide geçici bir süreçtir eminim

Ben maxi cosi tobi almaya karar vermişken aklımı karıştırdın geri :))
Yurtdışına çıktığımda mutlaka bu konuyu araştıracağım

Bence hikmet çorbanın tuzunda ve baharatında değil ama suyunda.Normalde hep püre yiyip üzerine suyunu içerken şimdi hem çorbasını sulu içti hemde üzerine su içti ve bağırsakları bu şekilde rahatladı diye düşünüyorum.
Bizim oğlan püre kıvamını pek yemediği için normal çorba kıvamından hafif koyu olarak hazırlıyorum devamlı.
Her gün 1 muz yemesine rağmen henüz kabızlık sıkıntımız olmadı.

canım bence yaptığın püreyi çorba kıvamında daha sulu yap, tuzlu ve baharatlı verme kaka yapmasına bunlar sebep olmamıştır zaten, sebze çorbası yap püreyi katı buluyorsan yine zeytinyağı katarsın, meyveler çok işe yarıyor kabızlık probleminde özellikle armutt, ama tuz ve baharat ıııhhh

şu minnoşa bak senn beşikten oyun yapıyor yani sizee yakışıklı maviş, gece uykuları dahada uzadığında odasına alırsın canım sesini duymazsam diye sende rahat uyuyamıcaksın zaten öyle olunca daha küçükler biraz daha kalsın odasınada alışır sonra zaten

anneZEYNEP mantıklı geliyor ters oturması evet biz henüz almadık ve bunu düşünebiliriz, sagol canım

LİLLAC canım nasılsın, nasıl oldun?

evet canım benm oğlum uykuya düşkün biraz 12 de uyuyup 3 te kalkardı
sonra tekrar 5 te uyuyup 7 de kalkıyordu ama düzen tamamen altüst oldu inş geçici bir dönemdir canım
benim oğlum daha yaramazlıklara başlamadı ama çok geveze olcak galiba sürekli konuşma halinde

Can bogazdan gelir kizlar takilmayin bazi hanimlar etine dolgun olunca guzel olur bence bizlere yakisiyor hafif dolgunluk :)) sana yakisiyor sekerim ayni ben bende hic bir zaman citi piti olmadim hatta annen dogdugunda derki bacak kicin dolgundu ama diger yerlerin bostu,, o zamandan beri bir gr dahi veremem ben kalcadan ve bacaklardan irsii yaa oyle olmus iste, seviyom ya ben kendimi allah dert vermesin cok sukur iyiziz..

Suanki halin fistik gibi bence iyisin guzelim sikinti etme dusunme bile .
Su peyniri bir ben yapamadim gitti, bugunlerde acaip tembellestim, popomu bir kaldiramiyorum yerinde halbuki o kadar is varki...bu hafta sonu parti var bak ona kuru dolma yapacam simdi nasil yapacagimi dusunuyorum sanki cok zor is gibi,,yok yok benim performans sorunum cok bu aralar...

meleğim aynıı şeyi annemde bana diyor hep doğduğunda bile bacakların ve popon yusyuvarlaktı diyor, şimdide kızıma diyor çünkü aynı şeyi zeynonunda sadece bacakları bana benziyordaa yerim ben onun bacaklarınııı aynen şekerim dediğin gibi yakışıyor bizeee, bende memnumum doğrusu hiç çıtı pıtı olmaya uğraşmadım çünkü olamam muhtemelen, sağlığımızı bozacak kadar kılolu falan değiliz sonuçta biz böylede güzelizzz üstelik herşey önce kendini sevmekle başlar dimi amaaaa

Kizlar Omere park yatak nevresim biberon vs derken cok yoruldum hala da bitmedi alisveris simdi dogum parami almaya geldim mola olsun dinleneyim diye... Okuyoum ama yazamiyorum...

Ayy o eski gunler ne guzeldi, ama artik benim oglan icin mazi oldu,nerdeee o guzelim gece bir kere kalkmalar ve gunduz rahat durmalar...ah ah ..:26:

Yeni meleklerle,,Mira ve arkadaşları albümündeyizbekleriz

Dedigin yer nerde yahu,

Kizlar Omere park yatak nevresim biberon vs derken cok yoruldum hala da bitmedi alisveris simdi dogum parami almaya geldim mola olsun dinleneyim diye... Okuyoum ama yazamiyorum...

Anam sende habire kosturmaca durumundasin, seni takip etmekten benim bazen iflagim kesildi:)) sen halan yorulmadin mi kuzum..cnm gule gule kullansin Omer cik, paranida gule gule harca ins

Selam canım, demirin adı ferromixin.
Pürenin içinde çok fazla patates var ise kabızlık yapar. Meyvesinde eğer muz veriyorsan azalt yada kes, armut ağırlıklı olsun. Birde muhallebisini hazırlarken gün kurusu kayısıyı haşla suyunu muhallebi yapımında kullan. faydasını göreceğine inanıyorum canım.

Merhaba arkadaşlar,
bebeğinin uykuyla arası iyi olan arkadaşlara imreniyorum. çok şanslısınız. nazar değmesin.
Bizim gece uykusuna yatmamız bazen 10 bazen de 12;30 u buluyor. Sabah ise otomatiğe alınmış şekilde 7:30 da ayakta.
yazmak istediğim çok şey oluyor ama yazmaya pek vaktim olmuyor.
Herkese selamlar.

Al benden o kadar...Benimki de hacı yatmaz gibidir, hiç uyumaz...

kızlar, beni düşünen merak eden arkadaşlar iyiki varsınız..
bugün yine boğazım ağrıyordu ama işe gittim
çaylar pastiller tam geçmedi, biraz da halsizlik var üzerimde sormayın
kolumu kaldırasım yok
inşallah başka bişeyden dolayı değildir bu durum:26:
Beyzayı da tutabilene aşk olsun
ben getiriyorum salona, o gidiyor arada çekmeceleri portmantoyu karıştırıyor
saldım çayıra artık :))

hepiciğinizi ve bebişlerinizi öptümmm

canım benim kızımda kurulmuş saat gibidir 7.30 uyanır mutlaka ama akşamları en geç 9.30 da uyumuş oluyor, tabi bunun en güzel yanı geceleri hiç uyanmıyor olmasııı

kolay evet çünküüüü yoğurt makinası aldık sonundaaa

yok bugun tutmadı yok yetiştiremedim derken eşim almak istedi
benim beceriksizliğime daha fazla tahammül edemedi sanırım

şaka bir yana çalışırken yetişmek zor olur diye aldık iyikide almışım valla kızlar
çok kolay oldu süzme yoğurtta yapılıyor denedim bende sevdi bizim fıstığımız

eğer almayı düşünenler varsa tavsiye ederim Te..l yoğurtcum
içerisinde 6adet minik yogurt kaplarıda var onu sinemis için mayalıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…