2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canimmm senin su ekmegin tarifini zahmet olmazsa bir daha yazabilirmisin hayatim yaaa ben kacirmisim hosuma giden tarifleri ipad den tek tek resmini cekiyorumyazma derdine ne tembelim dimi tesekkur ederim hayatim

bugün komşumla pazara çıktım ne kadar sebze varsa aldım arkadaş:)
çocuk dedim ya yicek ya yicekkkk
neyse pırasa kabak havuç patates bir tane arpacık soğanı ve kereviz sapını pişirdim düdüklüde 15 dk:)
ardından blender yaptım içine 2 küpte tavuk suyumdan koydum:)
baktım yiyor
en azından diğer diğer sebzelerdeki gibi ağzını kitlemedi
koydum bardağa içirdim heuheuheueheu
bizim kız bardaktan su çmeye alıştı ya çıldırıyor bardağa
hem hiçbiryere dökülmedii hemde üstü başı batmadı hemdeeeeeeeee
bir çay fincanı çorba cukkkk mideyeeeee
bebeği zorla yiyenler bardak yöntemini deneyebilirsiniz size müjde vermek için alelacele yazdım
kendimi çok muhteşem hissediyorummmmmmmmmmmmmmm

17-18 adet çıkıyor tatlım

ay piştikten sonra tereyağıda koydum
öyle heyecanlıyım ki yazmayı unutmuşummmm
inanabiliyormusunuz Asya ilk defa sebze yediii

Merhaba mevsim2012.
Adem güneşi ben de severek takip etsemde bazı söyledikleri kafama yatmıyor bir türlü.Mesela şu aynı yatakta en az 2 yıl yatırma mevzusu...Ben bebeğimi sütümü sağarak besledik hep.Genelde emmeyen bebekler için özgüvenleri eksik olur diyorlar diye bir ara sarılıp öyle uyuturdum beni hissetsin diye ama baktım bu işin sonu yok.Ben şimdiden ona kendi kendine uyumayı öğretemezsem ilerde hep benim yanımda uyumak isteyecek.Tıpkı uyku için kullanılan uyku arkadaşı gibi.Bağımlılık yapınca ayırmak istediğinde çok daha zor olacak bu ayrılma süreci.Neyse ki Kayra uyku konusunda beni hiç yormuyor.Şuan bizim odamızda ama kendi yatağında kendi kendine uyuyor.Tabi huysuz olduğu günlerde veya inatla benim yanımda olmak istediği zamanlarda yine sarılarak uyutmayı tercih ediyorum.
Son olarak hiç bir pedagog başkasının çocuğuna annesi veya onun babası gözüyle bakamaz.Eğer senin çocuğun sizin aranızda yatmaktan çok mutlu ve huzurluysa devam et derim.Evet ileride yataklar ayrıldığında bazı sıkıntılar yaşanacaktır ama şuan ki mutluluğu ve huzuru daha önemli.
Yok bebeğin zaten kendi yatağında rahatlıkla yatabiliyorsa senin odanda ama bebeğin kendi yatağında yatır derim

Canııım sen hastalandın mııı ?
Ben sana geçmiş olsun demişmiydim yaaa.Gün içerisinde kime ne yazdığımı unutur oldum artık.

erkek bebek anneleri yürüteç kullanıyomusunuz?

Evet kullanıyoruz.Günde 3 kere 10 dakika izin veriyorum.
Yürüteci savunan bir anne değilim ama Kayra yürüteç sayesinde çok aktifleşti.Hiç adım atmazken şimdi koşarcasına atıyor adımlarını.
Bu iyi bir şey mi bilmiyorum ama biz böyle çok mutluyuz :))

Hayırlı olsuuuunnn
Afiyet bal şeker olsun kuzuma.
Bu çay bardağı yöntemini ben de seviyorum.Gün içerisinde biberon almadığı için çay bardağı ile rahatça besleyebiliyorum.
Bebeği kaşığa tepkili olan annelere ben de tavsiye ediyorum bu yöntemi.

Cuma gününün misafir menüsü :

su böreği,kuru patlıcan ve biber dolması,sarımsaklı yoğurtlu kapya biber,milföy külahında muhallebi,vişneli damla çikolatalı cupcake.

Sizce nasıl menü ?Şunuda ekle veya şu olmamış dediğiniz şeyler var mı ?
Mesela sarımsaklı yoğurtlu kapya biberi mi yapsam yoksa tavuklu yoğurtlu salata mı ?
Uzun zamandır misafir ağırlamadığım için körelmişim iyice :))

turuncu canım ben hepsine bittim valla harika bir menü benceee keşke yakın olsakk patlıcan ve biber dolması sebzeli olduğu için tavuk salatası daha güzel olabilir mesela benceee

Canım ya cuma izin alıcam bende gelicem walla
olmuş olmuş daha ne olsun,bende sana salata eklemiştim kolay ve güzel oluyo sorduğun sayfalarda vardı...
Biber dolması ve kapya biber bence çok biber biber olmuş sanki
bi salata eklesen bide malum diyetteyiz

kızlar izninizle ben de bu yatak konusunda fikrimi belirtmek istiyorum

1 yaşına kadar anneyle aynı odada yatması güvenli anne çocuk bağlanması açısından en doğru olanı
ha oda yakınsa anne hassassa yakın oda da olabilir
ama bence bu dönemde bile aynı oda olsa iyi olur
daha fazlasına gerek yok ama o da ebeveynlerin takdirine kalmış
Adem güneş 4 sene diyor hatta, bence abartıyor
hoş olmayan manzaralara tanık olması çocuk açısından sağlıklı olmaz
ama 1 yaş en azından ilk 6 ay kritik dönem
çocuk her ağladığından ihtiyaçları karşılanmalı ki
ilk deneyimlerinde değer gördüğünü hissetsin kuzularımız
malum hassas mevzular bunlar :))
yok ayrı oda diye tutturmalara da anlam veremiyorum ben
odasını bilsin ama kendini mutsuz üzgün vs hissettiğinde 6 yaşına kadar anne babanın odasını çalabilsinler
uzmanlar arasında bile tutarsızlık varken bunlar anne-babanın bileceği şeyler aslında
umarım hepimiz sağlıklı bireyler yetiştiririz

yavrukedi, afiyetler olsun Sinemise
ben hala bir yoğurt mayalamış değilim
alsam bahanem olur yaparım belkide :))

biyolog süper bizde de işe yarar mı acaba diye düşünmeye başladım
yarasın Asyaya eline sağlık canım

turuncu sağol canım
ufak bişey, çok kötü değilim çok şükür..

valla iyi fikir kız azcık bi fön attirtiyim benim kıza en iyisi

oleyyy valla sonunda yedi minik sıpaa hade gözün aydın şekerim

selam kızlar bişey sormak istiyorum...6.ay kontrolümüzde doktor 7.ay geldiinizde kan tahlili yapıcaz rutin kontrol dedi....siz yaptırdınız mı?ve büyüklerdeki gibi damardan mı alıyorlar....offf hiç içim dayanmıyor bebeğime kıyamıyorum.....

valla iyi fikir kız azcık bi fön attirtiyim benim kıza en iyisi

oleyyy valla sonunda yedi minik sıpaa hade gözün aydın şekerim

ay kızlar hergün kahvaltıdan sonra sebze işkencesi başlıyordu
annemde diyorki o kadar şeyi karıştırırsan ben bile yemem
ben hiç size yapmadım öyle şeyler ömrünü boşa harcıyorsun diyor
ne rahat kadın bu annem ya doğum günlermizde aynı hiç bana çekmemiş
eşimde kızıyor yemezse yemesin neden üzüyorsun kendini diye
denemediğim tarif kalmadıııııı

darısı tüm bebeklerin başına inşallah bundan sonra böyle devam eder....
ne zor şeymiş yahuuu

erkek bebek anneleri yürüteç kullanıyomusunuz?

ben genelde uzman yorumlarına değil de kızımın tepkilerine bakıyorum
yürütece bindirdim 3 tip vardı tek tek
beğendiğini aldım
mama sandalyesinde de öyle yaptım
hatta oyuncakçıda oyuncakları tek tek gösteriyorummmm
geçen toyzshop ta cırlayan topları beğendi
bende emin olmak için defalarca sıktım iğrenç ses çıkarıyor toplar:)
asya güldükçe sıktım millet demiştir ne manyak kadın diye

kızımın beğenilerine saygı duyuyorummm
belki şimdi anlamıyordur ama ben anladığını düşünüyorummm

canım biz 6.5 aylıkken yaptırdık geçen hafta yani, rutinmi bilmiyorum ama bizde demir eksikliğini görelim diye istemişti doktorumuz ve parmağından kan alıyorlar canım çok ağlamadı benim zeynom

kızlarr zeyno buaralar şöyle bir huy edindi; mama sandalyesinde ve arkasını dayayarak oturduğu heryerde kendini çekip çekip arkaya atıyor ama öyle hızlı yapıyorkı kafasını biyerini acıtıcak diye çok korkuyoruz ve biz zeynoo yapma kızım dedikçe daha çok yapıyor hoşlanıyoruz sanıyor heralde ama tepki vermezsek bırakıyor yapmayı nerden öğrendi bunu bilmiyorum ama fena halde canımı sıkıyor ya öyle hızlı hızlı atıyorki kendini arkaya iyiki sağlam bir mama sandalyesi var yoksa kesin onunla birlikte düşer yere okadar yani sallıyor sandalyesini off off videoya çeksemde göstersem size gülsemmi ağlasammı şaşırıyorum valla:26:

Canım Kaan da çorbalarını çok güzel yiyor maşallah.. Hatta ilk yediği sebze çorbası kerevizli tavuklu hazır mamydı.. Sanırım Kerevizin tadını beğendi.. bende genelde çorbasına kereviz koymayı tercih ediyorum.. Hüüüp götürüyor valla.. her kaşıkta ağzını açıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…