2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızım bugün gün boyu mızmızlandı durdu kafayı yemek üzereyken alışveriş merkezine gitmeye karar verdim(vermez olaydım). Zaten hazırlanmak evden çıkmak işkence, orada geçen zaman daha da işkenceydi. Bizim cadı önce bağırmayla başladı sonra onun yerini çığlıklar aldı. Apar topar eve döndük yolda bağırmaya devam edince acaba emniyet kemerini çok mu sıktım dedim. Ana caddede arabayı kenara çekip baktım bu arada deli gibi yağmur yağıyor sırılsıklam oldum. Derdi ne anlamadım eve geldim onunla beraber ben de başladım ağlamaya ay burnumdan geldi resmen bu da bana ders oldu eşim olmadan böyle yerlere bir daha asla gitmem.

ay piştikten sonra tereyağıda koydum
öyle heyecanlıyım ki yazmayı unutmuşummmm
inanabiliyormusunuz Asya ilk defa sebze yediii

Ohhh valla cook sevindim yaa sinemis yemiş kadar oldum yani şekerim
bende arada mamasını koydugum tası kafasına dikiyorum oyle yıyor bilmiş kızım
eşimde alışır hep tasla içmek isterse napıcaz diyor

bugun yayla corbası yapmasını soyledım anneme cok az yemiş

yarında kerevizli bişiler denesin bakalım dr seveceğini soylemıstı kerevizi ...

canım bende cok basit ama tadı harika olan bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum bu vesile ile

çikolatalı toplar;

Kakaolu hazır pasta keki
1 pk krema
1 pk kakaolu petibör bisküvi
80 gr lık 2 adet bitter çikolata
80 gr lık 1 adet sutlu çikolata
2 pk hindistan cevizi

Keki elinde ufala bisküvileri mikserden geçir çikolatalarıda erit krema ile birlikte hepsini yedirene kadar yoğuruyoruz...hindistan cevizine buluyoruz...

afiyet olsun

menünü çok begendim

milföy külahında muhallebinin tarifini ayrıca isteriz

bazen ters günleri oluyor gerçekten yaman'ın ayda bir günü garanti....

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....o nasıl bir tatlı öyle.....reimdeyim ve hastalandım.....deli gibi tatlı istiyor canım....sanırım yarın yapıp hepsini yiyeceğim....:)

Hiç sorma canım ya tam ergen hele bugün ergen ötesiydi.
Amin canım evet malesef bizim düzen de altüst oldu ve nedenini bilememek sinir ediyo beni. Dediğin gibi inşallah eski düzenlerine kavuşurlar.
Beste 8 de yatıp 6 da kalkıyor canım Allahtan gece uykusu var yoksa tırlatırdım kesin.
Al benden o kadar...Benimki de hacı yatmaz gibidir, hiç uyumaz...
Ben de hep hacı yatmaz diyorum kızıma adaşlarmış şekerim.
Ağzım sulandı valla. Menü süper bir kişilik tabak daha koy şekerim ben de geliyorum. Tavuklu yoğurtlu salata yerine patates salatası da olabilir yapımı kolay. Ayy annem gelse de kuru dolma yapsa çok özledim.
Biz 6.ayda yaptırdık canım evet damardan alıyorlar ben de hiç dayanamıyorum kızı eşime verip hastanenin dışına sıvışıyorum
Gözün aydın canım yarasın kuzucuğa

Benim yeğenim yapıyordu bi ara gerçekten tehlikeli bir hareket sen arkasına yastık koy canım. Bir de görmezden gelmeyi deneyin isterseniz zamanla unutur bence.

canım bizimki de aynı çok fena kafasını geriye attırıyor mama sandalyesi oturduğu yerde kucağında bugün iki kere kucağımda otururken yaptı koltuğun kenarına çarptı Allahtan deriydi kenarları sinirlenince daha çok yapıyor kendi kendine öğreniyolar....

Allah iyiligini versin bende dedim acep yogurt yapmaktan vazgectin ondanmi oyle yazdin diye dusunurken makine almissiniz, iyi etmissiniz ben bile calismadigim halde zaman bulamiyorum senin isini kolaylastirmasi acisindan iyi olur, gule gule kullanin yarasin Sinemis e

Aferin Asya kuzusuna , bak annesi basladi yemege artik demek bilmiyorlar yoksa yiyecekler, daim olur umarim hep lop lop goturur ins..
Bardak isini hic denemedim, ilginc geldi deneyim bende bir ara bakalim ne tepki vericek..

Bence de bizim bilcegimiz seyler, suan oyle bir moddayim ki uyusunda nerde uyursa uyusun diyorum.,yeterki uyusun aanam perisan ediyor beni ozellikle bu son zamanlarda..sizler bu konudan bahsedene kadar da hic aklimda boyle birsey yoktu..yani daha oralara gelmis degilim,,

erkek bebek anneleri yürüteç kullanıyomusunuz?

Kullanmiyorum ama dusunmuyorda degilim, sadece az daha buyusun diyorum sanki daha iyi olur gibi geliyor bana.

Ufff uff menuye bak sen, yeme yaninda yat,..bence harika olmus cnm yeterde artar...
Bu arada sen bu kuru dolmalariinin icini nasil yapiyorsun bana bir tarif edebilirmisin cnm, cmrt gunune dusunuyorumda

Bizde demokrasi var diyorsun yani supermis, iyi ediyorsun valla bencede sormak lazim...ilerde artik kafa sallama ile evet derlerede baslarlar yadaaa hop alicak seylerinin uzerine atlarlar..cocuktur ne yapsa yeridir..ayy benimde nerden gelir boyle seyler aklima ..

Yurutecli resmi varmi senin kuzunun albumde, dur bakiyim ben bir

Biz de aynı şekilde, ikinci araba koltuğunu da arkaya bakar şekilde almaya kararlıyız. Diğerlerine göre zor bulunuyor ve oldukça pahalı ama napalım, çocukların güvenliği herşeyden önce gelir. Şu anda isofix'li maxi cosi pebble kullanıyoruz, arkaya bakar şekilde tabii ki. Ben ağlasalar bile arabada kesinlikle kucağıma almıyorum, kucak inanın herşeyden daha tehlikeli bebekler için. Koltuklarına güvenli şekilde oturtup kemerlerini sıkıca bağlamadan garajdan hareket bile etmiyoruz. Herkese kesinlikle tavsiye ederim. Çocuklar da alıştı artık zaten, ben yanlarına oturmuyorum bile, ön koltuğa oturuyorum. Onlar herşeye alışıyorlar, biz anne babalar olarak onlar için kolay olanı değil güvenli olanı yapmalıyız.

En çok İsveç'te bu şekilde kullanılıyor ve orada kazalarda bebek ölümleri-ciddi yaralanmaları dünyanın en az seviyesinde. İsviçre'de geriye dönük koltuk zorunlu değil ama bebek-çocuk koltuğu 12 yaşına kadar kesinlikle zorunlu. Araba koltuğu kullanmayan, gereksiz diye düşünen varsa çarpışma testleri videolarını incelesin, ne kadar basit bir çarpışmada bile bebeklerin ne kadar büyük zararlar gördüğünü görünce aklı başından gitmezse çok şaşırırım..

Ben de ayırdım bizim çocukların yataklarını, ikisi beraber kendi odalarında yatıyorlar. Kamera sistemimiz var, bebek telsizi var, zaten en ufak seste yanlarındayız. İnanın rahat ettiler çocuklar, eşimin (ve iddialara göre benim, ama asla kabul etmem ) horlama sesinden uyanıyorlardı.. Tabii biz de rahat ettik, fısıldayarak konuşmaktan fenalık gelmişti Herkesin tercihi kendinedir tabii ki, ama sadece bebek için değil, bir aile olarak değerlendirmek gerek bence.

kızlar resim ekledim :) enesimide hastaneye götürdüm hırıltısı cok tıkanıyor diye
Allahtan gögsüne inmemiş bir ton ilacla eve döndük
7.900gr ve 70.5cm pasam hiç durmadı doktora dedim zayıf diye mama ver diyolar dedim
oda yok kilosu normal boyu ileri ve sen bakma kimseye anne sütüne devam dedi
enes cok hareketli doktorda gördü bu kilo tutmazki dedi saglıklı bir bebek cok hareketli dedi
balıga bu ayın sonunda basla et tavuk verebilirisn dedi enesle ilgileniyorum oyuzden az giriyorum canlarım ama hep aklımdasınız

Benim minnoş 22:30 da uyuyo anım öncesinde hiç uyumaz sonrasına kalırsakta dellenirbu aralar gece sık uyanıyo Sabahta uyanamıyo diye düşündüm...benim peynirim 5 çorba kaşığı kadar oldubundan sonra sık sık yaparım diğer peynirlerde dönüşümü yediririm
Bende hep böyleydim canım ya bizim kemiklerimiz iri

Ufff uff menuye bak sen, yeme yaninda yat,..bence harika olmus cnm yeterde artar...
Bu arada sen bu kuru dolmalariinin icini nasil yapiyorsun bana bir tarif edebilirmisin cnm, cmrt gunune dusunuyorumda

Yakın olsaydık sana da gönderirdim bu mamalardan
Kuru dolmayı ben kayınvalidenin öğrettiği şekilde yapıyorum.Önce kuru patlıcanı suda haşlıyoruz.İçi için pirinç,soğan,sarımsak,biber-domates salçası-limon tuzu(varsa nar ekşisi),pulbiber-k.biber,tuz,nane,sıvıyağ veya z.yağ,isteğe göre maydanoz.
Baharatı bol ve hafif ekşili bir tat olacak.Sonrada patlıcanları yarıya gelecek kadar doldurup ağzını büzerek tencereye diziyoruz.

Tarık buğra 22.30da uyuyor ve saat öğlen 1 olmasına rağmen hala kalkmamış mı oluyor
Su böreğini Kayseriden hazır almıştım.Buzluktan çıkarıp misafirler gelmeden fırına atıp ısıtacağım ve hazırdır :))
Kendimde yaparım su böreğini ama Kayra ile beraber imkansız
milföy külahında muhallebi çook basit.Milföyleri hafif çözüldükten sonra uzun tarafını 1 cm lik şeritler halinde kesiyoruz.Yağlı kağıt ile yaptığımız külahların etrafına milföyden kestiğimiz ince şeritleri sarıyoruz.Yağlı kağıt ile yapılan külahların içinede yağlı kağıt sıkıştırıyoruz ki şeklini kaybetmesin.
Sonra fırına atıp kızarmasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra içine herhangi bir muhallebiyi sıkıp üzerine pudra şekeri ile servis ediyoruz.

Resim ile göstereyim.

Yok canım ya normalde sabah 10 da uyanıyo bu gün 12 ye geliyodu uyandığında
Zahmet edip resimlerle anlattığın için tşk ederim
Cmt günü bende aynı menüyü yapmaya karar verdim
Sadece su böreği yerine farklı bi börek olacak

Cnm cok gecmis olsun, umarim hemen gecer..kilosu ve boyuda gayet iyi cnm sorun etme sakin ve emzirmeyede devam et,,hirilti icinde sanki bize ihlamur iyi geldi sende icir bol bol cnm, ilik hatta cok iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…