Yakın olsaydık sana da gönderirdim bu mamalardan
Kuru dolmayı ben kayınvalidenin öğrettiği şekilde yapıyorum.Önce kuru patlıcanı suda haşlıyoruz.İçi için pirinç,soğan,sarımsak,biber-domates salçası-limon tuzu(varsa nar ekşisi),pulbiber-k.biber,tuz,nane,sıvıyağ veya z.yağ,isteğe göre maydanoz.
Baharatı bol ve hafif ekşili bir tat olacak.Sonrada patlıcanları yarıya gelecek kadar doldurup ağzını büzerek tencereye diziyoruz.]
Ohhh valla cook sevindim yaa sinemis yemiş kadar oldum yani şekerim
bende arada mamasını koydugum tası kafasına dikiyorum oyle yıyor bilmiş kızım
eşimde alışır hep tasla içmek isterse napıcaz diyor
bugun yayla corbası yapmasını soyledım anneme cok az yemiş
yarında kerevizli bişiler denesin bakalım dr seveceğini soylemıstı kerevizi ...
canım bende cok basit ama tadı harika olan bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum bu vesile ile
çikolatalı toplar;
Kakaolu hazır pasta keki
1 pk krema
1 pk kakaolu petibör bisküvi
80 gr lık 2 adet bitter çikolata
80 gr lık 1 adet sutlu çikolata
2 pk hindistan cevizi
Keki elinde ufala bisküvileri mikserden geçir çikolatalarıda erit krema ile birlikte hepsini yedirene kadar yoğuruyoruz...hindistan cevizine buluyoruz...
afiyet olsun
menünü çok begendim
milföy külahında muhallebinin tarifini ayrıca isteriz
kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Kv gelmis kocamin yanina biraz sohbet etmisler vs cikmis ben dayanamayip aradim anne niye gelmedin diyeGunaydinlar hepinizeeedun kv aramis kocami bugunden icin kilinge gelicem bayadir sohbet edemiyoruz demis tabi ordanda emri vaki yapip eve gelecek ama ben kapiyi acmayacam kocama dedim zaten benim evde olmadigimi soyle diye tembihledim neyse evim mis gibiiiii dunde utulerimi yaptim bitirdimm bugun okis hanimla azcik oynasayim hadi bakalim hepinizi cokkkkk Hoscakalinnnn
Canim fis fis kayikci cok oynuyormusunuzkızlarr zeyno buaralar şöyle bir huy edindi; mama sandalyesinde ve arkasını dayayarak oturduğu heryerde kendini çekip çekip arkaya atıyor ama öyle hızlı yapıyorkı kafasını biyerini acıtıcak diye çok korkuyoruz ve biz zeynoo yapma kızım dedikçe daha çok yapıyor hoşlanıyoruz sanıyor heralde ama tepki vermezsek bırakıyor yapmayı nerden öğrendi bunu bilmiyorum ama fena halde canımı sıkıyor ya öyle hızlı hızlı atıyorki kendini arkaya iyiki sağlam bir mama sandalyesi var yoksa kesin onunla birlikte düşer yere okadar yani sallıyor sandalyesini off off videoya çeksemde göstersem size gülsemmi ağlasammı şaşırıyorum valla:26:
Sizee gecmis olsun hayatim enes im hasta olmus yavrummmm benim yaaa okiste ayni balgam var ama oksurmesi iyi diyor dr lar hayatim bizede kultur verdi sonuc yarin cikacak bu arada kizlar dun benilk kez birsey gordum hastanede kizin bilegine bir bant takip cigerdeki oksijen mikatarini olctuler yaffff sastim kaldim vallaaa:44:kızlar resim ekledim :) enesimide hastaneye götürdüm hırıltısı cok tıkanıyor diye
Allahtan gögsüne inmemiş bir ton ilacla eve döndük
7.900gr ve 70.5cm pasam hiç durmadı doktora dedim zayıf diye mama ver diyolar dedim
oda yok kilosu normal boyu ileri ve sen bakma kimseye anne sütüne devam dedi
enes cok hareketli doktorda gördü bu kilo tutmazki dedi saglıklı bir bebek cok hareketli dedi
balıga bu ayın sonunda basla et tavuk verebilirisn dedi enesle ilgileniyorum oyuzden az giriyorum canlarım ama hep aklımdasınız
pinarcim kolay birseye benziyor hangi siteden aldin sekerim bakalim zorlamazsa hem okise hem doga ya yapayim yani elimize yapismaz yaaaEki Görüntüle 574683
Kızlar biri benim kızıma şu ilk resimdekinin aynısından yapabilir miiiii???Lütfeeeeen...
Eki Görüntüle 574683
Kızlar biri benim kızıma şu ilk resimdekinin aynısından yapabilir miiiii???Lütfeeeeen...
kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Aynen canimBiz de aynı şekilde, ikinci araba koltuğunu da arkaya bakar şekilde almaya kararlıyız. Diğerlerine göre zor bulunuyor ve oldukça pahalı ama napalım, çocukların güvenliği herşeyden önce gelir. Şu anda isofix'li maxi cosi pebble kullanıyoruz, arkaya bakar şekilde tabii ki. Ben ağlasalar bile arabada kesinlikle kucağıma almıyorum, kucak inanın herşeyden daha tehlikeli bebekler için. Koltuklarına güvenli şekilde oturtup kemerlerini sıkıca bağlamadan garajdan hareket bile etmiyoruz. Herkese kesinlikle tavsiye ederim. Çocuklar da alıştı artık zaten, ben yanlarına oturmuyorum bile, ön koltuğa oturuyorum. Onlar herşeye alışıyorlar, biz anne babalar olarak onlar için kolay olanı değil güvenli olanı yapmalıyız.
En çok İsveç'te bu şekilde kullanılıyor ve orada kazalarda bebek ölümleri-ciddi yaralanmaları dünyanın en az seviyesinde. İsviçre'de geriye dönük koltuk zorunlu değil ama bebek-çocuk koltuğu 12 yaşına kadar kesinlikle zorunlu. Araba koltuğu kullanmayan, gereksiz diye düşünen varsa çarpışma testleri videolarını incelesin, ne kadar basit bir çarpışmada bile bebeklerin ne kadar büyük zararlar gördüğünü görünce aklı başından gitmezse çok şaşırırım..
Turuncu!!!Cuma gününün misafir menüsü :
su böreği,kuru patlıcan ve biber dolması,sarımsaklı yoğurtlu kapya biber,milföy külahında muhallebi,vişneli damla çikolatalı cupcake.
Sizce nasıl menü ?Şunuda ekle veya şu olmamış dediğiniz şeyler var mı ?
Mesela sarımsaklı yoğurtlu kapya biberi mi yapsam yoksa tavuklu yoğurtlu salata mı ?
Uzun zamandır misafir ağırlamadığım için körelmişim iyice :))
kızlar izninizle ben de bu yatak konusunda fikrimi belirtmek istiyorum
1 yaşına kadar anneyle aynı odada yatması güvenli anne çocuk bağlanması açısından en doğru olanı
ha oda yakınsa anne hassassa yakın oda da olabilir
ama bence bu dönemde bile aynı oda olsa iyi olur
daha fazlasına gerek yok ama o da ebeveynlerin takdirine kalmış
Adem güneş 4 sene diyor hatta, bence abartıyor
hoş olmayan manzaralara tanık olması çocuk açısından sağlıklı olmaz
ama 1 yaş en azından ilk 6 ay kritik dönem
çocuk her ağladığından ihtiyaçları karşılanmalı ki
ilk deneyimlerinde değer gördüğünü hissetsin kuzularımız
malum hassas mevzular bunlar :))
yok ayrı oda diye tutturmalara da anlam veremiyorum ben
odasını bilsin ama kendini mutsuz üzgün vs hissettiğinde 6 yaşına kadar anne babanın odasını çalabilsinler
uzmanlar arasında bile tutarsızlık varken bunlar anne-babanın bileceği şeyler aslında
umarım hepimiz sağlıklı bireyler yetiştiririz..
Aynen canim
Ben Avrupa.da carpisma test laboratuarlarinda bulundum
Testleri izledim
Videolardakinden cok daha korkunc hissettim
Allah korusun evlatlarimizi
Yarin siparisi gececgiz insallah renk sorgulatiyoruz
Turuncu!!!
Yataktan kalktim
Esim yarin sabah ise gotursun diye hazirladigim sandviclerden birini yedim!
Ve hala cilginca agzim sulaniyor!
Allahimmmm mukayyet ol aklimaaa
aminn canim ama ben en dogru olani kismina katilmiyorum
O kisim bebege ve sartlara gore degisir
Omer cok sukur hicbir gece aglamaktan perisan olmadi
Biz usenmedik her seferinde sarildik koklastik biraz yanimizda yatti ama yine yatagina dondu
Hastalandiginda yere yatak yaptim beraber uyuduk
odasina o kadar aliskin ki mutlu ve huzurlu olmasa uyandiginda yarim saat yataginda oynamaz diye dusunuyorum
Ben aliskanligin herturlusune karsiyim ve evim 1+1bile olsa bir sure sonra yatagini ayri odaya tasirdim
Ayri oda olsun diye cocugu ziyan etmek ayri birsey tabi
Sirf oda ayirmak icin Ferber yontemiyle ugrasip cocugu dakikalarca aglatan aileler var
Sen yazinca birden kendimi sorguladim ve icim cok sukur rahat
Hepsini sana ithafen yazmadim bu arada Lillaccim konu acilmisken yazdim sakin yanlis anlasilma olmasin fikrini soyledigin icin sevindim cunku yanlis yapiyor olsaydim degerlendirme gorme firsatim olurdu sagol canim
Kızım bugün gün boyu mızmızlandı durdu kafayı yemek üzereyken alışveriş merkezine gitmeye karar verdim(vermez olaydım). Zaten hazırlanmak evden çıkmak işkence, orada geçen zaman daha da işkenceydi. Bizim cadı önce bağırmayla başladı sonra onun yerini çığlıklar aldı. Apar topar eve döndük yolda bağırmaya devam edince acaba emniyet kemerini çok mu sıktım dedim. Ana caddede arabayı kenara çekip baktım bu arada deli gibi yağmur yağıyor sırılsıklam oldum. Derdi ne anlamadım eve geldim onunla beraber ben de başladım ağlamaya ay burnumdan geldi resmen bu da bana ders oldu eşim olmadan böyle yerlere bir daha asla gitmem.
çok geçmiş olsun azraececimkızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Aynen canim
Ben Avrupa.da carpisma test laboratuarlarinda bulundum
Testleri izledim
Videolardakinden cok daha korkunc hissettim
Allah korusun evlatlarimizi
Yarin siparisi gececgiz insallah renk sorgulatiyoruz
Turuncu!!!
Yataktan kalktim
Esim yarin sabah ise gotursun diye hazirladigim sandviclerden birini yedim!
Ve hala cilginca agzim sulaniyor!
Allahimmmm mukayyet ol aklimaaa
aminn canim ama ben en dogru olani kismina katilmiyorum
O kisim bebege ve sartlara gore degisir
Omer cok sukur hicbir gece aglamaktan perisan olmadi
Biz usenmedik her seferinde sarildik koklastik biraz yanimizda yatti ama yine yatagina dondu
Hastalandiginda yere yatak yaptim beraber uyuduk
odasina o kadar aliskin ki mutlu ve huzurlu olmasa uyandiginda yarim saat yataginda oynamaz diye dusunuyorum
Ben aliskanligin herturlusune karsiyim ve evim 1+1bile olsa bir sure sonra yatagini ayri odaya tasirdim
Ayri oda olsun diye cocugu ziyan etmek ayri birsey tabi
Sirf oda ayirmak icin Ferber yontemiyle ugrasip cocugu dakikalarca aglatan aileler var
Sen yazinca birden kendimi sorguladim ve icim cok sukur rahat
Hepsini sana ithafen yazmadim bu arada Lillaccim konu acilmisken yazdim sakin yanlis anlasilma olmasin fikrini soyledigin icin sevindim cunku yanlis yapiyor olsaydim degerlendirme gorme firsatim olurdu sagol canim
Kızım bugün gün boyu mızmızlandı durdu kafayı yemek üzereyken alışveriş merkezine gitmeye karar verdim(vermez olaydım). Zaten hazırlanmak evden çıkmak işkence, orada geçen zaman daha da işkenceydi. Bizim cadı önce bağırmayla başladı sonra onun yerini çığlıklar aldı. Apar topar eve döndük yolda bağırmaya devam edince acaba emniyet kemerini çok mu sıktım dedim. Ana caddede arabayı kenara çekip baktım bu arada deli gibi yağmur yağıyor sırılsıklam oldum. Derdi ne anlamadım eve geldim onunla beraber ben de başladım ağlamaya ay burnumdan geldi resmen bu da bana ders oldu eşim olmadan böyle yerlere bir daha asla gitmem.
Benim yeğenim yapıyordu bi ara gerçekten tehlikeli bir hareket sen arkasına yastık koy canım. Bir de görmezden gelmeyi deneyin isterseniz zamanla unutur bence.
kızlar resim ekledim :) enesimide hastaneye götürdüm hırıltısı cok tıkanıyor diye
Allahtan gögsüne inmemiş bir ton ilacla eve döndük
7.900gr ve 70.5cm pasam hiç durmadı doktora dedim zayıf diye mama ver diyolar dedim
oda yok kilosu normal boyu ileri ve sen bakma kimseye anne sütüne devam dedi
enes cok hareketli doktorda gördü bu kilo tutmazki dedi saglıklı bir bebek cok hareketli dedi
balıga bu ayın sonunda basla et tavuk verebilirisn dedi enesle ilgileniyorum oyuzden az giriyorum canlarım ama hep aklımdasınız
Kv gelmis kocamin yanina biraz sohbet etmisler vs cikmis ben dayanamayip aradim anne niye gelmedin diyebiliyorum bazilariniz bana kiziyorsunuz ama iyilik yap denize at demisler ya ben hem o iyiligi yapan hem deniz hemde baligim iste karisik birsey yani neyse bana iyi olan herkese iyiyim yani ama tersime gelince isler karisiyor akrep oluveriyorum o zaman
Canim fis fis kayikci cok oynuyormusunuzsaka bi yana gercekten oynadiginiz oyunlari iyi secin bazen bebelere reset atmak gerekiyor unutturmak icinde ilgilenmemek degilde ona yapmamasi gerektigini tatli bir dille anlatmak goz temasi kurarak anlatmak gerekirse kizmak ama kizdiktan sonra sakin gulme sen yanindayken yapiyor ama bi anlik boslukta Allah korusun ativerir kendini ufffff dusuncesi bile kotu
Planner sen bu mesajımı biliyorum ki sabah okuyacaksın
Belkide şu anda yatağında mışıl mışıl uyuyorsun
Fakat bana nasıl bi işkence yaptığının farkındamısın
Uykumu kaçırdınnnnn
Bu gece zeyno kesin rüyalarıma giricek
Mesajım çok ciddi yazılmış gibi gözüksede gülerek yazdım
Şiir gibi oldu
Öpüyorum zeynoyu
Geçmiş olsun tatlım o nasıl hastalık öyle dayak yemiş gibi:))kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Canım benim çok sağol bir arkadaşım face me göndermişti,ben de beğenince sizlerle paylaşayım dedim.Düşünmen yeter yapmış gibi oldun.Kv gelmis kocamin yanina biraz sohbet etmisler vs cikmis ben dayanamayip aradim anne niye gelmedin diyebiliyorum bazilariniz bana kiziyorsunuz ama iyilik yap denize at demisler ya ben hem o iyiligi yapan hem deniz hemde baligim iste karisik birsey yani neyse bana iyi olan herkese iyiyim yani ama tersime gelince isler karisiyor akrep oluveriyorum o zaman
Canim fis fis kayikci cok oynuyormusunuzsaka bi yana gercekten oynadiginiz oyunlari iyi secin bazen bebelere reset atmak gerekiyor unutturmak icinde ilgilenmemek degilde ona yapmamasi gerektigini tatli bir dille anlatmak goz temasi kurarak anlatmak gerekirse kizmak ama kizdiktan sonra sakin gulme sen yanindayken yapiyor ama bi anlik boslukta Allah korusun ativerir kendini ufffff dusuncesi bile kotu
Sizee gecmis olsun hayatim enes im hasta olmus yavrummmm benim yaaa okiste ayni balgam var ama oksurmesi iyi diyor dr lar hayatim bizede kultur verdi sonuc yarin cikacak bu arada kizlar dun benilk kez birsey gordum hastanede kizin bilegine bir bant takip cigerdeki oksijen mikatarini olctuler yaffff sastim kaldim vallaaa:44:
pinarcim kolay birseye benziyor hangi siteden aldin sekerim bakalim zorlamazsa hem okise hem doga ya yapayim yani elimize yapismaz yaaa
Ölçüleri olursa yapabilirim canım çok güzellerimiş
Geçmiş olsun canım ya aksilikler hep üst üste gelmiş
Yalnız gözüne çok şaşırdım birden nasıl o kadar şişmiş
Ilık suyla pansuman yapmayı dene canım belki iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?