Günaydın herkese,
Dun gece sayenizde sabaha kadar kızımı yürütece koydum,
bende yoğurt mayaladım kızlarArada da gidip gidip kuru patlıcan
yiyorum! Düşünün artık nasıl etkileniyosam yazışmalarımızdan
Sabah eşime anlatıyorum rüyamı, sen üstünü mü açtın gece dedi
Hepinize güzel günler diliyorum
Yakın olsaydık sana da gönderirdim bu mamalardan
Kuru dolmayı ben kayınvalidenin öğrettiği şekilde yapıyorum.Önce kuru patlıcanı suda haşlıyoruz.İçi için pirinç,soğan,sarımsak,biber-domates salçası-limon tuzu(varsa nar ekşisi),pulbiber-k.biber,tuz,nane,sıvıyağ veya z.yağ,isteğe göre maydanoz.
Baharatı bol ve hafif ekşili bir tat olacak.Sonrada patlıcanları yarıya gelecek kadar doldurup ağzını büzerek tencereye diziyoruz.
Tarık buğra 22.30da uyuyor ve saat öğlen 1 olmasına rağmen hala kalkmamış mı oluyor
Su böreğini Kayseriden hazır almıştım.Buzluktan çıkarıp misafirler gelmeden fırına atıp ısıtacağım ve hazırdır :))
Kendimde yaparım su böreğini ama Kayra ile beraber imkansız
milföy külahında muhallebi çook basit.Milföyleri hafif çözüldükten sonra uzun tarafını 1 cm lik şeritler halinde kesiyoruz.Yağlı kağıt ile yaptığımız külahların etrafına milföyden kestiğimiz ince şeritleri sarıyoruz.Yağlı kağıt ile yapılan külahların içinede yağlı kağıt sıkıştırıyoruz ki şeklini kaybetmesin.
Sonra fırına atıp kızarmasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra içine herhangi bir muhallebiyi sıkıp üzerine pudra şekeri ile servis ediyoruz.
Resim ile göstereyim.
Eki Görüntüle 574510
Eki Görüntüle 574511
Gerçekten çok güzelmiş;ama malesef hiç öyle becerilerim yok şekerim yoksa dükkan senin.Eki Görüntüle 574683
Kızlar biri benim kızıma şu ilk resimdekinin aynısından yapabilir miiiii???Lütfeeeeen...
Geçmiş olsun canım hay allah her şey üst üste gelmiş neyseki yalnız değilsin. Sütün öyle bir günde kesilmez canım üzülme.kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Canım afiyet olsun yarasın kuzucuğa ayrıca teşekkür ederiz bizimle paylaştığın için;ama portakal ve limon çocukta pişik yapıyor sen sorun yaşamadın mı?merhaba kızlar ben sizleri sürekli takip ediyorum ama pek birşey yazmadım şimdiye kadar benim oğlum 14 mayıs doğumlu yaniiii mayıs annesiyim sizler gibi.yukarıda arkadaşlardan biri kereviz çorbasından bahsetmiş belki birçok kişi benim gibi pek sevmiyor olabilir ancak bugün 2.kez yaptığım çorba hem tat olarak güzel oluyor hemde besleyici denemek isterseniz
bu arada oğlum çok sevdi bebeklerinize denemeenizi tavsiye ediyorumm
1 patates 1 soğan 1 kereviz 1 havuç hepsini rendeledim düdüklü tencereye koydum 1 potakal yarımda limon suyu ekledim birazda kıyma attım içine zeytin yağı ve teryağı ekledim ve kaynamaya başladıktan sonra 15 dak pişirdim sonra blenderdan geçirdim bir kase yoğurdu çırpıp içine yavaş yavaş karıştırarak ekledim kıvamı sulu ise yoğurda 1-2 yemek kaşığıda un ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın
afiyet olsun ...
Yok canım o yağmurdan önce başlamıştı ağlamaya inan ben de anlamadım.yağmurdanmı korktu acaba?:26: benimkide bazen durduk yere sinirlenip ağlıyor hele kendini arabadan atmak istemesi beni kokrutuyo bağlıyorum bağlayıncada çok sıkılyo
günaydın herkeseeegüneş kadar aydınlık ve sıcak bir gün olsun hepimiz için
canım neden böyle yaptıki ya dışarı çıkmayı sever bebekler hep ama normaldede dışarı çıkınca memnun olmayan bebeklerdenmı senın mınnoş yoksa o anlık bir sıkıntısı vardı belki, belkide hiçbişeyi yok canı sıkıldı çığlık atmak istedi valla herşey beklenir bu akıl küplerinden şekerimm
evet çok tehlikeli gerçekten ya inş unutur biranönce ya korkutuyor bizi
canım çokk geçmiş olsun boyuna ve kılosunada maşallaahgayet iyi mınnoşun ya ne zayıfı bizim milletimizden iyi mama satış temsilcisi olur hee, biranönce iyileşir inş sarı şekerimizz
turuncuu sabah sabahhh nasıllll canım çektiii ayy normalmi bu saatte acabaa:26: eline sağlık çok güzel görünüyorlar tarif bekliyoruz canım ona göreee
canım çok çok geçmiş olsun ya gözdeki problem çok hassas bir konu inş iyileşirsin hemen canım ececik üzülür sonraa, iyi bak kendine
canım sen akrep burcumusun? buarada evet biz çok fısfıs kayıkcı oynuyoruz ya hatta fış fış deyince sallanmaya başlıyor zeynoo bakk bunu düşünmemeiştim hiç şekerim acaba oyunmu istiyor bu mınnoş öyle yaptığı zamanlarda bu oyuna ara verme zamanı gelmiş sanırımmm:26:
canımm evet sabah okuyorummmgördünmü zeynomu rüyanda söyle bakııımmm ahh ahhh onları yükleyim diye gecenin kaçında yattım ya benim rüya görecek bile zamanım olmadı şekerimm bizde seni ve esmer yakışıklı oğluşunu kocamannnn öpüyoruzzz
Allah iyiligini versin bende dedim acep yogurt yapmaktan vazgectin ondanmi oyle yazdin diye dusunurken makine almissiniz, iyi etmissiniz ben bile calismadigim halde zaman bulamiyorum senin isini kolaylastirmasi acisindan iyi olur, gule gule kullanin yarasin Sinemis e
kızlar resim ekledim :) enesimide hastaneye götürdüm hırıltısı cok tıkanıyor diye
Allahtan gögsüne inmemiş bir ton ilacla eve döndük
7.900gr ve 70.5cm pasam hiç durmadı doktora dedim zayıf diye mama ver diyolar dedim
oda yok kilosu normal boyu ileri ve sen bakma kimseye anne sütüne devam dedi
enes cok hareketli doktorda gördü bu kilo tutmazki dedi saglıklı bir bebek cok hareketli dedi
balıga bu ayın sonunda basla et tavuk verebilirisn dedi enesle ilgileniyorum oyuzden az giriyorum canlarım ama hep aklımdasınız
kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Ya haksizlik buu!! Ozenmekten icim sisti bugun bunu deneyecegim artik bicak kemige dayandikakaoya ve çikolataya doymak için güzel bir tariff :))
ben de buna benzer bir tatlı yapıyorum
elma ve havuçları rendeliyorum (genelde değerlendirmek için ne kadar varsa)
varsa kuru uzüm de ekliyorum
şeker ve tarçın
1 paket kakao
ceviz
petibör bisküvi ufalanmış
kıvamını top yapabileceğim sertlikte ayarlıyorum
yuvarlayıp hindistan cevizine batırıyorum
meyveli oldukça hafif bir tatlı oluyor
çoğu zaman ziyan olabilecek meyvelerim değerleniyor :))
turuncunun külahı, biyologun cupcake i de süpermişş
Cok gecmis olsun cok uzuldum yaa nasil duzeldi mi simdi biraz?kızlar berbat bir gün geçirdim. dün akşam yattıktan sonra kötü oldum hem kusma hem ishal. sabah berbat bir halde uyandım annemde hastaneye gitmek zorunda mı eceyle öğlen olmak bilmedi o halde. annem gelince yatayım dedim 1 saat yatmışım wc ye kalktımki sağ gözümü açamıyorum bildiğiniz şişmiş kapanmış göz birde morumsu. annem gördü telaşlandı kadın. komşumuzu aradık onunla hemen acile gittik. alerjik de olabilir mikropta kapmış olabilir dedi ilaç yazarken emziriyorum deyince yapacak birşey yok kendi kendine geçer o zaman dedi doktor hanım. o şiş gözle tekrar eve ama elim ayağım titriyor. akşama kadar yattım koca gün sadece bir tostla duruyorum sütümde gidecek diye üzülüyorum. gözüm bayağı indi de hiç aklıma gelmedi öyle bir resmimi çekeyim :))
Duygusal anlamda hep zorlanacagiz sanirimbende odayı ayırmayı düşünyorum bu ay bu ay derken gelecek aya attım yine yanımdaki yatağa sığmıyo artık:26:
olaya duygusal bakıyorumama dedğin gibi ayırmak kendi özgüveni içinde iyimiş
Ya haksizlik buu!! Ozenmekten icim sisti bugun bunu deneyecegim artik bicak kemige dayandi
Cok gecmis olsun cok uzuldum yaa nasil duzeldi mi simdi biraz?
Hay Allah ne zaman ne olacagi belli olmuyor Allah beterini vermesin
Duygusal anlamda hep zorlanacagiz sanirim
Ben ayni evde farkli odada diye kac gece gidip gidip kokladim optum ama o kadar mutlu ki yataginda alip aramiza soksam o kadar rahat edemez diye ellemedim
Omer done done yattigindan beraber yatmak cok zor
Besigin her kosesini geziyor sonra ayaklarini korkutuklardan sarkitiyor ve cikaramayinca uyaniyor
Iki uc gundur ya bacak ya kol sarkik halde uyaniyoruz
Anneeee dehhh diye beni cagiriyor:)
Eki Görüntüle 574683
Kızlar biri benim kızıma şu ilk resimdekinin aynısından yapabilir miiiii???Lütfeeeeen...
Ya haksizlik buu!! Ozenmekten icim sisti bugun bunu deneyecegim artik bicak kemige dayandi
Cok gecmis olsun cok uzuldum yaa nasil duzeldi mi simdi biraz?
Hay Allah ne zaman ne olacagi belli olmuyor Allah beterini vermesin
Duygusal anlamda hep zorlanacagiz sanirim
Ben ayni evde farkli odada diye kac gece gidip gidip kokladim optum ama o kadar mutlu ki yataginda alip aramiza soksam o kadar rahat edemez diye ellemedim
Omer done done yattigindan beraber yatmak cok zor
Besigin her kosesini geziyor sonra ayaklarini korkutuklardan sarkitiyor ve cikaramayinca uyaniyor
Iki uc gundur ya bacak ya kol sarkik halde uyaniyoruz
PLANANERRRRRRR zeynoya telefondan bakmak o kadar yetmiyor ki!
Gece gece aklimi basimdan aldi resmen dislerimi sktim nasil birseysin sen yaaa basimi dondurdun o kucucuk boyunca dicem ama gelin adayimiz uzun masallah
Gozumun onunden gitmiyor yaaaaa
ILKIM foruun anahtari sende sabah dukkani gelip acmasan hepimiz kalcaz valla :)
Girince ilk is senin gunaydinini ariyorum :)
BIYOLOG ben cupcake istiyorum :s
Direkt kagida dokunce neden olmuyor hep yapisiyor sinir oluyorum
PLANANERRRRRRR zeynoya telefondan bakmak o kadar yetmiyor ki!
Gece gece aklimi basimdan aldi resmen dislerimi sktim nasil birseysin sen yaaa basimi dondurdun o kucucuk boyunca dicem ama gelin adayimiz uzun masallah
Gozumun onunden gitmiyor yaaaaa
kızlar işe başladığım günden beri çok takip edemiyorum tam yakaladım diyorum hoop yine sayfalar birikmiş.bende foto koymak ve sizin koyuğunuz albümlere bakmakistiyorum nasıl yapabilirm.bana bi tarif ederseniz çok sevinicem.
Canım deniz akkayanın magazası chicfrog.com da da benzer urunler oluyo,siparis verebilirsin.
Cok guzeller gercektendeKeske bilsek te yapıversek, ben bitek sabunluk örebiliyorum
merhaba kızlar ben sizleri sürekli takip ediyorum ama pek birşey yazmadım şimdiye kadar benim oğlum 14 mayıs doğumlu yaniiii mayıs annesiyim sizler gibi.yukarıda arkadaşlardan biri kereviz çorbasından bahsetmiş belki birçok kişi benim gibi pek sevmiyor olabilir ancak bugün 2.kez yaptığım çorba hem tat olarak güzel oluyor hemde besleyici denemek isterseniz
bu arada oğlum çok sevdi bebeklerinize denemeenizi tavsiye ediyorumm
1 patates 1 soğan 1 kereviz 1 havuç hepsini rendeledim düdüklü tencereye koydum 1 potakal yarımda limon suyu ekledim birazda kıyma attım içine zeytin yağı ve teryağı ekledim ve kaynamaya başladıktan sonra 15 dak pişirdim sonra blenderdan geçirdim bir kase yoğurdu çırpıp içine yavaş yavaş karıştırarak ekledim kıvamı sulu ise yoğurda 1-2 yemek kaşığıda un ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın
afiyet olsun ...
Canım deniz akkayanın magazası chicfrog.com da da benzer urunler oluyo,siparis verebilirsin.
Cok guzeller gercektendeKeske bilsek te yapıversek, ben bitek sabunluk örebiliyorum
günaydın kızlar..
bugün 12.12.12 birçok kişi bugüne evlilik ve sezeryan tarihleri almış..
annem bunu tam 30 sne önecesinden hesaplamış olcakki kızım 30 yaşına geldiğinde özel bigün olsun demiş heralde
kızlar tam 30 yaşındayım bugün..sonunda 3lü rakamlarada geldik..ne çabuk geçti bukdr sene hiç farkında olmadan..yolun yarısına gelmişiz nerdeyse..
evet bugün doğum günüm ama içim de sebebini bilmediğim bir burukluk var..okdar çok şey yaşadımki şu 30senede..özelliklede son10 senesinde üzüldüm ağladım sevindim mutlu oldum kahroldum..ama kafamı geriye çevirip batığımda en iyi yaptığım şeykızım olduğunu görüyorum..keşke daha erken anne olabilseydim diyorum ama herşey nasip..
kızlar bu aralar çok giremiyorum c.tesi günüm var eşli olarak 7 çift olucaz..çok güzel tarifler gördüm hemen kopyaladım..turuncum ellerine sağlık süper gözüküyorlar..
bugünde temizlik yapcam inş. az kaldı çünkü sonra yetiştiremem..
kızlar bidehafta sonuna havuçlu tarçınlı kek yapıcam ama internetteki tariflerde kimisinde süt yoğurt var kimisinde ne yoğurt ne süt var..
deneyeniniz varsa süt yoğurt yada hiç birimi bi söleseniz..ben genelde süt koyuyorum koymadanda oluyomu anlayamadım..
beykozcum enesimin gelişimi iyi maşşallah zayf deıl bence..
hasta olan anne ve bebişlere çok geçmiş olsun tek tek yazamadım..öpüyorum hepinizi..
günaydın kızlar..
bugün 12.12.12 birçok kişi bugüne evlilik ve sezeryan tarihleri almış..
annem bunu tam 30 sne önecesinden hesaplamış olcakki kızım 30 yaşına geldiğinde özel bigün olsun demiş heralde
kızlar tam 30 yaşındayım bugün..sonunda 3lü rakamlarada geldik..ne çabuk geçti bukdr sene hiç farkında olmadan..yolun yarısına gelmişiz nerdeyse..
evet bugün doğum günüm ama içim de sebebini bilmediğim bir burukluk var..okdar çok şey yaşadımki şu 30senede..özelliklede son10 senesinde üzüldüm ağladım sevindim mutlu oldum kahroldum..ama kafamı geriye çevirip batığımda en iyi yaptığım şeykızım olduğunu görüyorum..keşke daha erken anne olabilseydim diyorum ama herşey nasip..
kızlar bu aralar çok giremiyorum c.tesi günüm var eşli olarak 7 çift olucaz..çok güzel tarifler gördüm hemen kopyaladım..turuncum ellerine sağlık süper gözüküyorlar..
bugünde temizlik yapcam inş. az kaldı çünkü sonra yetiştiremem..
kızlar bidehafta sonuna havuçlu tarçınlı kek yapıcam ama internetteki tariflerde kimisinde süt yoğurt var kimisinde ne yoğurt ne süt var..
deneyeniniz varsa süt yoğurt yada hiç birimi bi söleseniz..ben genelde süt koyuyorum koymadanda oluyomu anlayamadım..
beykozcum enesimin gelişimi iyi maşşallah zayf deıl bence..
hasta olan anne ve bebişlere çok geçmiş olsun tek tek yazamadım..öpüyorum hepinizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?