2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

işimden şikayetçi değilim ama rahat da diyemem
annemi arayamıyorum fırsatını bulup
bu dert değil ama çalışanlar geriyor işte arada bir
bunlar benim süt iznimi 2buçuk ay olarak toplu verecekti aslında, vermediler
ben de onun yerine 3 ay ücretsiz aldım
o sürede 3 aylık süt iznim gitti zaten yani
başladım 3 aylık 3 saatlik ve sonrasında 6 aylık 1,5 saatlik iznim varken
bu 6 aylık iznimi kullanamayacakmışım bugün öğrendim
hem de tel.deki kıza yasal izinleri anlatırken :))

Daha önce hiç yapmadım canım nasıl yapılıyor tarif eder misin?

Sütü kaynatıyorsun. ağzı kapalı soğuduktan sonra (1 gün dolapta )üzerindeki kaymağı alıp derin bir kaseye koyuyorsun.
İçine buz atıp mikserle karıştırıyorsun. (kavanoz içinde de olur ama çalkalaması uzun sürer) karıştırdıkça katılaşıyor ve içindeki süt ayrışıyor.
içinden sütü süzüp tekrar buz yada soğuk su koyup karıştırmaya devam. Bu işlem bir kaç defa yapılmalı ki içindeki süt ayrışsın.
Nihayetinde oluşan tereyağı soğuk suyla yıkadıktan sonra afiyette yeniyor.

En iyisinin süt değilde yoğurt kaymağından olduğunu söyleyenler var. Ben yapmadığım için bilmiyorum.

ben mahhalemizdeki güvendiğim süthaneden kaymak alıyorum ve onu yoğurarak tereğına çeviriyorum istersem tuzlu istersem tuzsuz yapabiliyorum genelde evde ikisi de bulunuyor...
Bu kadar basitmiymiş ya yapımı valla süper o zaman.

Ücretsiz izin ayrı senin yasal hakkın olan izin ayrı niye böyle yapıyo bunlar ya ne merhametsizler. Zeynep'e katılıyorum canım bence de şikayet et.

Teşekkür ederim canım tarifin için deneyelim bakalım umarım becerebilirim.

Yakında evi mandıraya çeviririm ben yoğurdu peyniri kendim yapıyorum tereyağına da başlıyacam olmaya oldu eve iki tane de tavuk alayım da yumurtaları da onlar yapsın. Sonra da bakarsınız organik ürünler diye ticarete atılırım, belli mi olur.

Tavuk olayını bende düşünmüyor değilim. Ben küçükken babam bize yedirebilmek için evin terasında tavuk beslemiş.
Gel gör ki ben illede bakkal yumurtası diye tutturunca zavallı babam tap taze yumurtaları kokmuş bakkal yumurtasıyla değiştirip getirirmiş.

mesela benim kızımda yogurdu yiyor ama yayla çorbasını yemiyor
bence 1 hafta verme sonra tekrar dene çünkü
çok değişkenler bu bıdıklar :)

Allah ım sanırsın sen kurtaracaksın işleri hep sen çalışacaksın
sana tolerans göstermeleri gerekirken birde
lütfetmiş gibi süt iznini dua et kullandırıyoruz diycekler neredeyse
sen canını sıkma hakkını ara
zaten kamuda çalışıyorsun değilmi lillac?
söke söke alırsın hakkını canım takma kafana lütfen

çok geçmiş olsun hastalığın içinde kendine dikkat et

annezeynep;
biz chicco polly kullanıyoruz onun ince bir şilte gibi parçası var
ben sadece geceleri kullandığım için park yatağı battaniye serdim
yumuşak olsun diye canım

kızlar malum akşam pek girmiyorum vakit kalmıyor
şimdiden herkese iyi akşamlar iyi geceler yavrularınıza kendinize iyi bakın Allah a emanet olun canlar

Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir girmeye pek vaktim olmuyor, fakat sizlere sormak istediğim bi konu var.Ece şuanda 7 aylık ve kontrole götürdüğümde doktoru , istanbuldaki çocuklarda salgın olduğunu bu nedenle kızamık aşısının öne alındığını söyledi, onlarada bakanlıktan yazı gelmiş. sağlık ocağındanda aradılar aynı şekilde getirin yapalım dediler, aynı durumla karşılaşan var mı?

bugün bende kuzumun 6. ay aşılarını vurdurdum bana da bakanlıktan yazı geldiğini söyleyip kızamık aşısı vurdular. toplam 5 tane aşı oldu.

Arkadaslar benimde kizim hastalandi,bogazlari kizarmis bayagi,ateste oldugu icin enfeksiyon dedi doktor antibiyotik verdi,uzgunum.Atesten oldum olasi cok korkarim cok sukur hicbir asimiz ates yapmadi,disimizde yapmadi ama iki gundur38,5 olup ilacla dusuyor,bugun ogleden sonra goturdum doktora antb.baslicakmisiz.Atesli hastalik geciren bebislerimize hep uzuluyordum empati kurup etkileniyor dua ediyordum, bu kez sizin duaniza ihtiyacim var.Resmen atesolcer elimde utanmasam her saniye olcecem atesini.Gecmisi okuyamadim,hasta bebislerimize allahimdan acil sifalar diliyorum.
Kizlar bu arada bende diyete basladim,uc gun oldu bugun bir hafta dolunca sonucu bildirrim, BIYOLOG bende destegini istiyorum,sen diyetten sorumlu bakanimizsin Simdi size hamilelikte aldigim kiloyu soylimde agziniz acik kalsin,tam tamina 30 kilo 25 kilosu buzamana kadar kendiliginden gitti,gerci zaten dogumda bebek,su, es ve en onemlisi odemim tam 10 kilo gitmisti,simdi acil 5 kilo vemem lazim ama hedefim 10 kilo

merhaba kızlar elimden geldiğince takip eidyorum ama fazla yazamıyorum kusura bakmayın, geçmişe bakamadım bugün umarım tüm bebeişler ve güzel anneleri iyidir.
kızlar biz ek gıdaya tam alışamadık sanırım günlük listemiz şöyle ;
sabah 7 uyanır uyanmaz emmiyor
9 gibi meyve püresi
10 :30 gibi 80 cc anne sütü (sabah okulda olduğum için sağıp bırakıyorum)
12:30 tekrar emiyor
13:30 çorba ama sebze çorbası 12-13 mama kaşığı tarhana veya yayla ise biraz daha fazla içiyor
14:15 tekrar emiş
16:00 emişe devam :)
17:30 yoğurt
sonra iki saatte bir emiyo ama 1 haftadır saat 22:00 da uyuyup gece hi. emmiyo sabaha kadar uyumadan önce iki göğsümdende iyice emiyo ama.
biliyorum anne sütü ağırlıklı ama gece muhallebi veya mama verdiğimde az emicek diye korkuyorum bir de artık kahvaltıya geçicez nasıl sizce ?

bugün bende kuzumun 6. ay aşılarını vurdurdum bana da bakanlıktan yazı geldiğini söyleyip kızamık aşısı vurdular. toplam 5 tane aşı oldu.

kıyamammm yavru kuzular onların sağlığı için sonuçta ama aynı anda bu kadar aşı çokk fazla. İnşllh ateşlenmez rahat atlatırsınız....

kıyamammm yavru kuzular onların sağlığı için sonuçta ama aynı anda bu kadar aşı çokk fazla. İnşllh ateşlenmez rahat atlatırsınız....

walla bende kötü oldum yavrum ya kevgire döndü resmen.. bi de en kötüsü ben tuttum bacaklarını.sonuçta herşey bebişlerimizin saglığı için...

Arkadaşlar merhaba. sizleri hamileliğimden beri takip ediyorum. bana o kadar yardımcı oldunuz ki. ne zaman kızımla ilgili aklıma takılan bir soru olsa cevabını çok geçmeden burada bulabiliyordum. çok evhamlandığım zamanlarda başıma gelenin normal olduğunu okuyup rahatladım. hepinizi ayrı ayrı tanıyorum sanki. bu zamana kadar yazmaya cesaret edemedim, şimdi zamanıdır deyip yazıyorum. benim de 18 mayıs doğumlu bir Cemre'm var.

Aaaaaa niye bu gün burda kimlikler yok
Sayfalarda ilerlememiş...
Misafirlerim yemek sonrasında erkenden gittiler yarın dönüş yapıcaklarmış uğramaları gereken yerler varmış fazla kalamadılar
Cmt günü gelicek olan misafirlerimde gelemeyeceklermiş halbuki turuncunun külahlarından yapıcaktımhaftaya kaldı misafir işi haftaya yaparım artık
Bu gün kuşuma ekmek yaptım çok güzel oldu yarın deniycem bakim bulamaçından vazgeçip yiycek mi

Lilliac geçmiş olsun cnm süt izni konusuna okurken sinirlendim hakkın olan iznini nasıl vermezler

Bebeğinin böyle etmdiğini okuyunca engel olamadım kendime oh oh ne güzel diye konuştummaşallah yavruna memekolikmiş kuzucuk
9 da verdiğin meyve Püresi yerine kahvaltıya başlayabilirsin...ben ilk önce sadece bisküvi ve labne peyniri ile başlamıştım bi kaç gün sonra 1/4yumurta sarısı ekledim bi hafta sonra yarım yumurta sarısına çıktı şu anda 1yumurta sarısı,dönüşümlü olarak kendi yaptığım lor veya keçi labnesi,bisküvi,ceviz yiyo tek sorunumuz devam sütü ile bulamaç halinde yiyo bu gün ekmek yaptım yarın hepsini azar azar ayrı ayrı yedirmeye çalışıcam..sende artık sırayla yeni eklemeler yaparak başlayabilirsin

Geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm bütün bebeklerimiz sırayla hastalanıyo
İnş çabucak iyileşir masal
Bu arada sen fotoğrafında oldukça zayıf gözüküyorsun canım o doğumdan önce ki halin mi
Ayrıca doğumdan sonra 25 kilo gitmiş süperrrr

Evet canim o foto dogum oncesinden,onun ustune 7 kilo koy ama ben biraz daha ekleyip hedefi 10 kilo yaptim kizima az once muhallebi yaptim 150 ccnin 50 sini cabamla yedi neyse dedim sukrettim ama hepsini kustu cok uzgunum,bu ayda bu sebeple kilo alamaz sanirim, suanda sut sagiyorum, sizleri okuyup rahatlamaya calisiyorum ki kizima pozitif yaklasim :-(

Bekleyecek mayalarken cay kasiginin ucu kadar sekeri ilave ettikten sonra yogurt mayasini ekle belki bu sekilde yer bi dene istersen doktor tavsiyesi bu sekilde genelde bebeklerin reddetmedigini soyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…