cnm ben yanlıs mı hatırlıyorum senin işin rahat değil miydi?
süt iznini vermeyecekler mi demek oluyıor bu şimdi?
gizliden şikayet edivereceksin böyle şirketleri ama barındırmazlar işte
çok üzüldüm ya süt iznini elinden almasınlar
Daha önce hiç yapmadım canım nasıl yapılıyor tarif eder misin?
Bu kadar basitmiymiş ya yapımı valla süper o zaman.ben mahhalemizdeki güvendiğim süthaneden kaymak alıyorum ve onu yoğurarak tereğına çeviriyorum istersem tuzlu istersem tuzsuz yapabiliyorum genelde evde ikisi de bulunuyor...
işimden şikayetçi değilim ama rahat da diyemem
annemi arayamıyorum fırsatını bulup
bu dert değil ama çalışanlar geriyor işte arada bir
bunlar benim süt iznimi 2buçuk ay olarak toplu verecekti aslında, vermediler
ben de onun yerine 3 ay ücretsiz aldım
o sürede 3 aylık süt iznim gitti zaten yani
başladım 3 aylık 3 saatlik ve sonrasında 6 aylık 1,5 saatlik iznim varken
bu 6 aylık iznimi kullanamayacakmışım bugün öğrendim
hem de tel.deki kıza yasal izinleri anlatırken :))
Sütü kaynatıyorsun. ağzı kapalı soğuduktan sonra (1 gün dolapta )üzerindeki kaymağı alıp derin bir kaseye koyuyorsun.
İçine buz atıp mikserle karıştırıyorsun. (kavanoz içinde de olur ama çalkalaması uzun sürer) karıştırdıkça katılaşıyor ve içindeki süt ayrışıyor.
içinden sütü süzüp tekrar buz yada soğuk su koyup karıştırmaya devam. Bu işlem bir kaç defa yapılmalı ki içindeki süt ayrışsın.
Nihayetinde oluşan tereyağı soğuk suyla yıkadıktan sonra afiyette yeniyor.
En iyisinin süt değilde yoğurt kaymağından olduğunu söyleyenler var. Ben yapmadığım için bilmiyorum.
Teşekkür ederim canım tarifin için deneyelim bakalım umarım becerebilirim.
Yakında evi mandıraya çeviririm ben yoğurdu peyniri kendim yapıyorum tereyağına da başlıyacam olmaya oldu eve iki tane de tavuk alayım da yumurtaları da onlar yapsın. Sonra da bakarsınız organik ürünler diye ticarete atılırım, belli mi olur.
Arkadaşlar ben Emir Ege ye yoğurt yediremiyorum.
Meyveli denedim olmadı. Pekmezli olmadı. Sade zaten yemiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Yayla çorbasını da sevmedi.
Kandırarak yediriyorum oda anca 2 çay kaşığı.
Siz nasıl yediriyorsunuz.
selam kızlar
herkesin keyfi iyidir umarım
benimki fena bozuk ama
hem fena regliyim hem de sesim gitti tamamen,
sabah rapor alıp işe gitmesemmi dedim
sonra gitmeye karar verdim, ona da laf söylenmesin istedim..
işe gittim, yoğun bir şekilde çalıştım
hamile memur bir arkadaş aradı
yasal süreç izinler hakkında bilgi edinmek istiyormuş :))
bunlarla da ben ilgileniyorum sanki
ben de anlattım 16 haftalık doğum iznini
süt iznini, ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat diye
sonra azar işittim niye diyormuşum dememeliymişim
azıcık araştırsa zaten bulacak,
sanki bana ekstra izin verildi onu söylüyorumm
sonraki 6 ay 1,5 saat iznim de yokmuşşş
nasıl oluyor yasal izin olmuyor mu dedim
öyle işte burada ihtiyaç var dedi idarecim
şimdi ücretsiz izin almayayım diye kabul etmişlerrr beni
hasbinallah yaa, ne biçim insanlar
sanki ceplerinden çıkıyor benim iznim
o zaman kreş açın, ben de süt iznimi kullanmayayım, ama o da yok
benim işe başlamada önemli sebeplerimden biriydi
beni sürekli arayan işteki arkadaşlarımı az da olsa rahatlatmak
şimdi daldaki değil eldeki kuş oldum işe başladım yaa
ama bana yaşattıkları stresten dolayı onları Allaha havale ediyorum...
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir girmeye pek vaktim olmuyor, fakat sizlere sormak istediğim bi konu var.Ece şuanda 7 aylık ve kontrole götürdüğümde doktoru , istanbuldaki çocuklarda salgın olduğunu bu nedenle kızamık aşısının öne alındığını söyledi, onlarada bakanlıktan yazı gelmiş. sağlık ocağındanda aradılar aynı şekilde getirin yapalım dediler, aynı durumla karşılaşan var mı?
bugün bende kuzumun 6. ay aşılarını vurdurdum bana da bakanlıktan yazı geldiğini söyleyip kızamık aşısı vurdular. toplam 5 tane aşı oldu.
kıyamammm yavru kuzular onların sağlığı için sonuçta ama aynı anda bu kadar aşı çokk fazla. İnşllh ateşlenmez rahat atlatırsınız....
merhaba kızlar elimden geldiğince takip eidyorum ama fazla yazamıyorum kusura bakmayın, geçmişe bakamadım bugün umarım tüm bebeişler ve güzel anneleri iyidir.
kızlar biz ek gıdaya tam alışamadık sanırım günlük listemiz şöyle ;
sabah 7 uyanır uyanmaz emmiyor
9 gibi meyve püresi
10 :30 gibi 80 cc anne sütü (sabah okulda olduğum için sağıp bırakıyorum)
12:30 tekrar emiyor
13:30 çorba ama sebze çorbası 12-13 mama kaşığı tarhana veya yayla ise biraz daha fazla içiyor
14:15 tekrar emiş
16:00 emişe devam :)
17:30 yoğurt
sonra iki saatte bir emiyo ama 1 haftadır saat 22:00 da uyuyup gece hi. emmiyo sabaha kadar uyumadan önce iki göğsümdende iyice emiyo ama.
biliyorum anne sütü ağırlıklı ama gece muhallebi veya mama verdiğimde az emicek diye korkuyorum bir de artık kahvaltıya geçicez nasıl sizce ?
Arkadaslar benimde kizim hastalandi,bogazlari kizarmis bayagi,ateste oldugu icin enfeksiyon dedi doktor antibiyotik verdi,uzgunum.Atesten oldum olasi cok korkarim cok sukur hicbir asimiz ates yapmadi,disimizde yapmadi ama iki gundur38,5 olup ilacla dusuyor,bugun ogleden sonra goturdum doktora antb.baslicakmisiz.Atesli hastalik geciren bebislerimize hep uzuluyordum empati kurup etkileniyor dua ediyordum, bu kez sizin duaniza ihtiyacim var.Resmen atesolcer elimde utanmasam her saniye olcecem atesini.Gecmisi okuyamadim,hasta bebislerimize allahimdan acil sifalar diliyorum.
Kizlar bu arada bende diyete basladim,uc gun oldu bugun bir hafta dolunca sonucu bildirrim, BIYOLOG bende destegini istiyorum,sen diyetten sorumlu bakanimizsinSimdi size hamilelikte aldigim kiloyu soylimde agziniz acik kalsin,tam tamina 30 kilo 25 kilosu buzamana kadar kendiliginden gitti,gerci zaten dogumda bebek,su, es ve en onemlisi odemim tam 10 kilo gitmisti,simdi acil 5 kilo vemem lazim ama hedefim 10 kilo
Aaaaaa niye bu gün burda kimlikler yok
Sayfalarda ilerlememiş...
Misafirlerim yemek sonrasında erkenden gittiler yarın dönüş yapıcaklarmış uğramaları gereken yerler varmış fazla kalamadılar
Cmt günü gelicek olan misafirlerimde gelemeyeceklermiş halbuki turuncunun külahlarından yapıcaktımhaftaya kaldı misafir işi haftaya yaparım artık
Bu gün kuşuma ekmek yaptım çok güzel oldu yarın deniycem bakim bulamaçından vazgeçip yiycek mi
Lilliac geçmiş olsun cnm süt izni konusuna okurken sinirlendim hakkın olan iznini nasıl vermezler
Bebeğinin böyle etmdiğini okuyunca engel olamadım kendime oh oh ne güzel diye konuştummaşallah yavruna memekolikmiş kuzucuk
9 da verdiğin meyve Püresi yerine kahvaltıya başlayabilirsin...ben ilk önce sadece bisküvi ve labne peyniri ile başlamıştım bi kaç gün sonra 1/4yumurta sarısı ekledim bi hafta sonra yarım yumurta sarısına çıktı şu anda 1yumurta sarısı,dönüşümlü olarak kendi yaptığım lor veya keçi labnesi,bisküvi,ceviz yiyo tek sorunumuz devam sütü ile bulamaç halinde yiyo bu gün ekmek yaptım yarın hepsini azar azar ayrı ayrı yedirmeye çalışıcam..sende artık sırayla yeni eklemeler yaparak başlayabilirsin
Geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm bütün bebeklerimiz sırayla hastalanıyo
İnş çabucak iyileşir masal
Bu arada sen fotoğrafında oldukça zayıf gözüküyorsun canım o doğumdan önce ki halin mi
Ayrıca doğumdan sonra 25 kilo gitmiş süperrrr
Bekleyecek mayalarken cay kasiginin ucu kadar sekeri ilave ettikten sonra yogurt mayasini ekle belki bu sekilde yer bi dene istersen doktor tavsiyesi bu sekilde genelde bebeklerin reddetmedigini soylediArkadaşlar ben Emir Ege ye yoğurt yediremiyorum.
Meyveli denedim olmadı. Pekmezli olmadı. Sade zaten yemiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Yayla çorbasını da sevmedi.
Kandırarak yediriyorum oda anca 2 çay kaşığı.
Siz nasıl yediriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?