2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar nasılsnız hafta sonu nasıl geçti biz paşamla AVM de dolaştık çok kalabalıktı yılbaşı cicisi aldım kendime ee bizde az süslenelim yani...

cnm yalnız değilsin bende bayramdan önce 3 gün alıştırmalı başladım tekrar doğum izni rapor şu bu derken artık dedim başlamam gerek:26: alıştım çok üzüldük ağladık...

önce k.v baktı evime geldi tabii bende kaldı biraz zordu çünkü öğünleri fazla fazla yediriyordu oğlumun hergün kusmasından anladım dedim önyargılı olmaa k.v diye...ama annem gelince rahat ettim oda oğluma paşalar gibi bakıyor allaha şükür annem geldiğinden beri oğluşum birkere bile kusmadı hastalanmadı...annelermiz tecrübeliler onlara gözü gibi bakarlar alışırsın üzülme...

günaydın....

yine pazartesi yine iş bugüne haftanın cabucak geçmesi dileğiyle başlıyorum ve bunu çalışan tümm annelerimize ithaf ediyorum şekerlerrrr

anneZEYNEP canım bugün işteymişsin allah yardımcın olsun biyerden başlamak gerekiyor işte hayırlısı olsun herşey zamanla yoluna girip rutine bağlanıyor canım göreceksin akşama koşa koşa gelirsin ömerciğeee ve kocamannn öpersin annesiii

AZRAECE, ececike bayıldım yaa süperr geldi sabah sabahhh

TURUNCU dişiniz hayırlı olsun, darısı bize olsunn

ÇİÇEK canım çok geçmiş olsun inş daha iyidir minnoşun halayada pes yani, allah yardımcın olsun canım yalnız bakmak zor tabi şugünlerde ama anneler hep güçlü olur zaten eminim sende öylesin

BERRUMMMM canım bugünün en güzel haberi oldu minnoşunun özgür olması çok şükür geride kaldı üzüntülü günleriniz canım allah birdaha hiçbir keder göstermesin tüm yavrularımızaaa cici cicii giyidirirsin artık annesi minnoşunuuu

drvsyldrm ; canım kaç gündür aklımdasın.Bir türlü mesajına cevap yazamadım :))
Evet Kayra ile Eren aynı gün doğmuşlardı ,hatırlıyorum
Hatta geçen Kayrayı acıbademde serap hanıma kontrole götürmüştüm,mustafa beyide görünce sen gelmiştin aklıma :)
Hala devam ediyorsun değil mi o doktora ?
Ek gıda düzeniniz nasıl gidiyor?Yanılmıyorsam ilk 6 ay anne sütü sonrasında başlamıştın sen.
Gelişimi nasıl ?
Biz 7ay 10 günlük iken 70 cm 8100 kg idik.Yaklaşık 1.5 aydır desteksiz oturuyor.3 haftadır değişik bir sürünme şekli ile sürünüyor :)).
Koltuğa ellerini dayadığımda rahatlıkla ayakta duruyor ve bir kaç adım ilerleyebiliyor.Adım atmayan tembel oğlum yine yaklaşık 15 gündür ellerini tuttuğunda tüm evi koştura koştura yürüyor :))
Özellikle şu aralar inanılmaz hareketlensede yinede forumdaki çoğu cimcimeye göre tembel bir oğlum var :)))
Ek gıda düzenimiz bir iyi bir kötü.Düzenimiz var ama hala yemek yemeyi çoğunlukla ret ediyoruz...
Bizden haberler bu kadar

Günaydınlar...Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum.
Bugün bol kusmuklu bir güne başladık.
Ben yaramazı uyuması için yatağına koydukça o oyun oynamaya devam ederek kah yatağın bir ucundan diğer ucuna yuvarlandı,kah korkuluklara tutunarak etrafı seyretti,kah şarkılar söyledi...Bütün bunları yaparken fazlasıyla hareket ettiği için ara ara kusarak her yeri batırdı.Her kusmasından sonra silip emziği verip yatırdım ama o arkamdan oyun için sırıtarak geri kalktı
En sonunda ağzı yüzü kusmuk içinde kalınca mecburen banyo yaptırdım ve daha fazla yorgunluğa dayanamayarak sızdı kaldı.

Bu aralar kafasına göre takılıyor bizimki.Gece her uyanmasında korkuluktaki uyku setini aşağı çekerek bize sesleniyor.Emziği verip yatırıyorum,bir müddet uyuyup sonra geri kafayı uzatıp bizi izliyor.Hey allahım yaaa
Sabaha karşı artık çok uykusuz kalınca attım babasının yanına,"ne haliniz varsa görün "diyerek geldim oturma odasında yattım.
Oğlum doğdu doğalı ilk defa yapıyorum böyle bir şeyi.Daha sık yapmaya karar verdim

Son düzenleme:
Benden de tünaydın hepinize :)

Biyolog anlattığın seyi 3 haftadır yaşıyorum ve delîrmek üzereyim uyku yokkkk nasıl düzelteceğimi de bilmîyorum tavsiyesî olan varsa yazsın lütfennnn

kızlar benim minnoşumda 7 aylık oldu bugun itibariyleee bambaşka bir alemdi bu 7 ay bizim için, belkide bütün hayatım boyunca bukadar şükretmemişimdir allaha verdiği nimetler için ama 7 aydır yavrumun yüzüne her baktığımda ilk olarak şükretmek geliyor dilime nasıl bir nimet bu çok şükür allaha, allah isteyen dileyen herkese yaşatsın bu duyguları ve isteyen hiç kimseyi yavrusuz bırakmasın...amin

benim 7 aylık minnoşum gayet dengeli ve desteksiz oturabilen ve istediği zaman emekleme pozisyonuna geçen ama henüz arka arka gidebilen ve tutanacak yer bulduğunda ayağa kalkıp durabilen ama henüz küçücük adımlar atan ve tam sıralamaya geçemeyen ve malesef henüzz diş çıkaramayan tatlııı bir minnoş olduu

kızlar dolgum düştüüüüü
felaket durumdayımm eşimde bugün çok yoğunn gelemiyorrr
Allah tan ağrımıyor yalnızca birşey yiyemiyorummm
açımmm resmen kendime ve kızıma çorba yapıyorum şimdiiiii
bugün mercimek denicekk bakalım bunuda hangii numaralarla yemicekkk
hemen dr.dan randevu aldım yarın sabahhh
gebelikten kaynaklanan çürük başlangıçlarımda vardıııı
umuyorum hepsini kısa zamanda hallettiririm
hiç ömrümde diş sorunu yaşamadımm çok iyi baktım ama demek ki zaman herşeye düşmannn!!!

benim kızımda 12 den önce yatmaz cnm gece kuşu:82:
canım senin çöp kutunda dikkat çekmeyecek gibi degil yani..asya haklı kusura bakma

canım çöpün kapağını mabbb diye yere vuruyorrrr
neyseki çok sık yıkıyorum mutfakta yerde durduğu içinnnnnn
hep elindeee hueheuheuhe

hadi canımmm üzme kendiniii
Allah yardımcınız olsun inşallahhh kolaycacık alışınn!!!!

ahahah çöp bidonummm en şık bidon seçildii....
kırmızı evimde neredeyse yokkkk ben hiçsevmiyorummmm annem çok sever
bıktırdı beni
ilşkokula giderken ayakkabımıza kadar kırmızı alırdıı kardeşimde bende sevemiyoruz kırmızıyı
ama bunu bende çok beğenmiştimmm

geçen ist da sahil yolundan giderken bir baktım
bütün çöp kutuları resimlendirilmişş
biri akvaryumdu
birisi orman
birinde gökyüzüüüüüü
harikalardıııı
Benden de tünaydın hepinize :)

Biyolog anlattığın seyi 3 haftadır yaşıyorum ve delîrmek üzereyim uyku yokkkk nasıl düzelteceğimi de bilmîyorum tavsiyesî olan varsa yazsın lütfennnn

aynennn
ama 3 hafta çok uzunn yaaaa
akşam diş jeli sürdümmmm
daha doğrusu süremeden emdi parmağımıııııı
gece de babasına dedimki salla lütfen biraz uyumak istiyorummmm
23:00 de uyur sabah 06:00 da uyanırdı
gece durmadan ayakta hemde nasıl ağlıyorrrrrrrr
nasıl geçecek yahuuuu

bugun esimi daha bir sevdim
Butun gece beni iiyi bir anne olduguma ikna etmeye calisti
Oglumu birakacak olmanin vicdan azabiyla sanirim, sanki onunla yeterince ilglilenip oynamamisim sanki butun gun forumda takilmisim sanki hicbirsey ogretmemisim gibi kotuydum
Size de oldu mu Planner Nagis Lillac Mutluanne ve diger calisan anneler?

Sabah sicacik yumusacikti
Yataginda maksimum olmus uyuyordu
Bugun herzamankinin aksine yuzumuzu yikarken kahvaltiyi hazirlarken cok sesliydik Omer uyansin diye
7:30da uyandi
Cok sevindim cunku sabit bir 7:30dongumuz vardi cok sukur
Babasi temizledi giydirdi annesi emzirdi cantasini aldik ve ananemizin kapisina dayandik
yol boyunca hadi gel dedi durdu
Ben de simsiki sarilip kokladim

Dedesinin kucagina ativerdi kendini
Cok neseliydi annemlere biraktigimiz icin kiskandik adeta
Herseyini hazirlamistim kahvaltisini yapar 9 9bucuga dogru uyur 11gibi kalkar demistim
Oglum yuzumu kara cikarmamis 9u 10gece uyumus 11e dogru uyanmis
Bu donguyle devam edersek ben eve vardigimda uyanik olacak
Emecek biraz koklasacagiz ve 6gibi uyuyacak
O sirada da ben yemegimi soframi hazirlarim rahat olur

Sirketim eve gidisa gelislerim icin taksi parami verecekmis
Ben arabayla gidip gelecektim esim servisle donecekti haliyle gec evde olacakti bu sekilde de isimize geldi

Simdi tek sorun her aksam 5te cikmak mi yoksa 6bucukta cikip cuma gunu hic gitmemek mi
karar veremiyorum bir turlu
:26:

Selam canım,
Oncelikle hayırlı olsun ilk iş günün, bak Allah nasılda yardım ediyor gördün mü...
Kendi adıma cevap vereyim; benim vicdan azabım şöyleydi; bebeğime benden başka kimse iyi bakamaz mantığımla
onu bıraktığımda herşey çok kötü olacak, bakıcı onunla yeterince ilgilenmeyecek,oynamayacak, çok yada az yedirecek,
motor gelişimiyle uğraşmayacak,bütün gün tv izletecekkk(çok geniş düşünürüm de) ve ben çocuğumu bırakıp çalışacağımm...
Ama Rabbim oyle bir yardım ediyor ki; zamanla gördümki bebeğimin gelişim(dr.un demesi),uyku saati,oyun saati gayet yolunda,
hatta haftasonları sayemizde daha da şaşıyor En büyük derdim olan bebeğimin gündüzleri anne kokusunu alamamasını da,
akşamları ev işlerini bir kenara bırakıp daha fazla zaman geçiçererek tölere etmeye çalışıyorum. Burada bebeklere ilgili birşeyler paylaşmak,
bilgi alış-verişinde bulunmak bana, işte bile olsam bebeğimle ilgili bişeyleri devam ettirdiğimi hissettirip rahatlatıyor...

bence 1 güne yüklenme bebeklere belli olmuyor hergün 5 te çık hem sütün azalmasın süt çok azalıyor çalışmaya başlınca tabbi benim fikrim bu

canım bak ne güzel başlamışsınız güne, suçluluk hissetmemek elde değil tabiyki ama bunun seni ele geçirmesine izin verme canım, herşey güzel olacakk merak etme, bence 6.30 da çıkıp cumaları evde olmak daha güzel olurdu sanki canım, öpüyorum seni çokkk

Az once bi ara 2 uye(ben&planner) ve 24 ziyaretci gordüm,
kesin kocam da okuyo Canım kocacımm ziyaretçilerden biri sen isen
akşama evde yemek yok bilesim

Zeynepcim merhaba,

Evet sende çalışan anneler kervanına hoşgeldin.. Yazdığın, yaşadığı herşeyi bende yaşadım..
İşe başlayacağım günün bir gün öncesi sürekli Kaan'a bakıp bakıp ağlıyordum..
Ben seni yarın nasıl bırakacağım.. Uykudan uyandığında o sıcacık boynunu öpüp koklamadan nasıl duracağım diye düşünüyordum..
Ama Allah sabrını veriyor.. İşe başladım gündüz.. annemi abartısız 10 kere arıyorum.. Uyandı mı? Sütünü içti mi? Çorbasını yedi mi? Güldü mü? Kakasını yaptı mı :)( arada kabızlık çekiyoruz da) Annem artık aramaaa diye kızıyor bile bana..

Ben cuma günleri tam gün olarak kullanıyorum iznimi.. İnan bana erken çıkmandan çok daha verimli oluyor.. O gün onunla birlikte uyanıyorsunuz.. bütün gün birlikte vakit geçiriyorsun.. 3 gün arka arkaya çok uzun bir süre oluyor.. Hafta içi zaten senin akşam gelmene alışıyor.. o yüzden bence cumaları tam gün olarak kullan iznini:)

bence 1 güne yüklenme bebeklere belli olmuyor hergün 5 te çık hem sütün azalmasın süt çok azalıyor çalışmaya başlınca tabbi benim fikrim bu

Ben gündüzleri işte sağıyorum.. akşam da sağdığımı eve götürüyorum.. İşe başladığımdan beri bunu sürekli uyguluyorum.. Çok şükür sütümde hiç bir azalma olmadı.. Hatta izinli olduğum günlerde nasıl olsa evdeyim deyip sağmıyordum.. Ama Kaan emdikten ve uyuduktan sonra da yine boşaltıyorum göüğslerimi.. Annem ben işteyken sağdığım sütlerden veriyorum.. Her uykusundan önce mutlaka 150cc anne sütü içiyor.. ben gelene kadar en az 3 kez uyuduğuna göre ortalama 450cc ben yokken ben gelince de emziriyorum yani toplamda 600 cc ye yakın içiyor..

Yani özetle sağmayı bırakmazsan ve bol bol sıvı tüketirsen sütte azalma olmaz :)

Sonunda biz de incilendik.
Kızım bugün her zamanki gibi çenemi yemeye çalışırken baktım bir sertlik var hemen koşup çay kaşığı aldım pıt pıt vurdum ve 'tık tık' diye bir ses çok mutlu oldum ya
Darısı diş çıkarmayan bütün bebişlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…