2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çiçekçiğim,çok geçmiş olsun canım masalım hastaymış demek...onu öyle görmeye dayanamıyorsundur şimdiçok da dikkat ettiğini belirtiyorsun demek ki kızımızın bünyesi hassasmış.ayrıca sütünden alıyorsa sen de dikkat et kendine.işin kötüsü eşinin olmaması,hoş görümcen de pek destek çıkmış Sana...tatlım şu aralar yalnızlığını daha da bir hissediyorsun biliyorum fakat biraz daha dayan ve kontrollü olmaya devam et.
annezeynepciğim demek işe başladın hayırlı olsun canım.biliyorum ömerden hergün bir kaç saat ayrı kalmak zor gelecek ben de bunun telaşesini yaşıyorum zaten.ama endişelenme oğlun emin ellerde,hem de sıcacık şevkat dolu kucakta...bak ailen ona şimdi öyle bir alışır ki tıpkı senin bebekliğin gibi ömeri hiç bırakmak isemiyecekler.valla çok şanslısın.haline şükrediyorsun biliyorum ama tekrar hatırlatayım dedim,ben de şubat itibariyle göreve başlayacağım şimdiden kaygılanıyorum tanımadığım bilmediğim ailemden olmayan biri bakacak kızıma.allaha havale etmekten başka çarem yok.şimdiden eşimle eve kamera,dinleme aygıtı almayı planladık güvenemediğimiz için.
Bence çalışmaya başlaman kişisel olarak senin için iyi olacaktır,tavsiyem cuma gününü boşaltman.çünkü aksi halde ha 1 saat erken gelmişsin ha 1 saat geç çok da bir şey farketmiyr bence.gene senin tercihin.alışmak başlarda zor olurmuş sonra düzelirmişiz....
mutlu anne yaşadığın kaygıların aynısını taşıyorum umarım düşündüğümüz olumsuzluklarla karşılaşmayız.biz kamera ve ses aygıtı almayı düşünüyoruz,istersen sen de değerlendir.
kayranın son 3 güne ait en son resimleri albümümde
maşallah paşama hemen bakıverdim,ne de güzel otururmuş beyimiz.bu arada ilk dişimiz çıkmış ,hayırlı uğurlu olsun hep gülümseyerek göstersin incilerini inşallah.
berrum çok şükür atlattınız ben de hep merakla sonucu bekliyordum çok rahatladım valla.allah mutluluğunuzu daim etsin...
canım bak doktor da söylemiş kendini harap edip de suçlama bir şekilde bulaşıveriyor ,şimdi senin yapman gereken masalın iyileşmesiyle birlikte bağışıklığını güçlendirmek adına uygun beslenme programları geliştirmek.tabi alırsa benim kız gibi:)olsun sen gene de meyvesini etini sebzesini ve anne sütünü ihmal etmeden vermeye devam et.tatlım resmi gözümün önünde hala,başında yazmasıyla masum masum bakıyor:))
kizlar nbr bu aralar pek giremiyorum tuniş yoruyo beni iş,güc derken pek firsat bulamiyorum.

Ya kizlar ben de dogumdan beri adet olmadim normal mi sizce?
Hftaici bi jinekolaga gideyim bari.:44:

git tabi tatlım görünmekte fayda var.

Kızlar kızım dün azıcık bugünde bütün vücudunda isilik çıkarmış.bazı yerlerde kırmızı renkte bazı yerlerinde hafif beyaz-şeffaf şeklinde.acaba yediği bir şey mi dokundu.eşim yumurta olabilir dedi.ne bileyim hergün bir yumurta sarısı veriyorum neden şimdi kendini gösterdi ki?ayrıca 2 gündür doktorun verdiği acd vitamini kullanıyoruz acaba o mu etken?yoksa sebzesine koyduğum etten mi oldu?yarın sabah geçmezse hemen doktora yol alcaz galiba...

Oyy cnm gecmis olsun, her verdigin sey etken olmaya potansiyel olabilir...surekli verdiklerinden cok degisik olarak verdiklerin uzerine yogunlasmanda fayda var kanimca,,ama tabiki en garanti yok doktora danismak

Hic iyi hissetmiyorum
Omer memeyi ozlemistir dedim surekli gozu disardaydi emmek istemedi
Biberonla bile zor emdi
Acaba tadi mi degisti neden boyle yapiyor anlamiyorum

Son 3aydir gun sasmayacak sekilde duzene giren reglim hala piyasada yok
Cuma gunu doktor kontrolune gidecegim cok korkuyorum
Icimden bir ses ne halt yemege yontem degistirirsiniz ki bre akilsizlar diye boguruyor!

Cumayi bosaltma ve aksamlari erken cikma konusu beynimi yedi
Her yoruma hak veriyorum
Aksam 7ceyrekte evde olsam yemekti Omerdi yetoistirebilir miyim emin olamiyorum
Yemekle sofrayla ugrasirken Omer yalniz kalacak sofradan kalkinca da uykusu gelecek hic oynayamayacagiz
Ama koskoca cuma gunu bizim olacak
Ote yandan erken ciktigimda ogluma erkenden kavusuyorum
Oyun oynadik bugun yoruldu uyudu o sirada sofrayi hazirladim uyaninca yine oyun

Huff kizlar siz aksamlari yetisebiliyor musunuz?
Karar verip IKya bildirmem lazim haftaya kadar
Bu hafta denememe musade ettiler
Taksiyle cevre yolundan 20dkda eve varirim aslinda
Oynatmama az kaldi :26:

BIYOLOG diyet ve spor nasil gidiyor?
BERRUM bandajlar gitmis bayildim havalara uctum cok sukurrr!!!
Kalan herkesi cok cok selamliyorum ama gecmise donunce sizacagim sanirim....

çiçekcim Allah şifalar versin kuzuna..
kendini suçlama lütfen, bazen ne kadar dikkat etsen de olacak oluyor
hem atalarımız esirgenen göze çöp batar demişler, muhtemelen yaşanmışlık vardır bu konuda
bu yüzden bu kadar titremeye korkarım ben açıkçası
hem bağışıklığını da güçlendirir ufak tefek rahatsızlıklar, bunlar bile şifa olur inşallah
Allaha emanet olsun kuzularımız
huuuhhhhhh :78::83:
nagihancım biz iyi olmaya çalışıyoruz sen nasılsın
valla iştekiler kendilerini ben de kendimi düşünüyorum doğru diyosun :) fakat beni süt iznin var diye ikna edip hahaa burada iş var kullanamazsın diyenlere de cevabım pek hoş olmayabilir
Yarenin hastalığı atlatmasına çok sevindim, darısı bizim ve tüm hasta bebişlerin başına olsun :)

meleğim haklısın canım, biz turkish women olaraktan azcık gözümüzü açsak evim, temizliğim, düzenim diyoruz heralde
pinardacım bizim sıcaktan ve terlediğinden alnımızda hafif isilik olmuştu
yıkayınca geçiyordu sanırsam
eğer sıcaktansa bir duş aldır istersen
ama sen sıcaktan şüphelenmiyorsun galiba
geçmezse doktoruna sorarsın canım

annezeynepcim Ömerin karnı tokmuydu acaba eve geldiğinde?
bu da etkileyebiliyor aslında, özlese bile bundan dolayı istememiş olabilir..

izin konusunu da bence sen ailecek düşünüp karar vermelisin
cuma izinli olacaksan sanırım daha çabuk bitecek iznin onu da düşünüp ortak bir karara varın derim
burada her taraftan farklı şeyler söylenirse kafan daha çok karışabilir
hayırlısı olsun canım

annezeynep ve biyologcum hani testtttt bak kızıyorummmmmmmm

dogumdan berı her ay test yapıyorum
kızdım kendıme
dıkkatlı davranıyoruz yanııı
4 unde olmam lazımdı cnm ama gecen ay 20 gun surdu
oncekı ay 3 gun
haftaya dr.a gıdıcem
asya oyle huysuz kı ınan test ıcın wc ye gırcek zamanım yokkk bırazda korkuyorummmm
offff yarın dıs randevum var test alırım unutmazsam
su hapa gecsemde rahatlasam her ay aynı stresss

cnm yumurtadan olmadıgı bellı ama hergun 1 yumurta cok degılmııı
ben yarım verıyorum
haftasonu 2gun tam verdım bugun vermedımm mesela

umarım ete alerjı olmaz
vıtamın daha kuvvetlı bır ıhtımal sankı

ıyı gıdıyor cnm
10 kg gıttı walla ck sukurrrr
spor cok yoruyor
ama degıyorrr
dahada artacak tempooo
hocamla konustumm
sabırlı olmamı soyluyor kafamdakı kıloya az kaldııı onu tartıda gorene kadar hırsımı kaybetmeyı dusunmuyorummmm

Masallah valla helal olsun sana cok taktir ediyorum azmine,,ins daim olur sagligin bozulmadan
Bende istiyorum artik diyet, cok kotu oldum her yerim aldi basini gidiyor yaa(

Rahat uyuyun annecikler, vatan Mehmetçik'e forum bana emanet! bu gece nobetteyiz kızimla,sabah işe ruhum gider artık ,amaaann sabahlar olmasın:111: oynamalara doyamiyoruz suanda

Bana da öyle geliyor,artık sabaha her şey netleşir.Tatlım ben 1 yumurta haşlıyorum fakat bazen tabağında kalıyor bazen de yemiyor,hemen hemen ben de yarım gibi vermiş oluyorum.Belki haklısındır fakat doktoruma hergün 1 yumurta sarısı verdiğimi söylediğimde sakıncası olmadığını söyledi.

Bilmem ki...Zaten dediğini akşam uyguladım kızımı yıkayıp uyuttum,eğer sabah geçerse demekki sıcaktan olmuş diyeceğim.İnşallah da öyledir.

Masallah valla helal olsun sana cok taktir ediyorum azmine,,ins daim olur sagligin bozulmadan
Bende istiyorum artik diyet, cok kotu oldum her yerim aldi basini gidiyor yaa(

tesekkur ederım cnm
ınan bana yemek yerken aldıgım haz bambaskaa
ama sonu yok
karar verıp baslamak lazımmm ıstedıgım kıloya ınınce herseyı yerım dıye kandırıyorum kendımııı.

Her goren sasırıyorrr
kardesım dogumda gormustu ınanamadıı
bu tepkıler cok hosuma gıdıyor darısı ısteyen herkesın basınaaa

günaydınn kızlarrr

herkes iyidir inş, güzel ve mutlu bir gün olsun hepimiz içinnn

canım sanki vitaminden olma ihtimali daha kuvvetli gibi, haber ver bizede dr sonucunu canımm

Rahat uyuyun annecikler, vatan Mehmetçik'e forum bana emanet! bu gece nobetteyiz kızimla,sabah işe ruhum gider artık ,amaaann sabahlar olmasın:111: oynamalara doyamiyoruz suanda

canım valla uykum açıldı yazını görünce, hem uyanıp birde oyunmu neeee:118:

Teşekkür ederim canım
Ben de bunu face de okumuştum daha önce gerçekten çok güzel on kere okusam yine de duygulanırım kesin
Canım çok geçmiş olsun Hangi anne evladını hasta etmek ister ki kendini suçlama canım inşallah şu zor günlerini bir an evvel atlatırsın.
Ay süpermiş bu çocuklar gerçekten çok masumlar ya.
Teşekkür ederiz canım
Hayirli olsun cnm inciniz demek sizde disliler kervanina katildiniz cok sevindirik olduk.. darisi dedigin digerlerinin basina..insan bir baska mutlu oluyor dimi,.
Teşekkür ederim canım. Evet ya onların büyüdüğü her anına şahit olmak gerçekten çok güzel bir duygu.
normal cnm bende olmadım daha..
ilk kızımda kızım 10 aylık olmuştu o zaman olmuştum.
dert etme cnm..bizim burda adet olmayana temiz emziriyosun derler ne demekse bende anlamış degilim
Ben doğumdan sonra düzenli bir şekilde olmaya başladım şimdi biz pis mi emziriyoruz :44: Bu eskiler de bi alem.
Yumurtayı her zaman veriyosan ondan olacağını sanmam. Et olduğunu da düşünmüyorum. Vitamin yapmış olabilir canım sen bi dr göster en iyisi umarım geçer.

Günaydın arkadaşlar,
Yukarıda da belirttiğim üzere benim hacı yatmaz bal kızımla sabahladık yine,
03:50 de gece uykusuna yattı ve sabah 07:30da uyandı, karnı tok,altı kuru,keyfide
gayet yerindeydi...Sorunum şu ki: benim bebeğim gerçekten uykusuz,bakıcı uyuttu desem
yalnızca dün 6 kez eve taciz telefonu açtım ve sesini duydum kuzumun ve o da uyumuyor diyor...
Bebeği düzenli olarak 21-22.00 arası uyuyan anneler (planner sanki zeynep ada da öyleydi aklımda kalmış)
sizden bir ricam var; bana gündüzki uyku saatlerini yazabilir misiniz? Ben bi yerde yanlışlık yapıyorum ama
nerde görmek istiyorum? Biliyorum tabiki her bebek farklı ama en azından deneme de yapabilirim.
Bebiş yatakta kudurup durdukça bende şükredip durdum inanın ama gerçekten çok ta yıpratıcı!
Şuan işteyim ve gözlerim kapanıyor resmen,,sabahtan beri 2 kahve içtim şimdiden

Canım çok haklısın inş kolay ve çabuk geçer bugun senin için, evet zeyno 9-9.30 arası uyumuş oluyor akşamları ve bu saati geçerse resmen çıldırıyorki oyle zamanlarda korkmak lazım zeynodan çünkü küçük bir panter gibi saldırgan oluyor ama zeyno tam tamına 30 günlüktü bir gece uyanmadan sabahı etti, bizde büyük bir şaşkınlık olmuştu tabı ve sonrasında da hiç gece uyanması ve beslenmesi olmadı alışkanlık oldu sanırım artık, rutine bağlanması önemli yani,

çok nadir olsada zamanlar yarım saat oynuyor özellikle haftasonları ama bizim gündüz uyku saatlerimiz şöyle;
- 7.30-8.00 gibi uyanıyor, sonra saat 10 da yatıp 11 de uyanıyor, sonra uzun uyku sırası 13.30 da yatıyor ve 15.00 e kadar uyuyor, sonra 17.30 da yatıp 18.00 e kadar uyuyor ki bu bazen 30 dk bile sürmüyor yani vee 9.00 da gözler kaşınmaya başlıyor uykuya hazırlık falan derken 9.30 da uyuyor ve sabaha kadar henüz diş olayı başlamadı bizde tabi oyuzden rutinimizde 30 günlükten beri hiç bozulmadı canım ama diyorum ya buna bebek karar veriyor resmen ben bunun için hiçbirşey yapmadım yani, inş sizinkide düzene girer canım ya ama bence gece uyandığında oyun oynamayın kesinlikle yoksa bunun normal olduğunu düşünüp hep isteyecek haa bide biz hiç gece lambası kullanmadık canım hep çok karanlıkta uyuyor zeyno etrafı falan görmese seninkide tekrar uykuya dalarmı acaba diye düşündüm

sen görmezlikten gel başkası baksın alsın hediyesini bizimde 2 dişimiz çıktı mememe iğne gibi batırıyor ahh diyince kahkaha atıyor...bizde halası farketti bi takımı almış gelmiş dedim bizde iç çamaşırı alınır onuda almış hahahahahaha

beykoz ; Enese bu kadar ilaç verilmiş olmasına çok üzüldüm yaa.Allah şifasını versin yavrumun.
Tadilat için de kolaylıklar diliyoru.

çiçek_çiçek ; canım bebeklerin üzerine titredikçe daha da kötü oluyor inan.Rahat ol lütfen.Birde mersinin havası çok berbat.Ben osmaniyede kaldığım dönem arkadaşların bebekleri aynı senin dediği gibi hırıltılı nefes alırlardı,sonrasında bronşite çevirirdi.Sürekli bebeklere hava verirlerdi.Yani hem bünyesi sana çekmiş hem de havadan çok etkileniyorlar.
Tekrar geçmiş olsun.

anneZEYNEP ;Canım ömerin tepkisi seni biraz üzmüş olsa da güçlü olmalısın.Sütün tadının değiştiğini zannetmiyorum,belkide karnı tam aç değildi sen geldiğinde.Annenin fazla yedirmediğinden eminsin değil mi ?

ZADA ; 8 ayınız hayırlı olsunn.Bizimde 9 günümüz kaldı :))

melegim ; canım mahir artık oturmaya başlamış evet ama tam desteksiz oturabilmesi için yanlara düşmemesi gerekiyor bıraktığında.Aman dikkat,yalnız bırakmaya gelmiyorlar o dönem.Kayra kaç kere düşüp kafasını çarptı :)

Nagişş ; canım işler yoğun herhalde bu aralar ?Yaren Nur nasıl ?

Planner ;7 ayınız hayırlı olsunn.Forumun kızları tam bir cim cii meee :)

Biyolog ; canım her bebeğin diş çıkarma dönemi farklı oluyor.Kayranın mesela hiç sıkıntısı olmadı.Yani gece uyanmalar oluyor ama öyle ağlaması veya bağırması yok.Aslında doktorların çoğu diş döneminde bebeklerin çok yoğun ağrı yaşamadıklarını söylüyor.Bu ağlaması başka bir sıkıntısının olduğunu gösteriyor olmasın ?
Bu arada 10 kilo vermişin.Spor yapabiliyor olman çok etkili oluyordur eminim.Benim bünyem maalesef sporsuz kilo veremiyor ama sporada zaman ayıramıyorum bir türlü.
Birazda tembellik yapıyorum.Senin gibi spor salonuna parayı yatırmış olsam belki daha kolay olur ama burda öyle bir imkanımda yok.Eşim eve 6-7 gibi geliyor.Beni spora götürse Kayra uyuduğu için gelip alamaz.Tek başına geri dönmeyede korkarım (
Kıçımı kaldırıp evdeki koşu bandını kullansam çok iyi olacak !!Hep bir bahane hep bir bahanee !!!

Siyahlale ; Canım doğum sonrası 6 ay adet olmamak normal diye biliyorum.Sen ilk fırsatta bu durum normal olsada git bir genel kontrolünü yaptır

mutlu_anne ; hikaye çok duygulandırdı beni.Bebişlerin patikleride bir ayrı güzel :))

Lillac ; nasıl oldun canım ?

Pınarda ; çok teşekkür ederiz canım.Bu arada dr.kadir tuğcuya sordum,günlük almaları gereken süt miktarın yedikleri sütlü gıdalar ile birlikte 600 ml ve üzeri olması gerekiyormuş.
Ben bu cevap ile fazlasıyla rahatladım çünkü yeterince süt içmediği için çok kasıyordum kendimi.

İsilik mi allerji mi acaba ?Yani şu havada isilik değildir bence ama dediğin gibi allerji olabilir.
Doktorlar bebeklere her gün yumurta verilmesini öneriyorlar.Daha öncede böyle veriyorsan sorun olmaması gerekir.O dediğin vitamini bizde kullandık ama her bebeğin bünyesi farklı.
Bugün ki durumu nasıl ?

ilkim81 ; sana da günaydın forumun horozu :)))

mutlu_anne ; Kayra akşam 19-19.30 arası yatıyor kesin ama gecelerimiz ateşli hastalıktan sonra düzene giremedi.Günlük düzenimiz her gün aynı olmuyor ama en son kalktığı saatin üzerinden 2.5-3 saat geçince kesin uykusu geliyor.
Mesela :
06.00 : sabah uyanış
09.00 : yatış 09.50 : uyanış : 45-50 dakika uyuyor ilk uykusunda
12.30 : yatış 13.15 kalkış (Yine 45 dk uyku.Normalde öğlenleri 1.5 saat uyurdu ama şimdi ikindiye aldı uzun uykuyu :)
15.30 yatış 17.00 kalkış
19.30 gece uykusu
00.30 : ilk uyanma mama için
05.00 gibi tekrar mama
Gece saatlerimiz tam oturmadı.Dün gece mesela 2-3 kere uyandı ve su içirince geri uyudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…