çiçekçiğim,çok geçmiş olsun canım masalım hastaymış demek...onu öyle görmeye dayanamıyorsundur şimdimerhaba arkadaslar, gecmisolsun dilekleriniz icin cok tsk ederim,yanlizligimi paylastiginiz icin ayrica tsk ederim.bugunumu kisaca anlatmak istedim size.sabah saat 10 a kadar zor bekledim doktoru aramak icin uyandirmim rahatsiz etmim diye bu arada kizima kahvalti yedirme cabalarindaydim,sonra aradim telefonj kapali :-( cok kotu oldum,esim gitmeden arabamiz arizalaninca satti gelince yeni aliriz diye,disarda hava buz gibi,allahim ne yapim bari esimin ailesini arim sonucta esim yok,gorumcemi aradim sinirlerim bosaldi aglayarak anlattim,tamam dedi ben islerimi halledim gelim,kisa sure sonra geldi kizlar ben saniyorumki dokzora falan gidecegiz,kendisi de saglikci,diyorki e acile gitsek napcaklar,birsuru yeni ilac vecekler,yarin kendi doktoruna gotur,zaten antb.kullaniyor vb. Misafirlige gelmis gibide oturdu eger gitse ben basimin caresine bakacam.yavrum nasil otuyor ama hirrr hirrr, nasil beklim yarina kadar sabaha kadar zaten uyumadim kizim kucagimda daha rahat diye o rahat etsin diye sabaha kadar kucagimda bekledim gozlerim dolu dolu.neyse gittikten sonra hastaneye goturdum hava verdiler,ilaclari degistirdiler ama ilac degisimi icin sabahi beklicem kendi doktoruna goturcem,en azindan belki nefesi birazda olsa acilir.bizde durum bu zor bi gundu allah yavrularimizin acisini gostermesin.
annezeynepciğim demek işe başladın hayırlı olsun canım.biliyorum ömerden hergün bir kaç saat ayrı kalmak zor gelecek ben de bunun telaşesini yaşıyorum zaten.ama endişelenme oğlun emin ellerde,hem de sıcacık şevkat dolu kucakta...bak ailen ona şimdi öyle bir alışır ki tıpkı senin bebekliğin gibi ömeri hiç bırakmak isemiyecekler.valla çok şanslısın.haline şükrediyorsun biliyorum ama tekrar hatırlatayım dedim,ben de şubat itibariyle göreve başlayacağım şimdiden kaygılanıyorum tanımadığım bilmediğim ailemden olmayan biri bakacak kızıma.allaha havale etmekten başka çarem yok.şimdiden eşimle eve kamera,dinleme aygıtı almayı planladık güvenemediğimiz için.bugun esimi daha bir sevdim
butun gece beni iiyi bir anne olduguma ikna etmeye calisti
oglumu birakacak olmanin vicdan azabiyla sanirim, sanki onunla yeterince ilglilenip oynamamisim sanki butun gun forumda takilmisim sanki hicbirsey ogretmemisim gibi kotuydum
size de oldu mu planner nagis lillac mutluanne ve diger calisan anneler?
Sabah sicacik yumusacikti
yataginda maksimum olmus uyuyordu
bugun herzamankinin aksine yuzumuzu yikarken kahvaltiyi hazirlarken cok sesliydik omer uyansin diye
7:30da uyandi
cok sevindim cunku sabit bir 7:30dongumuz vardi cok sukur
babasi temizledi giydirdi annesi emzirdi cantasini aldik ve ananemizin kapisina dayandik
yol boyunca hadi gel dedi durdu
ben de simsiki sarilip kokladim
dedesinin kucagina ativerdi kendini
cok neseliydi annemlere biraktigimiz icin kiskandik adeta
herseyini hazirlamistim kahvaltisini yapar 9 9bucuga dogru uyur 11gibi kalkar demistim
oglum yuzumu kara cikarmamis 9u 10gece uyumus 11e dogru uyanmis
bu donguyle devam edersek ben eve vardigimda uyanik olacak
emecek biraz koklasacagiz ve 6gibi uyuyacak
o sirada da ben yemegimi soframi hazirlarim rahat olur
sirketim eve gidisa gelislerim icin taksi parami verecekmis
ben arabayla gidip gelecektim esim servisle donecekti haliyle gec evde olacakti bu sekilde de isimize geldi
simdi tek sorun her aksam 5te cikmak mi yoksa 6bucukta cikip cuma gunu hic gitmemek mi
karar veremiyorum bir turlu
:26:
Bence çalışmaya başlaman kişisel olarak senin için iyi olacaktır,tavsiyem cuma gününü boşaltman.çünkü aksi halde ha 1 saat erken gelmişsin ha 1 saat geç çok da bir şey farketmiyr bence.gene senin tercihin.alışmak başlarda zor olurmuş sonra düzelirmişiz....
mutlu anne yaşadığın kaygıların aynısını taşıyorum umarım düşündüğümüz olumsuzluklarla karşılaşmayız.biz kamera ve ses aygıtı almayı düşünüyoruz,istersen sen de değerlendir.selam canım,
oncelikle hayırlı olsun ilk iş günün, bak allah nasılda yardım ediyor gördün mü...
Kendi adıma cevap vereyim; benim vicdan azabım şöyleydi; bebeğime benden başka kimse iyi bakamaz mantığımla
onu bıraktığımda herşey çok kötü olacak, bakıcı onunla yeterince ilgilenmeyecek,oynamayacak, çok yada az yedirecek,
motor gelişimiyle uğraşmayacak,bütün gün tv izletecekkk(çok geniş düşünürüm de) ve ben çocuğumu bırakıp çalışacağımm...
Ama rabbim oyle bir yardım ediyor ki; zamanla gördümki bebeğimin gelişim(dr.un demesi),uyku saati,oyun saati gayet yolunda,
hatta haftasonları sayemizde daha da şaşıyorEn büyük derdim olan bebeğimin gündüzleri anne kokusunu alamamasını da,
akşamları ev işlerini bir kenara bırakıp daha fazla zaman geçiçererek tölere etmeye çalışıyorum. Burada bebeklere ilgili birşeyler paylaşmak,
bilgi alış-verişinde bulunmak bana, işte bile olsam bebeğimle ilgili bişeyleri devam ettirdiğimi hissettirip rahatlatıyor...
maşallah paşama hemen bakıverdim,ne de güzel otururmuş beyimiz.bu arada ilk dişimiz çıkmış ,hayırlı uğurlu olsun hep gülümseyerek göstersin incilerini inşallah.kayranın son 3 güne ait en son resimleri albümümde
berrum çok şükür atlattınız ben de hep merakla sonucu bekliyordum çok rahatladım valla.allah mutluluğunuzu daim etsin...yorum yapan herkese tek tek tşk ediyorum ancak girebildimm berru o gün çok mutluydu sanki hissetmişti bandaj çıktı üç tane bez var bacakları birleşmesin diye dr. Tetbir amaclı bir iki ay bez koy dedi olsun bunada şükürr.. Tatlıcadı dr. Ayakkabı vermedi üç bez bağla dedi zaten oturöaya başlamıştı şimdi popoyu kaldıramıyor çünkü üç bez var ağır geliyor yavrumaa:):) ama popoyu süre süre gidiyorr alacağı şeye uzanıyor yani çok mutlu oldu çıldırdı resmen yavrum rahatladı uyku düzeni bile bir günde değişti maşallah diyeyim eski berruya geri döndüü dün bütün gün gezdik deli gibi alışveriş yaptıkkk berruyaa herşeyi küçük oluyordu bandajını bekliyorduk berruya yılbaşı kıyafetleri aldık şapkasından şortuna kadar noel baba şapkası ponponlu noel anne kıyafetleriii resim çekip gösteririm sizlere çok güzel olduuu allahım bügunleride gösterdiyaaa çok şükürrrr
canım bak doktor da söylemiş kendini harap edip de suçlama bir şekilde bulaşıveriyor ,şimdi senin yapman gereken masalın iyileşmesiyle birlikte bağışıklığını güçlendirmek adına uygun beslenme programları geliştirmek.tabi alırsa benim kız gibi:)olsun sen gene de meyvesini etini sebzesini ve anne sütünü ihmal etmeden vermeye devam et.tatlım resmi gözümün önünde hala,başında yazmasıyla masum masum bakıyor:))ıyi aksamlar diliyorum guzel anneler ve dunya tatlisi kuzularima.gecmise cok fazla bakamiyorum arkadaslar malum kizimla ilgileniyorum,size gelismelerden bahsetmek istedim.bugun kizimi kendi doktoruna goturebildim sonunda.rahatsizligi bogazla alakaliymis,goguse ve cigelerde olmadigi icin sevindim fakat bogazi cok kotu olmus,teshis faranjitli bise dedi ama anlamadim o an:26: Oncelikle acil olarak rahatlamasi icin igne vedi bir tane,daha sonra nefesi acilsin diye gunde uc defa buhar verdi,bende hastaneler mikrop yuvasi gotur getir yapmak istemedigimden eve aldim buhar makinesi,antibiyotigini degistirdi uc gun icinde bitecek minik bir antb.verdi,bi tane surup daha :-( anlayacaginiz eczaneyi eve getirdik uzgunum ama iylessinde baska bise istemiyorum.doktora sordum daha ne yapacagimi bilmiyorum,okaadar dikkat ediyorumki,uykudan kalkinca muhakkak yelek giydiririm,ozel pamuklu te bezleri yaptirdim sirtinda surekli duruyor ki azicik telese degisiyorum,hijyen desen kendim yetisemedigim icin yarim gun bi tanidigimla anlastim haftada bir geliyor,ev cok kucuk oldugu icin her hafta hali ve camda siliniyor,disari sk sk cikariyorum hava alsin diye ama cok ozen gosteriyorum ustune basina.doktorda neden kendini suclamaya calisiyorsunki,seninle bir alakasi yok, cocuk bu birazda bunyeyle alakali,bi markete girsen yada bi cocuk yaklassa bile bu mikrobu alabilir dedi yani hastalanmamasi icin camdan bir kutuya koyman lazim dedi.tabi cocugu hic hastalanmayanlarda var ama genetik faktorlerde onemliymis,ben cok hassastim cok hastalanirdim sanirim bana cekmisBende artik kendimi suclamayi birakmaliyim!
Umarim sizler iyisinizdir,kizim iylesene kadar kisa kisa bakabilcem sizlere,opt kocaman hepinizi
kizlar nbr bu aralar pek giremiyorum tuniş yoruyo beni iş,güc derken pek firsat bulamiyorum.
Ya kizlar ben de dogumdan beri adet olmadim normal mi sizce?
Hftaici bi jinekolaga gideyim bari.:44:
git tabi tatlım görünmekte fayda var.