canım ıkıncı cizgimi silik senin yaa aaa valla benim reglim 5 gün geçtiğinde yaptığım ilk gebelik testimde öyle çıkmıştı silik çizgii:) inanmak istemeyen ben ve pozitive olduğu konusunda ısrarcı kocam sabah doktora gittiğinde 4-5 haftalık gebelik kesesini görmüştük şekerimmhakkında hayırlısı olsun inş, ben anlayamadımda hangi çizgi silikkk? ayy beykozz yardım et şekerimmmmmmm
ayy şakamı bu ya bir babanne nasıl torunun dişini görüpte görmemezlikten gelirki canım belki gerçekten farketmemiştir olabilirmi:26: aksi ise çok acı gerçekten amaç ne yani ilk ben gördüm hediyesinden kaçmakmı nekadar maliyetli birşeyki bu ayrıca insan torununa dünyaları bağışlamak istemezmi ya biz böyle gördük kendi annane ve babanemizden ve şimdide bizim minnoşumuz için can vermeye hazır annaneside babanneside[/QUO
cnm ben şakayla takıldım babaneside gördü ama görmemezliten geldi diye oda ben gördüm ''gibi'' demiştim dedi hooop konuyu değiştirdi. walla ben yoruldum artık çocuğumu zorla sevdircek halim yok. ama şu bir gerçekki anne tarfı daha bi aşkla yaklaşıyo çocuğa annem üstelik ananemde.. ayy neler var walla :)
kızlarrrr hamilemiz olabilirrrr ay ben heyecanlandım anlamamıstım ayyyyyy artık sen böle gülceksinnnn
aksam cıkısta doktora gitsen hayatım olmazmıııı hani hemen ögrenirsen sütten kesersin... benim ablama doktoru kestirdi cocuk emiyordu tadı degişir diyolarya bazılarında olurmus bazılarında olmazmıs yani emiyor diye hamile degilsin anlamına gelmiyor canım tamamı haberlerini bekliyoruz.... o kokuyu koklamak için ablam yerine gün sayıyorum haziranda resmini ceker koyarım koklarım hepinizin yerine yada gebe kalanlar bizim yerimize koklarrrr
Eşim çok uyanık çıktı şekerim geç kaldım malesef. Kaşığı verdi elime ben de saf saf gittim aaaa dişi çıkmış dedim. Desene ay ben anlamadım bir de sen bakıver. Nerdeeee. Ama ben yine de ona aldırtacam hediyeyi.sen görmezlikten gel başkası baksın alsın hediyesini bizimde 2 dişimiz çıktı mememe iğne gibi batırıyor ahh diyince kahkaha atıyor...bizde halası farketti bi takımı almış gelmiş dedim bizde iç çamaşırı alınır onuda almış hahahahahaha
Besteden erken uyananlar da varmış. Sabahın köründe ne diye kalkarlar anlamıyorum doğrusu, hava bile aydınlanmamış oluyo. İkimizi de kolay gelsin ne diyeyim.beykoz ; Enese bu kadar ilaç verilmiş olmasına çok üzüldüm yaa.Allah şifasını versin yavrumun.
Tadilat için de kolaylıklar diliyoru.
çiçek_çiçek ; canım bebeklerin üzerine titredikçe daha da kötü oluyor inan.Rahat ol lütfen.Birde mersinin havası çok berbat.Ben osmaniyede kaldığım dönem arkadaşların bebekleri aynı senin dediği gibi hırıltılı nefes alırlardı,sonrasında bronşite çevirirdi.Sürekli bebeklere hava verirlerdi.Yani hem bünyesi sana çekmiş hem de havadan çok etkileniyorlar.
Tekrar geçmiş olsun.
anneZEYNEP ;Canım ömerin tepkisi seni biraz üzmüş olsa da güçlü olmalısın.Sütün tadının değiştiğini zannetmiyorum,belkide karnı tam aç değildi sen geldiğinde.Annenin fazla yedirmediğinden eminsin değil mi ?
ZADA ; 8 ayınız hayırlı olsunn.Bizimde 9 günümüz kaldı :))
melegim ; canım mahir artık oturmaya başlamış evet ama tam desteksiz oturabilmesi için yanlara düşmemesi gerekiyor bıraktığında.Aman dikkat,yalnız bırakmaya gelmiyorlar o dönem.Kayra kaç kere düşüp kafasını çarptı :)
Nagişş ; canım işler yoğun herhalde bu aralar ?Yaren Nur nasıl ?
Planner ;7 ayınız hayırlı olsunn.Forumun kızları tam bir cim cii meee :)
Biyolog ; canım her bebeğin diş çıkarma dönemi farklı oluyor.Kayranın mesela hiç sıkıntısı olmadı.Yani gece uyanmalar oluyor ama öyle ağlaması veya bağırması yok.Aslında doktorların çoğu diş döneminde bebeklerin çok yoğun ağrı yaşamadıklarını söylüyor.Bu ağlaması başka bir sıkıntısının olduğunu gösteriyor olmasın ?
Bu arada 10 kilo vermişin.Spor yapabiliyor olman çok etkili oluyordur eminim.Benim bünyem maalesef sporsuz kilo veremiyor ama sporada zaman ayıramıyorum bir türlü.
Birazda tembellik yapıyorum.Senin gibi spor salonuna parayı yatırmış olsam belki daha kolay olur ama burda öyle bir imkanımda yok.Eşim eve 6-7 gibi geliyor.Beni spora götürse Kayra uyuduğu için gelip alamaz.Tek başına geri dönmeyede korkarım(
Kıçımı kaldırıp evdeki koşu bandını kullansam çok iyi olacak !!Hep bir bahane hep bir bahanee !!!
Siyahlale ; Canım doğum sonrası 6 ay adet olmamak normal diye biliyorum.Sen ilk fırsatta bu durum normal olsada git bir genel kontrolünü yaptır
mutlu_anne ; hikaye çok duygulandırdı beni.Bebişlerin patikleride bir ayrı güzel :))
Lillac ; nasıl oldun canım ?
Pınarda ; çok teşekkür ederiz canım.Bu arada dr.kadir tuğcuya sordum,günlük almaları gereken süt miktarın yedikleri sütlü gıdalar ile birlikte 600 ml ve üzeri olması gerekiyormuş.
Ben bu cevap ile fazlasıyla rahatladım çünkü yeterince süt içmediği için çok kasıyordum kendimi.
İsilik mi allerji mi acaba ?Yani şu havada isilik değildir bence ama dediğin gibi allerji olabilir.
Doktorlar bebeklere her gün yumurta verilmesini öneriyorlar.Daha öncede böyle veriyorsan sorun olmaması gerekir.O dediğin vitamini bizde kullandık ama her bebeğin bünyesi farklı.
Bugün ki durumu nasıl ?
ilkim81 ; sana da günaydın forumun horozu :)))
mutlu_anne ; Kayra akşam 19-19.30 arası yatıyor kesin ama gecelerimiz ateşli hastalıktan sonra düzene giremedi.Günlük düzenimiz her gün aynı olmuyor ama en son kalktığı saatin üzerinden 2.5-3 saat geçince kesin uykusu geliyor.
Mesela :
06.00 : sabah uyanış
09.00 : yatış 09.50 : uyanış : 45-50 dakika uyuyor ilk uykusunda
12.30 : yatış 13.15 kalkış (Yine 45 dk uyku.Normalde öğlenleri 1.5 saat uyurdu ama şimdi ikindiye aldı uzun uykuyu :)
15.30 yatış 17.00 kalkış
19.30 gece uykusu
00.30 : ilk uyanma mama için
05.00 gibi tekrar mama
Gece saatlerimiz tam oturmadı.Dün gece mesela 2-3 kere uyandı ve su içirince geri uyudu.
Hoşgeldin şekerim kocana kavuşmuşsun gözün aydın.bel geldimmm kızlar kocada dondu phuketten az hafret giderdim o yokken kaynanamla annem bendelerdi doğal oalrak giremedim nete.
canım valla işin zormuş cidden şöyle anlatıyıım ben sana uyku saatlerimizi umarım bi faydası olur
09:00 da uyanıyo yemeği altı üstü başı oyun falan 3 saat oyalıyorum bi şekilde
12:00 de uyku vakti
13:00 de uyanma
oyun yemek alt değiştirme zamanı
15:30 veya 16:00 gibi tekrar uyku
burda uyandğı saat değişiyor bazen 18:00 kadar uyuyo bazende 17:00 de hemen uyanıyo uyanma saatine göre
18.00 de uyandıysa 20:30 da 17:00 de uyandıysa 20:00 de gece uykusuna geçiyoruz
benim kız bıberon emerken uyuyo 1 saat içinde tamaman uyumuş oluyo o 1 saattede 15 dakka da bir uyanıp biberonunu istiyo o şeklide 210 cc iyi içiyor kaşla göz aarasındasonra 1 saat sonra yani derin uykuya dalıyo. zaten uyku dongusunde 45 dakika hafif uykudur sonrasiında uyutmayı başarıssan derin uyku ya geçer bebeklerde insanlarda.
buarada ben gündüz kesinlikle sessiz bir ortamda uyutmuyorum tv yada müzik mutlaka acık malum kış hava kapaplı oluyo akşam üstü uyurken hafif kararsa hava bile ışığı açık uyutuyorum. bitek gece uykusunu hafif loş ışıkta yapıyoruz ondan heralde gece gunduz uykusunu karşıtırmıyo. bide gece gunduzun aksine uyandıysa bile eğer ağlamıyosa tabi kucagıma almıyorum beşikten yani oynatmıyorum benide gormuyo ben park yatağın yanında yatıyorum zaten yatağımın hemen yanında. ancak ağladında kucagıma laıp sakınleştirip tekrar yatağına koyup emiziğini veriyorum. 1 buçuk saat içnide bakıyor benden fayda yok bi sure emziiyle oynuyo yatağın file kısmıyla oynuyo falan sonra geri dalıyo uykuya. valla uyumayan bebek çok zor canım allah yardım etsin sana.
Sizleri okudukça içim bi tuhaf oluyo nasıl kuzumu bırakacam diye. En azından kv den ilgileniyomuş canım içini biraz daha ferah tut. İş yapmasında da sorun yok bence ama sadece bebek uyurken.Meraba kızlar...işyerindeyim iki gündür...dün felaket zor geldi gözlerim doldu gün boyu....bugün daha iyiyim....ama kv de gün boyu çıkmış o da rahat edememiş hiç merak etme ağlamasına bile fırsat vermiyoruz dedi....bakıcı yengemiz bugün bana toz bezleri falan sordu feyzanur uyurken yaparım dedi..ben sadece çocuğa bak bana yeter desem de rahat etmeyeceğine benziyor...Allah razı olsun...
Zeynepcim seni korkutmak istemem ama çok büyük ihtimalle hamilesin.Ablamda da belli belirsiz çizgi oluşmuştu ve sonuç pozitifti. Allah gönlüne göre versin.Beykozum o silik cizgi bana ait.
Eklemek icin fotografini cekmeyi dendigimde cikmayacak kadar silik
Ama korkuyior insan
Eger icimde 2. Bir melek varsa Agustos sonu dogar ve kisin eve tikiliriz
Ama olsun yine de deli gibi severim!
Isyerinde kimseye konuyu acmadim problem cikarmazlar gecen sene bir ornegi daha olmustu ama yine de ortami bulandirmak istemiyorum
Sadece Omer kendini opturup koklatmayana anne sutu yumusakligi kaybolana kadar beklemek istiyoruz cocuk icin
Yine de hayirlisi
selam güzel mayıs anneleri
oğlum hasta oldu malesef yavrum nefes almakta zorlanıyor
sağlıkocağına götürdüm boğazı kızarmış dedi
anneZEYNEP ;İlk iş günün hayırlı olsun.Allah bütün çalışan annelerin yardımcısı olsun.
kızlar sabah dişçiye gittim bayağıda uzakmışşş Bursa yı bilmediğimdennn:) en uzak hastaneye randevu almışım
kızımı bıraktım komşu anneannesineeeeee
yetişemeden öğle yemeği geldi
hemen eve geldik asyayı almaya yük olmasın diye
komşum illa bırak çocuğu soğukta çıkarma diye kızdı bana
e dedim sen mevlüde gideceksinnn ya götürürüz arabayla yanımda yada dedesine bırakırım dediii
iyi dedim tekrar hastaneye
röntgen çektirdim(beykoz eğer hamileysem yandımmm bu arada)
hemde 3 dolgu yaptırdım
cumaya da 3 dolgu için randevu aldımmm
hemen eve bu arada eve gelmem arabayla 35 dkkkk son sürat
asya komşu dedesiyle oynuyorrrr
komşum sebze çorbası yapmış yedirmiş koca kaseee
ben nasılsa yetişirim diye acil durumlar için hazır kavanoz sebze püresi bulunduruyordum
onu yedirmemiş sinmemiş içinee çorba pişirmiş kızımaaa
dedeside yere sermiş yorgan oyuncaklar oynatıyoooo
oda emekli mat. öğretmeniii çocuklara bayılıyorrr...
velhasıl kelam benim kızzz beni görmeden aramıyorrrrr
ben olmayınca zahmetsizce mama da yiyorrrrr
herkese Allah benimkiler gibi komşular nasip etsinnn
wallahi benim tembel annemden iyi bakıyorlarrrr(torunlarını büyütmüşler ne yapılacağını iyi biliyorlar
hangi sebzelerden ne kadar konacağını alan)
bende ağzım uyuşuk oturuyorumm
2 gündür açım suyla besleniyorum resmennn
inş. uyuşukluk geçince canım yanmaz öpüyorum sizleriiii
3 dolgumuu ve 3 tane daha yapılacak oooww biyolog bune şekerim ya allah kolaylık versin sana şanslısın bak çok şükür ne güzel bakmışlar asya fındığımıza, allah razı olsun ne iyi insanlar varbende dün akşam dişçideydim benimde 2 tane kanal tedavili ve dolgulu dişime kaplama yapılıyor git gel bıktım yani dişçiden allah yardım etsin canım hepimizeee
Kızlar Kayra artık 7 ay 3 haftalık.Dün ilk defa denemek için balıklı sebze püresi yaptım ve beklediğimden daha güzel bir tepki verdi.
Bundan sonra haftada 1-2 kere balık tüketmeye başlayacağız.
Önümüzdeki hafta ev yapımı erişte/makarna teklif edeceğim.Pütürlü gıdaları pek sevmediği için vereceği tepkiyi merak ediyorum.Birde artık ufaktan blender yöntemine veda edeyim diyorum.Çatalla ezerek vermeye çalışıyorum ama her seferinde kusacak gibi yapıyor.Pütürlü yemeye geçmek hiç de kolay olmayacak sanırım.
Yine önümüzdeki haftalarda ilk defa nohut,kuru fasülye,yeşil mercimek,bulgur şeklindeki bakliyatlara başlayacağız ufak ufak.Geceleri arada bir nükseden gaz sorunumuz olunca her hafta 1 çeşit bakliyat denemeye karar verdim.
Bakalım ne olacak
Bugün Kayraya tam buğday unundan ekmek ve erişte yaptım.Tarifler ek gıda topiğimizde
bende balık vermek istiyorumda bekliyorummm
afiyet olsun datluuu kuzumaaaaa yarasın inşallahhhh
en kısa zamanda
hangi balıklar veriliyormuş peki tatlımmmmmm
ben hiç somon yemedim hep tadına bakmak hemde asyaya tattırmak için somon denesemmi
ayy haftasonu ömrümde ilk defa kereviz aldım ilk defa elledim
ilk defada pişirdim eşimde yemezdiiii ben tadını bile bilmezdimmm
bayıldıkkkkk benim bıdıkta tattı azıcıkkkkkk
ben resmen kızımla yeni tarfiler öğreniyorummmmm
hiç çorba yapmayı bilmeyen ben değişik terbiyeler falan araştırıyorummm
ay harikayızzz yahuuuuuu
gitmek istiyorum kızımı emzirmek istiyorum açlık grevine bir son versin istiyorum
yarım saat erken cıkıcam eşim gelip alacak normalden 1 saat daha erkenden yavruma kavuşmak istiyorum
neden boyle yaptı ki ya anlamadım:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?