2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada Kayranın ilk kelimesi " ALLAH" olsun diye sürekli evde tekrarlıyoruz.Şu aralar ben "ALLAH" diyince o da awaaa awaaa diyor :))

bel geldimmm kızlar kocada dondu phuketten az hafret giderdim o yokken kaynanamla annem bendelerdi doğal oalrak giremedim nete.
canım valla işin zormuş cidden şöyle anlatıyıım ben sana uyku saatlerimizi umarım bi faydası olur
09:00 da uyanıyo yemeği altı üstü başı oyun falan 3 saat oyalıyorum bi şekilde
12:00 de uyku vakti
13:00 de uyanma
oyun yemek alt değiştirme zamanı
15:30 veya 16:00 gibi tekrar uyku
burda uyandğı saat değişiyor bazen 18:00 kadar uyuyo bazende 17:00 de hemen uyanıyo uyanma saatine göre
18.00 de uyandıysa 20:30 da 17:00 de uyandıysa 20:00 de gece uykusuna geçiyoruz
benim kız bıberon emerken uyuyo 1 saat içinde tamaman uyumuş oluyo o 1 saattede 15 dakka da bir uyanıp biberonunu istiyo o şeklide 210 cc iyi içiyor kaşla göz aarasında sonra 1 saat sonra yani derin uykuya dalıyo. zaten uyku dongusunde 45 dakika hafif uykudur sonrasiında uyutmayı başarıssan derin uyku ya geçer bebeklerde insanlarda.
buarada ben gündüz kesinlikle sessiz bir ortamda uyutmuyorum tv yada müzik mutlaka acık malum kış hava kapaplı oluyo akşam üstü uyurken hafif kararsa hava bile ışığı açık uyutuyorum. bitek gece uykusunu hafif loş ışıkta yapıyoruz ondan heralde gece gunduz uykusunu karşıtırmıyo. bide gece gunduzun aksine uyandıysa bile eğer ağlamıyosa tabi kucagıma almıyorum beşikten yani oynatmıyorum benide gormuyo ben park yatağın yanında yatıyorum zaten yatağımın hemen yanında. ancak ağladında kucagıma laıp sakınleştirip tekrar yatağına koyup emiziğini veriyorum. 1 buçuk saat içnide bakıyor benden fayda yok bi sure emziiyle oynuyo yatağın file kısmıyla oynuyo falan sonra geri dalıyo uykuya. valla uyumayan bebek çok zor canım allah yardım etsin sana.

cnm bol bol egzersiz yaptır ellerinden tut yürütür gibi turlat ben öyle öyle alıştırdım benimkide öyle bişiler ypıodu şimdi içinde yorulunca oturabilyo...

acele etme yaa bu ay sonunda bidaha dener alırsınız çağan iyi allaha şükür 2 tane dişi geldi altttan erken değilmi yaa kafam karıştı ....:44:

cnm hergün erken çıkman seni daha çok görmesi açısındanda önemli ben yorumumu bundanda yaptım ama tabii karar senin ben erken çıkmak için gözüm saate takılyo..
için rahat olur tek güne sığdırma herşeyi..

Meraba kızlar...işyerindeyim iki gündür...dün felaket zor geldi gözlerim doldu gün boyu....bugün daha iyiyim....ama kv de gün boyu çıkmış o da rahat edememiş hiç merak etme ağlamasına bile fırsat vermiyoruz dedi....bakıcı yengemiz bugün bana toz bezleri falan sordu feyzanur uyurken yaparım dedi..ben sadece çocuğa bak bana yeter desem de rahat etmeyeceğine benziyor...Allah razı olsun...

Kızlar, yazdıklarınızı defalarca okudum,Zeyno'yu,Kayra'yı ve Nur'u kocamaaan öptüm
ortak nokta şu ki: bebişler öğlen uykularını sağlam uyuyorlar,,biraz yemek saatleriyle oynayarak
öğlen uykusunu bi şeklide uzatmam gerekiyor,gerekirse öğlen uykusundan uyanır gibi olduğunda
sallama&süt takviyesiyle öncelikle bunu yoluna sokmam gerekiyor diye düşünüyorum.
Sonrada yavaş yavaş bi şeklide uyku saatini erkene çekmem gerekiyor tabiki
Dün eve gittiğimden geceye kadar onunla oynadım,yordum,emzirdim,muhallebi verdim...
Ama Mira uyumamak için resmen gözünün yaşıyla ağladı akşam,bende çok iyi bilmeme rağmen
dayanamadım yine oynadım,,alışkanlık yapmaz umarım Ama inanın dün gece tam azgın bir boğa gibiydi!
Anneme ne zaman bişey desem,genlerinde var sende hiç uyumazdın diyor,, sanırım bu da biraz genetik.
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar,dikkate alacağım...

canım gündüz uykularını düzene sokmakla başlamak cok mantıklı şöyleki gündüz uyumuyor ee ozaman gece daha çok uyuması gerekmezmi diye düşünmek çok yanlış sanki uyudukça daha çok ve daha güzel uyuyor bu minnoşlar inş yoluna girer herşey canım bende bebekken çok az uyurmuşum annem hala söylüyor 10 dk bir uyanırdın geceleri diye ve zeynoya ınanamıyor tabi ben böyle bebek görmedim senin kız kendini büyük zannediyor ohh anneside tembel zaten seviyor annesini uyanmıyor geceleri diyor

Ben bebişlere herşeyin düzenli verilmesi gerektiğini düşünüyorum,mesela yemek saati aynı zamanlarda ve mama sandalyesinde
verildiğinde bebek o anda bi eylem gerçekleştireceğine alışıyormuş ve kafasına oturtuyormuş zamanla,,birde şu uyku düzenimiz otursa tamamdır.
Bu ay bebeklerin bişeyleri çok sık unuttuğu bir dönemmiş,sanırım benimki de uyumayı unutuyor
Alıntı:"Bebekler bu aylarda balık hafızalıdır! Yani söylediklerinizi çok çabuk unuturlar. Topla oynarken, top görüş mesafesinden çıktığında onu çoktan unutmuş olabilirler. ‘’Topu buraya atma, atarsan kaybolur’’ gibi uzun cümleler kurmayın. Siz yükleme gelmeden o özneyi unutabilir! Kısa cümleler ve kelimeler kullanın. Mesela Ona ‘’hayır ‘’deyin. Bebeğinize yavaş yavaş davranış düzeni öğretmenin zamanı gelmiştir. Disiplinle dünyanın sınırsız olmadığını uygun bir dille anlatmaya başlarız. Cama vuruyorsa , elektrik prizlerine yaklaşıyorsa ona hayır diyerek, olumsuzluk mimikleri yapın. Balık hafızalıdır ama sizi anlayacak kadar da zekidir."

Sanırım ben onu anlayacak kadar zeki değilim

Kesinlikle genetik faktörler çok büyük rol oynuyor.
Kayra doğduğundan beri hiç geceyi gündüzü karıştırmadı.Hep gece uyur gündüz uyanık olurdu.1.5 aylıkken akşam 6-7 de yatar sabaha kadar uyanmazdı.Bunu farkedince akşam 7den önce banyosunu yaptırıp karnını doyurup yatırmaya başlamıştım ve bu alışkanlığımız hiç değişmedi.Yani özellikle o saatte yatması için hiç çaba sarfetmedim aslında.Kendi saatini kendisi belirledi.
Annem hep akşam 6ya kadar zor dayanırdın,6,30da seni uyuturdum sabaha kadar uyurdun der :)).Yani uykusu bana çekmiş biraz :)
Ama iştahının bana çekmediği kesin .

merhaba kızlar

azraece ile görüştüm, selamları var..
Ece ile başbaşa ama komşuları hep davet ediyormuş
eşi de izin alabilirse yanına gelecek inşallah
fırsat bulursa internet kafeden yazabilir

turuncum
sağol canım
ilaçlar çok iyi geldi, antibiyotik kullansammı demiştim
kullandığım gibi geçti sanki rahatsızlığım
Kayranın yeni resimlerini gördüm, çok yakışıklı kuzum maşallah
kızımla öpüyoruz onu :)))

mutluanne, canım iyi düşünmüşsün, bebişlerin düzeni olunca herşeyi daha rahat oluyor
plannerın da dediği gibi sanki uyudukça uyuyası geliyor minik kuzuların :))

dilekmete kocişine kavuşmuşssun
darısı diğer ayrı olanların başına olsunn inşallah..

Bu arada Kayranın ilk kelimesi " ALLAH" olsun diye sürekli evde tekrarlıyoruz.Şu aralar ben "ALLAH" diyince o da awaaa awaaa diyor :))

Omerin bilincli ilk kelimesi neydi tahmin edin? MAMAAA
Sonra GEL ve HADI

Bilincsiz ilk kelimesi de ANNE idi :)
Sonra BABA ve DEDE

Simdi hepsini bilincli soyluyor dede disinda :) ama dedesi oyle dusunmuyor haliyle :)

Kizlar sabah 130 150cc civari emzirip cikiyorum
Ogleye dogru 125cc sut iciyor
Aksama dogru 125cc sut iciyor ya da yetisirsem beni emiyor
Bir daha da kolay kolay veremiyorum

Gece uyandiginda hemen meme veriyorum
Hic huyum degildi ama 100cc de geceleri emiyordur

Sizce yeterli midir? Dra cuma gidecegiz aklim hep sut miktarimda...
Sevgili memem ve beynim lutfen surekli uret!!

Beykozum o silik cizgi bana ait.
Eklemek icin fotografini cekmeyi dendigimde cikmayacak kadar silik
Ama korkuyior insan
Eger icimde 2. Bir melek varsa Agustos sonu dogar ve kisin eve tikiliriz
Ama olsun yine de deli gibi severim!
Isyerinde kimseye konuyu acmadim problem cikarmazlar gecen sene bir ornegi daha olmustu ama yine de ortami bulandirmak istemiyorum
Sadece Omer kendini opturup koklatmayana anne sutu yumusakligi kaybolana kadar beklemek istiyoruz cocuk icin
Yine de hayirlisi

canım ıkıncı cizgimi silik senin yaa aaa valla benim reglim 5 gün geçtiğinde yaptığım ilk gebelik testimde öyle çıkmıştı silik çizgii:) inanmak istemeyen ben ve pozitive olduğu konusunda ısrarcı kocam sabah doktora gittiğinde 4-5 haftalık gebelik kesesini görmüştük şekerimm hakkında hayırlısı olsun inş, ben anlayamadımda hangi çizgi silikkk? ayy beykozz yardım et şekerimmmmmmm

açıkçası bende ilk dişimiz çıktığında görmezlikten geldim kv farketmişti ama oda görmemezlikten geldi :)). sonra benim ananem diş buğdayı yapıp hediye almıştı. ne alaka ama ananem bile daha çok sahiplenmişti.. sen görmesen bile bi gören bulunur elbet :)

Beykooozz,,Enes kuzu nasıl oldu canım?

bugun kontrolü var canım saat 3te gidicez hala hırıltısı devam bakalım ne dicek keyfi iyi cok kötü olsa daha önce gitcektim doktora cok duygulanıyorum siz sorunca beni ve enesimi regl geliyor ya sanırım ondan cok saol rabbim hastalıkları uzak eylesin bebeklerimizden bide hepatit b oluyor ya bebekler tvde gördüm dün hepatit a da artık vurulcakmıs ası kartına yazdırmayı unutmayın sorun diyodu ben saglık ocagına bir ara gidip sorıyım

zeynepcim ben üzerinemi gittim... rabbim gönlüne göre versin sormam istemiyorsan

biyologcum maasallah sana 10kilo ben versem keske gelip enese baksana gııı sen tecrübelisin prensesten huysuz cocuktan anlarsın bende gidiyim spora saka bir tarafa azimli olman cok güzel saglık için ve kendini iyi hissetmen için zayıflama sart bende bir ara baslarım inş

ayy şakamı bu ya bir babanne nasıl torunun dişini görüpte görmemezlikten gelirki canım belki gerçekten farketmemiştir olabilirmi:26: aksi ise çok acı gerçekten amaç ne yani ilk ben gördüm hediyesinden kaçmakmı nekadar maliyetli birşeyki bu ayrıca insan torununa dünyaları bağışlamak istemezmi ya biz böyle gördük kendi annane ve babanemizden ve şimdide bizim minnoşumuz için can vermeye hazır annaneside babanneside

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…