2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

silik çizgi mi.
Yok yok yanlıştır o

gittiniz mi doktora ?

selam güzel mayıs anneleri
oğlum hasta oldu malesef yavrum nefes almakta zorlanıyor
sağlıkocağına götürdüm boğazı kızarmış dedi

Oyyy
Bebecikler hep hasta yaaa.
Çok geçmiş olsun sizede.

Besteden erken uyananlar da varmış. Sabahın köründe ne diye kalkarlar anlamıyorum doğrusu, hava bile aydınlanmamış oluyo. İkimizi de kolay gelsin ne diyeyim.

bizim uyanma saatimiz hiç belli olmuyor yaaa.Bir bakıyorsun 5,bir diğer gün 6,çok nadirde olsa 7 de kalkıyor.O zaman bayram ediyorum tabi

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.foruma sanırım en son kızım doğduğunda uğramıştım:)doğdu doğacak derke artık emekleyen bir bebeim var

Merhaba

nerden bulursun bu karikatürleri

Dişlerin için çok geçmiş olsun.Benimde hamilelikten sonra diş bakımı yaptırmam gerekiyordu.hatta 20lik dişim 4 gündür ağrıyor ama çekeceklerini bildiğim için korkuyorum gitmeye.Birde gitsem Kayraya kim bakacak
Artık ocakta annemlere gittiğimde yaptırırm komple bakımı.
Komşularından Allah razı olsun valla.Ne kadar iyi insanlar..Tabi Asya ya da kocaman bir aferin.Benim oğlan kimseye gitmez ben varken.Peşimden ağlayıp duruyor öyle.

Ahh canım yaa.Biz evdeyken yemek yemedikleri zaman kafamıza takarken sen uzaktan uzağa iyice üzmüşün kendini.
Allah yardımcın olsun tatlım.Sütü almadığı zamanlar ek gıda ile devam etsinler olmaz mı?

Nasıl bir çorbaymış o öyle ki bir kase dolusu yemiş ve devamını istemiş.Hele hele yiyen Asya olunca çok merak ettim doğrusu tarifini
Benim iştahsız oğluma şu sıralar hiç bir şey beğendiremiyorum
Bu arada o çorbadan yarın senin elinden yerse kesinnn tarif istiyorum ona göre.Bakalım hikmet çorbada mııı yoksa komşu teyzede miii
Dişçinde pek hoşmuş ayrıca

Canım geçenlerde prof.dr.hilal mocan bebekler için somonu ve hamsiyi ilk balıklar olarak seçmememiz gerektiğini söylemişti.
Yüksek miktarda omega 3 içerdikleri için en son verilecek balıklar olmalılarmış bu dönemde.
Ben de olsaydı mezgit veya dil balığı verecektim ama bulamayınca levrek verdim.
Kereviz tarifi istiyorumm.Ben de kerevizi hiç sevmeyenlerdenim.Belki senin tarifinle severim :))

Canım en pratik göbek salata yapabilirsin...
Göbek - taze soğan- maydanoz- salatalık - z.yağ ve limon müthiş..
Hazır garnitürden hemen amerikan yapabilrisin.. içine de kornişon
Havuz salatası.. Havuçları rendele.. hafif z.yağı ile sotele.. mayonez çok az da sarmısaklı yoğurt.. servis yaparken de üstüne kıyılmış ceviz serpiştir müthiş oluyor..
Veya hazır süzme yoğurt içine salatalık dereotu az sarmısak.. (süzme yoğutlu cacık) yine servis yaparken üstüne ceviz koyabilirsin..

Şimdilik pratik olarak aklıma gelenler bunlar canım

turuncum şimdi geldik doktora giremedim hastaneye gittik danısmadaki kıza kimseyi almayın doluyum demiş kadına kontrol için geldik dedim oda bana isim enes ...
dedim oda agzını büzdü hatırlamadım dedi ordan gıcık oldum sonra bekleyin haber vercem dedi
bekliyorum yok gittim yanına söyledinizmi dedim oda doktor bey böyle dedi falan dedi
bende sesli bir sekilde neden ozaman bunu bize söylemiyorsunuz bosuna bekliyoruz doktor kendisi cagırdı bizi dedim
oda sustu falan eşim yanıma geldi duyunca sesimi gel gidiyoruz bidaha gelemm buraya dedim oda geldi
sonra döndü diger danısmadaki kızıda o azarladı
ben bıktım su insanların kendini begenmşliginden orda süslü bir bayan vardı onun peşinde dolanıyolar bende acıkken ölelerdi şimdi kapandım ilgisizlik diz boyu
ayrımcılık var bunu cok iyi anlıyorum bide özele gidiyoruz yani nese kızlar oglumu gösteremedim ilaclara devam etcem
sonra eski hastaneme gidicem dogum yaptıgım cok sinirliyim cokkkkk

kızlar bu arada perşembe günü doktora gittik aylık kontrol için
oğlum 800 gr almış boyuda 70 cm olmuş
herşey yolunda şükür
yalnız bizim oğlan çok tembel tam olarak oturamıyor
bol bol oturtmam lazım
en güzeli mama sandalyesinde diğer türlü kaydırıyo kendini beyefendi
en sevdiği şey yerde yuvarlansın ama yok arık otursun totosunun üstüne
beykoz geçmiş olsun sizede benim oğlanda hastalandı ya:26:

Şöyle sorumsuz insanları Allah'a havale ediyorum, sen bebeğin için orda kaygılanırsın onların umurunda olmaz,
neticede dr.a gitmişsin, bayramlık mı giyip gidilecek yani!!Böyle bir durumda ben de birine,"bir sürü işsiz
insan var, bi işe yaramıyosun bari çalışma o zaman da boşuna yer işgal etme" demiştim.Kız beni şikayet edeceğini söyledi,
bende kartımı bıraktım ona Hasta çocuğu dışarı çıkarmışsın zaten bide hoop eve geri bide Terbiyesizlik resmen...

cok gecmiş olsun hayatım cok zordur sabır versin rabbim sana meleginede saglık hayatm tesekkür ederim ilgin için ...

aynen hayatım napcaksın sinirden kuduruyorm oglum öksürüyor hiç umrunda degil geriz.ka.. nese canım bidaha gitmem zaten

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.foruma sanırım en son kızım doğduğunda uğramıştım:)doğdu doğacak derke artık emekleyen bir bebeim var
Gözün aydın canım senin bebeğin ne kadarlık şimdi?
Tam benim kızımı tarif etmişsin meyveyi hiç sevmiyo ama o yemiyo diye yiyen baba değil benim şekerim ohh misss
Allah kolaylık versin canım diş deyince bile bi tuhaf oluyorum çünkü benim dişçi fobim var bir kere dişçide beklerken korkudan bayılıyodum kolonyalarla kendime gelmiştim.
Bu arada çok şanslısın ne tatlı komşuların varmış tabii kızının yabancılık çekmemesi de ayrı bi şans.
Ahh canım ya gerçekten zor bir durum allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun.
Ellerine sağlık canım
ne hoş dr muş o öyle senin çevren de hep 50 yaş ve üzeri. Zaman çok eğlenceli geçiyordur eminim.

Ne sinir bozucu tiplermiş ya. Kızmakta çok haklısın canım.

bugün diş buğdayı yaptık kızıma..
1 ay oldu dişimiz çıkalı yapalım dedik artık..
fazla kimseyi çagıramadım yardım edenim yok zorlanmıyım diyee..
aslında adet yerini bulsun diye yaptık:))
çok cici bir elbise almıştım hedik için ama kızım sagolsun daha foto çekmeden kusunca
hazır hediye gelenlerden birşeyler giydirdim
birazdan ekliycem foto

Cok iyi etmissin yapmakta ilerde guzel bir ani olarak hatirlanir hemde kizin buyunce resimlerde gormesi hos olur valla ,,hayirli olsun cnm umarim bizlerede nasip olur yapmak ..sen demissin ya bir ay sonra ancak yapabildim diye bence sorun degil benimkide herhalde bir yil sonraya rastgelir bakalim artik ne zaman Tr ye gelirsek :))

konserve mısır&doğranmış mantar&kırmızı biber,yarım demet dereotu,biraz taze soğan,
tuz,yağ,nar ekşisi= sonuc= salata tarifini isteyen misafirler
Eki Görüntüle 580811

Cok guzel tarif sagol cnm ise yarar kanimcada ben mantarlari merak ettim pisirmeden mi konuluyor..oyle ise benim kesin karnimi agirtir cig mantar yiyememde:)),,acaba haslansa az olurmu?

Hay allah ne tipler varmis heleki bir hastanede olunca hic dayanilmaz., sen yine sabirliymissin giz ben olsam tum hastaneyi kaldirirdim taa ki yetkili kisi tarafindan o kisiyi attirana kadar, neyse cnm bende simdi gaz verip uzmuyum sizleri..cok gecmis olsun ins bir daha ayni durumu yasamazsiniz..iyi doktor ve iyi insanlarla karsilasirsiniz ins..Enesi kocaman opuyorum, allah sifa versin kuzumuza

Cok sevimdim masallah demek bir ayda 800 gr , varya iyi yaramis ek gida demek Kayra bey e aferin annesi cok cabaladin oldu sonunda,allah daim etsin bu arada gecmis olsun iyilesir umarim..
Bizde de oturma tam yok..mama sandelyesinde oturuyor ama o yeterli degilki desteksiz otursun diye koyuyorum oyuncaklari onune onlarla oynarken oturuyor biraz sonra cup yanlara cabuk yoruluyor tembel poposu diyicem ama poposunun ustune sirt ustunde iken habire gobegini disa atmasini biliyor ama velhasil yok oturmayi sevmedi gitti esek sipasi oglum :))

Gecmis olsun,
Allahim bizede oyle dede nasip et ins..sevdim senin komsu dedeyi masallah amcaya ..seninde sansina masallah
O sebze corbasini nasil yapiliyormus bir ogren kuzum merak ettim valla

Biz balik verdik ama cok begenmedi, bende bir daha vermedim..hele su tavuk ile eti bir oturtturuyum onuda aldim siraya alisir ins zamanla..
Ben bebek makarnasi artik veriyorum yogurtla cok seviyor...b artik bende yiyecekleri hafif ezerek deniyorum..once boo yapar gibi oluyordu simdilerde sanki alisiyor hatta muzu agzina verdigimde emiyor kopardiklarinida agzinda kendi ezip yutuyor ..her gun sok ediyor bu oglan beni,..yalniz bugunlerde bir sorunu var oglumun cok curuklu oldu,,cir cir oldu ne yese aninda goruntu veriyor az az ve cok sulu sari renkte yapiyor allahtan.. acaba usutuyormu bagirsaklarini ...gelde takilma simdi buna
Ben mercimek konusunda biraz daha bekleyecem., baklagiller konusunda da ayni fikirdeyim ..sen bir dene bir bakalim Kayra da nasil bir sonuc olucak sonra da senin tecrubelerine bakarak bende birseyler denerim belki..

Kızlar yaa benim oğlumun iştahsızlığı beni çok yıpratıyor ve yoruyor.
Son günlerde mama sandalyesine oturacağı zaman yemek yiyeceğini anladığı için ağlamaya başlıyor.Bin bir oyunla kırk takla atarak 3-4 kaşık veriyorum sonrasını zorla yedirmeye çalışıyorum.Ağzını öyle kilitliyor ki o kaşığın girmesi için yanakların sıkılması gerekiyor.Sinirlerim harap oluyor inanın.Geçen ay üstüne düşmedim,yemezse aç kalsın dedim ama kilo alımı çok az oldu.Zorla yedirerek yemekten soğutmak istemiyorum ama beni buna mecbur ediyor.İnanın o kadar akıllı ki yemek esnasında güldürüp ağzını açtığında kaşığı veriyorum diye artık ağzı kapalı gülüyor
Her gün değişik tatlar hazırlıyorum belki severde yer diye ama sadece yoğurt ve mercimek çorbasını seviyor.Pütürlü gıdalar zaten tam bir fiyasko.Hemen öğürüyor.
Ya önüne ekmek veriyorum hem oynasın hem yesin diye ama o surat ifadesini görmeniz lazım.Ekmeğe dokundukça yüzünü buruşturuyor.Hele marul yaprağına dokunuşunu görseniz,iğreniyor gibi
Yatmadan önce önüne kinder süt dilimi koydum,belki tadını merak eder diye ama bir ısırık aldıktan sonra suratını buruşturarak geri attı.Yani bırakın yemeyi yiyecekle oynamak bile istemiyor.Onu bu hale ben getiriyorum belkide bilmiyorum...
Hele bu yeme probleminin uzun yıllar böyle devam edecek olma olasılığını düşündükçe saçıma aklar düşüyor.
İnanın kızlar bazılarınız burda "mamayı görünce yemek için ağlıyor" diye yazdığında benim oğlumunda böyle olması için bol bol dua ediyorum.Ya çok yemesini değilde en azından verdiğim 5-6 kaşık mamayı kendi isteği ile yemesini istiyorum sadece.
Zorla beslemek hem onu hem de beni çok yıpratıyor.Biliyorum bunun çözümü şimdilik yok,zamana bırakmak gerekiyor ama ben sadece içimi dökmek istedim...

inş sizede nasip olur cnm..ben yapmıycaktım ama son anda annem ısrar edince öyle oldu iyikide olmuş..
maksat adet yerini bulsun..fazla foto çekemedim tüm iş bana baktıgı için çekebildiklerimi ekledim bakabilirsiniz

dişi çıkıyo annesi belki ondandır iştahsızlıgı..
inş geçici bir süreçtir cnm..
iştahsız çocuk çokkkkk zor iyi blirim ben..
benim büyük kız sofrada çıldırtır bizi,yemek seçer yemek yemez mızmız birşey
hep eşimle kavga ederiz sofrada hepsi cerenin iştahsızlıgı yüzünden
umarım kayra düzelir eski iştahına kavuşur

Hayırlı olsun canım.
Kayrada 15 günlük iken sünnet takımını giydirmiştik,misafirler gelmeden önce hazır olsun istedik ama o bütün kıyafeti kakalamıştı :))

Cok guzel tarif sagol cnm ise yarar kanimcada ben mantarlari merak ettim pisirmeden mi konuluyor..oyle ise benim kesin karnimi agirtir cig mantar yiyememde:)),,acaba haslansa az olurmu?

Canım sanırım haşlandıktan sonra oluyor :44:

Amaaan benim oğlanın günü gününü tutmuyor canım yaa.Şu aralar iyice canımı sıkıyor zaten...
Bir off çeksem karşı ki dağlar yıkılır anlayacağın...
Makarnayı ben de deneyeyim o zaman,belki sever
Bizim doktorumuz artık 8.ayda balık,bakliyat falan verebileceğimizi söylemişti.Ben bugüne kadar sadece mercimek vermiştim.Açıkcası gaz sorunu olacak diye çok tırsıyorum ama yine de deneyeceğim.Mercimeği sevdiği için belki bu bakliyatlarıda sever kim bilir...
Pütürlü gıda ise muzu elimle ezip verdiğimde geveleyerek yiyor,ama yemekte pütür olunca öğürüyor.Ne yapacaz bilmiyorum.

Geç kaldım sanırım tarif vermek için :26:

Bu kız bu gece de uyumazsa bu da benim yarınki halim olacak
Eki Görüntüle 580817

Canım uyku düzeninin olmamasıda aynen iştahsızlık gibi çok zor bir durum.Allah yardımcın olsun seninde.

Ayy saçını başını yolasım geldi şimdi o kızın.Valla ben de olsam senin yaptığını yapardım sanırım.İnşaallah enesim bir an önce iyileşir annesi.

Wavvv 800 gr
Canım lütfen bu çocuğa "iştahsız,birşey yemek istemiyor"deme
Ayına göre süper kilo almış maaşallah.

Herhalde biz de bu yeme problemi yüzünden eşimle çok kavga edeceğe benziyoruz.
Ben yemiyor diye sızlanıp üzerine düştükçe adam "bırak yemesin zorlama"diyor ya
İnşaallah dişinden kaynaklanıyordur canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…