Kızlar yaa benim oğlumun iştahsızlığı beni çok yıpratıyor ve yoruyor.
Son günlerde mama sandalyesine oturacağı zaman yemek yiyeceğini anladığı için ağlamaya başlıyor.Bin bir oyunla kırk takla atarak 3-4 kaşık veriyorum sonrasını zorla yedirmeye çalışıyorum.Ağzını öyle kilitliyor ki o kaşığın girmesi için yanakların sıkılması gerekiyor.Sinirlerim harap oluyor inanın.Geçen ay üstüne düşmedim,yemezse aç kalsın dedim ama kilo alımı çok az oldu.Zorla yedirerek yemekten soğutmak istemiyorum ama beni buna mecbur ediyor.İnanın o kadar akıllı ki yemek esnasında güldürüp ağzını açtığında kaşığı veriyorum diye artık ağzı kapalı gülüyor
Her gün değişik tatlar hazırlıyorum belki severde yer diye ama sadece yoğurt ve mercimek çorbasını seviyor.Pütürlü gıdalar zaten tam bir fiyasko.Hemen öğürüyor.
Ya önüne ekmek veriyorum hem oynasın hem yesin diye ama o surat ifadesini görmeniz lazım.Ekmeğe dokundukça yüzünü buruşturuyor.Hele marul yaprağına dokunuşunu görseniz,iğreniyor gibi
Yatmadan önce önüne kinder süt dilimi koydum,belki tadını merak eder diye ama bir ısırık aldıktan sonra suratını buruşturarak geri attı.Yani bırakın yemeyi yiyecekle oynamak bile istemiyor.Onu bu hale ben getiriyorum belkide bilmiyorum...
Hele bu yeme probleminin uzun yıllar böyle devam edecek olma olasılığını düşündükçe saçıma aklar düşüyor.
İnanın kızlar bazılarınız burda "mamayı görünce yemek için ağlıyor" diye yazdığında benim oğlumunda böyle olması için bol bol dua ediyorum.Ya çok yemesini değilde en azından verdiğim 5-6 kaşık mamayı kendi isteği ile yemesini istiyorum sadece.
Zorla beslemek hem onu hem de beni çok yıpratıyor.Biliyorum bunun çözümü şimdilik yok,zamana bırakmak gerekiyor ama ben sadece içimi dökmek istedim...
ne uyuz insanlar var yaaturuncum şimdi geldik doktora giremedim hastaneye gittik danısmadaki kıza kimseyi almayın doluyum demiş kadına kontrol için geldik dedim oda bana isim enes ...
dedim oda agzını büzdü hatırlamadım dedi ordan gıcık oldum sonra bekleyin haber vercem dedi
bekliyorum yok gittim yanına söyledinizmi dedim oda doktor bey böyle dedi falan dedi
bende sesli bir sekilde neden ozaman bunu bize söylemiyorsunuz bosuna bekliyoruz doktor kendisi cagırdı bizi dedim
oda sustu falan eşim yanıma geldi duyunca sesimi gel gidiyoruz bidaha gelemm buraya dedim oda geldi
sonra döndü diger danısmadaki kızıda o azarladı
ben bıktım su insanların kendini begenmşliginden orda süslü bir bayan vardı onun peşinde dolanıyolar bende acıkken ölelerdi şimdi kapandım ilgisizlik diz boyu
ayrımcılık var bunu cok iyi anlıyorum bide özele gidiyoruz yani nese kızlar oglumu gösteremedim ilaclara devam etcem
sonra eski hastaneme gidicem dogum yaptıgım cok sinirliyim cokkkkk
maşallah oğluşuna canımkızlar bu arada perşembe günü doktora gittik aylık kontrol için
oğlum 800 gr almış boyuda 70 cm olmuş
herşey yolunda şükür
yalnız bizim oğlan çok tembel tam olarak oturamıyor
bol bol oturtmam lazım
en güzeli mama sandalyesinde diğer türlü kaydırıyo kendini beyefendi
en sevdiği şey yerde yuvarlansın ama yok arık otursun totosunun üstüne
beykoz geçmiş olsun sizede benim oğlanda hastalandı ya:26:
vallahi dinlenemiyorum :))kızlar neredesiniz yahuu forumda 1 üye bendeniz 0 ziyaretçi var wuuuuu kimse yok hepiniz buluştunuz mu
ne yaptınız boyle
ancak okudum geçmisi bu saate kadar
sürekli aklım yavrumda konsantre olamıyorum bugun hiçbirşeye
kızım grevde bugun ne olduğunu ve neden olduğunu anlamış değilim
sabah emzirip çıktım 7:30 da çok uzunda emmedi aslında ve şuana kadar 50cc
içmiş kesinlikle reddediyormuş biberonusabah çok mutluydu bana mı küstü acaba
üff bilmıyorum çok karışığım:18::18:
kocaman bir AMİİNN demek istiyorum...
berru'nun bandajının çıkmasına çok sevindimçok geçmiş olsun
Kayra'nın ve Beste'nın de incileri varmış amanda aman maşallah
cicek_cicek canınm çok geçmiş olsun dr söylediği gibi genetik olabilir kendini de suçlama lütfen
dikkat ediyorsun mutlaka ama olacağı varsa oluyor bir şekilde önemli olan ciğerlerine inmemiş çok şükür
Zeynep'cim çalışan anneler kulübüne hoşgeldiiiinnnnn umarım herşey ömer ve senin için aileniz için güzel olur bu minik ayrılıklarında
üstesinden kolayca gelirsiniz ...yazan; seni çok iyi anlayan ve çalışan yavrukediii
lillac canım ne hoş bir hafta evdesin çok iyi ama inan dinlenemiyor insan evde olunca kendimden biliyorum dün hiç oturmadım
desem yeridir sürekli birşeyleri düzeltmek toplamak ile geçti şuan dinleniyorum
Turuncu anlatırken bile ne kadar gerildiğini anlıyorumKızlar yaa benim oğlumun iştahsızlığı beni çok yıpratıyor ve yoruyor.
Son günlerde mama sandalyesine oturacağı zaman yemek yiyeceğini anladığı için ağlamaya başlıyor.Bin bir oyunla kırk takla atarak 3-4 kaşık veriyorum sonrasını zorla yedirmeye çalışıyorum.Ağzını öyle kilitliyor ki o kaşığın girmesi için yanakların sıkılması gerekiyor.Sinirlerim harap oluyor inanın.Geçen ay üstüne düşmedim,yemezse aç kalsın dedim ama kilo alımı çok az oldu.Zorla yedirerek yemekten soğutmak istemiyorum ama beni buna mecbur ediyor.İnanın o kadar akıllı ki yemek esnasında güldürüp ağzını açtığında kaşığı veriyorum diye artık ağzı kapalı gülüyor
Her gün değişik tatlar hazırlıyorum belki severde yer diye ama sadece yoğurt ve mercimek çorbasını seviyor.Pütürlü gıdalar zaten tam bir fiyasko.Hemen öğürüyor.
Ya önüne ekmek veriyorum hem oynasın hem yesin diye ama o surat ifadesini görmeniz lazım.Ekmeğe dokundukça yüzünü buruşturuyor.Hele marul yaprağına dokunuşunu görseniz,iğreniyor gibi
Yatmadan önce önüne kinder süt dilimi koydum,belki tadını merak eder diye ama bir ısırık aldıktan sonra suratını buruşturarak geri attı.Yani bırakın yemeyi yiyecekle oynamak bile istemiyor.Onu bu hale ben getiriyorum belkide bilmiyorum...
Hele bu yeme probleminin uzun yıllar böyle devam edecek olma olasılığını düşündükçe saçıma aklar düşüyor.
İnanın kızlar bazılarınız burda "mamayı görünce yemek için ağlıyor" diye yazdığında benim oğlumunda böyle olması için bol bol dua ediyorum.Ya çok yemesini değilde en azından verdiğim 5-6 kaşık mamayı kendi isteği ile yemesini istiyorum sadece.
Zorla beslemek hem onu hem de beni çok yıpratıyor.Biliyorum bunun çözümü şimdilik yok,zamana bırakmak gerekiyor ama ben sadece içimi dökmek istedim...
çok şükür canım yaa çok mutlu oldum bir şey çıkmadığı için...kızlar malesef giremiyorum devamlı..
bugünün güzel haberi sonunda azranın ekosu çekildi
ve maşallah kızıma kalbinde hiçbir sorun yok.
doktor masum üfürüm dedi. tertemiz hiçbişey yok kalbinde dedi. ve dünyalar benim oldu bu yüzden çok mutluyum.
allahım kmseyi evladıyla sınamasın.
bgn defalarca şükrettim. azrama sarılıp sarılıp öptüm.
gözlerim dolu dolu bekledim hastanede sırayı.
neler var neler. heleki annesini babasını döven bi çocuk vardı, rabbim yardımcısı olsun gözyaşlarımı tutamadım.
anne babası elinden tutmaya çalışınca yumrukluyo vuruyo, sonra yere yatıyo
bi ara çocuk, sırada bekleyen bizlere doğru yönelince,sıradakilerden biri 'lütfen çekermisiniz' deyince resmen hıçkırdım boğazım düğümlendi
oda haklı çocuğuna vurur diye korktu, ama çocuğun annesi tokadı yiye yiye aldı zorla çocuğu boynu bükük ne yapsın
off hatrladıkça gözlerim doluyo. nasıl bir imtihan ne kadar zor
sonra bi kadın vardı kızını pusete koyacaktı, zorlanınca eşim kızı tuttu yardım etti.
sonra yanıma gelince, 'hayatım tutulacak hiçbiryeri yoktu çok ağırdı o kadın nasıl taşıyor aklım almadı' dedi.
offf resmen içim çıktı. bazen kilosuna falan takıyorum, uykusuna takıyodumda da bugün aklım başıma geldi..
aman kızlar şükür edelim allahım bize sağlıklı evlatlar nasip etti :26:
allah herkesin yardımcısı olsun.
evleneli 20 ay oldu ve biz eşimle ilk kez 2 gün küs yattık
zoraki konuştuk yatakta resmen bi uçta o bi uçta ben yattım.
kendimi çok kötü hissettim.
dün barışır gibi olduk, sabah hastanede küslüğü unuttuk zaten.
sonra o işe gitti, geldiğinde de grip olmuş burnunu çeke çeke geldi.
nane limon ıhlamur vs.. derken 21.30 yatırdım onuda.
azrada şuan ayağımda sallıyorum uyudu sayılır,onuda yatırıp burda olucam.
eşime hala çok kırgınım biraz değişikliğe ihtiyacım var
zadacım kilo almamış Zeynep Ada ama boyu güzel uzamış ve çok şükür sağlıklı ya dert etme annesikızlar bugün berbat bi gündü..
sabah kızımı kontrole doktora götürdüm..hiç kilo almamış çok moralim bozuldu..bu ay 3 diş çıkardık bide hastalandı iştahsızdı.. napcam ben ya..ama boyu 4 cm uzamış 70 cm olmuş..kan tahlili verdik çiş için hala bekliyoruz..
doktor bu ay balık ve bakliyatlara gecebiliceğimizi söyledi..özellikle yeşil mercimek vermemi söyledi..yarın deniycem bakalım..
kahvaltısına milupanın 8 tahıllı kahvaltı mamasından eklememi söyledi..öğünleri çoğalt dedi..balık yağı verdi birde..
benimde 3 te diş randevum vardı kızı eve getirip tekrar diş için aynı hastaneye gittim..dişime kanal yapılmıştı dişş kökünde kist oluşmuş damaktan ameliyatla kesip kisti aldılar..ağzımın içi cok fena 10 dikiş var..agrıyo..sıcak bişey yemek yok 4 gun..cnm cay istiyo...resmen bu gebelikle 1 diş gitti yaa..neyse allah beterinden korusun..
yarında bakıcı görüşmelerim var bu ağızla nasıl konuscaksam..dua edin benim iiçin iyi birini bulabileyim kızlar ya..
bizden haberler böyle şekerler..
nagihancım hadi hayırlısıNasılsınız bakalım tatlışlarım?
Bu sabah erkenciyim bende.şimdilik yoğunluğum yok.
searcbahu; tatlım senin de gözünaydın.ay ne güzel ya.rahatladık hepimiz.insan emin olunca daha içine su serpiliyor.
beykoz; saçını başını yolasım geldi ya.ilgilenmemek ne demektir ya...o ayrımcılık yapanları Allah da ayırsın inş...
annezeynep; bir test mevzuu var cnm.hakkınızda hayırlısı olsun inş..
zada; cnm çok geçmiş olsun ya.Bu hamilelik dönemi bizim dişlere maloldu.benimde 2 dolgum var.sapasağlam dişlerim vardı 25 sene hiçbir şey olmamıştı.
çok zordur bilirim.Allah yardımcın olsun.
biyolog; senin işlem gören ve görecek! diş sayılarını görünce woww dedim yani...Çok geçmiş olsun cnmm.
Turuncu; işler yoğun cnm.müdür yok onun birçok sorumluluğu benim üstümde uğraşıyorum valla.Yaren Nur iyi çok şükür.dün babannesi 2 köfte, bir de tarhana çorbası içirmiş.acaba ben olsam yedirebilir miydim bilmiyorum.Kv.'ye göre iştahı yerinde ki çocuk geçen c.tesi son kontrolde 9 günde 340 gr. almış....Sanırım babannesi benden daha iyi yediriyor..H.sonu yediremediklerime kafayı takmamayı düşünüyorum.Demekki babanneden daha güzel yiyor.h.içi zaten yiyor diye düşünüyorum...
Kızlar hamileliliğimin ilk başlarında karın şişliği ve karını içe çekememe,dışarı çıkaramama durumlarım vardı batıyordu.şuanda da aynı şey var dün akşamdan beri.Bu durum bana gebeliğimi hatırlattı.rejim de yapıyorum oysa.bu arada bir haftada 1,400 gr gitmiş.neyse anlam veremedim durum hala devam ediyor.cuma sabah dra gideceğim.ultrasona bir soksun bakalım kese falan var mıyada kistlerim mi büydü halay sırasında..hala adet olmadım.sütüm 3 gündür kesilmiş durumda.ilginç bir dönemdeyim yani anlayacağınız...dua edin benim içim.bizim en son faziamız 6 kasımdı, o günden bugüne 43 gün geçti...oofff kafam çok karışık....
geçmiş olsunGunaydınlar oglum grıp oldu..Ayagımda sallanarak sadece uyuyor
sızler nasılsınızzz
sabah ağlamaya sesiyle uyandımmmmmm
asyayı 2. defa yataktan düşürdümmm
yan tarafına düşmemesi için resmen bariyer kuruyordu eşim işe giderkennnn
ama dönmüş dönmüş ayak ucundan aşağıya düşmüşşşşşş
dünde eşim mama sandalyesinden kaldırırken kafasını vurmuştuuuu
çok mu dikkatsiz beceriksiz insanlarız
hep bizimi buluyor anlayamadımmmmm
kızımın poposu pişik oldu yaa
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
kızarıklığı geçmiş ama sivilce gibi olmuş
böyle olan var mıydı?
bir da sağlık ocağından aradılar kızamık açısı için
yaptırdınız mı kızlar??
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
böyle olan var mıydı?
yaptırdınız mı kızlar??
Cnm çok geçmiş olsun.ama sabahları yada geceleri hep beşiğinde yatırsan?ben öyle yapıyorum çünkü çok korkuyorum.nacizafane fikrimdir...tekrar geçmiş olsun cnm.
Çok çok çok geçmiş olsun, bir şeycik olmaz korkmayın, önce Allah'a emanet meleklerimiz....Öpün koklayın korkudan ağlamıştır küçük melek sadece..
gecmış olsun boyle kazalar olur..arada sadaka verın okuyun cocugu..
Lilaca cok saol teşekkürler
turuncu ılk oglum aynen oyle nler cektı m tum halılarım koltuklarım mahvaldu sonra 3 yasında yemeye başladı
sevdıklerınıı ver bence
Geçmiş olsun canım.. merak etme önemli bişey yoktur.. ayrıca kendinizi suçlamayın.. ne kadar dikkatli ve koruyucu olursan ol bebekler anlık hareketleri ile düşebilir çarpabilir, akılına gelmeyecek her türlü tehlikeli faaliyette bulunabilir :).. Onlar şu anda birer canlı bomba gibi :) nerde ne zaman patlayacakları belli olmuyor
Bizimki şimdi prizleri ve anten kablolarının takılı olduğu yeri keşfetti.. yürüteçle oraya kadar gidiyor.. küçücük parmakları ile kablolara ulaşmaya oraya parmaklarını sokmaya çalışıyor (Hemen önlem alıp kapattık tabiki).. orta sehpamın üstündeki örtümün süs boncuklarını koparmış.. Stor perdemin altında sarkan boncuklarımdan bir kaçını koparmış.. bunlar daha bir kaçı.. :))
Ayyy Zeynebime kiyamammm o cis bekleme meselesi ne zor ya
Cok cok gecmis olsun cnm yueni gordum
Nasılsınız bakalım tatlışlarım?
zada; cnm çok geçmiş olsun ya.Bu hamilelik dönemi bizim dişlere maloldu.benimde 2 dolgum var.sapasağlam dişlerim vardı 25 sene hiçbir şey olmamıştı.
Kızlar hamileliliğimin ilk başlarında karın şişliği ve karını içe çekememe,dışarı çıkaramama durumlarım vardı batıyordu.şuanda da aynı şey var dün akşamdan beri.Bu durum bana gebeliğimi hatırlattı.rejim de yapıyorum oysa.bu arada bir haftada 1,400 gr gitmiş.neyse anlam veremedim durum hala devam ediyor.cuma sabah dra gideceğim.ultrasona bir soksun bakalım kese falan var mıyada kistlerim mi büydü halay sırasında..hala adet olmadım.sütüm 3 gündür kesilmiş durumda.ilginç bir dönemdeyim yani anlayacağınız...dua edin benim içim.bizim en son faziamız 6 kasımdı, o günden bugüne 43 gün geçti...oofff kafam çok karışık....
Gunaydınlar oglum grıp oldu..Ayagımda sallanarak sadece uyuyor
sızler nasılsınızzz
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
böyle olan var mıydı?
yaptırdınız mı kızlar??
zadacım kilo almamış Zeynep Ada ama boyu güzel uzamış ve çok şükür sağlıklı ya dert etme annesi
bu ay hepimiz için biraz zor geçti, çiş almak da zor olmuşş, nasıl tahlil sonucu?
inşallah bir sıkıntısı yoktur
.
günaydın herkeseeee
boğazım arıyor feci halde sanırım hasta oluyorum ya off tamda iş güç ve diş problemleri arasında çekilmez şimdii inş daha kötü olmam ıhlamur falan içeyim bariiii
canım gerçekten zor birgün olmuş çok geçmiş olsun hem sana hem zeynep ada'mıza, kılo almaması çok normal canım bu şartlarda iyiki kılo vermemiş annesi bunada şükür, öpüyorum güzel zeynoyuuu
hepiniz saolun kızlarrr....
ben çok soğukkanlı bir tipimmmm
sakince susturdum ki korktuğundan ağlamıştı anlayabiliyorummmmm
nagihancım aslında yatağında yatıyordu ama 1 aydır bizimle nedenn::::
petekler gece sönüyor gece soğuk oluyor evvv
sabah 6 dada bir yanıyorrr
asyayı tulumuna koyunca su gibi uyanıyorduuuuu sabah aşırı sıcak oluyorrrr
ondan yanımızda yatırıyoruz gece üşümüyor sabahta üstündeki yorganı tepiyorr daha kaliteli uyuyor diyeee
birde geceleri devamlı emiyorrr
sanırım rahat geldiiii
eşim kalkınca park yatağı dayıyorrr önünede yastık stokluyorrr
ayakucuna kadar inmişşş
işin kötüsü ben uyandığını duymamışımmmmm
artık üşüsede yatağına zatennnn
kaliteli uyumasın en azından güvende olsun
bu arada bugün evlilik yıldönümümüzdüüüüü
bununla uyandıkkkkkk
Kızlar sonunda diyetisyene gidenler kervanına bende katıldım,,az önce aradım randevu aldım.
29 aralık'a verdiler,,2013 de eşimin üzerinde bomba etkisi yaratmayı hedefliyorum
Yediklerime dikkat etmeme rağmen şimdiye kadar tık yok,iş icabı çok hareketsizim gün içinde,umarım bu girişimim işe yarar.
Haftada 1-2 günde spora vakit ayırabilirsem, doğumdan üzerime yapışan 15 kilo uçaaar gider inşallah
Nasılsınız bakalım tatlışlarım?
Bu sabah erkenciyim bende.şimdilik yoğunluğum yok.
searcbahu; tatlım senin de gözünaydın.ay ne güzel ya.rahatladık hepimiz.insan emin olunca daha içine su serpiliyor.
beykoz; saçını başını yolasım geldi ya.ilgilenmemek ne demektir ya...o ayrımcılık yapanları Allah da ayırsın inş...
annezeynep; bir test mevzuu var cnm.hakkınızda hayırlısı olsun inş..
biyolog; senin işlem gören ve görecek! diş sayılarını görünce woww dedim yani...Çok geçmiş olsun cnmm.
Turuncu; işler yoğun cnm.müdür yok onun birçok sorumluluğu benim üstümde uğraşıyorum valla.Yaren Nur iyi çok şükür.dün babannesi 2 köfte, bir de tarhana çorbası içirmiş.acaba ben olsam yedirebilir miydim bilmiyorum.Kv.'ye göre iştahı yerinde ki çocuk geçen c.tesi son kontrolde 9 günde 340 gr. almış....Sanırım babannesi benden daha iyi yediriyor..H.sonu yediremediklerime kafayı takmamayı düşünüyorum.Demekki babanneden daha güzel yiyor.h.içi zaten yiyor diye düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?