Ahh canım yaa.Biz evdeyken yemek yemedikleri zaman kafamıza takarken sen uzaktan uzağa iyice üzmüşün kendini.
Allah yardımcın olsun tatlım.Sütü almadığı zamanlar ek gıda ile devam etsinler olmaz mı?
Canım amin Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten anne olmak büyük sorumluluk muş
herşey yolunda gitsin istiyor insan sağlıklı olsunlarda bugunumuze şükür diyelim
ek gıda verdi annem meyve öğününü yemiş 2 yemek kaşığı kadar çorba bir okadarda yoğurt
yani bildiğin grev vardı
bugün diş buğdayı yaptık kızıma..
1 ay oldu dişimiz çıkalı yapalım dedik artık..
fazla kimseyi çagıramadım yardım edenim yok zorlanmıyım diyee..
aslında adet yerini bulsun diye yaptık:))
çok cici bir elbise almıştım hedik için ama kızım sagolsun daha foto çekmeden kusunca
hazır hediye gelenlerden birşeyler giydirdim
birazdan ekliycem foto
canım hayırlı olsun bende yılbaşından sonra yapacağım inşallah
Kızlar yaa benim oğlumun iştahsızlığı beni çok yıpratıyor ve yoruyor.
Son günlerde mama sandalyesine oturacağı zaman yemek yiyeceğini anladığı için ağlamaya başlıyor.Bin bir oyunla kırk takla atarak 3-4 kaşık veriyorum sonrasını zorla yedirmeye çalışıyorum.Ağzını öyle kilitliyor ki o kaşığın girmesi için yanakların sıkılması gerekiyor.Sinirlerim harap oluyor inanın.Geçen ay üstüne düşmedim,yemezse aç kalsın dedim ama kilo alımı çok az oldu.Zorla yedirerek yemekten soğutmak istemiyorum ama beni buna mecbur ediyor.İnanın o kadar akıllı ki yemek esnasında güldürüp ağzını açtığında kaşığı veriyorum diye artık ağzı kapalı gülüyor
Her gün değişik tatlar hazırlıyorum belki severde yer diye ama sadece yoğurt ve mercimek çorbasını seviyor.Pütürlü gıdalar zaten tam bir fiyasko.Hemen öğürüyor.
Ya önüne ekmek veriyorum hem oynasın hem yesin diye ama o surat ifadesini görmeniz lazım.Ekmeğe dokundukça yüzünü buruşturuyor.Hele marul yaprağına dokunuşunu görseniz,iğreniyor gibi
Yatmadan önce önüne kinder süt dilimi koydum,belki tadını merak eder diye ama bir ısırık aldıktan sonra suratını buruşturarak geri attı.Yani bırakın yemeyi yiyecekle oynamak bile istemiyor.Onu bu hale ben getiriyorum belkide bilmiyorum...
Hele bu yeme probleminin uzun yıllar böyle devam edecek olma olasılığını düşündükçe saçıma aklar düşüyor.
İnanın kızlar bazılarınız burda "mamayı görünce yemek için ağlıyor" diye yazdığında benim oğlumunda böyle olması için bol bol dua ediyorum.Ya çok yemesini değilde en azından verdiğim 5-6 kaşık mamayı kendi isteği ile yemesini istiyorum sadece.
Zorla beslemek hem onu hem de beni çok yıpratıyor.Biliyorum bunun çözümü şimdilik yok,zamana bırakmak gerekiyor ama ben sadece içimi dökmek istedim...
öyle iyi anlıyorum ki seni
olmamıza rağmen saçımı başımı yolasım geliyordu şuan bende rolantiye aldım istemıyorsa kesinlikle yemiyor
bende zorlamıyorum artık
ne verirsek ağzını açıyordu 6. ayını doldurmasına 1 hafta kala
kapatmayı öğrendi dişi çıktığını farkettim maşallah hala unutmadı o öğrendiğini
daha doğru düzgün aldığı sezbe kesinlikle yok 1-2 yemek kaşığını asla geçmiyor
milupanın kavonoz mamasınıda denedim cıks onuda yemedi
şuan mama sandalyesine kesinlikle oturmak istemiyor, kucağımda yediriyorum bazen mutfak dolaplarım kırmızı
onları izliyor
Valla cok guzel olurdu, ben bayilirim hele sizlerle olucak muhabbete bir kat daha hevesim var,Benim konumum malum Tr sinirlari icinde olmadigimdan bir kat daha zor..yinede sizlerle burdan bile bircok seyi paylasiyor olmamda cok guzel..ne derler azla yetinemiyen cogu bulamaz..bende ins Tr ye geldikce sizlerle her firsatta bunu yapmaya calisicam..
Umarim hic bozulmaz aramizdaki bu guzel atmosfer cnm..amin
inşallah canım temennilerine katılıyorum umarım buraya geldiğinde görüşmek nasip olur iki lafın belini kırarız
kızlar bugün berbat bi gündü..
sabah kızımı kontrole doktora götürdüm..hiç kilo almamış çok moralim bozuldu..bu ay 3 diş çıkardık bide hastalandı iştahsızdı.. napcam ben ya..ama boyu 4 cm uzamış 70 cm olmuş..kan tahlili verdik çiş için hala bekliyoruz..
doktor bu ay balık ve bakliyatlara gecebiliceğimizi söyledi..özellikle yeşil mercimek vermemi söyledi..yarın deniycem bakalım..
kahvaltısına milupanın 8 tahıllı kahvaltı mamasından eklememi söyledi..öğünleri çoğalt dedi..balık yağı verdi birde..
benimde 3 te diş randevum vardı kızı eve getirip tekrar diş için aynı hastaneye gittim..dişime kanal yapılmıştı dişş kökünde kist oluşmuş damaktan ameliyatla kesip kisti aldılar..ağzımın içi cok fena 10 dikiş var..agrıyo..sıcak bişey yemek yok 4 gun..cnm cay istiyo...resmen bu gebelikle 1 diş gitti yaa..neyse allah beterinden korusun..
yarında bakıcı görüşmelerim var bu ağızla nasıl konuscaksam..dua edin benim iiçin iyi birini bulabileyim kızlar ya..
bizden haberler böyle şekerler..
çok geçmiş olsun canım.. 3 diş çıkarmış annesi kolay değil onun için herşey yavaş yavaş
düzene girecek hepimiz için inşallah
sabah ağlamaya sesiyle uyandımmmmmm
asyayı 2. defa yataktan düşürdümmm
yan tarafına düşmemesi için resmen bariyer kuruyordu eşim işe giderkennnn
ama dönmüş dönmüş ayak ucundan aşağıya düşmüşşşşşş
dünde eşim mama sandalyesinden kaldırırken kafasını vurmuştuuuu
çok mu dikkatsiz beceriksiz insanlarız
hep bizimi buluyor anlayamadımmmmm
canım benim yaa bu düşme olaylarından bende tırsıyorum başıma geldiği için
ama melekler koruyo onları Allah korusun bütün yavrularımızı
sen gözlemle eminim bir sorun çıkmayacaktır
hepimiz düşmüşüz bebekken
ben kanepeden kolumun üstüne düşmüşüm 1 gece boyunca hiç susmadan ağlamışım
vallahi dinlenemiyorum :))
ben de işe başlayınca dinlerim artık
dinlenme dedim de en iyisi tatile gitmek heralde, gel keyfim gelll
Sinemis neden sütünü içmemiş canım, iştahımı yok?
bir sıkıntısı yoktur inşallah..
görünürde bir sıkıntı yok çok şükür ama nedense biberona çok alışık olmasına rağmen
reddetmiş.. bugunde devam ediyor gibi şimdi arayacağım bakalım
kızımın poposu pişik oldu yaa
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
kızarıklığı geçmiş ama sivilce gibi olmuş
böyle olan var mıydı?
bir da sağlık ocağından aradılar kızamık açısı için
yaptırdınız mı kızlar??
canım bizimde aynı sorun var bence ek gıda ile alakalı
sivilce gibi ve kızarıklık geçmiyor sürekli zeytinyağı ve sudocrem sürüyorum
kayboluyo sonra tekrar cıkıyor doktorumuzu aradım mandalina portakal veriyorsanız ek
gıdadan olabilir dedi bende vermediğimizi söyledim.. umarım onada bağısıklık kazanırlar
geçmiş olsun canım artık ek gıdalar daha fazla pişik yapma ihtimali doğuruyor sanırım dikkatli olmamız gerçekten bende zeynonun poposu biraz kızarsa korkuyorum ya inş iyi gelir desitin sivilce gibi bir durum olmadı bizde hiç ama oda geçer inş, kızamık aşısı için bizi aramadı kimde ya 7. ay kontrolu içinde bu haftasonu gidicez bakalım doktorumuz ne diyecek bende merak ediyorum bu aşı konusunu
kızamık aşısı için beni aradıklarında doktoru arayıp soyledım ve yaptırmamamı soyledı anne sütü alan küçük bebeklerde
aşı tutmuyormus zaten çok büyük bir salgın olmadığı sürece gerek olmadığını söyledi...