2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ahh canım yaa.Biz evdeyken yemek yemedikleri zaman kafamıza takarken sen uzaktan uzağa iyice üzmüşün kendini.
Allah yardımcın olsun tatlım.Sütü almadığı zamanlar ek gıda ile devam etsinler olmaz mı?

Canım amin Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten anne olmak büyük sorumluluk muş
herşey yolunda gitsin istiyor insan sağlıklı olsunlarda bugunumuze şükür diyelim
ek gıda verdi annem meyve öğününü yemiş 2 yemek kaşığı kadar çorba bir okadarda yoğurt
yani bildiğin grev vardı

canım hayırlı olsun bende yılbaşından sonra yapacağım inşallah

öyle iyi anlıyorum ki seni sen 4. ayda başladın ek gıdaya biz daha yolun başında
olmamıza rağmen saçımı başımı yolasım geliyordu şuan bende rolantiye aldım istemıyorsa kesinlikle yemiyor
bende zorlamıyorum artık ilk zamanlar ne güzeldi
ne verirsek ağzını açıyordu 6. ayını doldurmasına 1 hafta kala
kapatmayı öğrendi dişi çıktığını farkettim maşallah hala unutmadı o öğrendiğini şuan ise göbek atıyorum yediğinde
daha doğru düzgün aldığı sezbe kesinlikle yok 1-2 yemek kaşığını asla geçmiyor
milupanın kavonoz mamasınıda denedim cıks onuda yemedi
şuan mama sandalyesine kesinlikle oturmak istemiyor, kucağımda yediriyorum bazen mutfak dolaplarım kırmızı
onları izliyor birşeyle oyaladığımızda bile ağzı kapalı yemek istemıyorsa

inşallah canım temennilerine katılıyorum umarım buraya geldiğinde görüşmek nasip olur iki lafın belini kırarız

çok geçmiş olsun canım.. 3 diş çıkarmış annesi kolay değil onun için herşey yavaş yavaş
düzene girecek hepimiz için inşallah

canım benim yaa bu düşme olaylarından bende tırsıyorum başıma geldiği için
ama melekler koruyo onları Allah korusun bütün yavrularımızı
sen gözlemle eminim bir sorun çıkmayacaktır
hepimiz düşmüşüz bebekken
ben kanepeden kolumun üstüne düşmüşüm 1 gece boyunca hiç susmadan ağlamışım

görünürde bir sıkıntı yok çok şükür ama nedense biberona çok alışık olmasına rağmen
reddetmiş.. bugunde devam ediyor gibi şimdi arayacağım bakalım

canım bizimde aynı sorun var bence ek gıda ile alakalı
sivilce gibi ve kızarıklık geçmiyor sürekli zeytinyağı ve sudocrem sürüyorum
kayboluyo sonra tekrar cıkıyor doktorumuzu aradım mandalina portakal veriyorsanız ek
gıdadan olabilir dedi bende vermediğimizi söyledim.. umarım onada bağısıklık kazanırlar

kızamık aşısı için beni aradıklarında doktoru arayıp soyledım ve yaptırmamamı soyledı anne sütü alan küçük bebeklerde
aşı tutmuyormus zaten çok büyük bir salgın olmadığı sürece gerek olmadığını söyledi...

Geldim sekerim geldimgecmisi okumadan anlik bakip gececem dedimya yalan oldu merak tan kuduruyorum ama cok vaktimi aliyor yinede kendimi alamiyorum okumaktan:126:dun gece okis hanimi yanima aldim park yataginda yatti dayanmadim aldim kizimi siki siki sacini koklaya koklaya uymaya cakistik ama 1 saat dayana bildim hareketsiz yatinca olmuyor yaaa ama arada bir o sekilde yatmayi dusunuyorum1 saatte olsa arkasindan sarilmaktan cok buyuk haz aldim geri yatagina yatirdim ama sabah HADİİİİİİ HADİİİİİ diye kalmis zipliyor yatakta babasi uyandirdi beni kizin sana sesleniyor diyecok keyifliydi yaaa galiba beni gordugu icin kendini guvende hissetti ve 11:30 a kadar uyuduk resmen son 7 ayin skor uykusuyduyanima alip yatamadim cunku benim uykum agir kiz kalksa gitse hissetmem
kizlar bu arada birsey sormak istiyorum yaaa bilmiyorum aranizda benim gibi dusunen varmi ama:44:
simdi ben kocami arada bir cok sık olmamak kaydi ile ayda bir musade ediyorum kaynim ve arkadaslari ile arada bir disari cikmasina yemege yada disari bi cafe yada bar a nezih temiz yerler gittikleri yer biliyorum bizde defalarca gittik cunku ayni yerlere neyse dun aksam yine musade ettim ve iki tane mimar arkadasi ve kardesi ile cinema ya gitti 21:30 seansina ve gece 01:30dageldi acaba yanlismi yapiyorum diyorum bazen onun kafasini dagitsin derken veden mi uzaklastiriyorum acaba diye haaa hu arada dun ben annemdeydim aksam 22:00 de geldim kuzenimle oda 20 yasinda eve tek girmeye korktum oda gelirim abla cocukla tek gitme dedi gece eve girerken sadece korkuyorum hirsiz olur diyeneyse babamizda geldi sarilip yattik ama ben dusunmeye basladim yanlismi yapiyorum diye
bu arada dun kocam evi toplamis maikanayi yerlestirmis kirlileri atmis falan o isleri yapar yani yatak odamizi falan toplamis yatak ortusunu falan sermis evimzin ihtiyaclarini cospcugunu ve beni ihmal etmez zaten gunluk baktigi hasta parasini direk getirir bana verir harcamama karismaz hatta kendime birsey almiyorum ev isi temizlikle kendimi yoruyorum diye kizar yardimcidir dedigim gibi ben suraya gidiyorum dedigimde karismaz suraya gotur al desem kalkar gider alir getirir mesela benim arada bir midem kayniyor renni iciyorum gece bitmis olsun saat 3 de olsa gider nobetci eczane bulur alir hic usenmez.yemek yapmadigimda niye yapmadin demez ya gelir kendi yapar yada disardan soyler gece kiz uyaninca kalkar mamasini verir o ilgilenir beni uyanmasin diye hic gurultu yapmaz hos gerci yapsada duymam dayani arkadaslar okadar artisi varken kocamin arada bir onunda yalniz takilmaya ihtiyaci var diye musade ediyorum ama bu seferde evimizden evliligimizden sogur diye korkuyorum bu arada arada bir disari cikmasi banada iyi geliyor kiz uyuyunca ayaklarimi uzatip keyif yapiyorum
ne yapayim kizlar akil verin ama rica ediyorum empati kurarak cevap istiyorum cunku cok cabuk etki altinda kalan bir insanim yani:26:

arkadaslar slm
devam sütü ile mama arasında fark var mı
hem anne sütü hemde mama ile beslenen bebekler için hangi mamayı veriyorsunuz
marka ismi vermek istemiyorsanız özelden yazabilirmisinixz

Sen zaten eşini tasfir ederken yeterince empati yapmışsın şekerim,,Maşallah ona, ailesini seven duyarlı babaya
Bu kadar iyi huyunun yanında, birkaç saat eğlenmeyi bence çoktaaan hak ediyor.
Benimde eşim aynı şekilde çıkar,,ama hiç öyle kötü düşünmedim,sende sakın düşünme bence.Tabiki kızdığım sinirlendiğim oluyor
ama empati yaptığımda buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve sakinleşiyorum,,sende öyle düşün. Sonuçta ailesini ihmal etmiyor.
Ve ne kadar güzel bi hatun olduğunu da unuttuysan ben sana hatırlatayım

arkadaslar slm
devam sütü ile mama arasında fark var mı
hem anne sütü hemde mama ile beslenen bebekler için hangi mamayı veriyorsunuz
marka ismi vermek istemiyorsanız özelden yazabilirmisinixz

Devam sutu su bildigimiz mama yani., sadece sulu oldugu icin devam sutu denmis..yani aslinda mantiginda mama oluyor..neyse simdi devam sutu biraz daha buyuk kutularda satiliyor, mesela 900 grlik olanlarda birde mamalar var kasikla verebilecegin daha yogun kivamda onlarin gramajlari genelde en fazla 125 grlik galiba ..yapildiginda yogunluklari biraz daha kati oluyor biberonla vermek istersen cok sulandirip verebilirsinde ..Devam sutunde icerik olarak cok daha vitamin var birde farki oradan geliyor..anlayacagin insan yapimi dogal olmayan ama mecburiyetten verdigimiz bir besin

Canim beni cok sagol yaaa valla o kadar ihtiyacim vardiki anlayan ve tastik eden birinin yorumuna cok iyi geldi cok sagol hayatimona olan guvenim zaten tam da iste evden sogur diye tedirgin oldum bi an

Anammmm kizlar savas cikti sandim valla yaaabizim ust kattaki komsu evine alarm taktirmis az once bi sicradim valla bina inliyor alarm sesinden hayirdir dedim korktum cikamadim da binayamegersem alarm mis bu arada ne kadar odlek oldugumu da gormus oldum yani

aaa canım çok geçmiş olsun ben kaçırmışım sanırım kusura bakma
fıtık mı nedir ? depresyona girme lütfen herşey iyi olur merake etme
yavruna odaklan sen ona bak mutlu et kendını

benım olğlm evn ıcınde gezerek uyudu 5 ay sımdı ayagıda sallıyorum bana gore rahatlık..bır sekılde uyuyacak

Merhaba kızlar 'günaydın' yazmaya o kadar alışmışım ki neredeyse günaydın yazacaktım bu saatte. Neler kaynattınız bakalım

hoşgeldın nasılsınn

Evlılıkte guven olduktan sonra her ıkı tarafında bazen tek basına bırseyler yapmay ıhtıycaı var...bence

Ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum canım yumuşatıcıyı önermedikleri için hiç kullanmadım.
Dişlerin de en az senin kadar tatlılar. Ama ben gözlerine bittim kuzucuğum.
Canım çok sevindim azraya umarım hep iyi olur minik kuş.
Eşler arasında böyle şeyler oluyor malesef. Biz de çocuk olduktan sonra basit şeyler yüzünden birbirimizi kırabiliyoruz ama uzun sürmüyo
Umarım siz de probleminiz ne ise halledersiniz.

canım dönem dönem böyle olabiliyo bebişlerde kendini üzmemeye çalış. Bak ne güzel 4 cm uzamış maşallah kuzucuğa
Bir çocuk bir dişe bedel derlerdi gerçekten doğruymuş sana da çok geçmiş olsun umarım ağrısız sızısız atlatırsın canım. bakıcı işinde kolaylıklar diliyorum umarım istediğin gibi bir insanla karşılaşırsın.
İlkiiiimmm uyuyakaldınız bu sabah sanırırm,,senden önce günaydın demek zoruma gitti
Nerdesin ayoll,,,günaydıııınn canlar

ilkimden önce günaydın diyeceğim aklıma gelmezdiiiii

günaaayyyddıııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
güzel bir gün bizim olsun mu olsun bakalımmmm
Kızlar çok tatlısınız. Güldürdünüz beni ayol. Bayrağı siz devralmışsınız iyi de yapmışsınız.
Sabah arkadaşım kahvaltıya geldi ondan giremedim. Ben de alışmışım eksiklik hissettim bugün.

Gunaydınlar oglum grıp oldu..Ayagımda sallanarak sadece uyuyor

sızler nasılsınızzz
Geçmiş olsun canım valla ben de sallıyorum malesef.
Canım çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir.

Ben Kızamık aşısını dr a sordum bize henüz bilgi gelmedi. Ayrıca 9 aydan önce yapılmaması gerekiyor dedi canım.
Gözün aydın şekerim umarım istediğin kilolara kavuşursun.
Evlilik yıldönümüz kutlu olsun canım nice nice mutlu senelere...
Öncelikle maşallah canım bebeğine. Bir ara kızımda da aynı problem oldu.Benim sütüm çok geliyodu ben de emiyo diye bırakmayıp neredeyse 1 saate yakın emziriyodum. Çocuk fışkırta fışkırta kustu. Dr a sordum en fazla 15 dk emzir dedi ve ondan sonra düzeldi. Tabi senin sütün çok mu bilemiyorum. Uyuma mevzusuna gelince seni üzmek için asla söylemiyorum çünkü her bebek gerçekten birbirinden farklı. Benim kızım da hep kendi kendine uyuyodu görenler maşallah diyolardı. Ve çok şanslı olduğumu söylüyolardı. Sonra ne olduysa çığlık çığlığa yatmayı reddetti ve sonuç:şu an ayağımda sallıyorum umarım senin böyle olmaz.

Canım çok geçmiş olsun umarım geçici bir şeydir. dr a gittin mi peki?

mybabylove_ bence dogru yapıyosun cnm korkma sendende evinden de sogumaz..
sen ona güveniyosan sorun yok cnm

herkese merabaa
biz bugün 11 e kadar uyumuşuz
çok iyi geldi biraz kendime geldim ama bu seferde kızı okula yetiştirecem
ışık hızında kahvaltı hazırladım yedirdim giydirdim,bulaşıkları bile yıkadım saat 12 ve ceren gitti
çağla ya ögle yemegi yaptım evi toparla,çamaşır...vs
hergün aynı şeyler...
çocuk olmayı özledim ben

hoşbulduk canım iyiyim aynen senin gibi bebek sallıyorum

Canim benim esimde bana cok yardimci olur evde ev islerinde berruya bakma konusunda gece kalkar mama yapar bazen cok para harcarim ipin ucu kacar bisey demez yemek yapamam bazen gider alir bence bizimde onlarinda ihtiyaclari var arada bir cikmaya bu kadar artilari varken esim gider arkadalarinin yanina bende giderim karsilikli hosgoru olduktan sonra sanmiyorum sorun olacagini kafa dinlemeye biraz uzak kalmaya ihtiyacimiz var diye dusunuyorum kendimize vakit ayirmamiz lazimm bu benim gorusumm

Aaaa kocamin hakkini yemeyim yani kasi gozu ayri oynayan erkeklerden haz etmem ama benim kocaaa donup bakmaz bile ama ben gebeyken mini etkli hatunlara bakip bakip ic cekerdim hem tostopalak bisey oldum bunlar citir diye hatta herif kizdi birgun tercihlerini mi degistirdin diyeama o bakmaz normal gundede zaten klinik yurume mesafesinde 5 dk isten eve evden ise yani oyle anlar oluyorki hediye bile alacak vakti olmuyor adam cagizin avm ye gidersek ayri ayri takilirsak oluyor evet yaaa kuruntu yapmamaliyim ben kocama guveniyorum ipin ucu bende sadece serbest biraktim birazcik ama oda cizgisini bilir yani

bende mayıs annelerine oy verdim sanırım geçersiz oy oldu. ne saçma

Yok oyle birsey cnm, merak etmeyin kizlar verin siz oylarinizi hepsi gecerli oluyor, hayirli olsun oylarimiz :))

Aha bende 7 ay gecti tamda kafamda ben bu oglanin bir poposuna iyi bakabilmisim diyordum ki dun verdigim mandalina biraz fazla kacinca bizim popo kizardi, ama oyle boyle degil bayagi bir yakmis diskisi...Iste bakabildim bir popo diyordum oda artik kalmadi,,iyi bakabildigim birsey yok gayri (
Neyse beni bosver ben sana gecmis olsun dileemek icin yazdim konu aldi gitti basini, bugunlerde kafam gercekten yerinde degil..

Aynen canim siyam ikizi gibi gezmenin bi alemi yok yani adam cagiz araba aldi kiz dogunca elinden aldim o beraber bir yere gittigimizde kullaniyor yani evet onada iyi geliyor birde sinema ya beraber gidelim diye de teklif etti HOBBİT geldiye canim ona gitti haz etmem o tarz film lerden birde 3.5 saat suruyor yani sen arkadaslarinla git dedim eve geldiginde mutluydu onemli olanda o mesela dizi izleyecegim zaman o lattop unu alir gelir oyun oynar ben tv bakarim o kadar musamayida hakediyor degil mi?

Mayıs anneleri değil güzeller geçidi mübarek.
Eklenen fotolara bakıyorum da kızlar valla hepiniz birbirinizden güzelsiniz.
Eğer şu fotoları dışarıdan görselerdi oy yağmuruna tutarlardı bizim grubu.

Mybabylove; bence de anlattığın gibiyse çıksın tabi benimki de ayda yılda bi çıkar. Zırt pırt olsa sinir olurum zaten. :)

Biz de pazar günü diş buğdayımızı yaptık nihayet. Çok yorucuydu ama çok keyifli güzel bi gundu. Ya ben sordum ama yanıt alamadım. Bu fotograflar nerde herkesin kendi albumunde mi? Arkadas olarak ekleme mi yapmamız gerekiyo ???

Bu arada yarın bizim de 7. Ay kontrolumuz var. 15 inde doldurduk ama eşimin nobeti falan derken anca yarın gidicez. Kızamık aşısını sorcam bi de defnem uyuyamıyo arkadaşlar ya cok uzuluyorum kendi kendine uykuya gecemediği için deli gibi meme istiyo emîyo uyuyo yerine yatırıyorum en gec yarım saat sonra ağlayarak uyanıyo yine meme yine meme. Çıldırcam. Napcam ne etcem??? Benim uykularım da harap oldu. 1 aydır yastık yuzu gormedim desem yeridir. Uyku yontemlerini denemeye gucum ve sabrım da yok. Kesin çözüm olacağını bilsem yapıcam. Yani açlıktan mı yoksa meme bağımlılığımı onu da anlamadım. Bi gece yanıma aldım belki kokumu istiyodur diye o gece de aynı sey oldu bişey deişmedi. Off dipteyim sondayım depresyondayım yalvarırım beni kurtarınnnn

Son düzenleme:
Biyolog; cnm evlilik yildonumuz kutlu olsun, nice guzel yillar dilerim cocuklarinizla ins

Kibela24; gecmis olsun cnm, allah sifa versin ins

Planner Oy cnm dikkat et, bogazlar cok kotu hasta ediyor insani, bencede is yerinde basla hemen ihlamur icmeye .,,bol limonlu acik cayda iyi gelebilir..gecmis olsun, hemencecik atlatirsin ins

Baska unuttugum varmi bilmiyorum ama dur aklima geliyor
mutlu- anne cok iyi karar olmus diyetisyenle randuvu almis olman ins basarili olursun,
Ngihan cnm ins gebe degilsindir. hakkinda hayirlisi olsun, o dedigin kis olayini hic aklina getirme yoktur sanmam cnm..senide dedigin gibi ben gecelerin adamiyim ama gordugun gibi gunduzde geldigimde karsilasamiyoruz, kismet diyelim, Yaren Nur u cok opuyorum, az mincikla onu benim yerime

Mayıs anneleri değil güzeller geçidi mübarek.
Eklenen fotolara bakıyorum da kızlar valla hepiniz birbirinizden güzelsiniz.
Eğer şu fotoları dışarıdan görselerdi oy yağmuruna tutarlardı bizim grubu.

Ayy cok hossun, acaba bir gunlugune musade mi etsek :)) saka saka ..malum derler ya oy icin hersey yapilmali :))
Neden bizim oylar az yaaw,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…