2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Valla eşine söyleyecek söz bulamıyorum kocaman maşallah
Ben senin yerinde olsam kesinlikle problem etmezdim. Çünkü bir insanı ne kadar sıkarsan o kadar ters teper ayda bir dışarı çıkması gayet olağan bir durum.
Bence sen de bu durumu kafana takıp kendini boşu boşuna üzme. Biz de bazen kendi başımıza keyfimizce gezmek istiyoruz bu eşlerimizi sevmediğimiz anlamına gelmez sen de rahat ol şekerim.

cnm telden yazamadım senin için koştum pc açtımmmm
oda birşey yapılandırıyormuş notebook u aldım elimeee
bununda şarjı bitmiş hemen taktım sırf sana yazmak için

Canım çok teşekkür ederim üşenmeden bana cevap yazdığın için.Evet beni ancak bu durumu yaşayanlar anlayabilir.Asya da ek gıda konusunda seni fazlasıyla zorluyor biliyorum.Dediğin gibi annesütü sizin için büyk bir avantaj.Ben birazda mama ve annesütü almadığı için fazlasıyla kafama takmaya başlamıştım ama haklısın.Kendimi son zamanlarda bu konu için çok yıprattığımı hissediyorum.Eninde sonunda bu çocuk büyüyecek ve yemeğinide yiyecek oyununuda oynayacak.O zaman "keşke bu kadar takmasaydım"diyeceğimden de adım gibi eminim.
İnan yazdıkların beni bir nebze de olsa rahatlattı...Hele o yoğurt yediren anneye helal olsun diyorum :).Ben ne kadar rahat olsamda onun kadar olamazdım herhalde .
Hep bu yeme düzenine odaklandığım için hiç kendime zaman ayıramıyorum.Ne başladığım diyetle ilgilenebiliyorum ne kendimle.
Geçen eşim evlendiğimizden beri ilk defa "gidelim üzerine bir şeyler alalım,iyice bıraktın kendini"diyince dankkkk etti.
Evet artık kendim için de bir şeyler yapmam gerekiyor...

Planner'e katılıyorum...Bu turuncu olan somonlardan diyeyim bende,nefiisssss oluyor.Çok aça çok lezzetli bir balık.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.Bu arada bir kaç yerde bebeklere somonda verildiğini okudum.Sanırım bir daha ki ay somon veririm ben de .

Geçmiş olsun...
Kerevizin tarifini ben sormuştum.Evde 1 tane kereviz var,deneyeyim bakalım

Canııım çok sevindim ekonun temiz çıkmasına...
Dün yaşadığın ibretlik olayda çok üzücü.Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..
Çok şükür halimize.

Canım hiiç kilo almamış diye üzülme.Valla bir ayda 4 cm birden uzamış olması harika.Boy daha önemli kilodan
Kızlar için çiş tahlili hakkaten çok zor yaa.Biz hemen pipiye takıp alıyoruz
Dişin içinde çok geçmiş olsun.İlk defa duyuyorum kistleşmeyi.
Ben de en yakın zamanda tedavi için gideceğim.

Canım yemeyen çocuk gerçekten çok zor.Ablanda kendince bu yöntemi seçmiş kendisine.
Büyük konuşmak istemiyorum ama işin bu raddeye gelmesini hiç istemiyorum.
Geçen ay aç bırakma yöntemini uygulamıştım.Çok faydası olmadı ama en azından ben gerilmiyordum.
Dediğin gibi arada bir aç bırakmak en iyisi.Uygulayacağım
Misafirlerede maaşallah.Ben çocuklu olduğum halde özellikle çocuklu bir aileye gideceğim zaman hiç elim boş gitmem.Mutlaka ikram edilecek bir şeyler hazırlar götürürüm.Gelen misafirlerinde çok düşünceliymiş.Can kurban böylesine
Anneninde el cağızlarına sağlık.Baş tacı onlar

Ooo 9 günde 340 gr süppeerrr.Maaşallah kızıma
Benimde annem daha güzel yediriyordu.Ne var bu annelerde bilmiyorum ki
Beykozdan önce ben sorayım.Ne zaman test yapıyorsunnn
(sizinde atraksiyonunuz hiç bitmiyor anacım,tebrik ediyorum cesaretinizden dolayı )

Offf çok geçmiş olsun yaa.
Geçende Kayra koltuğa dayanmış duruyordu.Birden heyecan yapıp ellerini bırakınca küttt beton zemine.Kafasını öyle bir çarptı ki sızısı hala içimde.Kendime çok kızdım neden dikkat etmediğim için ama elden bir şey gelmiyor.Böyle böyle büyüyecekler işte.
Ben de senin gibi soğukkanlıyım Allahtan.Yanımda kimsem yok,eşimde şehir dışına çıkmıştı.Ben de panik olsaydım halimiz ne olurdu bilmiyorum.
Yani bir tek sizi bulmuyor böyle şeyler

Aman önlemini al şimdiden...İnşaallah hemencecik atlatırsın.
Kayra ilk defa önceki ay 2 hafta kendi isteyerek beslenmişti.Nasıl sevinmiştim o dönem ama şimdi geri başa sardık.Dediğin gibi sağlıklı olsunda,elbet bir gün "anneeee ben acıktımmmm"diye yemek isteyecektir dimi :))

İnşaallah dişler yüzünden canım.Yani görünürde hiç bir huzursuzluğu yok bu aralar.Sanki biraz alışkanlık haline getirmiş gibi geliyor bu ağız kilitlemeyi.Zamana bırakmaktan başka çaremiz yok dediğin gibi.
Evet ben de kalorisi yüksek şeyler ile beslemeye çalışıyorum.Erken yattığı için muhallebi öğününü devamlı kaçırıyorduk ama artık biberona hazırlayıp o şekilde içiriyorum.

İnan o yazıyı yazarken çok gergindim.Dediğin gibi aç olduğunda çok huysuz oluyor ve daha fazla yoruyor beni ama yaramz bücür işte.
Her yemek öncesi dua ediyorum Allahım ne olur bu sefer yesin diye.İnşaallah tekrar o düzeldiği dönlere döneriz en kısa zamanda.

Canım herhalde mantarlaşmış sizin pişik.Hangi ilaç iyi gelir bilmiyorum ama eczaneye sor bakalım bir.
Bu aşı için sadece istanbulda mı alarm verildi acaba ?

turuncu ılk oglum aynen oyle nler cektı m tum halılarım koltuklarım mahvaldu sonra 3 yasında yemeye başladı

sevdıklerınıı ver bence

Canım sevdiği şey yoğurt ve mercimek çorbası.Tam bir türk erkeği benim oğlan
Şu aralar mercimeği yaptığım yemeklerin içine karıştırmaya çalışıyorum ama hemen anlıyor ve protesto ediyor yaramaz.Birde gaz sıkıntısı oluyor devaml verdiğimde.Alışır inşaallah zamanla bilmiyorum :18:

Canım siz 3 kişi aynı yatakta nasıl yatabiliyorsunuz
Valla ben Kayrayı bazen geceleri ağladığı için yanıma alıyorum ama biz iyice kenarlara çekiliyoruz ve hiç kıpırdamadan yatıyoruz uyanacak diye.Azcık yorganı çekiştirsek hemen açıyor gözlerini sıpa.
Sizinki iyice alışmış sizle yatmaya baksana .Ama çok güzel oluyor yaaa,hele sabah memmmmemm diye seni uyandırması bir ayrı güzeldir eminim
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsuuun.Daha nice nice uzuuun ve aşk dolu yıllaraa
Bu arada kerevizi pişirdim ve neden daha önce beğenmediğime bir türlü anlam veremedim.Valla nefissss oldu.
Hatta 1 tane kerevizden yaptım denemek için ve birazda Kayraya tattırayım diye düşünmüştüm ama 3-4 çataldan sonra baktım dibi görünüyor .
En kısa zamanda tekrar yapıp eşime tattıracağım

Ooo o kadar oldu mu yaaa.
Valla ne çabuk geçmiş öyle zaman.Ben daha yeni 40ı çıkmıştır falan sanıyordum
Maaşallah bebeğine yaramış sütün,kilosu çok güzel.Kusması için birşey diyemeceğim ama burda siyahlale25 arkadaşında bebeği böyle çok kusuyordu.Şuan ne durumdalar ilaç kullanıyorlar mı bi ona sor istersen.

Öfff valla bende hapa başlamak istiyorum yaaa.Gıcık oluyorum bu prez.olayına
Zaten bende adet düzensizliği var,bir taşla iki kuş vurmuş olurum.

Hmm yani allerjiymiş o zaman.Haftaya tekrar ayrı ayrı dene bakalım ne olacak.Vitamin kaynaklıymış gibi geliyor bana daha çok.
Ben püreleri genelde ilk gün tüketmeye çalışıyorum ama kalırsa 2.gün de veriyorum
Bakıcı için Allah kolaylık versin ama şu da var,her bakıcı kamerayı kabullenmeyebilir.

Canım sen de fıtık mı var ??Hiç haberim olmadı rahatsızlığından.Çok geçmiş olsun.

Canım yardımcı olmayı isterdim ama inan hiç bir fikrim yok.Karnı tok,altı temiz ve yeterince yorulduktan sonra bile uyuyamıyorsa zamanla düzeleceğine inanıp kendini avutmaktan başka çaresi yok gibi:44:

Valla görüyorum ki şu sıralar bir çoğumuzun bebeğinde aynı sorunlar var.İnşaallah zamanla alışırlar ve bizleri daha fazla yormazlar.
Pişik olayı Kayrada 1 aylıkken falan başladı ve hala devam ediyor.Mantarlaşma olmuyor,sadece makat bölgesinin etrafında oluyor hep kızarıklık ve ne kadar pişik kremi kullansamda o an için geçiyor ama sonradan kaka yaptığında tekrarlıyor.
Çaresini bulamadık maalesef.8 aylık olmak üzere korkumdan hala portakala başlayamadım.Mandalinayıda 2-3 gnde bir veriyorum.

Canım eşinin gözü dışarda olsa ne seni ne evi ne de okişi umursamaz.Yani işten gelen bir adam evine değer vermese niye evi düzenlesin ki ?
Sana değer vermese ve düşünmese niye Okişi beslesin ?
Birbirimize güvenimiz olmazsa bu hayat çekilmez inan.O yüzden rahat ol diyorum

arkadaslar slm
devam sütü ile mama arasında fark var mı
hem anne sütü hemde mama ile beslenen bebekler için hangi mamayı veriyorsunuz
marka ismi vermek istemiyorsanız özelden yazabilirmisinixz

Şuan piyasada p.nar 6-12 veya hero baby 6-12 devam sütleri var.Onlar inek sütünden üretiliyor.
Aptam.l,bebel.c vs gibi firmaların hem likit hem toz mamalarınada devam sütü deniyor.Yani aslında inek sütü olanların dışındakilerin hepsinin adı devam sütü olarak geçiyor.Likit olsa da devam sütü toz halindeki de devam sütü.
Biz sma kullanıyorduk ilk 5 ay ama sonradan Kayra onu içmemeye başlayınca aptam.l 2 kullanmaya başladık.Bunu daha çok seviyor.

Evetttt bende şöyle bir 20 sene öncesine gidip annemin küçük ve şımarık kızı olmayı çok isterdim
Erkek kardeşimin 6 yıldır flörtü var ve artık bu sene evlenmeyi düşünüyorlar.Kardeşim daha 23 yaşında.Oğlum diyorum ne acelenn varrr,ev geçindirmek sorumluluk sahibi olmak kolay mı
Sanki evlenince başları göğe eriyor anlamıyorum ki

Canım mesajlarından yoğun bir şekilde dinlenmeye ihtiyacının olduğunu anlıyorum.Mahirin son hastalığı seni fazlasıyla yordu.Seninde benim gibi yanında kimsen yok bebeği bırakıp dinlenebileceğin.Ne olacak halimiz bilmiyorum.
İnşaallah yavrularımız hayırlı birer evlat olurlar.

Mayıs anneleri değil güzeller geçidi mübarek.
Eklenen fotolara bakıyorum da kızlar valla hepiniz birbirinizden güzelsiniz.
Eğer şu fotoları dışarıdan görselerdi oy yağmuruna tutarlardı bizim grubu.

Çok şekersiiinnn

Diş buğdayınız hayırlı olsun.
Resimleri görmek için profiline girip arkadaş olarak istediğin kişileri ekliyorsun ve karşı taraf kabul edince onun albümüne girip resimlerine bakabiliyorsun.
Bence kızın seni emzik gibi kullanmak istediği için sürekli emmek istiyor.Yani alışkanlık haline gelmiş bu meme emme ama çözümü nedir inan hiç bilmiyorum.Belki emzik versen :26:

kızlar mart anneleri 108 oyla 1.
biz 76 oyla 2.
sinir oldum şimdi

mart anneleri gerçekten çok kalabalık bir gruptu ama son zamanlarda fa..book takıldıkları için hiç girmiyorlardı.Demek yinede oy vermişler.
Huuu huu bizi takip eden ziyaretçilerr,oylarınızı bekliyoruuuz.Önce üye olup oy verinn sonra da bir merhaba diyerek aramıza katılınn

Bu arada amma alıntı yapıp cevap yazmışım
Sabah beri Kayra uyudukça girdim cevap yazayım diye tam cvp yazacakken uyanınca hep yarım kaldı.Ben de bu sefer kayıt ederek toplu cevap yazdım

sen de öylesin canım

canım çalışmaya mı başlıyacaksın bakıcı olayı cok zor varmı eve gelecek olan..
evet canım ikinci yarıyılda başlayacağım,bakıcı olarak 2 alternatifimiz var biri her hafta ev temizliğine gelen genç bir bayan,2.si ise eşimin öğrenci velisi kadın evli,ne bileyim ilki daha bir gözümü tutuyor çünkü en azından 1 yıldır tanıyorum güveniyor gibiyim.2.sine nedense bir türlü karar veremiyorum tanımadığım için olsa gerek.bakalım...
oy oy kurban olurum ben bütün bebişlere...çok mu çok geçmiş olsun canım...allah beterinden korusun.benim kızı da yatağa koyduğumda ayaklarına doğru sürünüyor dolayısıyla yatağa bırakmamaya çalışıyorum,belli olmaz bunların sağı solu...

Bu arada diş dolgun için de bol bol geçmiş olsun canım..geçmişi okuyorum fakat cevap sırası tam gelmişken kızım bas bas beni çağırıyor:)hazır şimdi uyuyorken hemen yazıvereyim dedim.

Aynı zamanda evlilik yıldönümünüz kutlu olsun,nice mutlu sağlıklı yıllara canım.sen şimdi bugün bunutasarlarken eşin de önce bunu:123:sonra bunusonra bunu Tasarlıyordur

ya ben...bir bilsen gözümde tütüyor çocukluğum...geri gelse keşke,biri tekrar verse keşke,tıpkı şarin dediği gibi affan dedeye para saydım sattı bana çocukluğumu....

bence şanslı birisin ve çok doğru yapıyosun eşine ve birlikte olduğu arkadaşalrına güveniyosan arada bir erkek erkeğe zaman geçirmesinde bence bir sakınca yok benim eşim de evde olmayı çok sever haftada bir halı saha maçı yapıyorlar arada da arkadaşlarıyla balığa falan gidiyor hatta çoğu zaman ben ısrar ediyorum sende git diye ben bile bazen kız kıza eşim olmadan zaman geçirmek ,takılmak istiyorum onlarında hakkı hem evi ,seni, çocuğunu özler:)) hatta bazı erkekler kısıtlanınca daha çok gitmek istiyor .
aman boşver seni ihmal etmiyo ya bırak arada takılsın:))

kizlar bu avent beni sinir etti
1saatte 130ccyi ancak bosaltti
Gonlu olacak da memeyi cekecek oyle zayif ki Omerin cekisi yaninda halt etmis

Acilen guclu bir pompa almam lazim
TURUNCU spectra 2dusunuyorum sen memnundun di mi?
Cift baslikli mi tek baslikli mi tavsiye edersin?
Bir de ben 250tlye buldum sanki sen 150ye almistin??

yemek yapıcam mercimek poşeti aldım elime aklıma burda
mercimegi fırına verenler geldi
biz epey zamandır mercimegi fırına verememiştik ama bugün ocaga koymayı başardım
inş devamı gelir

Spectradan çok memnun kaldım.Çok güçlü çekiyordu ama ameda daha hassasmış sanırım.
Ben pompamı 2 yıl garantili olarak 2.el aldım internetten.
İlk 1 ay kiraladım,baktım olmayacak,kiraladığım makinayı satın aldım.
annesutupompasi.com.
Bir araştır istersen.
Kesinlikle zaman tasarrufu açısından çift başlıklıyı tavsiye ediyorum.

günaydın herkeseeee

boğazım arıyor feci halde sanırım hasta oluyorum ya off tamda iş güç ve diş problemleri arasında çekilmez şimdii inş daha kötü olmam ıhlamur falan içeyim bariiii

:
plannercım çok geçmiş olsun..
benim de öyle başlamıştı, dinlenememekten farenjite doğru gitmişti..

inş. ilerlemez rahatsızlığın, ya da sen de rapor alıp dinlenirsin istersen
Zeyno da bayram eder :))
ilk defa böyle bişey başımıza geliyorr
ya mandalina, ya verdiğim ilaçlar yaptı
hepsini bir keseyim bakayım canım çok tşk ederim
geçmezse onları deneyeyim
ben de narin Yarenimi çok özledim, öp yerime annesi
eğer diş yüzündense o çıkamayan dişlerimize pıt pıt vurucam
şimdi korkup hiç çıkmazlarsa yandık :))
kızamık aşısını yaptırıcam heralde, yarın çağırdılar
biz de haftaiçi evdeyiz ama haftasonu avmye falan gidebiliyoruz
bir salgın hastalık geçirdik başka bir salgın hastalığa yakalanmayız inşallah..
Adanın güzel sonuçlarını bekliyoruz canım
tühh Azra da pişik oldu demek (
ben de mandalinadan şüphelendim şimdi
isteselerde yok artık :)
tekrar geçmiş olsun pinarda
bakıcı işi zor ama iyi birini bulursunuz inşallah
zada ve ilkim de bakıyor sanırsam
Allah kolaylık versin kızlar inşallah gönlünüze göre birini bulursunuz..
kolay değil canımızı emanet ediyoruzz
çok geçmiş olsun
üzüldüm canım rahatsız olduğunu bilmiyordum
insan artık anne olunca rahatsız olsa bile bebeğini düşünüyor
Allah şifalar versin
tşk ederim canım
acaba mantar mı olmuşş
yıkayıp desitin sürdüm geçmezse çaresine bakıcaz artık

sağol mutlu-annecim
desitin geçmezse eczaneye danışıp onları sorayım bakalım
ben aşıyı yaptırıcam yarın sanırım
salgınsa korkuyorum artık valla..
Allah korusun meleklerimizi
nazlı Sinemise noluyor böyle :))
yeni bir diş mi geliyo yoksam

hmm ek gıdayı masumlaştırmak lazım heralde :)
sen iştesin şimdii

çalışan annelere kolay gelsinnn
oyy nazar mı değdirdin Mahirimin poposuna :))
çok şekersin canım
valla ben de şaşırdım, yıkasak yağlasak da olacak oluyor demek
tşk ederim meleğim size de geçmiş olsun

inşallah yakışıklı paşanın iştahı tez zamanda düzelir canım, öyle ümit ediyoruz ancak bu geliyor elden :))

yıkıyorum yağlıyorum anlamadım nasıl oldu
bugün geçmezse mantar olabilir gerçekten
şüphelilerimiz mandalina ve yeni verdiğim ilaçlar..

seni aramadıylarsa istanbul için aşıyı yapıyor olabilirler
malum kalabalık şehir

Canım benim sütüm ilk başlarda çoktu. Hatta oğlum nefessiz kalıyordu emerken. Ağzına fışkıra fışkıra geliyordu süt yalnız artık öyle değil. Anca doyuruyorum maalesef. Akşamları sağdığım sütleri vermek durumunda kalıyorum. Şükür tabi.. Anlayacağın bununla ilgili değil kusmamız. Hiçbir sıkıntısı yok ama kusuyor işte. Dr. emzirme aralıklarını uzat dedi ama ne mümkün.. Çocuk aç aç ağlıyorken nasıl tutabilirim ki.. 3 saati bulsun dedi aa ben 1.30 - 2 saat gibi emzirmek durumundayım. Bazen 3 saati buluyor. Oda uyursa... Uyku durumuna gelince. Bakalım benim oğlan nasıl olacak..

canım bunlar kraldan çok kralcı geçinen tipler...bizim de başımıza az gelmedi,tabi eşimle haklarından da gelmedik değil...
çok güzel iyi yapmışsın,hayırlı olsun...
turuncum sana özelden ayrıca cevap yazacaktım tabi fırsat bulamıyorum ki kızım her saniye yanında istiyor beni,şimdi de eşim oyalıyor tabi susar mı mızmızlanıyor şu an..o yüzden hızlı hızlı yazayım;senin durumun doğanın durumuyla tıpatıp aynı fakat ben tv karşısında verdiğim için durumu çoğu zaman kurtarıyorum.öyle bir ağzını büzüştüğü varki nasıl inatçı bazen inadına vermeye çalışsam da yenik düşüyorum.benim beslenme hala uzun sürüyor,bazen erken bitirdiğim de oluyor.galiba kayracığım dişinden ötürü iştah problemi yaşıyor.sen beslenmesi için mama sandalyesinde değil de kısa süreliğine yerde yüksek bir yastığın üzerinde versen olmaz mı belki tutar bu numara.hani bir kaç kaşığı veriyorsun ya bari onu kusmasa...ne narin bebişlerimiz var ya...bir süre yedirirken aldığı kadar yesin sonra başında durma hala vereceğini düşünmesin bakalım.aslında biyolog da haklı dediklerini uygulamak gerekiyor fakat içimize sinmiyor ki,gel de içimizdeki çocuk sevgisine anlat...
aynen benim eşim de öyle canım demekki herkez böyle.baba olmak öyle uzaktan bakıp beslenme yorumuyla yetmiyor ki:))
ben de dalin kullanıyorum ve de memnunum.
haklısın da ne derece uygularızki,biliyorsun anne yüreği işte...
çok şükür atlattınız canım,geçmiş olsun.

canım sen bi altını ılık suyla yıka sonra da pişik kremi sür ve sık sık altını değiştir.

Sağol canım. Oldu valla.. Kocaman adam oldu :) hahah... Her geçen gün büyüyor. Biliyorsun zaten sen de.. Yetişilmiyor bunların hızına. Yarın dr.a gideceğim tekrar kusma için. Hem idrar kültürü vereceğiz. Üreme olmuş. Bakalım dr.a anlatacağım tekrar. O ne diyecek.... Emzirme aralıklarını uzat dedi ama olmuyor maaleseff...

Emzik de biberon da almıyo maalesef keske daha onceden alıstırsaymısım hatta keske dediğîm o kadar cok sey var ki... Bineron ve emziği kemirip dişliyo cnm sadece dışardaysak emzikle oynaya oynaya uyuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…