Geldim sekerim geldimgecmisi okumadan anlik bakip gececem dedimya yalan oldu merak tan kuduruyorum ama cok vaktimi aliyor yinede kendimi alamiyorum okumaktan:126:dun gece okis hanimi yanima aldim park yataginda yatti dayanmadim aldim kizimi siki siki sacini koklaya koklaya uymaya cakistik ama 1 saat dayana bildim hareketsiz yatinca olmuyor yaaa ama arada bir o sekilde yatmayi dusunuyorum1 saatte olsa arkasindan sarilmaktan cok buyuk haz aldim geri yatagina yatirdim ama sabah HADİİİİİİ HADİİİİİ diye kalmis zipliyor yatakta babasi uyandirdi beni kizin sana sesleniyor diye cok keyifliydi yaaa galiba beni gordugu icin kendini guvende hissetti ve 11:30 a kadar uyuduk resmen son 7 ayin skor uykusuydu yanima alip yatamadim cunku benim uykum agir kiz kalksa gitse hissetmem
kizlar bu arada birsey sormak istiyorum yaaa bilmiyorum aranizda benim gibi dusunen varmi ama:44:
simdi ben kocami arada bir cok sık olmamak kaydi ile ayda bir musade ediyorum kaynim ve arkadaslari ile arada bir disari cikmasina yemege yada disari bi cafe yada bar a nezih temiz yerler gittikleri yer biliyorum bizde defalarca gittik cunku ayni yerlere neyse dun aksam yine musade ettim ve iki tane mimar arkadasi ve kardesi ile cinema ya gitti 21:30 seansina ve gece 01:30dageldi acaba yanlismi yapiyorum diyorum bazen onun kafasini dagitsin derken veden mi uzaklastiriyorum acaba diye haaa hu arada dun ben annemdeydim aksam 22:00 de geldim kuzenimle oda 20 yasinda eve tek girmeye korktum oda gelirim abla cocukla tek gitme dedi gece eve girerken sadece korkuyorum hirsiz olur diyeneyse babamizda geldi sarilip yattik ama ben dusunmeye basladim yanlismi yapiyorum diye
bu arada dun kocam evi toplamis maikanayi yerlestirmis kirlileri atmis falan o isleri yapar yani yatak odamizi falan toplamis yatak ortusunu falan sermis evimzin ihtiyaclarini cospcugunu ve beni ihmal etmez zaten gunluk baktigi hasta parasini direk getirir bana verir harcamama karismaz hatta kendime birsey almiyorum ev isi temizlikle kendimi yoruyorum diye kizar yardimcidir dedigim gibi ben suraya gidiyorum dedigimde karismaz suraya gotur al desem kalkar gider alir getirir mesela benim arada bir midem kayniyor renni iciyorum gece bitmis olsun saat 3 de olsa gider nobetci eczane bulur alir hic usenmez.yemek yapmadigimda niye yapmadin demez ya gelir kendi yapar yada disardan soyler gece kiz uyaninca kalkar mamasini verir o ilgilenir beni uyanmasin diye hic gurultu yapmaz hos gerci yapsada duymam dayani arkadaslar okadar artisi varken kocamin arada bir onunda yalniz takilmaya ihtiyaci var diye musade ediyorum ama bu seferde evimizden evliligimizden sogur diye korkuyorum bu arada arada bir disari cikmasi banada iyi geliyor kiz uyuyunca ayaklarimi uzatip keyif yapiyorum
ne yapayim kizlar akil verin ama rica ediyorum empati kurarak cevap istiyorum cunku cok cabuk etki altinda kalan bir insanim yani:26:
Ayy cok hossun, acaba bir gunlugune musade mi etsek :)) saka saka ..malum derler ya oy icin hersey yapilmali :))
Neden bizim oylar az yaaw,
cnm telden yazamadım senin için koştum pc açtımmmm
oda birşey yapılandırıyormuş notebook u aldım elimeee
bununda şarjı bitmiş hemen taktım sırf sana yazmak için
off bu spor beni çok yoruyorrrr
bazen gitmesemmi acaba diyorum
sonra da 100 gr 100 gramdır diye diye kendimi motive ediyorum
bu arada bu akşam kızım kafasını duvara vurdu
babası yüzünden
beni spora bırakırken asya uykusuzluktan bithap düşmüştü
2 saat uyutma kusarsa ağlarsa hemen dr.a gidelim dedim
oda almış asyayı doğru avm yeee
birde milli piyango bileti çektirmiş babasıııı
2sine saldırınca 2 bilet almışşş
uyutmamış eşimde yahuuuu 2 saaat ağır çocuğu taşımış kucağında heuheuheuehu
bizde en az 2 gün balık yaparız hamsii palamut levrekkkkk
alabalıkta dışarda harikaaaaaa oluyorrr
hatta balık güveçlerim ve helve güveçlerim bile var ama somon nedense hiç yemedimmmm
belki yarın yaparımmmm ama mutlaka denicem tatlımmm çok teşekkür ederimmm
akşam akşam ne çok şey yazmışım öyle
sanırım üşüttüm
sesim değişti boğazım şişşşş
vücudum gayet iyi ama grip aşısının faydası olsa gerekkk
eşimi nöbetçi aktar aramaya yolladımmmm
çubuk tarçın bulması için bende kış çayı yapıcammm:)
tatlılarımmm kerevizi anlatıcam kim sordu unutmuşum özür dilerimmm
kerevizin kabuklarını doydum limonla ovdum devamlıııı kararmaması için tv de görmüştüm
gelişigüzel dilimledim baya büyük dilimler oldu
hepsini ovdummmmm limonla her dilimde tek tekkk
bir havuç dilimledimmm
2 tane kuru soğan halka halka dizdim düdüklünün dibineee
üzerine kerevizler havuçlarrr
6-7 tanede arpacık soğanıııı görüntü olsun istedim
büyük bir bardak portakal suyu sıktım onu döktüm
yarımda limon
3 adet küp şeker
düdüklüde 7 dk pişirdimmmmm
birazını tv de gördüm başka bir yemekte
birazını internetteee
birazda uydurdummmm
kokan bir sebzeymiş ama hiç koku yoktuuu
heee kereviz sapınıda doğradım pırasa gibiii:):):)
birazda zeytinyağııııı
tuz koymadım asyayada vericem diyeeee
ama bu haliyle biz çok sevdik tuzsuz yedikkk eşim her hafta istediiiii
umarım beğenirsinizzz
kızlar malesef giremiyorum devamlı..
bugünün güzel haberi sonunda azranın ekosu çekildi
ve maşallah kızıma kalbinde hiçbir sorun yok.
doktor masum üfürüm dedi. tertemiz hiçbişey yok kalbinde dedi. ve dünyalar benim oldu bu yüzden çok mutluyum.
allahım kmseyi evladıyla sınamasın.
kızlar bugün berbat bi gündü..
sabah kızımı kontrole doktora götürdüm..hiç kilo almamış çok moralim bozuldu..bu ay 3 diş çıkardık bide hastalandı iştahsızdı.. napcam ben ya..ama boyu 4 cm uzamış 70 cm olmuş..kan tahlili verdik çiş için hala bekliyoruz..
doktor bu ay balık ve bakliyatlara gecebiliceğimizi söyledi..özellikle yeşil mercimek vermemi söyledi..yarın deniycem bakalım..
kahvaltısına milupanın 8 tahıllı kahvaltı mamasından eklememi söyledi..öğünleri çoğalt dedi..balık yağı verdi birde..
benimde 3 te diş randevum vardı kızı eve getirip tekrar diş için aynı hastaneye gittim..dişime kanal yapılmıştı dişş kökünde kist oluşmuş damaktan ameliyatla kesip kisti aldılar..ağzımın içi cok fena 10 dikiş var..agrıyo..sıcak bişey yemek yok 4 gun..cnm cay istiyo...resmen bu gebelikle 1 diş gitti yaa..neyse allah beterinden korusun..
yarında bakıcı görüşmelerim var bu ağızla nasıl konuscaksam..dua edin benim iiçin iyi birini bulabileyim kızlar ya..
bizden haberler böyle şekerler..
Hepsi cok hafif ve lezzetli geliyor kulaga
Haftasonu et ya da balik pisiriyorum salatalari da muhakkak yapacagim
Ablam yegenimi ana kucagina baglardi
Esim karsisinda sebeklik yapardi
Kardesim kafasini tutardi
Oyle yemek yerdi
Daha dogrusu agzinda bekletir yutsun diye gozunu gozlerdik
Careyi ac birakmakta buldu
Aslina bakarsan Omer ne kadar istahli da olsa memeyi bu aralar reddediyordu
Ben de careyi ac birakmakta buldum
Kisa vadeli dusunme canim
Sen de ac birak
Belki birkac hafta ac gezecek kilo alamayacak ama ben inaniyorum ki yola gelecek
Her agladiginda kucaga almamak gibi bence bu
Onlara karsi vazifemiz yemek yemeyi ogretmek
Ve sen kesin basarirsin ne kadar sabirli oldugunu biliyorum
MANTARLI SALATAA seni yicemmmmmm
Misafirler 7de gelip 11de gitti!
Eve 5bucukta girdim hemen sehriye ve salata hasladim o esnada Omerle oynayip uyuttum
esim kabak almisti sekerleyip ocaga koydum
Buzlukta borek vardi onlari pisirdim
Esim de kurabiye alacakti 2tuzlu 2tatlim hazirdi
Sagolsun annem dayanamamis kek yapmis
Yanina da biber dolmasi koymus
Misafirlerim de yaprak sarmasi borek ve kurabiye getirince oldu mu size 5tuzlu 5tatli!
Hepsini yiyemedik haliyle ama felekten bir gece caldik:
Kalanlarla da yarin isyerindeki bekarlar ziyafet ceker artik
Icimde garip bir his var
Regli olmayisimdan korkmuyorum artik
Test sonucundan da
Buyuk cuma gellll
Turuncu; işler yoğun cnm.müdür yok onun birçok sorumluluğu benim üstümde uğraşıyorum valla.Yaren Nur iyi çok şükür.dün babannesi 2 köfte, bir de tarhana çorbası içirmiş.acaba ben olsam yedirebilir miydim bilmiyorum.Kv.'ye göre iştahı yerinde ki çocuk geçen c.tesi son kontrolde 9 günde 340 gr. almış....Sanırım babannesi benden daha iyi yediriyor..H.sonu yediremediklerime kafayı takmamayı düşünüyorum.Demekki babanneden daha güzel yiyor.h.içi zaten yiyor diye düşünüyorum...
Kızlar hamileliliğimin ilk başlarında karın şişliği ve karını içe çekememe,dışarı çıkaramama durumlarım vardı batıyordu.şuanda da aynı şey var dün akşamdan beri.Bu durum bana gebeliğimi hatırlattı.rejim de yapıyorum oysa.bu arada bir haftada 1,400 gr gitmiş.neyse anlam veremedim durum hala devam ediyor.cuma sabah dra gideceğim.ultrasona bir soksun bakalım kese falan var mıyada kistlerim mi büydü halay sırasında..hala adet olmadım.sütüm 3 gündür kesilmiş durumda.ilginç bir dönemdeyim yani anlayacağınız...dua edin benim içim.bizim en son faziamız 6 kasımdı, o günden bugüne 43 gün geçti...oofff kafam çok karışık....
sabah ağlamaya sesiyle uyandımmmmmm
asyayı 2. defa yataktan düşürdümmm
yan tarafına düşmemesi için resmen bariyer kuruyordu eşim işe giderkennnn
ama dönmüş dönmüş ayak ucundan aşağıya düşmüşşşşşş
dünde eşim mama sandalyesinden kaldırırken kafasını vurmuştuuuu
çok mu dikkatsiz beceriksiz insanlarız
hep bizimi buluyor anlayamadımmmmm
günaydın herkeseeee
boğazım arıyor feci halde sanırım hasta oluyorum ya off tamda iş güç ve diş problemleri arasında çekilmez şimdii inş daha kötü olmam ıhlamur falan içeyim bariiii
TURUNCU canım kayracık iştahsızmış yine ama inş geçicidir canım çyle düşün daha öncede zaman zaman bu şekilde iştah problemi olmuştu ama birara iyi yiyordu sanki, üzülmekte haklısın hayatım ama sağlıklı olsunlarda yeme işide düzene girecek nasılsa
Turuncu merhaba, biliyorsun biz de aynı şeyleri yaşıyoruz, o yüzden çok iyi anlıyorum psikolojini. Ama eminim ki oğlunun bu yememezliği dişler yüzünden. Benim küçük oğlum da aynı şekildeydi, ağzına giren herşeyi tükürme konusunda uzmanlaşmıştı artık. Dişi patladığından beri yavaş yavaş daha iyiye gidiyor. Kaşık mamalarını görünce kendi ağzını açıyor, öyle mutlu oluyorum ki. Bu sürecin geçici olduğunu, düzeleceğini düşün. Az az da olsa yediği şeylerin kalorisi yüksek şeyler olmasına dikkat et. (Mesela meyva veriyorsan elma değil de muz gibi). Ve biraz daha dayan. Emin ol düzelecek.
Turuncu anlatırken bile ne kadar gerildiğini anlıyorum
hakikaten çok zor bebeğin iştahsızlığıııı
o yese için rahat edecek, o da huysuzlanmayacak tok olduğu için ama gel de bunu onlara anlat..
biliyorum zor canım ama çok gerilme ama olur muuu
hem bunu hissetmesin hem de aranızda soğukluk oluşmasın
arada bir daha fazla zorluyorlar nedenini bilemiyoruz
ben bu aralar bir elimde oyuncak bir elimde kaşık öyle yediriyorum
oyuncağa bakarken ağzını açıyor neysekiii
Allah kolaylık versinnn
kızımın poposu pişik oldu yaa
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
kızarıklığı geçmiş ama sivilce gibi olmuş
böyle olan var mıydı?
bir da sağlık ocağından aradılar kızamık açısı için
yaptırdınız mı kızlar??
turuncu ılk oglum aynen oyle nler cektı m tum halılarım koltuklarım mahvaldu sonra 3 yasında yemeye başladı
sevdıklerınıı ver bence
nagihancım aslında yatağında yatıyordu ama 1 aydır bizimle nedenn::::
petekler gece sönüyor gece soğuk oluyor evvv
sabah 6 dada bir yanıyorrr
asyayı tulumuna koyunca su gibi uyanıyorduuuuu sabah aşırı sıcak oluyorrrr
ondan yanımızda yatırıyoruz gece üşümüyor sabahta üstündeki yorganı tepiyorr daha kaliteli uyuyor diyeee
birde geceleri devamlı emiyorrr
sanırım rahat geldiiii
eşim kalkınca park yatağı dayıyorrr önünede yastık stokluyorrr
ayakucuna kadar inmişşş
işin kötüsü ben uyandığını duymamışımmmmm
artık üşüsede yatağına zatennnn
kaliteli uyumasın en azından güvende olsun
bu arada bugün evlilik yıldönümümüzdüüüüü
bununla uyandıkkkkkk
Beni hatırlar mısınız acaba bilimiyorum :) Oğlum bugün tam olarak 68 günlük oldu :) Sağ salim bu güne geldik şükür. Ay nasıl da hergün büyüyor inanamıyoruz. Bir ara sütüm azalmıştı falan. Eski haline tam olarak dönmedi ama oğlumu doyuruyorum bir şekilde şükür. Geçen hafta 6150 gr.dı.maşallah... Çok fazla kusuyor yalnız. Fışkırta fışkırta hemde.. Ay ne mendil, ne önlük, ne kıyafet dayanmıyor. Batın ultrasoundu çekildi birşey çıkmadı. Yalnız yine de kusuyor oğlum. Dr. kusmaması için ilaçlar var ama daha çok kçük dedi. Vermek istemedi. Birde aynı gün idrar kültürü aldı. Üreme olduğu gerekçesi ile tekrar çağırdılar. Yarın yine gidip kültür vereceğiz. Bakalım ne çıkacak. Üreme olması ne demek hiç bilmiyorum. Bu arada birşey daha var :) Oğlumu ilk günden yerinde uyumaya alıştırdım. Artık yatırıyorum kollarını sarıyorum hafifçe ve uyuyor kendi kendine. Bazen oyun oynarken falan da uyuduğ oluyor. Şimdi kendi kendine uyuyor diye sevinmeli miyim yoksa bu durum geçici mi acaba
şekerim bende bugun doktor kntrolum var rutin bi kontrol bi gidiyim dedim. sizde nekadar çok kazara uğruyonuz öyle yahaıyrdır bir sıçrar çekirge 2 sıçrar çekirge ona göre benimde bugun foktoe kontrolum caae rutin bi kontrol bide doğum kontrol hapı istiycem önceden yasmin kullanıyodum hem adetımı duzenlıyodu hemde ben sevmıyorum kardeşim prezervatif falan aman dıkkat et aman bişy olurmu stresten bişy anlamıyom valla
Tatlı kuzuların biricik anneleri mer haba,kızımı dün doktora gösterdik.Bir hafta boyunca ne yeni kullandığın vitaminden ne de etten ver dedi.Sonra sırasıyla tekrar vermeye başla bakalım hangisinden kaynaklanıyor dedi.Biliyorsunuz kızımın her yeri şu an isilik.Dünden beri vitamini ve eti kestim.Açıkçası ikisine aynı gün başlamıştım doktorum da aynı gün iki ve daha fazla yiyeceği ilk defa verme dedi,hangisinin ne reaksiyon göstereceğini bilmek zor olacaktır dedi.
Ayrıca doktorumuz sebze yemeğini ıspanak,pazı gibi ağır nitrat içeren sebzeler hariç iki-üç günlük yapıp verebilirsin dedi.Gerçi ben 2 gün verme taraftarıyım,doktor 3-4 gün verebiliyormuş kızına.
Bakıcı olayını konuştum kamera yerleştirsek mi,bakıcıda nelere dikkat etmek gerekir diye sordum;kamerayı mutlaka önerdi fakat bakıcının haberi olsun dedi özel hayat ihlali için.Kendileri de kamera yerleştirmiş.Bakıcımın düzgün diksiyonlu,ntellektüel seviyesi yüksek biri olmasına dikkat et dedi çocuğunun gelişimi için.Tabi ben de içimden Urfa da bu çok zor diye geçirdim.:)
nagihancım çok teşekkür ederim canım hatırladığın için çok incesin
bir haftadır yürüyemiyorum
yatağa çakıldım kaldım
belim kopmak üzere
ağrı kesici ilaçlar, kremler, iğneler kullandım hiç ilerleme yok
ağrıdan geceleri ağlıyorum artık
iğnelerden dolayı kızımı da emziremiyorum
depresyonun eşiğindeyimmm:2:
kızlar benim oğlum bebekliğinden beri sallayarak uyumaya alıştı malesef ,gündüz hamağında yada ayağımda sallayarak uyutuyorum geceleri ise elde sallamaya alıştı eşimle elimizde sallayarak uyutuyoruz. çok kötü yaptık sanırım alıştı bizim yaramaz birde 10 -10.30 gibi uykusu geliyo uyutuyorum yarım saatte bir 12 ye 1 e kadar uyanıyor derin uykuya dalması ancak bu saatlerde oluyor benim durumumda olan yada bana bu durumları düzeltebilecek önerileri olan var mı .
Canım amin Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten anne olmak büyük sorumluluk muş
herşey yolunda gitsin istiyor insan sağlıklı olsunlarda bugunumuze şükür diyelim
ek gıda verdi annem meyve öğününü yemiş 2 yemek kaşığı kadar çorba bir okadarda yoğurt
yani bildiğin grev vardı
öyle iyi anlıyorum ki senisen 4. ayda başladın ek gıdaya biz daha yolun başında
olmamıza rağmen saçımı başımı yolasım geliyordu şuan bende rolantiye aldım istemıyorsa kesinlikle yemiyor
bende zorlamıyorum artıkilk zamanlar ne güzeldi
ne verirsek ağzını açıyordu 6. ayını doldurmasına 1 hafta kala
kapatmayı öğrendi dişi çıktığını farkettim maşallah hala unutmadı o öğrendiğinişuan ise göbek atıyorum yediğinde
daha doğru düzgün aldığı sezbe kesinlikle yok 1-2 yemek kaşığını asla geçmiyor
milupanın kavonoz mamasınıda denedim cıks onuda yemedi
şuan mama sandalyesine kesinlikle oturmak istemiyor, kucağımda yediriyorum bazen mutfak dolaplarım kırmızı
onları izliyorbirşeyle oyaladığımızda bile ağzı kapalı yemek istemıyorsa
canım bizimde aynı sorun var bence ek gıda ile alakalı
sivilce gibi ve kızarıklık geçmiyor sürekli zeytinyağı ve sudocrem sürüyorum
kayboluyo sonra tekrar cıkıyor doktorumuzu aradım mandalina portakal veriyorsanız ek
gıdadan olabilir dedi bende vermediğimizi söyledim.. umarım onada bağısıklık kazanırlar
Geldim sekerim geldimgecmisi okumadan anlik bakip gececem dedimya yalan oldu merak tan kuduruyorum ama cok vaktimi aliyor yinede kendimi alamiyorum okumaktan:126:dun gece okis hanimi yanima aldim park yataginda yatti dayanmadim aldim kizimi siki siki sacini koklaya koklaya uymaya cakistik ama 1 saat dayana bildim hareketsiz yatinca olmuyor yaaa ama arada bir o sekilde yatmayi dusunuyorum1 saatte olsa arkasindan sarilmaktan cok buyuk haz aldim geri yatagina yatirdim ama sabah HADİİİİİİ HADİİİİİ diye kalmis zipliyor yatakta babasi uyandirdi beni kizin sana sesleniyor diye cok keyifliydi yaaa galiba beni gordugu icin kendini guvende hissetti ve 11:30 a kadar uyuduk resmen son 7 ayin skor uykusuydu yanima alip yatamadim cunku benim uykum agir kiz kalksa gitse hissetmem
kizlar bu arada birsey sormak istiyorum yaaa bilmiyorum aranizda benim gibi dusunen varmi ama:44:
simdi ben kocami arada bir cok sık olmamak kaydi ile ayda bir musade ediyorum kaynim ve arkadaslari ile arada bir disari cikmasina yemege yada disari bi cafe yada bar a nezih temiz yerler gittikleri yer biliyorum bizde defalarca gittik cunku ayni yerlere neyse dun aksam yine musade ettim ve iki tane mimar arkadasi ve kardesi ile cinema ya gitti 21:30 seansina ve gece 01:30dageldi acaba yanlismi yapiyorum diyorum bazen onun kafasini dagitsin derken veden mi uzaklastiriyorum acaba diye haaa hu arada dun ben annemdeydim aksam 22:00 de geldim kuzenimle oda 20 yasinda eve tek girmeye korktum oda gelirim abla cocukla tek gitme dedi gece eve girerken sadece korkuyorum hirsiz olur diyeneyse babamizda geldi sarilip yattik ama ben dusunmeye basladim yanlismi yapiyorum diye
bu arada dun kocam evi toplamis maikanayi yerlestirmis kirlileri atmis falan o isleri yapar yani yatak odamizi falan toplamis yatak ortusunu falan sermis evimzin ihtiyaclarini cospcugunu ve beni ihmal etmez zaten gunluk baktigi hasta parasini direk getirir bana verir harcamama karismaz hatta kendime birsey almiyorum ev isi temizlikle kendimi yoruyorum diye kizar yardimcidir dedigim gibi ben suraya gidiyorum dedigimde karismaz suraya gotur al desem kalkar gider alir getirir mesela benim arada bir midem kayniyor renni iciyorum gece bitmis olsun saat 3 de olsa gider nobetci eczane bulur alir hic usenmez.yemek yapmadigimda niye yapmadin demez ya gelir kendi yapar yada disardan soyler gece kiz uyaninca kalkar mamasini verir o ilgilenir beni uyanmasin diye hic gurultu yapmaz hos gerci yapsada duymam dayani arkadaslar okadar artisi varken kocamin arada bir onunda yalniz takilmaya ihtiyaci var diye musade ediyorum ama bu seferde evimizden evliligimizden sogur diye korkuyorum bu arada arada bir disari cikmasi banada iyi geliyor kiz uyuyunca ayaklarimi uzatip keyif yapiyorum
ne yapayim kizlar akil verin ama rica ediyorum empati kurarak cevap istiyorum cunku cok cabuk etki altinda kalan bir insanim yani:26:
arkadaslar slm
devam sütü ile mama arasında fark var mı
hem anne sütü hemde mama ile beslenen bebekler için hangi mamayı veriyorsunuz
marka ismi vermek istemiyorsanız özelden yazabilirmisinixz
mybabylove_ bence dogru yapıyosun cnm korkma sendende evinden de sogumaz..
sen ona güveniyosan sorun yok cnm
herkese merabaa
biz bugün 11 e kadar uyumuşuz
çok iyi geldi biraz kendime geldim ama bu seferde kızı okula yetiştirecem
ışık hızında kahvaltı hazırladım yedirdim giydirdim,bulaşıkları bile yıkadım saat 12 ve ceren gitti
çağla ya ögle yemegi yaptım evi toparla,çamaşır...vs
hergün aynı şeyler...
çocuk olmayı özledim ben
Aha bende 7 ay gecti tamda kafamda ben bu oglanin bir poposuna iyi bakabilmisim diyordum ki dun verdigim mandalina biraz fazla kacinca bizim popo kizardi, ama oyle boyle degil bayagi bir yakmis diskisi...Iste bakabildim bir popo diyordum oda artik kalmadi,,iyi bakabildigim birsey yok gayri(
Neyse beni bosver ben sana gecmis olsun dileemek icin yazdim konu aldi gitti basini, bugunlerde kafam gercekten yerinde degil..
Mayıs anneleri değil güzeller geçidi mübarek.
Eklenen fotolara bakıyorum da kızlar valla hepiniz birbirinizden güzelsiniz.
Eğer şu fotoları dışarıdan görselerdi oy yağmuruna tutarlardı bizim grubu.
Biz de pazar günü diş buğdayımızı yaptık nihayet. Çok yorucuydu ama çok keyifli güzel bi gundu. Ya ben sordum ama yanıt alamadım. Bu fotograflar nerde herkesin kendi albumunde mi? Arkadas olarak ekleme mi yapmamız gerekiyo ???
Bu arada yarın bizim de 7. Ay kontrolumuz var. 15 inde doldurduk ama eşimin nobeti falan derken anca yarın gidicez. Kızamık aşısını sorcam bi de defnem uyuyamıyo arkadaşlar ya cok uzuluyorum kendi kendine uykuya gecemediği için deli gibi meme istiyo emîyo uyuyo yerine yatırıyorum en gec yarım saat sonra ağlayarak uyanıyo yine meme yine meme. Çıldırcam. Napcam ne etcem??? Benim uykularım da harap oldu. 1 aydır yastık yuzu gormedim desem yeridir. Uyku yontemlerini denemeye gucum ve sabrım da yok. Kesin çözüm olacağını bilsem yapıcam. Yani açlıktan mı yoksa meme bağımlılığımı onu da anlamadım. Bi gece yanıma aldım belki kokumu istiyodur diye o gece de aynı sey oldu bişey deişmedi. Off dipteyim sondayım depresyondayım yalvarırım beni kurtarınnnn
kızlar mart anneleri 108 oyla 1.
biz 76 oyla 2.
sinir oldum şimdi
Evetttt bende şöyle bir 20 sene öncesine gidip annemin küçük ve şımarık kızı olmayı çok isterdim
Erkek kardeşimin 6 yıldır flörtü var ve artık bu sene evlenmeyi düşünüyorlar.Kardeşim daha 23 yaşında.Oğlum diyorum ne acelenn varrr,ev geçindirmek sorumluluk sahibi olmak kolay mı
Sanki evlenince başları göğe eriyor anlamıyorum ki
Canım mesajlarından yoğun bir şekilde dinlenmeye ihtiyacının olduğunu anlıyorum.Mahirin son hastalığı seni fazlasıyla yordu.Seninde benim gibi yanında kimsen yok bebeği bırakıp dinlenebileceğin.Ne olacak halimiz bilmiyorum.
İnşaallah yavrularımız hayırlı birer evlat olurlar.
Çok şekersiiinnn
Diş buğdayınız hayırlı olsun.
Resimleri görmek için profiline girip arkadaş olarak istediğin kişileri ekliyorsun ve karşı taraf kabul edince onun albümüne girip resimlerine bakabiliyorsun.
Bence kızın seni emzik gibi kullanmak istediği için sürekli emmek istiyor.Yani alışkanlık haline gelmiş bu meme emme ama çözümü nedir inan hiç bilmiyorum.Belki emzik versen :26:
evet canım ikinci yarıyılda başlayacağım,bakıcı olarak 2 alternatifimiz var biri her hafta ev temizliğine gelen genç bir bayan,2.si ise eşimin öğrenci velisi kadın evli,ne bileyim ilki daha bir gözümü tutuyor çünkü en azından 1 yıldır tanıyorum güveniyor gibiyim.2.sine nedense bir türlü karar veremiyorum tanımadığım için olsa gerek.bakalım...canım çalışmaya mı başlıyacaksın bakıcı olayı cok zor varmı eve gelecek olan..
oy oy kurban olurum ben bütün bebişlere...çok mu çok geçmiş olsun canım...allah beterinden korusun.benim kızı da yatağa koyduğumda ayaklarına doğru sürünüyor dolayısıyla yatağa bırakmamaya çalışıyorum,belli olmaz bunların sağı solu...aynen canım
bende tepkilerini takip ettimmmm
çok şükür sanıyorum sorunsuz atlattıkk
bende sallıyorum
gece emerek uyuyor ama hep sallanıyorr
kolikti 2 ay sallandı halada sallanıyorr
12:30 dan önce asya da derin uykuya geçemiyor sürekli uyuyor 10 dk sonra kalkıyor oynuyor falann
ben hiç takmıyorum artıkkk
uyumazsa uyumasınn sallanmak isterse sallansınnnn
çünkü ben ne kitaplarla ne makalelerle ne dergilerle nede araştırmalarımla bu durumu iyileştiremedimmmmm
sonsuza kadar sallanmıcak ya diye kendimi avutuyorum
Canım yanımdaydı da uyanmışşş
ben duymamışımmmmm
uyanınca hemen yanağımaaa memmmemmm yapıyordu her sabahhhh
yada çok derin uyumuşum duymadım
çocuk dönmüş aşağıya gitmiş
ayak ucundan düşmüşşşş
ağlamasına uyandım baktım yatakta değilllllllll
yorgunluktan sanırım dün sporda vardı akşamda asyaya yoğurt peynir yaptım gece yarısı
kendime kış çayı yaptım derken geç yattımmmmm
rabbim hepsini korusun inşallahhh
mybabylove_ bence dogru yapıyosun cnm korkma sendende evinden de sogumaz..
Sen ona güveniyosan sorun yok cnm
Herkese merabaa
biz bugün 11 e kadar uyumuşuz
çok iyi geldi biraz kendime geldim ama bu seferde kızı okula yetiştirecem
ışık hızında kahvaltı hazırladım yedirdim giydirdim,bulaşıkları bile yıkadım saat 12 ve ceren gitti
çağla ya ögle yemegi yaptım evi toparla,çamaşır...vs
hergün aynı şeyler...
çocuk olmayı özledim ben
Merhaba
2012 Enlerini(Anne Adayları Kulübünde severek takip ettiğiniz, aktif, popüler Anne Adayları grubu ?) seçiyoruz Mayıs Anneleri gurubuna oylarınızı bekliyoruz....
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...iginiz-aktif-populer-anne-adaylari-grubu.html
Hey sen ziyaretçi:128:!!Foruma üye ol,ankette bize oy ver, adını görelim,,birbirinden güzel anneyle tanışma,kaynaşma fırsatı yakala
Bunu yapmazsan da yapma canın sağolsun
kizlar bu avent beni sinir etti
1saatte 130ccyi ancak bosaltti
Gonlu olacak da memeyi cekecek oyle zayif ki Omerin cekisi yaninda halt etmis
Acilen guclu bir pompa almam lazim
TURUNCU spectra 2dusunuyorum sen memnundun di mi?
Cift baslikli mi tek baslikli mi tavsiye edersin?
Bir de ben 250tlye buldum sanki sen 150ye almistin??
plannercım çok geçmiş olsun..günaydın herkeseeee
boğazım arıyor feci halde sanırım hasta oluyorum ya off tamda iş güç ve diş problemleri arasında çekilmez şimdii inş daha kötü olmam ıhlamur falan içeyim bariiii
:
ilk defa böyle bişey başımıza geliyorrcnm sivilceler çok mu peki?bizimki sivilceye dönünce 2 kere oldu bu dr. mantar demşti.travazol ve hametan birlikte kullanmıştık.pişiklerine de hametan sürüyorum sadece pişikse...güzel gözlü kızını özledim cnm ya...
eğer diş yüzündense o çıkamayan dişlerimize pıt pıt vurucamlillac geçmiş olsun cnm..bak bizimde geçen ay ilk defa pişik olmuştu 2-3 gun surdu ve bi baktık diş çıkardı..bazı bebekler diş öncesi pişik olabiliyorlarmışş..
dün ben doktora sordum kızamık olayını evet böyle bir söylenti var ama ben 9. aydan önce yapmayı uygun görmüyorum dedi..zaten evde bakılıyor 1 ay daha bekleyelim dedi..
saol hayatım..Allahtan boyu uzamış biraz kısaydık biz iyi oldu..
kan tahlili sonucunu bugun alıcam..idrar ise perşembe cnm alınca yazarım sonuşları..
.
tühh Azra da pişik oldu demekcnm azranın poposuda cuma gününden beri pişik.
ve aynen dediğin tarzda sivilce gibi oldu hemde popo boyunca..
bnde nıvea pişik kremi vardı, cumadan beri her bezinde sürüyorum çiş bile yapmış olsa.
çok şükür azaldı, poposunun alt kısmında kaldı cnm..
bnmki malesef mandalinadan oldu.
bikaçkez verdim, bişey olmadı, baktım çokda sevdi.
abarttım sanırım hemen akşamına pişti malesef
tekrar geçmiş olsun pinardaTatlı kuzuların biricik anneleri mer haba,kızımı dün doktora gösterdik.Bir hafta boyunca ne yeni kullandığın vitaminden ne de etten ver dedi.Sonra sırasıyla tekrar vermeye başla bakalım hangisinden kaynaklanıyor dedi.Biliyorsunuz kızımın her yeri şu an isilik.Dünden beri vitamini ve eti kestim.Açıkçası ikisine aynı gün başlamıştım doktorum da aynı gün iki ve daha fazla yiyeceği ilk defa verme dedi,hangisinin ne reaksiyon göstereceğini bilmek zor olacaktır dedi.
Ayrıca doktorumuz sebze yemeğini ıspanak,pazı gibi ağır nitrat içeren sebzeler hariç iki-üç günlük yapıp verebilirsin dedi.Gerçi ben 2 gün verme taraftarıyım,doktor 3-4 gün verebiliyormuş kızına.
Bakıcı olayını konuştum kamera yerleştirsek mi,bakıcıda nelere dikkat etmek gerekir diye sordum;kamerayı mutlaka önerdi fakat bakıcının haberi olsun dedi özel hayat ihlali için.Kendileri de kamera yerleştirmiş.Bakıcımın düzgün diksiyonlu,ntellektüel seviyesi yüksek biri olmasına dikkat et dedi çocuğunun gelişimi için.Tabi ben de içimden Urfa da bu çok zor diye geçirdim.:)
çok geçmiş olsunnagihancım çok teşekkür ederim canım hatırladığın için çok incesin
bir haftadır yürüyemiyorum
yatağa çakıldım kaldım
belim kopmak üzere
ağrı kesici ilaçlar, kremler, iğneler kullandım hiç ilerleme yok
ağrıdan geceleri ağlıyorum artık
iğnelerden dolayı kızımı da emziremiyorum
depresyonun eşiğindeyimmm:2:
tşk ederim canımSivilce gibi olduysa mantar olabilir. Ben de bi ara pişik sanmıştım ama her zamanki kremi işe yaramadı sonra aynı zamanda bîrkaç kîşiden aynı anda duydum ve mantarmış mikrop kapıyorlar sürekli ondan oluyormus. Ben 3 gün trosyd kullaandım ve hiç ıslak mendille silmedim ya yıkadım ya da pamukla sildim 3 günde geçti cnm.
sağol mutlu-annecimGeçmiş olsun,,ecz.den pişikse hametan, mantar başlangıcı gibiyse trosyd kullanabilirsin canım,
biliyorsundur mutlaka ama yıkadıktan sonra iyice kuru kalmasına da dikkat et. Ben normalde de hametan(mavi renk olanından)
kullanıyorum bebişin altına.
Aşı için ben geçenlerde de yazmıştım,dr.umuza sorduğumda bana, bebeğim için yılbaşından sonra önerdi aşıyı,
6.ay aşıları ile fazla gelebilir demişti.
nazlı Sinemise noluyor böyle :))görünürde bir sıkıntı yok çok şükür ama nedense biberona çok alışık olmasına rağmen
reddetmiş.. bugunde devam ediyor gibi şimdi arayacağım bakalım
canım bizimde aynı sorun var bence ek gıda ile alakalı
sivilce gibi ve kızarıklık geçmiyor sürekli zeytinyağı ve sudocrem sürüyorum
kayboluyo sonra tekrar cıkıyor doktorumuzu aradım mandalina portakal veriyorsanız ek
gıdadan olabilir dedi bende vermediğimizi söyledim.. umarım onada bağısıklık kazanırlar
kızamık aşısı için beni aradıklarında doktoru arayıp soyledım ve yaptırmamamı soyledı anne sütü alan küçük bebeklerde
aşı tutmuyormus zaten çok büyük bir salgın olmadığı sürece gerek olmadığını söyledi...
oyy nazar mı değdirdin Mahirimin poposuna :))Yok oyle birsey cnm, merak etmeyin kizlar verin siz oylarinizi hepsi gecerli oluyor, hayirli olsun oylarimiz :))
Aha bende 7 ay gecti tamda kafamda ben bu oglanin bir poposuna iyi bakabilmisim diyordum ki dun verdigim mandalina biraz fazla kacinca bizim popo kizardi, ama oyle boyle degil bayagi bir yakmis diskisi...Iste bakabildim bir popo diyordum oda artik kalmadi,,iyi bakabildigim birsey yok gayri(
Neyse beni bosver ben sana gecmis olsun dileemek icin yazdim konu aldi gitti basini, bugunlerde kafam gercekten yerinde degil..
İnan o yazıyı yazarken çok gergindim.Dediğin gibi aç olduğunda çok huysuz oluyor ve daha fazla yoruyor beni ama yaramz bücür işte.
Her yemek öncesi dua ediyorum Allahım ne olur bu sefer yesin diye.İnşaallah tekrar o düzeldiği dönlere döneriz en kısa zamanda.
Canım herhalde mantarlaşmış sizin pişik.Hangi ilaç iyi gelir bilmiyorum ama eczaneye sor bakalım bir.
Bu aşı için sadece istanbulda mı alarm verildi acaba ?
Ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum canım yumuşatıcıyı önermedikleri için hiç kullanmadım.
Dişlerin de en az senin kadar tatlılar. Ama ben gözlerine bittim kuzucuğum.
Canım çok sevindim azraya umarım hep iyi olur minik kuş.
Eşler arasında böyle şeyler oluyor malesef. Biz de çocuk olduktan sonra basit şeyler yüzünden birbirimizi kırabiliyoruz ama uzun sürmüyo
Umarım siz de probleminiz ne ise halledersiniz.
canım dönem dönem böyle olabiliyo bebişlerde kendini üzmemeye çalış. Bak ne güzel 4 cm uzamış maşallah kuzucuğa
Bir çocuk bir dişe bedel derlerdi gerçekten doğruymuş sana da çok geçmiş olsun umarım ağrısız sızısız atlatırsın canım. bakıcı işinde kolaylıklar diliyorum umarım istediğin gibi bir insanla karşılaşırsın.
Kızlar çok tatlısınız. Güldürdünüz beni ayol. Bayrağı siz devralmışsınız iyi de yapmışsınız.
Sabah arkadaşım kahvaltıya geldi ondan giremedim. Ben de alışmışım eksiklik hissettim bugün.
Geçmiş olsun canım valla ben de sallıyorum malesef.
Canım çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir.
Ben Kızamık aşısını dr a sordum bize henüz bilgi gelmedi. Ayrıca 9 aydan önce yapılmaması gerekiyor dedi canım.
Gözün aydın şekerim umarım istediğin kilolara kavuşursun.
Evlilik yıldönümüz kutlu olsun canım nice nice mutlu senelere...
Öncelikle maşallah canım bebeğine. Bir ara kızımda da aynı problem oldu.Benim sütüm çok geliyodu ben de emiyo diye bırakmayıp neredeyse 1 saate yakın emziriyodum. Çocuk fışkırta fışkırta kustu. Dr a sordum en fazla 15 dk emzir dedi ve ondan sonra düzeldi. Tabi senin sütün çok mu bilemiyorum. Uyuma mevzusuna gelince seni üzmek için asla söylemiyorum çünkü her bebek gerçekten birbirinden farklı. Benim kızım da hep kendi kendine uyuyodu görenler maşallah diyolardı. Ve çok şanslı olduğumu söylüyolardı. Sonra ne olduysa çığlık çığlığa yatmayı reddetti ve sonuç:şu an ayağımda sallıyorum umarım senin böyle olmaz.
Canım çok geçmiş olsun umarım geçici bir şeydir. dr a gittin mi peki?
canım bunlar kraldan çok kralcı geçinen tipler...bizim de başımıza az gelmedi,tabi eşimle haklarından da gelmedik değil...turuncum şimdi geldik doktora giremedim hastaneye gittik danısmadaki kıza kimseyi almayın doluyum demiş kadına kontrol için geldik dedim oda bana isim enes ...
Dedim oda agzını büzdü hatırlamadım dedi ordan gıcık oldum sonra bekleyin haber vercem dedi
bekliyorum yok gittim yanına söyledinizmi dedim oda doktor bey böyle dedi falan dedi
bende sesli bir sekilde neden ozaman bunu bize söylemiyorsunuz bosuna bekliyoruz doktor kendisi cagırdı bizi dedim
oda sustu falan eşim yanıma geldi duyunca sesimi gel gidiyoruz bidaha gelemm buraya dedim oda geldi
sonra döndü diger danısmadaki kızıda o azarladı
ben bıktım su insanların kendini begenmşliginden orda süslü bir bayan vardı onun peşinde dolanıyolar bende acıkken ölelerdi şimdi kapandım ilgisizlik diz boyu
ayrımcılık var bunu cok iyi anlıyorum bide özele gidiyoruz yani nese kızlar oglumu gösteremedim ilaclara devam etcem
sonra eski hastaneme gidicem dogum yaptıgım cok sinirliyim cokkkkk
çok güzel iyi yapmışsın,hayırlı olsun...bugün diş buğdayı yaptık kızıma..
1 ay oldu dişimiz çıkalı yapalım dedik artık..
Fazla kimseyi çagıramadım yardım edenim yok zorlanmıyım diyee..
Aslında adet yerini bulsun diye yaptık:))
çok cici bir elbise almıştım hedik için ama kızım sagolsun daha foto çekmeden kusunca
hazır hediye gelenlerden birşeyler giydirdim
Birazdan ekliycem foto
turuncum sana özelden ayrıca cevap yazacaktım tabi fırsat bulamıyorum ki kızım her saniye yanında istiyor beni,şimdi de eşim oyalıyor tabi susar mı mızmızlanıyor şu an..o yüzden hızlı hızlı yazayım;senin durumun doğanın durumuyla tıpatıp aynı fakat ben tv karşısında verdiğim için durumu çoğu zaman kurtarıyorum.öyle bir ağzını büzüştüğü varki nasıl inatçı bazen inadına vermeye çalışsam da yenik düşüyorum.benim beslenme hala uzun sürüyor,bazen erken bitirdiğim de oluyor.galiba kayracığım dişinden ötürü iştah problemi yaşıyor.sen beslenmesi için mama sandalyesinde değil de kısa süreliğine yerde yüksek bir yastığın üzerinde versen olmaz mı belki tutar bu numara.hani bir kaç kaşığı veriyorsun ya bari onu kusmasa...ne narin bebişlerimiz var ya...bir süre yedirirken aldığı kadar yesin sonra başında durma hala vereceğini düşünmesin bakalım.aslında biyolog da haklı dediklerini uygulamak gerekiyor fakat içimize sinmiyor ki,gel de içimizdeki çocuk sevgisine anlat...kızlar yaa benim oğlumun iştahsızlığı beni çok yıpratıyor ve yoruyor.
Son günlerde mama sandalyesine oturacağı zaman yemek yiyeceğini anladığı için ağlamaya başlıyor.bin bir oyunla kırk takla atarak 3-4 kaşık veriyorum sonrasını zorla yedirmeye çalışıyorum.ağzını öyle kilitliyor ki o kaşığın girmesi için yanakların sıkılması gerekiyor.sinirlerim harap oluyor inanın.geçen ay üstüne düşmedim,yemezse aç kalsın dedim ama kilo alımı çok az oldu.zorla yedirerek yemekten soğutmak istemiyorum ama beni buna mecbur ediyor.inanın o kadar akıllı ki yemek esnasında güldürüp ağzını açtığında kaşığı veriyorum diye artık ağzı kapalı gülüyor
Her gün değişik tatlar hazırlıyorum belki severde yer diye ama sadece yoğurt ve mercimek çorbasını seviyor.pütürlü gıdalar zaten tam bir fiyasko.hemen öğürüyor.
Ya önüne ekmek veriyorum hem oynasın hem yesin diye ama o surat ifadesini görmeniz lazım.ekmeğe dokundukça yüzünü buruşturuyor.hele marul yaprağına dokunuşunu görseniz,iğreniyor gibi
Yatmadan önce önüne kinder süt dilimi koydum,belki tadını merak eder diye ama bir ısırık aldıktan sonra suratını buruşturarak geri attı.yani bırakın yemeyi yiyecekle oynamak bile istemiyor.onu bu hale ben getiriyorum belkide bilmiyorum...
Hele bu yeme probleminin uzun yıllar böyle devam edecek olma olasılığını düşündükçe saçıma aklar düşüyor.
Inanın kızlar bazılarınız burda "mamayı görünce yemek için ağlıyor" diye yazdığında benim oğlumunda böyle olması için bol bol dua ediyorum.ya çok yemesini değilde en azından verdiğim 5-6 kaşık mamayı kendi isteği ile yemesini istiyorum sadece.
Zorla beslemek hem onu hem de beni çok yıpratıyor.biliyorum bunun çözümü şimdilik yok,zamana bırakmak gerekiyor ama ben sadece içimi dökmek istedim...
aynen benim eşim de öyle canım demekki herkez böyle.baba olmak öyle uzaktan bakıp beslenme yorumuyla yetmiyor ki:))
herhalde biz de bu yeme problemi yüzünden eşimle çok kavga edeceğe benziyoruz.
Ben yemiyor diye sızlanıp üzerine düştükçe adam "bırak yemesin zorlama"diyor ya
Inşaallah dişinden kaynaklanıyordur canım.
ben de dalin kullanıyorum ve de memnunum.babyceren disleriniz hayirli olsun saglikli buyusunler ins.. Bizde daha tik yokk :-( bisey sormak istiyorum annelerr bebislerin kiyafetlwrini neyle.yikiyorsunuz hangi deterjanla ben hacisakirin tozunu almistim bayagi bi paket almistim en dogali o dediler ancak bitti simdi dalinin deterjanini ve yumusaticisini aldimm super kokuyooo gitmiyo kokusu ama zarar verirmi o koku bebislere dusunmeden yapamadimm dogrusuu... Kokusu ve yumusaticinin yumusakligi superrr siz ne kullaniyorsunuzzz ??????????????????????????
haklısın da ne derece uygularızki,biliyorsun anne yüreği işte...cnm telden yazamadım senin için koştum pc açtımmmm
oda birşey yapılandırıyormuş notebook u aldım elimeee
bununda şarjı bitmiş hemen taktım sırf sana yazmak için
Tüm anlattıklarını bir bir yaşadımmm
fazlası var eksiği yok inan bana hala daha yaşıyorummmmm
ben 1 ay su içiremedim çocuğaaa ya delirdimmmmmm
gülerken ağzı kapalı gülmelerrrrr
mama sandalyesine oturduğu anda sinirlenmelerrrr
ağzına zorla yemek soktum diye morarana kadar öğürmeler ağlamalar öksürmelerrrrrrr
naptım biliyormusun takmıyorum artıkkkkk
sana takma diyemem ama ben yolu böyle buldummm
kendimi heba etmekten yoruldum sıkıldımmmm
genelde herşeyi gülerek eğlenceli yazarımmmm
genelde hepte gülerim zatennn ban meleğime zeynep'e sorrrr
sıkıntılarımı yoksayar gibi görünürümm ama çok kafaya takarımmmm
artık takmıyorum
yemezse birşey olmaz diyor eşim bak afrikadakilereee
üşürse hasta olur dedi bugün bana eşimmmm
olsun dedim hasta da olacakkkkk
elimizden geleni yapalımda napalım yaniiii
doğru söylüyorsun sokakta yaşayanlar nasıl yaşıyor dediiii
biraz rahatlaaa lütfen canımmmmm
bak sana birşey anlatayım hamileyken mahalleden çocukluk arkadaşımla karşılaşmıştımmm
11 aylık kızı vardı bende 2 aylıktımmmm kahvaltıya davet etti benii
kızına yoğurt koydu yemedi çocukkk
e yemedi dedim
yemezse yemesin dedi aldı kaseyi mutfağa
bu arada yoğurt hazır yoğurt kendi mayalamıyordu
Ben uğraşamam dediii benim kendi işlerim varrr kocam var evim var bütün gün ona bir kase yoğurt yedirmekle uğraşamam dediii
Içimden dedim ki bu kızzz nasıl böyle olmuş yahuuuuu
geçen duydum tekrar hamile kalmışşşşşş
Asya yemediğinde sıkıntılandığım biran o geldi aklımaaaaa
elbet yiceklerrrrrrrr
ama dedim neden kendimi yıpratıyorummmmmm
kiminle neyle yarışıyorummmm yemezse yemesinnnn
sana asla akıl vermiyorum
bu benim haddime bile değillllll
ama ben kendimi böyle rahatlatıyorummm
çünkü bize de yazık değil miiiii
bazen diyorum asyaya annenmiyim eşşeğinmiyim diyeeeee
neler yapıyorum 1 kaşık yesin diyeee
ama o başkasının elinden yedi geçen ve su içti ilk defa o gün
yazmıştım buraya
demekki annesi ona zorla yediriyorrr
çocuk bilinçaltına nasıl kazınmışım huehueheuheu
ben bu ara yürüteçte yediriyorum
yada mama sandalyesini salona koyuyorummmm
yalan değil sebze yedirirkende tv açıyorummm napiiimmmmm
öğünlerimi hiç dört dörtlük veremedimmm
mutlaka biri ikisi bazen dördü eksik olduuuu
ben emziriyorumm onun avantajını elbette yaşıyorum ama yıpratma kendinii bu kadar....
Kayra 300 gr az alırsa birşey olmazzzzzz
tekrar söylüyorum ruh halini çok iyi anladığım için böyle yazdımmm
lütfen kızma bana
haddimi aşmamışımdır umarımmmmmm
fikirlerimi paylaşmak belki yol göstermek belki seni rahatlatmak için yazdım
asla üzmek için değilllll.....
çok şükür atlattınız canım,geçmiş olsun.kızlar malesef giremiyorum devamlı..
Bugünün güzel haberi sonunda azranın ekosu çekildi
ve maşallah kızıma kalbinde hiçbir sorun yok.
Doktor masum üfürüm dedi. Tertemiz hiçbişey yok kalbinde dedi. Ve dünyalar benim oldu bu yüzden çok mutluyum.
Allahım kmseyi evladıyla sınamasın.
Bgn defalarca şükrettim. Azrama sarılıp sarılıp öptüm.
Gözlerim dolu dolu bekledim hastanede sırayı.
Neler var neler. Heleki annesini babasını döven bi çocuk vardı, rabbim yardımcısı olsun gözyaşlarımı tutamadım.
Anne babası elinden tutmaya çalışınca yumrukluyo vuruyo, sonra yere yatıyo
bi ara çocuk, sırada bekleyen bizlere doğru yönelince,sıradakilerden biri 'lütfen çekermisiniz' deyince resmen hıçkırdım boğazım düğümlendi
Oda haklı çocuğuna vurur diye korktu, ama çocuğun annesi tokadı yiye yiye aldı zorla çocuğu boynu bükük ne yapsın
Off hatrladıkça gözlerim doluyo. Nasıl bir imtihan ne kadar zor
Sonra bi kadın vardı kızını pusete koyacaktı, zorlanınca eşim kızı tuttu yardım etti.
Sonra yanıma gelince, 'hayatım tutulacak hiçbiryeri yoktu çok ağırdı o kadın nasıl taşıyor aklım almadı' dedi.
Offf resmen içim çıktı. Bazen kilosuna falan takıyorum, uykusuna takıyodumda da bugün aklım başıma geldi..
Aman kızlar şükür edelim allahım bize sağlıklı evlatlar nasip etti :26:
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Evleneli 20 ay oldu ve biz eşimle ilk kez 2 gün küs yattık
Zoraki konuştuk yatakta resmen bi uçta o bi uçta ben yattım.
Kendimi çok kötü hissettim.
Dün barışır gibi olduk, sabah hastanede küslüğü unuttuk zaten.
Sonra o işe gitti, geldiğinde de grip olmuş burnunu çeke çeke geldi.
Nane limon ıhlamur vs.. Derken 21.30 yatırdım onuda.
Azrada şuan ayağımda sallıyorum uyudu sayılır,onuda yatırıp burda olucam.
Eşime hala çok kırgınım biraz değişikliğe ihtiyacım var
kızımın poposu pişik oldu yaa
ilk defa böyle oluyor
dün gece desitin sürdüm
kızarıklığı geçmiş ama sivilce gibi olmuş
böyle olan var mıydı?
Bir da sağlık ocağından aradılar kızamık açısı için
yaptırdınız mı kızlar??
Canım çok teşekkür ederim üşenmeden bana cevap yazdığın için.Evet beni ancak bu durumu yaşayanlar anlayabilir.Asya da ek gıda konusunda seni fazlasıyla zorluyor biliyorum.Dediğin gibi annesütü sizin için büyk bir avantaj.Ben birazda mama ve annesütü almadığı için fazlasıyla kafama takmaya başlamıştım ama haklısın.Kendimi son zamanlarda bu konu için çok yıprattığımı hissediyorum.Eninde sonunda bu çocuk büyüyecek ve yemeğinide yiyecek oyununuda oynayacak.O zaman "keşke bu kadar takmasaydım"diyeceğimden de adım gibi eminim.
İnan yazdıkların beni bir nebze de olsa rahatlattı...Hele o yoğurt yediren anneye helal olsun diyorum :).Ben ne kadar rahat olsamda onun kadar olamazdım herhalde.
Hep bu yeme düzenine odaklandığım için hiç kendime zaman ayıramıyorum.Ne başladığım diyetle ilgilenebiliyorum ne kendimle.
Geçen eşim evlendiğimizden beri ilk defa "gidelim üzerine bir şeyler alalım,iyice bıraktın kendini"diyince dankkkk etti.
Evet artık kendim için de bir şeyler yapmam gerekiyor...
Planner'e katılıyorum...Bu turuncu olan somonlardan diyeyim bende,nefiisssss oluyor.Çok aça çok lezzetli bir balık.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.Bu arada bir kaç yerde bebeklere somonda verildiğini okudum.Sanırım bir daha ki ay somon veririm ben de .
Geçmiş olsun...
Kerevizin tarifini ben sormuştum.Evde 1 tane kereviz var,deneyeyim bakalım
Canııım çok sevindim ekonun temiz çıkmasına...
Dün yaşadığın ibretlik olayda çok üzücü.Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..
Çok şükür halimize.
Canım hiiç kilo almamış diye üzülme.Valla bir ayda 4 cm birden uzamış olması harika.Boy daha önemli kilodan
Kızlar için çiş tahlili hakkaten çok zor yaa.Biz hemen pipiye takıp alıyoruz
Dişin içinde çok geçmiş olsun.İlk defa duyuyorum kistleşmeyi.
Ben de en yakın zamanda tedavi için gideceğim.
Canım yemeyen çocuk gerçekten çok zor.Ablanda kendince bu yöntemi seçmiş kendisine.
Büyük konuşmak istemiyorum ama işin bu raddeye gelmesini hiç istemiyorum.
Geçen ay aç bırakma yöntemini uygulamıştım.Çok faydası olmadı ama en azından ben gerilmiyordum.
Dediğin gibi arada bir aç bırakmak en iyisi.Uygulayacağım
Misafirlerede maaşallah.Ben çocuklu olduğum halde özellikle çocuklu bir aileye gideceğim zaman hiç elim boş gitmem.Mutlaka ikram edilecek bir şeyler hazırlar götürürüm.Gelen misafirlerinde çok düşünceliymiş.Can kurban böylesine
Anneninde el cağızlarına sağlık.Baş tacı onlar
Ooo 9 günde 340 gr süppeerrr.Maaşallah kızıma
Benimde annem daha güzel yediriyordu.Ne var bu annelerde bilmiyorum ki
Beykozdan önce ben sorayım.Ne zaman test yapıyorsunnn
(sizinde atraksiyonunuz hiç bitmiyor anacım,tebrik ediyorum cesaretinizden dolayı)
Offf çok geçmiş olsun yaa.
Geçende Kayra koltuğa dayanmış duruyordu.Birden heyecan yapıp ellerini bırakınca küttt beton zemine.Kafasını öyle bir çarptı ki sızısı hala içimde.Kendime çok kızdım neden dikkat etmediğim için ama elden bir şey gelmiyor.Böyle böyle büyüyecekler işte.
Ben de senin gibi soğukkanlıyım Allahtan.Yanımda kimsem yok,eşimde şehir dışına çıkmıştı.Ben de panik olsaydım halimiz ne olurdu bilmiyorum.
Yani bir tek sizi bulmuyor böyle şeyler
Aman önlemini al şimdiden...İnşaallah hemencecik atlatırsın.
Kayra ilk defa önceki ay 2 hafta kendi isteyerek beslenmişti.Nasıl sevinmiştim o dönem ama şimdi geri başa sardık.Dediğin gibi sağlıklı olsunda,elbet bir gün "anneeee ben acıktımmmm"diye yemek isteyecektir dimi :))
İnşaallah dişler yüzünden canım.Yani görünürde hiç bir huzursuzluğu yok bu aralar.Sanki biraz alışkanlık haline getirmiş gibi geliyor bu ağız kilitlemeyi.Zamana bırakmaktan başka çaremiz yok dediğin gibi.
Evet ben de kalorisi yüksek şeyler ile beslemeye çalışıyorum.Erken yattığı için muhallebi öğününü devamlı kaçırıyorduk ama artık biberona hazırlayıp o şekilde içiriyorum.
İnan o yazıyı yazarken çok gergindim.Dediğin gibi aç olduğunda çok huysuz oluyor ve daha fazla yoruyor beni ama yaramz bücür işte.
Her yemek öncesi dua ediyorum Allahım ne olur bu sefer yesin diye.İnşaallah tekrar o düzeldiği dönlere döneriz en kısa zamanda.
Canım herhalde mantarlaşmış sizin pişik.Hangi ilaç iyi gelir bilmiyorum ama eczaneye sor bakalım bir.
Bu aşı için sadece istanbulda mı alarm verildi acaba ?
Canım sevdiği şey yoğurt ve mercimek çorbası.Tam bir türk erkeği benim oğlan
Şu aralar mercimeği yaptığım yemeklerin içine karıştırmaya çalışıyorum ama hemen anlıyor ve protesto ediyor yaramaz.Birde gaz sıkıntısı oluyor devaml verdiğimde.Alışır inşaallah zamanla bilmiyorum :18:
Canım siz 3 kişi aynı yatakta nasıl yatabiliyorsunuz
Valla ben Kayrayı bazen geceleri ağladığı için yanıma alıyorum ama biz iyice kenarlara çekiliyoruz ve hiç kıpırdamadan yatıyoruz uyanacak diye.Azcık yorganı çekiştirsek hemen açıyor gözlerini sıpa.
Sizinki iyice alışmış sizle yatmaya baksana.Ama çok güzel oluyor yaaa,hele sabah memmmmemm diye seni uyandırması bir ayrı güzeldir eminim
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsuuun.Daha nice nice uzuuun ve aşk dolu yıllaraa
Bu arada kerevizi pişirdim ve neden daha önce beğenmediğime bir türlü anlam veremedim.Valla nefissss oldu.
Hatta 1 tane kerevizden yaptım denemek için ve birazda Kayraya tattırayım diye düşünmüştüm ama 3-4 çataldan sonra baktım dibi görünüyor.
En kısa zamanda tekrar yapıp eşime tattıracağım
Ooo o kadar oldu mu yaaa.
Valla ne çabuk geçmiş öyle zaman.Ben daha yeni 40ı çıkmıştır falan sanıyordum
Maaşallah bebeğine yaramış sütün,kilosu çok güzel.Kusması için birşey diyemeceğim ama burda siyahlale25 arkadaşında bebeği böyle çok kusuyordu.Şuan ne durumdalar ilaç kullanıyorlar mı bi ona sor istersen.
Öfff valla bende hapa başlamak istiyorum yaaa.Gıcık oluyorum bu prez.olayına
Zaten bende adet düzensizliği var,bir taşla iki kuş vurmuş olurum.
Hmm yani allerjiymiş o zaman.Haftaya tekrar ayrı ayrı dene bakalım ne olacak.Vitamin kaynaklıymış gibi geliyor bana daha çok.
Ben püreleri genelde ilk gün tüketmeye çalışıyorum ama kalırsa 2.gün de veriyorum
Bakıcı için Allah kolaylık versin ama şu da var,her bakıcı kamerayı kabullenmeyebilir.
Canım sen de fıtık mı var ??Hiç haberim olmadı rahatsızlığından.Çok geçmiş olsun.
Canım yardımcı olmayı isterdim ama inan hiç bir fikrim yok.Karnı tok,altı temiz ve yeterince yorulduktan sonra bile uyuyamıyorsa zamanla düzeleceğine inanıp kendini avutmaktan başka çaresi yok gibi:44:
Valla görüyorum ki şu sıralar bir çoğumuzun bebeğinde aynı sorunlar var.İnşaallah zamanla alışırlar ve bizleri daha fazla yormazlar.
Pişik olayı Kayrada 1 aylıkken falan başladı ve hala devam ediyor.Mantarlaşma olmuyor,sadece makat bölgesinin etrafında oluyor hep kızarıklık ve ne kadar pişik kremi kullansamda o an için geçiyor ama sonradan kaka yaptığında tekrarlıyor.
Çaresini bulamadık maalesef.8 aylık olmak üzere korkumdan hala portakala başlayamadım.Mandalinayıda 2-3 gnde bir veriyorum.
Canım eşinin gözü dışarda olsa ne seni ne evi ne de okişi umursamaz.Yani işten gelen bir adam evine değer vermese niye evi düzenlesin ki ?
Sana değer vermese ve düşünmese niye Okişi beslesin ?
Birbirimize güvenimiz olmazsa bu hayat çekilmez inan.O yüzden rahat ol diyorum
Şuan piyasada p.nar 6-12 veya hero baby 6-12 devam sütleri var.Onlar inek sütünden üretiliyor.
Aptam.l,bebel.c vs gibi firmaların hem likit hem toz mamalarınada devam sütü deniyor.Yani aslında inek sütü olanların dışındakilerin hepsinin adı devam sütü olarak geçiyor.Likit olsa da devam sütü toz halindeki de devam sütü.
Biz sma kullanıyorduk ilk 5 ay ama sonradan Kayra onu içmemeye başlayınca aptam.l 2 kullanmaya başladık.Bunu daha çok seviyor.
Diş buğdayınız hayırlı olsun.
Resimleri görmek için profiline girip arkadaş olarak istediğin kişileri ekliyorsun ve karşı taraf kabul edince onun albümüne girip resimlerine bakabiliyorsun.
Bence kızın seni emzik gibi kullanmak istediği için sürekli emmek istiyor.Yani alışkanlık haline gelmiş bu meme emme ama çözümü nedir inan hiç bilmiyorum.Belki emzik versen :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?