2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Sorma hayatim yaaa kadin cagiz Muratim der baska birsey demezdi cok aci cokkkk Allah kimseyi evladiyla sinamasin o yavrucaga ne demeli iste oldurmeyen Allah oldurmuyor canim yaaa Allah geride kalanlara sabir versin hep diyorum yine diyorum unutmak Allahin bize bir nimeti valla
hayatim okis ede kivi ye baslamistim ben zaten kivi muz karisimi yemisti oncedende tahminimce mandalina yapti onuda aksamlari iki tane emdiriyordum ama anlamadim neyse onumuzdeki maclara bakacaz artik

Canım bebişine geçmiş olsun,,gaz olmuş tabi nazarda çok etkiliyo bebişleri,,o haberi ben izledim akşam ağlıya ağlıya mahvoldum,
öksüz yetim kaldı zeynep bebek,amcasının cenazesine gidiyorlarmış, hatta sabah yazmak aklıma geldi de üzmiyim dedim sizleri o kadar üzüldümki,, bebeğin korku dolu bakışlarını görüdüm,, ailesiz kaldı yavrum şimdi bile gözlerim doldu yine...

Cok aci canimmm cokkk benden bir yas buyuktu ustumuzden uzak olsun galiba bebekleri de gec oldu Allah im elim kolum kalkmiyor sen buyksun yarabbim hem oglanin hem kizin ailesine sabir ver o yavrumada hayirli yazilar yaz kurban oldugum Allahim

Arkadaşlar siz ete ve cevize ne zaman geçtiniz. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ben 5. ayda kahvaltısının bulamaçlı kısmı olan ekmek,pekmez,ıhlamur karışımına rondodan geçirdiğim cevizi(1çay kaşığı) eklemeye başladım,
6. ayda önce kıymayla(1 küçük top kadar),sonra 1ad. kuşbaşı etle çorbalara katarak devam ettik, şimdi de h.içi kıyma,et ve tavuk ekliyorum çorbalarına,h.sonu tatil veriyorum ette, eğer biz balık yiyorsakta ona da veriyorum biraz biraz sırt kısmından(yağlı yerinden).

Kizlar gundemi degistirelim valla ben cok etkileniyorum durup durup aglama geliyor zaten basima saplandi agri neyse guzel seylerden bahsedelim

Ahh canım o kaza haberini sabah okudum.. bebeğin fotoğrası var.. Askerin elini tutmuş öyle korkmuş görünüyor ki.. Resmi görünce kendimi tutamadım bi ağladım bi ağladım.. inan bugün o haberden sonra kendime gelemedim hala.. Öyle korkmuş öyle ürkek bir hali vardı ki.. Allahım düşmanımın başına verme yarabbim...

Kizlar biliyorsunuz ki benim kizim 3. Aydan sonra mama icmek durumunda kaldive biberona oyle alistiki onsuz uyumak istemiyor dun gece bizi oyle zorlayinca biberonsuz yatmak ta istemiyor haliyle boyna mama icmek istiyor ve ben emzige alistirmak istiyorum heleee birde enes in emzikli hakini gorunce mavi hirka mavi emziksuperdi bu zilloş sadece beni emdigi donem emzik aliyordu oda surekli agzindan iterken dogum oncesi cesit cesit emzik aldim hastanede emmemisti annem eczaneden wee nin emzigini almisti onu emdi sipaaa ama dedigim gibi uc ayda toplasan agzindan cikmayan saati 24 saat bile degildir yani anlamadim nasil yapabilirim ve artik surekli mama icerek uyumasi hosuma gitmiyor deli gibi uykusu var karnida tok ama yinede mama istiyor aslinda mama degil istedigi biberonun memesi ve bu sekilde cok mama iciyor gun icinde kahvalti meyve yogurt corba icmesine ragmen yinede yaklasik800 cc yi geciyor ictigi mama nasil yapabilirim kizlar acaba emzikmi kucuk geliyor diye gecen guna babamiz yine amzik aldi avent in ama onuda eline alip oynuyor kaucuk emziklerde saglikli degil diye okumustum ama gercekten bu biberon isi yoruyor bizi YARDİM EDİNNNN bacilar millet emzikten vaz gecirmek ister biz emzige alistirmak istiyoruz

Benim oğlumda 3. aydan itibaren mama kullanıyor. Artık sütümde çok azaldığı için beni emmek istemiyor ama ben zorluyorum. Uyuduğu zaman bellidir. Sadece uyumadan önce mama versen diğer zamanlarda ek gıda versen çözüm olabilirmi bilemiyorum.

4 günlük dinlenme ve iş maratonum başladı burda çok sakin geçtiği için günüm resmen tuhafıma gidiyor
3 gün evde hiç oturmayınca tabi puahahah

tatlıcadım gelmiş ama hastaymış geçmişler olsun canım şekerimşerbetim le ne yaptınız oyle kendınıze yee Allah yardımcınız olsun
bel agrısı çok fenadır eminim :18:

Planner cim zeynonun incisi hayırlı olsun

beste ve kayra umarım daha iyidir .... ceren in ameliyatı umarım iyi geçmiştir

turuncu ; canım eşimin araştırmaları sonucu Wollex diye bir marka satın aldık memnunuz şuan için

nagihan; al bendende o kadar uykusuz geceler cok feci ben artık ne zaman aglamıs ne zaman emzırmısım hatırlamıyorum desem
okadar :26: bencede dişi çıkıyo olabilir bizim kısçede iki gündür yine iştahsız bekliyorum ikinci dişini
ilkindede böyle olmuştu

mybabylove; başınız sağolsun canım

zada ; zeynep ada nasıl oldu

kıslar hafta sonu ara ara okuyorum geçmişi salı günü çok zorlanmıyım diye
ama unuttuklarım varsa kusuruma bakmayın
hepinizi seviyorumm :103::103:

Canım çok yakın bir akrabam çocuk doktoru. o 8. ayda başla dedi. Bana çok geç geldi. Birde size sorayım dedim.

Bizim tatlı kızımız biberon memesine müptela olmuş demek,,bildigim kadariyla biberonu boş çekmesi gaz yapar çünkü hava yutar,hatta biberonun emzik ucu kısmında bile sütün sürekli olması gerekiyor,yani bitmesine yakın orası azalınca çekin demişti(hastenede bebek hemşiresi söylemişti),
Ben dr. tavsiyesiyle(işe başlayacağım için) emziğe alıştırmayı çok denedim,hatta bir emzik koleksiyonumuz da var(bakkal emziği bile bulduk) ama hiç birini almadı,,yani işin bu konuda zor olabilir. Senin için bende burada ebebekte falan bi sorayım biberon ucuna en yakın emzik ne diye?Bişey bulursam sana kargo yaparım canım. Birde, siz daha iyi bilirsiniz ama bebiş ek gıdaları tam olarak yiyorsa,800cc mama fazla gelmezmi:26:Artık büyüyorlar, öncelik süt ama anne sütü almayan bebekler için söylüyorum;yavaş yavaş onları da öğün yemeğine alıştırmalıyız, tabi bu benim fikrim canım.Her anne bebeği için en iyisini bilir ama yine de duygularımı bil istedim,umarım ayıp etmemişimdir:26:

Canım çok yakın bir akrabam çocuk doktoru. o 8. ayda başla dedi. Bana çok geç geldi. Birde size sorayım dedim.

Ben de dr. tavsiyesiyle başladım canım,,her dr.un farklı söylemleri oluyor,bizimde kafalarımız karışıyor,kalbinin sesini dinle
ben öyle yapıyorum Azar azar ayına göre deneyebileceklerini tattırıyorum

Kizlar okiş sabah 7 de babasinin yaptigi mamayi icer ama o zaman 150cc yapiyoruz 9 a kadar uyur sonra 09:30-10:00 gibi kahvalti yapar 1 yumurta sarisi,pekmez,ceviz,peynir 12 gibi uyurve uyurken biberon olacak illa 15-180 arasi icer uyuma ve aclik durumuna gore 1 kavanoz corba ve 1 kavanoz yogurt yer en az 2 saat sonra yine uyku icin mama icer sonra uyur uyanir meyve yer yine uyku saatine gire oluyor az uyuduysa aksam ustu bir daha uyumak istiyor o zamanda meyve yediriyorum cc olarak olcmedim hic yemek istemediginde zorlamiyorum zaten ama verdigim zaman hep yer yani sonra aksam 21:00 gibi tekrar uyur o zaman 200 cc icer uyur bazen o mama biter ama bizim hatun hala uyanik olursonra gece biz yatarken 01:00 gibi 150 cc daha veriyoruz vermezsek sabaha karsi uyanir yine icer ama eger onu vermezsem gece sabah 4 de uyanip ister sonra 07 de tekrar gun basliyor yani bu mama miktarlari degisiyor tabii aslinda biberonun akisi yavas akista hala birden icip hazimsizlik yapmasin diye veriyorum onu ama bu saferde bagimlilik yapti biberon valla mutlu anne cok sevinirim canim yaaa sen arastir yerpter bana hayatim biz mamajo nun biberon memesini kullaniyoruz uyuduktan sonra zaten donup kendi atar biberonu bazen mamanin bitmesini beklemez ama yinede ictigi mama miktari cok cunku ogun olarak hepsini yiyoooo biberonu bos cekmez zaten sut bitince atar ama dun oyle ciglik cigliga zirladi karni guluk guluk edince vermek istemedim ama ama susmadi beberonunverince likir likir icti tabi biz oturduk basinda gulmeye basladik birde gozu kapali oyle bir ariyorki memeyi gulersiniz yani bazen gece ustunu acmis oluyor ustunu orterken biberon geldi sanip yorganin kulagina yapisiyoremmek icin

Son düzenleme:
Sagol canimmm Allah razi olsun

Canım ben e-bebek müşteri hizmetlerini aradım cvp vermediler,burada bi mağazasını aradım
oradaki kızla konuştum şimdi. Durumu anlattım, mamajoo kullandığımızı söyledim
o da avent önerdi önce, onu da denedik dedim, avent emzikleri bebekler tutuyor genelde dedi,,
bizim kız beğenmedi dedim O zaman, eczaneden kiraz uçlu emzik almanızı önerebilirim dedi,
"mamajoo biberon uclari da bu tur emzik sınıfındalar" dedi. Sen netten falan bi bak istersen, belki denemişsinizdir hatta
Oralarda yoksa bana özelden adresini yolla,teyzesi alır yollar kuzusuna yılbaşı hediyesi

Canım benim başınız sağolsun
Allah rahmet eylesin, geride kalan yavruyu da Allah'ım korusun

Ben kızımı zorla 3.5 aylıkken emziğe alıştırmak zorunda kaldım
sürekli başparmağını emiyordu, çok tatlı bir görüntü ama parmağın hali içler acısıydı
çeşit çeşit emzik aldık ama istemedi
bende en küçük olanına ara ara sütümü sürüp tam derin uykuya dalarken verdim ağzına
ben verdim o attı, tam 3 gün mücadele ettim
ve ben kazandım
parmak emmeyi hala unutmadı emziği yoksa arada o parmak ağza gidiyor bizde hemen emziğini veriyoruz
sadece uykuya dalarken emiyor, derin uykuya geçtiğinde bırakıyor
yani 24 saat emzik ağzında değil

ilk tuttuğu küçük emzik wee baby'nindi, şimdiki bebe dor'un
biz ne kadar para döksekte o gitti en ucuz basit emzikleri emdi
pes etme canım, gerekliliğine inanıyorsan 2-3 gün uğraşman lazım

Canimmmm cok sagol ilgilenmen bile yeter cok sagol bi bakayim kucuk hanim emsinde onuda aliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…