2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

selamlarrrr,

planner zeynonun dişi çıkmış çok sevindim, hayırlı olsun. ben de çok sevinmiştim ve mutluluktan ağlamıştım tatlım ya. zaten ağlamaya bahane arıyorum bazen. hele pepee nin canım annem şarkısında her seferinde ağlıyorum, dinlemeyenler dinlesin derim :)

babyceren; ilk fırsatta haber ver tatlım. nasıl geçti, kuzu nasıl? merakta bırakma bizi.

tatlıcadı şekerim şerbetim, çok geçmiş olsun ikinize de.

mybabylove; yazmayacaktım üzülüyorsun diye ama yine de geçemedim. başınız sağolsun benim de planner gibi evlat edinmek geçti aklımdan hemen :2:

turuncu, eti tel süzgeçten geçirsen? çok çok minik pütürcükler oluyo belki alır o şekilde? biraz uğraştırıyor tel süzgeç et konusunda ama denemeye değer, en azından ufak bi parça yap bakalım?!...

biz de emzik almayanlardanız hatta biberon da almıyoruz. emzikle oynuyo ısırıyo geviş getiriyo ama asla emmiyo cadı kızım

hepinizi öptük

Aa bak bunu ilk defa duyuyorum.Hemen araştıracağım canım teşekkür ederim.
Bizim kusma problemimiz büyük ölçüde azaldı.Fazla yedirmediğim sürece kusmuyoruz artık.
Sadece sabah kahvaltısından önce mutlaka veriyorum şurubunu çünkü o öğünden sonra kusabiliyor ve yoğurttan önce içiriyorum.

Eti tel süzgeçten geçirmeyi ilk defa duydum.Eğer oluyorsa denemeye değer diyorum

Abiler ablalar,şu yukarıda görmüş olduğunuz link,link olmakla kalmayıp mayıs annelerine bi oy verirseniz size paylaşım kapılarını açacaktır
iştahlı,iştahsız,sakin,huysuz,kusan,kusmayan,şişman,zayıf ama birbirindeeeen güzel bebekler sayesinde burada buluşan anneler, 2013 de size
faydalı bilgileri, taçlanmış olarak paylaşmaya devam edeceklerdir. Yoksa mansiyon alacağız Huuu oy veremeyen 40 kişiiiii,verin şu oyunuzu,
sizde rahatlayın bendeee

Canım cok gecmis olsun umarim ameliyata gerek kalmadan iner testisi, Allah hepimizin yavrularina once saglik versin

Size geçmiş olsun canım ya
Bende her altını açmamda pipisi yamuksa düzeltiyorum:)
İnş sizinkide kontrol zamanına kadar düzelir

Allah yardımcınız olsun canım.9.ayda bir bakmışsın ki testisler inmişşş
Güzel düşünelim güzel olsun ama dimi

Yavrular hastalanmasalar keşke insanın içi bi tuhaf oluyo gerçekten acil şifalar diliyorum canım

BEKLEYECEK benim arkadasimin bebeginin testisleri 9.ayda indi umarim siz de sorunsuz skintisiz atlatirsiniz bu sureci

Hepinize güzel dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Herşey bizim için yaşanması gerekiyormuş yaşıyoruz.
Allah dermansız dert vermesin. Onların acı çekmesi hiç istemeyeceğimiz bir şey ama elden birşey gelmiyor.

anne Zeynep, arkadaşının oğlu için özel bir yöntem uygulamışlar mı acaba, masaj gibi yada bilmediğim başka bir şey?

Eti tel süzgeçten geçirmeyi ilk defa duydum.Eğer oluyorsa denemeye değer diyorum

ben de bu ay kontrolünde öğrendim. doktor söyledi şaşırdım, nasıl yapcam dedim kendi kendime. geçen gün tavuk ile denedim. çok zahmetli kolum koptu ama oluyomuş

koptum şu an :) abilerim ablalarımmm süpesin süperr

canım çok sagol, ayy dur bende dinleyim bakıım o şarkıyıı

benimkide öyle ama yavaş yavaş alışıyor gibime geliyor mercimek çorbasına ekmek dogradım yedi bugunde tavuklu şehriye corbası verdim maşallh pek sorun yasamadım
çok acele etmemek gerek 8 aylık bebekten sözediyoruz hepsi aynı olmuyor
bence çok sıkmadan kademe kademe alıştırmak lazım bebekleri yemekten sogutmayalım cnm
hem elimle verdiğimde yiyor diyorsun daha ne olsun daha dişler yeni yeni çıkıyor

Dün kestane haşlamıştım, yarım kestaneyi pekmezle karıştırıp Emir e verdim. Bayılarak yedi.
Kestanenin faydalı olduğu yazıyor, ancak zararı var mı bilemedim.

Kestane:
Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor.

Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiri. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor, kasları güçlendiriyor.

Kestane, kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı. Hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor. Antik çağlardan beri aşk iksiri olarak biliniyor. Ancak damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanlar, kestaneyi ölçülü miktarda yemeli.

Hay aklınla bin yaşa emi Kaç gündür aklımda,bebeğe bişey yediricem unutuyorum,,bende faydalı olduğunu biliyorum,ne güzel mevsiminde bide,bugun alıp bi güzel haşliyim kızıma kestaneli muhallebi yapiim ohhhh :125:

pekmezle karıştırınca kestane şekeri gibi oldu. muhallebi yapmak aklıma gelmemişti. güzel fikir.

Kizlar zeynep bebegin durumu iyiymis cok sukurhalasi onu hastaneden teslim almaya gitmis muglayauzulmeyin ne olur bebek daha annesini emiyormusve akil almaz bir sekilde kurtulmus resmen bugun cenazeler topraga verilmis galiba bebege babaannesi ve halalari bakacak bi halasi 38 yasinda bekar digeri 22 yasinda bekar iyi bakabileceklerine eminim ama kimse anne ve babasinin yerini tutamaz.emniyet kemerleri takili degilmis takili olsaydi kurtulma sanslari cok yuksekti ama anlamadigim sey bebek oto koltugu varmis ve nasil o koltuktan firladi muhtemeln araba carpisma esnasinda cami kirildi bebek oradan firladi ama kemeri takili degilmiydi deyince belkide bebegi annesi emziriyordu diye dusundum cokkkkk aci cok ates dustugu yeri yakiyor kizlarrrr okis e bugun hic kiyamadim oda beni uzmedi zaten yavrumne kadar duyarlisiniz yaaa 100 tane arkadasa degismem valla sizi sanalda olsaniz hissettiriyorsunuz kalbinizi

Kizlar isler o kadar yogun ki ise baslayinca daha cok girerim diyordum tam tersi oldu

MYBABYLOVE o haberi bugun bir arkadas anlatirken esim susturdu ben cok etkilenirim cocuklara hic kiyamam duydugumdan beri kendime gelemiyorum kendi evladimi dusunuyorum kuzucugun o yasinda yasadigini Rabbim omrunun geri kalaninin kefareti saysin annesine babasina cennet mekanlari bahsetsin insallah... Basiniz sagolsun canim benim

TURUNCU ben Omerin puturlerden hoslanmadigini farkedince pirinc bulgur ve yarma gibi pisince yumusayanlari blendirdan gecirmemeye basladim yavas yavas alissin diye
Iyice pisirinceAgizda hemen dagiliyorlar ama tam anlamiyla pure de olmuyor

Kahvaltida yumurtadan hoslanmiyordu once yumurta ardindan peynir ya da ihlamurlu ekmek verdim
Pespese veriyordum sonra arayi biraz actim
Bizim bile bogazimiza takiliyor bazen o nedenle ille de sadece yumurta yesin diye diretmiyorum ama herseyi ayri ayri veriyorum

BU ARADA KAHVALTI ALTERNATIFI olan var mi?
Her sabah yumurta tahin pekmez ihlamur ekmek peynir ve bazen zeytin yiyoruz
Fazla tekduze gelmeye basladi

ODA NEMLENDIRICIMIZ tefalin kendi NEMOLCERI var gayet memnunuz
Bir tane de ARZUMun dijital termometreli nem olcerli saati var fiyati da oldukca uygun ama 2derece kadat fazla gosteriyor

Kizlar her sabah Omeri birak aksam al yemek hazirla ev topla camasir bulasik pompa bittim ben yaaa annem kendi evinde bakiyor asiri yorucu oluyor

kizlar belki biraz fazla zahmetli bir yardim ricasi olacak ama sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Ise basladigimdan beri Omer.in uyku ve beslenme duzeni neredeyse hergun su sekilde:

07:30 anne baba zoruyla uyandirilma ve yaklasik 100cc emzirme
08:00 ananeye ulasim ve kahvalti (1er tatli kasigi peynir tahin pekmez 1yumurta sarisi yarim dilim ekmek 1cay b ihlamur 1ceviz 1kayisi ici)
09:00 10:45 uyku
11:00 125cc anne sutu
12:30 200cc kiymali tavuklu veya etli corba
13:30 15:30 uyku

15:45 1 elma armut avokado ya da muz + 1mandalina (ferrosanol ile beraber)
16:30 150cc yogurt ya da 75/100cc anne sutu
17:30 anneye kavusma ve emzirme (uykuluysa 50 60 cc degilse 100cc)
18:00 19:15 uyku

19:45 aileyle sofrada kuru ekmek yogurt bizim corbadan fln filan. Aclik belirtisi coksa 150cc corba
21:00 emzirme ya da muhallebi
22:30 sansliysak uyku

Gece uykuya yatirmamiz cok gec oluyor cunku gunduz uzun uyuyor
Daha erken yatirmak icin planlama yapmam lazim o yuzden siz kac saat kac defa uyutuyorsunuz merak ettim
Bir de hergun yogurt ve meyve veriyor musunuz?
Benimkki yedi mi 150ccden asagi yemiyor bu sefer karni sisiyor anne sutune yer kalmiyor :26:
Son bir soru daha : gece uyaninca emzik istemeye basladi sapir supur sesler cikariyor halbuki sadece dis sancisi tutunca veriyorduk
Uykuya dalmasi icin emzik kullaniyor musunuz?
Aliskanlik olmasindan cekiniyorum. Zaten ananeye gittiginden beri kendi kendine uyumamaya basladi...

Cok uzun oldu kusura bakmayin kizlar sabahtan beri yazamadim isler oyle yogun ki

Zeynep cim gunluk uykulari artik 2 ye dusuyor sabah ve oglen uykusu cok yakin bir birine sabah mecburen erken kalktigi icin uyumak isteyecektir ama anneanneniz oglen biraz acsa uyuma saatini nasil olur ki yada aksam uykusunu sekerleme yaptirsaniz yarin saat 40 dk falan belki sizinlede vakit gecirip iyice yorulur diye dusundum ama akillandilar artik zeki bu bebeler valla anne baba icerde ne yapiyor benimde orda olmam lazim diyoremzik meselesine gelinceeee bizde nasil alistiririz diye arastiriyoruz birak emsin cocuk zamani hpgelince bir delik atarsin memeye havasi olmayinca zaten zevk vermezmis emmek

Dün kestane haşlamıştım, yarım kestaneyi pekmezle karıştırıp Emir e verdim. Bayılarak yedi.
Kestanenin faydalı olduğu yazıyor, ancak zararı var mı bilemedim.

Süpperrr bir öneriii.
En yakın zamanda kestane alıp deniyorum

Kuzum yaa...Ben normalde haber dinlemem ama tv açıktı ve az önce haberini verdiler.Allahım boğazım düğümlendi...
Bundan sonra oğlumla ilgili yemiyor içmiyor diye hiç şikayet etmeyeceğim..

Ben de senin gibi iyice lapa olana kadar pişireyim o zaman.
Kahvaltı için geçen gün yumurta sarısı,1 yemek kaşığı süt ve yarım çay kaşığı t.yağ ile tavada yumurta denemesi yaptık ama öğürdü resmen.Mutlu_anne de yumurta-t.yağ ve kaşar yapmış tavada,onun bebeği severek tüketmiş.Ben de bu şekilde tekrar deneyeceğim bir ara.
Bunun haricinde ben buğday ve kuru meyvelerle kahvaltıda ve yatmadan tüketilebilecek bir tarif vermiştim.
Yani her zaman yumurta peynir olmuyor.Biz de arada kellogs-nesfit veya meyveli yoğurt yiyoruz kahvaltıda.Bebekler içinde bu şekilde değişiklikler güzel olacaktır.Mesela haftada 5 gün normal kahvaltı diğer 2 gün ise farklı bir kahvaltı güzel olabilir.Hatta haftasonu kahvaltılarımızda yazdan yaptığım konserve menemenden veriyorum ben 1-2 çay kaşığı,çok sevdiği söylenemez ama alternatif işte :)
Bu aralar ben de değişiklik yapmayı istiyorum ama Kayranın iyileşmesini bekliyorum.Balgamı çok yoğun olduğu için öğürmesi iki kat daha arttı.Yeni şeyler denemeye korkuyorum şimdilik.
Yorgunluğunu tahmin edebiliyorum.Allah yardımcın olsun.

canım merhaba
öncelikle kolay gelsin diyeyim çalışan anne olmak gerçekten çok zor
benim kızım gündüz 3 kez yarımşar saatten toplamda 1.5 saat bazen toplamda 2 saat uyuyor.
bizim gündüz uykumuz kısa ama gece uykusuna 5-6 gibi yatıyor 12 saat uyuyor maşallah diyeyim

biz ek gıda da çok başarılı olamadık
iştahlı değiliz maalesef o yüzden her gün yoğurt ve meyve öğünü olmuyor
ya bazen benim bile canım istemiyor o yüzden pek de zorlamıyorum açıkçası
birde uykuya dalarken biz mutlaka emzik kullanıyoruz
emziğe gözüm gibi bakıyorum desem yeridir
mazallah bir gün emzik kaybolursa bende ortadan kaybolmayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…