2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canimmmm cok sagol ilgilenmen bile yeter cok sagol bi bakayim kucuk hanim emsinde onuda aliriz

Mybabylove'cım başınız sağolsun cnm.Bende bugün sabah okumuştum haberi.Çocuğun resmini görünce içim parçalandı.Allah hayırlı yazılar yazsın.Hiçbir anne evlatsız, hiçbir evlat da annesiz kalmasın inş.Rabbim yavrularımıza sıcak yuvalarında neşe,sağlık,huzur dolu günler yaşatmayı nasip etsin...

Emzik olayı; bu bebeler çok akıllı yaa.bende Yaren Nur'a veremiyordum emziği kavga ediyorduk:)şimdi de çok alıştı.meme olmayınca da şekerimşerbetim gibi eli ağzından geri gelmiyor.bende mecbur memeyi veriyorum.Ay yaşadıklarımız ne kadar benzer..Düşündüklerime,soracaklarıma zamanlı zamansız sizden cevap alabiliyorum....Çok güzel yaaaa...Sizi seviyorum

canım kızların dediği gibi diş ağrısı olabilir. uykusuzluk gerçekten çok zor ben bizzat yaşadığım için biliyorum. Ama hem çalışıp hem de uykusuz kalmak eminim daha da zordur.
Çok sağol canım inşallah.
Ben yaklaşık bir yemek kaşığı çiğ kıymayı küçük streçlere sarıp buzluğa koydum. Çorba yapacağım zaman sabahtan çıkarıyorum ve pişirirken biraz suyla ezip dağılmasını sağlıyorum. yaklaşık 20-25 dk piştikten sonra sebzeleri koyuyorum.Hepsi piştikten sonra tel süzgeçten geçiriyorum.
Sıralama hep aynı olmamakla birlikte, sebze,tarhana,kıymalı sebze,yayla,şehriyelitavuk çorbası veriyorum.
öğretmen olan arkadaşlar, şuan ücretsiz izindeyim ocakta bitiyor uzatmak için dilekçe yazmam gerekmiş bu hafta içinde. sebep ne yazabilirim dilekçeye?
Canım eğer ikinci dönem işe başlayacaksan ücretsiz izin almak yerine ocakta rapor hakkımız yenilendiği için rapor alabilirsin.
Forumun sabah kuşları bunlar.
aynen öyle canım saat 8 de uyuyor ama daha geç yatırmayı da denedik yine aynı saatte kalktı horoz.
Daha iyi sayılır canım öksürüğü biraz azaldı ama hırıltı ve burun akıntısı devam ediyor ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Beste de korkuyor elektrik süpürgesinden bu yüzden yanında çalıştıramıyorum. Sesi yüksek geliyo herhalde tam tırsık bunlar.
Arkadaşlar siz ete ve cevize ne zaman geçtiniz. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben bu ay yani 7.ayda geçtim.
Teşekkür ederiz canım daha iyi sayılırız. Biz de seni seviyoruz ve öpüyoruz.

Beste hanım da parmağını keşfettikten sonra emziği almadı ve hala parmağını emiyor. Dr a sorduğumda emsin sorun olmaz dedi ama alışkanlık olmasından korkmuyo değilim açıkcası. Sen iyi yapmışsın canım ben beceremedim sanırım

Happy Xmas kizlar burda malum hiristiyan kardeslerin bayrami, disari gorseniz hicbirsey calismiyor, otobus tren ne varsa stop olmus durumda cok sikici..ama en sikici olanda esimin evde olmasi ehueheuehu Sabahtan beri didisip duruyozda iyi gelmiyor bize ayni ortamda olmak :))

Guzel fikirde bizim adam tembel ugrasmaz uye olmakla birde benim buraya surekli yazmama ve okumama deli oluyor kesin soyle der ha bir ben eksiktim orda.. ailecek mihlanip kaliriz artir :))ben olmazsa uye ederim onu, rumuzda Mahir in huysuz babasi ne guzel olur ha dur ben bunu gundeme koyuyum hemen

Canim nasil oldun?esimin sulalesinde parmak emmek neredeyse genetik diyebilirim bizimkide emiyor ama bagimli degil hatta esimin kuzeni yani benim yengemin bas parmagi digerine gore ince bile kalmis yaniesimin amcasi orta okula giderken bile emermis bir diger kuzen cocuguda hem parmak emiyor hemde kulak memesini cekistiriyor suan 10 yasinda ama hala devam ediyor yani
aynen dedigin gibi dandik memeyi emerler kaliteliyi emmezler

nagisim cok sagol hayatim insan ne diyecegini bilemiyor valla arasam ne diyeyim zaten acilari taze en iyisimi bas sagliina gitmek ama araba serviste püffffneyse hafta sonu gideriz artik arabamiz gelsin biraz destek oluruz insan kendi bebegi olunca daha bir uzuluyor o yavrucak ne yapacak diye ama biberon olmadan uyumuyor resmen yalanci emzik gibi kullaniyor essek sipasi ayyy dun aksamda kp e gittik dedimya el adagdan sut almislar kizada iki lt verdiler gelince hemen kaynattim ama kesildi bozuk muydu neydi anlamadim valla yaaa bende kp i aradim dedim sut bozulmus herhalde sakin sizde icmeyin diye salak ükv demezmi eee kadin olan benim niye seni ariyor ay ben anlamadim bazen dusunuyorum yani acaba kocasinimi benden kiskaniyor diyebende dedim valla baba ben anlamadim senin bu karini dedim ne yapsam yaranamiyorum dun karnimiz acti evimde yemek vardi sagolsun teklif etti kafin ama yiyemedim dedim yaaa bi bardak cayinizi icerken korkuyorum geldilerde hizmet ettim yedirdim icirdim der diye cekiniyorum dedim kadin ayarsiz yaaaneyse az once de kv ile konustum eee kizim ben kiraciya gelecem vs dedi yine davet ettirdi kendini ne yapayim ben yani dun gorustuk yetmedimi yaaa bugun geliyorsan banane niye ustune basa basa soyluyorsun kiiii

Yazini okuyunca cok duygulandim,yasadigim o guzel mutlulugu bana yeniden yasattin valla..hatta gozlerim doldu,bende senin gibi cok mutlu oldum hatta odanin ortasinda gobek atmistim:26: yazik oglanda oylece garip garip bakakalmisti,insan gercekten cok mutlu oluyor..anlatilmaz ancak yasanir cinsten bir duygu..hadi bakalim Zeynoma hayirli olsun ilk incisi ins digerlerini sorunsuz bir sekilde takip eder...malum ilk disten sonra basliyor uykusuz geceler ama ins Zeynos olmaz oyle, cok opuyorum sizi

Yazını şimdi gördüm canım başınız sağolsun. Sabah kanal d de gördüm haberi, çok kötü oldum. Bebeğin o korku dolu bakışları hala gözümün önünde. Çok etkinlendim sabah kendimi tutamadım. Allahım hiçbir anne babaya evlat acısı vermesin, hiçbir evladı da annesiz babasız bırakmasın.

kızlar emzik konusunda bizde durum şöyle ki; ben doğumdan önce emzik vermemeyi kafaya koyup hastaneye emzik götürmek yada eve gelinceye vermeye çalışmak gibi bir çabaya girmedimm takiii zeynonun mememi emzik niyetine kullanmaya başladığını keşfedinceye kadarrr bunu ise yaklaşık 1.5 ay sonra anladım ve ısrarla emzik verme isteğime karşılık zeyno her emziği ağzına verdiğimizde öğürüp kusacak gibi oluyordu ve korkutuyordu bizi ama tabi pes etmedik denemeye devam ettik işe başladığımda çok gerekli olacaktı çünkü bu emzik işi ama yokk olmadı olmadıı en sonuda vazgeçtik yani zeyno hiçç emzik tutmadı, gerçi biberonda bile tek bir çeşit emzikten vazgeçmeyen ve başka bir tane emziği asla kabul etmeyen zeynomun emzik tutmamasını kabullendim artıkk ama cicili bicili emzikler ve askılarında hep gözüm kalacak sanırımmm

Canım çok yakın bir akrabam çocuk doktoru. o 8. ayda başla dedi. Bana çok geç geldi. Birde size sorayım dedim.

Bizim burdaki çocuk doktorumuzda 7.5-8 ay civarı önermişti ama biz erken ek gıdaya geçtiğimiz için diğer doktorumuzu dinleyerek 5 ay civarı cevize (rondoda çekip 1 çay kaşığı kullanıyorum) 6.ayda kırmızı et ve tavuğa,7.5 aylık ikende balığa başladık.
Sen de mama verdiğine göre 6.ayda başlayabilirsin bence

Oyy oyy maaşallah benim fındığımaaa ...Evet annesi içtiği miktar ek gıda alan bir bebeğe göre fazla ama acaba uyumadan önce verdiğin miktarı azalttığında tatmin olmuyor mu ?(laf aramızda çook özenerek derin bir aaahhhh çektimm.Kayra 800 değil 500 içse kırk takla atarım herhalde :)))
Emzik için kiraz uç önerebilirim veya bakkal emziği.Etrafımda emzik tutmayıp sadece bu emzikleri tutan çok bebek oldu.Bir araştır bakalım
Son olarak akrabanız için çok üzüldüm...Rabbim kimseyi anasından babasından evladından ayırmasın...Ben çok uzun zamandır haber dinlemiyorum dayanamadığım için.Şuanda da yüreğim öyle dağlandı ki anlatamam...
Başınız sağolsun.

Oyy neymis oyle basiniza gelmeyen kalmamis, Okisin huysuzlugu mandalinadan olabilir bizimkinede verdigimde cok kivrandi, o gun bugun popo pisik bizim halan ne mandalinaymis ama yaa ayni senin dedigin butun belirtileri gosterdi bizim velette bu yuzden yazmadan edemedim..
Nazar tabiki mumkun cnm, allah korusun seni ve Okyanusu kem gozlerden
Basiniz sag olsun cok uzuldum, Tr deki kazada olenlerinde hatti hesabi yok anam, resmen sanki savastayiz da zaidatimiz oluyor gibi olenler oluyor..allah tum sevenlere sabir versin, o minige hele icim ciz etti, ins iyi insanlarin guvenligi altina girer..

sagol teyzesii canım valla ben kendime bile şaşırıyorum nekadar yoğun yaşıyoruz duyguları kuzularımız sözkonusu olunca anne olmak böyle birşeymiş, çok güzelmişşşş

off kızlar ya bende aynı durumdayım haberin sayfası hep açık bilg da ve sürekli okuyup okuyup ağlıyorumm başıma ağrı girdi ama uzaklaşamıyorum bu haberden ve sanırım bu acıyı yaşamak istiyorum bugün insan olduğumuzu ANNE olduğumuzu iliklerimizie kadar hissettirdi bu acı bugün, MYBABYLOVE bizi bebeğin ileri günlerdeki durumu için haberdar et nolur kim bakacak ona güzel bakıyormu, mutlumu iyimi herşeyini bilmeyi çokk isterim çok ve ilk defa bir bebeği evlat edinmeyi bukadar çok istedim hayatta, allah yardımcısı olsun o güzel zeynebin

Aminnn. Canim aminnnn Allah razi olsun

ayyy valla sorma yaaa bende cok severim benim yegenimde cok aliskindi hatta aglardi EMCEKKK EMCEKKK diye yavrum oz turkceyi kullaniyordu onlarda biraktirmak icin cok ugrastilar

Bende kızım parmağını emdikten sonra o morarmaya yüz tutmuş kıpkırmızı parmağı gördükten sonra emziğe karar vermiştim. Eğer sizin parmak emme ciddi değilse emziğe alıştırma canım birde bunun sonra bıraktırması var

canım benim bizde seni seviyoruz

dimi boşa para dökmemek lazım
mesela kızımın o kadar oyuncağı var sen git telefonun kulaklık kablosuyla oyna, deli ayol bunlar
bende nasıl olayim canım hala 2.80 uzanıyorum yatağımda
Allah başka dert vermesin

mutlu_anne ;yakaladım seni şubat annelerindee

Hadi sorumu buraya da sorayım.
Kızlar benim oğlan pütürlüyü şiddetle ret ediyor.Hep kaymak gibi mamalar olsun cuk cuk yutayım istiyor.Tembel bu oğlan işte boşuna demiyorum.
Çorbanın içindeki pirinçi bile blenderden geçirmemi istiyor.Azcık pütür gelse öğürerek kusuyor ve yedirdiklerimde boşa gidiyor.
Şimdi bu çocuk elbet pütürlü yiyecek diye yola devam mı yoksaa kusa kusa öğrenecek diyerek bu yola mı devam edeyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu arada 8 aylık olduk artık.

canım bilemedim yaaa:26: ama sanki artık alışması lazım ama sanki biraz daha beklenebilirde:26: azıcık pütürle kusacak kadar kötü oluyorsa baya zorlayacak seni galiba canım, zeyno pütürlü olanları ağzında çevire çevire yemeye calışıyor mesela oyle olunca iyice ıslanıyor ve kolay yutuyor heralde ki sorun çıkarmıyor hiç, doktorunuza mutlka danış bunu bakalım ne diyecekk

Ya sorma profilimizde güncelleme geliyorya, bende detaylara bastım senin yazdığını göreyim diye,,bi baktım farklı kişiler var,
tam kızlar hoşgeldiniz diyip oyy isticektim bi baktım başka topikteyim
Konuya döneyim; pütürlü şeyleri reddetme,öğürme bizde de var turuncu ama ben şöyle yapıyorum: 1-2 çay kaşığı kadar ayırıyorum yada teyzemize ayırtıyorum, arada pütürlüyü de veriyorum,,alıştırma gibi yani,,mesela balık veriyorum demiştim,onu yutuyor valla,,bazen de nine gibi
ön dişine getiriyor,,ama önemli bi konu bu,pütürlüye alışması çok önemli..önemini yazmak dillendirmek istemiyorum ama önemli canım!

Ben ıkı oğlumada blendr kullanmadım turuncu.kasıkla ezdım sukur oyle sorun yasamadım..

ilk ogluma kahvaltıda herseyı karıstırıp verdım sımdı kahvaltıda sadece yumurta yıyor

bu oglumda herseyı ayrı ayrı verrıyorum..
benım fıkrım yavaş yavaş alıştır

5 yasına gelıp hala bulmac yıyenler var canım

valla bu konuda çok zorlanacağım gibi geliyor bana da.

canım ben de balığı elimle ezip verdiğimde yiyor.Muzuda elimle yedirince yiyor ama ana öğüne gelince öğürüyor.Bugün yayla çorbası verdim.İçindeki pirinçlerden öğürdü ilk ,sonra mecburen çiğnemeye çalıştı ama çok zorlandı.
Bugünden itibaren sevdiği çorbalara,özellikle mercimek çorbasına böyle pirinç ilave edeyim ki alışsın.
Evet bende pütürlü yemenin önemini biliyorum ama dr.kadir tuğcu bebeklerin ilk 2 yıl emmek için yaratıldığında sonrasında ise nasıl olsa çiğnemeyi öğrendiklerini söylüyor.Tabiki bunun arkasına sığınmak istemiyorum,elimden geleni yapacağım ama çok kasmak istemiyorum kendimi.Kademe kademe alışmayı umut ediyorum

maşallah canım 8. ayını bitirmiş Kayra
nerde okuduğumu tam hatırlamıyorum ama sen yazınca söylemek istedim
kusma problemi olan bebekler pütürlü gıdayı reddederlermiş
belki kusması düzelirse pütürlüye daha kolay alışır gibi
istersen sende bir araştır canım

Ben hatayı baştan yaptım desene.Blenderden geçirerek verdim herşeyi bugüne kadar ve öyle alıştı maalesef.
Sen kahvaltısını nasıl veriyorsun bebeğinin?
Ben yumurtayı ayrı vermeye bir türlü alıştıramadım.Yumurta verirken arkasından sütün hazır tutuyorum yutması için yoksa fena kızıyor.Siz nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…