kizlar belki biraz fazla zahmetli bir yardim ricasi olacak ama sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Ise basladigimdan beri Omer.in uyku ve beslenme duzeni neredeyse hergun su sekilde:
Kizlar biliyorsunuz ki benim kizim 3. Aydan sonra mama icmek durumunda kaldive biberona oyle alistiki onsuz uyumak istemiyor dun gece bizi oyle zorlayinca biberonsuz yatmak ta istemiyor haliyle boyna mama icmek istiyor ve ben emzige alistirmak istiyorum heleee birde enes in emzikli hakini gorunce mavi hirka mavi emzik superdi bu zilloş sadece beni emdigi donem emzik aliyordu oda surekli agzindan iterken dogum oncesi cesit cesit emzik aldim hastanede emmemisti annem eczaneden wee nin emzigini almisti onu emdi sipaaa ama dedigim gibi uc ayda toplasan agzindan cikmayan saati 24 saat bile degildir yani anlamadim nasil yapabilirim ve artik surekli mama icerek uyumasi hosuma gitmiyor deli gibi uykusu var karnida tok ama yinede mama istiyor aslinda mama degil istedigi biberonun memesi ve bu sekilde cok mama iciyor gun icinde kahvalti meyve yogurt corba icmesine ragmen yinede yaklasik800 cc yi geciyor ictigi mama nasil yapabilirim kizlar acaba emzikmi kucuk geliyor diye gecen guna babamiz yine amzik aldi avent in ama onuda eline alip oynuyor kaucuk emziklerde saglikli degil diye okumustum ama gercekten bu biberon isi yoruyor bizi YARDİM EDİNNNN bacilar millet emzikten vaz gecirmek ister biz emzige alistirmak istiyoruz
kizlar belki biraz fazla zahmetli bir yardim ricasi olacak ama sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Ise basladigimdan beri Omer.in uyku ve beslenme duzeni neredeyse hergun su sekilde:
07:30 anne baba zoruyla uyandirilma ve yaklasik 100cc emzirme
08:00 ananeye ulasim ve kahvalti (1er tatli kasigi peynir tahin pekmez 1yumurta sarisi yarim dilim ekmek 1cay b ihlamur 1ceviz 1kayisi ici)
09:00 10:45 uyku
11:00 125cc anne sutu
12:30 200cc kiymali tavuklu veya etli corba
13:30 15:30 uyku
15:45 1 elma armut avokado ya da muz + 1mandalina (ferrosanol ile beraber)
16:30 150cc yogurt ya da 75/100cc anne sutu
17:30 anneye kavusma ve emzirme (uykuluysa 50 60 cc degilse 100cc)
18:00 19:15 uyku
19:45 aileyle sofrada kuru ekmek yogurt bizim corbadan fln filan. Aclik belirtisi coksa 150cc corba
21:00 emzirme ya da muhallebi
22:30 sansliysak uyku
Gece uykuya yatirmamiz cok gec oluyor cunku gunduz uzun uyuyor
Daha erken yatirmak icin planlama yapmam lazim o yuzden siz kac saat kac defa uyutuyorsunuz merak ettim
Bir de hergun yogurt ve meyve veriyor musunuz?
Benimkki yedi mi 150ccden asagi yemiyor bu sefer karni sisiyor anne sutune yer kalmiyor :26:
Son bir soru daha : gece uyaninca emzik istemeye basladi sapir supur sesler cikariyor halbuki sadece dis sancisi tutunca veriyorduk
Uykuya dalmasi icin emzik kullaniyor musunuz?
Aliskanlik olmasindan cekiniyorum.
Önce size yorum yapayım sonra kendi düzenimizi yazayım.Gündüz uykuları dediğin gibi uzun olduğu için gece uykuya dalmakta zorlanıyor gibi.Sabah uykusunu ve akşam uykusunu kısa tutarsa gece yatması daha iyi olur ama bu iş nasıl olacak işte onu hiç bilmiyorum.Bebekler kendi düzenlerini kendileri ayarlıyor birazda.
Hergün yoğurt mutlaka veriyorum çünkü bizim süt tüketimimiz gün içerisinde çok az.Elimden geldiğince her gün meyvede vermeye çalışıyorum ama bugün hiç almadı mesela.
Biz ilk doğduğundan beri emzik kullanıyoruz.Gün içerisinde hiç emzik vermiyorum.Sadece yatması gerektiği zaman uyku arkadaşını ve emziğini veriyorum ve o şekilde uyuyor.Yani uykuya geçişte kullanıyoruz mutlaka.
Gelelim bizim düzenimize.Saatlerimiz her gün aynısı olmayabiliyor ama ben sabah 6 da kalktığını baz alarak yazayım.
07.30: 1 yumurta,1 t.k labne,1 ç.k ceviz,1 t.k.pekmez + 80 cc aptamil ballı kahvaltı(şu aralar ayrı ayrı yemeyi ret ettiği için çözümü bunda buldum)İyileşir iyileşmez eski düzene döneceğiz.
09.00 : 45dk 1 saat arası uyku
10.30 : yarım elma-muz-armut-avokado +mandalina veya yarım portakal (portakala 3 gün oldu başlayalı) +1 t.k pekmez
12.00 : 45 dk 1 saat arası uyku (normalde 1.5 saat uyurdu ama uzun uykuyu ikindine aldı nedense)
13.00 : 120 cc civarı etli-tavuklu-balıklı sebze
15.00 : 1.5 saat uyku
16.30 : 130-140 cc yoğurt
18.45 : kandırabilirsem 100 cc su/süt ile hazırlanmış muhallebi ya da 120 cc devam sütü
19.00 : yatış
23.00 : muhallebi yediyse bırakıyorum ama mama içtiyse tekrar 140 cc hazırlayıp içiriyorum
04-05 arası : 100-120 arası mama
Muhallebiyi yeterince yediyse gece 2 gibi 140 cc içer ve başka istemez.
Bizim saatlerimiz çok değişkendir.Mesela durumuna göre saatleri öne alarak akşam muhallebi için acıkmasını sağlayabiliyorum.
Veya ikindi daha uzun uyursa yatma saati yarım saat ileriye sarkabiliyor.
Genel olarak gündüzleri uykudan kalktıktan 2.5 saat sonra fena uykusu gelmiş oluyor ve yatıyor ama acıkması 3 saatten önce olmuyor hiç.Bıraksam 4-5 saat bile durur
Kizlar isler o kadar yogun ki ise baslayinca daha cok girerim diyordum tam tersi oldu
MYBABYLOVE o haberi bugun bir arkadas anlatirken esim susturdu ben cok etkilenirim cocuklara hic kiyamam duydugumdan beri kendime gelemiyorum kendi evladimi dusunuyorum kuzucugun o yasinda yasadigini Rabbim omrunun geri kalaninin kefareti saysin annesine babasina cennet mekanlari bahsetsin insallah... Basiniz sagolsun canim benim
TURUNCU ben Omerin puturlerden hoslanmadigini farkedince pirinc bulgur ve yarma gibi pisince yumusayanlari blendirdan gecirmemeye basladim yavas yavas alissin diye
Iyice pisirinceAgizda hemen dagiliyorlar ama tam anlamiyla pure de olmuyor
Kahvaltida yumurtadan hoslanmiyordu once yumurta ardindan peynir ya da ihlamurlu ekmek verdim
Pespese veriyordum sonra arayi biraz actim
Bizim bile bogazimiza takiliyor bazen o nedenle ille de sadece yumurta yesin diye diretmiyorum ama herseyi ayri ayri veriyorum
BU ARADA KAHVALTI ALTERNATIFI olan var mi?
Her sabah yumurta tahin pekmez ihlamur ekmek peynir ve bazen zeytin yiyoruz
Fazla tekduze gelmeye basladi
ODA NEMLENDIRICIMIZ tefalin kendi NEMOLCERI var gayet memnunuz
Bir tane de ARZUMun dijital termometreli nem olcerli saati var fiyati da oldukca uygun ama 2derece kadat fazla gosteriyor
Kizlar her sabah Omeri birak aksam al yemek hazirla ev topla camasir bulasik pompa bittim ben yaaa annem kendi evinde bakiyor asiri yorucu oluyor
08:00 ananeye ulasim ve kahvalti (1er tatli kasigi peynir tahin pekmez 1yumurta sarisi yarim dilim ekmek 1cay b ihlamur 1ceviz 1kayisi ici)
19:45 aileyle sofrada kuru ekmek yogurt bizim corbadan fln filan. Aclik belirtisi coksa 150cc corba
Daha erken yatirmak icin planlama yapmam lazim o yuzden siz kac saat kac defa uyutuyorsunuz merak ettim
Benimkki yedi mi 150ccden asagi yemiyor bu sefer karni sisiyor anne sutune yer kalmiyor :26:
Son bir soru daha : gece uyaninca emzik istemeye basladi sapir supur sesler cikariyor halbuki sadece dis sancisi tutunca veriyorduk
Aliskanlik olmasindan cekiniyorum. Zaten ananeye gittiginden beri kendi kendine uyumamaya basladi...
Cok uzun oldu kusura bakmayin kizlar sabahtan beri yazamadim isler oyle yogun ki
Kizlar biliyorsunuz ki benim kizim 3. Aydan sonra mama icmek durumunda kaldive biberona oyle alistiki onsuz uyumak istemiyor dun gece bizi oyle zorlayinca biberonsuz yatmak ta istemiyor haliyle boyna mama icmek istiyor ve ben emzige alistirmak istiyorum heleee birde enes in emzikli hakini gorunce mavi hirka mavi emzik superdi bu zilloş sadece beni emdigi donem emzik aliyordu oda surekli agzindan iterken dogum oncesi cesit cesit emzik aldim hastanede emmemisti annem eczaneden wee nin emzigini almisti onu emdi sipaaa ama dedigim gibi uc ayda toplasan agzindan cikmayan saati 24 saat bile degildir yani anlamadim nasil yapabilirim ve artik surekli mama icerek uyumasi hosuma gitmiyor deli gibi uykusu var karnida tok ama yinede mama istiyor aslinda mama degil istedigi biberonun memesi ve bu sekilde cok mama iciyor gun icinde kahvalti meyve yogurt corba icmesine ragmen yinede yaklasik800 cc yi geciyor ictigi mama nasil yapabilirim kizlar acaba emzikmi kucuk geliyor diye gecen guna babamiz yine amzik aldi avent in ama onuda eline alip oynuyor kaucuk emziklerde saglikli degil diye okumustum ama gercekten bu biberon isi yoruyor bizi YARDİM EDİNNNN bacilar millet emzikten vaz gecirmek ister biz emzige alistirmak istiyoruz
Merhaba
2012 Enlerini(Anne Adayları Kulübünde severek takip ettiğiniz, aktif, popüler Anne Adayları grubu ?) seçiyoruz Mayıs Anneleri gurubuna oylarınızı bekliyoruz....
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...iginiz-aktif-populer-anne-adaylari-grubu.html
Bebegimin muhallebisine 1adet minik haslanmis kestane ekledim,,mis oldu misssever inşallah,ben çok sevdim
Mayis annelerine oylarınızı bekleriz arkadaslar
afiyet bal şeker olsun. yarasın bebişine.
mutlu_anne ;yakaladım seni şubat annelerindee
Hadi sorumu buraya da sorayım.
Kızlar benim oğlan pütürlüyü şiddetle ret ediyor.Hep kaymak gibi mamalar olsun cuk cuk yutayım istiyor.Tembel bu oğlan işte boşuna demiyorum.
Çorbanın içindeki pirinçi bile blenderden geçirmemi istiyor.Azcık pütür gelse öğürerek kusuyor ve yedirdiklerimde boşa gidiyor.
Şimdi bu çocuk elbet pütürlü yiyecek diye yola devam mı yoksaa kusa kusa öğrenecek diyerek bu yola mı devam edeyim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu arada 8 aylık olduk artık.
yeme düzeniniz çok gzl maşallah darısı benim ve tüm iştahsız bebek sahiplerinin basına aminkizlar belki biraz fazla zahmetli bir yardim ricasi olacak ama sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Aliskanlik olmasindan cekiniyorum. Zaten ananeye gittiginden beri kendi kendine uyumamaya basladi...
Cok uzun oldu kusura bakmayin kizlar sabahtan beri yazamadim isler oyle yogun ki
çok çok geçmiş olsun acil şifalarAllahıma binlerce kez şükür sagsalim evimize döndük...
öncelikle bizi merak eden herkese çooookk teşekkür ediyorum alıntı yapıp sayfayı doldurmak istemedim..
çok sagolun kızlar...
sabah 8 de hastanedeydik cereni delik deşik ettiler damar yolu bulamadılar 4 tane hemşire geldi ancak buldular..
sonra sakinleştirici şurup verdiler..ceren sarhoş oldu resmen..
nasıl gülüyo kahkaha atıyo espriler havada uçuşuyo(gülermisin aglarmısın)...
eşimle beni baya bir güldürdü...
saat 10 da aldılar cereni sedyeyle ameliyathaneye...
umarım kimse yaşamaz böyle bir durumu çok ama çok zordu..
durumumu anlatmaya gerek yok heralde..
çaglada kucagımızda kaç defa kolidorları gittik geldik bilmiyorum çocuk sersemleşti artık..
45 dakika sürdü ameliyat binlerce kez şükür rabbime ceren sagsalim geldi yanımıza..
bir dakika bile 1 saat gibi geldi...
5 te evimize döndük herşey yolunda inşallah kanama falan olmassa sorun yok..
1 hafta dikkat edicez..
çok ama çok mutluyum hepinizi çok seviyorum öptük sizleri cerenle birlikte:))
Nasilsiniz bakalim kizlarrrr
biz dun sabah kv dedeydik sabah kahvaltida kiz uyudugu icin orada biraktik yarim saatlik bir isimiz vardi cok uyumamis zaten tabi ben kv yi kirk kez tembihledim aman anne yattigi yerden sakin ayrilma duser diye neyse isimizi halkettik gittik kizi aldik evde oglen 3tane mandalina dilimi bir elma dilimi bir armut dilimi bir tanede kivi verdim az biraz birakti yedi neyse aksamda kp e goturdum sevsinler diye dun aksamusti az uyudu dolayisiyla erken uykusu geldi neyse saat 9 da uyuyan cocuk 7 de basladi oradan ciktik eve gelene kadar uyuklamaya basladi arabayla 5 dk bile gitmeden neyse uyandirdik kaka yapmisti onu temizledik hatun uyur diye bekledik ama ya siz beni uykumdan ettiniz diye yada kv nin de kp inde evi soguktu usudu gazlandi tabii bir ihtimal daha var benim meyve karisimim dokundu yada kp de brokoli corbasi ve yogurt yedi onun ustune tabi aradan 2 saat gectikten sonra mama icmek istedi dun zaten guluk guluk ses geliyordu midedennitekim ilk kez gece uyumadi kizim ayagimda salladim cikkks yatirinca agladi ayagima pazen battaniye serdim uyunca onunla sallaya sallaya yatiralim yerine diye sonra bir daha kaka yapti biraz karnini ovdum bacaklariyla karnina bastirdim rahatladi uyudu sabaha karsi uykusunda aglaya aglaya bi tap dustu cocuk gozu kapali agliyor yaaa bunada muhtemelen kv nin nazari diyorum yani tabi sabah ben bas agrisiyla uyandim ve bir telefon geldi annem ariyor sevdigimiz bir akrabamizin oglu vardi evli 1 yasinda bebegi vardi datcada kaza yapmislar ikiside vefat etmis bebekte 26 saat sonra bulunmus cok sukur o yasiyormus arabadan firlamis cocuk tv de falan vermisler mucize bebek diye hayyy Allahim gencecik giden aileye mi yanalim el kadar bebege mi yanalim yetim kaldi diye Allah hayirli bir omurnasip etsin o yavrucaga eee tabi benim migren girdi simdi cildiracam agridan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?