2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır yazamadım. Arada okudum ama yazmaya fırsatım olmadı.
Hasta olan bebişlere çok çok geçmiş olsun!
Kızım tam bir anneci o yüzden pek yazamıyorum. İnanılmaz bağlandı nasıl kreşe filan gidecek diye şimdiden düşünceler aldı beni.
Evde iş yapıyorum sürekli peşimde. O odadan öbür odaya. Kuyruk gibi. Babası gelince birazcıcık olsa da rahatlıyorum. Sen bade'ye bir bak da ben balkonda çamaşır asayım diyorum. Sıpa ona bile ağlıyor. Ki beni görüyor orda. Hey Allah'ım ne diye ağlarsın! Sanki bırakıp terkedip gittim.
İşte durum böyle olunca işim çok zor. Allah bana sabır versin diyorum!
Sekerimserbetim sağol beni merak edip de sorduğun için! Merak edilmek güzel şey!
Bu arada söylemeden geçemiycem. Hemen hemen herkeste gece uykusuzluğu huysuzluk var galiba. Kiminin dişler geldi kiminin geliyor. Bu dönemler zor oluyor gerçekten. Ben de yaşadım. Ama hala bitmedi desem!!! Şu an tam 19 aylık. Bir kaç gündür gece ağlamaları başladı gene. Bir de değildi yine ishal de başladı. Dişleri tamamlanmadığı için yine geliyor olabilir. Benim kız gece huysuzluğu ve ishal olarak geçiriyor bu diş olayını. Bir arkadaşımın kızı da her diş çıkarışında ateşlendi. Şükür o yok bizde.
Velhasıl bu diş olayı çoook zor arkadaşlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun!

kizlar belki biraz fazla zahmetli bir yardim ricasi olacak ama sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum.
Ise basladigimdan beri Omer.in uyku ve beslenme duzeni neredeyse hergun su sekilde:

Önce size yorum yapayım sonra kendi düzenimizi yazayım.Gündüz uykuları dediğin gibi uzun olduğu için gece uykuya dalmakta zorlanıyor gibi.Sabah uykusunu ve akşam uykusunu kısa tutarsa gece yatması daha iyi olur ama bu iş nasıl olacak işte onu hiç bilmiyorum.Bebekler kendi düzenlerini kendileri ayarlıyor birazda.
Hergün yoğurt mutlaka veriyorum çünkü bizim süt tüketimimiz gün içerisinde çok az.Elimden geldiğince her gün meyvede vermeye çalışıyorum ama bugün hiç almadı mesela.
Biz ilk doğduğundan beri emzik kullanıyoruz.Gün içerisinde hiç emzik vermiyorum.Sadece yatması gerektiği zaman uyku arkadaşını ve emziğini veriyorum ve o şekilde uyuyor.Yani uykuya geçişte kullanıyoruz mutlaka.
Gelelim bizim düzenimize.Saatlerimiz her gün aynısı olmayabiliyor ama ben sabah 6 da kalktığını baz alarak yazayım.

07.30: 1 yumurta,1 t.k labne,1 ç.k ceviz,1 t.k.pekmez + 80 cc aptamil ballı kahvaltı(şu aralar ayrı ayrı yemeyi ret ettiği için çözümü bunda buldum)İyileşir iyileşmez eski düzene döneceğiz.

09.00 : 45dk 1 saat arası uyku

10.30 : yarım elma-muz-armut-avokado +mandalina veya yarım portakal (portakala 3 gün oldu başlayalı) +1 t.k pekmez

12.00 : 45 dk 1 saat arası uyku (normalde 1.5 saat uyurdu ama uzun uykuyu ikindine aldı nedense )

13.00 : 120 cc civarı etli-tavuklu-balıklı sebze

15.00 : 1.5 saat uyku

16.30 : 130-140 cc yoğurt

18.45 : kandırabilirsem 100 cc su/süt ile hazırlanmış muhallebi ya da 120 cc devam sütü

19.00 : yatış

23.00 : muhallebi yediyse bırakıyorum ama mama içtiyse tekrar 140 cc hazırlayıp içiriyorum

04-05 arası : 100-120 arası mama

Muhallebiyi yeterince yediyse gece 2 gibi 140 cc içer ve başka istemez.

Bizim saatlerimiz çok değişkendir.Mesela durumuna göre saatleri öne alarak akşam muhallebi için acıkmasını sağlayabiliyorum.
Veya ikindi daha uzun uyursa yatma saati yarım saat ileriye sarkabiliyor.
Genel olarak gündüzleri uykudan kalktıktan 2.5 saat sonra fena uykusu gelmiş oluyor ve yatıyor ama acıkması 3 saatten önce olmuyor hiç.Bıraksam 4-5 saat bile durur

Son düzenleme:

canım bence sadece biberonu ucu için isteseydi mamayı içmezdi zaten ,ucuyla oyalanır dururdu. ben bebeğini tamamen iştahlı bir bebiş olarak nitelendiriyorum ve eğer obezite gibi gözle görülür bir sorunu yoksa bırak allah aşkına annesi ne güzel yesin içsin maşallahhhh diyorum..

çok şükür öylesine oyun için 8 ayda 2 3 kere vermek dışında hiç emzik vermedim.bi hevesle ve bilinçsizlikle 4 tane almıştım. sonra hepsini çöpe yolladım.kararımı verdim ve asla emzik kullanmadım. heleki bizimkinin dişleri çoktan çıktı allah korudun diş çürüklerinin baş sebeplerinden..o şapur şupur ses çıkarabilir emziği vermemek sizin elinizde diye düşünüyorum bence vermeyin belki de acıkma belirtisi olarak şapırtı yapıyordur..

ben hergün muhakkah kesin kural olarak yogurt ve meyve veriyorum

uyku zamanına daha çok bebeklerin ihtiyacının karar verdiğini düşünüyorum. uyku düzeninizi de yemekleri de çok beğendim bize çook benziyor ondan belki de :))
ben de gün içinde olabildiğince uyumasından yanayım ama tabiki gece 1 e 2 ye sarkmadıkça bu uyku fazlalıkları

saat 1 le 6 buçuk arası sadece yogurt diye yazmışsın cnm bizimkini mümkün değil zaptedemem sadece yogurtla 5 bucuk saat. uyuyo olsa bile.. ama seninki acıkıyo olsa sen zaten verirsin arada kesinlikle.bu örnek de şunu kanıtlıyor ki her bebek kendi düzenini kendi belirliyor
kurban olurum onları veren yüce Allaha minnak heriflerimiz prenseslerimiz oldu..şimdiden karakterleri olan maşallahhhhhh

Baba kiz gezmeye gittiler bende fırsat bu fırsat geri dondum
Az kaldı canım,yakında herseyi yiyecekler,bende değişik seyler vermek istiyorum artık ama şimdiye kadar sadece bebek omleti verdim,,ek gıda topigimize yazdım.gerisi aynı senin yazdıklarına.

Beslenme düzeni bence çok iyi ama uykudan hiç anlamam malumunuzBen meyveyi hergüne veriyorum yoğurdu h.sonu balık yiyecekse vermiyorum canım.bence bebek dediğinin emziği olmalı çok hoşuma gidiyo ama bebeğim ne yaptıysak emmedi.
Ben 2,5 yasında bırakmıştım sonra 5yasinda alıp 7,5 yasına kadar emmisim,,ilkokul önlüğünün cebine koyup teneffüste gizli gizli emiyormuşum arkadaslarımdanAma bıraktım sonuçta dimi

canım oglusumun o halini begenmen beni cok mutlu etti bende emzik sever olarak dolu emzik aldım ara diş kasıyıcı görevi gören var ama bayılıyorum bebeklerde emzige benimkide gece beni emmeye alısık emmeden meme agzında olmadan uyumuyor bende ondan vazgecirmeye calısıyorum ama agladııgı için bende uyumak istedigimden uyku galip geliyor uyuyoruz öylece belim agrıyor ve sürekli yer degiştirmek zorunda kalıyorum tek memeyle sabaha kadar emince acıyor ucu inş vazgecircem birgün canım ...

afiyet bal şeker olsun. yarasın bebişine.

Çok sagol teyzesi sayende
Ya çok az kaldı 20 oy lazım,,oy veren mouse'un hiç bozulmasın,,ellerin dert görmesin inşallah.haydi kızlar;kardesinizi,bebeğinizi,
Komşu teyzenizi(biyolog senin komşular iyi insanlar onlar seni kırmaz),Evdeki kediniz üye yapın, bizim aramıza katılıp oyyyy versinler

iyi akşamlar arkadaşlar,sizin yazdıklarınızı okurken aa işte aynı şey,bak bu arkadaşın bebeğinde de böyleymiş dediğim çok şey oluyoBenim de kızımın yeme ve uyku sorunu var ek gıdaları tam olarak kabullenmiş değil,sebze çorbasından hiç hoşlanmıyoruz,meyve deseniz aynı uykumuz deseniz gündüzleri ayağımda sallıyorum yatağına bırakıyorum 20-25 dak. sonra uyanıyo.Geceleri sık sık uyanıyo tekrar uykuya dalmakta zorlanıyo,ben bunların diş belirtisi olduğunu düşünüyorum.İnşallah yakında düzene gireriz.Sağlıklı olsunlar da gerisi kolay.Rabbim hepimize kolaylıklar versinŞu an yine ayağımda sallıyodum tam yatırıcam uyandı şimdi oyun zamanı zannediyo hay Allahım yaNeyse bizden şimdilik bu kadar anlaşılan kızımın uykusunun gelmesini bekliycem ben yineHayırlı geceler hepinize....

turuncum ben bastan beri bisküvi elimle ufalıyarak yedirdim suyla ezsem yada pirinçunununa katsamda az ezdim, ekmeyi normal verdim, yemekleri aynı sekilde verdim artık evde yaptıgımız lahmacundan yiyor cok sert olmuyor baharat yok demem su ki bebek neye alısırsa onu ister keske basta bukadar ezmeseydin ama artık alısmıs küçük beyimiz bence yavas yavas vermeye basla zamanla alısır canım....

Allahıma binlerce kez şükür sagsalim evimize döndük...

öncelikle bizi merak eden herkese çooookk teşekkür ediyorum alıntı yapıp sayfayı doldurmak istemedim..
çok sagolun kızlar...

sabah 8 de hastanedeydik cereni delik deşik ettiler damar yolu bulamadılar 4 tane hemşire geldi ancak buldular..
sonra sakinleştirici şurup verdiler..ceren sarhoş oldu resmen..
nasıl gülüyo kahkaha atıyo espriler havada uçuşuyo(gülermisin aglarmısın)...
eşimle beni baya bir güldürdü...
saat 10 da aldılar cereni sedyeyle ameliyathaneye...
umarım kimse yaşamaz böyle bir durumu çok ama çok zordu..
durumumu anlatmaya gerek yok heralde..
çaglada kucagımızda kaç defa kolidorları gittik geldik bilmiyorum çocuk sersemleşti artık..
45 dakika sürdü ameliyat binlerce kez şükür rabbime ceren sagsalim geldi yanımıza..
bir dakika bile 1 saat gibi geldi...
5 te evimize döndük herşey yolunda inşallah kanama falan olmassa sorun yok..
1 hafta dikkat edicez..
çok ama çok mutluyum hepinizi çok seviyorum öptük sizleri cerenle birlikte:))

yeme düzeniniz çok gzl maşallah darısı benim ve tüm iştahsız bebek sahiplerinin basına amin
uyku düzeni için sunu söyleyebilirim bzim günde iki uykumuz olursa (2 ser saatlik) aksam 8-9 arası uyur
amaaa sizin gibi üç kere uyursa gece 11-11 bucuga kadar bile sarkabiliyor yani önerim iki defa uyursa erken yatar
yani sabah 9 yerine oyalayıp 10 da uyursa 12 de kalkar ikinci uyku 14 30 a kayar böylece üçüncü uykusu gece uykusuna katar gibime gelior tabi robot degilller ama bizzat ben yasadıgım için yazıyorum
benimki 10-12 arası 15-17 arası uyuyor aksamda 8-9 arası yatıyor

bu arada anketi diger forumlarada kopyalasak onlarda oy kullansa nasıl yapacaz ben bilmiyorum...
aradaki fark az kalmış boşa gitmesin bu oylar..
yarın son günn

çok çok geçmiş olsun acil şifalar

Offf Offffben bütün gün böyleyim sabah kuzumun kahvaltısını verirken bu haberle karşılaştım ve çok ağladım,hala daha bebeğin ağlaması,burnundaki o kan izleri ve her şeyden önemlisi anne ve babasının vefat etmesi(gene şu an ağlıyorum(( )aklımdan gözümün önünden gitmiyor.Allahım ne olur sen kurtulan bebeğe yardım et,ona anne baba eksikliğini hissettirme.Canım yavrum,canım kuzum,kıyamam ben sana...Öpüp koklayasım var seni.Keşke ona ben bakabilsem...

Çok üzgünüm bugün bir şeyler yazamıyorum...canım kuzum,biricik kuzum(

Babyceren; Canım yasadıklarını birebir yaşadım kuzum 1.5 aylıkken seni o kadar iyi anlıyorum ki... Hiç bi zaman gozumun onunden gitmicek o anlar. Üstüne yoğun bakım ve serviste kaldık biz çok şükür sizinki oldu ve bîtti. Bi an önce de iyileşir kuzun inşallah. Öpüyorum onu çok.

böyle arada zırt pırt yazıp gidiyorum ya sinir oluyorum kendime( şekerimşerbetime geçmiş olsun. cerenimin çoktan geçip gitmiş hastalığı gözünüz aydın. mybabylove muğladan sonraki tatil yerlerinin yolları hep viraj uçurumdur. çocukluğumdan beri tırsarım burdan uçup gitsek bizi bulamazlar diye. sabah haberi duyunca çok üzüldüm Rabbim kimsenin başına vermesin ve o yavrunun hep yanında olsun. zeynomunda incisi hayırlı olsun. böyle kısa kısa yazdığım ve atladığım olursa kusuruma bakmayın.

başıma yine büyük işler açtım durduk yerde. komşularım illa eceye diş buğdayınla 6 ay kınası yapalım dediler. bende peki deyiverdim. bugün tüm perdelerimi yıkayıp 2 odamı temizledim. ama yarın ütü var, vitrin temizlenecek, banyolar var, mutfak dolapları var. Allahtan ikramdan yırttım:)) sizin gibi hamarat hanımların yanında ben yüz karasıyım. böreğim, kekim, külahta muhallebim arkadaşlarımdan gelecek. ben sarma ile buğdayı hazırlıcam sadece. sağolsunlar biz yaparız deyince ısrar etmedim:)) anneme söyleyince iyi bende geliyom çocuğa bindallıda alıcam itiraz etme dedi iyi dedim napayım:)) bakalım nasıl olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…