Ah canımm,ben taşınacağını yeni okudum yaa.Bebekle ne zor olur şimdi eşya toplamak.Allah yardımcın olsun.
Taşınmanın en güzel yanı mis gibi temiz bir eve düzenli bir şekilde yerleşecek olmak.
Taşınma işi gerçekten çok zor ben 7 aylık hamileyken taşınmıştık çok zor oldu Allah kolaylık versin canım
planner; hadi bakalım mis,güzel manzaralı evine bir taşın oh de sonra da bizi de kahveye çağır cnm:)))
Kayra son günlerde benim yardımım ile yürütecin arkasından tutup evi turluyor.Ben sadece yürüteci hızlı gitmemesi için tutuyor ve arkasında herhangi bir kaza yaşanmaması için duruyorum.Kendi kendine şarkı söyleyerek geziyor oda oda
Ben de dün ebebekte chicco ilk adım yürüteçini indirimde görünce alayım dedim.Biz yürüteci ikinci el alarak fazla para vermemiştik bu yürüme yardımcısını almak için.Yutupta(türkçesini yazdım :)) videosunu izledik ve önündeki oyuncaklarıda çok eğlenceli geldi.
Aslında playskool ilk arabam almayı planlıyordum ama onun tekerlerinin çok hızlı gittiğini okuyunca vazgeçtim.Bunun oyuncaklarıda çok ilgimi çekti.89.90 tl.Üzerine 10 liralık daha ihtiyaç alışverişi yaparak kargoyu bedava getirdik.
Umarım Oğluşum beğenir.
Eki Görüntüle 588326
Kizlar her sabah Omeri birak aksam al yemek hazirla ev topla camasir bulasik pompa bittim ben yaaa annem kendi evinde bakiyor asiri yorucu oluyor
kızlar ya bu diş olayında ben darısı başımıza darısı başımıza deyip duruyordum yaaa çok pişmanımmmm:44: ya sizlerdede öyle oluyormu; zeynom çok iştahlı ama dişleri acıyor diye galiba kaşık ağzına girince ve biberon emziği falan acıtıyor dişlerini galiba sürekli bir mızmızlık yerken herşeyi ağzına sokan çocuk şimdi hiçbişey götürmüyor ağzınaa, çok sinirlendim bu dişlere ben yaaakızımın canını yakıyorrr inş yeme sorunu başgöstermez bizdede, uykuda problem yok iştahıda var ama yerken çok zorlanıyor kuzum ya
bizdede tam tersi annem bizde bakıyor yemek yiyoruz ve gidiyor evi topla uyut derken 1 den önce yatamıyorum
annem evde baksa daha rahat olur diyordum demek sendede aynı sorun:44: zaman yetmıyor bıze
off canım ya sizden bunları duyunca birazda olsun rahatlıyorum bizimde ikinci diş yolda ayy parmagımı agzına soktugumda bile rahatsız oluyor ağlıyor
kaşıkla yemek mi tam bir işkence dün annem elleriyle yedirmiş elmasınıben geldiğimde kaşıkla yogurt vermeyi denedim kesınlıkle acmıyo agzını
umarım gecicidir ek gıdada başarılı olmasakta yediği şeyleri bile reddedince insan kendini kötü hissediyor
sebzelerde henüz 2 çorba kaşığı seviyesindeyiz
canım aynen herkeste durum aynı galiba ya ama benim zeynom normalde çok severek ve hiç sorunsuz yiyordu herşeyi takiii şu diş olayına kadar canı acıyor yavrumun belli yani yoksa açacak ağzını ama hangisine yanayım şaşırdım aç kalıyor onamı üzülsem canı acıyor onamı üzülsem üstelik bu durum iki gündür böyle bizde bebekleri hep iştahsız olan arkadaşlar şimdiiii çok daha iyi anlıyorum sizi allah yardımcımız olsun hepimizinnn
amiin canım benim kocaman amin diyorumbizim ilk dişimiz 6 ayını doldurmasına bir hafta vardı göründüğünde
herşeye ağzını açıyordu tam sebzelere geçicez bu diş olayı bir çıktı o ara ağzını kapatmayı öğrendi 1ay geçti
şimdi ikinci patlak verdi hiçbirşeyi tam deneyemeden geçiyor günler üzülüyorum iki haftadır rahat ediyorduk
sebzelere yavaştan alışır dedikki yine aynı şey ofyeterki sağlıklı olsun çok önemsemiyorum yeterki canı yanmasın yavrumun
geçen gün eşimin teyzesine gittik oda torununa bakıyor evde yayla çorbası varmış bende biraz verelim bizim kısçeye dedim
sen yedir belki yer dedim asya gibiayyy çaçaron kızım iyice kudurdu agzı kilit tabi teyzemde yanakları sıktı
cocuk tabi oyle bır baskı gormedıgı ıcın daha cok dırenç gosterdı teyzem pes ettinasıl agzını kilitliyo bu diyo
başıma yine büyük işler açtım durduk yerde. komşularım illa eceye diş buğdayınla 6 ay kınası yapalım dediler. bende peki deyiverdim. bugün tüm perdelerimi yıkayıp 2 odamı temizledim. ama yarın ütü var, vitrin temizlenecek, banyolar var, mutfak dolapları var. Allahtan ikramdan yırttım:)) sizin gibi hamarat hanımların yanında ben yüz karasıyım. böreğim, kekim, külahta muhallebim arkadaşlarımdan gelecek. ben sarma ile buğdayı hazırlıcam sadece. sağolsunlar biz yaparız deyince ısrar etmedim:)) anneme söyleyince iyi bende geliyom çocuğa bindallıda alıcam itiraz etme dedi iyi dedim napayım:)) bakalım nasıl olacak.
Canım senin bebegine ne olmuştu..daha önce yazdıysan kaçırmışım kusura bakma...sizde çok kötü günler geçirmişsiniz canım ya çok üzüldüm..bizde
seni ve güzel kızını öpüyoruz
Şekersizyeşilçay benim bıdık Pepe'nin canım annem şarkısına bayılıyoo söylediğim zaman kıkırdamaya başlıyor bi de 2 ekmek aldım eve gidiyorum diye bi şarkısı var onuda dinlet defne ye Tarık Buğra ona da bayılıyoo
ohhh beeepazatesi günü tatil oldu sonunda kızlar
ik ya sordum az once, biliyim de ona gore bilet alıcam dedim,
nereye dedi: İzmit'e dedim(her yarım saatte bir otobus var bu arada)
Al dediAyy cok sevincliyim,,oglen gidip is arkadaslarima
corap alicam 35 adetAma yeni yıldan diil,bu yılı da kazasız belasız atlattıgımız icin ve
melegimi bana bagislayan butun guzellikleri yaşatan Rabbime sukur ettigim icin yapıcam
Eline verince çok çabuk eritiyorlar ağızlarında,aman dikkat et yanında ol canım,ben elmayı soyup kesip eline veriyorum
ama dişler var diye hemen koparıyo,dün taze soğan verdim bi baktım 2sn içinde elinde yeşil yeri kaldı
Ağzındakileri topladım sonra, bi parça kalmış içerde,öğürdü o zaman fark ettim aldım onu da.Nolur nolmaz diye söyliyim dedim canım.
bir haftadır alkış yapıyo kuzum. bu gün de gel gel demeye ellerini haREket ettirmeye başladı çok tatlıya:::::::::::::::::::::::::
Merhaba...Kırmızı ile altını çizdiğim yerleri okuyunca kendi adıma fazlasıyla alındım.Bilinçsiz bir anne değilim.... Bebeğim doğmadan önce emziğini bilinçli bir şekilde aldım ve çok şükür ki alıştırdım.Bu bir tercih meselesidir.Benim bebeğimde emme sorunu vardı,o yüzden doktorumuz bile mutlaka emzik önerdi.Ayrıca ben de emzikle büyüyenlerdenim ve diş çürükleri hamilelikten sonra çıktı ortaya.Diş çürüklerini emziğe bağlamak yanlış olur diye düşünüyorum.
Saat 1 ile 6 arası boş değil.1 de sebze püresini yiyor ve 4-4.30 gibi de yoğurdunu yiyor.5 saat aç kalabilse de ben bırakmam zaten
Ben oldum olası horlayan birinin yanında uyuyamam.Deli olurum...İyi ki kocam horlamıyor diye çok seviniyorum ama 3 gündür bizim bıcırık çokk fena horluyor.Aslında horlamıyor ama kükrüyor.
Ayyy sağa çeviriyorum yokk,sola çeviriyorum yokkk.O küçücük burnundan nasıl o kadar ses çıkarıyorsa
Gece artık dayanamayıp gülme krizine girdim.Kalkıp o sümüklü burnundan öpesim geldi.
Sabahın köründe yani 4.30da hortlayarak beni yine fena uykusuz bıraktı o ayrı tabi
Yirmilik dişim çürüdü kızlar, çektirmeye gittiğimde apse yaptığından hafif bi antibiyotik verdi,
hayatımda ilk kez alerji yaptı her yerim kabardı bıraktım. Dolayısıyla çektirmeye de gitmedim,,şimdi
yine tuttu, sol yanağım uyuştu resmenHormonlarıma da nazar değdi galiba,başım dişim kuşum
her yerime bi haller olduKilolar deseniz Birde şişmanlar mutlu oluyo derler,,ben hiç değilim neden
canım geçmiş olsunn, şekerim sende bu enerji varken mutsuz olman mümkün değilll bak bizede neşe katıyosunantibiyotik alerjisi kötüdür ya ama aynı diş doktoruna gitseydin ya yine canım apse önemli birşey ihmal etme
Neler parmak yiyecek olabilir?
Parmak yiyeceklere geçiş aşamasında bebeğinize kolaylıkla yutabileceği yumuşak besinler vermeniz önemlidir. Çünkü dişlerinin hepsi çıkmamış olduğu için ağızda dağılması zor lokmalar bebeğiniz için zorlayıcı ve tehlikeli olabilir. Bebeğiniz diş çıkarttıkça siz de kendi yediğiniz yiyeceklerden küçük parçalar vermeye başlayabilirsiniz.
Minik gurmenizin bu dönemde beslenme alışkanlığı yepyeni bir boyut kazanıyor. Önüne koyulan yiyeceklerin tadını, dokusunu, rengini, kokusunu anlamaya ve alışmaya çalışan bebeğinize olabildiğince çeşit sunmanızda fayda var. Fakat abur cubur gibi besin değeri olmayan gıdalardan uzak durmalısınız. Unutmayın ki her zaman olduğu gibi bu dönemde de bebeğinizin, vücut gelişimi açısından ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabileceği sağlıklı yiyeceklere ihtiyacı var.
Unutmayın; Bebeğinize vereceğiniz parmak yiyecekler ayına uygun gıdalardan seçilmeli ve kolay kavrayabileceği ebatlarda olmalıdır. Sebzelerin pişmiş olması, kolayca ağızda dağılması açısından önemlidir. İyi pişmiş ve ince dilimlere ayrılmış et, tavuk, yumuşak peynir, haşlanmış havuç, brokoli gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ekmeği parçalara ayırarak vermenizde fayda var. Sebze köftesi, balık köftesi, mücver, balık filetosu hatta makarna da bebeklerin sevdiği besleyici parmak yiyeceklerdendir.
Lokma büyüklüğünde tost, ya da üzerine faydalı bir sebze ya da meyve ezmesi sürülmüş hafifçe kızartılmış ekmek
Lokma ya da parmak büyüklüğünde muz gibi olgun ağızda çabuk dağılan çok olgun meyveler
Çok iyi pişmiş ve bölünmüş makarna parçaları
Lokma ya da parmak büyüklüğünde çok çok iyi pişmiş havuç gibi sebzeler
Çok iyi pişmiş ve küçük parçalara bölünmüş brokoli gibi sebzeler
Lokma büyüklüğünde çok iyi pişmiş yumuşak et (köfte parçaları gibi)
Parmak yiyecek olmaması gereken yiyecekler neler?
Fındık, üzüm gibi gibi yuvarlak şekilli yuvarlanarak boğazına kaçabilecek yiyecekler
Dişleri tam olarak çıkmamış 1 yaş altı çocukların kolayca ağzında parçalayamayacağı sert yiyecekler
Beyaz, yumuşak ekmek gibi çocuğun ağzında tükürükle birleşip büyük bir parça haline gelebilecek nişastalı yiyecekler
kayra son günlerde benim yardımım ile yürütecin arkasından tutup evi turluyor.ben sadece yürüteci hızlı gitmemesi için tutuyor ve arkasında herhangi bir kaza yaşanmaması için duruyorum.kendi kendine şarkı söyleyerek geziyor oda oda
Ben de dün ebebekte chicco ilk adım yürüteçini indirimde görünce alayım dedim.biz yürüteci ikinci el alarak fazla para vermemiştik bu yürüme yardımcısını almak için.yutupta(türkçesini yazdım :)) videosunu izledik ve önündeki oyuncaklarıda çok eğlenceli geldi.
Aslında playskool ilk arabam almayı planlıyordum ama onun tekerlerinin çok hızlı gittiğini okuyunca vazgeçtim.bunun oyuncaklarıda çok ilgimi çekti.89.90 tl.üzerine 10 liralık daha ihtiyaç alışverişi yaparak kargoyu bedava getirdik.
Umarım oğluşum beğenir.
Eki Görüntüle 588326
Yirmilik dişim çürüdü kızlar, çektirmeye gittiğimde apse yaptığından hafif bi antibiyotik verdi,
hayatımda ilk kez alerji yaptı her yerim kabardı bıraktım. Dolayısıyla çektirmeye de gitmedim,,şimdi
yine tuttu, sol yanağım uyuştu resmenHormonlarıma da nazar değdi galiba,başım dişim kuşum
her yerime bi haller olduKilolar deseniz Birde şişmanlar mutlu oluyo derler,,ben hiç değilim neden
Sağol canım benim gidicem en kısa suredeBenim metabolizmada bi şikayet olunca hemen gardım düşüyo işte,,
sizler de bana neşe katıyosunuz,bilgi katıyorsunuz,dostluk katıyorsunuziyiki varsınız hepiniz
Yeni eviniz de hayırlı olsun bu aradaKahveye gelicem bende kızımla,manzara güzel mi,köpruleri falan goruyormu
Hani biliyim de belki yatıya geliriz
çalışan anne olmak ne zormuş nereye yetişeceğimi bilemiyorum.eskiden kk diğer topiklerde gezerdim boş vakitlerimde.şimdi sadece mayıs annelerindeyim elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.şimdilik başka topikler dikkatimide çekmiyor.çalışan anneler ev temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz gün aşırı evi süpürüyor toz alıyorum fakat yetemiyorum.
TURUNCU
YAVRUKEDİ annen evdeyken işlere yardımcı olmuyor mu?
benimki 1 kere evde kaldı evi toparlamış silip süpürmüş bulaşığı yıkamış akşam geldiğimde sevinçten delirecektim
ama şimdi her sabah akşam ömeri hazırlama eşya hazırlama anneme bırakma geri alma...
eve gelir gelmez yemek bulaşık süt sağma sterilizasyon çamaşır....
inanır mısın dün Ömerle yerde oynarken uyuyakalmışım eşim mutfağı temizliyordu Ömer yarım saat kendi kendine oynamış sıkılınca da yanıma gelip kafama vurarak uyandırdı
omuzlarımda deve oturuyor sanki çok yorgunum çoook
PLANNER senin annen nerede bakıyor Zeyno'ya?
annemin bizim evde bakmasını çok istiyorum
gidip gelmek rahat olsun diye onlara yakın ev aldık
iş yapsın diye değil bu git geller ve hazırlık aşaması hergün 1 saatimi alıyor
çocuk sıcacık evden montla çıkıyor hala gozunden uyku akarken
bizim düzenimizi bozmak istemiyor belki... ben de kendi evini bırakmak istemiyorsa diye ısrar edemiyorum. n'apsak bilemedik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?