2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

babyceren; cnm çok geçmiş olsun bak geçti gitti.Allah sağlık versin.Farkı görmüşsün.İnş. iyileşme süresi de güzel bir şekilde seyreder.öp ceren'i benim yerime...

mutluanne,beykoz,meleğim,tatlı cadi yani oy isteme şeklinize,tavrınıza bayıldımmm.efferim benim güzel arkadaşlarıma.harikasınız....

zada; bende okurken yorum falan göremedim.arayayım bakalım haber veririm sizlere...

lillac; göremiyorum sanırım seni....

bekleyecek; kestane çok iyi fikir.bende mutlaka bugün yarın deneyeceğim.çok sağol...

turuncu; biz yeni yeni veriyoruz.ağzının içinde döndürüp duruyor ve yutuyor.alışacaklar mecbur.bu arada ilk balık deneyimimiz yaşandı çinekop...ben yediremedim ama kv. ayrı bir şekilde 1 adet balık(kızdım ama) yedirmiş ve kızım çok sevmiş...

annezeynep; cnm çok yoğunsun.iş,ev,eş idare zor ama işte Allah'a şükür üstesinden geliyorsun.Bu tempoya daha da alışacaksın ve monotonlaşacak bu durum...

planner; hadi bakalım mis,güzel manzaralı evine bir taşın oh de sonra da bizi de kahveye çağır cnm:)))

hejar; maşallah kuzumuza ne güzel işte.akşamları böyle vermeyi denersin artık.inş. iştahı iyi olur da annesini üzmezz...

biyolog; nasılsın göremedim mi seni acaba?

azraece; cnm gelip gidiyorsun karşılaşamadık..ama bende bindallı fotosunu görmek için can atıyorum haberin ola...İnşallah güzel günler geçirirsiniz orada ana-kız..

berrum; berru’muz nasıl?neler yapıyor bakalım bandajsız anlat bakalım güzelliğimi…
pampiş,searcbahu hiç gelmiyorsunuz da yazmıyorsunuz da hgençtürk de bir kayboldu tam kayboldu.nerdesiniz bakalım?

Kayra son günlerde benim yardımım ile yürütecin arkasından tutup evi turluyor.Ben sadece yürüteci hızlı gitmemesi için tutuyor ve arkasında herhangi bir kaza yaşanmaması için duruyorum.Kendi kendine şarkı söyleyerek geziyor oda oda
Ben de dün ebebekte chicco ilk adım yürüteçini indirimde görünce alayım dedim.Biz yürüteci ikinci el alarak fazla para vermemiştik bu yürüme yardımcısını almak için.Yutupta(türkçesini yazdım :)) videosunu izledik ve önündeki oyuncaklarıda çok eğlenceli geldi.
Aslında playskool ilk arabam almayı planlıyordum ama onun tekerlerinin çok hızlı gittiğini okuyunca vazgeçtim.Bunun oyuncaklarıda çok ilgimi çekti.89.90 tl.Üzerine 10 liralık daha ihtiyaç alışverişi yaparak kargoyu bedava getirdik.
Umarım Oğluşum beğenir.

Ah canımm,ben taşınacağını yeni okudum yaa.Bebekle ne zor olur şimdi eşya toplamak.Allah yardımcın olsun.
Taşınmanın en güzel yanı mis gibi temiz bir eve düzenli bir şekilde yerleşecek olmak.

Taşınma işi gerçekten çok zor ben 7 aylık hamileyken taşınmıştık çok zor oldu Allah kolaylık versin canım

planner; hadi bakalım mis,güzel manzaralı evine bir taşın oh de sonra da bizi de kahveye çağır cnm:)))

kızlar çok teşekkür ederim ya gerçekten çokk zormuş bu taşınma işlerii ama katlanılır kılan tek şeyde yeni bir ev heyecanı işte:) ahhh kahveye hepinizi beklerim valla şekerlerr harika olurrr

güle güle kullansın kayracık çok güzel dur bende bakayım zeynomunda ihtiyacı var böyle birşeye ama henüz tam sıralama işini başaramadıı

Kizlar her sabah Omeri birak aksam al yemek hazirla ev topla camasir bulasik pompa bittim ben yaaa annem kendi evinde bakiyor asiri yorucu oluyor

bizdede tam tersi annem bizde bakıyor yemek yiyoruz ve gidiyor evi topla uyut derken 1 den önce yatamıyorum
annem evde baksa daha rahat olur diyordum demek sendede aynı sorun:44: zaman yetmıyor bıze

off canım ya sizden bunları duyunca birazda olsun rahatlıyorum bizimde ikinci diş yolda ayy parmagımı agzına soktugumda bile rahatsız oluyor ağlıyor
kaşıkla yemek mi tam bir işkence dün annem elleriyle yedirmiş elmasını ben geldiğimde kaşıkla yogurt vermeyi denedim kesınlıkle acmıyo agzını
umarım gecicidir ek gıdada başarılı olmasakta yediği şeyleri bile reddedince insan kendini kötü hissediyor
sebzelerde henüz 2 çorba kaşığı seviyesindeyiz

canım aynen herkeste durum aynı galiba ya ama benim zeynom normalde çok severek ve hiç sorunsuz yiyordu herşeyi takiii şu diş olayına kadar canı acıyor yavrumun belli yani yoksa açacak ağzını ama hangisine yanayım şaşırdım aç kalıyor onamı üzülsem canı acıyor onamı üzülsem üstelik bu durum iki gündür böyle bizde bebekleri hep iştahsız olan arkadaşlar şimdiiii çok daha iyi anlıyorum sizi allah yardımcımız olsun hepimizinnn

amiin canım benim kocaman amin diyorum bizim ilk dişimiz 6 ayını doldurmasına bir hafta vardı göründüğünde
herşeye ağzını açıyordu tam sebzelere geçicez bu diş olayı bir çıktı o ara ağzını kapatmayı öğrendi 1ay geçti
şimdi ikinci patlak verdi hiçbirşeyi tam deneyemeden geçiyor günler üzülüyorum iki haftadır rahat ediyorduk
sebzelere yavaştan alışır dedikki yine aynı şey of yeterki sağlıklı olsun çok önemsemiyorum yeterki canı yanmasın yavrumun

geçen gün eşimin teyzesine gittik oda torununa bakıyor evde yayla çorbası varmış bende biraz verelim bizim kısçeye dedim
sen yedir belki yer dedim asya gibi ayyy çaçaron kızım iyice kudurdu agzı kilit tabi teyzemde yanakları sıktı
cocuk tabi oyle bır baskı gormedıgı ıcın daha cok dırenç gosterdı teyzem pes etti nasıl agzını kilitliyo bu diyo

canım siz birtürlü düzen tutturamışsınız tabi diş erken gelince, bizim içinde tutmuş düzenin bozulması kötü oldu tencere dibin kara seninki ben kara hesabı yanii amann napalım dediğin gibi sağlıklı olsunlarda yemesinler zaten canı yanıyor yavrucakların yüreğim dayanmıyor ya

oh ne güzel.. foto isteriz :)

all about life: Kuzumun Zor Günleri... canım burda detaylı yazıyo bi sonraki postta da gelişmeler falan. sürekli yazıp sayfayı doldurmak istemem... teşekkür ederim :)

Bilmem mi 2 ekmek aldım eve gidiyorum biri büyük biri küçük iki ekmek aldımmmm :) kuzenimin oğlu çok seviyomuş bunu onlardan öğrendim ben de bu şarkıları :)

kim var izmitte :) ben varıııımmm :) gel gel :)

Yirmilik dişim çürüdü kızlar, çektirmeye gittiğimde apse yaptığından hafif bi antibiyotik verdi,
hayatımda ilk kez alerji yaptı her yerim kabardı bıraktım. Dolayısıyla çektirmeye de gitmedim,,şimdi
yine tuttu, sol yanağım uyuştu resmen Hormonlarıma da nazar değdi galiba,başım dişim kuşum
her yerime bi haller oldu Kilolar deseniz Birde şişmanlar mutlu oluyo derler,,ben hiç değilim neden

1 yasına kadar elma armut kesıp bebeklere vermemek gerek bogulma tehlıkesı olabılır..Bırde kuruyemışşş...

bir haftadır alkış yapıyo kuzum. bu gün de gel gel demeye ellerini haREket ettirmeye başladı çok tatlıya:::::::::::::::::::::::::

Gozun aydın artık kocaman oldular daha neler yapacaklar neler.

Her anne bebegı ıcın en dogru kararı verır.Ben ılk oglumda 1 yaşına kadar sadece uyurken emzık kulladım..sonra bıraktım..
Ikıncı ogluma 6 aylıkken bıraktım cunku emzıgı olmadan uyumuyordu cok sorun oluyordu..
İlk oglumda kendı kendıne uyuku duzenı oturturmadım aglmasına kıyamadım.Bu oglum gece 11 de yatıyor ve ben buyuk oglum gunuzde anaokulana gıdıyor hıc vakyı gecıremedım..Dun gece kucuk oglumu yatagına bıraktım yarım saat agladı ..Ben dayandım vıcdansı anne deyılım ama sonunda 9 da uyudu takı ılk defa 1 kadar..Normalde ayagımda sallanırdı bırakınca uyanırdı.Bende buyuk oglumla ılgılendım..
Her anne bebegı ıcın en guzelı ıster tabı bazı ıstısnalar vardır..

eee Kocadan şanlısın ama oglan sana cektırdı ama tatlı sevımlı onların horlaması bıle :)

Parmak yiyecek nedir?

Aşağı yukarı parmak ya da lokma boyutunda olan ve bebeğinizin elinde tutarak ağzına götürebileceği yiyeceklere parmak yiyecekler denir. Parmak yiyecekler bebeğinizin kendi kendine beslenmeyi öğrenmesi açısından olduğu kadar, motor gelişimi ve koordinasyonu açısından da büyük önem taşır.
Parmak yiyeceklere alışma aşaması biraz zorlu ve kirli geçebilir. Bebeğiniz bu eğlenceli yeme şekline alışmaya çalışırken ona zaman tanımanız ve etrafı, üzerini kirletmesine izin vermeniz gerekir.

Bebeğimi parmak yiyeceklerle ne zaman tanıştırmalıyım?

8-9 aylık bebeğiniz yemek yerken sergilediği davranışlarla size kendi kendini beslemeye hazır olduğunun sinyallerini vermeye başlar. Siz onu beslerken kaşığı tutmaya çalışması gibi hareketlerinden artık minik gurmenizin hazır olduğunu anlayabilirsiniz.
İlk başlarda bebeğiniz yiyecekleri elinde düzgün bir şekilde tutamayabilir. Zaman geçtikçe yiyecekleri parmaklarını kullanarak doğru bir şekilde kavrayıp ağzına götürmeyi öğrenecek ve bu duruma alıştıkça ortalığı daha az kirleterek kendi kendini beslemeye başlayacaktır. Kendi kendini besleme dönemi onun yeni yeteneklerini keşfetmesi ve özgüveninin gelişmesi açısından önemli bir dönemdir. Arkanıza yaslanın ve onun keyfini izleyin...

Bebeğime parmak yiyecekleri vermeye nasıl başlamalıyım?

Bebeğinize yiyecekleri ince uzun 4-5 parça şeklinde bölerek kırılmaz bir tabakta verin. Eğer bebeğiniz işaret ve baş parmağı ile küçük nesneleri tutup kaldırmaya başladıysa, yiyecekleri lokma şeklinde de önüne koyabilirsiniz. Başlamadıysa hem ince uzun, hem de lokma şeklinde koyun. Motor gelişimine katkı sağlamış olursunuz. Bebeğiniz bunları yedikçe önüne daha çok parça koyabilirsiniz. Bunu mama sandalyesinde yapmaya özen gösterin. Böylece bebeğiniz yemek yemesi gereken yeri öğrenmiş olacak. Mama sandalyesinde oturduğu sürece gözünüzün önünde olacağından, yiyeceklerin boğazına kaçma ihtimaline karşı da temkinli davranmış olursunuz.

Parmak yiyeceklerin bebeğinizin gelişimine katkısı nedir?

Çocuklar için yemek yemek sadece beslenmek karın doyurmak değildir. Anneler ile çocuklar arasındaki savaşların temelinde bu görüş ayrılığı yatar.

Parmak yiyecekler çocuğunuz için bir keşfetme imkanıdır. Çocuğunuza yediği yemeğe dokunma, koklama, bakma imkanı tanır. Çocuk birçok duyusunu kullanır ve bu süreçte çok şey öğrenir. Sert/yumuşak, parlak/soluk, tatlı/ekşi, keskin kokulu/yumuşak kokulu... Çocuğunuz koca bir dünyayı keşfetmeye çalışırken, yemekleri yutup bitirip kalkmasını beklemeyin. Ona vakit tanıyın, oynamasına izin verin.

Bebekler için en ufak bir şeyi bile kendi kendine yapmayı başarmak tam anlamıyla bir kendine güven nedenidir. Bir topu delikten sokabilmek, bir lokmayı ağzına götürebilmek... Kendi kendini besliyor olmak çocuğunuz için inanılmaz bir zevk ve mutluluk kaynağı olacaktır. Kendine olan güvenini besleyecek ve başka alanlardaki gelişimini destekleyecektir.

Çocuklar birşeye maruz kalmaktan hoşlanmazlar. Anne-çocuk çatışmalarının temelinde yatan nedenlerin başında iktidar paylaşımı gelir. Yemek yemesine izin vererek çocuğunuza bu iktidar duygusunu yaşatırsınız ve ileride başka alanlarda çıkabilecek bir çok çatışmayı engellemiş ya da azaltmış olursunuz.
Parmak yiyecekler çocukların motor gelişimini destekler. Göz-el koordinasyonu önemli bir beceridir ve parmak yiyecek ile beslenen çocuklar her öğünde bu yetinin pratiğini yaparlar. Başlarda yiyeceği ağzına götürmekte zorlanan bebeğinizin, zamanla ne kadar uzmanlaşacağını göreceksiniz.

Baş ve işaret parmağı ile küçük nesneleri kavrayıp kaldırabilmek de önemli bir motor gelişimdir. Parmak yiyecekler bunu da teşvik eder.

Bütün bunları düşünecek olursanız, çocuğunuzun kendi kendini beslemesi daha uzun, daha kirli ve daha az yiyecek tüketilen öğünler anlamına gelse bile buna değer.

Neler parmak yiyecek olabilir?

Parmak yiyeceklere geçiş aşamasında bebeğinize kolaylıkla yutabileceği yumuşak besinler vermeniz önemlidir. Çünkü dişlerinin hepsi çıkmamış olduğu için ağızda dağılması zor lokmalar bebeğiniz için zorlayıcı ve tehlikeli olabilir. Bebeğiniz diş çıkarttıkça siz de kendi yediğiniz yiyeceklerden küçük parçalar vermeye başlayabilirsiniz.

Minik gurmenizin bu dönemde beslenme alışkanlığı yepyeni bir boyut kazanıyor. Önüne koyulan yiyeceklerin tadını, dokusunu, rengini, kokusunu anlamaya ve alışmaya çalışan bebeğinize olabildiğince çeşit sunmanızda fayda var. Fakat abur cubur gibi besin değeri olmayan gıdalardan uzak durmalısınız. Unutmayın ki her zaman olduğu gibi bu dönemde de bebeğinizin, vücut gelişimi açısından ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabileceği sağlıklı yiyeceklere ihtiyacı var.

Unutmayın; Bebeğinize vereceğiniz parmak yiyecekler ayına uygun gıdalardan seçilmeli ve kolay kavrayabileceği ebatlarda olmalıdır. Sebzelerin pişmiş olması, kolayca ağızda dağılması açısından önemlidir. İyi pişmiş ve ince dilimlere ayrılmış et, tavuk, yumuşak peynir, haşlanmış havuç, brokoli gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ekmeği parçalara ayırarak vermenizde fayda var. Sebze köftesi, balık köftesi, mücver, balık filetosu hatta makarna da bebeklerin sevdiği besleyici parmak yiyeceklerdendir.

Lokma büyüklüğünde tost, ya da üzerine faydalı bir sebze ya da meyve ezmesi sürülmüş hafifçe kızartılmış ekmek
Lokma ya da parmak büyüklüğünde muz gibi olgun ağızda çabuk dağılan çok olgun meyveler
Çok iyi pişmiş ve bölünmüş makarna parçaları
Lokma ya da parmak büyüklüğünde çok çok iyi pişmiş havuç gibi sebzeler
Çok iyi pişmiş ve küçük parçalara bölünmüş brokoli gibi sebzeler
Lokma büyüklüğünde çok iyi pişmiş yumuşak et (köfte parçaları gibi)

Parmak yiyecek olmaması gereken yiyecekler neler?

Fındık, üzüm gibi gibi yuvarlak şekilli yuvarlanarak boğazına kaçabilecek yiyecekler
Dişleri tam olarak çıkmamış 1 yaş altı çocukların kolayca ağzında parçalayamayacağı sert yiyecekler
Beyaz, yumuşak ekmek gibi çocuğun ağzında tükürükle birleşip büyük bir parça haline gelebilecek nişastalı yiyecekler

canım geçmiş olsunn, şekerim sende bu enerji varken mutsuz olman mümkün değilll bak bizede neşe katıyosun antibiyotik alerjisi kötüdür ya ama aynı diş doktoruna gitseydin ya yine canım apse önemli birşey ihmal etme

Sağol canım benim gidicem en kısa surede Benim metabolizmada bi şikayet olunca hemen gardım düşüyo işte,,
sizler de bana neşe katıyosunuz,bilgi katıyorsunuz,dostluk katıyorsunuz iyiki varsınız hepiniz
Yeni eviniz de hayırlı olsun bu arada Kahveye gelicem bende kızımla,manzara güzel mi,köpruleri falan goruyormu
Hani biliyim de belki yatıya geliriz

çalışan anne olmak ne zormuş nereye yetişeceğimi bilemiyorum.eskiden kk diğer topiklerde gezerdim boş vakitlerimde.şimdi sadece mayıs annelerindeyim elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.şimdilik başka topikler dikkatimide çekmiyor.çalışan anneler ev temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz gün aşırı evi süpürüyor toz alıyorum fakat yetemiyorum.

TURUNCU ilkadım oyuncağı çok güzel görünüyor
biz de Playskoolunkini alacaktık ama buna da bir bakacağım
artık ömerle mümkün olduğunca evde oynamak istediğimden ben de internetten alırım
güle güle kullansın cnm
attığı adımlar hep hayırlara varsın

YAVRUKEDİ annen evdeyken işlere yardımcı olmuyor mu?
benimki 1 kere evde kaldı evi toparlamış silip süpürmüş bulaşığı yıkamış akşam geldiğimde sevinçten delirecektim
ama şimdi her sabah akşam ömeri hazırlama eşya hazırlama anneme bırakma geri alma...
eve gelir gelmez yemek bulaşık süt sağma sterilizasyon çamaşır....
inanır mısın dün Ömerle yerde oynarken uyuyakalmışım eşim mutfağı temizliyordu Ömer yarım saat kendi kendine oynamış sıkılınca da yanıma gelip kafama vurarak uyandırdı
omuzlarımda deve oturuyor sanki çok yorgunum çoook

PLANNER senin annen nerede bakıyor Zeyno'ya?

annemin bizim evde bakmasını çok istiyorum
gidip gelmek rahat olsun diye onlara yakın ev aldık
iş yapsın diye değil bu git geller ve hazırlık aşaması hergün 1 saatimi alıyor
çocuk sıcacık evden montla çıkıyor hala gozunden uyku akarken
bizim düzenimizi bozmak istemiyor belki... ben de kendi evini bırakmak istemiyorsa diye ısrar edemiyorum. n'apsak bilemedik...

MUTLUANNE parmak yiyecek yazın için teşekkürler
Ömer tepsisindeki ekmek kırıntılarını yakalamaya çalışınca ben de eline birşeyler vermeye başlamıştım ama daha özenli hazırlayıp vereceğm bundan sonra
akşam bebek kurabiyesi yapayım bari

o kadar kafama takılan bir konuydu ki...teşekküler...bu akşamdan başlayacağım bende...

selam kızlar...yamana yürüteç aldım...şimdi kafama bişey takıldı yürüteç ile yere bastığı için ilk adım ayakkabı denen ortopedik ayakkabıdan almalımıyım....ilk ayakkabı çok önemli diyorlar...

hayırlı olsun güzel bir ürüne benziyor

şişmanmısın bilmiyorum ama çok tatlı olduğun kesin

gel şekerim gell yatıyada gel, boğaz manzamız yok ama full adalar manzaramız var

canım bende çalışan anneyim ama ev temizliği konularından çokk uzağım çünkü annem bakıyor zeynoya benim evimde ve günlük işlerimi yapıp yoluna koyuyor yapma diyorum ama napayım yapmasam çatlarım ben diyor ee annelerimiz böyle iştee ben kime çekmişssem 15 günde bir temizlik içinde bir yardımcı geliyor ohhh bana iş kalmıyor valla kalsada yapamam zaten çünkü haklısın zaman kalmıyorki bizde insanız yaniii sonuçtaaa

canım annem benim evimde bakıyor, zeyno doğmadan önce sizde kalamam ben gece gündüz hep dedi bizde rahat etsin diye bizim siteden 1+1 bir daire kiralamıştık ona ama benim evimde bakıyor zeynoya çoğu gecede göndermiyoruz evine ki şimdi taşınınca hep bizimle kalacak tabiyki onun evinide boşaltıyoruz çünkü:) hep bizde kalması feci halde işime geliyor canım açıkçası çünkü evdeki her işimi yapıyor sagolsun zaten yapmadan duramaz hiçbirimizin annesi geceleride zeyno uyansa bile çoğu kez bana duyurmadan kalkıp o gider bakar sagolsunn yani sizin ömeri hergün götür getir yapmanız yorucu ve yıpratıcı olur tabi hem size hem ömere annenın gelmesi çok zor olurmu bir sürede öyle deneseniz hem evdeki işler içinde sana çok faydası olur, ben annem geldiğinden beri yemek yapmıyorum evde resmen vee eşim annemin yemeklerine bayılıyorr bayram ediyor yani bu duruma haftaya annem gidicek kv gelicek mesela oda aynen oyle hiç iş bırakmaz bana yemekte dahil rahatım yani zeynolu hayat bize zorluk değil kolaylık getirdi çok şükürrr bu durumda bizim evimizde hep annem yada kv olacak ama napalımm zeyno için değer 3 yıl bu şekilde idare edicez evim çok küçüktü ama şimdi daha rahat olucaz inşşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…