2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yardımcı olur musunuz?
bimin bezini kullanan var mı

bebekleriniz oturarak yiyebiliyor mu ben yatırarak yediriyorum çorbasını?
hala emeklemedi 1 aydır 4 ayak üstünde duruyo popoyu ileri geri oynatıo o kadar:))
bir de çorbaları sıvı kıvamda muhallebi püre kıvamında yemiyor çıkartıyor hemen.dr alıştır kusarsa kussun sen koyu kıvamda vermeye devam et dedi ama cıkssss..almıyor...

İlkiiiimm Bestee günaydın anne ördekler ve yavru ördekler

gunes1 hosgeldin canım,bimin bezini kullanmıyorum ben bilemedim yani
bebislerin hepsi farkli,kimisi oturarak, kimisi yatarak, kimisi emekleyip annesini
arkasindan kosturarak yiyor yemeklerini Puturlu gıdalara yeni yeni geciyoruz bizde,,
ben sıvı gıdalarından 1-2 çay kaşıgı blendırdan gecirmeden kenara ayırıp arada kaktırıyorum
ağzına,,direk olarak hiç veremedim çünkü öğürüyor bebişim

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına allah bununla gelmiş geçmiş etsin çocuklarımızın acısını bize göstermesin
Geçmiş olsun canım diş olayı gerçekten zor Allah kolaylık versin. Yavrukediye katılıyorum şu an şişman olabilir, mutlu olmayabilirsin ama çok tatlısın şekerim.
Hoşgeldin canım geçen aklıma geldin özelden yazacaktım sen yazmışsın.
Bizi aramadılar ama ben dr a sorduğumda 9.aydan önce yapılmaz dedi.
Eki Görüntüle 588750 Eki Görüntüle 588751 Eki Görüntüle 588752

işte bizim yürüteç ama yaman yürümekten ziyade zıplıyor....
Çok güzelmiş yaman beyin yürüteci hayılrlı olsun kuşuma.
Kızlar Yaren Nur'a mama sandalyesi almamıştım ama alacağım şuan çok gerekli.Fikir,öneri ve paylaşımlarınızı acilen bekliyorum.sağlam,güzel bir şey almak istiyorum....

Hadi bakem davranın....
Canım bizim neredeyse birçok eşyamız teyzeden geldi beleşe getirdim anlayacağın. Mama sandalyesi de kraft dondy'nin. Evet özellikleri çok güzel ama çok ağır belim kopuyo bir yerden bir yere çekerken. Bence hafif ve sağlam bir şey al. Ben eğer alacak olsam ıkea nın mama sandalyesini alırdım.
sağol canım yorumun için bu aklıma hiç gelmemişti.
Canım işin gerçekten zor Allah kolaylık versin ben de böyle özenle bir şeyler hazırlayıp kızıma verdiğimde reddedince moralim çok bozuluyor. Ben mi bu kadar takıyorum yoksa herkes mi üzülüyor bilmiyorum doğrusu.
Ay süpersin ya demek kocişi üye yaptın tamam şekerim dikkat ederiz.
günaydınnnn bimin bebek bezi hakkında nette yorumlara bakım dedim bura geldi..ben de yeni katıldım aranıza..2012 mayıs 12 doğumlu bi oğlum var...

Canım öncelikle hoşgeldin Oğluşunu allah bağışlasın.
Ben bim'in bezini hiç kullanmadım ama kullanıp memnun kalan çok arkadaş duydum.
Kızım oturarak yiyebiliyor, bence sende artık oturarak vermeyi dene .
Bizimki de emeklemedi henüz. Daha çok erken zaten. ben açıkcası hep koyu kıvamda vermiyorum bazen aynen bizim yediğimiz gibi çorba kıvamında veriyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum çelişkiye düştüm şiimdi:44:

hoşbulduk ben elele prima kaka taşırdı belinden..huggies önden çiş taşırdı ve iz yapıo..bimin bezini merak ettim o da bel bantlıama koyu kıvamda meyve püresinigüzel yedi bilmemm akşam çok mu acıktıda yedi anlamadım

Son düzenleme:
turuncu bende çorbaları hep blenderdan geçirip veriyorum...elma,armutuda rendeleyip veriyorum...sen elmayı önceden nasıl veriyordun ki....bende pütürlüyü pek denemedim ama meyveyi rendeleyince yiyor...napsam ki...

Canım ben meyvesinide blenderden geçiriyordum ama artık rendeleyeceğim.
Çorbalarıda artık pütürlüye başladım yoksa alışması çok zor olacak.

Geçmiş olsun canım...İyi ki grip aşısını vurdurmuşun yoksa böyle hafif geçmezdi sanırım.
Ben hep kendime kızarım.Normalde düzenli olsam misafir geleceği zaman dolap dip köşe temizliğe girişmeme gerek kalmaz diye ama bir türlü beceremiyorum tam düzenli olmayı.Sonra böyle kv ler geleceği zaman eteklerim tutuşuyor.Sende benden desene
Asyacık yine enerji topuna dönmüş,allah kolaylık versin sana.Ben aradan 3 saat geçince azcık uyusada dinlensem diyorum .
Kanamanın altından bir sıkıntı çıkmadığına sevindim.

Beste hanımla bugün de 6 da kalktık ama dün erken yattığım için uykumu alabildim.
Sizler neler yapıyorsunuz umarım keyifler yerindedir. Geçmişe bir bakayım neler kaynattınız yine:126:

Bizimki 5 te kalktı ama yoğun çabalarımla 5.30da geri uyutulup 7.30da kalktı
Saat 7den sonra uyanınca çok mutlu oluyorum

günaydınnnn bimin bebek bezi hakkında nette yorumlara bakım dedim bura geldi..ben de yeni katıldım aranıza..2012 mayıs 12 doğumlu bi oğlum var...

Günaydın canım hoşgeldin aramıza.

Bim'in bezini biyolog nickli bir arkadaşımız kullanıyordu ve memnundu.Daha detaylı olarak yazacaktır sana mesajını okuyunca.
Benim oğlum 27 nisan doğumlu ve 6 ay 1 haftalıkken tam oturmaya başladı.Artık oturarak yemek yiyor ama öncesindede mama sandalyesi aldığımız için hiç yatarak yemek yemedi.Çok kullanışlı oluyor mama sandalyesi,tavsiye ederim.
Emekleme çabaları var ama 8 aylık olmamıza rağmen hala emeklemiyor.Erkekler kızlara göre biraz daha hantal oluyorlar sanırım.
Benim oğlumda koyu kıvamlı şeylerden öğürüyor.Hep sıvı şeyler istiyor ama ben dün start verdim koyu kıvamlı ve pütürlü yedirmeye.Yoksa başımız çok ağrır gibime geliyor.Öğüre öğüre kusa kusa öğrenecekler diyorum artık ne yapayım.
Şimdi suyundan gidip hep çorba kıvamı verirsek yaşına geldiğinde hiç yemek yemek istemiyorlarmış.O yüzden sende başla derim

Günaydın tatlım

hepinizi kucaklıyorummmmm kızlar denesem ii olcak sanırım pütürlüyü ama baya batıcak heryer(( şimdilik kaçayım işler duruyo öylece öptüm...

günaydın kızlar
öyle keyifli bir sabahtı ki onca uykusuzluğa rağmen

ömer inanılmaz neşeli uyandı... öpüştük koklaştık babasıyla boğuştu altalta üstüste öpücük dolu koklaşma dolu...

sonra yine mesai saati yaklaşınca panik başladı
eşim pompamı hazırlıyor ben de ömerin karşısında dans ederek giyiniyordum
sonra kahvaltısını ve sütünü çantaya koyup geleyim diye mutfağa gittim
gitmişken meyve ve sebzesini de poşetleyeyim dedim
bir yandan da içime sinmedi ya düşerse ya düşerse diye düşünüp dururken eşimin "ah zeynep ahhh" sesini duydum
yanlarına gitmeden düştüğünü anladım çünkü bile bile lades demiş gibiydim

göz göre göre çocuğumun düşmesine sebep olduğum için çok kötü hissediyorum
hani insanın basireti bağlanır ya, herkesi sıkı sıkı tembihlerken kendim ihmal ettim

gerçi ömer yine yaptı büyüklüğünü
1dk bile sürmedi ağlaması. ne bağırmak ne çırpınmak sadece babasının boynuna sımsıkı sarıldı iç çeke çeke gözünden yaşlar süzüldü
ah be oğlum sen daha bebeksin ortalığı yıksan da anneni böyle mahçup etmesen ya dedim içimden
insanın kendi evladına mahçup olması kötü bir hismiş
bundan sonra yetersiz ve ihmalkar olmamak için elimden geleni yapacağım...

eşimin yerdeki halini tarifine göre önce ayakları çarpmış sonra gövdesi düşmüş
vücudunu kontrol ettiğimizde de canının yanma belirtisi yok
yine de 2saat uyutmayacağız

basitretimin bağlanması, ihmalkarlık, kötü annelik, deli cesareti
adı ne olursa olsun bana olmaz demeyin ve artık bıdıklarınızı yatağın üzerinde bırakmayın

en zoruma giden de eşimin "bugüne deRabbimin müsaadesiyle düşürmeden büyütmüştük öyle ce büyüyecek sanmıştım" demesi oldu
bana hiçbirşey ima etmedi sağolsun. ben de öyle düşünüyordum zaten.
kendisi elbet düşüp kalkacak ama bizim ihmalimiz yüzünden canının yanması...

hufff Rabbim daha beterini göstermesin.
daha sıkıntılı kazaların defi için yaşamamız gereken bir ders olmuş olsun.

amma uzun yazmışım.
sabah sabah sıktıysam özür dilerim

Yazını tüylerim diken diken okudum,,başımıza geldi biliyosun,gerçekten çok üzücü
bir durum,,Allah beterinden korusun meleklerimizi...Annemin "çocuk bu,düşe kalka büyücek" lafı
aklıma geliyor ama insan vicdanına yeniliyor malesef üzülmemek elde değil.Geçmiş olsun,ananeniz okusun Ömer'i bol bol

A VİTAMİNİ: Balık, yumurta sansı, bitkisel sıvı yağ, kayısı, havuç, domates, ıspanak, brokoli, şeftali gibi sebze-meyveler bol A vitamini içerir.

C VİTAMİNİ: Maydanoz, yeşilbiber, ıspanak, asma yaprağı, brokoli gibi koyu yeşil sebzeler, turuncu meyveler, kivi, çilek, kızılcık, kuşburnu ve kirazda yoğun olarak bulunuyor.

E VİTAMİNİ: Yağlı tohumlar (badem, ceviz, fındık), yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde bulunur.

FLAVONOİDLER: Soğan, sarımsak, pırasa, patates, lahana, karnabahar, kırmızıbiber, ıspanak, çilek, elma, vişne, kiraz, erik, siyah üzüm, kırmızı şarap, turunçgiller ve yeşil çay.

SELENYUM: Deniz ürünleri, tahıllar, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak ve yumurtada bulunuyor.

ÇİNKO: Et, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri ve balıkta bulunur.

OMEGA3 YAĞ ASİTLERİ: Yağlı balıklar (özellikle somon), semizotu, ceviz, badem, fındık, keten tohumu, soya filizi, kivi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, çörek otu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur.

Günaydın canlar bacılar yavrucaklar

bugun yavrumu severken geç kaldım zaman nasıl geçiyor anlamadım yahu
servisin benı beklediği yere araba ile gittim arabadada cep teli unutmuşmuyum ohh

çok koşturmalıydı bu sabah

zeynepcim şimdi okudum çok geçmiş olsun canım Allah ım bebeklerimizi melekleriyle koruyo

yavrukedi kuzun sebzeye alışamadı hala demek
sabredelim canımm
o sebze mideye inecek arkadaş
miktarı da artacak inşallah :))

canım biz çok şükür iyiyiz sen ve beyza da iyidir umarım
hepimiz aynı yoğunuz ve zaman yetmıyor

valla canım bizde sabırsızlıkla beklıyoruz alışmasını
dün en son mama sandalyesinden kendi ittirdiği ve ağzını açmadığı için
yemek masasına oturtup oyle yedirdim başta ağzını acmıyordu
sonra bır anda ne oldu bılmıyorum açmaya başladı ben nasıl ard arda veriyorum kaşıkları görsen
nerde nezaman ağzını açacağı belli olmuyor

az once annemle konustum pepeyi açmış kavaltı verirken meraktan acıyoruz ne tepkı verecek diye
korkmus pepe den tırsak kızım

koltugunuzu cok begendım canım ıyı gunlerde kullanın guzel gezmelere gitsin beyzacık

hoşgeldin canım
biz ilk ay prima premiumcare kullandık kakamız heryerden taşınca molfixe geçtik ve gayet memnunuz
kuzenim bimin bezini kullanıyor o da çok memnun hiç sorun yaşamamış
ben yatırarak yedirmiyorum mama sandalyesine oturtuyorum
gündüz ananesi bakıyor oraya da mama sandalyesi aldık ama bazen orda bazen yerde yiyor ben sofra düzenine alışsın istiyorum zaten sadece akşamları beraberiz işe başladığımdan beri
bir de bizimki yatırınca çok hareketleniyor zaten yedirmek neredeyse imkansız

çorbalarını başından beri koyu kıvamlı verdim hatta meyvesuyunu bile koyu verdim diğer türlü kesmiyor beyefendiyi hemen sindirip acıkıyor
ama her bebeğin huyu karakteri başka oluyor cnm
bence keskin geçişler yapmak yerine yavaş yavaş alıştırsak daha iyi

ömer de tam anlamıyla emeklemiyor. geri geri ilerliyor emekleme pozisyonunda ileri geri oyun oynuyor ama daha çok yuvarlanarak hedefe ulaşıyor
haftasonundan beri biryere tutunup kendini çekerek kalkmaya çalışıyor ve bunu 1-2 kere başardı
ayakta kalmak istiyor sürekli. sıralamaya da başladık bazen 2 elini bırakıyor o halde ayakta durma rekorumuz 4sn

teşekkürler mutlu anne
e vitamini irmikte de varmış biz muhallebilerimizi irmik ya da tam buğdayla yapıyoruz genelde
c vitaminini de mandalina ve portakaldan bol bol alıyor gün içinde
yumurtaya hayranım zaten rabbim ne güze yaratmış
haftada 1 kere de avokado yediriyorum süper bir meyve

NELLEPORTER yürüteciniz ne güzl öyle bayıldım :)

ŞEKERİMŞERBETİM sizin Graconun oturma kısmı da 2 kılıflı mı? cidden çok kullanışlı ve şık görünüyor

BİYOLOG ben kumral beğenmiştim seni yaa neden değiştirdinnnn çok hoşuma gitmişti o halin!!
korupark.tan alışveriş çeki kazandım geldiğimde yeni tarzını da görmeliyim :)

günaydın kızlarrrrr

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına allah bununla gelmiş geçmiş etsin çocuklarımızın acısını bize göstermesin

amin canım çok teşekkür ederim

lillac; koltuğunuz hayırlı olsun çok güzel

anne zeynep; geçmiş olsun

biyolog; sana da gecmiş olsun kuzum. siyah sac iyidir, ben cok severim

çok çok geçmiş olsun....Allah yaşatmasın bi daha...ama işte çocuklar düşe kalka büyüyorlar böyle bazen bizim ihmalkarlığımız bazen kendilerinin yaramazlığı olsa da Rabbim korusun hepsinin....
Zeynep cim buluşma olmadı sanırım hepimiz işe güce daldık...

zaten babacida simdi ogreten kisi anne olunca anne dedirtmek bencillik olur dusuncesiyle baba yi ogrendik once
canim birde ben okisin poposuna troyst kullaniyorum hem pisik hem mantar onleyici istersen dene oralarda yoksa yollayalim hayatim

zeynep cim cok gecmis olsun kendini kotu hissetme canim bir anlik dalginlikla oluyor bunlar valla bi isiniz oldugunda birakacak yer yoksa yere birakin kendi yatagina birakin o kadar seri hareketleri varki saniyede yapiyorlar yapacaklarini ve ben her zamanki gibi nazar diyorum canim dunku o ciplak resmi cok guzeldi maasallah icimizde kotu gozle bakan zaten yokturda sen yinde o tarz resimler koyma derim ben cok korkarim nazardan

Son düzenleme:

Ooofff her düşen bebeği okuyunca için acıyor.
Dediğin gibi düşeceğini tahmin ediyorsun ama yinede bir koşu işimi halledeyim diyorsun ve o annn...Güüüümmm..
Sonrası derin bir üzüntü ve pişmanlık.Ben kayra düştüğü gün bir an kendimi düşündüm ve boyumun iki katı yüksekliğinden yere düşsem ne olurdu acaba dedim?Kesin bir yerin ezilir kırılırdı.
Rabbim yavrularımızı koruyor gerçekten...
İlk ve son olsun hepimiz için.Tekrarının yaşanmaması dileği ile
Çok ama çok geçmiş olsun.

Avokado için “Doğanın mükemmel yiyeceği” denir. Nedeni ise basit. Bir insanın ihtiyacı olan gıdanın heme hemen tümünü bünyesinde barındırıyor.

Faydaları
Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için muhteşem bir yağ kaynağı. İçinde sodyum ve kolesterol da yok. İçindeki folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ile tam bir sağlık bombası... Bir avokado ortalama 19 mikrogram betakaroten ve 3.5 gram yağ içeriyor. Avokadodaki yağ bebeğinizin sinir sistemi ve beyin gelişimi için mükemmel bir destek. Üstelik avokadodaki yağ anne sütündeki yağ ile büyük benzerlik taşıyor.

Bebek 4. ve 6.aylar arasında avokado ile tanışabilir. Bebeğinizin ilk yıllarında büyümesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyacı var. Avokado bu noktada yardımınıza yetişiyor. Özellikle onu çeşit çeşit gıdalarla tanıştırırken her an elinizin altında olabilir. Dilerseniz ezip, şeftalisine, armuduna, muzuna veya yoğurduna karıştırabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun
Koyu yeşil renkteki avokadoları seçmekte yarar var. Çok yumuşak olmaması da iyi olur. Sert avokadoları oda sıcaklığında bekletirseniz bir iki gün içinde yumuşarlar.

Avokadoyu pişirmeye gerek yok. Soyup ezmeniz yeterli olacaktır.
Bir orta boy avokadoda;

Vitaminler:
Vitamin A - 338 IU
Vitamin C - 20.2 mg
Vitamin B1 (thiamine) - .2 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - .3 mg
Vitamin B6 - .6 mg

Mineraller:
Potasyum: 1166 mg
Fosfor: 124 mg
Magnezyum: 67 mg
Kalsiyum: 30 mg
Sodyum:18 mg
Demir:1.4 mg

Ben bebegim icin okuduklarimi biriktiriyorum kizlar, arada da sizinle paylasıyorum
Paylaşmak güzeldir

Eline yuregine saglik canimpaylasmak guzeldir deyince aklima yegenim geliyorkendi oyuncaklarini kimseye vermez ama parktaki cocuklardan oyuncak ister anne babasi surekli kizim oyuncaklarini arkadaslarina da ver paylasmak guzeldir diye ogretmeye calisirlar ama nafileoda parktaki cocuklardan oyuncak isteyince paylasmak guzeldir versene diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…